A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
"nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani elõírást betartja"
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
kb ennyi, thx, gg, bye 😛
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ez a Biblia értelmezése, s nem Jézus fikázása topic..erre ott van a "mire mentünk a kereszténységgel"
thx<#nezze>#nezze>
Látszik, h nem olvastad...
Most találtam ki egy viccet (amit lehet már elõtte mezer formában írtak..):
honnan ismerte Jézus az Újszövetséget? hiszen halála után írták 😊
mint már mondtam: Leviták könyve. nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani elõírást betartja. maximum ortodox zsidót.
egyrészt valamit mondani és tenni két külön dolog. másrészt ha én azt mondom, hogy hívõ vagyok, akkor én nem a Sátánban hiszek, hanem Istenben. maga a Sátán az elég érdekes dolog: sokszor említik a keresztény egyházak, sõt szinte biztos vagyok, hogy a tiszta katolikus hit szerint van Sátán. megint más kérdés, hogy ha csak az egyházak által elfogadott dogmákat száz százalékig hívõk lehetnének egy egyház tagjai, akkor most körülbelül hatmilliárd egyház lenne a Földön. 😊 már többször is írtam, hogy nem lehet valakit kényszeríteni arra, hogy higgyen valamiben. vagy hiszi vagy nem, ez egy adomány.
én úgy hiszem, hogy ez egy módja a felelõsség arrébbtolásának. "nem én vagyok az oka, a gonosz Sátán miatt van." én nem hiszek ebben a mondatban. mondjuk ki kerek perec, ha valaki öl, akkor nem a Sátán kísértette, hogy ezt tegye, hanem egész egyszerûen egy baromállatökör és nem méltó az ember névre. persze késõbb megbánhatja, van ilyen, és én hiszek is ebben, hogy néha a legnagyobb vadbarmok is átgondolják az életüket, és megváltoznak.
és ugyanez igaz a kisebb bûnökre is. nem azért csináltam, mert gyenge vagyok és engedek a kísértésnek. akarva tettem, én... én csináltam a legeslegelejétõl egész a legeslegvégéig, az én hibám... (lehet túl nagy az egom, azért gondolom így. 😄)
még egyszer mondom, ez nem azt jelenti, hogy nem létezik valami, amit érdemes Sátánnak nevezni, csak éppen ez nem egy személy. Isten személyében hiszek, a Sátánéban nem.
Mindenkit, aki kísértésbe esik, a saját kívánsága vezeti félre és csábítja a rosszra.
A kívánság pedig, mihelyt megfogant, bûnt szül, a bûn pedig, ha elkövetik, halált okoz.
Ne tévedjetek tehát, szeretett testvéreim!
Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülrõl, a világosság Atyjától származik, akinél nincs változás, sem árnyéka a változandóságnak.
(Jak 1,13-17)
Ez a lényegi pontja a kérdésnek. 😊
Amúgy a keresztények nagy többsége tényleg azt vallja, hogy minden más vallás hamis és minden hamis dolog a sátántól van. 😊
A szemszögbõl amit Te írsz az a dolog áll elõ, hogy nincs Sátán, nincs bûn. 😊
Ez nem igaz. Isten nem azt akarja, hogy ne élvezzük az életet, csak azt hogy közben emberek maradjunk, és ne süllyedjünk az állatok szintjére. Ezért van az, hogy csak azzal bújunk ágyba, akit elvállaltunk a közösség elõtt (=házasság), és akiért felelõsséget vállalunk, akit nem hagyunk ott pitiáner sérelmek miatt (akár mondjuk egy gyermekkel a szíve alatt).
"A keresztények szerint a buddhizmus, és minden más vallás, minden érdekeikkel ellentétes a Sátán mûve."
A keresztények = több milliárd ember. Nincs semmivel kapcsolatban ilyen egybehangzó véleményük, nemhogy ebben a kérdésben.