60332
-
#13838 Írni meg már nem tudok szóval megyek inkább alvadni :) -
#13837 Pl. arra gondoltam, hogyha megvan az 50-es szint, és épp nincs mit csinálnom, akkor visszamegyek mindegyik bolygóra összeszedni az összes datacront és mondjuk codex entryt -
#13836 videók alapján nekem se nagyon tetszett a travel :S meg ha szabad repkedést nem is nagyon valami olyasmit előadhatnának hogy a bolygó körüli pályára állás vagy nemtom :D
kérdés: (bár remélem rosszul láttam) ha felmész a hajódra mittomén miért akkor egyből fel is száll? -
#13835 kivéve ha épp ahhoz van kedvem :). Értem én amire te utalsz, hogy fontossági szempontból ha egyszer letudtad nincs értelme visszamenni. Én csak arra próbáltam utalni, hogy a játék nem tiltja meg szóval aki "felfedezősdit" akar játszani annak van rá lehetősége. Ergo ebből a szempontból nem "csőjáték" max fejlődés és meg story csőjáték de ez is nézőpont kérdése végül is :). -
#13834 Nem tiltja meg, csak épp olyan lassú a bolygók közti travel, hogy ha bottal ütnének sem mennék vissza. + mondom, értelme sincs semmi. Max roleplayereknek, de nekik meg be lett rakva 1-1 station, ott fognak gyülekezni.
Skill reset trainer csak a fővárosban van, amiatt pl. néha vissza kéne járkálni, de engem úgy felbaszott a travel, hogy inkább nem piszkáltam a skilleket (komolyan).
Ami nagyobb gáz, az a pvp vendor, amiatt kénytelen voltam visszajárkálni. De egy akármilyen random bolygóra (alderaan, nar shadaa, stb.) semmiféle okod nincs, hogy visszamenj. -
#13833 A játék megtiltani nem tiltja meg hogy visszamenj alacsonyabb szintű területre nem ? Akkor végül is a játékos szabadság adott, hogy ki él vele és ki nem az már játékoson múlik. -
#13832 Értem már... Mondjuk ez engem nem zavar, WoW-ban is úgyis mindig "taxival" közlekedik mindenki a területek között, nem gyalog... Itt meg az űrhajóval... -
#13831 óó, devek írtak fűt-fát, úgyhogy nem te kúrtad el...
ezek összehazudtak mindent az utóbbi ~2 év során, aminek a negyede sem igaz :)
ez megint egy olyan dolog, ami tipikus példája ennek az elbaszott hype-nak, amit csinálnak: "visszatérsz előző bolygókra sokszor, mert királyak vagyunk" - ezzel szemben a valóság: "minden classnak tök fixen a chapter 2 és chapter 3 közé berakunk 2-3 questet, amiben visszapakoljuk őket a kezdőbolygójukra, majd a fővárosba, és leírjuk, hogy itt bizony komoly visszamászkálások lesznek"
érted, megint: semmi baj nincs azzal, ahogy megvalósították, tetszik, szép, jó, csak ne harangozták volna be, hogy lehozzák a csillagokat az égről :) -
#13830 a visszatérést egy devpost ill fansite infó alapján írtam (mondhatni légből) hogy anno ez volt a terv. de akkor azt lehet figyelmen kívül hagyni marhaságot írtam :) -
#13829 Kurvanagyok a területek, ezzel nincs gond. Megint értelmezés, beleélés kérdése. Wow-ban elindultál felfelé, és kaptál egy területet, elindultál lefelé, és kaptál egy tök másik, más szintre való, másmilyen területet, ugyanígy ha balra mentél, megint más. Itt van a bolygó, ahol éppen vagy, ez egy nagyjából lefixált hangulatú, design-ú, stílusú bolygó. Végzel, továbbállsz a következő, megint lefixált bolygóra (fix sorrendben). Érted, hogy mi miatt érezhetik bizonyos emberek csőjátéknak? Mondom, én, akit elkap a játék varázsa, nem foglalkozok ezzel a témával, mert egyszerűen élvezem az egészet, ezt az aspektusát is. -
#13828 Minden fórum olvasótól előre elnézést ezzel a kommentel be is fejezem (btw ha nagyon kiveri a biztosítékot lehet törölni)
[ Hancu
Ó, milyen elegáns dolog is swtor fansite szerkesztőként átjárogatni ide minden egyes swtor poszt alá, ahol a _véleményünket_ írjuk le, behányni, hogy az alávaló hazugság. Szerintem maradj szépen a saját oldaladon osztani az Egyetlen Igazságot a kis nyájadnak, mi meg hazudunk és manipulálunk itt tovább, ahogy a csövön kifér, elvégre ezért fizet a Bobby Kotick.
