5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
laci3000 #2142 Nem azt modtam hogy el kellene törölni az egyházat!!!
szerény véleményem az hogy az egyházat a hívőknek kellene eltartani és nem az ország összes polgárának (akarva - nem akarva)
ami pénzeket az állam az egyházra fordít abból egy szociális hállót lehetne biztosítani.... -
laci3000 #2141 Az előző pápával én is szimpatizáltam
helyén való ember volt
de miután megválasztották a jenlegit az első
gondolatom az volt hogy ennek a fickónak minimum SS-múltja van
szóval ezzel azt akartam mondani hogy nem az a joviális kinézetű öregúr
amit az ember egy ilyen poszton elvárna....
(és később ugye a média előbányászott a múltjából kompromittáló részleteket....)
de ha Ő tudta hogy milyen a múltja akkor miért utasította el a kinevezését??? lett volna még jelölt......
de majd az idő megmutatja hogy kiféle miféle!!! -
patiang #2140 Nagyon frankón fejezed ki a lényeget. A baj csak ott van, hogy az emberek szellemi, tudati szintje semmit nem változott évezredek alatt. Csupán a díszlet lett más.:(( -
patiang #2139 Miért nem ismerik fel Vatikánban, hogy az előző pápa ténykedése sokkal több hasznot hozott a katocilizmusnak /kereszténységnek?/, mint ő előtte tíz fundamentalista egyházi vezető. Persze neki is voltak hibái / abortusz /, de összességében sok hívőt megtartott. -
#2138 ja. -
#2137 nagyon szép. sajnos sok templom van az országban, aminek nincs pénz a felújítására. -
#2136 Ahol én lakom, Ormánságban van egy pár szép kazettás templom csúfos állapotban, az ilyeneknek nem csak vallási, hanem kultúrális szempontból sem elhanyagolhatóak. És ha belevesszük a túrisztikát is, a felújításuk regionális szempontból sem lenne előnytelen.
Kórósi kazettás refi templom:
-
#2135 A zárójeles rész igen szép volt. ;)
-
#2134 Hát én ilyenről nem beszéltem. -
#2133 igen, és az államot is el kéne törölni, mert adózni kell nekik.
ha nem csak a hátrányokat látnád meg, hanem az előnyöket is, akkor talán meg lehetne próbálni beszélgetni erről, de inkább hagyom, hadd vonulj tovább a saját kis keresztes hadjáratodban: az egyházakat végképp el kell törölni, mind gonosz, és csak hatalmat meg pénzt akar.
(egyébként én meg nagyon ritkán vagyok beteg, szóval szerintem nem kéne egészségügyet fenntartani. aki balesetet szenved, azt hagyni kell meghalni, a betegségekre meg majd magunktól immunissá válunk; éljen az evolúció... ó, és mondtam már, hogy még sosem volt perem? akkor meg minek a bíróság?) -
laci3000 #2132 És nem?
A Vatikán elég gazdag ahhoz hogy ezeket az épületeket (és a papokat) fenntartsa
esetleg a hívők pénzéből is megoldható lenne (x% adó stb)
pl Szlovákiában a papok fizetését az állam állja
(érthetetlen, hogy miért kell az összes adózó állapolgárnak eltertania őket...)
én inkább az egésség ügyre és régiófejlesztésekre költeném ezeket a pénzeket....
-
#2131 Jó, hát ezt ne nekem mondd, hanem a gyöpösfejü tanárainak.. -
#2130 á, a csúf, gonosz egyház lenyúl mindent, a templomokra meg nem költ.
(itt láthatóan senkinek gőze sincs arról, hogy egy templom nagyságú épületet fenntartani mennyi pénzbe kerül. és akkor még temetőkről, ravatalozókról nem is beszéltünk.) -
#2129 Azért a szép templomokat rendbe kéne tartani, ha már vannak. -
#2128 mi az hogy kellett? imádkozni soha nem kell, azért középiskolás fejjel gondolom ezt már mindenki érzékeli.
