242
-
trabant #121 Nem vonulhatott el, hiszen ő a pápa, ez nem egy 8 órás meló, ahol 4kor eldobod a lapátot, hanem hivatás. Mivel az egyházi tanításokat képviseli, nem csinálhat ellenkező dolgokat, mert hiteltelenné válik. Nemrég még Terri Schivo (vagy hogyhívják) életben tartása mellett kardoskodott, nem futamodhat meg pont ő. A bámészkodóknak kellett volna nyugton hagyni, de a sok hiéna ezt pont leszarta, mert ez is egy műsor. -
#120 Aki kérdezi, hogy mit keres itt ez a hír annak üzenem:Nem kell aggódnotok, rátok a kutya sem fog emlékezni halálotok után, viszont II. János Pál nevét mindenki tudni fogja, amíg ember lakik ezen a bolygón. -
#119 Nyugodjek Bekeben!
A cikk-et pedig koszonom! ...szerintem szep volt.... -
valaé valaé ná #118 Tóta W. valóban csak a fikázáshoz ért semmi máshoz.
De ahhoz nagyon.
Azt hiszem neki találták ki azt a mondatot, hogy "nem tiszte se istent se embert".
Viszont mindig kertelés nélkül leírja a véleményét, ami néha jól jön.
Most speciel nem. Főleg az időzítés. -
#117 Eltellt egy nap és már jobbára csak a pápaválasztásról beszélnek a médiában! -
echo #116 Én is meglepődtem, hogy mit keres ez itt, de végülis néha talán megtörhetők a szabályok :)
bandee1: menthetetlen vagy Ennyierővel bármi bármivel összefügg. Legalább 1milliárd ember használ mosóport és az sg-t is olvassa számos mosópor használó, tehát mosópor ismertetőket az sg-re (nem bírtam ki hogy erre ne reagáljak, pedig próbáltam) -
#115 Szép dolog az együttérzés, de ha hűek akkarunk lenni ahhoz, amit ez az ember képviselt, akkor ne a Vatikánra, ne a keresztényekre figyeljünk, hanem arra amire II. János Pál figyelt: a szegényekre, a szenvedőkre.
Eltellik egy két nap és elfelejtjük ezt a szomurúságot, az elesettek meg most is kimaradnak a figyelmünkből!
Szerintem erre gondolt Archkoven is amikor álszentségről beszélt! -
#112 Ő már egy sokkal szebb világban van mint mi. Nyugodjék Békében!
-
#111 Irigylem az öreget;)
Ő már lát olyat, amit mi még nem, és mivel jó ember volt boldogsággal tekínthet vissza az életére!
A szomorúság viszont, ami bennünk van nem az övé, hanem az az ÖNZŐ sajnálkozás, amit a saját nyomorúságunk láttán érzünk.
Ilyen szempontból teljesen jogos az, amit Arckhoven is írt!
Ami itt folyik az egy XXI. szd-i média színjáték, amiben viszont legyünk őszinték, az öreg önkéntesen vállalta a főszerepet, lemondhatott volna, elvonulhatott volna, csendes meghittségben várhatta volna a nagy utazást.
Média színjáték, amiből mindenki kiveszi a részét, és mint ilyen nem érdemel tiszteletet bármilyen nagyszerű is volt az az ember, akihez kötődik! Kérdezem, mit keres ezen a portálon ez a hír, milyen IT/technikai/tudományos vonzata van a dolognak, hol van a többi vallással foglalkozó cikk?
-
#110 Nyugodjon békében, jó ember volt, sokat köszönhet ez a mai világ neki -
#105 Sokat tett a világért!És egy tiszteletre méltó ember volt!
Nyugodjék Békében! -
bandee1 #104 Tanuljon meg olvasni és szöveget értelmezni: arról beszéltem, hogy a Pápa bocsánatot kért olyan bűnökért, amiért ő közvetlenül nem, de régi fanatikusok bizony felelősek voltak. És arról beszéltem, hogy a vallásüldöző ateista kommunizmus egykori és mostani képviselői közül SENKi sem kért bocsánatot a kommunizmus bűneiért. JA de igen: Jelcin pl. igen, de Magyarországon senki, sőt még vezetőkké is válthatnak. Erről beszéltem, és ne forgassa ki a szavaimat ha kérhetném.
