A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
20 év múlva azt sem tudják ki volt ez a Dan Brown és a Bibliát ugyanannyian fogják olvasni, mint edig is...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A teológusoknak is haladniuk kell a korral. Ki tudja, lehet 1500 év múlva a Biblia aljára lesz nyomtatva: korrigálva Dan Brown útmutatása alapján.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
(Amúgy szerintem nem a második bekezdésed elsõ mondatát akarod cáfolni, mivel az mellett érvelsz, ha nem tévedek.)
De most ugrott be hogy 0 igenis elõállhat osztásból, ráadásul tovább osztható. pl. 0/5 ez osztva 3mal, így azt, hogy "Nincs olyan osztásból elõálló, ami tovább nem osztható." - nem cáfoltad meg.
Mondd meg nekem, hogy vélgtelen és pont mely tulajdonságai különböznek. Én azt mondom, hogy egy tulajdonságuk sem különbözik, így azok megegyeznek.
A pont nem osztásból állt elõ és mégse egyenlõ a végtelennel. Ezt próbáltam cáfolni. A 0 se osztásból állt elõ mégse egyenlõ a végtelennel. Én csak ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet, hogy a pont egyenlõ a végtelennel.
"Szerintem nincs létezõ oszthatatlan. Nincs olyan osztásból elõálló, ami tovább nem osztható."
-Most végülis a két mondatom közül melyiket cáfoltad meg? 😊 Az elsõt nem, írd be a számológépedbe, hogy 0/5. 0-val nem lehet osztani, viszont a 0 osztható. A második kitételbe bele sem esett, ezt jól megláttad, mert nincs olyan dolog amit osztva 0-t kapsz. Engem az érdekelne, amikor valami osztásból jött, és tovább már nem osztható. Ha valaki ilyet mutat, akkor feleségül veszem.
Szerinted a pont milyen részekbõl áll?
épp ez az hogy ha megnézzük mindig van egy kisebb alkotóeleme...
Szerinted a pont egy olyan létezõ, ami oszthatatlan. Szerintem nincs létezõ oszthatatlan. Nincs olyan osztásból elõálló, ami tovább nem osztható. Ha pedig a pont nem osztásból állt elõ, akkor a végtelennel megegyezõ.
"nincs rajta se kívül se belül semmi, mert minden egy, és egy minden" Igen valami ilyesmi lehet a világunk, ha leszámítjuk a rengeteg bolygót, csillagot és csak a világegyetemet nézzük mint fogalmat.
A végtelen gondolatilag nem határolható, így felfoghatatlan.
De ki az aki pontot jelölhet ki? Õt ki jelölte ki?
Egy pont hány pontra osztható, ha a pont nem végtelen?
Világunkat így definiálhatnám:
nincs rajta se kívül se belül semmi, mert minden egy, és egy minden - ehhez mit szólsz?
De hogy is? Ki jelöl ki pontot? Egy pont? Pontok halmaza?
ezek után szerinted hány vallásos embert érdekel a véleményed, ha hülyének, abnormálisnak nézed õket? nem kell válaszolni, csak költõi kérdés. 😛
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
A biblia tehát egy jó mese, vagy mese gyûjtemény, amit ugyanúgy nem szabad komolyan venni, mint egy mai filmet pl.: star wars, matrix. Szinte minden állítását meg lehet cáfolni bizonyítékokon alapuló tudományos magyarázattal, míg ez a másik oldalról nem mondható el.
Ez csak egy személyes vélemény volt, nem ítélem el a vallásos embereket, és tiszteletbe tartom mindenki véleményét, de nembiztos, hogy egyet is értek vele.
bye
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"