60876
  • Jeffjohnson
    Szerintem nem jó ötlet mert ezzel "megfeleznék" a classok számát. Story-t azt jobban sajnálom de majd legfeljebb egyikben mindenkit kinyírok másikkal meg full light leszek. Úgysem tervezem, hogy egynmás után felhúzzak 2BH-t
  • Spheriot
    ja amikor meglesz a hajód akkor kinyílik a világ...
  • Boncmester
    Igen, maga a class quest önmagában tényleg nem elég. Én az előző bétában húztam egy Consulart csak class questtel, és lvl 9 elején küldött át Coruscantba, de mivel lvl 10-től mehetek a flashpointba és akkor kapok AC-t, ezért beszívtam. De úgyis vége volt akkor a bétának.
  • MrStokes
    Ezt en is kicsit serelmezem, de meg az is lehet, hogy idovel ez is a "retalent" resze lesz.
  • Jeffjohnson
    Én azt tesztelgettem, hogy a class küldikkel önmagában lehet-e haladni. Sajnos nem. Viszont ha a pvp-n még kicsit hegesztenek akkor simán jó lehet amit te mondtál 1 karit elsőre úgyis kb. 1 hónap felhúzni szinte minden normális mmo ban persze vannak kivételek de kb. annyi. Addigra meg mire újra odaérnék már lehet a felére se emlékszem a pvp meg ki lesz javítva (nem is a pvp inkább az anim/server lagg) így simán el tudom képzelni, hogy amit írtál működőképes lesz.
  • Omlás
    lvl 20 közelében már nem éreztem én sem, hogy "csőben" haladnék előre.

Van egy fix story szál ugyebár ez igaz, de hát nem kötelező azzal haladni mint a gép lehet bóklászni minden felé kraftolgatni gyűjtögetni, van egy halom hangulatos mellék küldetés + a heroic küldetések stb :) el lehet szöszölni mindennel.
  • Boncmester
    Passz, ott még nem jártam, csak hallomásból gondoltam.
  • Boncmester
    Ez igaz, a story ugyanaz lesz, és már ismeri fogod. Viszont gyorsabban fogsz haladni. A mellékküldetések meg szerintem minden classnál ugyanazok. Viszont azt megteheted, hogy a class storyline-t végigtolod (úgyis kötelező, mert pl úgy kapsz hajót, stb), a mellék küldetésekből meg az egyik karakterrel fölveszel párat, a másikkal meg másikakat. Úgy vettem észre, úgy is simán lehet már szintezni, hogy class questeket csinálsz csak, és közben warzone-ozol, úgy is elég kb az XP.
  • Jeffjohnson
    Ja tényleg a craftolás meg a companion rendszer akkora telitalálat számomra :). Nem vagyok egy nagy farmer/crafter mindig is utáltam de itt azon vettem észre magam, hogy folyton a companionommal meg a materialokkal matattam elkültem diplomatic mission re ,felszerelést aggattam rá, ajándékot szereztem neki meg ilyenek. Hangulatosra sikeredett!
  • s0n1c
    Tudom, amcsi starton kezdtem :)

Ettől függetlenül egy sandbox mmo-t nem hasonlítok össze egy theme park mmo-val.
  • eurom
    hát én eljutottam az illumra nem tul nagy és vicces hogy elökapok 1 rpg-t és
    1 lövéssel kilövöm az ellen lépegetöjét és el is van foglalva az objective
  • MrStokes
    En fokent consulart huztam a hetvege soran. Ha jol remlik heal-t majd csak az advanced class valasztasakor kapsz, addig nem.
  • Jeffjohnson
    Ac-t meg nem lehet váltani ha jól tudom. Így elég necces végigtolni még 1x ugyan azt a class-t másik AC-n max az egyikkel full lightra a másikkal meg full darkra törekedek.
  • LeWyTy
    Köszi így már értem.
  • Boncmester
    Ugyanaz mindkét AC-nek.
  • Boncmester
    Fejből nem mondom, meg, hogy mennyi, de baromi sok, kb 20-25. Én a lvl 22-es sorcimmal jártam eddig Korribanon, Dromund Kaason, Balmorrán és Nar Shadaa-n. Balmorra már baromi nagy, rohadt sokat kell mászkálni ahhoz, hogy bejárd, jó kis háborús csatatért az egész. Később Tatooine, Hoth és Ilum ennek a többszörösei lesznek.