én egy nagyobb egyházi gimnáziumba jártam, és nálunk például nem volt politizálás, mert nálunk a tanároknak volt esze, és értelmes emberek voltak (najó, nagyrészt).
a templomban pedig egy dolgot hallok választások előtt: arra szavazz, akinek az értékrendje összeegyeztethető a keresztény életeddel. persze ez is az egyik irányba viszi el a mérleget, de azért érthető, hogy ezt kéri a pap, nem? -
#2127 Barátnőm volt középiskolája elég vallásos volt, a poén, hogy választásoknál a Fidesz győzelméért kellett imádkozniuk... -
#2126 Linket nem tudok, de sok-sok vallástörténeti mű foglalkozik ilyenekkel. ;) -
#2125 Szembenéz a múltjával egyrészt. (bocsánatkérések a népirtásokért, stb)
Másrészt viszont visszafelé fejlődik. (a jelenlegi pápa is a konzervatív irányzatot képviseli)
De ennek az okai nagyrészt a dogmatizált hitrendszer miatt van, nem pedig a háttérben meghúzódó nagy összeesküvések miatt... -
Renee #2124 Sziasztok!
Hm nemtudom, hogy eddig mirol is volt szo ebben a forumban de en egy egesz mas megvilagitasbol latom magat az egyhazat es a Bibliat!
Ha valaki olvasta itt a Mennyei Profecia cimu konyvet en azt inkabb tartanam Biblianak es sok embernek kovetendonek mert vegulis az az amirok jezus tanitasainak szolni kellett volna es nem az amit egy sotet kozepkorban elo tarsasag arra erdemesnek tartott es Bibliaba fuzott. Maga a konyv egy jo regenynek is elmegy marmint a mennyei profecia de az aki igazan foglalkozik ezekkel a dolgokkal az latja es erti a mogottes tartalmat. Krisztus tanitasai valojaban szerintem az egymas iranti szeretetrol szoltak, hogy az embereknek nem egymastol hanem a termeszet vegtelen forrasabol kene energiat nyernie (amit hivhatunk Isteni energianak is)nem pedig a szomszedtol meg a rosszindulatusagbol. Gondolom ez eleg viccesen hangzik annak aki nem hisz benne de en sem vagyok vallasos de vannak dolgok amiben hiszek alkalmazom es nagyon jol mukodik. Jezus csodatetelei pedig szerintem az energia kulonbozo alkalmazasain alapultak de ezt csak en gondolom igy lehet h rosszul. Amit az akkori szellemi szinten elo emberek csodanak hittek mert lehet h egy kicsit koran tortent az emberek szellemi szintjehez kepest. Azt, hogy az emberek ebbol alkottak egy egyhazat meg egy vallast az is csak azt mutatja, hogy jezus tanitasai nem ertek celba. Mert azok nem colibatusrol szuzessegrol meg adakozasrol szoltak hanem csak egy dologrol megpedig az onzetlen szeretetrol. A Bibliat nem kerte senki, hogy constantinus osszerakja magatol dontott ugy es rakott bele azt amit o gondolt, ahogy az o boldogulasuk azt megkovetelte. A kozepkori egyhaz semmirol nem szolt csak az amugy is szegeny emberektol mindenfele igerettel meg tobb penzt csikarjanak ki es azt az amugy is gazdagoknak adjak. Vagy csoda templomokat epitsenek belole. Amire ahhoz h en higgyek valamiben semmi szukseg nincsen. Ez az en velemenyem es felfogasom de egy hozzaaszolas igencsak keves ahhoz h leirjam.
Aki nem ert egyet vele az nem olvassa el vagy nem valaszol ra. -
GaBrutal #2123 ez úgyhallottam féligmeddig igaz... miután az egyház irányításából kicsúsztak a közel kelten a keresztes rendek ők (mármint a keresztesek) hozták létre (mert ugye védték a zsákmányul szerzett nem kevés kincset) -
GaBrutal #2122 (nagyon) távol álljon tőlem h védjem a vatikánt de nem szabad elfelejteni
h a keresztes háborukkal megvédték a (keresztény) Europát !
más kérdés h ez nekünk magyaroknak nem túl jo magyarázat ugye (a la török hódoltság)
+még nándorfehérvár után xévvel is b*sztak védelmet nyújtani -
Bammy #2121 Szerintem az egyház meg az egész egy jó pénzszerzési eszköz volt, ma is az, vagy nem is tudom, de semmiképpen sem az, aminek lennie kéne. Az a jó keresztény akinek az élete a szeretetről szól. De mindenki más, van aki ilyen keresztény. Vannak jófej papok, akik minden miséjükön a szeretet lényegét hirdetik, de vannak akik politizálnak...szerintem a legjobb lenne mindenkinek megnézni a South Park idevágó epizódját, melyben nagyon jól kifikázzák a mai elvilágiasodott egyházat, de visszautalnak benne a kereszténység lényegére is. -
patiang #2120 S ha már Vatikán foglalkozik az evulóció elfogadásával, mint lehetséges alternatíva, miért nem veszi magának a bátorságot, hogy szembenézzen múltjával. Ha önmaga teszi sokkal több hívőt tud megtartani, mintha ezt mások szedik darabokra. -
#2119 Nem én semmit.
