5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • Pluskast
    Nem tudom de a globalizáció nekem sincs ínyemre. A franc sem akar uniformizálódni. Nincs kedvem egy falanxter szerű világhoz. Márpedig ez szép lassan oda fog vezetni.
  • AranyKéz
    Hallottátok? A globalizációt fikázta a pápa: http://www.fn.hu/kulfold/0801/globalizacio_ellen_szolt_179678.php

Nem is lenne olyan rossz ötlet egy kurva nagy magasfeszültségű fémrácsot a Vatikán köré építeni. Kíváncsi vagyok ha el lenne zárva a világ gazdaságától, a megvezetett hívők adományaitól, és nem tudna azokból újabb és újabb aranyszobrokat venni, hogy állna a szája.
  • Pluskast
    Na igen itt van nekem a problémám az egyházzal! Nevezetesen, hogy egy zsinaton néhány pap meg egy császár eldöntötték mi kerülhet bele a bibliába és mi az ami szerintük eretnek, mert ők nem értettek vele egyet vagy a "nagyközönség" számára nem fogható fel.
  • zerosdfd
    Ez a fajta hitvallás rendben is volt a középkorban. Ma azonban sokkal többre képes egy keresztény gondolkodás. Pl megérti Isten szavát, a Bibliát, nem csak elhiszi Istent, és nem hétköznapi módon értegeti, hanem a magas ideákat megillető összeszedettséggel nyúl hozzá, és oly módon beszél róla, hogy beszédjén átsugározzon a krisztusi bölcsesség és a szeretet.
    Vajon képes vagy -e erre te is? Íme egy vízkereszti duma:
    Vajon mit jelent ez?

"Én utánam jő egy férfiú, a ki előttem lett, mert előbb volt nálamnál."

Kíváncsian várom magyarázatodat.
  • QuippeR
    márminthogy szerinted nem emberi lény. tudom, hogy nehezen kimondható szó, de néha érdemes azért ízlelgetni.
  • Cuchulainn
    Mondjuk nem tudom honnan vetted, hogy itt bárki is Istent hibáztatná bármilyen bajáért, szerintem itt senki ilyent nem állított, mégis kb. 10x leírtad...

" Nem fogom pazarolni az időmet azokra sem, akik játsszák a hiperelfogulatlant, és úgy tesznek, mintha ők egyfajta középutat képviselnének hívők és ateisták között (sok ilyen van). Mert mindenki ELEVE eldöntötte, hogy hiszi-e Istent vagy sem!"
    Na ezt most magamra veszem. Miért kéne eldöntenie bárkinek is, hogy létezik-e Isten? Vagy hogy miféle is lehet Ő? Én pl. nem zárom ki Isteni lény(ek) létezését, mivel arra éppúgy nincsenek bizonyítékok mint a létezésükre. Ettől függetlenül nem követem egyetlen vallás dogmáit sem szorosan, mivel úgy gondolom, hogy egyiknek sincs több "joga" egy isteni lény szándékainak, akaratának megmagyarázásához mint nekem vagy bárki másnak.
  • droidka
    Szerintem aki minden rosszért Istent hibáztatja az most egy tolószékből írogat, mert nyomorult, és nem tud mit kezdeni a helyzetével. Istent hibáztatni a LEGEGYSZERŰBB a sok megtörtént rosszért, mint megköszönni azt a kevés(?) jót, ami történik az emberrel! Tudom…

De én megértettem, hogy Isten JÓ!!! És azt, hogy létező legnagyobb bolondság Őt hibáztatni a rossz dolgokért!!! Mivel megértettem, hogy Isten okosabb, igazabb, jobb mint én, (még szép), ezért LEGBELÜL biztos, hogy soha többet már nem fogom vádolni semmi rosszért!

Bár valóban van ezzel kapcsolatban számtalan önellentmondás, de hiszem, hogy Isten ezeket maradéktalanul fel tudja oldani azok előtt, akik arra méltóak!…
    Talán a rossz dolgok próbatételként vannak (de persze nem Isten, hanem a MI számunkra kétséges kimenetellel), hogy vajon akkor is kitartunk-e mellette a bajban, ha nincs már rá semmi OKUNK, mint az igaz barátoknak? Vagy csak addig szeretjük, amíg van rá racionális OKUNK? Mert talán az igaz szeretet OK NÉLKÜLI!... És persze ez az, amihez már VÉGKÉPP nem vagyok méltó!!!

