60880
-
Laroa #41078 Na, átrakták 8-ra a heti szerver fixet 9-ről? -
Boncmester #41077 Lehet, hogy nem gondoltak rá, hogy bárki is cancel subolhat :D -
Teljesen mind1 mert rég lejárt de még tegnap is megcsináltam a PvP napit. Elméletileg még 2-3 napig beenged lejárt előfizetéssel is :D -
Boncmester #41075 Nem azért nem kapsz, mert nem vagy befizetve? :D -
Ha még mindig nem kapok egy gramm social pontot sem érdemes lenne ticketet írni ?:D -
Boncmester #41073 Ez egészen korrekt hozzászólás volt.
Red Dead Redemption amúgy pl nekem is tetszett, az üdítő kivételek egyike. -
Nem tudom emlékszik e erre a játékra valaki? A legélvezetesebb játék volt amivel valaha játszottam, pedig konzolos! Olyan magávalragadó hangulata volt, amilyet azóta sem tapasztaltam egyetlen játékban sem!
-
Jugger tank pov-ból jobb minőségben -
Tyrpak #41070 Videót meg senki nem nézte :(
Tetszik, ahogy átrendezte a hotbarokat, meg a raid frame-et.
Lesz majd barkácsolni való rendesen 1.2 után. :) -
Van ellenpélda is:
La Noire
Red Dead Redemption
Az egyikért sírt, a másikért még mindig sír a PCs társadalom, hogy adják ki PCre is. :D
Ne menjünk bele konzol/PC vitába! Mindkettőn vannak jó és komoly játékok.
Az SWTOR egész korrekt lett ahhoz képest, amit vártam. Bár már az elején tudtam, hogy ezért az SWGt kár kinyírni, de a hülye LA megtette. Ennek ellenére viszont most jól elvagyok vele.
Kevés olyan MMO volt amiben volt valami. Egy bizti, itt a történetmesélés és fejlődés elég korrekt, mégha vannak is baromságai.
50 után meg pillanatnyi elgondolástól függ, hogy valaki a PvE v. a PvP contentben merül el. A kettőt egyszerre elég nehéz űzni, különösen ha valaki szintezik a legacy miatt más karikkal is.
Viszont 50 után tényleg lehetne mit tenni. De nem lehet.
Igazából már az gáz, hogy 50 után az űrállomásokra koncentrálódik a játék, de oda is csak azért, mert ott veheted fel a küldit, és ott az AH is. (Iszonyat kevesen vannak a fővárosokban!)
A legnagyobb gáz, hogy itt nem az, van, mint a többi MMOban, hogy 50ig grindelsz, majd pihensz és játszol. Nem. Itt 50ig játszol, ez a rövidebb idő, majd grindeled a hülye dailyket. És ha megvan? A többség kilép.
Ami az 1.2vel jön, az már nagyon hiányzott. De ettől még csak felhasználóbarátabb lesz a játék, nem pedig marha jó.
Egy legacy miatt az ember simán lelép. Lekötni csak ideig-óráig fogja a népet.
Nem tudom mi kéne ennek a játéknak? Talán nem kellett volna abba az irányba elmenni, ahová elmentek? Lehet.
Egy biztos: túl sokat akartak, és utána elqurvultak. Ennek a vége lett az, amit tapasztalunk.
Amikor mindenki bólogat, akkor a legnehezebb értelmes döntést hozni és reálisan felmérni a lehetőségeket.
Le kellene szokni, hogy WOW gyilkost csinálnak. Csináljanak egy jó játékot, aztán úgyis tudni fogjuk, hogy WOW gyilkos-e, vagy sem ... -
Boncmester #41068 Sajna sok játék már PC-n is elmegy ebbe az irányba, mert kiadják őket konzolra is.
Kb már csak az MMO-k nem jelennek meg konzolra, meg pár stratégiai játék. De mondjuk amikor megláttam, hogy a Civilizationnek lesz olyan része, ami konzolra jön (aztán meg jött a fecbookos, lol), akkor rosszul lettem. Szerencsére kiadtak utána rendes részt is, csak PC-re. -
Tababo #41067 a rengeteg egy kicsit túlzás meg mondjuk kinek mi a kiemelkedő
-
Boncmester #41066 A szintezés baromi jó, ezt nem is vitatja senki. Abban jó volt a BW, hogy ilyen szerepjátékot csináljon, meg is csinálták, tiszta sor. Amit nem vágtak, az az 50 utáni dolgok, azok meg nem lettek túl jók. Nem olyanok lettek, mint egy átlag MMO-ban (mondjuk csak a WAR-ban volt maxos karakterem), hanem szarabbak. Játékmechanikát tekintve.
