60332
  • yesname #13758
    Na ha hatással lesz a történetre stb. amit teszünk az nagyon jó :) Tán az első MMO ami ilyen lesz.
  • Boncmester
    A light és a dark side pontok amúgy kellenek különböző ruhákhoz, de ezekből vannak semlegesek is, amikhez nem kell se dark, se light. Felteszek, kb a kinézetük változik. De majd valaki ezt megszakérti.
    Ingame következményük annyi van, hogy pl az én karakterem kinyírta a mesterét, de választhattam volna azt is, hogy nem ölöm meg. Erre valamivel később jött a lánya, és megpróbált bosszút állni rajtam. Nem tudom, mennyire lehetnek elágazóak a class storyk, mivel nyilván csak egyféleképp toltam, de majd lehet, hogy élesben más dolgokat fogok válaszolni, és akkor más lesz a történet.
  • yesname #13756
    Ha jól értem nem számít mit csinálsz, mert ingame nincs következménye a történet, NPC tekintetében.
  • sanyiiiii
    Tehát ha jól értelmezem ingame következménye nem nagyon van?
  • Boncmester
    A lét a tét :P

Amúgy meg kb annyi a tét, mint egy papíros szerepjátékban. A döntéseid által alakul ki a karaktered jelleme benned, és persze dönthetsz általában teljesen inkonzisztensen is, ha olyan kedved van, de én közel éreztem magamhoz a karaktert, és igyekeztem úgy irányítani, hogy szerintem ő hogyan döntene. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam a tét szóval, inkább úgy mondom, hogy számít amit csinálsz. Magunknak számít.
  • sanyiiiii
    Mi a tét?
  • Boncmester
    Tényleg, volt eddig egyszer a storyban, hogy a karakterem (férfi) flörtölni tudott egy női npc-vel. Ha női karakterem lett volna, akkor teljesen más lett volna a beszélgetés?
    Mert azt mondták, az azonos neműek közti romantika csak később kerül bele. Hogy van ez lekezelve?
  • Boncmester
    Nem gond, azért írtam :)

Amúgy pár ember félelmeit szerintem ezzel ki is lehet lőni, mert eddig alaptalannak tűnnek. Amire tényleg nagyon kíváncsi vagyok még, az a végjáték és a world pvp objective-ek.
    Meg persze ha valakinek nem tetszik a full voice cover, meg a qestelés, és power levelezni akar azonnal, ez nem igazán az ő játékok, de szerintem a többség nagyon fogja élvezni, hogy nem csak lvl 50-en kezdődik a játék, hanem tétje van annak, hogy mit csinálsz.
  • Boncmester
    Passz, class questet nem próbáltam mással együtt csinálni (tényleg fölösleges), csak valahol kiírta az elején, hogy másik ugyanolyan class be se jöhet velem.

Azt tudom, hogy meg lehet nézegetni a képességeket, de egy 3 napos bétában nem igazán akartam erre időt szakítani :) A talentfákat sem néztem tüzetesen végig, mert azzal is csak ment volna az idő. Hiányoltam is, hogy a codexben nincs ezzel kapcsolatban bejegyzés, hogy általánosan melyik fa mire van kihegyezve, legalább 1-1 mondat jó lenne hozzájuk, de persze ennek villámgyorsan utána lehet nézni, vagy megnézni pár képességet a fáról.
  • mgerihun
    Utólagos engedelmetekkel copyztam néhány élménybeszámolót, ha valakit zavar, akkor szóljon és az övét leszedem. Neveket, beleértve Nickeket sem említettem.

