A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Vas logikával. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Mondom, csak olyanokról beszélek, aki szívvel-lélekkel betartják Jézus általi 10 parancsolatot.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

SRobert
Csak tíz?
Furcsa számolás az ilyen. 😉

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Szomorú idõk azok, hogy már azokat is szentté lehetne avatni, akik csak megtartják a 10 parancsolatot...

Jah én azthittem keresztényekre gondolsz 😊 😊

QuippeR
a félreértések elkerülése végett, a Leviták könyvében található elõírásokról volt szó. szóval õk csak kóser kaját esznek? (csak hogy az egyik legkézenfekvõbbet említsem.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

sz4bolcs
Mikor avatják õket szentté?

én meg voltam, s elegem is lett belõle, s habár a sulimnak köszönhetõen nem állok távol tõle, én mégsem vallom magam (hamisan) kereszténynek
Én ismerek egy csomó ilyen embert a környezetembõl.. én nem vok ilyen, de télleg ismerek egypárat..

REALista
És ez a normális!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

SRobert
Kedves QuippeR fórumtársunk imígyen szólott:
"nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani elõírást betartja"

hehe ez nem így van: Mo.-on rengeteg ember vallja magát kereszténynek, s ennek kb 5-10% valójában keresztény. a többi megy templomba, mert a mama azt mondta, hogy az jó, aztán mikor kimegy, ennyi lesz belõle: " a k***a i***nit, végre vége!"
kb ennyi, thx, gg, bye 😛
Akkor sry !

sz4bolcs
Távol áljon tõlem Jézus fikázása. Bármiféle rosszándékot éreztél benne, az saját magad rosszándéka.

Sz4bolcs! Nem vagy egy kicsit off???
Ez a Biblia értelmezése, s nem Jézus fikázása topic..erre ott van a "mire mentünk a kereszténységgel"
thx<#nezze>

sz4bolcs
És mint írtam, vannak, kik kisegítenek. :-)

sz4bolcs
Segítenétek, hogy hogy tudok ebbõl mûködõ viccet csinálni? :-)))) Van olyan, amit Jézusról írtak, és mondjuk nem Jézus korából, hanem késõbbrõl, és igazolja Jézus tetteit? 😄

SRobert
Hosszú téma, ha nagyonnnagyonnagyonnnn jó kedvem lesz egyszer, visszatérek rá. 😊

Jézus az utolsó vacsorán kötötte meg az Újszövetséget.
Látszik, h nem olvastad...

sz4bolcs
Jézuséban! 😄

Most találtam ki egy viccet (amit lehet már elõtte mezer formában írtak..):
honnan ismerte Jézus az Újszövetséget? hiszen halála után írták 😊

SRobert
Kinek az értelmezésében? 😄

sz4bolcs
Nem olvastam. 😄

QuippeR
azt ne mondd, hogy eddig a Leviták könyve gátolt meg abban, hogy erre rájöjj 😄DD

sz4bolcs
De...! Épp írtam, hogy én hívõ vagyok. ! D:

QuippeR
jó, akkor viszont senki sem hívõ.

mint már mondtam: Leviták könyve. nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani elõírást betartja. maximum ortodox zsidót.

sz4bolcs
ahhaa 8))) Hát így én is hívõ vagyok... hiszek Istenben csak épp nem úgy meg ez meg az...

QuippeR
aki szószerint szeretné betartani a Bibliában írtakat, annak a Leviták könyvét ajánlom. sok sikert...

sz4bolcs
És a Biblia véleményét?

QuippeR
talált, de mint mondtam nem vagyok mintakeresztény. (értsd nem osztom mindig az egyház véleményét.)

sz4bolcs
Tehát szerinted Isten létezik, a Sátán nem? 😊 Vagy itt a hit mire vonatkozik?

QuippeR
(kéretik egy hatalmas A1-es méretû "szerintem"-et képzelni a hozzászólásom elé)

egyrészt valamit mondani és tenni két külön dolog. másrészt ha én azt mondom, hogy hívõ vagyok, akkor én nem a Sátánban hiszek, hanem Istenben. maga a Sátán az elég érdekes dolog: sokszor említik a keresztény egyházak, sõt szinte biztos vagyok, hogy a tiszta katolikus hit szerint van Sátán. megint más kérdés, hogy ha csak az egyházak által elfogadott dogmákat száz százalékig hívõk lehetnének egy egyház tagjai, akkor most körülbelül hatmilliárd egyház lenne a Földön. 😊 már többször is írtam, hogy nem lehet valakit kényszeríteni arra, hogy higgyen valamiben. vagy hiszi vagy nem, ez egy adomány.