ui: Ez hogy “tételesen megcáfoltam ám mindent, de aztán mégsem írtam le, mert felesleges”, ez már-már a drága jó politikusaink szintje. ]
Milyen elegáns dolog egy "szabad" blog szerkesztőjeként beszólni (ahol nyugodtan bárki bármilyen véleményt írhat játékról, ha idióta, tájékozatlan, megalapozatlan vagy szándékosan félrevezető ) ha valaki esetleg utalni mer arra hogy Hancu a tévedhetetlen téved törlik a kommentjét.
És mielőtt bárki...
Nagyon sok hiányosság (guild system...)van még a gémben meg amit (szerintünk) másképp kéne és ahogy Nephin is írta "le kell szedni a keresztvizet". Csak nem értem szándékosan hülyeséget írni miért kell.. Annyira felhúz az ilyen -
#13827 igazad van, ha beleéled magad, semmi gond nincsen (így pl. én nem érzem ezt gondnak)
de ha ő nem tudja beleélni magát, jogosan érezheti csőjátéknak, mert.. az
mellesleg azért a felfedezés témához hozzátenném a holocronosdit, ami igenjó lesz az explorereknek
um, a büdös életben nem térsz vissza alacsonyabb szintű bolygókra, maximum az 50 szint alatt 3-4x, class quest miatt, de semmi egyébért.. egyszerűen nincs értelme (pl. ez a dolog is belefér a csőjáték fogalmába, és megint olyan, hogy jogosan zavarhat bizonyos embereket, én elvoltam vele, mert az új bolygók izgalmasak, érdekesek, és szarok én a régiekre, hogyha mehetek felfedezni, bejárni, játszani az újat) -
#13826 Én azt nem értem, hogy a hőn imádott WoW-ban is több kisebb terület van, nem? Ha a az SW:TOR-ban is ilyenek vannak, akkor az már csőjáték? Vagy tényleg ilyen kis területek vannak bolygónként? Valaki, aki bétázik világosítson már fel!
Egyébként meglepődtem, mert aránylag korrekt a cikk. FS-hez képest legalábbis az. -
#13825 Nekem a "Diablo MMO" elég volt hogy ne vegyem komolyan az egész leírást, lehet bennem van a hiba :) -
cain #13824 stfu. csőjáték. frosték megírták, szóval az. :D -
Johika #13823 Hali valaki nem probalta ki IA snipert betan? -
#13822 azt írta hogy csőjáték és hogy egyáltalán nem lehet felfedezni meg semmit.
na mármost kapsz hajót fővárosban amivel akárhova mehetsz (kiv ellenség kezdő-főbolygója) és a térképen is a felfedezetlen területek homályosan vannak és ugyanúgy fel kell fedezni őket mint wow-ban.
a bolygók linearitása meg a class story ill lore miatt fontos és aki kicsit is beletudja élni magát az leszarja hogy jönnek (nem?)
írták még anno hogy magasabb szinten is visszatérünk a kezdőbolygókra nemugymint wow-ban ahol végeztél (farmoltál 345235. disznót) és mész tovább. illetve a datacronok megszerzése továbbiakban is érdekessé teszi illetve "kirángat" a csőjátékból
de ha tévedek akkor javíts ki -
cain #13821 mmm köszi. -
#13820 ha a lenti cikkre gondolsz, akkor .. teljesen azt írta, ami a valóság, mondom ezt úgy, hogy totál fanja vagyok a játéknak -
#13819 nincsen egyáltalán cap -
#13818 Na sikerült átrágnom magam a 100%-osan objektív cascade-s froccsok maszlagon...