Itt tudjátok meglesni.
  • j0nNyKa
    class quest dolog az nem egeszen ugy mukodik

annyi a lenyeg, hogy barki bemehet veled, de senki nem profital abbol, ha bent van
    pl. ha 2 BH bemegy egy BH phase-elt quest area-ba, akkor csak az fog tudni haladni a questtel, akinek a phase-elt area-jarol beszelunk (ha ugyanott jarnak a class questben, akkor a party leader-e lesz)
    masik is ott lehet, segithet, olhet, de o nem fogja megkapni a progresst

hozzateszem, amit nem gyozok hangsulyozni: semmi ertelme partyban csinalni a class questeket, mert konnyuek, 1 jatekosra vannak belove

na, a felmerult kerdeseidre meg a valaszok:

BT-nek / esselesnek nincs hard mode-ja

jugg/mara nem kapnak gyorsitast, viszont a charge-ot mind2 tudja javitgatni talentekbol (kevesebb cd, nincs min. range, lassit/stunol a charge, ilyesmik)
    az assa kap gyorsitast, olyat, mint Khem, azt meg is tudod nezni

egyebkent minden kasztnak meg tudod nezni, hogy milyen spelljei lesznek, menj el a class trainerhez, es allitsd at, hogy ne csak az adott szinten tanulhatokat mutassa, hanem mindet
  • j0nNyKa
    sajnos nem sok.. :)
  • [HUN]Crassus
    Óóóó Schön!
  • Boncmester
    Szóval benyomások két nap játék után:

Az összképem eddig az, hogy nem fog csalódást okozni a játék az embereknek, legalábbis nekem nem okozott. Azt hozta eddig kb, amit vártam tőle. Az MMO-ként való viselkedését nyilván nehéz megtapasztalni ennyi idő alatt, de amit eddig láttam, az tetszik.

Szintezés: Ez ugyebár a játék fő erőssége, amiben többet ad, mint az eddigi MMO-k, és ezt nagyon jól hozza. Még kb fél éve volt egy cikk, amiben azt írták, hogy ez nem megy csapatban, stb. Hát azóta vagy változtattak valamit, vagy pedig a cikkíró béna volt. Az tény, hogy nem haveri társasággal toltam, hanem csak egyedül, de csak a class specifikus questek azok, amiket egyedül kell megoldani (vagy egy másik kasztú karakter akár segíthet is), és meg is lehet ezeket csinálni, az általános questek pedig simán mennek együtt (ha pl lootolni kell cuccokat, akkor a party összes tagja ki tudja lootolni, nem kell dupla annyi mobot ölni, stb...). Igazából csak a heroic questekhez kell egynél több ember, a többi simán megy csak a companion segítségével. Az erősségük is megfelelő, egyik sem túl nehéz, de néhány questnél azért kicsit figyelni kell, a heoricok pedig nehezek, de ennek megfelelő rewardokat adnak. Partyt találni sosem volt nehéz.
    A story pedig nagyon jó, mind a fő szál, mind a mellék szálak. Minden questet megcsináltam, mert nem nagyon volt olyan, ami ne lett volna élvezetes. A szintezés sebessége is megfelelő. Tényleg ez az első olyan MMO, ahol nem dögunalom az egész, hanem szívesen csinálom.
    Valóban elkezdtem kötődni a karaktereimhez. Hiába mondtam azt pl, hogy a Marauderemet teljesen a dark side-ra fogom állítani, igazából nem volt könnyű sokszor a döntés, mert nem csak az lett belőle, hogy gyűjtsük ezerrel a dark side pontokat, hanem pár küldetés után kialakult bennem, milyen a karakterem személyisége (kegyetlen, de igazságos, aki tiszteli a harcosokat, stb), emiatt pedig sokszor kénytelen voltam a "jó" választást kiválasztani.
    A mesterem pedig tanított, és ténylegesen figyeltem rá, mint mondd, hogy hogyan legyek jó sith. Bár néhány küldetésnél az van, hogy úgy érzem, ez annyira nem sithes, mert nem csak vérgecik, ahogy eddig elképzeltem, hanem sokkal emberibb a társadalmuk, ami nekem kicsit hihetetlen. Szóval ez a rész nagyon jó, aki nem szeret grindelni és power levelezni, az nagyon fogja élvezni. A második karakteremnél már sokat space-eltem, mert sajna kevés időm volt fölhúzni (este folyt köv), de ott is érdekes a story, szóval sajnálom, hogy át kell ugrálnom néhány részt. Így viszont tényleg gyorsabban lehet haladni, csak szerintem sokminden elvész a játékból, akkor "csak" azt a szintet hozza, mint ebből a szempontból a többi MMO, pl a WOW. De még úgy is érdekesebbek a küldetések, ilyen nyírj ki 30 szörnyet típusú csak bonus quest, amit a többi quest közben magadtól megcsinálsz úgyis.
    Nem kell sehol sem grindelni, amíg eljutottam, ott ha minden küldetést megcsinálok, akkor mindig pont kijön, hogy a következő részre a megfelelő szinttel jussak el (nem úgy, mint pl az Aionban, vagy néha a WARban). Remélhetőleg ez magasabb szinteken is így van.
    A voice acting mindenhol iszonyat jó. Nagyon jó hangokat sikerült találniuk, megérte megcsinálni.
    Azt se éreztem, amire sokan panaszkodtak, hogy egy "csőben" mennek a játékosok. Szerintem egyáltalán nem így van, össze-vissza lehet mászkálni, nem éreztem sosem, hogy most csak erre vagy arra mehetnék.