A standard MMO feature-ök között nem alapvető játékműködésre gondolok, hanem olyan dolgokra, hogy pl ha van AH, akkor értelmesen lehessen keresni benne, ha van egy guilded, akkor be tudd invelni a guildtársaidat, stb.
Ott van pl a GW2, csomó dologban szakít a hagyományos, wow szerű MMO működéstől, aztán ez vagy jó lesz, vagy nem lesz jó, majd meglátjuk, meg ki-ki eldönti. De azt 99%-ban biztosra veszem, hogy ha egy guildben leszel, akkor fogod tudni invelni partyba a guildtársaidat. Ha pedig nem leszek erre képes, akkor anyázni fogok de nagyon ott is. -
Although #41065 Miért pc-n nem ? :) -
Nem fújolom a konzolokat, van létjogosultságuk. Csak épp a játékok elmentek a faék egyszerűségének irányába. -
Boncmester #41063 Ja, és rengeteg kiemelkedően jó McDonaldses hamburger is készült ennek a generációnak...
Ízlések és pofonok, mindenesetre konzolra nem nagyon szoktak olyan játékok kijönni, ahol az agyát is kéne használnia az embernek, mert egyszerűen a konzolnak nem az a célközönsége. Kb olyan a legtöbb konzolos játék szvsz, mint azok a filmek, hogy annyira szarok, hogy 3D-sre konvertálva próbálják meg őket eladni. -
1-50ig a SWToR kivalo, a legjobb szintezes amit valaha csinaltak. Egy elmeny. 50-en viszont ugyanaz, mint barmelyik mas piacon levo mmo (pvp, gathering, raidek es dungeonok farmolasa fel evig, aztan ujra), ezert kell ezen a teruleten alakitani olyat, ami uj. Urcsatak, guildcsatak, adott egy egesz SW univerzum, csak van valami, amitol leteszi mindenki a hajat. Mar a wow is odaig "fejlodott", hogy a jatekosok megtartasa miatt farmville es pokemon lesz a kiegben. Amit lehet szidni, de hogy marha nagy fun lesz, az biztos. Mert tokmindegy, hogy elsore mekkora nagy marhasag, ez kell a nepnek.
Es ezert is lettem volna kivancsi a standard mmo feature listara, mert lehet vannak rajta dolgok, de egy-egy uj, innovativ otlettel lehet kaszalni, es uberelni barmilyen hagyomanyos, de mar unalomig ismert dolgot. -
Rengeteg kiemelkedően jó játék volt ebben a generációban is és ezeknek java része konzolra. Most lehet itt jönni a "fúúj konzolok így meg úgy" szöveggel én erre csak azt tudom mondani, hogy
Na de elég az offból. Mondjuk ebben a topikban swtorról szinte szó sincs. 1.2ről meg még annyi se -
Boncmester #41060 Hja, ez elképzelhető, hogy így lesz. -
Boncmester #41059 Ez igaz. Senki nem is mondott ilyet. -
Nephin #41058 Ha nekem nem tetszik valami, az még nem jelenti, hogy szar, csak azt, hogy nekem nem tetszik, legyen az SWTOR, WoW, ME3, sóska vagy akármi.. -
A kulcsszó a mostani generáció. A mostani generáció egyszerűen igénytelen, gondolkozni nem kell, csak a gombokat lehessen nyomkodni. -
Es igen, ezert lesz eleg rendbetenni a kisse repetativ es a wowhoz kepest szegenyesnek tuno 50-es tartalmat, es mindjart nem lesz gond. Az unalom az, ami miatt sokan abbahagyjak, belefaradt mindenki a grindelesbe es az unalomig ismetelt tartalomba mar a korabbi mmo-kban. A franc se akarja ugyanazt vegigcsinalni megint.
De pont ezen dolgoznak a sracok, jonnek az ujdonsagok, es ha sikerult napi 1-2 orara lekotni az 50-es karaktereket, maga lesz a kanaan.
A kisebb-nagyobb dolgokat pedig korrigaljak folyamatosan, harom honap alatt annyi cucc kerult bele a jatekba, mint masnel egy ev alatt. Nem mondhatja senki, hogy ulnek es malmoznak. Ha mar elsore nem kerult bele, belerakjak utolag. Ez is valami. -
Boncmester #41055 Én nem játszottam vele, csak a fél guildünk kb, velük beszéltem. Ezt így ebben a formában még senki nem mondta ki, MÉG. De javaslom ezt olvasd vissza kb fél-1 év múlva, hogy utólag hogy fognak róla nyilatkozni. -
Az ME3 szar, nincs már meg a hangulata, rövid, néhány pillanattól eltekintve unalmas. Rádásul amit a végével műveltek...
