60892
  • Sir Quno Jedi
    Tény, hogy a KOTOR2-ben fél óráig kényelmesen el tudtam csevegni a mesteremmel a hajómon utazás közben és abszolúte mély beszélgetés volt, érvekkel stb. Az durván jól meg volt csinálva.
  • maniac001
    Tud valaki valamit erről az imp oldali Cosanostra nevű magyar klánról a hidden beks-en?
    Azt hallom róluk hogy elég jó arcok, ügyesek, érdemes megpróbálni. Mert kipróbálnám magam imp oldalon.
  • Vieras
    Sikerült a probléma az volt hogy ki kelet választanom ,hogy 30nap múlva további 30napot levonjanak majd a számláról és így már működik ha jól tudom mondjuk ezt ki is kapcsolhatom ha akarom. De az is lehet ,hogy kevés időt vártam míg beregeltem a kártyámat.
  • Beltazar
    Igazad van, egy kicsit félreérthetően fogalmaztam meg.
    Tehát, persze sok beszélgetés van összesen a játékban, de a story részt, nagyon rövidre veszi, oda kéne sokkal több beszélgetés, részletesebb történetbemutatás, több átvezető videó, stb. Szóval én egy olyan szintű történetmesélést vártam mint ami a kotor 1-2ben is volt és ez a rendszer az swtorban nagyon távol áll tőle, ezért nem tudom elfogadni a játékot kotor 3ként és várom továbbra is, hogy csináljanak egy rendes single kotort megint.
    Ettől függetlenül mmoként tetszik az swtor és ezért játszok is vele.
  • PiszkosFred
    Detto, mar letiltottam az egesz fw hostot, mert iszonyat lassu lett tole a topik betoltese.

Akkor nem bennem a hiba, hogy nem talaltam kevesnek, sot... :)
  • Jabar
    Lehet nálam a hiba de pár napja marha lassan jön be ez a topic, valamire vár a wowfaq.fw.hu-ról.
    Ha valakinek onnan van valami linkelve (logó, akármi) megtenné hogy kikapcsolja/lecseréli? :)

• t0xikus
    amúgy nagyjából kizártnak tartom, hogy login adatok beírása után nem ír ki neki vmi pontos hibaüzentet.
  • Marfy
    A kevés párbeszédről csak annyit, hogy a játék bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mert a játékban szereplő dialógusok 200 ezer sornyi, száz százalékosan szinkronizált párbeszédet tartalmaznak.
  • Beltazar
    A hivatalos oldalon miután belépsz az accountba kiírja az összes lépést amit végig kell csinálni az mind megvan?
    Nem lehet hogy nem adtál még meg 3 titkos kérdést?
  • Tyrpak
    Szintén ugyanaz a kérdés:

A pipás oldalon a legalsón kívül mindegyik ki van pipálva?
    (bár asszem el se enged az előfizetésig, ha nincs meg a fölötte lévők)
  • PiszkosFred
    Keves a beszelgetes az swtorban? Szimpatia mint olyan, teljesen szubjektiv, neked keves, masnak sok, erre nem reagalnek, elfogadom amit irtal, neked nem tetszenek a tarsak, pont. De, hogy keves legyen a beszelgetes, azt nem ertem mire irtad. Ennyi beszelgetes es valasztasi lehetoseg keves single jatekban van, azok is rendszerint BW sorozatok (ME-DA es tarsai).

Revan sztorijat elmeselik a jatekban, hogy mi lett vele, azt maximum egy apro kiegkent rakjak bele az SWTOR-ba (mint a wowos Cavern of Time idoutazasai), nem hiszem hogy miatta lesz Kotor3. Bar, johet, ha van ra penz es van eleg szufla a sztoriban igy is, hogy a veget ismerjuk a TOR-bol en orommel koltok ra, csak legyen melto folytatas :)
  • t0xikus
    mit ír ki?
  • Vieras
    Sziasztok. Megvettem a játékot be regisztráltam mindent meg adtam a bankártyámat mint fizető eszköz le vettek róla 200 valahány ft és továbbra se tudok belépni a játékba de miért nem?
  • DummyBoy
    Nekem is elég kiterejedt baráti és haveri köröm van, mindegy, hogy munkában vagyok, vagy szórakozni szeretnék, vagy túrázni, vagy bármi. Egyszerűen társaságban jobban szórakozom. (Ez alapvető emberi természtet, ezért röhög az egész mozi egy olyan poénon, amit ezer éves, de ha 1 ember elezdi, akkor átragad mindnekire ...)

