60882
-
Party Hard #56231 Melyik a legjobb kaszt aoe melee ből pve re?
A dual vild en kivűl esetleg?
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2016.10.19. 01:40:41 -
Shion #56230 Galactic Command rendszerről egy összefoglaló cikk a Dulfy-ról: SWTOR Galactic Command Overview -
Shion #56229 Van imperial oldalon is guildünk, hajó, stb. De igazat megvallva, nem nagyon vagyunk online a birodalmi oldalon. Csak ha valami achievement kéne onnan, vagy éppen valaki imperial karaktert húz, stb. Még Ops-os időszakban is főleg 95%-ban a Republic oldal ment, mivel repu oldalon lettek toborozva az emberek, ezért a többségnek csak repu karaktere van. Igy csak a hozzám hasonló veteránoknak van annyi karaktere, hogy bármelyik oldalon tud játszani.
A veteránok részéről többször volt felvetés, hogy időnként az imperial oldalt toljuk, de a casual játékosok ezt mindig elutasították, hogy nincs idejük/kedvük imperial oldalon is felhúzni karaktert. Most annyival talán javult a helyzet, hogy aki csinált DvL eventet, annak talán már van impen is karaktere :) De az imperial oldali játék még mindig a jövő zenéje, jelenleg nem vagyunk napi szinten aktívak, sajnálom :( -
Nomad90Hun #56228 Játéktudásban szerintem itt senkivel sincs gond, én inkább a random vérpistikéktől kapok néha olyan idegrohamot. hogy majdnem kettéfejelem a billentyűzetet. Tipikus példa Kuat trooper boss beírja valaki, hogy kezdjük balról, leokézza mindenki, erre amikor kéne valaki tuti jobbra indul és 2 percen belül fekszik az egész csapat... Oké biztos összekeverte de 2-ára is..??? Nahaggyámáár...
Más:
Shion impen van valami jelenlétetek? -
Gudott #56227 Nyilván nem rating 224-re gondolok, hanem 208-ra (ill2016ra) ezekhez nem kell endgame alapanyag.
A "vegyél pass-t, hogy használd a heti passokat" én simán kinézem belőlük és akár sikeres is lehet, kiindulva a CM pakkok sikeréből....
És pl 208 a HM FP-re és a story OPsokra bőven jó, ha van mellette némi játéktudás is
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.10.18. 13:34:13 -
Pacho #56226 Tehát vehetsz egy passt, hogy aztán vegyél még egy passt?
Ha tényleg így gondolkodik az EA, akkor már márciusban lehúzhatja majd a rolót.
Amúgy az end game craft-hoz eddig szükség volt end game drop alapanyagra is, kíváncsi vagyok ezzel mit fognak kezdeni. -
Gepo #56225 Na ez is igaz, ha lehet a maxos endgame geart craftolni set bonus nélkül akkor ez is egy megoldás, de erre eddig nem volt példa (pl.: most sem lehet 224 ratinges cuccot craftolni). -
Gudott #56224 Nem csak a Galactic Commandból lehet majd lvl70-es itemet szerezni, valahogy a craftolást mindenki figyelmen kívül hagyta...
(remélem nem olvastam el nagyon a dolgokat, de az "end-game " craftolás továbbra is megmarad, igaz így nem lesz setbonus, de hát senki sem dől majd a kardjába :D)
Valamint szerintem lesz Galactic Coomand Pass (de csak CC-ért), hogy tudd a többi heti pass-t használni...
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.10.18. 13:02:40 -
Gepo #56223 Szerintem az nem teljesen igaz, hogy mindegyik karakterrel külön kell farmolni, mivel már régóta vannak legacy itemek. 5 item van amit még nem lehet megoldani legacy gearrel (füles, 2 implant, 2 relic). Nekem jelenleg is egy karakterem van full 224-be (legacy itemekben), a többi karival úgy játszom, hogy átküldöm a geart. A fent felsorolt 5 item elég ócska, és setbonus sem passzol minden karihoz, de ezek a NIM tartalmat kivéve teljesen elhanyagolhatóak. Összességében 3 geart kell összerakni annak aki mindhárom role-lal játszni akar: egy tankolósat, egy healereset (0 acc.) és egy dpsest. Tehát elég 3 karival nyomni a GC-t. Ha valaki teljesen maximalista és nem bírja ki a set bonus hiányát, akkor is max advanced classonként kell GC-zni, de nem minden karival.
