60890
  • Fenrir
    Majd lebeszélem a többiekkel, de elsősorban pve endgame content lesz a cél, ha jó lesz a pvp akkor az is belefér mert nem vetjük meg a jó kis harcokat sem :)
  • Jabar
    Lekapcsolták az összes szervert és leszedték a hálózatról őket mielőtt bármit megszereztek volna. (legalábbis ezt írják)

@Gero Én le is lőném őket, rohadt kutyák
  • Svenhassel
    És mit sikerült megkaparintaniuk? Vagy mi kárt tettek?
  • Rannah
    Amen
  • Wlanseraf
    3 mókust elkaptak már...
  • TDC Geronimo
    Remélem elkapják őket és az összes rács mögött rohad el
  • Jabar
    Már a ccp-t is (eve online fejlesztői) megtámadta az a hacker csoport aki feltörte a sony szerverét jómultkor (meg még jópár oldalt). :/
  • Agamemnon69
    Fenrir, pve szerverre jöttök? Akkor rendezhetünk guild pvp-t raid mentes napokon :)
  • Tababo
    he??
  • Wlanseraf
    akkor belépek codozni vagy BF vagy akármi...
  • Wlanseraf
    Az is probléma hogy, már elnézést a kivételnek:)
    WOW agy mosott közönség el nem tudja gondolni mit is lehetne csinálni egy MMO-ban:D mint 2 button megnyomásával instancéban lenni vagy bejelenkezni BG-be bárhonnan......
  • Torzonborz
    azért azt szerintem senki sem írta hogy nem lehet npc sündőrség .
    EVEben is van local police high secben.
    nincs retorzió ? ha vki játékosokat öl akkor bünöző lesz azaz a többi "normál" játékos számára szabad préda . ez sokak számára visszatartó erő.

de a sandbox nem csak erről szól és nem csak ez lényege.
  • Tababo
    "de akkor pár hónapra kb zárkózzak be egy szobába"

igen ez az eve esetében valamilyen szinten igaz, mondjuk van passzív fejlődés is mikor nem is kell bejelentkezned.

egy jó példa a sand vs theme-re a cod és a bf. nekem haverjaim többsége codozik mert azt mondták egy nehéz nap után mikor haza esnek inkább lőnek agyatlanul 1-2 órát mintsem taktikázzanak meg klánozzanak de ettől függetlenül a cod mindig is szarabb lesz hiába több a rajongó tábora.
  • Wlanseraf
    szerintem azért nem erről beszélt...
  • gseldon
    Átalában nem szoktam ide írni, de sandbox melletti kopjatörésed mellett nem tudtam komment nélkül elmenni.
    A sandbox lehet, hogy a jövő, de a teljes szabadság, ahogy te is nevezed nem létezik és nem is létezhet soha. Egyes játékok megpróbálták, és mind el is buktak. A teljes szabadság ugyanis azt jelenti, hogy bárki bármikor bárkit legyilkolhat, minden cuccát elveheti és nincs ellene retorzió (márpedig ez bármilyen a játékot épp csak kipróbáló embernek éppen elég is, neki ez a játék ennyi volt, így előbb utóbb játékos nélkül meghal a játék is). Erősebb kutya b.szik alapon.
    Nincs rendőrség, nincs bíróság, nincsen SEMMILYEN korlátozás.
    A sandbox ötlete az lenne, hogy ezeket az intézményeket ne a játék maga, hanem a játékosok lássák el. Magyarán ne NPC városőr legyen, hanem játékos legyen a városőr. Ez annyira naív gondolkodás, hogy az hihetetlen. Hogy várható el bárkitől, hogy fizetség (igazi, nem játékbeli) nélkül majd órákon keresztül őrt áll mondjuk a helyi piacon valaki??? Ez egyáltalán nem izgalmas/szórakoztató, ezért nem is csinálja senki. Itt bukik meg a sandbox...
  • Wlanseraf
    nekem ez volt a kedvenem:))))))))))

• Torzonborz
    legjobb !
  • Chris
    Mindez oké, de ez az a folyamatosság, ami alapvető kell, hogy legyen. A beszámolóban az író olyan jelzőket használt, hogy "epic battle, much like a cinematic show, fantastic", stb. én ezeket tartom erős túlzásnak.
    Már tizenvalahány éve ha számítógép elé ülök, akkor csak mmo-t játszom, ezért szemlélem túl objektíven ezeket és harapok az ilyen vérpista fanboy beszámolókra. :)
  • Wlanseraf
    ilyen már nem lesz:D

