60898
  • j0nNyKa
    nekem a női human BHm szül egy gyereket a női twilek sorcomnak, problem?
  • TDC Geronimo
    Sry első alkalom ma. Amúgy meg ne soon, hanem MOST AZONNAL.
  • Tyrpak
    Jó: új bolygó, új warzone
    Rossz: mi az hogy Denova? Miért kellett hozzá új bolygót is kitalálniuk, és nem valamelyik ismert, rajongók által várt régit csinálták meg?
  • j0nNyKa
    soon bazdmeg, soon.
  • Laroa
    "Those then unlock abilities and perks that help improve all your characters. I think that's going to be popular. Characters can be related to your main character in all kinds of ways - siblings, father, son, friend, you could be married to them..."

Hja a Sith Pureblood warrioromnak megszületett a lánya, a zabrak inquisitor :D. Illetve van neki testvére is, egy Chiss agent...
  • PiszkosFred
    Igen, csak mindez pillanatnyi allapot, es mindig ott van a lehetoseg, hogy elorebblepjen a dolog. Es ez a lenyeg, a turelem. A forumban jo par hozzaszolo be akarja szantani a focipalyat, felszorni soval vagy plazat (az jovedelmezobb) epiteni a helyere, amig a masik oldal kijar a meccsre, es bizik benne, hogy lesz ez jobb hamarosan. MMO-ban nincs annyi turelmi ido mint egy klub eseteben, ez vilagos, de azert egy honappal a premier utan nem kellene mindjart temetni a projektet, ahogy a helyi hangadok teszi nap min nap. Nem te, nalad vannak ervek, ez nalam sokat jelent, a tobbi viszont csak frocsog a nagyvilagba.

Munkaidoben megtehetem, hogy nyugodtan formuzgatok, es mivel ezzel jatszok most, szeretem olvasgatni a topikot. Vannak ertelmes kommentek, leirasok, cikkek, otletek, megeri ranezni. De mar rohadtul unom, hogy nap mint nap, ugyanaz a garda huzza le a jatekot. Tudom, ha nem tetszik a topik stilusa, akkor huzzak anyamba innen. Nem fogok, inkabb azok huzzanak innen, akik mast sem tudnak, csak negativumokat ismetelni, mint egy hibas bakelit lemez. Egyszer oke. Ketszer... oke, de egy honapja, ugyanazt allandoan?
  • TDC Geronimo
    Na holnap kiderül, hogy került-e be ability delay javítás az 1.1be, mert nem egy helyen mondták interjúban, hogy igen. Bár mondtak ezek már annyi mindent...
  • csokicsiga #32757
    Valami kimaradt!
    Amit nemlehet itt kiejteni, annak a játéknak is van egy játékosbázisa, ugye?
    Na, ez ugyebár változik, jönnek újjak.
    Tehát itt is jönnek majd újjak, nekik is megkell venni a gamet, és feltehetöleg fognak 1,2 honapra befizetni, tehát nemcsak az a "500ezer" játékosbázis maradna,ahogy mondtátok.
  • Chris
    Mars leckét írni, sokat kell még tanulni, hogy ne maradj funkcionális analfabéta.
  • Thoracotomia
    nem tudom írta e már valaki, de márciusban jön a 2 második update ami jóval angyobb lesz mint a mostani

kis infó
  • Terrorcigano
    Sziasztok.
    Szabad idő hiányában (megkaptam az új beosztásom) elszeretném adni a játékot.
    Heti 2-3 órát tudnék csak vele játszani és úgy nincs túl sok értelme.
    Természetesen Digital Upgrade Pack is jár hozzá.
    A játék dobozát csak a kód miatt nyitottam ki. Minden más érintetlen.

