60893
  • Jeffjohnson
    Az a poén benne ,hogy a hszek között megszólal egy szintén Myhtic alkalmazott aki elárulja ,hogy baromi kevés ember dolgozik az SW:TOR on közülük ill. annál is kevesebbnek van hozzáférése a játékhoz. Ill. pár állítását is megcáfolja. Mindenki annak hisz akinek akar de szerintem várjuk meg a beta-t.
  • Fenrir
    Ez majd akkor derül ki, ha kijön a teljes játék vagy esetleg valaki bekerül teszternek.
  • XenHai
    Ez igaz! De lehet némi valóság alapja is!
  • Fenrir
    Mondhatni ezeréves hír. Egy félig kirúgott alkalmazott aztán nagyon objektív tud lenni.
  • dr Kotász
    forrás: www.hardwired.hu

Az egyik EA alkalmazott felháborodott felesége, Erin Hoffman, nicknevén EA Spouse beszámolója óta tudjuk, hogy az Electronic Artsnál gyakoriak voltak a nyolcvan órás munkahetek és rendre elfelejtették kifizetni a túlórákat. A 2005-ös botrány után Hoffman férje, az akkor még EA-nak dolgozó Leander Hasty vezetésével csoportos per indult az EA ellen, amit sikeresen meg is nyertek, s a felpereseknek 15 millió dollárnyi kifizetetlen túlórát ítélt meg a bíróság.
    Azóta viszonylagos nyugalom honolt az EA körül. Larry Probst vezérigazgatót a csillagszemű John Riccitiello váltotta, aki javarészt be is tartotta a cég és neves játékaival kapcsolatos feltámasztási ígéreteit. A legújabb, október közepe óta dagadó botrány alapján azonban továbbra sem minden fenékig tejfel a cégnél. Az EA Hitves után most EA Louse avagy EA Tetű néven egy felmondás előtt álló Mythic alkalmazott osztja meg a világgal, miért futott zátonyra - szerinte - az egész Warhammer Online projekt. Ebbe most nem mennék bele, a szokásos mutogatás megy a középvezetőkre, producerekre, projekt menedzserekre. Akit érdekel a téma, ezen a linken tájékozódhat a témában.

Ami viszont érdekes, hogy a szerző szerint nagy gondok vannak a Bioware által pátyulgatott Old Republic MMO-val. Állítólag többet költöttek a játékra, mint James Cameron az avatarra. Nevezetesen 300 millió dollárt. Ami végülis hihető, hiszen ahhoz, hogy egy új szereplő megkapaszkodjon a WoW által uralt MMO piacon, jelentős - pénzbeli - áldozatot kell hoznia. Louse mégis a projekt halálát vizionálja. A fejlesztők leginkább a hangokra büszkék (ez már a bejelentéskor is bűzlött), melynek nagy része szinkron és legalább 20 gigát nyom. Louse szerint a játék minden más vonatkozásában megbukott, és ezzel az EA vezetősége és George Lucas is tisztában van. Pánikolnak, mivel a megjelenést már nem lehet tovább halogatni, ezért most a Mythic fejlesztők is a Bioware MMO-n dolgoznak.

Louse a blogbejegyzés kommentjeiben ugyanakkor azért szidja a Mythic kreatív direktorát, Paul Barnettet, mert nem engedte a kreatív stábnak, hogy táncokat pakoljanak a Warhammerbe, miután a WoW minden más vonatkozását lekopírozták. Louse szerint a táncokkal legalább a művészek kifejezhették volna magukat. Erre David Jaffe is beszállt az adok kapokba. Szerinte Louse hülyeséget beszél és különben is ki nem **arja le, hogy az animátorok és illusztrátorok hogyan akarják kifejezni magukat. Ez munka és nem egy ki****ott rajzosztály, ahol mindenki megmutathatja, mire képes.

Példaként az első God of War játékot hozta fel, melynek készítése során a csapat egy maréknyi hardkór játékos tagját képtelen volt meggyőzni a játékhoz készülő új harcrendszer előnyeiről. Rendre leszólták és ragaszkodtak hozzá, hogy a Street Fighter 2/Tekken-ből ismert harcrendszert valósítsák meg. Végül az élet Jaffet igazolta. Minden idők egyik, ha nem a legjobb harcrendszerét hozta tető alá a szabadszájú dizájner.