• mgerihun
    hogy jön ez ahhoz, hogy a healerek és a tankok maguk intézzék a dolgukat? :D
  • Boncmester
    A filmszerű mozgás nem az, hogy sosem ismétel mozdulatot, és úgy néz ki, mint Obi-Van és Darth Maul csatája a Baljós Árnyakban, hanem azt, hogy kivédik egymás kardcsapását, leguggolnak, ha valakit leütsz, akkor azt tényleg elesik, aztán lassan föláll, nem csak ott terem, meg ilyesmik.
    Rangedek meg igen, ha az egyik eltalálja a másikat egy sugárvetővel, akkor az el van találva, de ez más MMO-kban is így van, és sehol nem zavaró.
  • Chris
    Az a baj ezekkel a rajongói beszámolókkal, hogy nélkülöznek mindenféle objektivitást. Amikor a combat animációkról írt, ott kezdett kicsit kilógni a lóláb és vált világossá, hogy inkább az ifjonci rajongás beszél belőle.

Volt korábban az a kétkardos marauder videó, ahol fél perc után feltűnt, hogy ugyanazt a három-négy mozgást használja a karakter. Nincs ezzel baj, hiszen mindig volt és mindig lesz is optimális skill kombó, amit jobban megéri használni, ennélfogva ismétlődő lesz az animáció. Csak ezeket a "filmszerű, fantasztikus, eddig soha nem látott" eltúlzott lózungokat nem kellene erőltetni, mert hiteltelenné tesz minden mást.

Nem beszélve a korábban már tárgyalt "állnak egymással szemben és lövik egymást" típusú, kicsit esetlennek ható ranged harc animációkról, ahol már korábban is mondtam, hogy vmi minimális törzsből mozgással, leguggolással kellene színezni a dolgokat.
  • Boncmester
    Ez egy jó cikk

" A Storyline leginkább a DragonAge : Origins-ra hasonlít. A PvP pedig egy kifinomult és korszerű Warhammer Online.

Az imént felsorolt játékok uralják a piacot a saját műfajukban. Kezdem azt hinni, hogy a Bioware képes ezeket felülmúlni a ToR-al."
  • Warden
    Thx.Írtam egy applyt mostmár csak a játéknak kell megjelennie:)
  • Boncmester
    Amúgy meg meg lehet oldani azt is, hogy csinálj, amit akarsz, és a jobb cuccok, űrhajók elkészítése, skillek tanulása hónapokig tart, az is tartalom, de ha valaki dolgozik, és esténként csak pár óra kikapcsolódásra vágyik, azoknak kezelhetőbb a mostani standard "theme park" MMO struktúra.
    Akik haverok játszottak EvE online-t, mindenki azt mondta, hogy elkezdhetem a játékot, mert jó, de akkor pár hónapra kb zárkózzak be egy szobába, és csak azzal foglalkozzam, ezt meg nyilván nem tehetem meg. Nem kell "second life", csak kikapcsolódás :)
  • Boncmester
    Hát azért az instancolt meg akármilyen PvP-ben is, és a WAR-ban ugyebár főleg csak ezek voltak, eléggé látszott, hogy amelyik csapat összedolgozik, annak mennyivel hamarabb lesz meg a szintje/cucca, mint a random embereknek... Szóval semmi sem tiltja, hogy ne beszéljünk össze, az másik dolog, hogy a készítők úgy akarták megcsinálni ezeket a játékokat, hogy ha belogolsz egyedül hajnal 4-kor, akkor is tudjál valamit játszani, ne kelljen másokra várnod.
  • Boncmester
    Persze, ezt mondom én is. De érted, storyt meg kell valakinek írni, NPC-ket legyártani, mozgásra bírni, bepakolni a storyba, hozzá illő egyedi terepet csinálni, azért az eléggé durva.
    Szóval én örülnék egy ilyennek, de sajnos tényleg nehéz megcsinálni, aztán meg ha nem jön be, akkor kidobott pénz.
  • Witcher
  • Chris
    Nem a játékosok összeférhetetlenségével van a baj, hanem azzal, hogy abszolút arra vannak ösztönözve, hogy ne is beszéljenek egymással. Abból kell kiindulni, hogy az embertömeg birka és csakis azt fogja csinálni, ami számára a legkényelmesebb és leghasznosabb. Régen egy party megszervezéséhez embereket kellett keresni, beszélni kellett velük, utazni kellett az instance bejáratához, stb., de most, két gombot lenyomsz és már mehetsz is előre a lootért, még köszönni sem kell, nem beszélve arról, hogy ezek sokkal könnyebbek is lettek, még jobban előremozdítva ezt a folyamatot. Ugyanezek az instancolt pvp meccsek is, bármiféle taktikának a megbeszélése és végrehajtása teljességgel felesleges, mert ha akár veszítesz is, megkapod a győzelem után járó jutalom felét, így meg senki nem vesződik ilyesmivel, megy előre, nyomja a gombot, a nagy számok törvénye alapján meg mindenkinek úgyis kb. azonos idő alatt meglesz a felszerelése.

