60880
  • Boncmester
    Nekem is azután kellett befejezni Corelliát, hogy megléptem az 50-et, de megcsináltam.
    Szombaton 3-4-en pl rászántunk egy napot arra, hogy megszerezzük az összes datacront (eddig 25 van meg kb a 67-ből, szóval elleszünk még majd pár napot ezzel), és tök fun volt. Persze attól eltekintve, hogy az egyik helyen nem fért át a karakterem, mert body type 3-as :P
    És a warzone-okat is szeretem. Nekem Alderaan a kedvencem, de a többin is jól szórakozom (sokszor meg baromira anyázom, de az csak azért van, mert érdekel a dolog). Lehetne több WZ is, meg változtatnék pár dolgon, pl cc immunity, írja ki, hány mp van amíg kinyílik a fal, stb, de azért jó dolog.
    Egy ideig így tuti elleszek, aztán pár hónap múlva majd meglátom, legkésőbb akkor, amikor jön a GW2, hogy mi a helyzet. Az a vicc, hogy sokat szídtuk anno a WAR-t, hogy nem fejlesztették, és kb 3 évig majdnem tökugyanaz volt benne a content, de ahogy játszunk az SWTOR-al, mindenki rájön, hogy igazából milyen jó volt a WAR, és milyen lassan lehetett megunni, mennyi mindent jól csináltak benne. Ezzel csak az a baj, hogy ide nem másolták le a jó dolgokat, pedig megtehették volna. Remélem megteszik.
  • z3d
    Kövezzetek meg, de én nagyob szívesen Huttballozom, az a kedvenc WZ-m. Nagyon jókat lehet taktikázni két egyenlő csapat esetén.
    Az hogy mellesleg fejlődik a gear is, bónusz.

Amikor elértem az ötvenet, Corellia elején voltam, de letoltam az összes küldit. Pénz nem kellett, cuccok már nem érdekeltek (szétmodoltam az összes cuccom), szóval a jutalom annyi volt, hogy megismertem a bolgyó történetét. És röhögve végigtoltam, rászántam egy teljes vasárnapot :-)
    Megfelelő hozzáállással azért jó kis játék ez.