Ha valakit érdekel olcsón a játék akkor nyugodtan írhat privátot. Természetesen a többit ott.
  • Laroa
    Ouch, that was one dumb Frogdog!
  • Laroa
    Ladies and Gentlebeings! Welcome to The Pit!
  • maniac001
    Az előző hozzászólás Chris-nek ment nem nowan-nak.
  • maniac001
    Nem érted vagy nem akarod érteni, elmondom neked...
    Ha nem tetszik, NE játsz vele és ne fikázd vagy ne írj állandóan rossz véleményt, ezerszer épp elég volt.
    Menj valamelyik főző site tökfőzelék topikjába és sírtd tele hogy mennyire utálod. csak innen húzz el a púzóba mert unalmas az állandó fikázásod.
  • Spheriot
    tetejébe még csak nem is huttball
  • Spheriot
    nem jó a példa, ez nem amerikai foci :-)
  • Chris
    Kimaradt egy szó a végéről: *... vannak.
  • j0nNyKa
    jogos az 5 pont, nem szóltam :)
  • Chris
    Nem érted vagy nem akarod érteni, mindegy, megpróbálom utoljára. Nem magamból indulok ki, hanem az általánosságból, a tömegekből. Visszatérve az előbbi analógiára, míg a magyar élvonal meccsein van párszáz, jóesetben 1-2 ezer néző, addig a San Siroban 80 ezren, míg a Camp Nouban 100 ezren.
  • nowan
    A server-status linken ezek: Lord Calypho, Huntmaster, Jen'jidai ?
  • Torzonborz
    ennek a fordítottja is igaz ;)
  • j0nNyKa
    egyébként tudomásom szerint nem léteznek RP-PVP szerverek, így igen, az RP az minden esetben PVE jellegű
  • Djuree
    meg van egy réteg aki nem bírja elfogadni hogy a másiknak tetszik a játék. de ezt már megszoktam itt az sg-n az évek alatt, sokan vagyunk, természetszerűleg sok az idióta is...
  • Chris
    Le a kalappal, magam sem tudtam volna jobban összefoglalni a dolgot. És amit szerintem a végéről lehagytál, hogy az 500 ezer ember azért nem fogja 5 évig megtartani az előfizetését, mert egy ilyen forgatókönyv mellett egyszerűen nem jut pénz jelentősebb új tartalom belapátolására, ami marasztalná őket.
  • DummyBoy
    Ez megint csak nézőpont kérdése ... és erre vonatkozott a post másik fele:

Azt írtad, hogy te mint átlag néző, elkapcsolsz ... De lehet nem Te vagy az átlag néző ... Az átlag néző lehet élvezi azt amit Te szar meccsnek gondolsz és inkább nem nézed.

A gond ott van, hogy van egy pár másik típusú "átlag néző" akik ahelyett, hogy elkapcsolnának, végig szendvedik újra meg újra meg újra, és végiganyázzák a meccset, ahelyett, hogy elkapcsolnának.

Itt a fórumon is ez van ... sok embernek tetszik a játék, élvezi úgy ahogy van, jól szórakozik. Ők nem mondják el naponta 12-szer, hogy húúú, mekkorát kveszteltem, tök jó volt, élveztem, szuper, sokáig fogok még játszani a játékkal ... Viszont van pár (lényegesen kevesebb) ember akinek nem jött be, ők viszont elmondják naponta 12x hogy milyen szar meg bukta lesz ...

Erről szól az egész topik jóformán.
  • Tyrpak
    Csak úgy sacc / kb, swtor eddigi költségei:
    Engine-t EA 10 milláért vette, nem tudom ebből mennyit számlázott BW-nek.
    2 db szerver farm megépítése, amikhez teljesen jóindulatból a helyi internet gerincvonalat is kiszélesítették, tippem úgy 50 milla.
    George Lucas, és a "innovative mmo by Bioware and Lucasarts" mondat megszponzorálása szerintem tényleg 30. Annál kevesebbért nem adnám nekik az SW logót.
    4 év játék fejlesztés. más hasonló méretű játékot nem tudok, de pl az All Points Bulletin 5 év alatt 120 millába került, csak a fejlesztés.
    Bionál ha belegondolsz mennyi ember dolgozik rajta mai napig folyamatosan, én 160-ra teszem.

Ha már kész a játék, jöhet a marketing.
    Könnyen összehasonlítható egy A kategóriás mozifilmmel, amiknek a reklám kampánya ma 75-100 milla között mozog. És hidd el, annyi.

Ezeket összeadva, az eddigi kiadás 300-400 milla között valahol.
    Eddigi nyereség valahol 100 milla körül.