-
Egyetértek. Számomra mostani generáció egyik legkiemelkedőbb játéka, de lehet igénytelen vagyok... :D -
OFF
ME3 szar? Jezus. Ember nincs, aki ezt nyilatkozta volna. Iden mar most, marciusban kioszthato neki az ev jateka cim.
Az, hogy az utso 10 perc nem tetszik mindenkinek, az egy dolog. De meg ezeknek az embereknek, jatekosoknak is a 99%-a is elmondja, hogy addig mestermunka a jatek, csak a vege basztak el, de nagyon. Hat gratula ezert a mondatodert. Mert ha a vegere irod, egy szava se lehet senkinek sem, az valos, kurvara megosztja a jatekosokat, de senki se mondta meg rola, hogy komplett szar az egesz. A het vicce.
ON -
-
Boncmester #41050 Igen, hallottam már ezt, meg tudom, az ME3 is azért lett szar, mert az EA tele van gonosz zsidó bankárokkal, meg az SWTOR is, de könyörgöm, ez hihetetlen nagy faszság.
Az ME3 azért lett szar, mert az emberek nagy része igénytelen, és megfelelnek neki a konzolos fos játékok is. Így aztán bőven elég volt az alacsony igényű de szélesebb réteget kiszolgálni.
Az SWTOR-t meg nem azért adták ki ilyen állapotban, mert az EA-nál azt gondolják, hogy jobban megéri nekik egy félkész játékot kiadni, aztán ahelyett, hogy a következő 2-3 évben 2-3 millió előfizető tolná, inkább csak 2-3 hónapig játssza ennyi ember, utána meg beálljon a fél-egy milliós táborra. Azért adták ki, mert a BW nem vágta, hogy kell MMO-t csinálni.
És ami alap és egyszerű feature is hiányzik belőle, az is tuti emiatt van, nem az erőforrás hiány miatt, akárhogy is mondják sokan közületek. Egyszerűen relatíve olyan kis dolgokról beszélünk sokszor az egészhez képest, hogy annak nem lehet erőforrás hiány az oka.
A játékot pedig nem ezek miatt hagyják abba az emberek, akik abbahagyják, hanem azok miatt a dolgok miatt, amik ennél sokkal nagyobb szabásúak, de a kis dolgok hiánya mutatja azt, hogy a nagyokra nyilván nem gondoltak, mert nem értettek hozzá. Érdekes, a story módot jól megcsinálták, mert ahhoz értettek, pedig ott egy új questet vagy bármit belefejleszteni sokkal nehezebb, mint a legtöbb kis dolgot összesen. Persze tudom, nem ugyanaz a csapat csinálja a fejlesztőkön belül, de azért ezt senki nem vitathatja el... -
Állítólag változtattak a diminishing returnon is meg rakat stat számoláson stb ami nincs dokumentálva. A baj az, hogy a másolt 50es emberkék ezekről egy árva szót se szólnak :/ Igazából még az új OPről se olvastam egy épkézláb leírást se és nem láttam videót. -
@Alienator: Nem csak női Social Gear-eket lehet venni, lehet venni Sand People-tól kezdve mindent ... csak megfelelő Social Rank kell hozzá.
@programozás ... Sokszor olvasni ezt a programozós dolgot, de szvsz nem olyan egyszerű ez ... ipari környezetben láttam ennél lényegesen egyszerűbb, bagatell dolgokat évekig húzódni, pedig ott is igen komoly összegek forogtak ...
Tény hogy mi is azt mondtuk, hogy ennyi erővel lehetett volna venni 50 progmatos egyetemistát, aztán 0-ról újraíratni velük ... az is hamarabb meglett volna, ráadásul még olcsóbban is ...
Az hogy miért így jött ki az SWTOR az szerintem 99% EA dolog ... A nagy kiadók ilyenek ... EA meg híres a félkészen kiadatott szarjairól.
Az meg hogy hiányoznak alap dolgok ... ezek a dolgok azoknak alapok, akik MMO-znak régóta ... És az SWTOR-t tuti sokan első MMO-ként játsszák ... Lehet erre gondoltak a fejlesztők is, és azért nem priorizáltak rendesen ... Majd meglátjuk mi jön még ... -
Tyrpak #41047 Bakker nem sikerül megtalálnom...
Anno valaki csinált egy interjút Daniel Ericksonnal, és az interjú elején rákérdezett az emberke, hogy amit lát a táblán az micsoda.