De még egy dolgot el kell mondjak, azután kilépek, nem fok vitázni minden megátalkodottal reggeltől-estig!… (Mert vannak olyan politikuslelkű egyének, akik a legmélyebb szarból is mindig ki tudják magyarázni magukat, még ha nincs is semmi értelme annak, amivel megpróbálják elterelni a figyelmet, a másodlagos dolgokra a legfontosabbakról. Az meg egy ponton túl csak idő- és energiapocsékolás. Tapasztalat. Nem hinném, hogy okvetlenül minden kérdésre válaszolnom kellene. No meg persze az is gáz lenne, ha reggeltől-estig az ilyen fórumokon osztanám az észt…:))

Nem fogom pazarolni az időmet azokra sem, akik játsszák a hiperelfogulatlant, és úgy tesznek, mintha ők egyfajta középutat képviselnének hívők és ateisták között (sok ilyen van). Mert mindenki ELEVE eldöntötte, hogy hiszi-e Istent vagy sem! Az csak színészkedés, a középutasság látszata! Mert lényegileg ők is ateisták, mert nincs olyan, hogy valaki hiszi is Istent, meg nem is, mert vagy hiszed végső soron, vagy nem! Itt nincs középút! Ezek is úgy hiszik, hogy ők Isten nélkül is tudnak objektíven ítélkezni a világ felett, és a FELSZÍNEN, KIFELÉ eljátsszák, hogy adnak Istennek egy esélyt, de LEGBELÜL nem hiszik. De aki megértett már sok mindent az tudja, hogy Isten nélkül sohasem fogunk tudni objektíven ítélkezni a világ dolgai felett, sohasem fogjuk nélküle megérteni a lényeget! (HISZ Ő MAGA A LÉNYEG!!!…) Mert aki már hisz, az BEVALLOTTA(!!!), hogy a saját látóköre az korlátolt, Istené pedig… :)

A lényeg, amiért ebbe a fórumba elkezdem írni a következő:

Ha el akarsz kerülni ESETLEGES kellemetlen kérdéseket, akkor újra figyelmeztetlek, hogy ne olvass tovább!!!… Persze lehet, hogy nem lesz mindenkinek trükkös a dolog, ezt nem tudhatom, de azért titkon remélem legalább némelyeknek megbotránkoztató lesz!!! :)Hehe!)

Ez a meggondolási időd helye…

3

2

1:

RENDSZERESEN TAPASZTALOM, HOGY SOKAN ATEISTÁNAK TARTJÁK MAGUKAT, DE MÉGIS MINDIG VAN LEGALÁBB EGY (DE INKÁBB TÖBB) OLYAN DOLOG (MINDEGY HOGY SZEMÉLYES, VAGY GLOBÁLIS) AMIÉRT AZ AGYUK, A SZÍVÜK,A LELKÜK LEGMÉLYÉN T. É. N. Y. L. E. G.(!!!) ISTENT HIBÁZTATJÁK, DE AMIKOR ENEK HANGOT IS ADNAK AKKOR EZZEL ÖNTUDATLANUL IS A LEGNAGYOBB SZOLGÁLATOT TESZIK ENNEK A HÍVŐK ÜGYÉNEK, MERT AZZAL ELISMERIK HOGY:

I. S. T. E. N.

L.

É.

T.

E.

Z.

I.

K. … :)

Hisz MI ÉRTELME VAN HIBÁZTATNI BÁRMIÉRT IS EGY OLYAN DOLGOT, AMIRE TE MONDOD, HOGY NEM LÉTEZIK! Hisz ateistának vallod magad, (vissza lehet olvasni hogy volt-e ilyen?  Bár moderátor haverral ki lehet töröltetni ezt utólag), az ateizmus pedig Isten létének a megtagadását jelenti mindenek előtt. Nemde?

Tehát ha kicsit is következetes, logikus gondolkodású ember vagy, akkor megkérlek hogy

ad1:

Vagy fejezd be Isten mocskolását, hogy minden szarért (vagy bármiért, amit nem érsz fel ésszel) Őt hibáztatod, és akkor hangoztathatod, hogy nincs Isten….

ad2:

Vagy gyalázhatod a VILÁG, AZ ÉLET ÉS ÖNMAGAD TEREMTŐJÉT, AKI CSAK JÓT AD, AKI RÖVID TÁVON NÉHA VALÓBAN NEM SEGÍT DE HOSSZÚTÁVON MINDENT ÚJJÁ TEREMT (AKIHEZ ÚJRA MONDOM, HOGY NEM VAGYOK MÉLTÓ) vádolhatod mindennel alaptalan szarral, én többet már nem tehetek ez ellen, DE AKKOR MEG NE BESZÉLJ OLYAN BOLONDSÁGOKAT, HOGY ISTEN NEM LÉTEZIK, MEG HOGY MI RÁ A BIZONYÍTÉK!… HANEM VALLD BE VÉGRE, SZÓ SZERINT IS, HOGY ISTEN LÉTEZIK!!!

