5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #2102 No most akkor mondd meg ki az /Istenen kívül/, aki megmondja ki a keresztény?
A keresztes lovagok is a pápa parancsára, a kereszt zászlaja alatt "óvták" a hitet, muzulmán hitűek halomszámra gyilkolásával.
Jézus, ha nem támadt volna fel, most forogna a sírjában.:((( -
#2101 tehát hogy csak az Istenhívő kerülhet mennybe? -
Bammy #2100 Én épp erről beszéltem!!!!! Hogy az igazi kereszténység nem arról szól amit a kzépkorban, és még esetleg ma is művelnek. Hanem arról amit Jézus tanított! -
#2099 lehet, hogy ők keresztényeknek vallották magukat, de én azokat nem nevezném keresztény embereknek akik ártatlan embereket gyilkoltak le... -
#2098 ez most hogy jön ide? azt hittem a jelenről beszélünk -
patiang #2097 És a "mezítlábasok" kiktől vették fel a tanokat?!! -
patiang #2096 Mutasd meg hol vagyon írva a Bibliában, hogy olyan gyalázatosan kell hirdetni az Igét.
Az egyházaknak /tisztelet a kivételnek/ SEMMI köze Jézus-hoz, és a Bibliához.:(((( -
patiang #2095 Ne feledkezzünk meg róluk, azokról akiket a rómaiak tüzes trónra ültettek, halomszámra, akkori szokás szerint kereszre feszítettek !!!!
Csak az a bibi, hogy a későbbi keresztények rohadt gyorsan elfelejtették, mit tettek velük, és ők még többet kiírtottak. Szomorú, hogy egyazon hithez tartozókat sem kímélték / reformáció /, csakhogy ne kelljen osztozni.:((( -
Bammy #2094 Aztán Jézus mikor kérte azt hogy gyilkolják le azokat akik nem keresztények? Ő azt sem tudta hogy ez lesz a kötelező vallás egy ideig, stb. Ő hirdetett valamit, tanított, s jóra PRÓBÁLTA buzdítani az embereket! És ő keresztényként élt, de nála a kereszténység nem azt jelentette amit a középkorbanb,. vagy sokaknál ma is. Nál az volt a kereszténység hogy szerette az embertársait és ahol tudta segítette. Én nem arra értem amikor a kereszténység nevében legyilkoltak egy kiló embert..annak semmi köze Jézushoz! Ezt tényleg csak asok fasz találta ki hogy legyen hatalma. A sok képmutató papot meg a húde keresztény vagyok embereket én is utálom, akik addig nagy keresztények amíg templomba járnak meg stb gyűlésekre, de ha vmit tenni kell akkor már nem azok, azok az igazi keresztények akik Jézust követik! Én sot nem arra értem hogy betartom teljesen a tízparancsolatot, vagy nem szeretkezem a bnőmmel, de azért vannak dolgok amik hozzátartoznak a kereszténységhez! És én eddig egy pappal találkoztam aki normális misét tartott, de ő jó votl hallgatni! A lényeg! A kereszténység az amit Jézus hozott létre, az egy dolog hogy az idpők alatt mi lett belőle, de az alap kereszténységben az rejlik, hogy kövessük Jézust, szerintem! -
patiang #2093 Hát frankó lenne, ha föld még mindig lapos volna.:))) -
#2092 hogy érted, hogy ragaszkodik? méghozzá görcsösen? szerintem az egyháznak lassan semmi beleszólása nincs a világ dolgaiba -
#2091 És ne felejtkezzünk el a több millió keresztény vértanúról sem... -
#2090 És a katolikus egyház valamikori óriási hibái és bűnei megváltoztatják Jézus tanítását???
Mert szerintem egyáltalán nem. -
#2089 Ugyan nem biztos, hogy szeretetnek, vagy önzetlenségnek hívnám, bár lehet, hogy még az is... de mindenképp önfeláldozás.
Ez nem fér össze a hatalomvággyal? Szerintem mindenképp egoizmus. -
laci3000 #2088 ja és el ne felejtsük hogy önként válalta
(beált katonának) -
laci3000 #2087 Elhivatottság->agymosás->fanatizmus.....
(kedvedre vállogathatsz) -
#2086 És a katona, aki a vesztébe fut az "ÜGYÉRT" ? -
laci3000 #2085 Az szeretet = önzetlenség és/vagy önfeláldozás egy másik személy érdekében és nem fér össze semmilyen körülmények közt a hatálomvággyál
(ha esetleg más véleményed van akkor majd a szent inkvizíció elintézi hogy legalább elrettentő példának legyél jó...) -
patiang #2084 Mond a katolikus egyház miért ragaszkodik olyan görcsösen a soha visszatérni nem fogó hatalomért? Az amit ezen a téren művel, cirkusz.