De lépniük kell, mert lassan, de biztosan fogy a funfactor.
  • darth devil
    Ez is jó dolog. Csak itt semmi nincs, nem lehet pvpzni a pvpöröméért vagy azért, h kibasszak a republicossal/empirevel, nem lehet pvp objectiveért, mert nincs.
    Valamerre jó lenne ha lépnének már.
  • Boncmester
    Én sosem azért pvp-ztem, hogy meglegyen a daily, és nem is azért, hogy kibasszak a másikkal. Azért pvp-zek, mert az ellenfél is el akar valamit érni, meg én is, és hogy én nyerjek.
    WAR-ban is voltak olyan szerencsétlen balfaszok, akik ezerrel játszottak, hogy elérjék az RR80-at, amikor az volt a max, aztán mikor elérték, egyből indítottak egy altot, és be se logoltak a 80-as karakterükre, amíg be nem jött az új cap, a 100. Akkor megint előszedték a karit, fölhúzták 100-ra, majd egyből húzták az altot. Mindig is csak szánni tudtam ezt a mentalitást.
  • z3d
    Azért öltél, hogy élhess. Nekem ez elég objective :-)
    Másik klán war-t deklarált ellened, aztán mindig nézni kellett, hogy abból a klánból van e valaki(k) a látómezőben, mivel az azonnali bunyót jelentett :-).
  • cain
    annak van egy olyan feelingje, hogy azért pvpzünk, hogy a másikkal kibasszunk, és nem azért, hogy meglegyen a daily.
  • cain
    bár nem hallottam semmilyen "community influencer" programról, ez még nem zárja ki, hogy nem is létezik.
  • Boncmester
    Jó, de úgyis véges ideig fejlődsz, az endgame-et viszont elvileg végtelen ideig is csinálhatod. Szóval hiába lett volna totál együtt a fejlődés, akkor is megunta volna az ember egy idő után, amúgy meg a fejlődés pont baromi jó ebben a játékban, szerintem nem kell rajta változtatni.
  • darth devil
    Nem egészen csak azért. Hanem h megakadályozd a fejlődésben, abban h megölhesse valamelyik bosst. Taktikák így is megvoltak, mikor egy sima gank partyanak induló pvpből mass pvp lett. Bár tény h most az l2ben az utóbbi időben, csak a kéthetente lévő TW-n és castle siegeken volt pvp. Pont az instancolás miatt, sok bosst instancoltak szabadon mehettél ölni, max a bejutásért kellett megküzdeni, ha az enemy meglátta h készülődsz. Mi anno azért játszottunk l2-őt, h pvpzél, belogoltam és már jött is az invite, és mentünk keresi az enemy klánokat.
    Nem azt mondom, h ez jobb vagy az objectives, mind a kettő élvezhető, ha jól ki van dolgozva. Itt semennyire sincs. :D
  • Boncmester
    Eléggé nehezen hiszem el, hogy jobb egy olyan pvp, ahol csak azért ölsz, hogy ölj (lásd Ilumot), mint egy olyan, ahol normális célok, objective-ek, taktikák vannak...
  • darth devil
    Endgameben is ugyanúgy megvolt a bossokért való harc, h epic cuccot szerezz. Rádásul addigra kialakultak a háborúk és már csakazért is ölted az enemyt. Lehet szidni a koreai farmoló rpgket, de a legjobb pvpket még mindig ezek generálják.
  • Boncmester
    Nem azt mondtam, hogy a játékosok mondják meg, milyen legyen (bár az ötletekre figyelhetnének azért), hanem azt, hogy kitalálnak valamit, akkor a koncepciót challengeltessék már meg a tapasztalt játékosokkal.
  • Boncmester
    Endgame pvp-ről beszélünk, nem fejlődés közbeniről. Most gondolom a BW is fölfogta, hogy egy MMO-ban 10%-ot számít a fejlődés, és 90%-ot az endgame kb, és ők a 10%-ot csinálták meg sokkal jobbra, mint más MMO-kban, a 90%-ot meg sajnos legfeljebb átlagosra.
    Plusz a hangulat és az SW világ ami üt természetesen.
  • cain
    szerintem egyrészt így is bőséges az input, másrészről pedig nem mindig az a jó, amit a játékos akar. lásd még i win gomb.
  • Boncmester
    A WAR eredeti rendszere jó volt. A várak foglalásához azért kellett csapat, mert volt bennük mob, így éjjel se lehetett teljesen egyedül zónát lockolni, plusz ha nem volt harc, nem volt elég victory point, így asszem 2 óra volt, amíg lockolt a zóna. Amikor meg volt sok ember, akkor jó gyorsan lehetett zónát foglalni, taktikázni, stb.
    Aztán persze lebutították egy olyan rendszerre, ahol egyedül is be tudtad foglalni a zónát, na az faszság volt.
  • Boncmester
    Jah, ilyet már csináltak, és nem jött be. Talán inkább előbb meg kéne fikáztatni a játékosokkal, mielőtt ők kitalálnak és fejlesztenek valamit fél évig, ami 1 hét alatt megbukik.
  • Boncmester
    Mi pl vasárnap guild szinten levonulunk majd Tatooine-ra 4 fős csapatokban, aztán pvp-zgetünk egymás ellen. Nem tudom, valort hoz-e egyáltalán, de fun lesz, az tuti.
  • darth devil
    Ez se lett volna rossz, ha tovább tart elérni az 50et, és mondjuk lvl 20tól azonos helyen fejlődik a két oldal. Akkor lett volna pvp.
  • darth devil
    Ment, mert ott klánok harcoltak egymással, bossokért, fejlődési spotért, stb stb. Egy frakció orientált játékban sosem lesz olyan a pvp, mint egy olyanban mint az L2.
  • z3d
    Igazad van, nagyon ritka, aki csak a harc miatt tolja, ezért mindegy, mit csinál a BW, a community miatt halott a dolog. Most mondhatnám, hogy ez is a mainstream MMOk hibája (hárombetűs?), ahol ilyen idiótaságok vannak, mint ladder meg ilyesmi. Ott volt a Lineage2, frakciók nélküli full open pvp, jó kis criminal rendszerrel, meg volt killszámláló a karakterlapodon. Pont. Mégis mindig ment a hentelés.
  • cain
    nemcsak te, és én csak unom a témát, különösebb bajom nincs vele, enm is én voltam, aki lebalfaszozta az erről beszélőket. :D
  • Boncmester
    Hát ezért mondtam :)
  • z3d
    Ööö...én szoktam commendationokról megjegyzéseket tenni, de a harcot az élvezetért tolom. Ezért támadok meg válogatás nélkül minden ellenséges playert, akit meglátok, akárhol, nem érdekel sem jutalom, sem killszámláló, sem ranking, sem semmi, csak az, hogy ő republic, tehát egyikünknek (neki :P) meg kell halnia.