(Persze ha nem zavar, hogy önellentmondásba keveredtél, akkor folytathatod egyszerre a két dolgot, ha nem zavar, hogy égsz.)

Kiléptem.

U.I.: S ha valaki egyszer talán eljut odaáig, hogy tudatosan is BEVALLJA, hogy Isten létezik, akkor azt is megérti, hogy Isten a felszínen látható dolgokkal ellentétben a dolgok legmélyen soha semmi rosszért nem okolható, nem felelős, Ő csak jót tett eddig ezzel a világgal, az emberrel!!! Amit mi meg sem érdemlünk!!!

Üdv.: T.D.
  • Cuchulainn
    "Vagy például az őssejt kutatásával mekkora felfoghatatlan új távlatok nyílnak a gyógyításban!!!"

Hát igen, úgyhogy gyorsan be is tiltották...a köldökzsinórból levehető őssejtek nem azonosak az embriókból származókkal, nagy szükség lenne a kutatásokhoz az utóbbiakra is.
  • Cuchulainn
    Senki nem mondta, hogy az lesz. De azt igen, hogy nem az, ahogy a megtermékenyített petesejt-néhány napos, hetes embrió sem az.
    Lentebb írtam: bármelyik petesejt/hímivarsejt pár egy potenciális emberi lény. A magzat is egy potenciális emberi lény. Ettől még egyik sem lesz ember.
  • zerosdfd
    Ha jól értelek, te is észrevetted hogy Humanember kapkod és hisztizik majdnem úgy, mint droidka. Nem gondolkodnak.
    Az orwelli tévedés mellesleg az, hogy a legtotalitariánusabb társadalom is épp a szellemi ember létét bizonítaná, hiszen csak egy ilyennek van lehetősége, olyan kegyetlen és embertelen modell műkedtetésére, amit humanember olyannyira szeretne. Az állat ilyen nem hoz létre.
    Tudom, hogy vannak kísérletek ahol a patkányok egymást...stb, de ezeket a kísérleteket az emberek állították össze.
    droidka:
    Mi a helyzet egy süketvak, értelmi fogyatékos nővel, akit megerőszakolnak, levágják a végtagjait, mindezt Afrika közepén, egy dzsungelben, ahol csak abortuszfelszerelés van? A szülésbe belehalna? Najó, csak viccelek.
    Sztem ez az abortuszkérdés nem olyan egyszerű, mint ahogy bármelyik oldal látja. Nem igaz, hogy mindig engedni kell, de az se igaz, hogy mindig tiltani. Miért? Mert ma sokkal individuálisabbak az emberek, ezért individuális döntésekre képesek. Nincsenek nemzetségek, meg népek. Aki nem képes morális meggondolásokat tenni annak persze ott a vallásos kód, de mivel ez ma már túlhaladott ezért az egész kérdés soha nem lehet szabályozható se törvényileg se vallásilag.
    Minden eset más és megvizsgálandó. Ezért nehéz. Hivatkozni csak az eset ismert körülményeire szabadna és nem valamilyen könyvre, ami régen írtak.
  • droidka
    Még egy utolsó szót az abortuszról: hogy szimplán egy technikai eseménnyé, statisztikává akarja valaki degradálni ezt az egészet, arról nekem Sztálin egy mondása jut az eszembe:

’’Egy ember halála tragédia, egy millióé pedig pusztán csak egy statisztikai adat…’’

Meg hogy akár a menstruációval, vagy akár a mindennapos, természetes gerjedelemmel, az ÖSZTÖNÖKKEL(!!!), a facial cumshottal -amik ellen úgysem tudsz mit tenni gyakorlatilag, amikről nem tehetsz(!!!)- ezen nem érdemes gondolkodni ha feláll, ez van, kész… EZEKKEL megindokolni az abortuszt, ezt a barbár technokrata náci mocskot, a tudomány és a fejlődés szégyenét, azon én csak kiakadni tudok!… Nyilván többnyire nem akar gyereket az ember minden szexből (ez nonszensz), hanem többnyire az örömszerzés miatt megy minden… (De én álszent vagyok, ugye -ahogy azt megkaptam-!?) De a gyakorlati dolgokat s az élet nehézségeit nyilván ideális esetben, jobb helyeken megpróbálják közelíteni az Isten által preferált dolgokhoz, amennyire ez csak emberileg lehetséges.(Persze most bagoly mondja verébnek, tudom, ez jogos!!! Gyarlóságomból kifolyólag nekem sem mindig sikerülnek a dolgok, úgy ahogy azt kéne...)