Mik azok a dolgok, amik jók az MMO-kban, és ebben is vannak? PvP (open world, warzone, és tuti fél-egy éven belül további dolgokat is belepakolnak), kb 3-4 szintenként egy-egy új insta (Flashpoint), amik közül az első még nagyon könnyű, de a többi már meg tudja rendesen izzasztani a csapatot. Én 3-ban voltam eddig, mindegyik feelinges, főleg a Hammer Station lvl 16-on. Van benne egy szép kis craft rendszer, amivel tuti sokat lehet majd szórakozni, de egyelőre nekem nem volt rá időm. A heroic questek megkövetelik, hogy csapatban játsszál, persze ezek nélkül is lehet fejlődni, de úgy sokkal jobb. Szóval megvan benne minden, ami miatt nem single player játék, hanem multiban igazán jó.
    Az endgame-et még nyilván nem láttam, de amit alacsony szinten igen, az nagyon jól sikerült.
  • Smuge
    Na SWG nem volt ilyen viszont ott nincs/ nem volt normális sztori. Ellenben azt csináltál amit akartál értsd szó szerint :)
  • Jeffjohnson
    Kérdés Johnykának mivel ő már sok mindent kipróbált: a story változik AC-n ként? Vagy mind2 AC-nak ugyan az?
  • s0n1c
    "Lvl 10-ig tényleg kb olyan, mint egy single player játék" Mint ált. minden mmo-ban.
  • Smuge
    Gondoltam rá, hogy tovább kéne vinni de nem fért bele az időbe feleslegesen meg nem akartam csinálni. Tudnál felsorolni ezekből a dolgokból? Hány bolygó van egyébként a játékba?
  • Boncmester
    De ti nem próbáltátok ki azokat a dolgokat, amik később jönnek. Lvl 10-ig tényleg kb olyan, mint egy single player játék, de a jó részei megmaradnak lvl 10 után is, viszont bejön minden, ami egy MMO-ban is. Nem fogsz benne csalódni szerintem.
  • a.carkey
    Köszi.
  • Omlás
    Igazából, rengetek minden bekerülhet még majd idővel. Bízok benne, hogy be is fog kerülni sok minden ami most relatíve "hiányzik".
    Amúgy biztos lesznek rengetegen akiknek nem fog tetszeni a sok párbeszéd mert, hogy lassítja a játékot. Szerintem meg pont ez adja a hangulatát az egésznek, emlékszem anno AOC-ban is tök jó hangulatot adott a kezdő sziget .. igaz utána ki ölték az emberből rendesen a hangulatot :). Bár azóta igen csak rendbe szedték a játékot.

A többit majd meglátjuk idővel.
  • Smuge
    Végre nekem is sikerült kipróbálnom hétvégén a ToR-t. Elég vegyes érzelmekkel estem neki főleg az SWG után ami elég magasra tette a mércét MMO körökben. LVL7-ig sikerült is vinnem egy jedi consulart tovább nem is akartam forszirozni a dolgot (főleg annak tudatában , hogy megjelenéskor restart lesz és elvesznének a karakterek :) ). Összességében pozitívan csalodtam a játékban ami elég addiktív tud lenni így nem is ragoznám tovább a dolgot.

És itt idézném mukika gondolatait amivel teljesen egyet értek:

"Sztori: "Single player" tetszik, hangulatos, nagyon jól sikerült, viszont nem egy MMO-ba való. Tényleges single player-ben atomfasza lenne, de kicsit kiábrándító ahogy futkározik mindenki körülötted a saját kis sztorijában és kész.