Nem akarok nagyképűsködni,mert ő ellentétben velem bétázhatott (meg az egész fs ha jól tudom) de csak a leak videókból tájékozódva arra az elhatározásra jutottam, hogy Ő mégis melyik játékkal játszott?? (btw Nephin ha meg van a válaszod linkeld már el légyszi kíváncsi vagyok :D)
Tisztelt Közönség! tényleg most már saját tapasztalatból próbáljatok majd dönteni mert egyesek olyan (fasz...) marhaságokat tudnak írni, hogy az fáj... -
cain #13817 és a cap? -
#13816 ja aha, fixen növel, pontos értéket nem tudok, de valami olyasmi van, hogy pl. 10 str = 1 melee damage, mindig, függetlenül attól, hogy hol jársz
tooltip-be ezeket nagyon szépen, érthetően leírja, de most a konkrét számok nincsenek előttem -
cain #13815 a megnevezés kissé félreérthető és szétbontva tényleg csak szofisztikáltabb környezetben van értelme. soft "cap" az az érték, ahol ha egységnyit növelsz egy jellemzőn, akkor annak hatása előtte több, utána kevesebb, mint egységnyi. például tegyük fel, hogy 50ről 51 növeled a strength tulajdonságot, akkor ennek hatására a melee sebzés hárommal nő. ha 99ről 100ra növeled, akkor már csak eggyel, és ha 100ról 101-gyel akkor már kicsivel kevesebb, mint eggyel. hard cap pedig az az érték, ahonnan már bármekkora a növekedés, annak nincs hatása. ez a két dolog természetesen csak akkor válig külön, ha a növekedés logaritmikusan történik, nem pedig lineárisan. lineárisnál egyésgnyi növekedésnek mindig fix értékű hatása van, függetlenül attól, hogy az milyen tartományban történik. ekkor csak a hard cap értelmezett. -
#13814 hah, es akkor nem jartal hoth-on, ahol dune sea (vagy nagyobb) meretu teruletbol van vagy 8.. :) -
#13813 jaaa ertelek ertelek, igen, azt meg kell szokni / implementalniuk kell, valoban :)
cain: nekem igencsak fix erteknek tunt, szerintem nem fugg a szinttol (veletlenul harcoltam 7-8 szinttel nagyobb szornyek ellen, nem misselgettem)
pvp-ben meg csak main statot + endurancet kapsz, accuracy-hoz nem nyul, szoval gondolom fix, ja
oo, sorry, nem vagyok egy pro player, szoval pl. fingom nincs miaza soft es hard cap, de ha leirod konyhanyelven, megprobalok valaszolni :) -
#13812 Amint megvan a hajód (coruscant vagy dromund kaas, nem tudom hanyas szint, de nem sokas), onnantól kezdve bármelyik bolygóra mehetsz kivéve a másik frakció kezdőbolygóira illetve a fővárosbolygójára. Persze a mobok magasabb szintűek, és pvp szerveren még a másik frakcióra is figyelni kell, de tényleg bárhova lehet menni. Videók alapján a csőszerűség is kimerül abban, hogy a quest line-t követed, de a bolygók elég nyitottak, ha explorolni akarsz. Pl. Tatooineon a Dune Sea a fél map (ez is videó meg kép alapján, sajnos még nem bétáztam). -
#13811 Nem, anélkül is. pivot camera van, de az annyit csinál, hogy ha leviszed a kamerát a földre, akkor "lecsatlakoztatja" a kamerát a kariról. Nekem olyan kell ami ha futok pl és hátrafelé nézek majd elengedem a jobb egérgombot, akkor futás közben ne reseteljen előre a kamera. -
cain #13810 köszi a válaszokat. ami szúrja a szememet:
hogy zajlik a találat megállapításának mechanizmusa fizikai (fénykasza, pisztoly, puska, rakéta, lángszóró) és nem-fizikai (azaz pl. force alapú) forrásból származó támadás esetén?
Minden fajta támadáshoz van egy saját találat %. Tehát van pl. Tech accuracy, vagy ranged accuracy, force accuracy, stb. Ez elég átlátható, egyértelmű dolog, karakter képernyőn le van írva frankón.
és ez az érték veled azonos szintű solo/group/raid mob ellen jelzi a találat esélyét, vagy a target és a saját karakter közti szintkülönbség nem számít bele?
