60887
  • oz
    A healer comp egyébként sokkal jobban tankol átlag trash groupot (persze nem a hátulrólböködős dpsnek). A heal aggró gyorsan felvesz mindenkit, a szétálló távolságiakat is, és előbb vered le a trash groupit, hogy problémát okozzon a compnak (persze elég erősek a compjaim a magas presence miatt, de kisebbel sem hiszem hogy problémát okoz).
    Hátha valaki nem tudja: a comp gyógyítás (és élesztés) leggyorsabb módja mount használata, rocket boost, ha van. Mountról leszállás mindig teljes életen hozza vissza a compot, akkor is, ha halott volt. Mivel a rocket boost belső térben is használható, ezért ha 2 group között instant használod, majd megszakítod (akár az ellenségre való támadással) a comp teljes életen jön vissza.
  • Plata
    Kell mert nem ad jutalmat,vagyis pénz meg xp jön,csak az amiből hajót vásárolhatsz meg fejleszthetsz az nem jön.
    Nem tudom hány csata után nem ad,de preferedként is volt már hogy 0 ship requisition pont xy xp xy credit jött.
  • Nomad90Hun
    Nézegettem tegnap a cartel market-et, már galactic starfighterre is passz kell? Mi a szösz?

Amúgy eleve heal képes karival sose szoktam azon spórolni, hogy a compit/társakat healeljem, még akkor se ha épp nem healerre van buildelve.

@Shion

Nézegettem tegnap este de csak 3 embert láttam fent, meg igazság szerint délután/este kicsit sok volt a kertimunka, és este 10-kor beájultam az ágyba. Meg újrakezdtem a scoundrel mainem mert nem tetszett az ábrázata amit korábban összeraktam neki.
  • Gudott
    Rakghoul Event,Update 4.3, Chapter XII, PTS változások
  • Gudott
    A tank companion+ operative dps (középső ág) elvileg elég solo barát megoldás
    A tanknak van némi self-healje, ill fel lehet rá pakolni a slow releasing medpackokat is, ami 18 másodpercig ketyeg és elég csak a lejárat közelében ráfrissíteni. Ha elég magas a companion influence ,akkor simán rajtamaradnak a mobok és lehet hátbadöfködni/hátbalőni. Ha nagy gáz van, akkor ott a heroic moment és a unity perkek, ill van olyan craftolható medpack, ami a társat is gyógytja
  • Nomad90Hun
    Nemgond velem is megesik, bár én szerencsére itthon melózom, amikor nem azt akkor meg kint a kertben (fűnyírás, etc).
  • Shion
    Hja és bocsi a kései válaszért, hazajöttem a munkából és beájultam az ágyba, aludtam 2 órát :)
  • Shion
    A guild szabályzatot a jedikoztarsasag.hu fórumán el tudod olvasni, röviden a lényeg, hogy ne csak önmagadért játssz, ha már MMO-val játszunk :) Teamspeak használata ajánlott, mert rengeteg infót, tanácsot tudunk adni rajta. Fp és Ops közben pedig esélytelen, hogy még gépeljünk is a chat-re, így mindenképpen a szóbeli kommunikáció ajánlott.

Egyik lehetőség, hogy rám tellezel (/tell név szöveg) az egyik republic karimra, amivel épp online vagyok: Shionka, Szilard, Szittya, Fehérlófia, Vérbölcs. Nem sorolom fel mindegyiket, várhatóan ezekkel játszom ma.

A másik lehetőség, hogy feljössz a ts3.immortalseries.eu:9993 teamspeak szerverre és küldesz rám egy Text Chat-et és szólsz. A szobába nem tudsz még az elején bejönni, mert bár sem a szervernek, sem a szobának nincs jelszava, de jogosultsághoz kötöttük a belépést a ts szobába, hogy mégse legyen átjáróház.
  • Nomad90Hun
    Yep. Jan Orsel tisztán hallható, mondjuk van 1 kis akcentusa a hölgynek.

Amúgy hagyom a vangut, ha már elkezdtem marad a scoundrel, úgyis healernek akartam azzal meg imádom a healerkedést, és annó opival is nem 1 wz-t fordítottam meg a csapatom javára a healerkedéssel. Amúgy altnak 1 infiltration shadow-t akarok, alkalmi tanknak, arra van valami jó armor set?