Companion rendszer: Jó ez a rendszer az eddigi benyomásaim alapján. Vette jófej, tényleg figyelek arra, hogy olyan típusú válaszokat adjak többnyire, ami neki tetszik. Lehet változtatni a kinézetét bizonyos kereteken belül, pl már piros bőrű Vette-vel is találkoztam. Kíváncsi lennék, mi lesz 50. szintre, mert már most is kezd kialakulni egy kapcsolat a companionommal, ezt ügyesen megcsinálták. Szépen el tudja adogatni a fölös cuccaimat. A craftingot nem próbáltam, mert nem volt rá időm, se az AH-t.

Harcrendszer: Jók és használhatók a skillek. A marauderemnek volt kb 8-9 harcban használható képessége lvl 13-ra, és ezeket használtam is ténylegesen. Viszont egyelőre kevés képessége van arra, hogy közel tartsa magához az ellenfelet. A Consularnak meg már az elején is baromi jó skilljei vannak, és az első 5 harci képesség közül van 1 stun (gyenge ellenfelekre), 1 chanelled snare és 1 AOE knockback. Később gondolom ez még jobban bővül, így eléggé ütős lesz.

PvP: Mentem PvP meccseket a Marával, ahogy már írtam. Tényleg gáz kicsit a sok CC (lehetne szigorítani a CC immunitáson, hiába van benne, így túl laza), meg hogy könnyen elmennek az ellenfelek range-ből. Nekem nagyon hiányzik az automatikus facing a target felé, és mondjuk amikor a BH-k/RT-k lövöldözik összevissza a hatalmas robbanós füstölős rakétáikat, én meg közben üldözök egy ellenfelet, sokszor elkavarodok, hogy merre is kéne menni. De lehet, hogy ez csak a saját egyéni szoc problémám. Valami sebesség növelő nagyon nem ártana a marának, de később gondolom fog kapni. Ezért is döntöttem úgy, hogy inkább egy sorci lesz a mainem.
    Amúgy maguk a Warzone-ok nagyon jók, jó az alátámasztó storyjuk. Pl az Alderaan-os warzoneban ha lövik a hajónkat, az tényleg baromi zavaró, és megpróbálok mindent megtenni, hogy inkább az ellenfél hajóját lője az ágyú, és nem csak a pontok miatt. Huttballon mondjuk 4-5 meccs alatt kb 2 pontot láttam csak, de vicces, hogy a saját oldal ellen is lehet küzdeni. A kommentátor engem eddig nem idegesít egyáltalán, sőt, még jó is. Viszont megbolondíthatnák úgy, hogy ne mindig ugyanaz legyen a két csapat neve, amiben játszunk (Ratworms és Frogdogs), hanem 8-10 közül randomban válasszon, és pl a stadion színeit is módosítsa vele. A Voidstar szintén jó warzone. De szeretném, ha lenne benne több, kb 10-15 fajta warzone (később biztos bővítenek majd), mert ez kicsit kevés lesz pár hónap játék után talán. Plusz jelenleg nem lehet választani, hogy melyik warzone-ra akar jelentkezni az ember. Vagy jelentkezel az összesre, vagy egyikre se, és amikor földobja az ablakot, hogy bekerültél warzone-ba, akarsz-e menni tényleg, akkor sem írja ki, melyikbe kell menned. Ezt megcsinálhatnák.
    Természetesen itt is nagyon látszik, hogy az a csapat nyer, aki nem PUG. Jól össze lehet dolgozni a játékban a többiekkel, egyedül nem nagyon van esélye az embernek. Várom már, hogy először menjek guildes csapattal pvp-re!

