5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#1382 de inkább: O -ennek a közepe. -
#1381 . -
#1380 szerinted mi a pont? -
#1379 Ha a ponthoz nem tartozik érték, akkor nincs pont.
Szerinted a pont egy olyan létező, ami oszthatatlan. Szerintem nincs létező oszthatatlan. Nincs olyan osztásból előálló, ami tovább nem osztható. Ha pedig a pont nem osztásból állt elő, akkor a végtelennel megegyező. -
homeless #1378 Ki az aki pontot jelölhet ki? Senki. A világ magát formálja(szerintem). A pont azért nem osztható több pontra mert az a legkisebb. Nem tartozik hozzá semmilyen érték, nincs súlya, sebessége, kerülete területe, csak helye van valahol(egy szakaszba, halmazba, esetleg a világba). Szerintem a 2 véglet a pont és a végtelen. A pontot már nem lehet több pontra bontani, de a végtelent végtelen pontra lehet bontani.
"nincs rajta se kívül se belül semmi, mert minden egy, és egy minden" Igen valami ilyesmi lehet a világunk, ha leszámítjuk a rengeteg bolygót, csillagot és csak a világegyetemet nézzük mint fogalmat. -
#1377 jaja :)
A végtelen gondolatilag nem határolható, így felfoghatatlan.
De ki az aki pontot jelölhet ki? Őt ki jelölte ki?
Egy pont hány pontra osztható, ha a pont nem végtelen?
Világunkat így definiálhatnám:
nincs rajta se kívül se belül semmi, mert minden egy, és egy minden - ehhez mit szólsz? -
homeless #1376 hehe, most jöttem rá, hogy egy 1 cm-es szakaszon is végtelen számú pont helyezhető el, szóval nem teljesen jó az a fogalom a végtelenre:))) -
homeless #1375 Figyelj! Ha veszünk egy végtelen szakaszt azon ki tudunk jelölni egy pontot, de nem fogjuk tudni hogy hol van. A végtelenbe valahol, nincsenek koordinátái. De ha kijelölünk még egy pontot azt már be lehet azonosítani a másik pont alapján. Pl.: "A" ponttól 5 cm-re. A pont meg nem lehet maga a végtelen, mert ha bele gondolsz akkor a végtelen, az nem más mint végtelen számú pontok halmaza. Ez akár egy fogalom is lehetne rá, csak az a baj, hogy ezzel még nem vagyunk előrébb, mert magát a végtelent nem lehet felfogni. Uh, ez húzós téma, kicsit össze is zavarodtam:D -
#1374 Szerintem a pont maga a végtelen. :)
De hogy is? Ki jelöl ki pontot? Egy pont? Pontok halmaza? -
homeless #1373 Ez igaz, az első pontnak tényleg nem lehet meghatározni a koordinátáit a végtelenbe, de onnantól kezdve, hogy kijelöltünk egy pontot, már van egy viszonyítási alap. Jaja a pontnak sincs elvileg kiterjedése. Ha a füzetbe rakunk egy pontot és vizuálisan látjuk, hogy van kiterjedése, attól még elvileg 0 területű és 0 kerületű lesz:) Szerintem a pont a végtelen ellentétje:) -
#1372 Azon gondolkodtam, hogy ki határozza meg a pontot a végtelenben, és mihez képest. Mik a koordinátái, amivel megadható. Bár a pont is elég speckó, neki sem igazán lehet kiterjedése, igaz? :) -
homeless #1371 Talán mert az ember az egyetlen élőlény ami tisztában van azzal, hogy egyszer meg fog halni? Már ha az életre gondoltál. De pl én a világegyetemet, a világ idejét egyáltalán nem érzem végesnek. Meg ezt a végtelenes dolgot amit írtál nem nagyon értem. "a végtelen minden pontja végtelen"??? Meg miért ne létezhetne a végtelenbe pont? Pl az idő is végtelen, és mégis elhelyezhető benne pont. Pl. Jézus születése. Az is egy pont és ehez viszonyítunk minden évszámot. -
#1370 Csak mert nem tudom elképzelni, hogy a végtelenben létezhet pont. Leginkább úgy tudom elgondolni hogy végtelen "minden pontja" végtelen. Akkor miért érezzük mindezt végesnek, és múlandónak? -
homeless #1369 eh lol. :DDD Te most szivatsz? Végtelenbe szerintem csak akkor lehet kijelölni pontosan egy pontot, ha van egy másik pont. Egyébként csak úgy találomra lehet kijelölni, de meghatározni a helyét csak akkor lehet ha van mihez viszonyítani(pl egy másik pont). Gondolj csak az időre. Ott is ugyanez a helyzet ugyanis az is végtelen. -
#1368 Végtelenben mihez viszonyítva jelölsz ki pontot? -
homeless #1367 Na ezen már én is sokat gondolkodtam. Ezt a 2 fogalmat(semmi, végtelen) nem lehet megmagyarázni. Szerintem a világegyetem mindig is volt. Nincs kezdete és nincs vége. Az már más kérdés, hogy a benne lévő bolygók folyamatosan változnak, elpusztúlnak, létrejönnek, azoknak van végük és kezdetük. De maga a világegyetem szerintem teljesen végtelen térben és időben is. De a Biblia konkrétan a föld teremtésére tér ki, ami nem a semmiből jött létre. Amikor a Biblia íródott még nem is nagyon tudhattak túl sokat a világegyetemről. -
#1366 Hogy lesz a semmiből valami? Mi a végtelen, illetve hogy lehet azt fölfögni? Gondolattal leírható a világ amiben élünk? -
#1365 Brekeke... -
