5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • HUmanEmber41st
    Erre majd mondhatnál valamit SRobi!
    www.aranylaci.fw.hu
    Mármint a topik témáját érintő cikkek elolvasása után...
    Ha lesz 1 kis időd :) :)
  • SRobert
    Majd ha egyszer sok időm lesz. :)))
  • Coni
    Mh isten képét tilos leírni minden pozitív vallásban, ugyanis A Való vagy Igaz Isten képe nem más, mint a körülötted levő világ! Ha gonosz vagy, gonosznak látod istent, és veled is olyan lesz, méghozzá vagy 3 generáción keresztül szálnak bűneid, apáról fiúra, ugyanis a világképet a szülőktől tanulják a gyermekek! Ha jó vagy és megbocsátó, szeretteljes, akkor mindenben ezt fogod látni, és jó lesz számodra a világ is, ugyanis jobbá csak a jó emberek tudják tenni a világot, és nem a paranoid üldözésimániás szektások... Nos... hogy ne legyenek bálványai Istennek és tulajdonságai, ezért tilos ábrázolni, vagy jellemezni!
  • sz4bolcs
    Én nem tudom, csak tippelgetek, mert már nem emlékszem rá, de gondolom Te azért tudod kizárni, mert végigolvastad, és nem találtad benne. :)
  • sz4bolcs
    esetleg Mindenható
  • sz4bolcs
    Atya, vagy Úr-ként sincs benne a Bibliában Isten?
  • sz4bolcs
    A Biblia főhősét.
  • HUmanEmber41st
    Hm az is érdekes, h csak a zsoltárokban van leírva Isten néhány tulajdonsága, mert amúgy még a neve sincs igazán említve ( Jehova név ugyebár nincs leírva a Károli-féle Bibliában.)
    Most akkor kit is tiszteljünk, szeressünk???
  • sz4bolcs
    Lécci ezt fejtsd ki bővebben :)
  • SRobert
    Nem normál etika és nem egyszerű embereknek.
    A többi stimmel. ;)
  • patiang
    Nem gondolkoztatok el azon, hogy ha a Bibliából kiveszed a hókusz-pókuszokat /BOCS/ , marad egy normál etikai törvénykönyv, mely megmutatja az egyszerű embereknek, hogy hogy kell egy társadalomban élni. Csak nézzétek meg a Tízparancsolatot. Kering a neten Holy Bible nevű program, érdemes letölteni.
  • sz4bolcs
    de tényleg mellékes... eddig gondolkodtam azon, hogy megnézzem az oldalt. :)
  • SRobert
    Na ez nincs benne a tízparancsolatban sem. :)

Ha benne lett volna, akkor bajban lettek volna, mikor a népirtásokat véghezvitték a "honfoglalásukkor". :)
  • Coni
    Srobert... hamurapi törvényei nem a demokráciát szolgálták... holy volt ott leírva, hogy minden ember isten képmására teremtetett, és ezáltal minden emberi életet úgy kell szeretni félteni és tisztelni, mintha isten lenne!
  • SRobert
    "A tízparancsolat az első demokratiukus törvények amik írásosan megjelentek..."
    És Babilon? (Hamurappi barátunk ugye) ;)

A Biblia "lényege" meg koronként változik.
    Az eredeti értelme meg kikutatható, de az ezzel foglalkozókon kívül általában senkit sem érdekel. :)

De mindegy is, mert teljesen lényegtelen... :)
  • Coni
    A bibliát értelmezni!... Nem könnyű dolog.. az emberi szociális tulajdonságok, vagy pszichés tulajdonságok tökéletes ismerete jellemzi... A tökéletességű felépítése, messze túlmutat a bibliának a mai világ sziciológiai tudásán! Lehet-e egy olyan művet értelmezni, felfogni, ami lehet hoghy a jövőből származik? A tízparancsolat az első demokratiukus törvények amik írásosan megjelentek... és azok az ellentmondásosságok, amik az embereket gondolkodsra készteti, és a vitáival szüntelen reklámot csinálnak ennek a patináns műnek... Valahogy sokkal több mint aminek látszik... Hogy mi az értelem neki? szerintem a http://pszichohistory.fw.hu -n a demokrácia írásban olvasható, mármint ami szerintema biblia lényege!
  • Tetsuo
    Több okból sem.
    Az egyik: Dan Brown nem az eredeti szerzője a könyvében írt teológiai gondolatoknak, azokat más irodalmakból vette át, ő csak a krimi szálat írta és néhány karaktert ábrázolt.
  • HUmanEmber41st
    Dan Brown, Drábik János, gabonakörök???????
    Istálló, gazemberség hupákolás, cirkuszolás???
    Hogyan kerülnek ezek egymás mellé???
  • SRobert
    Nem, de olvastam.
    Viccnek jó volt. :)))
  • sz4bolcs
    Az tutti, hogy Dan Brown már nem megy vissza Drábik mellé gabonakört taposni...
  • HUmanEmber41st
    Biztos...
    20 év múlva azt sem tudják ki volt ez a Dan Brown és a Bibliát ugyanannyian fogják olvasni, mint edig is...
  • sz4bolcs
    megnézted a Da Vinci-kódot? :D
    A teológusoknak is haladniuk kell a korral. Ki tudja, lehet 1500 év múlva a Biblia aljára lesz nyomtatva: korrigálva Dan Brown útmutatása alapján.
  • SRobert
    plusz n a négyzeten az egyenlő X
  • sz4bolcs
    Egy meg egy az kettő.
  • patiang
    A Bibliát X féleképpen lehet értelmezni. Mindig attól függ ki magyarázza.
  • sz4bolcs
    Cigarettázom az árokparton, és egész világ a hamutartóm. :)''
  • SRobert
    Ahhamm...
    Irány a filo topik pls... :)))
  • sz4bolcs
    Nekem olyan létezőt mutass, ami osztásból jött létre, de nem osztható tovább.