Nem az IRL társaság hiánya miatt keresem az online társaságokat, hanem nemes egyszerűséggel azért mert társaságban jobban szórakozom.
  • Beltazar
    Osztom a véleményed, szerintem is jobb volt az kotor 1 a 2nél.
    Mondjuk a 2nek az volt a legnagyobb hibája hogy félkészen adták ki, na meg az hogy revanról nem sok dolog derült ki benne.

Én személy szerint még mindig várom a Kotor3at single player játékként, amiben rendesen lezárják revan történetét, mert az swtorban ez a maelstorm prison sztem 1 nagy 0 volt...
    Amúgy persze jó játék az swtor is, de a történeti szála egy single player játékhoz képest nagyon gyenge, kevés benne a beszélgetés és a companionok közt is csak kevés szimpatikus/érdekes karakter van. (imp agentel meg a sith inqvistirral még nem játszottam mondjuk)

Abban viszont Sir Quno jedi-vel értek egyet, hogy igazából csak 2 történet van a játékban, a republic meg a sith oldal és ezeken belül csak a class küldik térnek el, az összes többi mellékküldi ugyanaz. (najó a kezdöbolygók még szét vannak bontva 2-2classra)
  • Sir Quno Jedi
    Jelesül ha NEM SW, NEM BW és NEM KOTOR, akkor soha a büdös életben egy fillért sem költöttem vón erre a gammára, mert az MMO-k hidegen hagynak. Így igen.
  • Sir Quno Jedi
    Nana, azé sandboxban is a sztori viszi el a kocsit. Pl. most SR3-azok és murvára élevezetes a főszál. Anélkül bárminő jó is a gamma, unalomba fulladnak előbb-utóbb a sandbox város. Így viszont fáinság a négyzeten. Igaz, ha vége a főszálnak, akkor vége a gammának is részemről (najó addig azért a sok mellékvesztet és cselendzset nem árt megcsinálni).

Pont mint az SWTOR-nak. Pedig az SR3-mat is lehet coopban is tolni, az egész kampányt akár!
  • Jockey
    mmo-kban párban (nem ebben) az együttműködés tartja össze a communityt.
    Ebben a játékban ez még egyenlőre hiányzik
    mi az ami előteremtené?
    -Normális craft rendszer (lásd fallenearth, swg stb..), ez ami it van inkább bohózat
    -housing rendszer (craft résszel együtt), tudj mivel pöcsölni szépíteni amikor épp nem npc-ket gyilkolsz vagy storyt olvasol..
    -open pvp rvr jelleggel, területfoglalással stb, ezen elvileg dolgoznak, de nem akarok flémet indítani inkább..:-)
    Ezen játékban a story rendszer egy nagy szivatás, két oldal között persze van különbség zónák elosztásában, de a ha egy oldalon indított karakterek story meséléből kivesszük a class küldiket akkor 90%ban mindig ugyanazt a missiont csinálod mint bármi mással..
    Aminek szánták persze annak jó ez az mmo, de én inkább a sandbox irányultságú vagyok, szerintem azokban van potenciál..
  • Omlás
    Nem tudom meg mondani miért, én anno elővettem a 2 előtt az 1-et majd mikor megjelent a 2ő elkezdtem játszani vele de végig hiányzott valami ami miatt nem jött be a hangulata evvan :). Rossznak nem mondanám de nálam toronymagasan az 1 vezet hangulatra :]
  • Sir Quno Jedi
    Pedig sokkal jobb és mélyebb. Én imádom az Obsidian-t.
  • Fenrir
    Max ezen keresztül mert éjszakás műszakom lesz ma. Lassan nálunk is beér még 2 ember 50-re, szóval gond nélkül kiteszünk majd egy 16-ost, maximum a 8-ast már saját erőforrásból fogjuk tolni.

Ettől függetlenül ha kell nektek ember 8-asra akkor szóljatok nekem vagy Austerad-nak (ő elég sokat online), biztos lesz valaki önkéntes :)
  • Omlás
    Nekem KOTOR 1-hez képest a 2-ő FAIL volt de nagyon :'(
  • sokoo
    Eddig is megvoltunk, csak nem mindenki 50-es még. őket bevárjuk, nem veszek be senkit a helyükre. :) De ha felkészül a 8-as csapat, együttműködhetünk a 16-os raidek felfuttatásában is! Este dumálunk!
  • sokoo
    Szándékosan magyarul írtam, nem akarom kiszűrni az angolul nem tudókat. Az angol nyelvtudás nem feltétele a tagfelvételnek.
  • Bhalage
    hat az isteni lenne!!!! vagy lehessen valasztani HK series droidot helyette es annak mosogatnia nemkell majd, mosogatok helyette
  • Bandras DaSilva #35100
    Azért az, hogy vki játékban jó társaságot keres nem feltétlen jelenti azt, hogy egyébkénr nincs semmilyen társasága. Magamat tudnám példaként felhozni. elég szép, stabil baráti társaságom van és rengeteg mindent csinálunk együtt, kivéve a játékot. Többiek nem nagyon vannak rákattanva a játékokra, főleg nem mmokra. Ezzel nincs is semmi gond.