Meg @Shion hozzátok hogy lehet bekerülni, és mik a feltételek?
  • Kaputelephant
    Jól hallottam, Jan Ors? A másodpilóta lenne, Kyle Katarn társa?! 0.16-nál.
    Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.04.07. 16:48:44
  • BoneDragon
  • PiszkosFred
    Hat, ha egyszer nincs jelentosege/ertelme innentol, mert minden szerver mostantol "uniszex", akkor minek maradjon a "label"? :) RP mas kerdes, ott nem a stilus/kozosseg miatt jo ha tudja az illeto, mi var majd ra.

Populacio sem nagyon szamit mar, legalabbis olvastam valami dev kommentet anno dulfynal a megaszerverekrol vagy valami ahhoz hasonlo osszevonasrol, stb. Nem emlekszem mar pontosan es nem is kovettem az erre vonatkozo hireket sem, majd masok elmondjak mi a helyzet. De a lenyeg, hogy ez esetben a populacio jelzese is mehet a kukaba.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.07. 12:03:11
  • Kaputelephant
    Azt vágom, csak nem gondoltam, hogy ezzel gyakorlatilag a szerver labelek is megszűnnek. Bár az swtor.com/server-status oldalon azért még lehet szemezgetni, ott nem módosult, popult is meg lehet lesni stb.
    Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.04.07. 11:24:31
  • PiszkosFred
    Mert most mar minden szerver egyben pve es egyben pvp is, neked kell eldontened, hogy melyik kozegben (instanceban) akarsz jatszani. Patch notest olvasd el, illetve ha beloggolsz, direkt felugrik szajbarago battle focus 101 ismerteto is.
  • Kaputelephant
    https://www.twitch.tv/swtor/v/58826060 - time reference 13:00 - 14:00
    Ezt az RP-ről szóló részt valaki lefordítaná nekem pls, baromi gyorsan beszél, nem értem mit mond. RP Instancról valamit, annyit értettem.
  • Kaputelephant
    Armorok?! Sajnos a Valiant Jedi armor óta nem fogott meg egyik sem. Max a Reaver (Darth Marr) armor set és a...hmmm HAVOC SQUAD armor.
    AZt viszont valaki válaszolja meg, hogy az Unstable Arbiter's Lightsaber miért kerül még mindig 34-35 Millába GTN-n (Progenitor)? Olyan ritka, mint a Revan Mask vagymi? Rohadtul be kéne már szerezni egyet az eljövendő Sith Wrathomnak.

Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.04.07. 10:42:54
  • Nomad90Hun
    Jó kis story az.
    Mondjuk nekem chapter 2 kicsit lapos volt.

Aztán kicsit gondolkoztam, dps altnak jo lesz a shadow, healernek majd megy scoundrel, mainnek meg marad az eredeti ötletem, hogy vangu lesz a main. Megmondom miért, ugyanis azzal tudtam egyedül 4.0 elött 4 fős hc-kat solozni, és ez az ide-oda rohangálós játékmód kellően beteg nekem, alkalmi tanknak is jó lesz.

Amúgy az új armorok közül kinek melyik tetszik, és mit gondoltok melyik kaszthoz illenek?
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2016.04.07. 10:37:13
  • Kaputelephant
    Hali!
    Látom páran írták, ezért cáfolnám. Van élet a Progenitoron. Don't phos. Nyugodtan lehet oda jönni. Guildek terén most nem tudom mi a szitu, most magányos farkasként nyomulok, de a Fény/Éjhozóknál toltam régen, jó arcok, + a favoritom egy guild aminek van emp+rep változata is.
    + MOst néztem, a Server choose UI eléggé módosult. A population részt látom ki is vették. Nem látom ía logikát, miért kellett ezen opciót kivenni.
    ++ Észrevettem most, hogy a server specek is eltűntek, mint pl RP vagy PvE/PvP. Egyedül RP-seknek lehet ez zavaró. Nem jó ez így.
    Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.04.07. 10:38:18
  • Jimbo
    Ettől félek Én is
    Nem baj, hétvégén azért ránézek. Sok jót írtak az agent sztoriról, azt még úgysem próbáltam.
  • PiszkosFred
    Nem lesz gond az aggroval. De ami a tank (tars) helyezkedeset illeti, tovabbra is benne fog allni minden szar aoeban, es heal hianyaban van par szitu, amikor ez gondot okoz. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.07. 10:08:54
  • Jimbo
    Már Én is kia akartam próbálni, csak nem tudom mennyire tudja tartani a tank companion az aggrot, mert annál az ágnál, ami tetszene ott van fontos skill, amit hátulról kellene ütni...
  • Jimbo
    Bowdaar lesz az új alliance, legalábbis PTS szerint.
    Utoljára szerkesztette: Jimbo, 2016.04.07. 09:46:06
  • Nomad90Hun
    Nah tegnap nekikezdtem a smuggleremnek, aztán meglett majdnem 10-es laza 1 óra alatt xp boost meg guild nélkül. Eredetileg gunslingernek akartam, aztán aludtam rá 1-et, és úgy lett a vége, hogy scoundrel lesz, altnak marad a shadow.

