A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Igen ez az egyik ahogy értelmezik, de ez hol van a Bibliában így? Hol van definiálva? 😊

Másik: Kéne nekem egy most használt magyar biblia isteni sugalmazottságának cáfolata olyan érvekkel, amik azt magyarázzák, hogy két nyelv jelentésvilága, két nép kultúrája, és gondolkodása mennyiben tér el egymástól úgy, hogy magának a Bibliának a jelentése változzon fordítás közben. Ez már cáfolná a most kezemben levõ Biblia Isteni sugalmazottságát, tehát hogy egyáltalán nem ugyanaz mint az eredeti, így nem lehet "szent". 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Bár nem engem kérdeztél 😊
házasság keretén belül csakis gyermeknemzés céljából szabad sexelni.
Ami ezen kívül történik, az paráznaság.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
SRobert: Tudnál segíteni, hogy bibliailag mit jelent a "paráznaság" szó? Mert ugye a Biblia nem definiálja, de a hívõk gyakran jönnek vele érvként és bibliából vett példákkal (aminem definició) a szabad sex ellen...

SRobert
Fú, de a Biblia a téma mámeg... 😊

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Írnék neveket, de azt persze nem mondják be a rádióba...

sz4bolcs
egy f és max. bûnszervezet.

REALista
A Vatikán a világ legnagyobb maffiája!!!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

sz4bolcs
Ameddig ez így van, addig mindig lehet hallani buta általánosító emberekrõl.

QuippeR
tessék általánosítani, az mindig megalapozott :/

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Azért mindig lehet hallani pedofil, homokos stb hajlamú papokról..a házasságon kívüli zabigyerekekrõl meg már ne is beszéljünk...

sz4bolcs
(statisztika eddig és ezután sem érdekel)

sz4bolcs
nem a római katolikus papság, hanem az a konkrét pap...

Egy kicsit OFF a téma, de ma hallottam a rádióban, h egy M.O-i faluból elzavarták az emberek a kat. papot, mert nem akart eltemetni egy vallásos ( templomba járó) család szintén templomba járó gyermekét ( balesetben elhunyt).
Érdekes 1 pap volt, mert magnóról mondta a szentbeszédet, ( mert beteg a torka) de amikor a mise végén meglátta, h kevés a pénz a perselyben, bezzeg lecsapta az oltára és kérdezte a hívektõl:
-Most mit csináljak ilyen kevés pénzzel?
Bocsi az OFF ért, de egy kicsit lehet ezen is elgondolkodni, h vajon miért tart ( ahol tart) a róm.kat. papság?
Nem volt elég egyértelmû Jézus????

SRobert
Igen, igen...

Ez egy olyan dolog, amit alapból még hívõ zsidók sem utasítanak el, de azért ez egy sci-fi. 😊
Szerencsére nem olyan egetverõen pofátlan bûvészkedés az elmélet, mint a Biblia kódja c. könyv.

SRobert
Egyszer meg lehet nézni. 😊
De kicsit erõltetett a "thiller" szál a történetben.

Guilty01
hmm...érdekel ez a film,nem tudjátok legközelebb hol adják? vagy egyáltalán érdemes megnézni?

You\'ll never walk alone!

SRobert
így már ok, majd írok. 😊

Csak angolul találtam meg:
In The Code Conspiracy... all hell breaks loose, when a couple of friends that own a software development company accidentally stumble upon the key to breaking the "Torah Codes" in the Dead Sea Scrolls, which enables them to know everyone's future as well as scientifically proving the existence of God. Now, everyone wants the information, and they'll kill who ever they have to to get it.

Tulajdonképpen a lényeg, hogy a Holt-tengeri tekercsekben valami kód van elrejtve, ami alapján minden történést meg lehet jósolni, illetve tudományosan bizonyítható Isten létezése...

SRobert
Én nem láttam.

Tartalma?

Hello!

Látta valaki ezt a filmet tegnap este a Film+-on?
Van annak valami alapja?

sz4bolcs
Szinte már szivárvány. 😄

SRobert
Így jártál, baze! 😊))

Hopp, láttad felreppeni újra a színvonalat? 😄

sz4bolcs
fene vigye el 😄

SRobert
Az irónia szónál aszittem, h télleg én, de aztán mégsem! 😊))

sz4bolcs
Srobert: Azt hiszem Te írtad régebben azt a kis irónikus történetet, amikor a fizikusok másszák a hegyet, és amikor megfáradtan felérnek a csúcsra, teológusok, és hívõk üdén fogadják õket.

Valaki le tudná írni pontosan ezt az aranyos kis történetet? Mert nagyon tetszett, csak nem emlékszem rá.

SRobert

SRobert
Örülök. 😊

Mindig mondtam, h érdemes ide írni. 😊))

SRobert
A lélekvándorlás erõltetéséért nálam büntipont jár. 😄DD
Csak ide vagy 10x írtam le, h miért és többet sohasenem. 😊))

De lehet, h én is elkezdem mondogatni, hátha népszerûbb leszek. 😊

Igen, a lényeg ott van, h emberek írták embereknek és emberek magyarázzák embereknek. Az igazságig el lehet velük jutni, de a lényeg az már ezen túl van.
És még csak nem is odaát. 😄

Igaz! Nagy igazságok vannakbennük! (Meg kivágva belõllük mert az egyháznak/egyházaknak nem vette be a gyomruk.)
Pl. A reinkarnáció tanát is kivágatta Justinianus császár mert hogy nézne már az ki, hogy a császár mondjuk koldusnak születik meg. 😊

A bibliát és más könyveket lehet hogy Isteni, vagy ha valakinek bántja a fülét felsõbb erõ sugallatára írták, de EMBEREK! EMBEREK ÍRTÁK LE! A Kapcsi kicsinyes mindent belemagyarázó, mindent saját hasznukra fordító emberek!
oniel
de talán nekem igy jobb is, akkor hogy nem ismerem eme "tárgyakat" igy jobb nekem az élet!!

oniel
igen ,vannak fanatikusan pénzgyüjtö emberek is.

nekem több gondolatom nincs most éppen.talán mert dire s. et hallgatok.

sz4bolcs
Rossz, aki jóra gondol, és már Te is jóra gondolsz. 😄

SRobert
hehe cicil szféra...
ciVil szférát akartam írni. 😊

SRobert
😊

Nehéz úgy beszélgetni valamirõl, h az eszmecsere tárgyát valaki nem ismeri.

