A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pokol már a bibliában is szerepel? Az egész keresztéynség arra épül hogy bunos vagy, én csupán ezt nem értem...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Sin City life don\'t let the system get you down
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ha azt mondom, h a poklot és a mennyet nem a kereszténység találta ki és fõleg nem irányításra, akkor az azt jelenti, h nem irányításra találták ki és nem a keresztények.
MATRIX HAS YOU
a kenyérvágó késsel is lehet ölni, mégsem az a célja.
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Eleve írtam, h marhaság errõl vitatkozni és még csak társalogni is.
Nincs kellõ tudás mögötte.
A végsõ érv meg már a te szádból is elhangzott.
Aki nem ért egyet, azt átverték a papok.
😄DDDDD
nem fogom elolvasni az egész topicot annak érdekében hogy megismerjem a hozzászolásaidat...elég az amit nekem irsz.
az hogy ezeket a kereszténység találta ki, hm, szvsz, talán ha ismernéd az embereket akkor belátnád mire is jo ez...
álezoterikus maszlag? rám gondolsz? nem vagyok jártas az ezoterikában, nem foglakozom vele 😊
elhiszunk mindent amit mondanak, valodi ismeret sehol? hm 😊
Ajánlom elolvasásra a hozzászólásaimat. 😄
Egy szóval nem mondtam, h én bármiben hiszek.
Sõt pár hozzászólással lejjebb pont bizonyítani kezdtem, h ezt maga a Biblia sem tanítja.
Az pedig, h ezeket a fogalmakat a kereszténység találta volna ki irányításra...
Hát... Khm...
Kis történelem ismeret esetleg?
Hamár a Biblia és a kereszténység ismeretét nem lehet elvárni manapság.
A többi vallásról már nem is beszélva.
Álezoterikus maszlag az kilora, valódi ismeret sehol.
Isten nem maga a szeretet? Szerinted Õ a pokolba küldene téged? Gondolkozzatok már egy kicsit ne csak a papok prédikálásaira hagyatkozzatok....
Kíváncsi vagyok, h az mikor fog elõkerülni, h a Biblia tanította eredetileg a reinkarnációt.
Na az a megalol téma. 😄
bár te jobban ismered azért a Bibliát...
Az apa választhatott, h veri-e a gyereket. A pap választhatott, h hogy magyarázza a passzusokat. Pistike meg választhatott, h öl-e, vagy sem.
Ha szimplán csak esendõség van, szabad választási lehetõséggel és eleve ismeréssel, ami nem azonos az elrendeltséggel, akkor egyik tett sem kenhetõ egy teremtõre.
Egyszerûsítve:
Nincs benne utalás arra, h a lélek halhatatlan lenne, arra viszont igen, h az ember megszûnik létezni amíg halott. Tehát nincs olyan része, ami még bolyong bármerre a halála után. Nagy vonalakban azt írja le, h az embernek ven egy teste, amit isten ellát az õ lelkével (ez egy szigorúan személytelen életenergia). És élõ lélek lesz ezáltal az ember. Az emlékei és tettei teszik egyedivé, valakivé. Ha meghal az ember, akkor a teste elporlad, az életenergiája visszaszáll istenhez, az ún személyes lelke az meg a seolba kerül, ahol öntudatlan állapotban várja a feltámadást. Amkor is kap egy romolhatatlan testet, újra megkapja az életenergiát, majd a személyes részét, tehát az emlékeit, stb.
A halhatatlan lélek, mint olyan valószínûleg a görögök révén került elõször a zsidõ, majd késõbb a keresztény hitbe is.
A pokol, mint olyan, az mint gyehenna szerepel a Bibliában, ami a szemét és késõbb a bálványok megsemmisítõ helye volt. Tehát a végsõ és teljes megsemmisülést példázza. Egyedül a Sátán és a bukott angyalok esetében beszél örökös szenvedésrõl, lévén, h õk halhatatlanok.
A determináció meg nem volt gond egészen Pál azon kijelentéséig, h vannak eleve kiválasztottak.
ez egy kibújás a rendszer alól. 😊
Ellenkezõ esetben az az egyetlen helyes döntés, ha nem teremtek.
Merrt abban a pillanatban, h nem determinálom a sorsod, a Te döntésed lesz, bármit csinálsz. Bármennyire is olyannak teremtettelek, hogy esendõ legyél.
(Nem kötözködés, csak érdekel)
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Még egyazon vallásban is változnak a megítélések a korral.
Ami a lényeg, h isten eleve elrendel embereket a determináció szerint, akik akármit is csinálnak, úgyis olyat tesznek, h a mennybe, v a pokolba kerülnek.
Az, h a pokol mint olyan, vagy a halhatatlan lélek, vagy a determináció, amiknek összessége kellene ehhez a problémakörhöz, a Biblia szerint valszeg nem létezik, az egy más kérdés. 😄
Ki a jó, és ki a rossz. Régen volt a jó, és ma ki az?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Akkor igaz lenne, ha eleve elrendelném a sorsod.
Azért mert én tudom, hogy mi fog történni, ha felrobbantod a parlamentet, attól még te leszel a felelõs. 😄
Durván egyszerûsítve azt, h a jófejek eleve ki vannak választva a jóra, a rosszak meg a rosszra. És ez így is marad, ha fejen állva összeszarják magukat, akkor is.
Még megmagyarázták valahogy, hogy akkor mi a pöcsnek imádkozzanak, meg ilyenek, de arra most nem emléxem.
Ha idõm engedi, utánanézek.
"Példa, ahogy ezt már eg ymásik topikban is mondtam: Isten tudta, hogy mi fog történni így, és mi akkor, ha egy pillangót kicsit arrébb rak, így gyakorlatilag én nem tehetek arról, amit teszek."
Erre esetleg? ^o)
Elég sokat fabrikáltak még Kálvin után, h végre használható tanaik legyenek, de pszt. 😄
Eleve elrendeltség: mész az erdõben és determinálva vagy, h a brazil nõi kézilabda válogatott elkapjon és megerõszakoljon.
Eleve ismerés: mész az erdõben és vagy megerõszakolnak, vagy nem, vagy csak páran, vagy mind, de kétszer. És az összes lehetõség összes következménye az egész lehetséges életed alatt ismert.