Flashpoint: A Black Talon flashpointban voltam eddig, eléggé jó volt. Könnyen lehetett csapatot találni, és eléggé könnyű volt megcsinálni (van hard mode-ja is?). Csak egyszer haltam, amikor az egyik bosst véletlenül letankoltam. A storyja jó volt, bár gondolom mindenki látta már, viszont sajna sokkal rövidebbnek tűnt, mint a videókon, talán azét, mert jobban élveztem, és nekem kellett csinálni. Hipp-hopp végig is mentünk rajta :)

Performancia: Alapvetően jó volt a performancia, és szombatról vasárnapra javult is, úgy vettem észre. A lagot éreztem néha (140 körüli ping amcsi szerverre), meg a Black Talonban a lifteknél sajna nagyon lassan töltött/reagált, ha a következő részre akartam menni, plusz az ilyen töltések után néha visszarakott 100 méterrel. A játék maga végig szépen futott, tehát a hardver bírta, (Core 2 Quad 2,4Ghz, 8 giga 1333-es ram, ATI 4890 HD videokártya), minden maxra húzva, full HD felbontásban. AA-t nem tudtam kapcsolni. Egyedül azzal volt gond, hogy a kezdő bolygókon a Sith Academyben és a Jedi Academyben valamiért beszaggatott sokszor. Máshol nemigen, hatalmas nyílt terepeken se. Nem tudom, az miért volt ott. A kamerával volt az elején valamennyire gondom, de azt a camera pivot izét kikapcsoltam, az tényleg javított valamennyit. Mindenesetre valamiért kicsit fura volt a kamera mozgás, és nem tudtam megfogalmazni magamban, hogy miért. Más MMO-kban nem éreztem, hogy ezzel gond lenne.
    A karakterek kinézete nekem személy szerint bejön, és eléggé részletesek a beszélgetések alatt. Tényleg sikerült életet vinni beléjük.

Bugok: Hát bugok vannak sajna, de nem nagyon-nagyon durvák. A charge tényleg elég bugos, volt vele, hogy bestuckoltam (/stuck nem működött), meg olyan is, hogy warzone-on kipakolt az űrbe. A Sith Academyben pl néha nem tudtak fölmenni az emberek a lépcsőn, köztük én sem, ugrálni kellett. Az XP bar 90%-ban bugos, majdnem mindig azt mutatja, mintha fullon lenne, és fölé kell vinni az egeret, hogy a tooltip kiírja, mennyi XP kell a következő szinthez. Néha tényleg el-el tűnik alólam a taxi, de ez tényleg nagyon ritka, meg amikor karaktert indítok, a star wars feliratnál és a beúszó szövegnél kissé villog a képernyő. Volt egy olyan mellék küldetés is, amit nem tudtam befejezni, mert hiába kattintottam a csávóra, akivel beszélnem kellett volna, nem jött be a beszélgetés képernyő. Plusz láttam 1-2 hiányzó textúrát is, egyes másik játékosokon néhány ruha rózsaszín volt, nem volt rajta a textúra.
    De olyan hatalmas bugok, ami miatt ne lenne játszható a játék, nincsenek.

