60893
  • cain
    persze. nincs azzal baj, ha az idő előrehaladtával az endgame contentet minél szélesebb körben elérhetővé teszik. csak azt nem kell elfelejteni, hogy aki még az elején végigment rajta, annak kicsit más volt a történet.

van persze olyanra is példa, amikor nem nerfet kapnak a mobok, hanem egy játékmechanikai átalakítás miatt minden sokkal nehezebbé válik. majd egy idő után eljutunk ebben a játékban is oda, hogy a statok lineáris növekményei helyett telítéses görbéket fognak alkalmazni (dimishing return), amivel minden nehezebb lesz. de egyelőre még hard capek sincsenek nagyon ebben a játékban, szóval ez nem ma lesz.
  • sokoo
    BTW az Icecrown Citadel esetén használt buff szerintem sokkal jobb volt, mint a bossok nerfelése. Ahogy közeledett az új content, úgy nyomták feljebb a buff erősségét, hogy végül mindenki végig tudjon menni. Szerintem ez nagyon elegáns és korrekt megoldás volt.
  • cain
    nagyon szép, de semmit sem változtat azon, amit írtam. btw a surreal ruszki guild, belőlük kinézem, hogy meló mellett csinálták. illetve akiket ismerek köztük, az úgy tolta.

@Warden: kb. mint mindenhol máshol. majd ahogy telik az idő, itt is bonyolódni fognak a scriptek. ha ebbe a játékba is beletesznek 2-3 év fejlesztést, amjd itt is lesznek komplexebb és komolyabb kihívást jelentő encounterek, ahol nem csupán gearkérdés, hogy lemegy-e a mob.
  • Warden
    A nehézségi szint azért elég gyerekcipőben jár.Ami észrevehetően más az a 8 és 16 fős raidek közti különbség.Teszem azt eternity vault 8 fős eventjei nightmare fokozaton is tök ugyanazok szinte mint hard vagy alap módban, a hp k közt van kevés különbség.16 fős normálban pedíg pl a 3. eventnél abszolute más mobok jönnek elég idegesítő képességekkel.Tehát a 8 fős nightmare fokozat teljesen gyík a 16 normálhoz képest is.A hutos operation endbossára meg szerződtették a blizzardtól azt a kretént aki megálmodta a mimironos firestartert és azt hogy nem kell melee karakter a raidbe.

Tudom javasolni azoknak a guildeknek, baráti társaságoknak akik most kezdik el az operationokat 8 fősben hogy skippelhetik is a normál módot.Simán letudható hardban ( bizonyos eventek pedíg nightmareban is).A nehézségi fok nem erősebb mint a sima flashpointok hardmódjáé.
  • Laroa
    shadow-val alapból több hp-d van mint a többieknek...
    Shadow's Training
    Increases your total Endurance by 5 per rank, and increases the base damage dealt by Project by 25%.
    plusz a Mental Fortitude ad 3%-ot
  • Djuree
    én televettem magam ah-ból lila tárgyakkal. lvl27-en van 6500hp-m (többieknek 4500 körül):D mindig én tankolok a shadow-al:D
  • Laroa
  • sokoo
    A "kétujjú steve raiding club" tagjai pont ugyan annyit fizetnek a játékért, mint a "vérpistik keményfa*zu hadserege" guild tagjai. Szerintem ezt már sokan, sok helyen leírták. Anyuapu által eltartott pistinek van napi 8-10-20 órája kockulni, anyu és apu viszont örül ha este 8-kor be tud esni a gép elé, és még maradt neki egy raid spot. De 11-kor fekvés van, mert reggel 6-kor indul a munka.. Erre találták ki az eltérő nehézségi fokozatokat, vagy pl wowban a nehezebben teljesíthető archivementeket. Ezek vérpisti e-péniszét meg tudják növelni, de apunak meg anyunak is megmarad a lehetősége, hogy kijátssza a történetet, amit magának, apunak, és pistikének is kifizetett.
  • Tyrpak
    Ja igen, fontos apróság:
    Van x tárgyad, mind lvl 25-től viselhető. Erősorrend, tehát melyiknek a legjobb a statja:

Craftolt lila
    Narancs, lila modokkal
    Craftolt kék
    Narancs, kék modokkal
    Küldiből kapott kék
    Esett kék
    Craftolt zöld
    Esett zöld

Szóval ha nem cybertech vagy pedig lépést tudsz tartani a bolygó szintjével (én soha), akkor megéri AH-ból kékeket venni időnként.
  • Laroa
    Ja, hát az igen vicces mikor volt juggernauttal egy tökjó légzőmaszk csuklya kombóm, és le kellett cserélni arra az ocsmány tüskés champion mad max motoros ruhára.
  • PiszkosFred
    Ah ertem, igy mar akkor teljes a kep, koszonom.
  • Bhalage
    na tegnap visszatertem egy par oracskara a Vossra mekkora egy sztori van ezen a bolygon jááááá, eddig ez a legjobbb

más: a börtönbolygon az assassins creed animus easter egget nyomtatok? asszem a quest is valami "subject akarhany"
  • Tyrpak
    A lényeg az első mod, páncélnál armoring, fegyvernél a barrel vagy hilt.

Ez adja meg a tárgy szintjét (rating), amitől + a páncél típusától függ az armor rating, fegyvernél fegyver típusától az alapsebzés és a power.

Ez alól kivétel a lila cucc, aminek az armoring része nem kivehető, tehát fixen adja az armor ratinget, és nem tudod átrakni másik, neked tetsző kinézetű tárgyba.

Ez utóbbi x+1.-ik változtatáson megy át, és nemsokára megint ki lehet venni és átrakni másik tárgyba, hogy ne a létező legrondább end game gearben legyél, hanem a gyönyörű black talonos köpenyben.
    /sarcasm off
  • Laroa
    "DE, ha jol figyeltem, az armor rating resze allando"
    Nope, az is nő egyre jobb armoring modokkal. Lényegében a sith sorcimmal nem csinálok mást, csak a tizenx-es szinten kapott narancssárga armort viszem tovább, illetve még mindig a kezdő lightsaberem van, mert egyszerűbb egy bolygón commendationból kicserélni a cuccokat belőle, mint mondjuk kifarmolni egy jobb statokkal rendelkező másik narancssárga cuccot.
  • PiszkosFred
    Igen is, meg nem is. Lenyegben alacsonyabb szinten a ruhak "orokolhetok", hiszen a narancs/barna tipus egy ures vaz, amibe rakod a modokat. Es a modok statja adjak meg a vegleges ruha jellemzoit, vagyis ha van egy olyan armor, ami tetszik neked, jol all a karakteren, 50ig viselheted, csak a modokat csereled benne. DE, ha jol figyeltem, az armor rating resze allando, nem koveti a jatekos szintjet (bar lehet rosszul figyeltem, majd erositsen/cafoljon vki), ezert par szint utan a vedelmi erteke mar alacsonyabb.

50-es szint korul mar kapsz olyan modolhato cuccokat, amelyekben alapbol vannak statok, es ezekhez jonnek a modok, igy ott mar erdemes cserelni mindenkeppen egy ujra. Addig akar mehetsz a lvl10es pancelban is, ha tetszik es jol all a karakteren.
  • Droughert
    Elvileg egy lvl17-es sárga (modolható) armort viselhetsz lvl50ig, ha folyamatosan upgradeled a modokat benne, ezzel javulni fognak (mod-tól függően)az adott item statjai.
  • Forrest Tomee
    2 hete játszom, de ezek a modolható dolgok nem világosak még.
    Szóval ha van mondjuk, egy lvl25-ös ruhám és abba teszek lvl35-nek megfelelő modokat, akkor ugyan ott vagyok, mintha egy lvl35ös ruhát vettem volna ki tokenekből? Ez hogy megy magasabb szinten?
  • Pacho
    Most nem értem mi nem tetszik azon, hogy ha 20 secre folyamatosan stunba vágnak, és akkor is agyonvernek, ha guardolnak és 2-en hílelnek mellette, mert egy gombot nem tudsz elnyomni?
    Ez pure skill...mint a knockback a savba és stun. Vagy a stun a hídon és knockback.
  • PiszkosFred
    A crewskill javulas es romanc lehetosegek mellett, megfeleloen magas szimpatianal ujabb - szemelyes vonatkozasu - kveszteket is adhatnak a tarsak.
  • Forrest Tomee
    Valamelyik fórumon olvastam, hogy 5K 'kedvellek' pont felett gyorsabb a szakmaküldetések ideje, valamint nő a critek esélye. Illetve pár comp. és játékos között kialakulhat puszi-puszi. Mondjuk Qyzen Fess-t tuti nem ölelgetném.
  • Strahd_
    van valami +/- hatasa a companion hozzad valo viszonyanak? ergo megeri ajandekokkal elhalmozani vagy sem?
  • cain
    roffel. persze ha egy script annyiból áll, hogy
    10 /useability Tracer Missile
    20 goto 10, akkor igen. de akkor hívhatnák akár játékosnak is. de hát akkor ez a pvp!
    btw worldwide elég kevés guild van, wowban és máshol is, ahol az eredeti mobot az eredeti nehézségen le tudják ölni. persze miután hússzor lenerfelték, hogy még a kétujjú steve raiding clubnak is jusson sikerélmény, úgy már jóhogy nem kihívás.
    részlet egy eq2 world progression listából:

Munzok's Material Bastion
    Surreal
    nerf bat hits
    BIG nerf bat hits
    small nerf bat hits
    come on... another nerf!
    5th nerf... still waiting for a miracle
    Elventy (PvP)
    Infamous
    Tyranny
    NPU
    Exordium
    nerf bat hits 6
    Validus
    Defiance
    Tao Dzen
    Shoukin
  • A4tech
    érdekes, a WARban az akkor ugyanígy szanaszét pocskondiázott 'gamebryo' engine is csak megbarátkozott szépen lassan a 100-200 fős harcokkal (mire aztán később el is fogytak a playerek, de az tök8). Nyilván nem lehet sok mindent implementálni az ott kitapasztalt programozási bravúrokból, de ugyanazzal a (volt)Mythic-es gárdával, vagy ami megmaradt belőle, miért nem lehetett legalább az ott belőtt minimumot hozni valahogy.. és itt nem csak a 'tömeglagg' problémára gondolok, ott a CC immunity, ability kiosztás, Scenario(Warzone) alapok.. stb
  • sokoo
    Ilyen összetett fejlesztések szerintem nem a fantázia, vagy az erőforrás hiánya miatt nem készülnek, hanem egyszerűen még mindig kevés a kraft a gépekben. A legtöbb MMO szép szépen elfutkos 20-30 playerrel egy területen, de e-fölött jönnek a lagok. EVE ilyen szempontból kicsit könnyebb helyzetben van, mert a környezet nem annyira összetett, de egy nagyobb űrcsata során, vagy kereskedelmi központban igen goromba lagok vannak. WoW-ban Wintergrasp az egész szervert belagoltatta anno, le kellett korlátozniuk a létszámot. Pedig arra a motorra aztán sok minden mondható, de hogy optimalizálatlan, az nem. A LotRO és az SWtoR már meg se próbálkozik ilyen embertömegekkel, instákra bontja a helyszíneket amint túllép egy adott létszámot a tömeg. De még így is lagol.

Szóval az igazán összetett, nagy tömegeket lekezelni képes MMO játékok még váratnak magukra.
  • j0nNyKa
    force lighting szerintem siman tickel akkora(ka)t crittel
    shock is boven besebzi
  • Tyrpak
    Szerintem lol video volt. Van a végefelé egy rész, ahol becéloz egy 44-est, és inkább megkeresi magának a lvl 22-t hogy be tudja mutatni a szép nagy számot.

Egyébként nagyrészt javítva lett azzal, hogy már nem tud lvl 50 alattiakkal összefutni.

BTW, sorc-cal mivel tudom összeszedni a 2.5k sebzéses medált?
    Majd 40-en a critical damage talentekkel?
  • Omlás
    Még jó, hogy az egész videó alatt kb 1x a feladatra koncentrált támadta a labdás embert a videó végén kb... :] meg lehet nézni az összes videót ... kilassítást ezerrel meg összevágva az összes nagy számú sebzés.