új kérdés: mik jelenleg a különböző értékekhez (strength/wisdom, crit chance/crit damage stb.) tartozó soft és hard capek? -
#13809 nem az AA ota hulyeskedik a kamerad? mer nekem akkor volt keses, amikor AA-val szorakoztam
smart camera kikapcsolas bent van, legalabbis eddig bent volt -
#13808 nem az angol meg a "pecázás" a léyneg....perfekt vagyok:P nekem kuuuuurvanagy open place bolygók kellenek:P:) -
#13807 hopp, mar talaltam is hibat
tehat sebzes elleni vedekezeshez: vannak egyeb modok, pl. az agentek coverje, vagy a BHk bubija (csokkenti a kapott sebzest), vagy a sorc bubija (teljesen elnyeli a kapott sebzest), stb.
nyilvan tank kasztoknak vannak ilyen mento-spelljei, pl. kapsz 20% hpt x idore, stb. -
#13806 Nah, akkor a cain által feldobott kérdésekre összeszedtem, amit tudok. Hozzáteszem, hogy egyrészt ezek a dolgok még változhatnak, másrészt ennyire mélyen nem mentem bele a dolgokba, lehetnek hibák abban, amit írok.
hogy zajlik a találat megállapításának mechanizmusa fizikai (fénykasza, pisztoly, puska, rakéta, lángszóró) és nem-fizikai (azaz pl. force alapú) forrásból származó támadás esetén?
Minden fajta támadáshoz van egy saját találat %. Tehát van pl. Tech accuracy, vagy ranged accuracy, force accuracy, stb. Ez elég átlátható, egyértelmű dolog, karakter képernyőn le van írva frankón.
találat esetén mi határozza meg a sebzést, és a védekező fél ezt hogyan tudja csökkenteni (mitigate)?
Fegyver alapú támadásokra (tehát melee és ranged) nyilván az alap sebzést a fegyver adja. Erre jön rá az, hogy az adott spell mit művel az alap sebzéseddel. Például ezmegez a spell sebez 150% melee-t, stb. A main statod növeli ezt a sebzést (is, mint minden más sebzésedet), tehát pl. a maraudernél a strength növelni fogja az alap melee damage-edet. Továbbá ez a dolog növelhető még egy módon, méghozzá ha az adott accuracy-d (fegyver alapú támadásoknál a melee accuracy) meghaladja a 100%-ot, akkor ahány %-al meghaladja, annyi % armort nem veszel figyelembe támadásnál. Alapvetően az accuracy értékek 90% körül vannak minden kasztnál, ez nyilván növelhető pl. gearrel, vagy talenttel, stb. PVP-ben értelemszerűen kurvajó dolog a 100% feletti accu.
Védelem a klasszikus 2 féle módon van, azaz armorral redukálsz x%-ot a sebzésből, illetve ha tank kaszt vagy, akkor van valamennyi % block chance-ed, ez értelemszerűen nullázza a bekapott sebzést, ha összejön. Absorbról, vagy hasonló dologról nem tudok.
milyen esetekben van kritikus sebzés (ha van egyáltalán), és ez mekkora a normál sebzéshez képest? ennek mértékét is lehet növelni, vagy csak a valószínűségét? csökkenteni lehet-e a beérkező kritikus sebzés mértékét?
Van természetesen, minden critelhet, dotok is. A fent említett módon minden támadás típusra van egy bizonyos critical % -od, tehát pl. melee critical chance, vagy tech critical chance, stb. Ez pl. a mercenary-mmal olyan 30% körül mozgott nagy szinten mind rangedre, mind techre (mercnek ez a 2 féle támadása van). Healing spellek beleesnek a tech, illetve force kategóriába, nyilván a kaszttól függően, tehát healingre nincs külön kategória. Alapból 150% a crit damage, ez növelhető gearből, illetve talentből. Főleg egyes spellekre jellemző a talentes növelés, tehát pl "Increases Force Lighting, and Shock critical damage by 50%". Most csak mondtam valamit, de ilyesmiket el lehet képzelni. Általában ez a dps talent fák utolsó előtti sorában van, 3-4 spellre ad +crit sebzést. Alterre leakeltem pár talent fát, nézd át. Természetesen maga a crit chance is ugyanígy növelhető gearből is, meg talentből is.
Crit sebzés csökkentésére is van egy stat, de most fejből nem vágom, micsoda. Hasonlóan működik, mint a többi dolog.