Összességében tehát egy nagyon jó játékkal van dolgunk, kisebb hibákkal, de nagy lehetőségekkel. És persze a végjáték még ettől lehet bármilyen, arról nyilván semmi tapasztalatunk nincs. De eddig nagyon tetszik, és nagyon sajnálom, hogy nem fogok tudni játszani vele holnap reggeltől :(
  • Agamemnon
    Akkor "jo" :P mindjart meglesem a masik forum tartalmat is, hogy ott mi frissult :)
  • j0nNyKa
    azert az a mindenki nem olyan sok user, ugyhogy ne "aggodj", valoszinubb, hogy nem kaptal, mint hogy igen.. :)

#13740: allitolag mukodik az eyefinity, en magam pedig futtattam 2 monitoron is, a megfelelo felbontassal
  • Agamemnon
    Nem mondjatok, hogy mindenki betazik, nekem meg nincs netem, csak a cegnel, de ott meg azt sem tudom megnezni, hogy kaptam-e invet!
  • Sir Quno Jedi
    toljad 2560x1440-ben, vagy 2560x1600-ban :D
  • eurom
    Én is kiprobáltam bár sajnos csak egy délutánom volt rá a béta hétvégéből
    inquisitor meg egy bh level 11ig ,hát a bh sokkal erösebb volt ennyi idő alatt.
    Grafikai aggodalmaim elszálltak annak ellenére hogy a conant istenitettem evvel a cuccal sincs semmi baj. gtx460 és 1680x1050 csak ennyit bir a monitor
    ugyhogy decemberig fejlesztek full full hd ban akarom, remélem van nagyobb felbontás is nekem ezt mutatta maxnak gondolom a monitor miatt.
  • Laroa
    Na sikerült végignézni. Nájsz.
  • sanyiiiii
    Lehet hogy nehéz volt vele solozni, de azért ha valaki tudta hogy kell csinálni azért igencsak erős volt, arról nem is beszélve hogy ez a mechanic mennyire erőssé tette group playben tekintve hogy mennyire kicsiket sebzett a healekhez képest (értelmes gearben lévő healernek kb 1 hot tick)... Szóval azért te hozzá vagy szokva a jóhoz :)
  • Fenrir
    Majdnem féloldal.
  • Boncmester
    Ez egy eléggé merész kijelentés volt szvsz.
    Amúgy meg az a legjobb kari, amivel a legjobban tudsz játszani. WAR-ban pl a BW-vel volt legnehezebb solozni, mert kinyírta magát, hiába volt nagy a DPS-e, a legkönnyebb meg a self heales melee karikkal.
  • cain
    ööö nem.
  • Laroa
    Remélem jövő hétre kapok végre béta meghívót, mert felháborító, hogy te játszhattál :D
  • nagypite
    Minden mmor-ra igaz, hogy a ranged dps a legjobb szóló kari pvp-ben és pve-ben, mert gyorsan öl és nem kell rohangálni meg közel kerülni az ellenfélhez.
  • Braikingboss
    Látom nem szakadsz el a ranged kaszttól :D Remélem ezen a héten is osztanak béta meghívókat hátha ide is pottyan nekem egy. Valaki indított Imperial Agentet az itt bétázók közül? Arról is érdekelne vélemény.
  • Boncmester
    Toltam Marauderrel pár pvp meccset. Nem ment rosszul, általában a csapatomban 2-3. voltam sebzésben, annak ellenére, hogy mindig én voltam a legkisebb szintű (most 13-as a karakter). Kicsit túl nagy nekem a zsúfoltság meleeben, bár ezt a WAR-ban is már tudtam, hogy a melee karakter (hacsak nem tank) nem igazán nekem való PvP-ben. Mellesleg engem pl zavar, hogy nem fordul amutomatikusan a karakter, néhány képességnél meg ugyebár mozog. Na ilyenkor pl "átmozgok" az ellenfélen, aztán fordulhatok vissza, különben nem tudom bevinni a következő ütést rá.
    Csináltam inkább egy Consulart (egyrészt inkább nem akarok spoilert, plusz az SW és az SI questek az elején ugyebár egyformák a storyline questeken kívül. Még csak 5-ös (kb másfél óra alatt így reggel, de space-elgettem a beszédet, mert már csak 1 nap van a bétából), de nagyon bejön, szóval a mainem valszeg SI lesz majd, ha kijön a cucc. Már most van pár jó kis CC-je, és eléggé durcákat sebez messziről. A velem egy szintű mobok fele az 1 gombnyomás, és lent van távolról, szóval meg sem tudnak ütni, ha meg közelebb jönnek, akkor elhajítom őket simán. Este és holnap reggelig megpróbálom fölhúzni 10 fölé, hogy mehessek warzone-ba.
  • Braikingboss
    SWTOR Beta Leak – Sorc PVP