A fogamzásgátlás meg nyilván egy gyakorlatilag kikerülhetetlen szükséges rossz… De ha a két rossz (a fogamzásgátlás meg az abortusz) között választani kell, akkor számomra nyilvánvaló, hogy az abortusz az már nem ugyanaz a kategória, az sokkal súlyosabb az én szememben!!! Mivelhogy itt már egy megfogant dologról van szó, ahol már beindult valami valamiért! Hogy az a férfi és női ivarsejt úgy döntött valamiért, hogy azok egyesülnek, pedig erre is egy a nem tom’ milyen sokhoz az esély… (De Istennek a jóhoz semmi köze, ugye? Csak a rossz van Istentől, csak azért felel! Az élethez, a jó dolgokhoz semmi köze neki, az csak a qrva véletlennek köszönhető… Ugye?)

Még ha azzal hozakodik elő valaki az abortusz mellett, SZÉLSŐSÉGES ESETEKBEN, hogyha súlyos betegen születik valaki, ha magtehetetlen, ha mozgásképtelen, ha maga alá szarik és a kezét sem tudja felemelni hogy egyen stb. És ha azt mondod, hogy akkor már jobb ha az ember inkább meghal, na akkor TALÁN, mondom TALÁN egy ennyire súlyos, szélsőséges esetben LEHET, hogy megérteném a dolgot!… NEM TUDOM, ez SÚLYOS KÉRDÉS!!! Akkor már LEHET, hogy azt mondanám én is, hogyha én lennék ilyen helyzetben, hogy akkor ki akarna így élni? Hogy bizonyos helyzetekben a inkább a halált kívánja önmagának az ember, mint a szenvedést… Ha meg másnak, akkor Istent játszol… De nem tudom! Ez egy súlyos kérdés, mert a betegen született életnek is oka van szerintem. Karma? Vezeklés? Vagy Isten akarata? Ki tudja? DE ILYENKOR IS ELVILEG MÉG MINDIG VAN VALAMEKKORA STATISZTIKAI ESÉLYE (még ha csak minimális is) HOGY KÉSŐBB FELTALÁLJÁK A GYÓGYMÓDOT!!!… AMIKOR A STATISZTIKÁIVAL JÖTT EGYIKŐTÖK ELLENEM, EZT VAJON MIÉRT NEM MONDTA???

Régebben vajon hányszor mondták azt az akkori szakértők egy mára már gyógyítható betegségre, hogy GYÓGYÍTHATATLAN??? Van egy tippem… Kedvenc anekdotáim egyike: száz éve a repülésre is azt mondta világhírű, elismert tudósként Lord Kelvin, hogy a levegőnél nehezebb tárgyak nem emelkedhetnek fel a levegőbe!!! (Wright Flyer első repülése: 1903…)

Vagy például az őssejt kutatásával mekkora felfoghatatlan új távlatok nyílnak a gyógyításban!!! Mára már nemcsak az embrió szétbuzerálásával lehet kinyerni ezeket, köldökzsinórvér stb. Később nyilván fejlettebb technológiával egyszerűbb lesz, reméljük.

Ha akkora technokrata materialisták vagytok, akik úgy odaáig vannak a technikai fejlődésért, akik a tudományt modern bálványként Isten helyébe, fölébe rakjátok, EZEKET VAJON MIÉRT NEM HOZZÁTOK ELŐ ILYENKOR???

És hallottam már FELÜLETESEN olyanról is, hogy pl.: az autizmusból is ki lehetett hozni egy normális állapotot valamilyen terápiával… Hogy egy gyerekként súlyos autista ma, felnőttként normális életvitellel él állítólag, egy speciális terápiának köszönhetően… (De nem emlékszem mindenre ez ügyben.)
    De éljen modern Taügetosz: az abortusz, nyírjátok ki az összes betegen születő gyereket, hajrá! Én mit tehetnék ellene, ha ti elhatároztátok magatokat?

DE ha valaki annyira pártolja ezt, akkor az én szemben úgy lenne hitele, ha PÉLDÁT MUTATNA ÖNMAGÁN az illető, HA MAGÁVAL KEZDENÉ A SORT, HA ’’ABORTÁLNÁ’’ÖNMAGÁT!!! :) Mondjuk úgy, hogy ír egy végrendeletet, amiben támogatja az abortuszt, és annak kifejezése, nyomatékosításaképp a vonat elé ugrik… Így már hiteles lenne a dolog! :)
  • sz4bolcs
    Érdekes dologra tapintottál rá.

"Igen, vissza kell adni a fizikai munka becsületét, mert csak ezzel a módszerrel lehet igazi értékeket előállítani, és azokat fenntartani."