@Gudott
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen, ez is igaz.

• Gudott
    Mikor Arcann azt mondja, hogy előbb meghal, mintsem elveszítse a trónt az apja/Outlander által, akkor a kedves húgi elég cinikusan helyesel, hogy persze, tesó, úgy lesz....
    Valkorion nem csak egy héj volt, mint a Children of the Emperor (consular class történet), nagyjából megosztotta a figyelmet Vitiate és Valkorion éne között, és Valkorion nem öregedett látványosan Zakuul felemelkedése közben.

Mégis van Rakghoul event, most Alderaanon.
    Kicsit időhiányban szenvedek, így ÖF majd később jön
    Viszont nagyon sok régi (lvl50/55) PvE/PvP szett visszatér legacy gearként májusban
    és május negyedik körüli napokban duppla XP-s hét lesz.

Valamint az új társ Nem Khem Val, hanem tőle független karakter, még mielőtt valakiben felmerülne
    Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.04.06. 21:15:11
  • Nomad90Hun
    Valóban, én emlékszem arra roszul, de akkor is érdekes, hogy amikor Arcann rákérdez Vaylin-nél, hogy támogatja-e, akkor ő úgy 2mp habozás után mondja azt, hogy igen hűséges hozzá mint mindig.

Amúgy így nézegetve a guideket, meg a discipline calculátort szerintem Dirty Fighting gunslinger lesz a mainem, altnak meg megy 1 shadow infi ágra alkalmi tanknak majd. Amúgy azt nem értem, hogy a gunslingernél a Dirty Fighting ág, az a sniper Virulance ágának a tükörje, csak méreg helyett véreztetéssel, akkor viru sniperre miért irnak 4.0-al 8.5-ös nehézséget? Egyébként nekem jobban tetszik mint a marksman/shaprshooter ág, és pörgősebb/gyorsabb is nekem.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2016.04.06. 17:17:51
  • Gepo
    Kicsit régen játszottam végig a régi fejezeteket, de én így emlészem Vaylin, Thexan és Arcannal kapcsolatban:
    Amikor Senya (Vaylin anyja) és Vaylin harcoltak, Vaylin úgy menekült el, hogy elmondta Senyanak, Thexant Arcann ölte meg és ettől ledöbbent Senya. Szóval Vaylin végig tudott róla és Senya nem.

Utoljára szerkesztette: Gepo, 2016.04.06. 15:24:48
  • Nomad90Hun
    Sikerült megint marhának lennem. Hagytam hülye módon, hogy bitraiderrel telepítsen, aztán patchet is azzal rakta fel, persze be is kaptam a rózsaszín login screen-t utána, bitraider-t launcher beállításoknál letiltottam, és töröltem a kliensét is meg a mappáját, erre swtor launcher meg lefagyott initializing-nál, szóval most jön a játszd ujra sam, bitraider nélkül leszedem az egészet, legutóbb is akkor működött rendesen annó.