Ezek után most komolyan mit lepődik meg akárki is, hogy szar a pvp mikor a játékosok 90%-ban erre vannak "ráizgulva" de az hidegen hagyja őket mit is kéne csinálni.

Mondjuk ennek ellenére minden meccsen lehet találni 1-2 értelmes emberkét akivel össze lehet dolgozni és az sem baj ha veszítünk :P.

• Fenrir
    Ez nagyon szép leírva, de máig képtelenek pl lekezelni nagyobb flottacsatákat az EVE Online-ban servercrash nélkül, úgyhogy kíváncsi leszek arra, hogy ezt hogyan gondolják.
  • Marfy
    Mi ez a zene alatta?
  • gavor
    És van üres hely a quickslotoknál!! :P
  • Fenrir
    A tornyosan kicsit eltökörésztük az időt, de jó volt így is, btw vasárnap hamarabb kezdtük.
  • A4tech
    feldobhatnál róla egy képed ide (mellesleg még mindig jobb, mintha pet-et meg mountot + hasonlóan haszontalan szarságokat dobott volna)
  • Ams
    EVE Online és Dust 514

"guild hajókból álló flották gyülekeznének egy bolygó felett playerek által vezetett vadászképekkel harcolva egymás ellen, miközben szintén playerekből álló szárazföldi csapatok harcolnak oda lent a bolygó irányításáért. Szerintem így kéne kinéznie 2012-ben egy mmonak és nem pedig abból állnia hogy unalomig farmolni pár instát, operationt a gearért..."

"The game features users fighting ground battles in wars on planets in the Eve Online universe.[6] According to a preview by Edge, the events that happen in this game will affect the EVE Online universe. Battles in this game can also determine who controls various planets in the EVE universe, and users in DUST 514 can interact with users from the EVE universe such as providing mercenary assistance during planet battles.[7]"
  • LaCz
    Aki ezek után azt mondja, hogy a Mercanary nem unskilled kaszt, azt kiröhögöm.
  • sokoo
    Sajnálom, hogy kicsúsztunk az időböl :( majd legközelebb borul a hájas is. :D
  • Rubint
    Hogy az mennyire idétlen sapkát dob... sikerült azt a lootot behúznom, míg a többiek szépen pakolták el a lilákat. Az eredileg Karagga fején látható lila harangon röhögött az egész guild, amikor magamra húztam. :D
  • Fenrir
    Újfent jó volt, Karagga 4/5 :)
  • PiszkosFred
    Interruptolni kell az egyik lezerszarjat, gondolom pont ezt, amely agyonvagott. A tobbi mar csak az ezer eves "ne allj a tuzbe, a tuz rossz" moka, legalabbis 50es tankkal.
  • PiszkosFred
    A gepvasarlashoz annyit, hogy ez a balkani anyagi es piaci helyzet, piciny hazankkal az elen, hangyafasznyit sem erdekli a nyugati cegeket, kiadokat. Mi meg annyi penzt sem hozunk nekik, amely miatt esetleg felhuznak a szemoldokuket. Egyike vagyunk a warez fellegvaranak, es nalunk az egyik legliberalisabb a szerzoi jog torvenye (mar-mar torvenyileg legalizaljak itthon a jatek/film/zene/szoftver letolteseket, csak ne add tovabb/ne oszd tovabb) Ezek utan, ne csodalkozz, ha a jatekok nagy resze nem a hazai gepviszonyokhoz alkalmazkodik. (Egyebkent nem annyira veszes a helyzet mint sokan hiszik, manapsag mar siman megfizetheto egy kozepkategorias gamer konfig - jo nem segelybol elo munkanelkulieknek, de ok nem is jatszanak AAA jatekokkal)

Fontos persze, hogy a jatek optimalizalt legyen, vilagszerte, hiszen nyugaton sem fenekig tejfel az elet, de nem cel az, hogy a csoro balkani nepek troger gepein is tokeletesen fusson. Oruljenek (marmint mi), ha egyaltalan fut. Ha jatekelmenyt akar, akkor vegyen jobb gepet az ember.
  • Liio
    'ez nem wow'
    meh... nc.

amúgy az a legjobb indulattal sem marauder.