Elsősorban én is HM/NIM raider vagyok és sajnálom, hogy még nem lesznek új opsok, de nem tartom rossz ötletnek ezt a Galactic Commandot. Két dolog van benne ami szerintem gáz: a random loot (ez nagyon gáz, remélem változtatnak rajta valahogy) és a ranked wz követelménye már nem a full expertise hanem valamilyen szintű valor (remélem max 30 lesz, bár kétlem). Ennek a valor követelménynek az ég világon semmi értelme nincs. Pl.: van egy valor 100-as sentim, full pvp gearben, nem is tolom vele rosszul és akarok egy kicsit a tükörclassal (marauder) is rankedezni, akinek mondjuk a jelenlegi valor szintje 10, mert nem nagyon játszok vele. Eddig simán átküldtem a geart és a marám is full pvp gearben figyelt és mivel a sentimmel már jól tolom, a marával sem lesz gond, mivel ugye tükörclass. Na akkor most miért is kéne a marámnak mondjuk lvl 50 valor ahhoz, rankedezzek?? Full marhaság.
Utoljára szerkesztette: Gepo, 2016.10.18. 13:02:13 -
Azert mielott temetnenk az 1-1 valasztott classunkat, varjuk meg, hogy gyakorlatban mennyire lesz konnyu vagy nehez majd az ezt a rankot novelni es a CXP-t gyujtogetni. Oke, opsban a leggyorsabb, de jo lenne latni majd ezt szamszerusitve, mert az is lehet, hogy egy main karakter mellett az altokkal lenyomott hetik/dailyk is elegendoek lesznek. Ha nem is olyan utemben, de azert hatha lehet majd haladni igy is. Foleg, ha esetleg kapunk valami legacy buffot (lasd mas mmokban) is akkor, ha mainnal elerjuk a max GC rankot. Ki tudja.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.10.18. 12:09:26 -
Shion #56221 27 karakterem van és még mindig van 2 olyan Advanced Class, ami nincs meg:
- Assassin dps, ez jó lenne még
- Scoundrel / Operative dps, ez nem tetszik nekem, nem is lesz.
Szóval van 27 karim, legalább 3 karakterrel (dps, tank, healer) járok ops-ra, szóval mindegyikkel külön kell farmolnom :( -
Pacho #56220 Amúgy ezzel a EA a kedvenc gyermekével, a Cartel Market-el is ki fog baszni, mert innentől kezdve értelmetlenné válik a weekly passok világa. Nem fog senki ilyen passot venni, hiszen hiába vehetnél részt bármennyi wz-ben vagy ops-ban, ha nem kapsz rewardot, hiszen a gear nem innen hanem a Galactic Command-ból jön. Hasonlóan meg fogja érezni majd a GTN is, jóval kevesebb stim-re, buff-ra stb lesz szükség, mert egyszerűen szűkebb lesz az a réteg aki ilyen tartalmakon részt vesz. -
oz #56219 Egyrészt karakter szintű és nem legacy, de még ha az lenne, akkor is rossz, hogy farmolod a GXP-t az egyik karakterrel (úgy, hogy ő semmilyen lootot nem lát közben, csak játszol), majd a másik karakterrel RANDOM nyitsz egy ládát, ami lehet, hogy semmire sem jó. És egy idő után, ha magas a GC szint, nem lesz gyors az új láda megszerzése. -
Pacho #56218 Már írtam, de akkor még egyszer:
Command Rank – Basically your rank in the Galactic Command system. Each time you rank up, you get a Command Crate. Command Rank is character specific, not legacy wide. -
Shion #56217 Nekem igazából egy lényeges kérdésem lenne a Galactic Xp-vel kapcsolatosan: GXP karakter vagy legacy Xp lesz?
A legacy lenne a jó megoldás, mert mondjuk elmegyek a main Sage-mel GXP-t farmolni, majd Ops után átloggolnék a Commando-ra és azzal váltanám ki a ládát. Így nem gond, hogy a Sage-el nem tudok Commando-s set itemet kiváltani.
De ha karakter GXP lesz, akkor szívás lesz, mert mindig az adott Class-al kell kifarmolnom a gear-t, aminek szeretném. Hiába a legacy-s ruha, mivel más Class-al nem tudom kiváltani a gear-emet, ezért "semmire" nem megyek velük. Ez esetben akkor van haszna a legacy-s gear-nek, akinek több ugyanolyan Class-a van, mint nekem 3 Sage és 2 Sorcerer. Egy gear-el le tudom fedni mindegyiket. -
oz #56216 Nem a jövőbeli lootosztáról írtam, hanem az eddigi gyakorlatról. A leírtakon kívül is van jónéhány lootosztási rendszer (DKP, EPGP, sima roll, stb), az általam írt csak egy péda volt. Egy guildben pedig ha a raid leader bunkó módon oszt lootot, akkor keresni kell egy másik guildet, puggal meg előre kell tisztázni a lootosztás szabályait. -
oz #56215 A probléma ott van, hogy a bossok ezentúl nem dobnak lootot. Pont ez az új rendszer lényege, hogy end game gear CSAK a Galactic Command Command Createréből jön. A bossok csak dekort, mountot, ilyesmit fognak dobni. A boss killekért csak GC xp-t kapsz, és ha összejön egy ládára való, kiveheted a ládát.