Most akkor elbukik vagy sem az Old Republic. A beszélő wookiek majd megmondják!
  • Tomy Lee
    Naa botolhatunk pettel lol
  • Jeffjohnson
    Viszont ez azt is jelenti ,hogy vagy baromi sok idő lesz 1 cuccot megcsinálni vagy baromi sok mindent lehet majd csinálni.
  • arcosharcos
    Most értettem meg,hogy a szakértelmekkel kapcsolatos előzetes végén mit akart jelenteni a villany lekapcsolás:)

Attól,hogy kilépünk a játékból vagyis off leszünk,a companionjaink továbbra is foglalkoznak a rájuk bízott feladattal.Mikor legközelebb belépünk a játékba lehet,hogy a companionunk már el is végezte amivel megbíztuk.
    ------------------------------------------------------------------------
    Remélem,hogy off időm alatt(nem lesz ilyen)a companion farmol,elkészít ezt azt stb és mikor belogolok már vár a cuccal.

Ez a rendszer kedvez a casual játékosoknak,mert ha csak kevés időt tud online lenni játékban,legalább akkor is tud valamit haladni companionjai segítségével.De a kockáknak is jól fog jönni,mert néha még ők is offok(tudom,hogy ők nem,csak hülyéskedek )
  • arcosharcos
    Lehet pár ezresből nem ússzuk meg,mert gépigény függő is lesz.A rendszer követelményre azért még kíváncsi leszek miután kikozmetikázzák amit eddig láttunk.
  • SZilaJMaGGoT
    Kár, hogy a wookie-t nem... :D
  • Evoluti0N
    Mivel 3600 évvel a SW filmek előtt játszódik, erősen kétlem, h benne lesz Chewbacca :P. Ha arra gondolsz, h lehet-e vukival menni a játékban, tudtommal nem. (lol a helyesírás ellenőrző ismeri a vuki szót :D)
  • byzhouse
    chewbacca-t lehet majd választani? :D
  • [HUN]Crassus
    jaja kidobnék rá én is pár ezrest:)
  • Fenrir
    Kevered a Kotor-ral, ez SW:Tor :)
  • Jeffjohnson
    ha sikerül vele táppénz alatt játszani akkor küldd már át nekem is mert érdekelne
  • BoneDragon
    LoL, ezen mekkorát nevettem :DDDDD
  • [HUN]Crassus
    facepalm
  • steweee
    ezzel még játszik vki?
    nekem a második rész van meg, anno elakadtam benne. de most táppénzen leszek, így előszedem. ezt is érdemes ? milyen főbb modok vagy kiegészítők jelentek meg hozzá ?
  • Nephin
    Jaj ne... :(
  • arcosharcos
    Javítom nem Dashade hanem Houk race a companion:)
  • arcosharcos
    Nagyon baba:)Lustább játékosoknak vagy akik unják a farmolást,esetleg pl.instában vagy PvP-t tolnak,ez idő alatt is lehet farmolni(gathering skills)companion segítségével.Közelről és messziről egyaránt utasíthatjuk companiont,hogy képzettsége szerint menjen gyűjtögetni.

Aki idő milliomos vagy szeret farmolni az teheti maga is,companion-al közösen.Aktív(magunkal vitt,csak egy lehet)kompanionunkal együtt farmolva szerintem gyorsabb és többet is össze tudunk szedni.Mindkét farm megoldásnak megvan az előnye.

A farmolós(gathering)rész után láthatjuk a készítést(crafting),gyártást az űrhajón erre kialakított részen.Csak egy(!)szakértelmet választhatunk.

A Crew Skills küldik pedig arra is jók lesznek,hogy növeljük jellemünk dark vagy light pontjait.
    Kíváncsi leszek,hogy összesen mennyi companion lehet.Vidiben hármat látunk de említik az ötöt is.Érdekes,hogy vidiben companionok úgy viselkednek velünk szemben mintha a felettesük,elöljárójuk,parancsnokuk lennénk.Vidiben az a nagydarab,tagbaszakadt Dashade(race) közelharcos companion nagyon ott van:)
    Állítólag arra is lesz egy rendszer,hogy companionunkal milyen a kapcsolatunk,mennyire tudjuk befolyásolni,neki is lesz jelleme...de ez már egy másik story
  • TDC Geronimo
  • darkling
    Az EA-ra szállt minden kiadói és egyéb dolog:
    Link
  • arcosharcos
    Kicsit még a BH témát favorizálva az is érdekelne,hogy a mindkét kézzel flamethrower támadás vajon elérhető lesz játékosok számára.
    Deceived trailer-ben ezt láttuk de gameplayben még csak egykezes megoldást láttam.

Itt egy BH-val kapcsolatos oldal,többek között jó pár skill részletes leírással.

