Meghalt II. János Pál pápa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem most egy kicsit rosszabb lett a világ nélküle...

elnezest az elozo hozzaszolasert, ateista vagyok aki nietche es egyeb ateista filozofus eszmeit koveti, es helyzet az hogy ugy is ez lesz a jovo.

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

A felhajtas mogott politikai erdekek vannak, egyebkent ugyan ojan ember mint a tobbi semivel nem tett tobbett mint mondjuk Senna. A jovore nezve az egyhaz halalra van itelve es remelem az uj torvenyek szerint majd el is torlik oket es a templomok helyere netkavezok vagy egyeb szorakozohyelyek epulnek majd.

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

NEXUS6
Én azt hiszem itt gyakorlatilag egy igazán sértõen negatív szó nem hangzott el magával a Pápával kapcsolatban.

Engem is az a média felhajtás zavar, amit és ahogy itt csapnak!

Ha csak kevés helyen elékeznének meg errõl, akkor azt mondanám jól tette a SG, hogy berakta a hírt, de gyak a csapból is ez folyik.
Másrészt sajnos a SG-t is meglehet érteni, mert ebben a permanens szenzáció háborúban õk lettek volna a bunkók, ha egy kanyi szót nem írnak!
De ettõl még ez az egész helyzet nem lesz jó, vagy elfogadható.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Rincewind
Nyugodjek bekeben!
Jah, kb errõl van szó, egy értékeit vesztõ világban lassan az egyház lesz az egyetlen amelyik mértékletességre próbálja bírni az embereket.
A János-Pált fikázóknak meg csak annyit hogy pápasága alatt a kapott hatalmát JÓL és jó célra használta, nélküle szarabb hely lenne ma ez a bolygó és egy ilyen EMBER emléke pusztán a tetteiért TISZTELETET követel meg MINDENKITÕL!

Nyugodjon békében.

Laci73
Nem nehéz észrevenni hogy mi áll a média-felhajtás mögött: az a szándék, hogy megosszák az embereket. Az egyházak az utolsó, még független intézmények: útjában állnak az új világrend sex-drug ellenkúltúrájának. Annak ellenére hogy tanításaik dogmatikusak és sok helyen tévesek, az erkölcsiség szükséges dolog.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Nyugodjék békében a pápa!

Én nem vagyok megrögzött hivõ, se keresztény, se más irányzat oltárán.
De! vizsgálva a pápát önmagát, helyét, tevékenységét az egyházban, és világban, mérhetetlen tisztelettel állok elõtte.

Szánalmas - bocsi - magyarokra jellemzõ dolog, igen, a mindenbe beleköpés, hogy még most se képesek psszelni.
Ez a Worluk cikk önmagában gagyi.
Nem, és nem helytálló, max pár sorban.
Én se értek egyet pl. az óvszerkorlátozással kapcs-ban, ilyen sejtszinten nem kell vérmensen védeni az életet, meg persze, a legtöbb vallás nem ad olyat azonnal a népnek, ami a szájának tetszik.
De gány, meg ami az egész törzs Indexen zajlik.
Bakker, kikért még a zsidóktól is bocsánatot, akik körül annyi a vita?! Testvérének nevezte õket. Az egyház is picit javult. Ám akármilyen hatalma, kisugárzása van, persze nem tud az összes bigott, megrögzött hitkövetõ ellen is tenni, öket formálni.
Ne a zajos kisebbség alapján itéljünk már meg egy világeszmét, könyörgöm!

Fejet hajtottam, bár nem könnyeztem, elgondolkoztam. miként sokan mások is.Csak a jót nézzétek, nyugodtan, most nem kell ellene lázadni.

Köszi, aki öszintén részvétet nyilvánít.

Bár látható médiafelhajtás volt körülötte, most különösen, de az tetszett, figyeltétek, majd az összes nagyobb magyar tvben fekete ruhát viseltek már a haláltusája idején is! Ez gesztus. Némelyik müsorvezetõnek is eleinte elcsuklott a hangja.

