A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuippeR
idézzek?

'Azután meghallották az Úristen lépteit, aki a nappali szellõben a kertben járkált. Az ember és az asszony elrejtõztek az Úristen elõl a kert fái között. De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: "Hol vagy?" Õ így válaszolt: "Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert meztelen vagyok, tehát elrejtõztem." De õ így szólt: "Ki adta tudtodra, hogy meztelen vagy? Ettél a fáról, amelyrõl megtiltottam, hogy egyél?"'

(kiemelés tõlem)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Hypo
Nem a meztelenseget szegyelte fõleg nem Isten elott hanem a vacilalt és ez a kétely a (rossz ösztön) ami azóta is bennünk van sajnos

QuippeR
lehet rossz a humorom, de nem értem ez miért vicces.

sz4bolcs
Tudták, hogy rosszat tesznek, de nem tudták, hogy az bûn? xDDD
Ennél már nem lehet viccesebb.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

QuippeR
miért lenne az a legfontosabb, hogy kétszer kellett hívni? ez csak annak a jele, hogy szégyenli a meztelenségét (nem szó szerint, de valami ilyesmit mond, hogy hallottam lépteidet, és elbújtam, mert meztelen vagyok). gyakorlatilag a történet szerint ebbõl jön rá Isten, hogy ettek a fa gyümölcsébõl.

az élet fájából történõ evés meg örök életet ad. Isten azután tiltja meg nekik, hogy egyenek róla, miután elátkozta a kígyót.

QuippeR
nem, azt kérdezted, hogy tudták-e, hogy rossz. hát hogy a fenébe ne tudták volna? Isten személyesen mondta nekik, hogy ne csinálják.

Hypo
Elnézést hogy belekotnyeleskedek itt a nagyopk vitajaba, de de ha már biblia elemzést csinálunk nem árt pontossan lehetõleg az eredeti szöveget elemezve, forditasok sok mindent befolyasolnak es sok miatt eleg sok a hulyeseg is a fejekben de ez most itt nem téma:}

Szóval a fa sztori, ott nem az volt a fo baj hogy ettek belole hanem hogy mikor mar ettek nem akartak bevallalni. Ugyanis e törtenet utan fordsul elo hogy isten 2 szer hivja adamot addig mindig elsore jott a valasz, most ketszer kellett szolni neki.

Ami meg isten mindentudasat illeti a sok lehetseges jövõt tudja de hogy melyik lesz a valós az RAJTAD dõl el, te döntesz, te választassz.

sz4bolcs
de materialista. 😊

..hogy nem tudsz különbözõ méretû és tulajsonságú lelkeket elképzelni

sz4bolcs
Csak én nem azt kérdeztem, hogy tudták-e, hogy tiltva van, vagy nincs, hanem, hogy tudták-e hogy bûn enni róla?

<< És mi van ha a pokol pont az, hogy nem érezheted isten szeretetét? Ergó minnél távolabba vagy tölle annál jobban szenvedsz. >>

A pokol az itt lesz a földön valahol.
A menny meg nem és az is bisztos, hogy egy hely mert megvan a mérete és hogy milyen anyagok vannak benne(Jelenések könyve 21. rész)
QuippeR
de, azt tudták, hogy tiltva volt. sõt, csak az volt tiltva.

sz4bolcs
te azt állítod, nem tudták, hogy ha esznek a tudás fájáról, az rossz??

QuippeR
tisztázzuk már egy pillanatra, hogy Ádám és Éva szabad akarattal rendelkeztek már megteremtésükkor (mint az angyalok), csak nem tudták mi a bûn. a bûnnek a definíciójában szerepel, hogy készakarva követed el, így mivel nem tudták mi a bûn, elkövetni sem lehetett. csak aztán ettek a Tudás Fájáról... szabad akaratukból, és ha jól tudom ez volt az egyetlen tiltott dolog a Paradicsomban.

Isten meg nem szadista. tegyük fel ismerek egy drogost, akirõl ezer százalékig biztos vagyok, hogy sosem szokhat le. szadista vagyok-e, ha megadom neki a lehetõséget, hogy leszokjon? nem fog leszokni, de közben felfedezi majd azokat a tulajdonságait, amik igazán emberré teszik, és örökre megváltoztatják a lelkét a tapasztalatok, függetlenül attól, hogy a célját nem éri el (és igen, szenvedni fog, sokat). vajon szadizmus megadni a lehetõséget másoknak, hogy a határaikon egyensúlyozva megtudják mennyit érnek? vajon mennyire értékelné a soha meg nem született lélek a mennyországot egy olyannal szemben, aki egy emberöltõt töltött idelent? az a gondolkodás, amely csak a legvégsõ célt veszi figyelembe, az utat nem, az öngyilkosok gondolkodásmódja.

Pluskast
Na ez egy jó kérdés! Én ezt annó mikor még elsõ áldozó voltam (valamikor a kõkorszak hajnalán) kérdeztem a paptól aki hittant oktatot nekünk. Igazság szerint nem gyõzött meg a válasza.....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

sz4bolcs
de mjivel indokolják, hogy akkor nem avatkozott be?

Me' a biblia aztat monggya

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

sz4bolcs
Nem direkt rendezte. Nem avatkozott be. De akkor azt honnan képzelik, hogy máskor beavatkozik/beavatkozott?