Ezt kell megérteni a készítőknek, hogy nagy a felelősség az ilyen rendszerek kitalálásában, mert ahogy már korábban is kérdeztem, ha ezzel megelégednek sokan, akkor miért kellene nekik többet adni?
  • Fenrir
    Mindenki állított valamit, majd kialakul, hogy ki-mi lesz.
  • a.carkey
    Kiváncsi lesz, hogy azt fogom-e érezni vele kapcsolatban is, mint amit éreztem anno 2003-ban, amikor először láttam meg azt, amit ezek az E3-on ...
  • Boncmester
    Így van, de ahhoz meg ugyebár rengeteg ember rengeteg munkája kéne. Ha belegondolsz, hogy ha te 1 percig játszol egy játékban, és mászkálsz akár csak benne, abban hány munkaóra van a programozók részéről, hogy megtehesd, ebből kijön, hogy nagyon nehéz olyan játékot csinálni, ami kellően nagy, hogy szinte bármit megtehess benne, és tele van tartalommal.
  • Boncmester
    Nálatok eddig tényleg 0 sith warrior van? Durva, nálunk meg, és ahogy nézem, a többi guildnél is, abból van a legtöbb, furcsa :)
  • Boncmester
    Azért azt meg is kell tölteni tartalommal. Ha úgy vesszük, az EvE-ben is rohadt nagy a tér, de végülis az egész csak egy űr, szó szerint, azt nem olyan nehéz leprogramozni. Ebbe is bele tudnának tenni egy egész bolygónyi tatooine-t, ami akár random generálja magát, ahogy mész benne, néha lenne 1-1 oázis, vagy 1-1 tasken, de valódi tartalom nem.
  • Jockey
    ma is futó nagyon jó kis sandbox jellegű játék a Fallen earth..
  • Jockey
    soz a helyesírásért, túl gyorsan gépelek..
  • Fenrir
    Esetleg placeholder-nek, hogy lássák, hogy van még magyar guild :)
  • Jockey
    hát, ezzel nem értek egyet...
    inkább azt mondanám, hogy a mai mmo népesség túlynomó többsége szereti ha megmondják neki mit kell csinálnia és szereti ha megadják neki a határokat és ezáltal konkrétan szinte minimális egyénreszabhatósággal tud létezni a világban.
    A sandbox lényege a teljes szabadság, általánosan elmolndható nincsennek klassz megszorítások, mint ez esetben pl bh, vagy sith stb. Skillrendszer teljesenb szavad, bármilkyen karit csinálhatsz és átementek is vannak a klasszok között, erősebb craft rendszer és sokkal valósabb játékmenetet feltételez, mert apolitika és a community általában alapból fejlettebb, mivel nagyobb az egymásrautaltság. Én nagyon kedvelem a sandbox típusú mmokat, és továbbra is tartom, hogy a jövő a sandbox, csak még meg kell érni az mmo társadalmonak rá és a fejlesztőknek is, hogy felvállalják és ne csak garátsprojektek kínálják ezen típusú játékélményt. Előbb utóbb kiég mindenki az alap felofogású mmo-kban, mert rájön itt is egy klasszt kell választanom, korlátozva vagy instákba ugrálok és pvpzek kötött a craftrendszerem és általánosságban is a craftnak hobbi szerepe van, nincs normális kereskedelem stb..
    SWG jó írány volt, de elkúrták, Dakrfall sztem jó próbálkozás volt, de megölték a grinddel és skillcap nélküliséggel, de továbbra is azt mondom, ehhez még meg kell érni a társadalomnak (sandboxhoz) és a jövő a sandbox jelleg..
  • Nephin
    Csináljak topikot? :D
  • Fenrir
    Mi is jelentkeztünk!