60874
  • BoneDragon
    Nekem csak a warzoneval van gondom. Nagyon nem nyerte el a tetszésem. Fosball-ról meg már ne is beszéljünk, mert az botrányos...
    UI viszont nekem tetszik, de úgy is belefogják pakolni, hogy mozgatható legyen kár erről vitázni állandóan. :)
  • picket
    Nem azt akarom mondani, hogy nincs igazad, csak azt, hogy nem voltál te sem, én sem endgame-ben, nem tudjuk hogyan néz ki, hogyan fog kinézni, milyenre alakítják. Az elvárás az, amit leírsz, teljesen igazad van, hogy ez következne az early game-ből, de ne jelentsd ki, amit nem láttál, írd oda, hogy ezt várod, erre számítasz, egyébként csak egy magabiztos jós vagy :p
  • t0xikus
    a játék kurvajó, de:
    -warzoneban lag botrányos
    -kevés a warzone lagball meg egy nagy rakás fos
    -UI szar úgy ahogy, van. ha nem csinálják meg,h az elemek mozgathatóak legyenek, akkor kb körbe kell röhögni őket
  • Braikingboss
    Én úgy tudom nem lesz addonolható a játék. Twitteren ezt írta Stephen Reid. Megjelenés utána a macrokat rakják be csak. Ha hülyeséget mondtam előre elnézést.
  • picket
    Nem, úgy lesz megoldva, ahogy Crassus írta, hogy csak akkor tudd megcsinálni, ha nagyon odafigyelsz, telihold van, enyhe északi szél fúj, kihúzzák a számaidat ötöslottón és még egy kis szerencséd és van hozzá. (gyk. a telihold, északi szél és az ötöslottó addonnal előidézhető lenne)

0/10 troll harder
  • Junger
    Mert lövöldözni könnyebb, ott nincs túl sok felelősség. Amúgy meg healer nem lehet hibás sosem :) a tank volt béna.
    Na de statisztikailag sincs annyi esélye hogy healer legyek mintha nem. Plusz és se voltam most healer, pedig tuti az leszek liveon. Majd csak felfedezik idővel a szépségét, ahogy én is.
  • Omlás
    Nem azt írtam, hogy nem HC hanem azt, hogy a HC raider játékosoknak nem ez lesz a játékuk. Alapból a játék felépítése nem olyan rendszerű mint a wow rift stb. A story dominál sok párbeszéd átvezető stb. Nem a hc raid kontenten lesz itt a hangsúly azt már most lehet látni, engem személy szerint ez nem zavar mondjuk. Ezek szerint akkor félreérthetően fogalmaztam (fail sry).
  • picket
    "Mindebből viszont az következik hogy bizony bizony addonolható lesz a játék" - Ez nem így működik. Vagy ezen alapszik a júáj, vagy nem. Ez egy nagyon sok időt és energiát felemésztő feature, csak úgy nem rakják bele utólag.
  • gosumofo
    "ezek nélkül valami lehetetlen, akkor nyilván nem úgy lesz belőve a nehézség."

Akkor ez most valami ilyen lebutított eleve nooboknak gyártott játék? Controllerrel is megy? 4 gombbal? :D
  • picket
    (Bocs, hogy összevissza ugrálok)

Nyilván csítelésről nem lehet szó, hiszen a keretrendszert a játék fejlesztője adja az addon készítéséhez, amit tehát ő megenged, azt szabad, amit meg nem, az lehetetlen. Kár ezen egyébként vitázni, mert valószínűleg nincs ilyen keretrendszer swtor-ban, és ez nem olyan dolog, hogy "belerakják következő peccsben".
  • Warden
    Amit tudni lehet az az hogy minden flashpointnak és raid instának 3 nehézségi fokozata lesz.Az alap-heroic ill a nightmare.Mindhárom más tokent ill lootot ad (honnan is ismerős ez?)Ebből következik hogy a fejlesztők gondolnak a darttszittjózsikahunvok nevű arcokra is meg azokra is akik pve téren szeretnének valamit a játéktól és nem tank&spank bossokat.Mindebből viszont az következik hogy bizony bizony addonolható lesz a játék és tádááá picket rámutatott a lényegi részre.A sok sok playerek által fejlesztett addonok egy idő után bekerülnek az ui ba.
  • picket
    Amit sokan nem vesztek észre az az, hogy ez a dolog elriasztja a játékosokat a healeléstől. Kattingass 20 ember között, találd meg a megfelelő healt amire szüksége van, és tartsd életben. Ha pedig nem, akkor a társaid frusztráltsága is rád fog szakadni a sokadik wipe után, mert "miért nem lehet rendesen healelni", "itt vártam fél percig a healt és nem jött", stb stb. Aztán healerhiány, izzadságszag, szenvedés. Pedig Crassus szerint már most is csak elvétve találni healert...
  • picket
    És milyen volt az endgame, ha már így nyilatkozol róla, hogy nem hc?
  • Omlás
    :P jogos jár az 1 kockacukor ;] (no offense!)
  • picket
    1. Írd már le nekik, hogy target of target frame-re gondolsz a ui-on :p

2.