Echo írta.
"És mégvalami: azt mondod az egyik mondatodban, hogy ne kérjük számon a jelenlegi híveken apáik bűneid, de a következő mondatodban már pont ezt teszed a kommunista vezetőkkel kapcsolatban." -
bandee1 #103 DF: provokált az Index hírportál a pápa halála kapcsán
2005. április 3. 15:42
MNO
Isten irgalmassága vasárnapjának hajnalán, miközben tízezrek a római Szent Péter katedrális előtt és emberek milliói világszerte otthonukban II. János Pál lelki üdvéért imádkoztak, az önmagát „dühödt liberális”-nak valló Tóta W. Árpád egy gyalázatos cikket jelentetett meg az index honlapján – írja Dr. Csáky András, az MDF elnökségi tagja közeléményében.
„Még négy óra sem telt el, hogy bejelentették Őszentsége halálát, az írás már a világhálóra került. Tudatos – előre elkészített – provokációról van szó, amellyel a minden embert megillető kegyeleti jogot sértette meg a szerző és a nyilvánosságot biztosító hírportál” – vélekedett a politikus ma hajnalban. (Az Index fórumán már 22:30 előtt topicot nyitottak az olvasók, azaz a véleménycikk a pápa halála beállta után háromnegyed órán belül olvasható volt a hírportálon – a szerk.)
„A cikk nem csupán az elhunyt emlékét, hanem a hívők – keresztény és más felekezethez tartozók – emberi méltóságát is bántja. A Magyar Demokrata Fórum, tagjai és a hívők nevében tiltakozik az írás ellen” – tette hozzá Csáky. (ma.hu) -
bandee1 #102 Arról beszéltem, hogy egy valláshoz kötödő ünnepről van szó, amit nem vallásosok is ünnepelnek. ÚGy látom nem igen ért el hozzád az üzenetem. Nem érted. -
echo #101 "Eközben a Szent Péter téren legalább ötvenezer ember virrasztott és imádkozott, akik a halálhír hallatán hosszasan tapsoltak, Olaszországban ilyenkor ez a tisztelet kinyilvánításának egyik módja."
Fura mi? -
echo #100 Szerintem meg lehetne itt vitatkozni, lehetne értékelgatni a pápa életét, az egyházat amivé lett és amivé nem lett az ő ideje alatt. Milyen legyen az a katolikus egyház a jövőben stb. Csak ezt az egymás mindnféle negatív kategóriába rakosgatását, sátánozást, kommunistázást stb kéne elkerülni mindkét oldalon. -
#97 Robinhood, sodi és aki még folytatja. Kérném ezt a vitát itt hagyjátok abba, ez a topic nem erről szól. Köszi. -
echo #94 És mégvalami: azt mondod az egyik mondatodban, hogy ne kérjük számon a jelenlegi híveken apáik bűneid, de a következő mondatodban már pont ezt teszed a kommunista vezetőkkel kapcsolatban. -
#93 nem tudok ezen eligazodni..! -
echo #92 Nem tom, miért citálod ide ezt a kommunizmust állandóan, úgy beállítva, hogy vagy vallásos vagy vagy kommunista. Miért hasonlítasz össze egy elnyomó rendszert egy egyházzal? Szerintem nem ugyanazok szerint kell megitélni a kettőt...
Egyébként meg az ölést nem okoz gondot összeegyesztetni a katolikusoknak a ne ölj parancsával, lásd hadsereg. És naív vagy ha azt hiszed aki ünnepli a karácsonyt az vallásos. Ezt nem is értem hogy jött ide...
-
#91 nem azt mondtam hogy teljesen igaz amit ír... de van benne igazság... tiszteltem a pápát , mert ő A Pápa ... de téleg van igaz abba hogy "örüljön neki hogy 8x évet élt." -
vitus #90 "Ekkora ömlengést már régen hallottam egy ember halálával kapcsolatban. Nincs ebben semmi rendkívüli, születünk majd meghalunk. Megtették ezt már János Pál előtt is pár millióan."