Amúgy kicsit ötleteltem:
    Igazából az indította el nálam a vezérhangyát, amikor Valkorion otthagyja a karaktert, és mikor rákérdezünk, hogy hova megy és mit csinál, válaszként közli, hogy "majd meglátod". Az ötletelésem lényege, hogy szerintem Vaylin tudja, hogy az apja "él és virul", és ha nem is konkrétan a karakterünk mellett áll, de szerintem ő is sütöget valami pecsenyét Arcann ellen, plusz nem lennék meglepődve, hogyha a végén Valkorion is megjelenne, és beleköpne még a levesbe. Vaylin-el kapcsolatosan az indította el a gondolkodókámat, hogy ugye láttuk, hogy Arcann még mindig nem meri elmondani neki, hogy ő ölte meg Thexan-t, plusz mikor Vaylin-nek az anyja elmonjda, hogy valójában Arcann ölte meg Thexan-t eléggé meglepettnek tűnik, illetőleg amikor lehetősége volt rá sem a saját anyját nem ölte meg, de még minket is simán elkaphatott volna amikor megszüktünk először, ehelyett hagyta futni az Outlandert, plusz mikor Valkorion elvisz minket kirándulni, és megérzi a mi jelenlétünket, szerintem az apját is megérezte.
  • BryceHUN
    Hát igen, sajnos rövid volt, de ezt már megszokhattuk. Összességében tetszett, míg úgy is, hogy elégé az Erő körül forgott az egész fejezet, ami csempészként nem különösebben érdekelt. Az új fegyver is egy hatalmas kérdőjel számomra. Csempészként nem mindegy, hogy egy régi, vagy új fegyverrel szándékozok második lyukat lőni Arcann hátsófertályába? :D
  • Nomad90Hun
    Nevek terén sejthető volt, hogy el fog szabadulni a marhacsorda...

Én megnéztem Yt-on, nem rossz bár kissé rövidke, ami pedig Valkorion-t illeti úgy tűnik, hogy a régi sith birodalomban hasznát megszállásos módszerét most is felhasználta, csak nem vette át totálisan az irányítást a karakterünk felett, és ezek szerint annó kedves kisfia csak 1 üres "héjat" nyirt / nyiratott ki. Ami részemről Arcann-t illeti, ő nekem 1 durcás gyereknek tűnik, aki az épp kínálkozó alkalmakat próbálja kihasználni, tőbb-kevesebb sikerrel, és nem látom, hogy nagyon tervezne előre, ezt mutatja az apja ellen elkövetett 2 merényletkísérlet, illetve amikor a menekült bázison rajta üt a karakteren, azt is inkább ad-hoc döntésnek látom, mintsem előre tervezett dolognak.
  • BryceHUN
    El is szabadultak a "Darth Darth Vader", "Captain Kylo Ren", és társai.

Az új fejezet kinek, hogy tetszett?
  • PiszkosFred
    Na megjott a +space a nevekhez, persze, hogy ingyen rename opcio nincs (legalabb 1, de meg annyi sem), de a token az kapott 25% akciot, mert hat nah :D Zsivanyak, ej, de zsivanyak...
  • Gudott
    Mennek a serverek.

A mai nap folyamán lesz egy developer stream, azt megvárom és utána jönni fog holnap du. egy összefoglaló.
  • PiszkosFred
    Az jo, nem neztem egyelore a 4.3-as valtozasokat, csak felteteleztem, hogy lesz :)
  • Shion
    Ha már van Juggernaut-od a szerveren, akkor egyik ésszerű választás a Guardian lenne Republic oldalon. Ugyanis ha legacy boundos ruhába öltözteted a Juggernaut-odat és legacy-s a fegyvere is, akkor a guardiannak is megvan a gearje nagyjából. Csak az ékszereket (earpiece, implant, relic) amit egyenként kell megszerezned a két karakterrel, a többi átadható. Én is ezt csinálom, a Guardian-on van a tankos gear, Juggernaut-ot a dps gear. Tank/dps skill fa váltása és hotkey bar beigazítása 2-3 perc, már rutinból tolom.

Nekem már 18 karakterem van, ebből 8 imperial és 10 republic. Mindegyiket szeretem, de nem játszom egyszerre mindegyikkel. Pár havonta vagy akár fél évente más más karakterekre helyeződik a fókusz, mindig van 2-3 kiemelt kedvenc. Mindegyik class szerintem nagyon jó, ha tud vele játszani az ember.