Nyugodjék békében!

Szerintem most a média nem vetette el a súlykot, csak híven megemlékeznek egy olyan emberrõl, aki az elmúlt idõkben a legtöbbet tett azért, hogy egy jobb világban élhessünk. Azt a vallást lehet vitatni, amiben õ hitt, de nem hiszem hogy van egyetlen olyan ember is a Földön, aki ne ismerné el munkásságát.
A média csak tudosított errõl, mert sokakat érdekelt (Titeket is, különben nem írnátok ide), és a lényeg hogy ezt kellõ tisztelettel tették. Azt se értem hogy mért lenne gáz hogy a szent péter téren összegyült sok ezer ember "elõtt" halt meg. Nem akart visszamenni a Gemellibe, ezért a magánlakosztályában kezelték, az emberek meg imádkoztak/aggódtak érte.
Szerintem örüljetek hogy egy ilyen nagy emberrel élhettetek egy idõben, most hirtelen nem is tudom kihez hasonlítani, de az biztos hogy amíg ember lesz a földön emlékezni fognak rá.
Nyugodjon békében!
Ezt ugye te se gondolod komolyan? Hány indexes ember zárt már le hidakat, tûntetett a Tilos Radio elõtt divatból? És hány keresztényeskedõ "B-közép"? Aki ott obégat hogy tiltsák be ezt-azt, az nem értette meg a kereszténység lényegét, fogalma sincs arról mit tanít Jézus, különben esze ágában se lenne azt csinálni amit csinál. A kereszténység szerint van olyan hogy "bocsáss meg az ellenünk vétkezõknek...", a vért, lefejezést követelõk 1 kontinenssel odébb vannak.

Tóta csak a véleményét írta le, valószínûleg nem rád számított, de van akit érdekel, és igaznak találja. Nem te vagy az, de attól még tisztelhetnéd más véleményét. Szerintem igazságokat ír le, csak akarni kell megérteni, nem kiforgatni a szavait. Sztálin meg az avantgard mûvészetet tiltotta be "gyomorfelforgató" címszóval, és ma ki ért egyet vele? Vagy nálunk mit mondtak a 70-es években Galántai György mûvészetére? Mindig voltak akik a közhangulatnak próbáltak megfelelni, és túllihegték a dolgot. Pedig nem kéne. El kell olvasni, megérteni és elgondolkozni rajta mit is akar közölni. Nem az író tehet róla hogy van akik csak balhét akarnak csinálni belõle.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

St
Nem az olvasók szerkesztik a lapot, hanem az SG.hu Hírmagazin szerkesztõsége. Ha úgy gondolod, hogy nem idetartozik, akkor ne olvasd el, egyszerûen ennyi.

Az SG már régóta nem egy informatikai lap, hanem egy szórakoztató és ismeretterjesztõ kiadvány. Ebbe pedig belefér egy történelmi személyiségrõl szóló megemlékezés, ugyanúgy ahogy a film, játék, haditechnika és minden más ami itt megjelenik.
NEXUS6
"Aki kérdezi, hogy mit keres itt ez a hír annak üzenem:Nem kell aggódnotok, rátok a kutya sem fog emlékezni halálotok után, viszont II. János Pál nevét mindenki tudni fogja, amíg ember lakik ezen a bolygón."

Khm...!
Eztet most logikailag nem tudtam követni, kifejtenéd, mi az összefüggés A állítás (rám a kutya sem fog emléhezni) B állítás (a Pápára sokan fognak emlékezni) és a következtetés (ennek a cikknek itt meg kellett jelennie) között?!!!

PLS.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kis-Bob
Nyugodjék békében

St
Ha tótawnek ez a véleménye akkor írja le a blogjába, de nem szerkesszék be a "Meghalt II. János Pál" hír alá rögtön következõ linknek: "Game over, JP2".