Más egyházak, felekezetek meglovagolják /igyekeznek/ az új trendeket. -
patiang #2083 Európában a középkorban a kutatások szerint kb 3 millió ember életét követelte a "szeretet".:(((((((((((( -
#2082 és? -
laci3000 #2081 és ennek a szeretetnek a nevében több (10e vagy 100e) embert megkínoztak és kínhalálra itéltek
(mert esetleg másként gondolkotdak)
szép példája a toleranciának
(a napjainkban legfeljebb szelídebbek az eszközök, de a cél ugyanaz-hatalom)..... -
#2080 éjj még írni sem tudok -
#2079 jézsu és a haverok -
Bammy #2078 Lehet hogy mára, vagy esetleg a középkorban az egyház teljesen eltért az alap hivatottságától (mint tudjuk ténylegesen eltért, s ezért volt a Clunyi reform) attól még az éártelmes részeketr ki kéne ragadnunk a bibliából, és minden ilyen dologból. Persze ma már tudjuk hogy nem úgy jött létre a Föld és a vilámindenség ahogyan azt a Bibliában leírták, de nem vot magyarázat rá, így kreálni kellett vmi magyarázatot amiben hihetnek azemberek. Ma ha azt valljuk, hogy a világegyetem végtelen, akkor az emberek nagy része elhiszi. De nincs bizonyítva az sem, hogy pl van egyszer vége, de ha ott kimész, akkor meg bejössz a másik végén, ezáltal ismétlődik. Elvileg ez is lehetséges, de az is hogy ott áll a világmindenség végén 3 táncoló elefánt és ha tudod a kérdéseikre a választ akkor bemehetsz. Na mind1 értitek, szal ezzel a dologgal kapcsolatban nincs smemi bizonyítva, így nem tudjuk mi van, ugyanígy volt ez régebben is, nem tudták hogy keletkezett a Föld, hát kitaláltak vmit. De a lényege a SZERETET, amit Jázus is hirdetett. S ez még a South park-ban is bent van, ami ábrázolja a mai egyházat, de a végén megint csak ott van egy tételmondat (ami persze minden south parkban bent van, s akkora igazságok h csak na, de opersze mindneki cska a káromkodást veszi ki belőle..) hogy a lényeg a szeretet és Jézus s Isten arra bíztat minket hogy szeressük egymást. -
#2077 1980-akárhányas illusztrált katolikus gyermek(!) Bibliában azzal kezdik, h a bibliai teremtéstörténet nem tudomány, hanem vallásos leírás a kor emberének és vázolja az evolúciót, a képeken pedig őslények láthatók.
Szerinted? ;) -
patiang #2076 Nos biztos Neked van igazad, de az én tudomásom szerint még csak foglalkozik a lehetőséggel.:) -
#2075 A vatikán ezt már rég elfogadta. -
#2074 A Bibliában van olyan, hogy hány éves a világ? -
patiang #2073 Van benne valami.
A Teremtő létrehozta az egysejtűt, és az evulálódott.
Nehogy félreérts, nem gúnyolódni akarok.:))) -
#2072 Szerintem egyik elmélet sem zárja ki a másikat -
patiang #2071 Nem tudom, hogy a fundamentalista keresztények mit szólnak arra a tudományos hírre, hogy a tengeri sün is a rokonunk lehet. Ja persze: NUKU evulóció.
Bár az igazsághoz tartozik, hogy a Vatikán foglalkozik annak a lehetőségével, hogy az evulóviót, mint lehetséges alternatívát figyelembe vegye. A szekér után kötött ló esete.
-
#2070 :) -
patiang #2069 A szmájli nem Rád vonatkozik, hanem a tényre.:) -
patiang #2068 Jaaaaaa!
-
#2067 a hívők mondták, hogy ottan van benne a Bibliában. -
patiang #2066 KI mondta?! -
#2065 genetikai átmenet vagy időbeli? jelenleg úgy gondolják, hogy a cromagnoni meg a neandervölgyi ember egyszerre élt, és a cromagnoni háborúkban megölte a neandervölgyit. genetikailag nincs tehát átmenet, időben meg egyszerre éltek (amíg szegény neandervölgyiek éltek). -
laci3000 #2064 "köztudot"?!
Ő mondta?
kinek?
nekem még nem..... -
#2063 mi marad a mondatból, ha a b*zit, az érvet, és az ál-elfogultat is idézőjelbe zárom? :D:D::D