"Gear will no longer drop from bosses as all gear will come from Command Crates. All cosmetic/unique drops will still remain on those bosses (Stronghold Decorations, Wings of the Architect, etc.)."
Utoljára szerkesztette: oz, 2016.10.18. 11:19:32 -
Pacho #56214 Majd király lesz mint az 1.0-ban a PVP zsákok gyűjtögetése a daily/weekly questekből, amikor megesett 10-szer egymás után a bracer, de egy páncél sem. Az emberek őrjöngtek a fórumokon az RNG drop miatt, ezért is vették ki.
Eltelt 4 év és most visszahozzák.
GG -
Pacho #56213 Nem lenne rossz, ha legacy wide lenne, és nem character only. Így ez nem más mint a régi tartalom endless grind tartalommá való átalakítása, ami akkor nem szopás ha van 1 rep és 1 imp karaktered, de akinek van minden classból (vagy urambocsá' minden AC-ból 1) azzal nagy kibaszás.)
Az, hogy csak sub only az várható volt, mert a józanabb emberek eddig sem fizettek elő minden hónapban, hanem megvárták amíg kijön "valamennyi" tartalom és akkor egyszerre behúzták az összeset (ami persze az EA fals politikája miatt volt.)
Kizárni a f2p/preferred játékosokat a gearből egy vicc, vagy akkor ne legyen egyáltalán f2p model. -
Shion #56212 Guildes Operation esetén is Raid leader loot kiosztás volt eddig is, ezután is az lesz. Itt semmi változás nem lesz.
Sőt, akárhányszor elmentem PUG Ops-ra, ott is a leader osztotta ki előre megbeszélt szabályok szerint. Itt sem lesz változás.
Mire gondolsz, ami szerinted rosszabb lesz, mint most? -
Plata #56211 Nekem ez a raid leader féle loot osztás nem tetszik,ez kibaszás lesz.
-
"Maga a galactic command ötlete nem rossz, csak megint ez az "előfizusok only" dologgal sokaknál kinyílik a bicska a zsebekben."
Evek ota ez van, megszoktak mar mindenki, el is fogadta mindenki. Csak az fog hisztizni emiatt, aki hisztizni AKAR emiatt -
Nomad90Hun #56209 Maga a galactic command ötlete nem rossz, csak megint ez az "előfizusok only" dologgal sokaknál kinyílik a bicska a zsebekben. Az Expertise kivétele olyan fél oldalas mosolyt ad, mert így nem kell extra gear ugyan pvp-hez, de nekem még mindig az okozna nagyobb örömet ha az emberek fejében raknának rendet role-ok azaz szerepek tekintetében, meg a NEM TÖRJÜK MEG AZ 1 PERCES CC-T dologgal kapcsolatban, stb nem akarom sorolni... -
oz #56208 Nem látom, hogyan lesz ez jó (persze itt magamra gondolok elsősorban :)).
Egyrészt ez az egész dolog csak előfizetőkre vonatkozik. F2P és preferred egyáltalán nem fér hozzá ehhez a rendszerhez, így ők teljesen kimaradnak belőle.
A bossokból pedig egyáltalán nem random loot esik, hanem egy token, amit a raid leader annak oszt ki, akinek szükésge van rá / még nincs neki, az meg arra váltja be, amire akarja (gondolok itt arra, hogy - ha már a set bonus megvan - bármilyen kaszt dolgát ki tudja váltani az optimális modok miatt). Csináltunk egy opsot, általában esett valami mindenkinek, pláne az elején.
Most pedig lesz egy full random láda, amit időközönként megszerezhetsz (játsz sokat a régi kontenttel, persze, és akkor gyorsabban), és dobhat neked valamit, amit vagy jó, vagy eladsz egyből (ja nem, visszaadhatod xp-ért a vendornak, így gyorsabban juthatsz a következő ládához).