Gyomorforgató. Egyszer történhetne már valami olyan, amit az index is komolyan vesz. Eddig nem történt.
St
Mostanában az a divat, hogy normális, ha valaki nem hívõ, tehát õket nem kell külön tolerálni, õk a "default". Az index féle "véleményformáló" szennylapokból az jön le, hogy az a ciki, ha valaki templomba jár és "korszerûtlen dolgokban" hisz. ("korszerûtlen" = keresztény, "modern" = zsidó, krisna, hitgyüli, stb.)

Tótaw azt hiszi, hogy mindenki azt akarja amit õ, csak az egyház vaskalapos vezetése képtelen ezt belátni. Pedig Tótaw csak egy szimpla tahó, aki a saját kis mikrokozmoszán kívül nem lát semmit. Valószínûleg tele van komplexusokkal, mindenkivel baja van, cikkeibõl úgy tûnik, hogy nem érti világ történéseit, és nem is akarja megérteni. Dogmákat gyárt, azt hiszi nála van a bölcsek köve. Tuti gyerekkorában valami sokk érte pl. pedofil szatír, erõszakos apuka, vagy ilyesmi.

Ilyen cikkekben nem a kegyeletsértés a gond, ami itt egyébként is adott, hanem az, hogy feszültséget és megbotránkozást kelt, a társadalom egyes rétegeit mégjobban eltávolítja egymástól. Az index bárkinek nekimegy egy kis botrány, szenzáció kedvéért, mert ugye ebbõl jön a plusz olvasó, plusz hirdetõ, pluszbevétel. Álszent, önlcélú, tudatos provokáció, tótaw meg ennek a fegyvere.
"Aki kérdezi, hogy mit keres itt ez a hír annak üzenem:Nem kell aggódnotok, rátok a kutya sem fog emlékezni halálotok után, viszont II. János Pál nevét mindenki tudni fogja, amíg ember lakik ezen a bolygón."
Ne aggódj, én attól még boldogan le tudom élni az életem.
És szerintem II. J.P. Pápa sem azért csinálta, hogy híres legyen.
Elolvastam Tóta W. Árpád cikkét. Szerintem egyáltalán nem durva. Igaz, talán nem most kellett volna publikálni, de akkor meg álszent lett volna, és a hírnek most van aktualitása.

Elmondta a véleményét. Ennyi. Tiszteletben kell tartani. Persze most sokan mondhatják hogy miért kellene tiszteletben tartani az õ véleményét, ha õ sem tartja tiszteletben másokét, de azok valószínûleg nem értették meg a cikk lényegét. Nem baj, hisz többségük hívõ, ezáltal elfogult, de mások véleményét tolerálni akkor is kell.
Aki nem hisz Istenben, akinek a Pápa nem volt több, mint egy kedves nagypapa kinézetû öregúr, az még nem gonosz ember.
Az hogy most mindenütt ez megy, 2 napja (és szerintem még nincs vége) az nyilvánvalóan a média szokásos szenzáció hajhász viselkedése.
Azoknak, akiknek az egész történet nem olyan fontos igenis idegesítõ lehet ez a nagy hercehurca. Persze tolerálni kell a hívõket.
De kérdem én, tolerálja valaki a nem hívõket?
Nem tudom mi a divat, nekem évek óta változatlan a véleményem róla. Igaz, õ sem nagyon változott.
Most sokak szerint túl messzire ment.
Nem tudom, majd kiderül.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Most ez a divat, Árpit fikázni?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Meghalt a király, éljen a király. Ez itt így megy, szakmai ártalom.

Nem vonulhatott el, hiszen õ a pápa, ez nem egy 8 órás meló, ahol 4kor eldobod a lapátot, hanem hivatás. Mivel az egyházi tanításokat képviseli, nem csinálhat ellenkezõ dolgokat, mert hiteltelenné válik. Nemrég még Terri Schivo (vagy hogyhívják) életben tartása mellett kardoskodott, nem futamodhat meg pont õ. A bámészkodóknak kellett volna nyugton hagyni, de a sok hiéna ezt pont leszarta, mert ez is egy mûsor.