Amiket te említettél:
    - Guardian: jó tank és jó dps. Ha a fenti legacy-s gear játékot megléped, akkor hamar lehet egy jó tankod és egy jó dps-ed.
    - Sentinel: 3 dps skill fája van, tehát kizárólag fájdalmat tud osztani, de abban legalább nagyon jó. A Watchman (dot-os) verziójára mondják, hogy most a legjobb Operation-ön. Viszont melee dps, tehát tudni kell vele mozogni.
    - Vanguard: blaster rifle-val szerelt figura, ennek ellenére melee dps. Ezt az én gyomrom nem tudja bevenni, ezért csak tankként használom. Könnyebb használni, mint a Guardian-t és könnyebb a sok mobot egybentartani a sok aoe-jának köszönhetően. Van odaugrása és rántása is, iszonyat táp :)
    - Commando: burst dps-t tud a Gunnary ágon (nekem ez van), tehát hirtelen nagyon sokat üt. Nála a magas dps szinten tartása a kihívás, de ha az megvan, akkor könnyen játszható ranged dps. Egy gyengéje van a Commando dps-nek, az a gyenge AoE. Jó-jó, tudom, van neki Mortal Volley-ja, viszont csak 45 másodpercenként! A többit hagyjuk, csak a power-t pazaroljuk vele. Healer-ben elvileg a leggyengébb gyógyító a 3 típus közül, őt nerfelték le a legjobban. De ha jó a játékos és ismeri nagyon a karakterét, akkor ez a különbség nem nagyon észrevehető.
  • Shion
    Hivatalos szerver leállás: 5:00AM - 9:00AM PDT (1:00PM - 5:00PM BST)
    Ami konvertert találtam, annak alapján 14:00 - 18:00 óra között lesz a 4 órás leállás.
  • Nomad90Hun
    Pont azt nézem, hogy swtor.com-on patch notes-nál már ott van a mai update patch notes-a, és semmi class változást nem írnak, csak 1 csomó kényelmi funkciót. Az Odessen-i kevert frakciós pvp pálya elég érdekes hangzik. Plusz ez a focus feature szintén tetszetős (pvp, pve instance-ok külön vétele), ha jól váltottam át az időzónát, akkor du. 4-től este 6-ig lesz update.
  • PiszkosFred
    Holnap itt a 4.3, vard meg a patch notest, aztan donts :)
  • Nomad90Hun
    Nah átrángattam egy 60 vengance jugger altot Red Eclips-re, hogy meglegyen a legacy áthozatal, game meg lassan up to date.

Repen nem tudom mit kezdjek, egyelőre jedi guardian/sentinel, meg trooper vanguard/commando között vivódok mainnek.
    Guadiannal meg Vangurddal ugye ott van a tank/dps opció, Commandoval meg heal/dps. Ahogy elnézem most 4.2-el asszem ha jól láttam Vangu megint kapott 1 kisebb nerfet, Guariannal meg régen is faceroll volt minden kb.
  • Vincentcloud
    Nekem az a kedvencem companionnal, mikor ha van valami cső vagy gerendaféleség felettem, egyszercsak felkerül oda
  • Shion
    Boss fight-okon most az álmoskönyv (matematikai becslések) szerint most a Sentinel Watchman a legerősebb dps ág, olyan 7000 dps-t tud elvileg. A Sage Balance-m elvileg 6700 dps körül tud, ebből én még csak 5600-5800 dps-t tudok kipréselni dummy-n, itt megáll a tudományom (gearem). Persze, ha vannak addok egy boss fight-on, akkor simán megy 6000 felé is a sebzésem, de azt nem számolom, csak a szóló dps-t.

Akkor jó egy rota, hogyha folyamatosan fent vannak a dot-ok, van mindig powered és mindig van mit nyomni, nincs holtidő. Balance Sage-el 35 APM-t csinálok, de Telekinetics-el 42-43 APM-t toltam. Itt ugyebár eltérő a két stílus, burst dps-nél többet kell kattintani (több az instant skill).

Bár erős dps vagyok, de mindig tanulok valami újat másoktól, vagy olvasok olyan leírásokat, ami miatt újabb módszereket próbálok ki. Damage sose elég, mindig kell egy kicsivel több :)