Összegzés: Nagyon-nagyon jó lenne ez a játék, ha nem MMO lenne fizetős alapokon. Érzéseim szerint ez is ott fog elvérezni ahol a többi mégpedig, hogy max szinten nem lesz rendes tartalom, és részemről azért, hogy a sztorikért (amiket amúgy nagyon szívesen végig vinnék minden egyes kaszttal) nem fogok havonta fizetni. Természetesen azért a rajtnál ott leszek és kipróbálom élesben is, hátha mégis beváltja a hozzá fűzött reményeket... "

Kicsit kevés mindez egy MMO-hoz. Kíváncsi leszek vajon a max szint elérése után mi lesz, hogy ne unja magát halálra az ember? Legalább elmondhatja, hogy "végigjátszotta" az SW TOR MMO(!!) -t :). Ennek ellenére erősen elgondolkodtató a vétele.
  • Bhalage
    en az early accessben egyaltalan nem remenykedem :D sot kimondottan nem hiszek benne
  • j0nNyKa
    nincsenek set bonusok sajnos, nem tudom hogy lesznek-e, jo lenne
  • cain
    igen. éppen ezért konkrét számokat ne várj senkitől attól eltekintve, hogy az early access maximális értéke 5 nap, és a pre-order kód aktiválásának időpontja alapján osztják be az embereket, ki mikor kezdhet.
  • Boncmester
    Nincs még megmondva, hogy a maximum 5 nap early access minimum hány nap. Lehet, hogy azt mondják, minimum 2-3 nap, végülis most is 2 hullámban be tudtak engedni mindenkit viszonylag zökkenőmentesen. És most ingyenes volt, olyanok is játszották, akik nem rendelték elő :)
  • MrStokes
    Ertem, koszi.

Gondolom majd csak az early access indulasa kornyeken derul ki, hogy konkretan ki mikor kezdhet.
  • MrStokes
    Probalj meg egy kesobbi flashpointot CC-k nelkul egyeduli healerkent kihealelni.
    Azert nem olyan egyszeru a tortenet. Igy gyakorlatilag szinte minden boss harc vegere elfogyott a force-om, es nem sokon mult a dolog.

Pedig eleg jol feltapolt cuccokban indultam neki, es raadasul meg healernek is voltam talentolva. Szoval en nem felek attol, hogy a kesobbiekben ne lenne bennuk kello kihivas.
  • cain
    három hét van a rajtig, én egynél több napban nem reménykednék.
  • MrStokes
    Ha valaki most dontene ugy, hogy elorendeli (ha meg lehet egyaltalan) akkor az illeto vajon hany nap early access-re szamithat?
  • Boncmester
    Viszont az eléggé brutkó, hogy mennyi féle dologból lehet mennyi féle tokent szerválni, és milyen sok felszerelésre beváltani. Jó sok időt elpöcsöltek az itemek készítésével.
    De ha jól láttam, itt ha egy setből veszed meg a ruháid, akkor azok nem adnak együtt további bonust? Mármint ha egy setből rajtad van mondjuk 3, akkor azért nem kapsz még valamit, az egyes statok összegén kívül?
  • j0nNyKa
    tudnak rola, az uj build ota mindenkinek usable a sniper (kiiras szerint)
    wtb jugger sniper rifle build
  • Boncmester
    Nekem az inquisitoromnak simán kilistázta a sniper rifle-t, mint usable... Szóval eléggé vacak szerintem az a rész, de írtam róla ticketet.
  • picket
    Nekem nem laggol, elhiheted :D
  • [HUN]Crassus
    csak nekem vannak lagok ma?

csináltam egy consulart ,mert healelni szeretnék mivel 3 napja nem láttam healert a játékban,mert mindenki DÉPÉESMERAZAKEMÉNY:) jópofa,hogy lvl 7-en van 7 képességem abból 5 db az CC:D igaz healelni még nem tudok,de jópofa
  • BlackShadow
    köszi! meló után átrágom :)
  • DummyBoy
    Hmmm ... csak alap vendoroknál működik a "Show Usable only"?
  • Boncmester
    Mi ilyenek vagyunk. PvP szerveren leszünk.
    Sárkány Lovagrend