Sub
Aki kérdezi, hogy mit keres itt ez a hír annak üzenem:Nem kell aggódnotok, rátok a kutya sem fog emlékezni halálotok után, viszont II. János Pál nevét mindenki tudni fogja, amíg ember lakik ezen a bolygón.

\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead

CSOCSO
Nyugodjek Bekeben!
A cikk-et pedig koszonom! ...szerintem szep volt....
Tóta W. valóban csak a fikázáshoz ért semmi máshoz.
De ahhoz nagyon.
Azt hiszem neki találták ki azt a mondatot, hogy "nem tiszte se istent se embert".
Viszont mindig kertelés nélkül leírja a véleményét, ami néha jól jön.
Most speciel nem. Fõleg az idõzítés.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

NEXUS6
Eltellt egy nap és már jobbára csak a pápaválasztásról beszélnek a médiában!

Én is meglepõdtem, hogy mit keres ez itt, de végülis néha talán megtörhetõk a szabályok 😊

bandee1: menthetetlen vagy <#nevetes1> Ennyierõvel bármi bármivel összefügg. Legalább 1milliárd ember használ mosóport és az sg-t is olvassa számos mosópor használó, tehát mosópor ismertetõket az sg-re <#nyes>(nem bírtam ki hogy erre ne reagáljak, pedig próbáltam)

NEXUS6
Szép dolog az együttérzés, de ha hûek akkarunk lenni ahhoz, amit ez az ember képviselt, akkor ne a Vatikánra, ne a keresztényekre figyeljünk, hanem arra amire II. János Pál figyelt: a szegényekre, a szenvedõkre.

Eltellik egy két nap és elfelejtjük ezt a szomurúságot, az elesettek meg most is kimaradnak a figyelmünkbõl!
Szerintem erre gondolt Archkoven is amikor álszentségrõl beszélt!

Sliders
Õ már egy sokkal szebb világban van mint mi. Nyugodjék Békében!

NEXUS6
Irigylem az öreget😉

Õ már lát olyat, amit mi még nem, és mivel jó ember volt boldogsággal tekínthet vissza az életére!

A szomorúság viszont, ami bennünk van nem az övé, hanem az az ÖNZÕ sajnálkozás, amit a saját nyomorúságunk láttán érzünk.
Ilyen szempontból teljesen jogos az, amit Arckhoven is írt!
Ami itt folyik az egy XXI. szd-i média színjáték, amiben viszont legyünk õszinték, az öreg önkéntesen vállalta a fõszerepet, lemondhatott volna, elvonulhatott volna, csendes meghittségben várhatta volna a nagy utazást.

Média színjáték, amibõl mindenki kiveszi a részét, és mint ilyen nem érdemel tiszteletet bármilyen nagyszerû is volt az az ember, akihez kötõdik! Kérdezem, mit keres ezen a portálon ez a hír, milyen IT/technikai/tudományos vonzata van a dolognak, hol van a többi vallással foglalkozó cikk?

LiPTON
Nyugodjon békében, jó ember volt, sokat köszönhet ez a mai világ neki

eX
Sokat tett a világért!És egy tiszteletre méltó ember volt!
Nyugodjék Békében!

!!!Soldier oF Fortune II FOREVER!!!

Tanuljon meg olvasni és szöveget értelmezni: arról beszéltem, hogy a Pápa bocsánatot kért olyan bûnökért, amiért õ közvetlenül nem, de régi fanatikusok bizony felelõsek voltak. És arról beszéltem, hogy a vallásüldözõ ateista kommunizmus egykori és mostani képviselõi közül SENKi sem kért bocsánatot a kommunizmus bûneiért. JA de igen: Jelcin pl. igen, de Magyarországon senki, sõt még vezetõkké is válthatnak. Errõl beszéltem, és ne forgassa ki a szavaimat ha kérhetném.