Azért ha bekerülök vmi mmoba én is szeretek olyan embereket keresni akikkel jól kijövök, elröhögök, tudunk együtt ezt-azt csinálni. Annak is megvan a varázsa ha az ember új arcokat ismer meg a világból. Én ezt a részét szerettem az összes mmonak.

Swtorban azért a közösségi élmény nem túl nagy, kéne fejleszteni rajta sokat, de azért itt is lehet jó arcokkal összefutni. Remélhetőleg majd ez is változik jobb irányba.
  • darth devil
    http://www.youtube.com/watch?v=cxhmQVP1XS0
    L2ben ennyi volt a jó, hogy meg kellett küzdeni a bossokért. Maga a boss ölés semmi sem volt, a gyakran megeső 6-7 órás boss campelés mellett, amiből 3-4 óra pvp volt. :D Sajnos mára már ezeket is instákba tették már nem olyan fun.
  • Nephin
    Szerintem amíg jelzed az elején, hogy mi jön, teljesen korrekt. Azzal van a gond, mikor parttalanul ömlik a magyar szöveg a generalra - ez pedig nem az az eset.
  • Sir Quno Jedi
    Namost nekem van épp elég társaságom (sőt élőben is RPG-zünk jó csapattal), nem online játékokban keresem tovább. :D Valaha igen, jópofa volt, ma már nem, unalmas.
  • Boncmester
    Oda is írtam, hogy az elejére odatetted, hogy hungarian recruit, meg hogy nem tudom, mennyire volt flood vagy nem flood. Fölösleges ezen tovább pörögni.
    Én mindenesetre angolul írtam volna az egészet, ha ilyet kellett volna tennem, mert pl a ruszki szöveg nekem szúrná a szemem, de amúgy se olvasok general chatet.
  • Wlanseraf
    Lehet lehet, de lefoglalja az idejük nagy részét hogy "nem mondjuk ki" klónt tökéletesre csiszolják:)
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy neked adok igazat. Nem szép dolog generalon magyarul vartyogni, de ebben nincs semmi rossz, amit tettél.
  • cain
    hát az eve-t hagyjuk. totális nílt háború ritkán van, még 0.0ban is, van agresszor, aki sokszoros létszámbéli fölénnyel támad, amire a védő az esetek túlnyomó többségében azzal válaszol, hogy lassító jelleggel, tessék-lássék védekezik, közben kimenekíti az értékeit a területről, majd új szövetségesekre szert téve, és őket összegyűjtve visszafoglalja az elveszített sovot. jellemzően mindenki csak a tutira megy, ha már olyan szintre kerül a konfliktus, hogy a védő fél ki mer állni teljes haderővel védekezni, akkor ott már elkúrták az agresszor részről a tervezést.
    ja és ha azt hiszed, hogy heteken át az otthagyott infrastruktúrát lelőni valami kurva nagy élvezet, hát nagyon tévedsz. egyrészt nem lő vissza, tehát agyaggalamblövészet, másrészt meg egyetlen szart kb. háromszor kell lelőni, amire megpusztul.
    ekkor pedig kezdheted a saját infrastruktúra kialakítását, kezdve a holdak megszondázásával, fúró és finomító posok felhúzásával, felszerelésével, reakciók kialakításával, jumpbridge hálózat létrehozása, etc., etc. ehhez képest fél évig egy raid instát farmolni kész felüdülés.
    nagyon-nagyon ritkán van olyan, hogy mindkét oldal kivonul titánokkal, sc-kkel, és még be is vetik őket egymás ellen.
  • darth devil
    Az igaz, hogy free4all nélkül nehéz jó pvp rendszert összehozni, mert valamelyik oldal mindig erősebb lesz, és a diplomáciával se lehet trükközni. De én bízom a BWben, hogy összehoznak valami frankó háborús pvprendszert.
  • DummyBoy
    Az emberek mások ... Sok év óta a KOTOR 2 volt az első single játék amit elővettem, azt is a SWTOR béta hétvége után, hogy valamivel kihúzzam a megjelenésig, mert egyszerűen nem volt gyomrom a WoT-hoz ...

