242
  • St
    Tótaw írásáról annyit, hogy már a cikk címével is belegázol a hívők lelkivilágába. Kegyeletsértő. Tótaw-ről eddig sem voltam túl nagy véleménnyel, de most már az is világossá vált, hogy simán egy BUNKÓ.
  • SoDI---
    Ezen különbség túlzott hangoztatása csak a valódi közlendő gyáva palástolása.
  • Robin Hood
    Tóta W. Árpi írásait nem szó szerint kell értelmezni, ahogy Új Petiét se, hanem a lényegét kell megérteni. Abban van az igazság.
  • Stormreaver
    Szerintem az emberek nem a pápát sajnálják most, hisz neki valóban egy szép, hosszú és értékes élet adatott meg.
    A legtöbben pontosan amiatt szomorúak, mert mostantól egy ilyen emberrel kevesebb van ebben a "szép új" világban.
  • echo
    NEm az istenben való hit általában a kritika tárgya hanem az intézményi keret. Nagy különbség.

Ja és a himmnuszos hozzászólásodról jut eszembe: tényleg nem volt teljesen igazam, a vallások hiányával nem lenne teljes a konfliktusok csökkenése, még mellé a nemzeteket is el kéne törölni :)
  • MagyaR
    Szntem nem kell sajnálni a pápát.
    A végtisztességet meg kell neki adni, de most gondoljatok bele.

88 évet élt asszem. Ez szép kor. Körbeutazta az egész világot, olyan ételeket ett amiről álmodni se tudnánk meg rengeteg élményben volt része.

Szép életet élt, én ezért nem sajnálom, hogy meghalt. Természetesen nem kívántam a halálát ne értsetek vissza, csak nem mondom, azt, hogy szegény pápa meghalt.

Azoknak a halálukat kell sajnálni, akik pl. 10 évesen autóbalesetben meghalnak.

Vagy pl. van egy 30 éves nő van 2 kisgyereke és pl. rákban meghal. Az ilyeneknek sajnálom a halálukat. Tehát akik nem tudtak rendes életet élni. Vagy inkább teljes életet élni.
  • Sadist
    Olvasgasd a gumiban a topikját!
  • bandee1
    A Világ 98%-a hisz valamilyen Istenben. Ezt a kommunizmus, a materialista világszeméletével még 100 millió ember legyilkolásával sem tudta elérni. A Pápának is nagyban köszönhető számos kelet-közép európai ország kommunizmus alól való felszabadulásuk.
  • Mipi
    Őszinte részvétem a pápának. És nyugodjon békében.
  • bandee1
    Mi az hogy "zsidózás?". Létezik "keresztényezés" is?
  • bandee1
    Tudomásom szerint Tóta W. volt az akinek a Himnusz nem jelentett semmit, ezt egyik írásában mondta. Azt hiszem Tóta Wét különbőzően értékeljük sokan. Nekem számít a Himnusz, Tótának nem. Ezért számomra az ő (Tóta) véleménye kevésbé érdekel. De azt hiszem ez nem Tóta fórum. snitt.
  • bandee1
    Isten nyugosztalja a Szentatyát!
    A beszólások többsége (95%-a) szerencsére megadja neki a végtisztességet, ugyanúgy ahogy az 1 milliárd hívő keresztény ember a világon, s ugyanúgy ahogy más vallások vezetői is megteszik ezt a napokban.

u.i: archkoven-el nem kell foglalkozni, ő az 5%-ba tartozik, ilyen beteg emberek minden társadalomban vannak. Az ilyenek ha hatalomközelbe kerülnek, ezek robbantják ki a háborúkat, gyűlölködnek, és mérgezik a közéletet. Inkább segíteni kell nekik: gumiszoba, egy két buksisímogatás, és odafigyelés, vagy oda nem figyelés. Jelen esetben a gyógyír szerintem az oda-nem figyelés, esetleg gumiszoba.
  • SoDI---
    Tóta W. Árpiról sztem le lehet szállni, az ő nézőpontja is ér annyit mint egy katolikus.