Echo írta.
"És mégvalami: azt mondod az egyik mondatodban, hogy ne kérjük számon a jelenlegi híveken apáik bûneid, de a következõ mondatodban már pont ezt teszed a kommunista vezetõkkel kapcsolatban."

Az SZDSZ egy náci párt.

DF: provokált az Index hírportál a pápa halála kapcsán
2005. április 3. 15:42

MNO
Isten irgalmassága vasárnapjának hajnalán, miközben tízezrek a római Szent Péter katedrális elõtt és emberek milliói világszerte otthonukban II. János Pál lelki üdvéért imádkoztak, az önmagát „dühödt liberális”-nak valló Tóta W. Árpád egy gyalázatos cikket jelentetett meg az index honlapján – írja Dr. Csáky András, az MDF elnökségi tagja közeléményében.

„Még négy óra sem telt el, hogy bejelentették Õszentsége halálát, az írás már a világhálóra került. Tudatos – elõre elkészített – provokációról van szó, amellyel a minden embert megilletõ kegyeleti jogot sértette meg a szerzõ és a nyilvánosságot biztosító hírportál” – vélekedett a politikus ma hajnalban. (Az Index fórumán már 22:30 elõtt topicot nyitottak az olvasók, azaz a véleménycikk a pápa halála beállta után háromnegyed órán belül olvasható volt a hírportálon – a szerk.)

„A cikk nem csupán az elhunyt emlékét, hanem a hívõk – keresztény és más felekezethez tartozók – emberi méltóságát is bántja. A Magyar Demokrata Fórum, tagjai és a hívõk nevében tiltakozik az írás ellen” – tette hozzá Csáky. (ma.hu)

Az SZDSZ egy náci párt.

Arról beszéltem, hogy egy valláshoz kötödõ ünneprõl van szó, amit nem vallásosok is ünnepelnek. ÚGy látom nem igen ért el hozzád az üzenetem. Nem érted.

Az SZDSZ egy náci párt.

"Eközben a Szent Péter téren legalább ötvenezer ember virrasztott és imádkozott, akik a halálhír hallatán hosszasan tapsoltak, Olaszországban ilyenkor ez a tisztelet kinyilvánításának egyik módja."

Fura mi?

Szerintem meg lehetne itt vitatkozni, lehetne értékelgatni a pápa életét, az egyházat amivé lett és amivé nem lett az õ ideje alatt. Milyen legyen az a katolikus egyház a jövõben stb. Csak ezt az egymás mindnféle negatív kategóriába rakosgatását, sátánozást, kommunistázást stb kéne elkerülni mindkét oldalon.

St
Robinhood, sodi és aki még folytatja. Kérném ezt a vitát itt hagyjátok abba, ez a topic nem errõl szól. Köszi.
És mégvalami: azt mondod az egyik mondatodban, hogy ne kérjük számon a jelenlegi híveken apáik bûneid, de a következõ mondatodban már pont ezt teszed a kommunista vezetõkkel kapcsolatban.

datango
nem tudok ezen eligazodni..!

Nem tom, miért citálod ide ezt a kommunizmust állandóan, úgy beállítva, hogy vagy vallásos vagy vagy kommunista. Miért hasonlítasz össze egy elnyomó rendszert egy egyházzal? Szerintem nem ugyanazok szerint kell megitélni a kettõt...

Egyébként meg az ölést nem okoz gondot összeegyesztetni a katolikusoknak a ne ölj parancsával, lásd hadsereg. És naív vagy ha azt hiszed aki ünnepli a karácsonyt az vallásos. Ezt nem is értem hogy jött ide...

datango
nem azt mondtam hogy teljesen igaz amit ír... de van benne igazság... tiszteltem a pápát , mert õ A Pápa ... de téleg van igaz abba hogy "örüljön neki hogy 8x évet élt."