"Bár, ha tudomást szerzel Isten létéről, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, és belátod az egész ránkerőltetett fogyasztói társadalom undorítóságát."

Nem nagyon tudom, duplagondol nélkül hogyan lehet olyan eszméket együtt vallani, amiben egyrészt az ember elsődlegesen szellemi lény, másrészt aki nem hajlandó produktív munkára az mehet a sötét cellába, amég meg nem írja az első könyvét.
  • patiang
    "hogy az ember szellemi lény és nem elsősorban termelni akar, hanem megérteni önmagát és a világot"

Mondom néktek, hogy annak a két fának gyümölcséből ne egyetek!/ szabadon /

De a hülyék ettek, s így kiűzettek.

Maradtak volna inkább tudatlanok.:DD
  • QuippeR
    a tumorból is gondolkodó emberi lény lesz, ha nem ölik meg?
  • zerosdfd
    Ez a romantikus, lenini álom, amit ideírtál teljesen elfelejti, hogy az ember szellemi lény és nem elsősorban termelni akar, hanem megérteni önmagát és a világot (akár termelésen keresztül persze). Ezért nem működhet soha a kommunizmus. A kultúrális-szellemi dimenzió ignorálása mindig társadalmi tragédiához vezet.
    Csak azt nem értem, hogy tetszhet neked ez naív, komcsi világkép egyszerre a náci ideológiákkal, amiket szintén hangoztatsz?
    Meg, amit nem értek még, hogy mit keres ez az egész ügy a BIBLA ÉRTELMEZÉSE topicban?
  • Cuchulainn
    A teljes emberi (és állati) petesejtkészlet és az összes ős-hímivarsejt a születés előtt kialakul. Nem egy "kis ideig életképesek aztán elhalnak" hanem az egész életed folyamán kitartanak. Ahhoz, hogy megérjenek ugyanúgy tápanyagot vesznek fel a környezetükből és morfológiai változásokon mennek át (a hímivarsejtek pl eredetileg gömb alakú sejtek, a spermiogenezis során növesztik ki az ostorukat, akkor vándorolnak a nyaki részbe a mitokondriumaik, de a petesejt is akkor képzi a jellegzetes burkait) A magzat éppen annyira életképtelen az anyaméhen kívül mint az ivarsejtek.

"Amikor viszont egyesülnek, azonnal beindul a sejtosztódás, és a környezetből táplálékot kezd felvenni. "
    Nem. Amíg a megtermékenyített petesejt teljesen be nem ássa magát a méh nyálkahártyájába és el nem emészti annak szövetét addig a saját tartalék tápanyagait éli fel. (Ezzel most nem érvelni akartam csak a pontosság kedvéért :))

Az általatok felállított kritériumok alapján pl. egy tumor is ugyanolyan emberi lény lenne.
  • patiang
    Még ez a mondat a legigazabb: "Mindenki van olyan értelmes, h tudja mit szeretne."
  • patiang
    Úgy tűnik, hogy amiről most dumálunk az off. Pedig nem az.
    Egyszer azt mondta valaki, hogy a paradicsom volt az első kommunizmus.
    Én max megértelek Téged, de motiváció nélkül nincs fejlődés. Ezt próbálták már SZU-ban is, ahol negyven év múlva is ugyanazt a terméket árulták, az árral beleöntve. Ezidő alatt nyugat évszázadokat haladt előre. Sajnos a kapitalizmus / magántőke /helyett még találtak fel jobbat.
    S akkor majd eljő Jézus királysága, ahol mindenki egyenlő lesz, nem lesz senki beteg meg a többi. Persze lesz egy "nagyúr" aki mindezekre felügyel, s a nép az istenáldotta nép, egyformán béget. Mert, ha nem..........!!!!

Mert a Te világodban is el kell valakinek dönteni, ki mit érdemel. Ugye?

Hát én nem tudom.........................
  • HUmanEmber41st
    Olvastam 1 novellát. Címe: Előszemélyek. Arról szól, h az USAban kitolták az abortusz korhatárát 12 éves korig, merthogy akkor már képesek algebrai feladatokat megoldani, ezért már embernek tekinthetők. Addig csak előszemélyek, akiket nyugodtan el lehet altatni, ha nem kellenek senkinek.
    Csak egy telefon és máris jön a sintérautó, amelyik a kóbor állatokat, meg gyerekeket fogdossa össze....