IGEN! Pontosan! A sötét oldal hihetetlen perspektívákat kínál! Csatlakozzon Ön is! :)
  • Robin Hood
    Véletlenül én is rákattintottam ott 1 képre, az ilyesmit kedvelőket kalapáccsal kéne ütni agyon, de sztem azt is élvezné. Na ezt kéne betiltani, nem a warezt.
  • echo
    AZt azért nyugdotan megállapíthatjuk szerintem, hogy ha egyáltalán nem lennének vallások a világ konfliktusainak jelentős részétől megszabadulnánk...
  • Killgore
    #3 archkoven-nek írtam.
  • Killgore
    Hát haver.. Hogy tudsz már ilyeneket mondani? Szánalmas vagy nagyon. A honalpod meg undorító úgy ahogy van. És a képeket meg sem néztem. Gratulálok.
  • echo
    Szerintem korrekt, a Tóta W. féle cikk. És nem hiszem, hogy ha valaki kritikusan áll az egyházhoz az baj. Védje meg magát az egyház érvekkel(már mint nem az istenhitet, csak a jelenlegi intézményi és szabályozási háttér létjogosultságát). Szerintem ahogy elfogadják a háborúban való ölést, akár elfogadhatnák a gumi használatot is stb.
  • Robin Hood
    Tóta W. Árpiról sztem le lehet szállni, az ő nézőpontja is ér annyit mint egy katolikus. Nekem meg azzal van tele a tököm hogy még a csapból is álszent "jaj, üldözik a katolikusokat" duma folyik.
  • SoDI---
    A zsidók így auschwitz után nem sok vizet zavarnak errefele

Ennek pont az ellenkezője igaz. Egész Európában itt, Magyarországon maradtak a legtöbben.
  • SoDI---
    de az ilyen hozzászólásokat olvasva, nagyjából értem mit neveznek a papok "gonosznak", "sátánnak".

Á, a sátán nem támadja közvetlenül az egyházat. Okosabb annál. Ehelyett inkább materialista propagandát hirdet, mint a szignómban is írom.
  • Robin Hood
    A zsidók így auschwitz után nem sok vizet zavarnak errefele, gyakorlatilag csak a sajtóból tudja mindenki hogy léteznek még, így sokmindent nincs bírálni velük kapcsolatban. Az iszlámról meg mindenki tudja hogy egy emberiségellenes, sátánista szekta, és egyetértés miatt ezen sincs mit vitatni. :)
  • SoDI---
    Nincs ebben semmi rendkívüli, születünk majd meghalunk. Megtették ezt már János Pál előtt is pár millióan.

Millió pápa, asshole??
  • Robin Hood
    Én se hiszek ilyen túlvilági bizbaszokban, de mint ember, sztem halál korrekt csávó volt, tényleg csak tisztelni lehet. Ha tizedennyire becsületes és korrekt lenne minden politikusunk, nem lenne bajban az ország.
  • atr0p0sz
    Hát barátom, szerintem a honlapod a profilod alatt már eléggé minősít téged, de a hozzászólásod is.
    Ha meghal egy híres ember, akit ráadásul sokan szerettek, és tiszteltek, akkor egyértelmű, hogy ezt fogod látni, hallgatni, olvasni egy darabig. Ha nem tetszik ne nézd, ne hallgasd, kapcsolj át másik csatornára, vagy nem kapcsold be a tv-t, rádiót, de pláne ne írogass egy olyan fórumra, ami téged nem érdekel, ráadásul bunkó ember módjára.
    Én nem vagyok vallásos, nem feltétlenül értettem mindig egyet a pápa nézeteivel (abortusz, lemondás, stb.), de nem teszek különbséget jó ember és jó ember halála között. Nyugodjon békében.
  • etzel
    Ő egy szent ember volt, Isten nyugosztalja!
  • Stormreaver
    Ami azt illeti, szinte nagyítóval kell keresni olyan -komolyabb lélekszámot maga mögött tudó- vallást, ami ezeket megengedné (már ami a homoszexualitással kapcsolatos kérdéseket illeti). Az anglikánoknál pl. egy-két éve majdnem egyház-szakadás lett a dologból, amikor az amerikai (episzkopális) szárny ki akart nevezni püspöknek egy homoszexuális beállítottságú lelkészt.