Itt megemlíteném a PVP statot. Ez az expertise rating, és nyilván a pvp gear adja, semmi más. Ez globálisan növeli a pvp sebzésed, crit chance-ed, meg talán a pvp-ben bekapott sebzés mértékét is csökkenti. Pontosan meg kellene néznie valakinek, de nagyjából ez a szitu.
vannak-e egyéb plusz sebzést okozó tényezők, mint double attack, double spell, flurry, stb?
Sajnos nincs ilyesmi, pedig sokat dobna. Gondolok itt olyanra, hogy pl. +10 fire damage, és ég a kard, stb. Semmi ilyesmi. Double attack, és hasonlók sincsenek. Olyan talentek vannak, hogy pl. nullázza egy adott spell cd-jét egy bizonyos proc, meg ilyesmik.
procok mikor sülhetnek ki? direkt találat esetén, vagy járulékos effekt, vagy akár egy proc (másik, vagy ugyanaz) is kiválthatja-e őket?
Én csak olyannal találkoztam, ami egy konkrét spell konkrét találata esetén jön be. Ezek a procok nekem elég lefixált dolognak tünnek, nehéz velük játszani. Alapvetően pl. ha annih-os mara vagy, akkor kb. mindegy mit csinálsz, lesz bleed effect az ellenfeleden. Olyan pl. van, hogy a marának minden critikusat sebző bleed dotja healeli 1%-al. De ez is egy totál lefixált dolog.
ha mindkét kézben fegyver van, mindkettőre külön számol találatot, és sebzést, vagy egyként kezeli őket?
Találat az a fent említett módon fix, tehát pl. melee accuracy. Sebzés meg egyszerűen annyi, hogy az offhand damage 10%-a a normál damage-nek (gyakorlatilag egy vicc, konvergál a 0-hoz). Ez növelhető talentből a maránál, mercnél nem, gunslingernél nem tudom (nem hiszem). Mercnél meg gunslingernél azért nem, mert ugye az ellentétes oldalon lévő "testvér" AC-k nem is dual wieldeznek, így nem férne bele egy olyan talent, ami dual wield sebzést növel. Mara / sentinel mivel ugyanolyan fegyverrel nyomják, ott ez működik.
ha a támadásnak debuff komponense is van, az csak találat esetén aktiválódik a célponton?
Aha, úgy mint a proc. Általában (inkább mindig) a debuff egy megadott spellre vonatkozik, mert gear nem ad random debuffot. A talentek (illetve maguk a spellek) adnak, de azok meg nyilván hozzá vannak kötve egy adott spellhez. Pl. Shock has 50% chance to slow the target by 40%, stb. stb.
ha a karakter meghal, az általa felpakolt buffok és debuffok is leesnek? a dotok és a hotok is?
Leesik minden, igen. Karakterről is, és a kompanionjáról is.
milyen cc effektek (mez, stun, stifle, snare, root) vannak, és megtörheti vagy biztosan megtöri-e őket egy beérkező sebzés? ebből a szempontból egy dot egy alkalommal történő sebzésnek számít, vagy minden tickre külön dob, hogy megtörte-e a cc-t? kisülő proc megtörheti-e a cc-t?
Lassítások, illetve snare-ek, ezeket nem töri meg semmi. Stunokból vannak rövidebb fajták, amiket nem tör meg sebzés, meg hosszabbak, amiket igen. Tulajdonképpen nagyjából ennyi. Hirtelen nem jut eszembe olyan cc, ami ne férne bele a "lefogom", "stunolom", "lassítom" kategóriákba. Stunokra példa: mercnek van 2 fajta. Egyik 4 sec stun, nem töri meg a sebzés, másik pve-ben 60 sec, pvp-ben 8 sec stun, és megtöri a sebzés. Dot az bizony az első ticknél töri a stunt, mindenféleképpen.
cc alatt álló ellenfelet sebez-e az ae?
Sebzi, és ha stunról beszélünk, le is szedi róla.
a terület alapú abilityk külön vannak bontva point blank és group célpontú spellekre? (a pb minden ellenfélre hat, aki a hatóterületn bellül volt, a group pedig a group azon tagjaira, akik a területen bellül voltak)
Van mind2 fajta, igen. BHnál pl. van a "ragadós rakéta", amit egy targetre lősz, majd rajta felrobban, és a körülötte állókat is sebzi. A death from above (amikor felrepül, és darál a földre) az területre kasztolós (tehát a karikát pakolod le az ellenfelek lába alá).
futás közben elvileg mindent lehet, csak healelni nem, igaz?