A két emberi csírasejt önmagában nem szaporodik. Egy kis ideig életképes, de aztán elhal. Amikor viszont egyesülnek, azonnal beindul a sejtosztódás, és a környezetből táplálékot kezd felvenni. Mi ez a folyamat, ha nem az élet egyik kritériuma? MIvel az emberi csírasejtekből nem állat fejlődik, így már az első pillanattól kezdve egy embert ölsz meg.
    Az abortusz szót azért használják, mert mégis hogyan hangzana a magzatgyilkosság kifejezés? Valszeg kevesebben választanák ezt a módszert.
  • Cuchulainn
    Játszhatunk-e Istent - a klasszikus kérdés. Csak az a baj, hogy meg kéne határozni mit jelent az, hogy Istent játszani. A háziállatok tenyésztése nem Istent játszás? Megváltoztatjuk azt ahogy kinéznek, az alakot amire Isten teremtette őket! De ha az nem az, akkor a géntechnológia miért az?
    Repülőgépre ülni Istent játszás? És űrhajóra?
    Az a baj, hogy ezek mind önkényesen emberi szempontok szerint kialakított normák. Az, hogy hol húzzuk meg a határt mindenkinek a saját gondolkozásmódjától függ.
    Ugyanez a helyzet az abortusszal is. Az a pár napos embrió amit elpusztítanak éppen olyan messze van attól, hogy ember legyen mint a petesejt volt. Nincsen keze, lába, nincsen szíve, tüdeje sőt nemhogy szervei de szövetei sincsenek. Nincsen agya, mert nincsenek idegsejtjei sem.
    Éppen ezért én azon a véleményen vagyok, hogy az anyának a megfelelő stádiumig teljes joggal kell rendelkeznie arról, hogy elveteti-e a magzatot.
  • Cuchulainn
    "Sosem voltunk gazdagok…"
    Ne is haragudj, de gondolom otthonról írogatsz ide, a saját, de legalábbis a család számítógépéről. Vannak olyan emberek, sajnos nem is kevesen, akik a éheznek, otthontalanok. Itt nemcsak arról van szó, hogy nem tud tízezer forintos ajándékot venni a gyereknek karácsonyra, hanem nem tud neki mondjuk enni adni...ilyen háztartások is vannak.
  • Cuchulainn
    Azért csúfolódó kisgyerekek - őrjöngő medvék általi széttépetés nagyon nincs egyensúlyban, ebben a véleményemben eléggé megingathatatlan vagyok... Nem hiszem, hogy a próféta belehalt volna hogy kicsúfolják.

Akkor már Darwinnal értek egyet:
    "Ami engem illet, én szívesebben származom attól a hősies kis majomtól, amely szembeszállt legfélelmetesebb ellenségével, hogy megmentse etetőjét, vagy attól a vén páviántól, amely lejött a hegyről és diadalmasan kiszabadította a fiatalabb társát a meglepett kutyák közül, mint olyan vadembertől, aki örömet lel ellenségei megkínzásában, véres áldozatokat mutat be, lelkiismeretfurdalás nélkül öli meg gyermekeit, rabszolgasorsban tartja feleségeit, nem ismer szemérmet, és a legvadabb babonák uralma alatt áll."
  • droidka
    A prófétát káromló gyerek és az azt széttépő medve esetéről:

Honnan tudjátok, hogy a káromlás (és az áldás) nem érhet célba és nem ölthet testet? Ha valaki másnak rosszat kíván, honnan tudjátok, hogy a kibocsátott káromlás nem száll vissza arra, akitől kiindult a dolog???

Isten milyen gonosz, milyen kegyetlen, milyen igazságtalan, ugye???

De ha Isten nem védte volna meg pajzsként a PRÓFÉTÁT attól, hogy a káromlás célba érjen s megfoganjon rajta, ha az nem pattant volna vissza, és a próféta meghalt volna, akkor vajon kárhoztatnátok-e Istent, ha nem védené meg a szolgáját?

Van egy ötösöm rá, hogy akkor meg azért vádolnátok!… Ha Isten csinál valamit, akkor az a baj, ha nem csinál semmit, akkor meg az!… Tudod, ha van rajta sapka akkó’ azé’, ha nincs akkó’ meg azé’… Isten mindig, mindent rosszul csinál, egyedül ti vagytok okosak és igazak!… Fogadok, hogy ti Istennél is mindig, mindent jobban tudtok! Ugye?
  • HUmanEmber41st
    Most nem akarom a forrásokat idézni, mert talán már kicsit unalmasnak találnátok az N. S. D. A. P. programját :D