Főleg olyat nem, amit a laikusok el is hisznek. ;) -
patiang #2118 Miért? Te tudsz "VALAMIT"??? -
laci3000 #2117 azért mégis csak érdekelne...
Ha van linked akkor légyzsi dobj egyet
ja és kösz (előre is) -
#2116 Meglepődnél, mennyire unalmas... -
Mirk #2115 Az egész egyház is csak egy hatalmi szervezet, ami sajnos nagyon sokáig sakkban tartotta az embereket, persze hogy védik az infóikat:) -
patiang #2114 Csak úgy eszembe jutott: Nem az egyház kezdte el az NWO-t?!
Hülyeség??
Lehet.....! -
patiang #2113 Mert hát ugye a Bibliát sokáig csak latinul celebrálták. Az írástudatlan "népség" meg csak halgatta-halgatta, mert az okos pap biztos tud valamit.
Az írástudók meg toszták szétosztani a vagyonukat, mint ahogy Jézus kérte. NO és a többi, többi STB!!!:((( -
patiang #2112 Ha nézitek a Sprectum-ot és a National-t, elég sok a bibliával foglalkozó adás van. Természetesen csak azokat az Evangéliumokat, és tekercseket tudják kutatni, melyeket a katolikus egyház nem égetetett el. És az is természetes, hogy ez ellen kézzel-lábbal tiltakoznak, mert olyan adatok kerültek már eddig is a napvilágra, melyek megingathatják a Vatikán tiszteletét.
-
laci3000 #2111 Igazad van engem is érdekelne hogy mi az amit kihagytak a bibliából és pláne hogy miért..... -
laci3000 #2110 Én tényekről beszélek és visszaélésekről, szellemi és lelki elnyomásról nem pedig szimbolikáról....
Ha iromikus szeretnék lenni mondhatnám:"túzzel vasal védték az igazukat"
lásd Galilei....
De ha már szóba hoztad a kétezer éves szimbólumokat
akkor légyszi mesélj róluk valamit vagy mond el hogy mi az amit esetleg nem ertek (vagy félre értelmezek) -
#2109 annyiban egyetértek, hogy a cölibátusnak sok értelme nincsen...
sőt az apokrif iratokat is meg kéne jelentetni (már ha meg nem jelent, nem tudom) kíváncsi lennék mik lehetnek azokban, amitől nem kerülhettek bele a Bibliába -
#2108 azért mert nem érted a kétezer éves szimbólumokat, még nem az egyház lesz manipulatív, sem a hívők hülyék. -
#2107 mindjárt jön a "Jézus gondolkodásra buzdított" fejezet.
Jézus nem használta a nyáj szót? -
laci3000 #2106 A haladás sem (volt) az érdekük. mert a tudatlan embereket könnyebb irányítani
(terelgeti nyáját a lelki pásztor....)
tehát csak birka számba vették a hívőket is! -
patiang #2105 Hát ebben spec tök igazad van, de én csak "egy" példát hoztam fel a sok közül.
Azért is említettem a föld laposságát, mert a sumérok már Kr.e 4000-ben bolygókat "térképeztek" fel, s ezzel szemben 5000 év múlva a föld lapos, lapos és lapos.
Ha Vatikán élére állna a fejlődésnek, s nem csípőből tüzelne le szint minden tudományos felfedezést, sokkal-sokkal több hívet szerezne magának.
A birtoklás- e református egyház miért tud működni. -
laci3000 #2104 Igen, de a cölibátus nem azért lett bevezetve hogy az egyház tagjai csak és lizárólag az észméknek szenteljék életüket.
A cölibátusnak sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb volta az oka
mépediglen az, hogy az egyházi vagyonokat ne keljen megosztani
mert ugye ha az egyház képviselői házasodnak és lesznek utódaik akkor ezek örökölnék a szülők vagyonát.....(mert ugye azt nem tehetnék hogy az utódokat kisemmizék)
-
patiang #2103 A katolikus egyház nem lát előre, csak a többiek után kullog.
Szerencsére Vatikánban is vannak kételkedők, csak nem elég erősek egyenlőre. Már több egyházi méltóság felvetette a cölibátus maradiságát.
Te el tudod képzelni, hogy egészséges mély hangú fiatal papnak nem jár esetleg az agya?