A Tóta W. félék abban tévednek nagyot, hogy azt hiszik, ezekről a kérdésekről az egyházak tagjai és követői is úgy vélekednek mint ő, pedig pont nem...A katolikusoknál éppen akkor lenne óriási nagy felháborodás, ha ezekben a kérdésekben másképp (vagyis liberális elveket követne) az egyházfő.
  • fifi
    Olyannyira képtelen magát modernizálni/mindemellett érthetővé tenni a mai nyárspolgárok számára/, hogy a most megválasztandó pápát az utolsó előtti pápának tartják. Ez az irányzatok összeolvadásából adódik. Az összeolvadás meg /asszem/ abból, hogy elvesztette az erejét, súlyát ez a dolog így a XXI. századra.

Javítson ki vki ha tévedek...
  • St
    valóban mostanában dívik a keresztény egyházat, pápát, vallást fikázni (lásd a friss tótaw cikk az indexen...).

Egyvalamire lettem ezzel kapcsolatosan figyelmes: fikázzák a katolicizmust, hogy képtelen modernizálni önmagát, merev, ósdi (egyneműek házassága pl.), viszont a kereszténységnél sokkal ortodoxabb, merevebb vallást mint pl. a zsidó, vagy az iszlám, sosem éri kritika. Pedig ez utóbbiak szintén nem engedik pl. az egyneműek házasságát...
  • Cicero
    Sokat tett a világért. Nyugodjék békében.
  • St
    Nem vagyok különösebben templombajáró, de az ilyen hozzászólásokat olvasva, nagyjából értem mit neveznek a papok "gonosznak", "sátánnak".

Egy olyan emberről beszélünk akikre emberek tíz, vagy inkább százmilliói felnéznek, tisztelnek. A pápát lehet nem tisztelni, de azt a sokmillió ember érzéseit aki felnéz a pápára illene tiszteletben tartani.
  • Coco
    pff...tényleg
  • Drawain
    Nem tudom mit vártok tőle, nézzétek csak meg a honlapját az mindent elárul...
  • raingun
    Nem tartozik erre az oldalra a hír.
  • Gerghu
    Ugy gondolom, hogy jobb lett volna ha nem irod be ide a véleményed, Tiszteletből, nyilván számodra nem ismert ez a fogalom.
    Nyugodjon Békében.
  • szivar
    Nyugodjon békében.

Személy szerint nem vagyok egy vallásos emberke, de ahogy néztem és halgattam a tetteit, megérdemli hogy tisztelettel beszéljenek róla, mégha ez egy-két embernek rettent nehezére is esik.
  • smv
    Nyugodjon békében
  • Szonár
    Nyugodjon békében.
  • fifi
    nagyon okos vagy...
    bár mostanában divat ilyen okosakat mondani egyházak és Isten ellen.
    Különben ez a hsz.-od bizonyítja, hogy gőzöd sincsen arról ami ellen dumálsz...

de még ha értenéd is, legalább kegyeletből, végtisztességből illene normálisan beszélni. Vagy neked jól esne ha rólad beszélnének így? Még attól eltekintve is, hogy 100X kisebb porszem vagy ebben az életben, mint II. János Pál.
  • Stormreaver
    Meghalt egy ember, akit világszerte sok millióan szerettek és tiszteltek. Ilyenkor bárki esetében az elhunyt érdemeit szokták méltatni, pusztán csak azért, mert a végtisztesség mindenkinek kijár. Ez a pápa pedig ráadásul nem is egy "bárki" volt, ha te ezt nem látod be, az a te dolgod, de feleslegesen indulatokat szítani ilyenkor elég otromba dolog.

Ja és még annyit: sajnos már fiatalon volt alkalmam végignézni egy-két idős ember halál előtti éveit, szenvedéseit (pl. a saját nagyszüleim esetében) és hidd el: ezt a dolgot derűvel és tartással, sőt kötelességtudattal ami a pápának volt végigcsinálni bizony nem kis dolog. A szenvedések és fájdalmak hatására sok ember szinte kifordul önmagából.