Elég durca a sorc meg kell hagyni :D
  • [HUN]Crassus
    F U! :D
  • Boncmester
    Írok majd, ha beértem melóba, most még játszom :)
  • [HUN]Crassus
    Nah kérünk fél oldalas korrekt elemzéseket a szerencsés bétásoktól! gyerünk ne lazsáljatok várjuk az infót!:P
  • sanyiiiii
    Nekem war instant reagált a skillekre kivéve amikor lagolt/haldokolt a server (ami mondjuk az értelmes rvr események fele volt).

Volt mythicesek viszont valószínűleg jóval többet kódolnak a játékon mint gondolnád. A war minden hibájával együtt az EA eddigi egyetlen komoly mmoja. Összevonják a két csapatott, majd a waron dolgozó keveseket is átcsoportosítják swtorra.

Nehéz elhinni hogy egy MMO készítő csapat tagjait odaküldik egy olyan csapathoz akik a NVN óta nem csináltak multiplayert hogy a designba besegítsenek.
  • Boncmester
    Nem értem, minek baszogatod. Szerintem a további béta hétvégékbe eléggé sokan be fognak kerülni úgyis, plusz nem lehet mindenki tisztában az összes infóval. Később majd belejön.
  • Boncmester
    Az volt nekem is :)
  • mcgrape
    Köszönöm szépen a választ, és a sértő megjegyzésedet, amire részben tán rá szolgáltam, mivel gyakran félre ütöm a billentyűzet gombjait.
    Az viszont hogy totál lövésem se lenne a játékrol némileg valóban sértő.
    Igyekszem viccesen felfogni a beszólásod de majd akkro sértegess ha én is oké ?
  • Celern
    ...
  • j0nNyKa
    szerintem hamar ki fogsz készíteni itt pár embert azzal, hogy totál lövésed nincs a játékról, meg írástudatlan is vagy, és mégis bétázol.. :)

bár (hogy akkor az egyik kérdésedre is válaszoljak) ez az állapot kedd reggel megszűnik
  • mcgrape
    Hánya szintü vagy? ugy értem hogy érhető el ez a Huttball hányas szintől, merre.
    Jó- ez ajáték jó ez, csak ez csak 3 nap, és nem akrok anyira rá kattanni :D
    De jó ez el lehet vele, lenni, egyedül ezec a Heroic küldik nhezek picit, azt valszeg party-val kéen csinálni. Nem is szeretem őket , Bunty hunterrel eddgi igen csak elkerültem őket, egy volt a kezdő bolygon az megcsináltam kissé nehézkesen. De azóta, kerülgetem.
    esetleg valami jo Cammpion-nal vagy mi ez
    Tetsznek jó votl ez, ha javítják a bugokat, meg optimalizálják rendesen, akkor oké.
    Amugy meddig tart konrétan ez a hétvége?
  • TDC Geronimo
    friendlyk voltak :(