De képzelj el ( nehezen fog menni) egy olyan társadalmat, ahol nincs, vagyis csak virtuális pénz van, ami csak az adott év elejétől a végéig érvényes. Minden évben új pénzt adnak ki. Nincs kamat, nem lehetséges vagyonokat felhalmozni. Nincsenek bankok!!! A társadalom alapja az élelmiszer és energiahordozók (biogáz, földgáz, szénbányászat)előállítása. Ezeket szolgálja ki elsősorban az ipar. Másodsorban biztosítja minden családnak az otthont, a közlekedést, a különféle használati eszközöket, víz, villany, gáz, vagy közp. fűtés). A használati tárgyakat úgy tervezik és gyártják, h hosszú ideig lehessen használni, könnyen javítható legyen.(pl ha elromlik a mobiltelefonod, nem a kukába dobod, hanem megjavítják). Mindig csak annyit készítenek mindenből amennyi kell. Mivel az országon belül nincs kereskedelem, inkább csak elosztó központok, raktárak vannak, így az igényeket könnyen ki lehet elégíteni. Az ország lakói választanak egypár embert, akik az országot külföldön képviselik. Nincs központi kormányzás, az önkormányzatok ismerik a helyi igényeket, és csakis az a feladatuk, h kielégítsék a helyi igényeket. Az energiatermelést is igyekezni kell helyi szinten megépíteni: szél, nap, vízi erőművek, biogáztermelő és szennyvíztisztító komplexumok.
    Ezt most nagyon nehéz lesz elképzelni:
    Nincsenek reklámok!!!
    Az állampolgár annyira intelligens lesz, hogy ha cipőre van szüksége, elmegy a raktárba, vagy megrendel egy cipőt a cipésztől. A mosógépbe meg mosóport szór, ami nem intelligensebb nála.
    Ami a legszörnyűbb: mindenkinek érdemes dolgoznia. Aki nem dolgozik sehol, az jelentkezhet a környékbeli ellátó központban, ahol napi melegételt kap, meg valami könnyűszerkezetes épületben egy vaságyat.
    Aki mindezek ellenére bűnöző akar lenni, hamar egy vasút, autóút építésen-karbantartáson, bányában találja magát,(elektromos sokkoló övvel, és egyéb szökésgátlókkal+ sötétzárka) vagy száműzetésben.
    Nincsenek így politikai pártok ( nem tilos, dehát minek?? ) akik megosztanák az embereket, nincsenek politikusok. Mindenki van olyan értelmes, h tudja mit szeretne.
    Egy ilyen államformában biztosítva lenne a nyugodt gyermeknevelés.
    Minden fiatal házas ha kell új lakásba költözhet, kaphat egy autót, és berendezheti a lakását, cserébe felajánlja a munkaerejét. Természetesen lehet ez szellemi tevékenység is, de ez esetben először legyen meg a szellemi termék.( regény, egyéb könyvek, tanulmányok) A mérnöki tervező munka, gyártmányfejlesztés más lapra tartozik, hiszen először fizikai munkát kell végezni az adott szakon, és a tapasztalatokat felhasználva lehet belekezdeni.
    Igen, vissza kell adni a fizikai munka becsületét, mert csak ezzel a módszerrel lehet igazi értékeket előállítani, és azokat fenntartani.
    Természetesen, amit nem lehet valamiért az adott országban előállítani, importálni kell más országból. De ezt is az az önkormányzat végzi, ahol éppen szükség van a külföldi termékre. Az önkormányzat minden cselekedetét a köz tudomására kell hozni, semmilyen titkos szerződés nem keletkezhet. ( vagy máris pakolhat a száműzetésre)

A sok meló után kell a pihi is, az állam ( a tervezett többlettermelés értékesítéséből) simán fenntarthat elegendő számú nyaralót egy közeli ország üdülőkörzeteiben, és minden családnak járhat 10 napi üdülés.
    Persze ez sem halmozható. Meg az alap szabi, ünnepnapok stb.
    Ha valaki(k) valami olyan dolgot csinál(nak) ami nagyon nagy hasznot és elismerést hoz az országnak, lehet extra jutalomban is részesíteni ( elsősorban az ő kívánságait kell teljesíteni). Ez is ösztönözné az ország fejlődését.
    Termőföld: a földműves-állatenyésztőnek nem lenne igazán tulajdona a földterület, hanem örökölhető-átadható felügyeleti és kezelési joga lenne. Cserébe a gépekért megkapna egy akkora területet, amekkorát egy család meg tud művelni az adott területen. Ez egy tájegységben ugyanakkora lenne. A megfelelő fórumon megbeszélnék, ki miből mennyit termel, ezeket országosan egyeztetni kell. ( Internet) Nehogy hiány vagy éppen felesleges túltermelés legyen. Ez vonatkozhat minden más ipari termékre is.
    De nem írom tovább, nagy vonalakban erről lenne szó.
  • patiang
    Légyszi, / nem bántani akarlak / de mutasd meg hogy néz ki egy nem fogyasztói társadalom. Ahol az egyén már többet akar, mint magán egy bőrhacukát, s pár falat ennivalót, az már fogyasztói kisebb-nagyobb mértékben.
    Vagy esetleg az afrikai szegényekre, netán É-koreai formára gondolsz?
    Ugye nem?
  • patiang
    droidka Te nagyon kezdesz hasonlítani "valakikre"