Jetpack használatával kapcsolatban csomó skill lesz és már nem vagyok biztos benne,hogy csak az egyik AC kapja meg.Lesz az a bizonyos kasztra jellemző,köztes talent fa(ág) ami mindkét AC-nek ugyanaz és lehet,hogy ezek a képességek ide kerülnek.Így fog kinézni:talentfa kép 1,kép 2,kép 3

Részemről azért van ez a sok feltételezés,mert eddig akármilyen infót kaptuk fejlesztőktől,majdnem mindenhez hozzátették,hogy:"ez még nem végleges","ez még fejlesztés alatt","de ez még változhat"...

Ami viszont nagyon pozitív,hogy SWTOR hivatalos fórumon a fejlesztők részéről is vannak bejegyzések,hozzászólások,lehet velük fórumozni.Figyelik a rajongótábor visszajelzéseit,lásd:JC Wizard alosztálynevét addig fújjoltuk,hogy szavazásra bocsátották és tervezik,hogy megváltoztatják.
    Ez nagyon jó lépés részükről,hogy nem önfejűen alakítják a játékot hanem a rajongók visszajelzéseit is figyelik,hogy mire van igény
  • arcosharcos
    Ezt most csak BH kaszt Fanoknak írom:)Van kettő nagyon BH-ra jellemző skill.Egyik a hátrakéta másik a lángszóró,mindkettő nagyon buli képesség és itt a dilemma,mert külön alosztályban lesz megtalálható.Eddig látottak alapján nekem ez jött le de ne nekem legyen igazam.

A Bounty Hunter/Powertech(távolsági tank spec)kapta meg a lángszórót(flamethrower).Ez egy közelharci AOE képesség amitől az ellenfél valamennyi ideig támadás képtelen lesz,ráadásul a hatás ideje alatt a BH ellenfele folyamatosan sebződik is,un.DoT(damage over time)skill.Logikus döntés,hogy tank kapta ezt a skillt,mert instában(is) jól jöhet az AOE pl.addok ellen.

A Bounty Hunter/Mercenary(RDPS)-nek adták a hátrakétát.Segítségével távol tarthatja magát ellenfeleitől.Gyorsan megfelelő távolságra(lőtávolba) tud kerülni ellenfelétől.Ezzel biztosítja magának,hogy folyamatosan tudjon DPS-t tolni.Ezért a hátrakéta is jó döntés a DPS BH-nak.(Arra azért még kíváncsi leszek,hogy hátrakétával képes lesz magaslatokat esetleg 1-2 emeletet áthidalni?Mint ahogy a Deceived Cinematic-ban láttuk)

Ez a két skill azért érdekes,mert Deceived Cinema-ban az történt,hogy Shae Vizla Mandalorian Bounty Hunter csajszi beizzítja hátrakétát majd lángszórót is használt.Lehet azért tud mindent ez a hölgyemény,mert egy neves NPC góré féle lesz gammában.Nem tudom,hogy megtalálható lesz de Malgus már biztos benne lesz gammában NPC-ként(ezt már megerősítették).

Ha már BH akkor a Mandalórokat is említsük meg.Shae Vizla,Jango Fett,Boba Fett-en látott armor elérhető lesz BH-nak,Mandalor-Set néven.
    Mandalorok lesznek a játékban,nem vagyok egy mandalór szakértő de nekem a kultúrájuk a RW(real world)"kissé"katonai beállítottságú kormányokhoz pl.spártai,római,porosz...tudnám hasonlítani.Itt van még három clone wars,mandalorian vidi csak mandalorian fanoknak
    The Mandalore Plot,Corruption,The Academy
  • Fenrir
    Én is főleg ebben látom a fantáziát.
  • [HUN]Crassus
    bahh.....remélem a rated BG-vel elvegetálok a SWTOR kezdéséig:)
  • Fenrir
    Most mit sírsz? Jön nemsokára a Cataclysm.
  • [HUN]Crassus
    noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
  • TDC Geronimo
    Ha játszottál MMOval ezelőtt vagy voltál beta teszter, akkor tudhatod, hogy az ilyen kozmetikai dolgok a leges legutolsó fázisban kerülnek be. Utolsó 1 hónapba kb. Olvastam egy interjút Biowares arccal és abból nagyon azt lehetett leszűrni, hogy ezt a játékot 2011 vége előtt nem nagyon látjuk. Beta sincs még a láthatáron se. Ekkora volumenű játékot réges rég el kellett volna kezdeni széles körben tesztelni, ha a tavaszi megjelenést nézzük. Úgyhogy el is lehet felejteni egy időre swtort, mert még sokára lesz belőle valami.
  • itlosz78
    Nekem tetszett a Warzone videó csak szerintem nagyon nem kiforrott a dolog, mármint a grafikát és a különböző harc közbeni mozgások és effektek.
    Ha jobban megnézitek a videót látni fogjátok, hogy a Sith Inquisitor mindkét keze nyitott és a dupla fénykard mégis ott van miközben villámokat szór. Az agent ugyanezt csinálja a fegyvere a levegőben miközben hevesen lövöldöz vele, vagy mikor a Jedi a saját lábát és köpenyét kaszabolja le, de a legjobb a trooper fegyvere amelyből egy számomra igazán furcsa szögből távoznak a lövedékek.
    Remélem nem fog így maradni. És így kiadni egy videót hmm
  • arcosharcos
    Vidiben 0:41,0:47,057-nél is többször demonstrálják ezt a JC/Shadow skillt ami nem gyenge és még látványos is.Talajból kiragad egy jókora darab föld vagy kődarabot és hozzávágja ellenfeléhez.0:57-nél láthatjuk,hogy ezt a skillt egész közelről is tudja alkalmazni.Szerintem már most kezdjünk el sírni,hogy nerfeljék,nem szeretném ha gondot okoznának:))