-internet
    -értelmes vita

Válassz egyet!

3. Amit a kedves wow-fikázó kollégák, akik kurvakemények és kiklikkelnek mindent nem vesznek észre az az, hogy a jelenlegi (alap) wow ui és az első wow ui közötti különbségeket 100%-ban játékosok által készített addonokból vette a blizzard. Kb millió apróságról beszélek.

4. Amit te nem veszel észre, hogy ha nincsenek addonok meg target of target frame, és ezek nélkül valami lehetetlen, akkor nyilván nem úgy lesz belőve a nehézség.
  • Warden
    Úgylátom nemigazán értitek a healbot működését ill az addon neve megtéveszt nemkicsit benneteket.Hívhatnák ezt az addont akár özv kovács józsefnének is akkor azthiszem több ember megnyugodna.A bot itt jelen esetben nem azt jelenti hogy az addon játszik helyetted, csupán egy group-raid frame akárcsak a grid vagy hasonszőrű társai.A KÜLÖNBSÉG és hatalmas előny a healbot használók számára hogy az alap ui keybindjét figyelmen kivül hagyja és AKÁR az egér gombjaira lehet őket bindelni.Nyilván való minél több gomb van az egéren annál több képességet(+alt-shift-ctrl).Ezek a keybindek viszont csak az addon grafikus felületén működnek igy a healernek nem kell póknak lennie akár egy 6x10 cm részen tökéletesen átlátja és le tudja reagálni az eseményeket, ill nem kell targetelnie a healhez a target maradhat a boss.nemértem ezt az addon ellenességet pláne egy oylan addonról vitatkozni amiről a zömnek lövése sincs.Rossz hírem van amugy Strife-nek is nagyon bejött a swtor(ő az egyik készítője a healot countinuednek)és azt írja hogy ha addonolható lesz a játék akkor bíz készítik is rá a framet.Ennyi erővel lázonghatnátok a razer naga és hasonló típusú egerek ellen is mert kényelmesebb vele játszani mitöbb az tutira előnyt biztosít egy három gombos egeret használóval szemben.
    vanank akik minden szart szeretnek addonolni egyéni izlés dolga.Pl ez az alap ui kinek bejön kinek nem.Előnyt élveznék akkor is ha pl számmal látnám (ala omniCC) az alap ui gombjain hogy mennyi van még vissza a cd ből?

crassus ezt próbálta lekommunikálni csak nem túl szerencsésen.
  • Gundark1234
    Teljesen egyetértek veled.
    Csak egy apróság: lékkör maximum a tó jegén van. Te a légkör szót kerested.
  • Omlás
    Teljes mértékben egyetértek, olyan szintű addon rendszer mint pl a wow-ban van itt remélem soha nem lesz.

Az összes nagy HC gamert azért meg nézném addonok nélkül egy HC raiden vagy arénában.
    Ha már annyira a HC dolgot feszegetik akkor talán itt kellene kezdeni nem gondolják ? :)
  • Boncmester
    Egyetértek :-)
    Estére én is írok egy nagyobb lélegzetvételű tesztet :-)
  • Junger
    Ezzel egyet is értek. Csak az idióta stílust nem bírom.
    Nyilván átláthatóbbá lehetne tenni a ui-t, de ez a 2 gombos healelés ne legyen már, hogy még kijelölni sem kell senkit. Valakinek túl nehéz volt anno 2 gombot megnyomni egymás után. És még mindig ne legyen addon. Lehessen állítani, de nem vágok eret, ha így marad. legalább pörgősebb lesz minden, ez a lényeg.
  • Omlás
    Miután vége a béta hétvégének pár szösszenet ha már mindenki ki írja magából a véleményét.