A Bibliában és más népek szent könyveiben nem az a lényeg, h jól hangozzon, meg, hogy halandzsázzanak. Ahogy a görög mítoszoknak, úgy ezeknek is mögöttes tartalma van. Általában a "cicil szférában" ezeknek az értelme eltorzult, hisz minél távolabb kerülünk egy kortól, annál több háttérinformációra van szükségünk a kor és az akkor született írások pontos értelmezéséhez.

A mai vallásos magyarázatok pedig nagyrészt olyan korok és emberek termékei, akik fel sem fogták, hogy ez a probléma létezik, így mindig a saját észjárásuk, korszellemük szerint (át)értelmezték ezeket a szövegeket.

Ráadásul a hatás-ellenhatás törvényének érvényesülése miatt a keresztény egyházak és felekezetek szelíd, vagy éppen nem szelíd térítõ szándéka ugyanolyan fokú ellenérzést, gyûlöletet váltott ki az ellenkezõ irányba.

Így a keresztény tanokat ostorozók átestek a ló tulsó oldalára.
Amíg senki (legalábbis, akinek a minimumot súrolja az agykapacitása) nem hiszi azt, h a görögök azon, h Khronosz (idõ) megette a fiait tényleg azt értették, h volt egy kannibál istenség, aki zabálta a saját gyerekeit, ugyanezek az emberek állítják, h a Biblia tanításai mind sületlenségek, mögöttes tartalom nélkül.

Na de így hosszú lesz, majd folytassuk, ha gondolod...

oniel
nos a bibliát én még soha nem olvastam még csak a kezemben sem volt.
tehát ebben a témában szüz vagyok.(nem befojásol semmi sem!!senkinek az irása sem!)
a nagyokat mondasz rola azt nem én mondom, én csak idéztem belöle csak nem tettem macsakörmöt (bocs)amikor azt mondják hogy jöt a nagy varázslo oszt kettényitota
a folyot, akkor azt ugy kell értenni ,hogy ha nem hiszel istenben akkor ez az egész halancsa.nagyokat mondanak rola hogy minél érdekesebb legyen a biblia.
-de most csak beszélgetünk mint két jo barát!!!!!te ismered a témát én meg nem (archaikus korban íródott szakrális szövegek)!!!
-te meggyözhetel engem ,én nyitot vagyok mindenre!!!
-én minden embert, beleértve téged is, nem nézzek le (te se tetted.)hanem megprobálok értelmes eszmecserét folytatni.persze ehezz megfelelö partnere is szükség van.itt a forumban meg is találom ezt.

SRobert
Azt írtad:
"az egész csak halancsa.mert amit nem tudsz felfogni arrol lehet nagyokat mondani.
a feltámadás olyan mint a vattacukor,a majálison.csak addig kell mig nincs egy gyereknek sem.
"
Na erre írtam a saját magad által mondottakat. 😊

A Hal Ancsát meg a halandzsa helyett írt szóra.

A biblia egy olyan kor terméke, amikor másképpen gondolkoztak az emberek.
Nem nagyotmondás volt a szándéka, de tulképp ez ebben a fórumban mindegy is. 😊

Tehát ezesetben te voltál az, aki nem tudod felfogni, h mi is a biblia, meg általában az archaikus korban íródott szakrális szövegek, u h jó nagyokat mondasz róla. 😉

Kb ennyi.
Tehát tökéletesen értem, amit írtál, csak máshogy látom a dolgokat.
(És nem, nem azért, mert elborult hívõ vagyok.)

oniel
hát épp ezt magyarázom. vagy érted amit mondtam? mert akkor bocs!

sz4bolcs
Így teljes. 😄

Hanga
együtt

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Mert melyik is az igazi élet?
Amit itt a Földön töltesz el illúzióban, vagy a a másikfajta lélek-szerinti élet
without illúzió???

fejtsd ki bõvebben😊
SRobert
<#conf>

<#kuss>
SRobert
nem egy egyszerû kérdés...
szimpla hülyeségnek tûnik, de nem.

sz4bolcs
Élet elõtt is van halál, csak másképp halod meg.

Lassan jobban érdekel, hogy van-e élet a halál elõtt...

SRobert
Örülök, ha teccik. 😊

Koszonom Srobert megneztem a linkeket es nagyon jok <#worship>
mateus33
Ez igaz.

SRobert
Aki meg szeret könyvet olvasni:

A holt-tengeri tekercsek: negyven év után / Vermes Géza ; ford. Gera Magda ; szerk. Komoróczy Géza. - Budapest : MTA Judaisztikai Kut. Csop., 1992. - 23 p. ; 21 cm. - ISBN 963-7450-79-3

Ha felvetõdne...
Nem azért kell a könyveit magyarra fordítani, mert rosszul beszéli a nyelvet, hanem mert az Oxfordi Egyetem professzora és nem magyarul írja a munkáit. 😊

SRobert