homeless #1364 Azt írtam, hogy addig normális amíg az ember hisz istenbe egy normális szintig. De vannak olyan emberek, akik akik el se tudják képzelni, hogy volt evolúció, és nem csak hisznek abba, ami a Bibliába van, hanem biztosan tudják, hogy úgy történt. Na ezt tartom betegesnek gondolkodásnak és ez nem egyenlő azzal, hogy hülye abnormális, meg hogy beteg is az ember!!! És akár hiszed, akár nem, de én nem ítélem el őket, amíg engem meg nem próbálnak téríteni. -
#1363 ezekben a véleményekben azt bírom, hogy "én nem ítélem el a vallásos embereket, de nem normálisak". :D
ezek után szerinted hány vallásos embert érdekel a véleményed, ha hülyének, abnormálisnak nézed őket? nem kell válaszolni, csak költői kérdés. :P -
homeless #1362 Na akkor leírom én is a véleményem a vallásról: Először is ott kezdeném, hogy nem az Isten teremtette az embert, hanem az emberek teremtették Istent. Véleményem szerint azért, hogy el tudják viselni az élet nehéz dolgait, legyen kihez fordulni. Könnyebb úgy elviselni egy nehezebb, vagy éppen szomorú helyzetet, hogy lehet még reménykedni abba, hogy valami felsőbb rendü valami megsegít. Isten csakis az emberekbe él, sehol máshol, és nincs is semmiféle felsőbb rendű hatalom, ami bármit is teremtene. Addig még egészséges a dolog, hogy valaki szimbolikusan hisz istenbe, de azt már betegesnek tartom, hogy felnőtt értelmes, egészséges emberek, hogy képesek bebeszélni maguknak, hogy volt a nagy isten aki csak úgy a semmiből megteremtette az egész földet, az egész élővilággal együtt. Na ezt már nem tartom normálisnak(bár nem itélek el semmilyen vallásos embert), valamint kiráz a hideg, ha a külömböző szektákra gondolok. Olyan szinten parasztvakítás az egész, hogy az már fáj. Undorítónak tartom, hogy "normális"-nak tartott emberek 100ezreket adnak havonta az egyháznak, amikor ők meg 30nm-es házba laknak(van ilyen távolabbi rokonom). Az is hülyeség, hogy mindent Istenre fognak. Meghal valaki: "Isten szerette ezért szólította magához", valaki kigyógyul a rákból: "Isten megmentette, jujj de jó". Mi a fasz ez könyörgöm? Miért kell ezzel áltatni magunkat? Minden ember meghal, leállnak a biológiai folyamatok és kész. Nem azért mert valami felsőbb hatalom magához szólítja az embert.
A biblia tehát egy jó mese, vagy mese gyűjtemény, amit ugyanúgy nem szabad komolyan venni, mint egy mai filmet pl.: star wars, matrix. Szinte minden állítását meg lehet cáfolni bizonyítékokon alapuló tudományos magyarázattal, míg ez a másik oldalról nem mondható el.
Ez csak egy személyes vélemény volt, nem ítélem el a vallásos embereket, és tiszteletbe tartom mindenki véleményét, de nembiztos, hogy egyet is értek vele.
bye -
#1361 Ezek szerint valamelyik hihetőbb.. -
lord nihilus #1360 hú, egy pillanatra azt olvastam Tapsolni :DDDDDDDDDDDD -
#1359 Na megyek gabonakört taposni, sziasztok! -
#1358 Elmúlt a hatás? -
lord nihilus #1357 -
#1356 Ehhez van egy hozzáfűznivalóm, amit hanga szúrt be egy másik topicba:
-
#1355 Jó az anyag? -
lord nihilus #1354 http://www.mt.net/~watcher/stones.html -
#1353 Szerintem én nem találtam meg ezeket az utalásokat. :) -
lord nihilus #1352 Engem a Bibliával kapcsolatban legutóbb az keltette fel érdeklődésemet h létezik a Marson egy Cydonia nevezetű régió, ahol piramis szerű képződményeket figyeltek meg és ennek hatására keresgéltem. Egy ismerősömtől tudom h a Biblia ír erről a helyről mint az a hely ahol Lucifer fellázadt, persze nehezen kivehetően a szövegből, ezek többnyire utalások. Több százezer éves eme cselekmény. Külön angol nyelvű oldalakat találtam ezzel a dologgal foglalkozva.
Nektek mi a vélemyényetek erről? -
#1351 ejjmán ember... :)
Legalább képben voltál. ;) -
HUmanEmber41st #1350 Mármint én, h beégek, meg hülyeségeket írkálok..ehh :( -
Takezó #1349 lawl:D:D:D
[olvas csak nem szól hozzá] -
#1348 miezasírásrívás? :) -
HUmanEmber41st #1347 Nah így jár, aki nem néz utána.. -
#1346 Nem, Jézus nem imádkozott lámákhoz. :D
Éli, Éli lámmá szábáktáni. :) (csak így "parasztosan" írtam be) -
HUmanEmber41st #1345 Lámi Lámi lamah sabahktámi??? -
#1344 "Miért mondta Jézus a kereszten hogy "Istenem miért hagytál el?" Igaz hogy csak filmben láttam és nem bibliából olvastam és lehet hogy ne igaz.
De else tudom képzelni ha jézus valóban létezet akkor egy percre is megingott volna a hite. És azt sem hogy isten hagyta a fiát szenvedni a kereszten."
Talán segít. :D
Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos! Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg! A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?! És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott! Ézsaiás.53. -
#1343 Épp tegnap előtt kezdtem letölteni egy "Gonosz halottak" c. filmet, hát elég perverz éppen husvétkor. :D