Nem fogom semmilyen másik mmo-hoz hasonlítani mert felesleges.
    Mondhatni kicsit mintha új "kategóriát" hoztak volna létre a BW-s srácok az mmo-kon belül. Vannak hiányosságok, de remélhetőleg idővel szépen pótolják bővítik majd a játékot.
    Arra tökéletesen megfelelt a béta, hogy megbizonyosodjak róla nem kell félni nem szúrták el a srácok.
    Az biztos hogy én nagyon jól el leszek a játékkal, akiknek nem tetszik azok kevésbé fogják jól érezni magukat de ez az én játékomat nem igazán fogja elrontani.
    Engem special ami megfogott, hogy úgy is relatíve sok mindennel le tudja magát foglalni az ember ingame ha nincs mögötte 100+ fős hc guild, vagy nagyobb baráti kör. Itt adott a lehetőség arra, hogy kisebb pár fős baráti társaság is végig tudjon menni mindenen, mert ugye nem mindenkinek van ideje heti 4 este raidelni és egyébb extrém elvárásoknak megfelelni. Persze a "HC kontentkipörgetős" embereknek nem ez lesz az a játék ami elhozza a megváltást, ezt már a kezdeteknél lehetett tudni, most béta után szerintem nyilvánvalóvá váltak a dolgok.
    Arra a célra amire készült a játék viszont TÖKÉLETES. A hangulat, lékkör, fun faktor megvan a nap végén a "taposómalomból" kikászálódva igencsak szórakoztatóan el lehet majd vele ütni az időt. Véleményem szerint egy játéknak ez a fő célja a kikapcsolódás és szórakoztatás.
  • Jeffjohnson
    Ez szerintem bőven elég. UI laggot javítani kell aztán minden ok.
  • Jeffjohnson
    Ebben egyetértünk legyen egy kis testre szabhatóság de az a borzalom ami wowban van nem kell. Nehezebb lesz tőle a játék igen nehezebb lesz de mindenkinek egyformán.
  • Braikingboss
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tEO39YSB678#!

Szerintem itt egész szép nagyban látszik a raid és hp.
  • Boncmester
    Nekem az is okés, ha a játék beállításai között van olyan, hogy a party tagok HP-ja egy kis vékony csík helyett bazinagy zöld/sárga/piros négyzetként jelenik meg.
    Amúgy viszont ha úgy nyitják meg az addonolást (gondolom olyat is lehet), hogy csak az UI-t lehet bárhogy testreszabni, szerintem az is jó lenne. Ezen kívül nem hiányoznak az addonok.

És most senki nem beszél healbotról, ezt szögezzük le, vagy bármi olyanról, ami helyetted játszana, döntést hoz, képességeket aktivál, stb-stb.
  • Jeffjohnson
    Szerintem meg ne legyenek addonok egyáltalán! Cheatelésre adnak lehetőséget és ne az döntsön már , hogy kinek milyen addonja fut ki mivel csúnyítja el a képernyőjét legyen pár alap beállítás és ennyi. Wowban is rá voltam kényszerítve arra a marék fosra... az egész raidből annyit láttam amennyi a healbot + a többi csúnya fos mögül éppen a képernyőm maradék 30%-áról látszott. Feleslegesen ne terheljük a szervert a klienst. Addonok előtt is volt élet.

Gyengébbek kedvéért leírom ismét: legyen némi alap állíthatósági lehetőség, hogy jobban lehessen látni de ennyi! Player made addon nem kell!
  • Boncmester
    Most, hogy vége a béta hétvégének, nekiállhatunk szervezni az swtor sörözést! :)
  • Boncmester
    Ja, amellett, hogy bugos is. 1-1 guildtagunk rendszeresen nem jelent meg warzone-on a party ablakban egyrészt, másrészt meg csomószor volt olyan, hogy nézek magam elé, látom a csapattársam HP-ját, kb 20%-on van, ránézek a party ablakra, az 100%-ot mutat. Így nem sok haszna van sajna.
  • [HUN]Crassus
    Jáj ez a Dzsonni gyerek már megint okos,de édesfiam már nem csak te jáccottál a játékkal úgyhogy a húsvéti királyságod véget ért a hétvégével...csak egy fél tucat ember cáfolta már meg amit 19856-ban írtál,de sebaj próbálkozz tovább!

"kár",hogy minden értelmesebb képességü fórumozó velem ért egyet....

majd rájössz,hogy mit és miért hiányolunk......
  • Boncmester
    Azért a healbot meg az UI átállítása láthatóbbra nem ugyanaz!
    Én is támogatom, hogy legyen valami olyan addon, ami segíti pl a healelést, és átláthatóbb vele a csapat HP-ja. Én egyszerűen nem látom jól azt a kis piros csíkot ott, ha figyelem magát a cselekményt, nem veszem észre, kinek csökken nagyon a HP-ja, jobb lenne valami figyelemfelkeltőbb addon, vagy akár beépített színezés gyárilag.