Mivel én alapvetően egy raider lennék, aki a HM/NiM kontentet üti, semmi kedvem napi sok órát tölteni régi, ezerszer megcsinált kontent farmolásával, hogy kapjak egy olyan cuccot random, ami semmire sem jó (van jobb, már kiesett, nem optimális). Új játékost/altot behozni egy HM/NiM csapatba lehetetlen, hiszen nem tudunk egy hét alatt felgearelni egy új játékost.
Ez a rendszer egy full casual előfizető játékosnak jó, aki még nem játszotta végig a tartalmat, nem játszik sok alttal (hiszen ez az egész karakter függő, nem legacy wide), és sok időt tölt a játékban. Az a kevés veterán, aki még nem lépett le, az majd most fog. -
Shion #56207 Jó lesz ez, kicsit visszakanyarodunk az MMO játékok kezdeti időszakára. Most is random lesz a loot, igaz nem a boss-ból fog esni, hanem Ops után a Commander Center-es ládából. Sőt, ami a legjobb a dologban, hogy a Commander Xp-t nem csak Story/Veteran/Master Operation-ön tudsz szerezni, hanem Warzone-n és Flashpoint-okban. Sőt a Daily küldetések révén még gyorsabban fog jönni a CXP. Gyakrabban nyithasz ládákat, ahol jól eső vagy éppen bosszankodó hangulatban esik valami Class-odnak megfelelő véletlen loot. Újra jönnek a heves érzelmek, nem pedig a száraz matematika, hogy X Ops után megvásárolom az X lootot tuti biztosan.
Sőt, ha jól értettem, a GSF is adni fog GXP-t, tehát aki szeret repkedni, ezzel is fejlesztheti a gear-jét.
Jó lesz ez szerintem, kicsit elfelejtjük megint a tokenes rendszert.
Megszűnik a Priority Ops, ami azért lesz jó, mert így a játszani egyáltalán nem tudó vérpistikék nem fognak 224-es gearben feszíteni, holott még egy Tactical Fp-t sem tudnak megcsinálni.
Egy dolgot el kellene fogadni, az MMO játékok folyamatosan változnak, hol tetszik nekünk az irány, hol nem. Lásd WoW is folyamatosan változik 10 éve, van amelyik változás bejött és jó lett, az megmaradt, de ami rossz lett, azt megváltoztatják utólag. -
Shion #56206 Nincs is semmilyen előfeltétel, hogy X napot legyél online egy héten, vagy legyél ott Y Operation-ön. Alapvetően Casual guild vagyunk, mindenki akkor és annyit játszik, amennyit szeretne vagy tud.
Tavasszal volt olyan időszakunk, hogy bár casual-ok vagyunk, de annyian menni akartak Ops-ra, hogy már minden estre jártunk, sőt volt amikor 2 csapattal párhuzamosan. De mindig is Casual-ok voltunk és azok is maradunk :) A jó közösség, a jó hangulat és a közös játékélmény a fontos. Egyedül nem annyira jó MMO-t játszani, de jó társaságban igen :) -
oz #56205 Még jobban elszomorodtam, pedig eddig sem voltam túl boldog a játék állapotán. Nem tudom elképzelni, hogy ez a dolog kinek jó. -
Vincentcloud #56204 teljesen casualok jelentkezhetnek, van pár karakterem amit még felhúznék, de jelenleg semmi komolyat nem tudok bevállalni -
Pacho #56203 Hát ez lehangoló.
-
Shion #56202 Ha még nem olvastátok, a Dulfy-n megjelent újabb infó a kiegészítőről
Dulfy - Big gearing changes in KOTET -
Shion #56201 The Red Eclipse szerveren a Republic oldalon kezd újraéledni a kis csapatom, itt főleg 20 és 40 év között játékosok vannak, sokan évek óta játszanak már a játékkal, de saját Teamspeak szerverünk is, segítünk, amiben csak tudunk. A teamspeak-et nagyon favorizáljuk, mivel sokszor nincs se idő, se kedv ahhoz, hogy körmondatokat gépeljen az ember a chat-be, szóban ugyanannyi idő alatt tízszerannyi infót el lehet mondani és még játszani is lehet közben :)
Nézz szét a jedikoztarsasag.hu oldalon és ha érdel a társaságunk, csak szólj. Nálunk nem kötelező, hogy az összes karaktered nálunk legyen, bőven elég egy is. Hiszen ha velünk akarsz játszani, akkor mindegy hol van a karaktered, Fp/Ops/WZ/stb mindegy úgyis. A legtöbb veterán tagunk több guildben is jelen van, sokan külföldi guildekben is achievement szerzés miatt. A lényeg, hogy legyél fent teamspeak-en, a többit meg lehet beszélni/szervezni :) -
Plata #56200 Tudom az első inkvizítorom light side volt,nagyon jó volt. -
Nomad90Hun #56199 Én tudom, kedvencem amikor light side inkvizítorral porig lehet alázni a kedves sith nagyurakat / jediket / egyéb npc-ket miután jól szét lett rúgva a hátsó felük. Mielőtt valaki elkezdené, hogy "hú fúúújjj lájt sájd sith...." annak annyit mondanék gondolkozzon el azon mi a nagyobb szemétség sithként:
a. ha dark side-os karival miután legyőztél 1 ellenfelet simán kinyírod (jó-jó ezen animációk többsége elég jól meg lett csinálva),
b. avagy light side-osként miután leversz valakit nem hogy megölöd hanem inkább életben tartod és rákényszeríted, hogy téged szolgáljon, ezzel kvázi az erőd élő példájává teszed.