Erre DE őrült módon elkezdte letörölni a táblát, mert az volt a todo lista.
És most nem találom meg, pedig úgy emlékszem a Darth Hateren volt... -
ezt az elvet követve még jobb is mint a Wow mert ott egy évig a druidnak nem volt értelme :) no dps no heal no tank.. egy nagy nulla volt aztán op lett..
Nem a játékkal van baj alapvetően hanem az elvárásokkal..Meg az EA egy gáz pénznyelő cég aki kihajtja a játékot. Minnél nagyobb haszon annál több befektető..Szőke kapitány ez az élet.. :D -
Boncmester #41045 A lista neve Crassus parancsolata, de senki nem meri a valódi nevén nevezni. Ha elolvasnád, meg kéne öljünk.
Én hajlandó vagyok elárulni jópénzért egy játékfejlesztő cégnek pl... -
Ez oke, de meg midnig nem tudom hol tudnam elerni ezt a listat, mehetne a bannerbe is. -
Boncmester #41043 MMO szűzek valóban nem vágják, mik a kötelező feature-ök, ez látszik is abból, hogy MMO szűzek kezdték el csinálni a játékot.
Nem MMO szűzek meg azonnal vágják, hogy minek kell benne lenni. Az ergonómia szerintem nem túlságosan ördögtől való dolog... -
Hiaba vasarolsz ossze profikat, attol nem lesz jo a produktum, nezd meg a realmargit "galaktikus" erajat. Ossze is kell ernie a dolgokat.
A jatekosok szamat tekintve boven elmondhato, hogy ki fogja varni mindenki, mire olyan lesz a teljes SWToR, amelyet megalmodsz. Hogy kozben kihagysz par honapot? Lehet, de nem gond, mivel vissza fogsz jonni. Es akkor kell majd meggyozni a maradasrol az embereket, addig boven eleg a masfel-ket misi jatekos.
A "kotelezo feature" listajat meg lehet nezni valahol? Google nem ad ki ra talalatot, wikin sem talaltam, nagyobb gamer portalok keresoi sem regalatak ra, pedig gondoltam jo lenne vegre latni a teljes szerkesztett listat, hogy tudja mindenki, mik is ezek. Mert nem biztos, hogy egy mmo szuz tisztaban van vele, mirol is beszelunk, amikor ezt a listat emlegeted.
Amazonon sincs talalat, nem konyv ezek szerint. -
Tyrpak #41041 Az "életben nem csinált mmo-t" elég szar mentség, amikor egy csomó korábbi mmo fejlesztője ott van a csapatban (khm Mythic khm), korábban azon ment a sírás, hogy ezt meg azt honnan lopta, stb.
Itt egyszerűen az van, hogy egy mai mmo-nál olyan ki... mondhatatlanul hosszú listája van a KÖTELEZŐ feature-öknek, amiről tuti le fog maradni egy-két dolog.
Az, hogy jóval kisebb fejlesztők tudtak rá gondolni, az nem segít.
Az, hogy nem lett időre kész, az relatív, ha összehasonlítjuk egy... EQ2, SWG, WoW, War, AoC-val, akkor sokkal simább, bugmentesebb indulása volt, jóval nagyobb contenttel, gyorsabb patchekkel és bugfixekkel.
(Riftben megjelenés után volt egy totális AH átdolgozás pl)
Meg tudják csinálni? IGEN
Ki tudjuk várni? NEM
:(
Van még köztetek olyan, aki EQ-ban Karanán az alagútban árulta a cuccait? Mielőtt a 3. kiegészítővel kijött Luclinon a bazár?
De rég volt. -
1Darton1 #41040 Ugye már észrevetted, hogy széttrollkodja az agyad helyét is. Még csak véletlenül sem akar konstruktívan vitázni. -
Mindenki tudta, hogy a BW az eletben nem csinalt meg MMO-t, es ez lesz neki a tuzkeresztseg. Aki mindezek utan a messias, wowot legyozo mmo-t varta, az csak es kizarolag magara vessen. Aki viszont azt varta, amiben tenyleg jo a BW, a tortenetmeseles es az erre epulo jatekmenet, az nem csalodott, elmeny a jatek ismerosokkel egyutt jatszva, a sztorik, ez kellett mar nagyon regen a BW jatekokhoz.
Helyre fogja pofozni a BW az 50es tartalmakat is, nem kell mar sietnie, boven van jatekos, van penz, van mar tapasztalat is, nem kell kapkodni. 1-2 nagyobb peccs, es rendben lesznek a dolgok.