Ettől függetlenül nem tartom szerencsésnek a commendation rendszer állandó reszelgetését (ezt próbálom kitárgyalni itt alkalmanként), mivel a PvP inkább gear mint skillfüggő, és akik annó könnyen hozzájutottak cucchokhoz, azok most olyan előnyben vannak, amit az új playereknek nehezebb behozni.
  • cain
    ez normális egy újratervezési folyamatnál. több, gyakran több tíz variáció van minden elemére, ezekről a nagyközönségnek egész egyszerűen nem kell tudnia, mert nem akarjuk a koncepciót már az első kódleütés előtt megbuktatni. majd ha olyan állapotban lesz, bejelentik, kommunikálják, megszondáztatják a communityt, kinek mi tetszik, felrakják pts-re, finomítják, stb., stb.
  • Bhalage
    az a pvps itemfarm egy baszott nagy koncepcios zsakutca osszes mmoban sztem
  • Bandras DaSilva #39172
    Tudom, hogy messze van az open world pvptől a 30v 30 de hát elég sok helyen nem jön össze ennyi ember sem...

Csak a pvp kedvéért nem sokan mennek sehova. Mindenki hisztizik, hogy kell ez kell az, legyen ladder stb, stb, stb.

Gondolom ez nem megy pár napon belül. Valszeg, mint ahogy itt más is írta már, dolgoznak valami ilum revampon, de hát az még sokáig eltarthat...és nem garantált, hogy jó is lesz.

A kill trade meg ment mindenhol, ezért gondolom, hogy vmi olyat lenne célszerű bevezetni ami miatt nem éri meg kill tradelni. Sajnos nincs kidolgozott koncepcióm nekem sem, szal gyakorlatilag csak puffogok én is a fórumokon ad hoc jellegű ötletekkel:(.

Valahogy kiveszett az a játékosokból, hogy csak a pvp kedvéért járjanak pvpzni. Én speciel még mindig szeretem, meg páran a guildből/ismerősök közül, de hát az nem nagy kaland ha ilyen 4-es 5ös csapatokkal kergetőzünk a central környékén. Jó az egy ideig, de hosszú távon azért nem az igazi. Plusz nálunk egy idő után vmelyik oldalon megjelenik még 10-15 ember és jönnek hiénázni, ami azt eredményezi, hogy az a kevés ellen is abbahagyja, mert nem akkora nagy flash ha 2 percenként gankelnek.

Sajnos nehéz olyan rendszert létrehozni ami objective alapú és nem nagyon exploitolható. Jó esetben egy szerver megy 24/24 és ha vmi nagy buffot/előnyt ad vminek az elfoglalása/megtartása mindig lesznek olyanok, akik hajnal 4kor harc nélkül beveszik a célt, aztán meg örülnek a jutalomnak. Atöbbiek meg lehet vért izzadnak csúcsidőben és akkor sem érnek el semmit.