Tök jogos, amit Crassus mond, nem véletlen hallottam olyan hírt, hogy meg fogják változtatni a healer UI-t. Gondolom sokaknak van ilyen problémája. Lehet, hogy rossz a szemünk, vagy nem úgy működik az agyunk, hogy megfelelően tudjunk rá folyamatosan figyelni (nem bántásból vagy ilyesmi, de tény, hogy különböznek az emberek még ezekben a dolgokban is). Ugyanúgy, mint hogy sokan mondták, hogy nem tudnak jól tájékozódni a térképen, szerintem meg ez a legjobb térkép, amit MMO-ban láttam, és nem tévedtem el sosem.
    Attól még nem lesz senki se bénább, mert ilyet használ, mert a játék lényegét, hogy mikor kire milyen skill kell elnyomni, ugyanúgy ő csinálja, csak az addon olyan formátumra fordítja az információkat, hogy az illető agya be tudja fogadni.
  • Tyrpak
    Én target of target alatt az értem, hogy látom is, két külön képen. Alt+T-vel csak assistol és nem látom egyszerre akit gyógyítok, és akit az üt.
    Vagy fordítva, hogy a célpont mob épp kit sebez.

Szóval ilyen apró UI állítási lehetőségek, hogy saját hp-m és a resource bar, meg az ellenfél képét átmozgassam, plusz kis külön ablak a target of targetnek, szerintem 2011-ben beleférne egy játékba.
    Csak ők így döntöttek...
  • Junger
    Első benyomásra nekem is hiányzott a target of target de. nem tudom miért kell ennyire rinyálni miatta. Nekem se ez az első mmo, de mindig is addon ellenes voltam. Healbotos noobokat szarrá alázok, csakhogy ne legyen ekkora az arcod. Nem ettől kész valaki skilles. És itt nem lesz 5seces killek mint a kedvenc játékodban, simán le tudsz reagálni mindent. szerintem a készítők nem hülyék, mint itt egyesek szerint. Nem mindenki az(rajtatok kívül). Pá.
  • j0nNyKa
    fu, szerintem az buildeket mindig kulon kiemelik, ugyhogy az nem
    patch lehet, de az pici, meg szerintem csak siman lelovoldozik a weekend szervereket, meg talan rendesen belovik a 40+ szervert
  • j0nNyKa
    tovabbra is van target of target, csak 2 balfaszkodas kozott elveszett a kollega hsze, amiben ezt leirta

tehat: VAN TARGET OF TARGET, csak a pro gamerunk nyilvan a keybinding-ig sem jutott el, igy keptelen volt megtalalni
    errol ugy erzem nem (egeszen) a bioware tehet, sajnos nem lett 100%-osan nyomorek-friendly a jatek
  • petecz
    Kivételesen Crassus-al értek egyet. Az hogy nincs target of target egy mmoban 2011-be ciki, tényleg nagyon fontos. De majd úgy is lesz, ergo ezért felesleg erről vitázni. A játék meg nagyon jó. :)
  • DaRks7aR
    Jah mégvalami ez nagyjából PvE-re is igaznak tűnt. Elég sokat questeltem együtt egy Juggernaut-al aki ugyanolyan szintű volt mint én és kb. ugyanolyan gyorsan ölte le a mobokat Immortal speccel mint én Annihilation-el. Ennek szerintem nem kéne így lennie...

Én Maraudert terveztem indítani de ezek után lehet inkább a Juggernaut-ra szavazok.
  • DaRks7aR
    27-os szintű Marauder-el toltam egy kis PvP-t de nemvolt valami űber.
    A bleed-es talent speccel (Annihilation azthiszem) nem osztottam valami túl sok sebzést de cserébe legalább jó gyorsan meg is haltam általában.
    Nekem gyengének tűnt. Talán Carnage egy fokkal jobb lehet pvpre de azt nem próbáltam. Egyébként hasonló szintű Juggernaut-ok se osztottak valami nagy sebzést de legalább tovább éltek egy picivel.

Ezen a szinten az Assassin-ok és a Mercenary-k voltak általában elég durvák PvP-ben.

(Ez persze közel sem biztos, hogy lvl50-en is így van ezért ez alapján nem döntenék a PvP balance-ról)
  • Jockey
    sziasztok!
    egy kis velemenyre lennek kivancsi, pvp felfogasbol:
    Sith juggernauth/n vagy marauderen gonodolkodom, van akinek van magasabb szintu es tapsztala is?
    TJuggert huztam, kb 15id, de pvp-be sokat nem tudtam csinalni..:)
  • Rubint
    Ha nem is pont lvl 10-en, de később pl. sorc healerként is lesz instant ranged interruptod 12 sec-es CD-vel.
  • TDC Geronimo