Teljesen mindegy mivel játszom, az első dolog minden esetben az, hogy keresek egy jó társaságot. Lehet bármilyen jó egy játék, ha nem találok egy jó társaságot, akivel lehet jókat játszani, vagy beszélgetni akár, akkor bukta ... Viszont lehet bármilyen szar (lásd WoT), ha jó a társaság, akkor bizony amikor tehetem, úgyis megyek majd ...

Ettől függetlenül azt csak pozitívumként fogom fel, ha egy MMO játékkal esetleg tudok EGYEDÜL is játszani. Én is bízom benne, hogy a top lvl tartalom folyamatosan jönni fog, hogy lesz értelme az életnek 50 felett is (Mármint ingame és IRL is :) ) de az még odébb van ...

Az agyatlan "zúzzunkbemindenkitakinekmásalogója" típusú PVP-nek én sem sok értelmézt látom, de ha egy minimális tartalmat tudnak neki adni (Pl: L2 ostrom) akkor viszont bizony jó móka, és értelmet ad a játéknak 50 felett is.
  • Fenrir
    8-ra már meg is vagytok? Mert akkor gondolom vége az együttműködésnek :)
  • Torzonborz
    francokat failplane , sok mindent lehet egy mmo-ba pakolni ami miatt igencsak hosszú távon le tud kötni.
  • sokoo
    Én vagyok az az "egy csávó" és vállalom a "tettemet". Én sem örülök neki, hogy Generalon kell hirdetnem, de sajnos muszáj. Egyrészt a Hungarian chat-et szinte a kutya se nézi, az idő nagy részében a szokásos parttalan pvp meg bug sírás megy, másrészt a magyar játékosok jelentős része - főleg a klán nélküliek - nincs is fent rajta. két klánt töltöttem fel játékosokkal, íme az arány:

Felvett játékosok: 72
    Ebből Hungarian chat hirdetésre jelentkezett: 5
    swtor.hu fórumon keresztül jelentkezett: 0
    General hirdetésre jelentkezett: mindenki más

Azt hiszem ez mindent elmond. A hirdetés szövege amúgy így néz ki:
    "*hungarian recruit ** Tagfelvétel a ROR klánba: 16-os OP elindításához várjuk 1 healer, 4 ranged DPS jelentkezését..."

Ezt hétköznap kb 1 alkalommal / nap, hétvégén kb 2-3 óránként 1 alkalommal írtam ki Generalba és Hungarianra. Mindeddig összesen 2, azaz két ember jött nekem osztani az észt ezzel kapcsolatban, és ebben már te is benne vagy. Nem nehéz kitalálni, a másik okostóni is magyar volt. Első körben gondolkodj el azon, hogy téged zavarna-e egy olyan hirdetés generalon, hogy
    *German recruit* Recruiting der "smart-ass club" Clan, schreiben Sie mir!

Engem nem zavarna. A németeket nem zavarta. A svédeket, lengyeleket, franciákat, oroszokat nem zavarta. 2 magyart zavart a magyar üzenet. Elgondolkodtató, nem?
  • Sir Quno Jedi
    Azé 7 év nagyidő. Gondolom nem lehet úgy tolni, mint ezt az SWTORT-t az első pár hétben éjjel-nappal. :D Eelején az újdonság varázsa és a kontent mindent elvisz, de aztán... A legjobb nőt is unja valaki...
  • maniac001
    Egyébként alapvetően SQJ-vel értek egyet. A raidek farmolása teljesen értelmetlen, csak újabb item hogy új itemeket farmolhass. Ez még a wow aranykorában szórakoztató és új volt, de több évnyi mmo után az swtor sem nyújt többet mint grind az itemekért. Ha haverokkal akarok mókázni azt nem a chat ablakban teszem hanem egy rock kocsmában 

Az EVE annyival jobb ennél, hogy ott a corp-ok (klánok) területi háborúkat vívnak a birtoklásért, totális háborús feeling van benne. Itt ugye erre lett volna a world pvp ami fail, bg-kben meg nincs meg ez az érzés. Persze megértem ha valaki szeret naponta / hetente raideket farmolni, régen én is szerettem. És őszintén hittem hogy SW környezetben ismét szeretni fogom. De nem. Az instákban semmi sw feeling nincs, csak a fegyverek (fénykardot suhogtató playerek stb). De pl eternity vaultnak semmi w hangulata nincs. Van ötletes boss, de nem sw. A láva boss pl inkább molten core mint bármi más.