Az swgs bázis foglalós dolog nem volt rossz ötlet anno, mint ahogy az inváziók sem....csak hát aztán azokat is megunták az emberek.

Swtorban meg nem nagyon lehet dinamikus mapet csinálni mert az egész játék nem erre épül. Azért nem adtam föl a reményt, hogy előbb-utóbb sikerül vmi jó kis open world pvpt csinálni...bár igazából a többi bolygóra meg nem igazán mész vissza 50esként (max dailykért).
  • cain
    pontosan. hetek óta másról sem olvasni itt fórumon, csak pvp gearek és commendationök kifarmolásáról.
  • Boncmester
    Mert a legtöbb balfasz, és nem jönnek rá, hogy a játék kikapcsolódásra való és szórakozásra, nem pedig item farmolásra...
  • Boncmester
    Senki nem mondta, hogy 2 nap alatt fogják megoldani az open world pvp-t. Csak nem akarjuk, hogy ez a mostani azt jelentse, hogy leszarják. Mert eddig tuti ezt csinálták, ez látszik is a mechanikán. Az uccsó pillanatban tették bele az egészet, mikor a játékosok kérték, és egy olyan mechanikát csináltak, aminél bárki jobbat talál ki 2 óra alatt. Nézzétek meg pl a GW2 open world mechanikáját, amit már évek óta terveznek tudtommal, mert ott komolyan is veszik.
    Ezzel bőven lesz dolguk, ha valamit ki akarnak belőle hozni, és az idő lesz. Az engine meg más tészta, azt már az elején elkúrták, sok idő lesz olyanra megcsinálni, hogy ne laggoljon atommód.
  • Boncmester
    A 30v30 elég messze van az open world fogalomtól szvsz. Persze bevezethetnek ilyet is pluszban, de nem az open world helyett.
    A WAR-ban is volt ilyen, az egyik a patkányos insta, na az fos lett, viszont az új város ostrom, na az jól el lett találva, olyan lehetne itt is.
  • cain
    sajnos az már kiderült, hogy a játékosok csak a pvp kedvéért tömegesen nem hajlandóak pvp-zni. lásd még objective trading ilumon 1.1.1 vagy melyike lőtt.
  • cain
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1112451114&no=39159
    aki kicsit higgadtabb, esetleg látott már szoftvert közelről, neadjisten az iparban is dolgozik (kódol vagy tesztel) már akkor elmondta, hogy ezt nem egy hotfixszel fogják megcsinálni.

szerintem ilum a piaci nyomásnak köszönhetően túl hamar került be a játékba. nemhogy megfelelően tesztelve nem volt, hanem még designolva, kidolgozva sem. ennek megfelelően szinte minden patchcsel komolyabb változtatásokat implementáltak hozzá, részben előre tervezve, de főként inkább ad-hoc jelleggel.
    a jelenlegi állapot tehát inkább fércmunkához hasonlít, nem pedig egy jól átgondolt, megvalósított és kitesztelt gépezetre.
    feltételezésem szerint a háttérben egy komplett ilum revampon dolgoznak. amíg azzal el nem készülnek, addig megpróbálják az érdeklődést az inkább működő és kedvelt részekre terelni, pl. warzoneok.
    a másik, hogy ha valóban engine szintű a hiba, és nem api, akkor az féléves történet alsóhangon. ha api, akkor meg még több. ha meg driver, akkor pedig megjósolhatatlan.
  • z3d
    Nekem is tetszik ez a medálos megoldás, mert huttballon talán végre nem a hentelés fogja az embereket érdekelni, hanem az hogy "nini, van labda is a pályán" :)
    Persze a 14(?) objective medálnak így nem tudom mi értelme lesz.