Mondjuk az sem utolsó, hogy 1 light side karit imp oldalon is tisztelnek az alattvalói nem a félelemtől remegő lábukat rondítják össze, kivéve akinek oka van rá.
A másik, hogy inkvizitorral ugye annak függvényében változik a hivatalos megszólítás, hogy mennyire volt a karaktere az embernek light vagy épp dark, de van 1 megszólítás az úgynevezett "szürke zónás" karakterre is.
Bár még mindig az ügynöknek van a legtöbb különféle sztori végződése (6 vagy 7 ha jól számoltam múltkor), ami függ a light / dark oldaltól meg még pár döntéstől. -
Plata #56198 Az inkvizitor állati jó.
Érdemes több fajjal és női férfi karival is tolni. -
Nomad90Hun #56197 Van persze guildeknek / klánoknak saját Ts-e, csapatokat illetően itt tudsz körülnézni. szervert illetően én a Red Eclipse-et javasolnám neked, ott van legnagyobb magyar közösség jelenleg talán, meg a legtöbb játékos is ahogy tudom, bár angol nyelv ismerete kommunikációképes szinten nem árt. Ami a kasztot illeti ez egyéni sztem nézd meg a progression videókat, van minden kaszthoz 1-1 ami bemutatja kb. mit tud majd az adott leendő 2 advanced classja, amiből ugye nem kell mondanom, hogy egyet választhatsz és ezt a választásodat később nem módosíthatod csak ha kompletten újrakezded a karit.
A történeket illetően (spoilermentesen):
Rep:
Jedi Lovag: Különböző a köztársaságot fenyegető veszélyeket próbálsz meg elhárítani.
Csempész: Válj gazdaggá és maradj életben kb.
Jedi konzulens: Nagyjából mint a jedi lovag megtoldva némi diplomáciával.
Köztársasági katona: Bedobnak a katyvasz közepébe és mássz ki onnan kb.
Imp:
Sith Harcos: Jó Sith logika szerint működik kisebb csavarral.
Birodalmi Ügynök: Kicsit a játék eseményei mögé való betekintést enged.
Sith Inkvizitor: Rabszolga felemelkedése és harcai kb.
Fejvadász: Röviden kapsz pár célpontot amivel magadra borítod a végtermékes vödröt és utána rád (is) vadásznak. -
Party Hard #56196 Valami Ts vagy akármilyen hang alapu fórumot tudtok ajánlani ahol feltehetem a kérdéseimet? -
Nomad90Hun #56195 Valóban nem említettem meg neki, hogy én közel fél - egy évet kihagytam. Így nem tudom most hogy áll a populáció a szervereket tekintve, ezért elnézést kérek, én csak azt a 3 szerót említettem meg ahol régen volt nagyobb jelenlét amikor én még aktívan toltam. Egyébként tervezem én is a visszaatérést Red Eclipse szerón ha van valami nagyobb dárkszájd team annak örülnék. -
Kaputelephant #56194 Ja oksa, akkor ez a szokásos idő. Kösz a linket! -
Gepo #56193 Nálunk 23 órakor kezdődik a livestream (ha nem ismered az időzónákat ez az oldal sokat segíthet).
Utoljára szerkesztette: Gepo, 2016.10.14. 23:20:25 -
Gepo #56192 Egyáltalán nem mindegy melyikre megy, pl.: a Tomb of Freedon Nadd úgy tudom teljesen kihalt. Az európai szerverek közül a Red Eclipsen vannak a legtöbben és magyarok is akadnak szép számmal.
Utoljára szerkesztette: Gepo, 2016.10.14. 23:19:31