Ez igaz! Hánynak a nevére emlékszel? Hányan próbáltak tenni valamit a saját szükségleteiken kívűl a világért? Te is élsz itt vagy meghalsz és 25 év múlva a sírodban más fog feküdni mert nem lesz ki meghosszabbítsa a bérleti díjat.... (vagy xx év múlva) Rá emlékezni fognak míg élnek itt.. Szóval ezt gondold át mégegyszer.
-
szivar #89 Látom milyen együttérző emberek vannak a világon. Nem azért, de ti még a szüleitek temetésén is nekiállnátok vitatkozni valamin? Akinek nem inge, ne vegye magára. -
echo #88 Elfelejted, hogy nem kétszereplős a játék: vannak a hívők, vannak az ateisták és vannak akik nem foglalnak állást, mert a kérdés egyszerűen eldönthetetlen, akkor meg minek hasra ütve beálni az egyik csapatba. De ez is a hitre vonatkozik nem az intézményi keretre. És a hitet nem kritizálta senki ebben a fórumban legalábbis.
Ja és ezt a sátán dolgot rásütni egy csoportra aki nek az értékrendje eltér a tiédtől, elég vad és szerintem csak első lépés a lejtőn ami messzire visz... -
#87 A demagógia első olvasatra mindig meggyőző.
A legjobb védelem ez ellen, ha elovasod még néhányszor, lassan... elmerengve... -
echo #85 http://www.oddschecker.com/betting/mode/o/card/specials-politics/odds/124960x/sid/240720 -
bandee1 #84 Tudomásom szerint a Pápa már évtizedekkel ezelőtt bocsánatot kért a Szent Irást és Krisztust egyáltalán nem követő kereszteshadjáratok miatt. Nem tudom bárki a XX. században bocsánatot kért az keresztény egyházak és hívők , kommunisták általi eltiprásáért a posztkommunista országokban. HOl vannak a Nürnberg-i perekhez hasonló kommunisták egységes elítélése? 100 millió embert gyilkoltak le világszeret. Tehát a mai hívőket vádolni a kereszteshadjáratokért nem igazán etikus. A gyilkosság nem elfogadható egyetlen jóérzésű ember számára sem. Benne van a 10 parancsolatban is. De nem tudom, a százmilliós, ateista, vallásüldöző kommunizmusért bárki elnézést kért-e volna mondjuk Magyarországon..helyette az utódok uralkodnak. De ha zavarnak ezek a vallásos dolgok, akkor ne ünnepeld augusztus 20-át, a magyar állam Szent István általi megalapítását, ne ünnepeld Karácsonyt, ami Jézus születésének évfordulója, és ne ünnepeld Húsvétot sem, ami Jézus halálának és feltámadásának ünnepe. Apropó: miért is írunk 2005-öt idén? Ennyi éve született Krisztus. -
#83 szerintem , van igazság abban amit mondasz! -
#82 ki lessz a következő? -
#81 Meg kellene már lassan érteni, hogy az örög imádata nem azt jelenti, hogy kecskét áldozol, és pentagramokat rajzolsz a pincében, hanem azt, hogy elutasítasz minden spirituális befolyást az életedre.
A sátánista ember az emberi önmegvalósítást helyezi előtérbe, és minden mást háttérbe szorít. Nem támad, ehelyett a személyes boldogság minél teljesebb megélésére buzdít. Az irányítás szeretetére. A kő és a vas tiszteletére.