A maradék ha 5 éves megtérüléssel számolnak akkor kijön az 500 ezres előfizetővel, ha az iparági átlag 5 dollár nyereséget vesszük előfizetőnként havonta (nem bevétel, nyereség a müködés, fejlesztés költségei után)

VISZONT: én nem tudom elképzelni, hogy 500ezer ember ezt a játékot hogyan fogja 5 évig játszani.
  • Djuree
    hát akkor iparkodjanak, mert így nem hogy nullszaldós nem lesz, de rendesen veszteséges.
  • Tyrpak
    Hát az amerikai klubtulajdonosok mentalitásáról már jópár film készült, európaira én csak a Spílert tudom mondani. :)

De egyébként: az mmo egy aranytojást tojó tyúk. Ha müködik.
    És egy hihetetlen rossz nyereségrátával, magas személyi és tárgyi költségekkel megvert valami, ahol több ezer elégedetlen ember tud méretes negatív hírverést csapni a cégednek.

És általában kockázati tőkével (venture capital) szokták megtámogatni, hogy egyáltalán elinduljon, ami szereti, ha nagyon magas jutalékot kap.

Ez utóbbi részét az EA talán szavatolja, de pl. egy Star Trek Online-nál a bukás egyik nagy része a tőkés szemlélet volt (akkor kaptak prémiumot, ha még fiskális év vége előtt befolyt a megtérülés)
  • Sáska
    ami RP jelolesu, az PVE. Az RP-PVP server a pvp jellegu ertelemszeruen.
  • Tyrpak
    Ahová szerver listában RP van csak írva, az RP-PVE, ahol RP-PVP, az RP-PVP.
  • Chris
    Akkor nem érted, nem a játszott játék szabályai a lényegesek, hanem a klubvezetés, a tulaj hozzáállása, elképzelései, stb. Ilyen módon tökmindegy, hogy európai vagy amerikai, sőt lehetne akár krikett is.
  • Forrest Tomee
    Az rp szerverek itt pvp vagy pve jellegűek?
  • cain
    100at elismertek.
  • PiszkosFred
    30 misi csak a licensz :)
  • DummyBoy
    Az spec nem neked szólt, hanem a voldemorttal hasonlítgatóknak ... Az európai foci és az amerikai foci közötti különbséget gondolom nem kell leírnom, még én antisportember is tudom ...

Szóval lehet a két foci helyett alma és körte ... Teljesen mindegy ...
  • Djuree
    biztos hogy nem került 300 millió dodóba. jó lesz az 30 milliónak is....
  • cain
    szerintem egy mmonál sem negyedéves megtérüléssel számolnak.
  • Chris
    Mikor vki általánosan beszél vmiről, akkor sosem jó ellenérv, ha az elhanyagolható kivételekkel példálózik vki, hiszen nagy számokról, tömegekről beszélünk.
    Mi? Európai és amerikai foci? Vagy nem érted a hasonlatot, vagy ez vmi nagyon elvont logika, amit én nem értek.
  • Chris
    Olvasgattam én is ilyet, plusz szakmai érdeklődésből negyedéves beszámolókat is, a legtöbb eddigi pár hónap alatt lefutó mmo-t nyereségesnek állították az eladásokkal, meg az 1-2 hónap előfizetői létszámmal.
    Nyilván azoknak nem voltak ilyen kiemelkedően magas költségeik, szóval kérdés, hogy ha tényleg ilyen 300 millió USD-ből hozták ki, ahogy írogatták anno, akkor valószínűleg még a 3-4 milliós eladás is rettentő kevés lenne. Nagy vonalakban így 4 millió vásárlóból 3 milliónak kellene maradnia legalább 3 hónapig, hogy nyereségesnek lehessen nevezni. Mennyit adhattak el valójában, 2 milliót? Legyen mondjuk akkor pl. a fenti összköltség nagyon túlzó és valójában 200 m USD, de akkor is hasonló a helyzet.

Izgalmas mindenesetre számomra a dolog, vajon ennyire félrepozícionálták volna a játékot, vagy nem került mégsem olyan sokba, csak reklám volt? A tartalmat látva inkább ez utóbbi lehet igaz, mert nem tudnám elhinni, hogy ennyire benézte volna a management. Ebben az esetben viszont a fenti modell lehetett a cél.