(Amúgy szerintem nem a második bekezdésed első mondatát akarod cáfolni, mivel az mellett érvelsz, ha nem tévedek.)

De most ugrott be hogy 0 igenis előállhat osztásból, ráadásul tovább osztható. pl. 0/5 ez osztva 3mal, így azt, hogy "Nincs olyan osztásból előálló, ami tovább nem osztható." - nem cáfoltad meg.

Mondd meg nekem, hogy vélgtelen és pont mely tulajdonságai különböznek. Én azt mondom, hogy egy tulajdonságuk sem különbözik, így azok megegyeznek.
  • homeless
    "Szerinted a pont egy olyan létező, ami oszthatatlan. Szerintem nincs létező oszthatatlan. Nincs olyan osztásból előálló, ami tovább nem osztható. Ha pedig a pont nem osztásból állt elő, akkor a végtelennel megegyező."

A pont nem osztásból állt elő és mégse egyenlő a végtelennel. Ezt próbáltam cáfolni. A 0 se osztásból állt elő mégse egyenlő a végtelennel. Én csak ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet, hogy a pont egyenlő a végtelennel.
  • sz4bolcs
    Ha van helye, akkor máris tartozik hozzá érték, mert viszonyított. Valamihez képest kell valahol lenni a pontnak, ugye.
    "Szerintem nincs létező oszthatatlan. Nincs olyan osztásból előálló, ami tovább nem osztható."
    -Most végülis a két mondatom közül melyiket cáfoltad meg? :) Az elsőt nem, írd be a számológépedbe, hogy 0/5. 0-val nem lehet osztani, viszont a 0 osztható. A második kitételbe bele sem esett, ezt jól megláttad, mert nincs olyan dolog amit osztva 0-t kapsz. Engem az érdekelne, amikor valami osztásból jött, és tovább már nem osztható. Ha valaki ilyet mutat, akkor feleségül veszem.
  • homeless
    De van pont ha nem tartozik hozzá érték. Mert van helye. De fizikailag nem létező dolog. Illetve lehet értéke a pontnak. Minden értéke 0. Lentebb írtad, hogy nincs létező oszthatatlan. Na a 0 pont ilyen. Nem osztásból jött létre és nem is lehet osztani, mégis létezik.
  • sz4bolcs
    Persze én is tudok azzal érvelni, hogy ha nem tartozik hozzá érték, akkor nincs pont.
  • sz4bolcs
    Attól függ, mire gondolunk.

Szerinted a pont milyen részekből áll?
  • EmThor
    de akko már nem is könyvről beszélünk nem?

épp ez az hogy ha megnézzük mindig van egy kisebb alkotóeleme...
  • sz4bolcs
    darabokra tudom vágni, lapjaira szedhetem, esetleg betűire...
  • sz4bolcs
    Amikor valami részekből áll, akkor az osztható. Ha egy lapokból álló összefőzött könyvnek nem lenne első oldala, nem is lehetne kinyitni (tekintsünk el a számozástól).
  • EmThor
    de a pont mint oszthatatlan egész, maga is részekből áll. ahogy a biblia is kívülről egy darab valami és lapokból áll. nem osztható részek..
  • sz4bolcs
    Még messzebbről pedig nem is látható.
  • sz4bolcs
    Mégközelebbről megint az.
  • EmThor
    mi van ha rosszul gondolod? 10 fényévről a föld is egy pont... közelről nézve, meg nem... na?