Ennek egyib legjobb eszköze, ha világi szervezetekhez hasonlítja az egyházat. -
Majadi #80 Itt nem az a lényeg ami körülötte van, hanem maga a halál ténye. Én valahogy nem az ujságírókra, hírekre stb. figyeltem. Én 22 éves vagyok nekem ő volt a PÁPA. És tudom hogy sokkal több mindent tett a világért mint itt akárki valaha fog. Szoval lehet fikázni kedves archkoven ezzel csak magadat minősítetted... -
#77 Most vetted észre?Köztudott, hogy Tóta W. egy lekisérült fikagép. -
echo #75 Szerintem csak annyiban van igazad, hogy persze a halála épp anyiban szomorú mint bárki másé, de életét nem bizos, hogy pont ugyan annyira értékeli valaki, mint bárki másét. Szóval szertintem a különbségtétel ha az életére, annak érékelésére vonatkozik akkor értelmes (bár ennyiben lehet vita tárgya is). Szóval a kitüntetett figyelmet érdemes úgy értelmezni, hogy az életének szól és nem a halálának. -
SCooBYY #73 Isten nyugosztalja...hisz' ő is egy ember volt.... -
echo #72 Mondjuk a stílusa szerintem is hagy némi kivánni valót maga után: ha a katolikus réteghez is akar szólni, akkor nem indíthat úgy hogy game over, egyszerűen azért, mert ez bánthat másokat és mindezt öncélúan, szerintem semmi tartalmi funkciója nincs csak üres geg. És ez a baj az Indexszel is általában , belecsúszik egyre jobban ilyen bulváros poénkodásba. -
koki #71 nyugodje'k be'ke'ben.
archkoven siralmas vagy te bunko -
echo #70 Úgy látom tényleg nem látsz ki a szlogenjeidből. Ha lehet hinni istenben anélkül, hogy bármiféle intézményi keretet feltételeznénk, akkor elválasztható a két kérdés és kész. Lásd, keresztények az idők folyaman kialakult, kis millió felekezte. Még a kereszténységen belül is működik ez, radikálisan eltérő intézmények és szabályok között. Akkor meg igen is vita tárgyát képezheti a dolognak ez a része. Vagy ha nem akkor fejtsd ki miért is nem... -
Robin Hood #69 Ha így vélekedsz róla, nem érted meg amit mondani akar az írásaiban. Pl eyt:
Rettenetes nehéz kereszt a pápáé. Hogy az életben nélkülöznie kell egy s mást, az hagyján. De hogy a halálban is nélkülöznie kell az emberi halálhoz szükséges minimális intimitást, az felfoghatatlan. Úgy halni meg, mint egy kísérleti állat, a mikroszkópok alatt.
Nincs igaza? De. Nem a stílussal van a baj, hanem azzal amiről kénytelen kritikusan írni. Nézted a fotókat? Ott várakozik az összes tv / rádiós hiéna mikor hal már meg, annyival hamarabb kapnak egy hírt, ami nekik pénz. Szted ezeket mind érdekli ki is az a pápa? A nevét se hiszem hogy tudják, csak pénzt látnak a halálában. És akkor az a bunkóság hogy van egy újságíró aki le meri írni? -
archkoven #68 Köszönöm a sok gratulációt!
Örülök, hogy a honlapom is sokaknak tetszik, sokat dolgoztam vele:))
Akkor a véleményem:
Számomra a pápa pont olyan ember mint az összes többi. Természetesen én is sajnálom őt is mint embert, de nem sajnálom jobban mint egy csöndben, hozzátartozók nélkül meghalt idős embert. Ha egy 84 éves ember halálán ennyire sajnálkoztok, miért nem hallom a hangotokat mikor fiatalok, gyermekek halnak meg nap, mint nap. Talán a hívek élete kevesebbet ér mint a vezetőjüké?? Bár mennyire is sajnálatos, de egyszer mindegyikőnk meg fog halni, én is, te is, mindenki. Ez az élet rendje, születünk, majd meghalunk. Egy 84 éves ember halálában nincsen semmi rendkívüli, ez elkerülhetetlen. Egy gyermek halálát ezerszer nagyobb katasztrófának érzem mint egy idős emberét.
Sok itt az álszent okostojás itt a fórumon. Úgy érzi, hogy ezzel a "hűde nagyon vallásos vagyok" szereppel menőbbnek fog tűnni mások előtt.
Az imából sajnos nem élünk meg. Pedig milyen egyszerű is lenne...
-
Robin Hood #67 Lobogtatsz itt számokat, de közben a keresztények gyilkosságairól se feledkezz meg, pl: amerika, afrika, ázsia bennszülötteiről! Többet gyilkoltak mint bárki más.