"Ekkora ömlengést már régen hallottam egy ember halálával kapcsolatban. Nincs ebben semmi rendkívüli, születünk majd meghalunk. Megtették ezt már János Pál elõtt is pár millióan."

Ez igaz! Hánynak a nevére emlékszel? Hányan próbáltak tenni valamit a saját szükségleteiken kívûl a világért? Te is élsz itt vagy meghalsz és 25 év múlva a sírodban más fog feküdni mert nem lesz ki meghosszabbítsa a bérleti díjat.... (vagy xx év múlva) Rá emlékezni fognak míg élnek itt.. Szóval ezt gondold át mégegyszer.

Látom milyen együttérzõ emberek vannak a világon. Nem azért, de ti még a szüleitek temetésén is nekiállnátok vitatkozni valamin? Akinek nem inge, ne vegye magára.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Elfelejted, hogy nem kétszereplõs a játék: vannak a hívõk, vannak az ateisták és vannak akik nem foglalnak állást, mert a kérdés egyszerûen eldönthetetlen, akkor meg minek hasra ütve beálni az egyik csapatba. De ez is a hitre vonatkozik nem az intézményi keretre. És a hitet nem kritizálta senki ebben a fórumban legalábbis.

Ja és ezt a sátán dolgot rásütni egy csoportra aki nek az értékrendje eltér a tiédtõl, elég vad és szerintem csak elsõ lépés a lejtõn ami messzire visz...

SoDI---
A demagógia elsõ olvasatra mindig meggyõzõ.
A legjobb védelem ez ellen, ha elovasod még néhányszor, lassan... elmerengve...

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

http://www.oddschecker.com/betting/mode/o/card/specials-politics/odds/124960x/sid/240720

Tudomásom szerint a Pápa már évtizedekkel ezelõtt bocsánatot kért a Szent Irást és Krisztust egyáltalán nem követõ kereszteshadjáratok miatt. Nem tudom bárki a XX. században bocsánatot kért az keresztény egyházak és hívõk , kommunisták általi eltiprásáért a posztkommunista országokban. HOl vannak a Nürnberg-i perekhez hasonló kommunisták egységes elítélése? 100 millió embert gyilkoltak le világszeret. Tehát a mai hívõket vádolni a kereszteshadjáratokért nem igazán etikus. A gyilkosság nem elfogadható egyetlen jóérzésû ember számára sem. Benne van a 10 parancsolatban is. De nem tudom, a százmilliós, ateista, vallásüldözõ kommunizmusért bárki elnézést kért-e volna mondjuk Magyarországon..helyette az utódok uralkodnak. De ha zavarnak ezek a vallásos dolgok, akkor ne ünnepeld augusztus 20-át, a magyar állam Szent István általi megalapítását, ne ünnepeld Karácsonyt, ami Jézus születésének évfordulója, és ne ünnepeld Húsvétot sem, ami Jézus halálának és feltámadásának ünnepe. Apropó: miért is írunk 2005-öt idén? Ennyi éve született Krisztus.

Az SZDSZ egy náci párt.

datango
szerintem , van igazság abban amit mondasz!

datango
ki lessz a következõ?

SoDI---
Meg kellene már lassan érteni, hogy az örög imádata nem azt jelenti, hogy kecskét áldozol, és pentagramokat rajzolsz a pincében, hanem azt, hogy elutasítasz minden spirituális befolyást az életedre.
A sátánista ember az emberi önmegvalósítást helyezi elõtérbe, és minden mást háttérbe szorít. Nem támad, ehelyett a személyes boldogság minél teljesebb megélésére buzdít. Az irányítás szeretetére. A kõ és a vas tiszteletére.
Ennek egyib legjobb eszköze, ha világi szervezetekhez hasonlítja az egyházat.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.