én úgy hiszem, hogy ez egy módja a felelõsség arrébbtolásának. "nem én vagyok az oka, a gonosz Sátán miatt van." én nem hiszek ebben a mondatban. mondjuk ki kerek perec, ha valaki öl, akkor nem a Sátán kísértette, hogy ezt tegye, hanem egész egyszerûen egy baromállatökör és nem méltó az ember névre. persze késõbb megbánhatja, van ilyen, és én hiszek is ebben, hogy néha a legnagyobb vadbarmok is átgondolják az életüket, és megváltoznak.

és ugyanez igaz a kisebb bûnökre is. nem azért csináltam, mert gyenge vagyok és engedek a kísértésnek. akarva tettem, én... én csináltam a legeslegelejétõl egész a legeslegvégéig, az én hibám... (lehet túl nagy az egom, azért gondolom így. 😄)

még egyszer mondom, ez nem azt jelenti, hogy nem létezik valami, amit érdemes Sátánnak nevezni, csak éppen ez nem egy személy. Isten személyében hiszek, a Sátánéban nem.

SRobert
Nanáhogy 😉

sz4bolcs
ez tök jó. :-)

SRobert
Senki se mondja, amikor kísértést szenved, hogy »Isten kísért«, mert Istent nem lehet rosszra kísérteni, és õ sem kísért senkit.
Mindenkit, aki kísértésbe esik, a saját kívánsága vezeti félre és csábítja a rosszra.
A kívánság pedig, mihelyt megfogant, bûnt szül, a bûn pedig, ha elkövetik, halált okoz.
Ne tévedjetek tehát, szeretett testvéreim!
Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülrõl, a világosság Atyjától származik, akinél nincs változás, sem árnyéka a változandóságnak.
(Jak 1,13-17)

sz4bolcs
8)

SRobert
Szerintem elég jó a viszony. 😄

sz4bolcs
QuippeR-nek írtam, de most hogy így rákérdeztél, Téged is megkérdezlek, hogy szted mi a hasonlóság a sátán és a krampusz közt? :-) Szerinted hogy mûködik ember és Sátán kapcsolata? 😊

SRobert
Kinek írtad eztetet? 😊

sz4bolcs
Tehát ha szerintem Isten nem igaz, attól még nincs köze a Sátánhoz, sem bûnhöz a kijelentésnek. Esetleg ha homlokegyenest a tízparancsolat ellenkezõjét teszem? Hitedben akkor hol van szerepe a sátánnak? Egyetlen helyen, az eredendõ bûnnél?

SRobert
Jaja. Szerinted nem igaz és szerinted nincs köze.
Ez a lényegi pontja a kérdésnek. 😊

Amúgy a keresztények nagy többsége tényleg azt vallja, hogy minden más vallás hamis és minden hamis dolog a sátántól van. 😊

QuippeR
ezt nem tudom honnan veszed. azt nem mondtam, hogy akkor most igazuk is van, hiszen ha ezt mondanám, akkor buddhista lennék és nem keresztény. de attól még hogy valami szerintem nem igaz, attól még nem kell köze legyen sem a Sátánhoz, sem a bûnhöz.

sz4bolcs
Na igen, csak általában akikkel keresztényekkel találkozok azt állítják, hogy minden más vallás a sátántól való, tehát bálványimádás. Ergo pokolra juttat. 😊

A szemszögbõl amit Te írsz az a dolog áll elõ, hogy nincs Sátán, nincs bûn. 😊

QuippeR
igaz, de a buddhizmust sem teremtették, hanem létrehozták. az emberek.

sz4bolcs
Az ember nem képes teremteni.

SRobert
Mutatnék, de nem kenyerem a magamutogatás. 😄

QuippeR
nem Isten, de azért az emberek nem egyenlõek a Sátánnal, nemde?

sz4bolcs
sry a duplázásért

sz4bolcs
Mutass olyan hívõt, aki azt mondja, hogy Isten teremtette a buddhizmust 😊

sz4bolcs
Mutass olyan hívõt, aki azt mondja, hogy Isten teremtette a buddhizmust 😊

QuippeR
"Kész. Semmi de. Aki nem ezt akarja a sextõl, hanem csak a puszta élvezetet, az már parázna. Természetesen nõi-férfi oldalról."

Ez nem igaz. Isten nem azt akarja, hogy ne élvezzük az életet, csak azt hogy közben emberek maradjunk, és ne süllyedjünk az állatok szintjére. Ezért van az, hogy csak azzal bújunk ágyba, akit elvállaltunk a közösség elõtt (=házasság), és akiért felelõsséget vállalunk, akit nem hagyunk ott pitiáner sérelmek miatt (akár mondjuk egy gyermekkel a szíve alatt).

"A keresztények szerint a buddhizmus, és minden más vallás, minden érdekeikkel ellentétes a Sátán mûve."
A keresztények = több milliárd ember. Nincs semmivel kapcsolatban ilyen egybehangzó véleményük, nemhogy ebben a kérdésben.