1:05-nél Agent hozta formáját és teljesen sportszerűen hátba lőtte Jedi barátunkat miközben az összevissza atlétizált:)Ezt már az Agent bemutató trailerben is csinálta.Nem először láttunk tőle ilyen mögé lopakodom és hátba lövöm akciót.

1:12-nél láthatjuk akcióban Agent kolto injection skillt.Ez egy gyógyító képesség aminek az érdekessége,hogy Sniper(DPS)Agent is alkalmazhatja és gyógyíthatja társait.Vidiben láthatjuk amint alkarvédőből kivágódik ez a zöld injection a SW/Marauderba.

1:08-nál a (Mercenary)BH,rakétával simán kilőtte a take cover(mesterséges fedezék)mögül a smugglert:)
  • Fenrir
    WoW-ban a WSG is 10 vs 10 csak és ugyanúgy Battleground-nak hívják mint AB-t vagy AV-t.

Reméljük, hogy ez csak a legkisebb lesz.
  • Nephin
    Gratulálok, egy darab warzone alapján leírod a pvp-t.... :D Mondták, hogy lesz ow pvp, plusz több warzone, más célokkal, nyilvánvalóan akár más létszámmal.
  • arcosharcos
    #2745(Torzonborz):Talán növelhető ha a kompanionokat is bevethetjük,akkor már 16Vs16 lenne:)Azzal együtt is,nagy zergelés nem ebben a warzone-ban lesz:))
    Bejelentettek egy warzone-t amelyből több is lesz.Ezek különbözni fognak egymástól feladatokban,célokban,győzelmi feltételekben.Ezek zárt rendszerű,instance warzone-k és remélhetőleg nem mindegyikre a 8Vs8 létszám lesz jellemző.

Régebben megerősítették,hogy Open World PvP Warzone is lesz:community,warzones.

Ez a most bemutatott Alderaan-i 8Vs8-as warzone,nekem nagyon pörgősnek,dinamikusnak tűnik,szerintem nem rossz.Persze nagy létszámú PvP guildek nem a 8Vs8 létszámú warzonákra fognak gerjedni.Nyert meccs után kapunk Exp,token(szokásos marhaságok)jutalmat.És remélem közelebb visz a bolygó elfoglalásához,csak hogy valami plusz tétje is legyen.
    crafting hírek:beszarás,hogy ezzel kapcsolatban is lesznek questek.Hát lemegyek hídba és vissza se jövök annyi q típus van már:

-public quest(szokásos,mindenki ismeri,mindenhol terem)
    -story quest(világos vagy sötét oldal jellemet növelhetünk és itt talizhatunk össze kompanionjainkal is)
    -hűség quest(kompanionunk által juthatunk hozzá és kompanionunk hátértörténetével kapcsolatos questek ezek)
    -world questek(bolygók történelmével kapcsolatos csapat,outdoor quest vagy quest láncok)
    -űrhajós minigame küldik
    -számítok még pvp meg pve insta küldikre is
    -crafting quest(no comment talán annyi,hogy kompaniont ebből a buliból sem hagyták ki,segíthet nekünk ebben is)

Kompanionjaink nem csak dekkolni fognak a hajón,hanem távolról -térerőt akarok- is utasíthatjuk őket feladatok elvégzésére.
  • Torzonborz
    azért remélhetőleg ez a 8vs8 növelhető lesz mert ez így nem warzone , inkább arénás marhaság.
  • Jockey
    fos
    de legalább lesz benne fajin storyline..
  • XenHai
    Ez 1 vicc!
  • t0xikus
    8v8?? mekkora pvp élmény.... ez tényleg wow scifi lesz:D
  • TDC Geronimo
    craft és warzone részletek. Gondolom ez lesz a mai bejelentés. Test sehol :(