Tegnap elmentem Ilumra, gondoltam lesz 1 fps, de legalább hentelés. Hát, remélem rossz napot fogtam ki, mert vagy az volt, hogy 12 imperial ütött 1-2 republicot, vagy az, hogy 8 rep 2 imperialt :P Nem volt vmi nagy open PVP élmény így :)

Azért jó lenne, ha előállnának valami ÁTGONDOLT commendation és gear rendszerrel.
  • Bandras DaSilva #39164
    A baj az volt Ilummal, hopgy rossz volt az alapkoncepció. A vicc az, hogy ezt már kb az elején lehetett tudni...

Mivel át kell dolgozni és egyelőre úgy tűnik, hogy nem sokat tudnak kezdeni vele a fejlesztők, megpróbálják kivezetni. Ennek az első lépése az, hogy a wz killek is beszámítanak az ilum questekbe. Így túl sokan nem fognak majd Ilumra menni, tehátegyszerűbb lesz kivenni, lezárni s átdolgozni.

Már többször mondtam itt is és más fórumon is, hogy a world pvpvel az a baj, hogy egy ennyire instancolt világban nehéz jól megvalósítani.

Ilum is csak úgy volna a jó, ha ilyen heti 1 30v30 as raid szerűség lenne, közös célokkal és ugye harcolni kéne, hogy végigvigye az ember. Időlimit is kéne meg pár extra cucc, pl használható lépegetők, tankok, stb. Jutalomnak jónak kell lennie, de nem extrának. Akkor működhetne.
  • Boncmester
    Ez jó :)
  • Boncmester
    Azt mondtuk, hogy meg kell változtatni (legyen benne rendes cél és értelem, ne laggoljon), nem pedig azt, hogy ki kell venni a játékból. Nehéz lehet ezt megérteni...
  • Pacho
    Attól még, hogy pl a nagyanyám állandóan szitkozódik, hogy "jaj milyen szar a térdem fiam, állandóan fáj, hidegfrontkor üvöltök, folyton zsibbad, vagy alig érzem stb" nem biztos, hogy elégedettséggel töltené el az a megoldás, ha levágnák a lábát.

A különbség az, hogy nagyanyám térdére nincs "fix" mert 87 éves, az swtor engine-re meg van, csak az munka+pénz kérdése, amire az EA csak húzza a száját.
  • PiszkosFred
    Arrol nem tehetek, hogy magyar jatekoskent minden a penz a korul forog. Leszarom, hogy ingyenes e vagy sem, sot, a BW/EA-t sem erdekli, hogy kinek telik ra vagy nem itt a balkanon. Tenyleg nem ertheto, hogy mit irtam? Az a lenyege, hogy a BW az SWTOR eseteben is osszeszedte a dolgokat innen-onnan, rakott hozza sajat otletet, de a nedves almaikban mas szerepelt jopar embernel, ezert rossz volt a premier utani szajizuk ezeknek, es ennek hangot is adtak. De...

...a ME eseteben detto ugyanezt csinaltak, osszeszedtek a tobbi konkurens es piacot uralo multiplayerbol az otleteket, hozzaraktak sajatot, de most nem rossz a szajiz. Vagyis, a BW is fejlodokepes, kepes valamit jol is csinalni, tanulni a hibabol, es talan a profi (es mara mar teljesen kiegett es hituket vesztett) mmo arcok sem fognak sirni annyit, ha a ME MMO-t is olyan jol rakjak ossze, mint a ME multijat.

A penz csak nekunk a csoro magyaroknak szempont, hataron tul nyugatra mar nem, ott meg borravalonak is ciki az mmo-k havidija.
  • cain
    aha. tudod, ez a gomb, csak a képzelet szüleménye, a valóságban nem létezik.
  • Pacho
    Mert nem azt akarták az emberek, hogy kilőjék az open world pvp-t, hanem, hogy megcsinálják.

Tudod, hogy működjön.