Ez nem így van külön szedve. Egyszerűen arról van szó, hogy a spellek elég nagy százaléka instant castos, tehát futás közben lőhető, ami meg casting time-os, vagy channellinges, az nyilván csak állva megy. Igen, a legtöbb healing spell casting time-os, ezért állva nyomod, és a legtöbb támadó spell meg instant, de persze vannak kivételek.
interruptolni lehet-e egy castolót?
Lehet, igen, de mivel igenkevés a casting time-os / channgellinges spell, annyira nem releváns dolog. Én pl. BH-val úgy voltam 10-ből 10-szer damage első warzone-okban, hogy egy darab casting time-os spellt nem toltam el, tehát ellenem pl. teljesen értelmetlen lett volna az interrupt. PvE-ben talán lesz ennek értelme, ha rendesen felturbózzák a flashpoint/operation bossokat. PvP-ben perpill elég fölösleges, ha már nagyon kussoltatni akarsz, bestunolod az illetőt.
van-e olyan, hogy egy képesség besül (fizzle)?
Nincsen.
lehet-e logba irányítani a chat ablakban megjeleníthető (és ott nem emgjeelníthető, pl a képernyő közepén megjelenő) üzeneteket?
Nem, ez a része a játéknak még elég.. hiányos érzést kelt. Konkrétan az előző verzióban még combat log sem volt.
offhand fegyver találata is triggerelhet-e a proc-t (már amennyiben külön számol találatot offhand fegyverre is), illetve, hogy a procoknak százalékos esélyük van-e kisülni (pl. 10%), vagy pedig egy két kisülés közt eltelt átlagos idővel (10s) jellemzik őket?
Aha, az offhand fegyver az külön találati esély. Mindkét általad leírt módszert jellemző, néha keverve is. Tehát olyan is van, hogy "x% chance to ...", olyan is van, hogy "this can occur every x seconds", meg olyan is, hogy "x% chance to ...., this can occur every x seconds".
Huh, remélem, mindenre sikerült választ adnom. :) -
#13805 Kamera mozgatása olyan mintha lassabban reagálna és úgymond "csúszik" vagy nem is tudom ezt én is észrevettem. Smart camera kikapcsolas opció meg need retailre, főleg pvpbe. -
cain #13804 következmény mindenhol van, persze, sandboxiában is. ezért nem értem, mire fel ez az agymenés a belinkelt previewban. mondjuk ha crassus előre elmondta volna, hogy frostshock a forrás, nem foglalkozok vele ennyit, csak röhögök egyet. -
Boncmester #13803 Visszamenni visszamehetsz mindig. De nem is értem, ki látott olyan MMO-t, ahol kapásból mindenfelé mehetsz, és nincs következménye? Ott nincsenek különböző lények, amik magas szintűek, vagy micsoda? Nem is értem, mi baja.
Instanceolt terület meg ott van, hogy ha az egyik class questedben mondjuk meg kell szerezned a fénykardodat, akkor az egyik szobába bemész, az az instance-od, megszerzed a kardot, legyakod a 6 ellenfelet egyedül, ami jön, aztán kijössz, és ugyanott vagy 98%-ban, mint a többi player. -
Boncmester #13802 Hát mehetsz össze-vissza, csak éppen ha 20-as szinten mész a 30-as lények közé, lecsapnak mint vak a poharat. -
Boncmester #13801 Szerintem a wow-ban is ez van, amit én láttam belőle. Ha nem oda mentem, ahova kellett volna, kinyírtak a magas szintű mobok. Az, hogy bolygónak vagy mezőnek/országnak/városnak/akárminek hívják ezeket a területeket, tök8, de az alapfelépítés ugyanaz. -
cain #13800 nézd a másik oldalát: nagyon jól meg lehet egy ilyen játékból tanulni angolul. -
Boncmester #13799 Én kezdtem, de még csak 5-ös, és nem különösebben tudtam figyelni a storyra, mert megpróbálom elérni vele a warzoneozás. De jó a karakter nagyon :)