Bocsi, elkéstem, mert látom, hogy alant már volt említve a két "fa".

Walk the Talk.

Egyébként a Biblia kettõ fáról ír.

Walk the Talk.

Engem is ez zavar, de fenemód.

Walk the Talk.

De ha nem vetted volna észre, nem vagyok gyökött bólogató.😊

Walk the Talk.

Jah! De csak kettõ.
OK?!

Walk the Talk.

mikike
"A döntés... A probléma a döntés"

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
"Elõbb-utóbb rájössz te is arra, amire én:
más dolog ismerni az utat és más járni rajta"

mikike
feladod?

Tetsuo
Isten, mindent tud! Isten már elõre tudta, h enni fogunk a fáról, h megválasztjuk Gyurcsányt, h Amerikában iskolai lövöldözés lesz, h 1x eljön az Apokalipszis és az akkor élõ legtöbb ember elkárhozik..
Mi faszért teremtett bennünket? Játékszernek?!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

89
<#ejnye1><#szomoru1><#nemtudom>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Tetsuo
A Tudás Fája van említve a könyvekben, ha jól emléxem. Ami sokak szerint a lelkiismeretet jelenti, amivel tudjuk h mi a rossz és mi a jó cselekedet.
De mivel Isten már teremtéskor szabad akaratot adott nekünk, választhatunk kényünk-kedve szerint.
A Paradicsomban volt még 1 fa, az örök élet fája. Errõl nem ettünk. Bár már nagyon régen olvastam.. 😊 de lehet h igen és az örök élet, a lelkünkre vonatkozik..

Tetsuo
mirõl beszélsz?? Pluskast jól mondja..

<< És mi van ha a pokol pont az, hogy nem érezheted isten szeretetét? Ergó minnél távolabba vagy tölle annál jobban szenvedsz. >>

Hát nem tudom, valahogy én nem szenvedek hogy nem érzem egy buzi pedofil nekrofil sorozatgyilkos szeretetét.

Tetsuo
Te hány éves vagy? 8? LOL

Tetsuo
ez baromság, sok ember most sem érzi.. aki nem hisz benne, azt nem érdekli..
a Biblia kénköves lángokról ír, meg a kínok kínjáról..

Pluskast
Nos igen ez igaz nem is jutott eszembe (lásd: a bibliában említett angyalok háborúja)

És mi van a tudással ami szükséges hogy szabad akaratából döntsön ? (Mert ha a tudatlant rábeszélik, nem nagyon õ a felelõs)

Vagy direkt úgy rendezte isten hogy elbasszák ? Nagyon kedves.

Mivel az angyaloknak is volt szabad akaratuk(de ezt már megtárgyaltuk)
Szabad akarat az még a tiltotfa gyümölcse evése elött is volt.
<< ha már rendelkezik a szabad akarat képességével >>

Meg a jó és a rossz fogalmával.

sz4bolcs
Az a probmétheusz, és az tüzet hozott le! xDD

Pluskast
Bocsánat a tudás fájának gyümölcsébõl ettek. Lehet hogy erre már én emlékszem rosszúl de azzal, hogy ettek a fa gyümölcsébõl azzal megszerezték a szabad akaratot is. De ha nem így van akkor elnézést. Ma úgy is az elnézést kérés napja van nállam.

sz4bolcs
A bûn fájáról ettek, mer az finom, nem a szabad akarat fájáról. xD

QuippeR
"De mivel csak azután szerezték meg miután ettek a tudás fájának gyümölcsébõl"

ezt ki mondta?

Pluskast
Na mondjuk ez marha ellentmondásos. A kígyó csak abban az esetben tudta volna rábeszélni ádámot és évát, ha már rendelkezik a szabad akarat képességével. De mivel csak azután szerezték meg miután ettek a tudás fájának gyümölcsébõl akkor, hogy beszélhette rá õket a kígyó?

Pluskast
És mi van ha a pokol pont az, hogy nem érezheted isten szeretetét? Ergó minnél távolabba vagy tölle annál jobban szenvedsz.

Isten mindent megenged az embereknek. Isten jól tudja, mi lesz a vége az emberek cselekedeteinek. Istere hallgatva jót cselekszel, ha meg Isten akarata ellen akkor rosszat. Ez ilyen 1szerû.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ha esetleg Vérmes Materialista Aranykéz benézne ide:
Isten megmondta Ádámnak és Évának, h "az tudás fájának gyimilcsébûl ne egyetek". Aztán jött a kígyó és õ beszélte rá Évát a kóstolásra. Majd miután Éva evett, beszélte rá Ádámot is a Bûnre. Igazából a kígyó volt a fõbûnos, az emberpár pedig hülye, h hallgatott rá.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
gondolom te meg merõ jóindulatból vagy itt..

mikike
istenem...
rettentesen messze vagytok
ráadásul mintha nem is akarnátok megérteni, legalábbis számomra hihetetlen, mennyi ostobaságot hordtok össze

quipper-t nem értem, miért szán idõt rátok, látszik, hogy teljesen felesleges a munkája

A Biblia szerint semmi sem történik az Isten akaratán, és tudtán kívül.
Akkor hogy is van??!

Walk the Talk.

Bocsi, de keményen fogalmazol. Nem az a hibás, akit mi megteremtettünk, hanem amivé tettük!

Walk the Talk.

Talán megmagyarázzák.😊

Walk the Talk.