már bocsi!
  • patiang
    " És még ha nemi erőszak miatt van, akkor is ezt mondom!!! Hisz’ az a gyerek SEMMIRŐL NEM TEHET! Mert az élet nem a miénk, ami felett játszva dönthetünk, hanem Isten"

Kedve droidka! Nem tudom van lányod? Ha van, és / ég, meg minden óvja ettől / egy, vagy többen végighajtanak rajta, mit mondasz?

Ne légy álszent!
    Persze, ha gyermektelen vagy, könnyű mások felett ítélkezni.

Isten adta, s Ő veheti el. Ez az élet. DE kívánom, hogy azok akik ezt szajkózzák, tudják meg mi az, fertelmes kínokban, mozdulatlanul évtizedekig netán.
    N E kenjünk, bízzunk mindent Őreá. Ha igaz, hogy szabad akaratot adott, akkor hagy döntsük el mi a jó. Ránk tudatlanokra szabadítja a sátánt, hogy utána bosszút álljon. Ellenkezhetsz.
    Mert mondd, Te tudod valójában hogy néz ki a sátán?!
  • HUmanEmber41st
    "az egyház ugyanis olyan erőtlen és sátáni, hogy csoda, hogy még mindig áll. Legalábbis Európában csoda sztem."

Én is ezt mondom, hiszen semmi jogalapja nincs ennek az egyháznak. Jézus nem kérte ezt az egészet.
  • HUmanEmber41st
    Hozod a formád :D
    Droidka még nem ismer, azt hiszi, Te tényleg csak tudatlan vagy ezekben a kérdésekben, és szép szóval meg lehet magyarázni a tévedéseidet.
    Majd rájön egyszer, h nem.. :(
  • zerosdfd
    Hogy mi lett volna? Nem írkálnál ebbe fórumba, nem győzködnél senkit semmiről, nem lenne pl szemed, ahogy agyad se lenne, meg lábujjad se. Anyádék jobban élnének talán, ilyenek.
    Van olyan vallás miszerint megszületnél máshol, más körülmények között, míg szüleid kisebb karmikus teherként továbbcipelnék azt a kis malőrt, amit a te sorsodban okoztak. Mondjuk elütné egy autó vagy ilyesmi.
    Ahogy nem lehet egyértelműen hibáztatni senkit úgy a te kérdésedre sem lehet egyértelmű választ adni.
    Arról nem is beszélve, hogy a válasz megértése szintén személyfüggő, más és más lehet, sőt félre is lehet érteni; ezt már mindenki jól ismeri ezen a fórumon.
    Szinte mindenki azt érzi, hogy folyamatosan félre van értve.
    Aranykéz pl. kb. mindent félreért, amit lehet. Téged, a Bibliát és önmagát is elég gyakran.:-)
    Istent márpedig lehet játszani és kell is, hogy kiderüljön mire vagyunk képesek(akár morálisan) mert ma ez másképp nem fog kiderülni, az egyház ugyanis olyan erőtlen és sátáni, hogy csoda, hogy még mindig áll. Legalábbis Európában csoda sztem.

• sz4bolcs
    a vallás a nép ópiuma ...nesze semmi :)
    Na az ilyen eszmék terjelsztésére tökéletesen jók a vízprédikáló egyházak is.
  • AranyKéz
    " Jézus azt mondta: az igazság felszabadít. Ezt neked is kívánom. "

Jézus azt is mondta, hogy nem tudjuk merről fúj a szél.

" Bár, ha tudomást szerzel Isten létéről, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, "

Ugye már nem is eszel? Mert ha igen, akkor képmutató genny vagy, és agyonverünk.

" és belátod az egész ránkerőltetett fogyasztói társadalom undorítóságát. "

Na ez a másik dolog; miért lenne neked bármi beleszólásod hogy én mit veszek? Ha nekem kóla kell, akkor kólát veszek, neked meg KUSS van.
  • AranyKéz
    Ezt mond azoknak az afrikaiaknak, akik már a nyolcadik gyereket szülik.
  • AranyKéz
    " VAN-E BÁRMILYEN OLYAN DOLOG AKÁR SZEMÉLYES, AKÁR GLOBÁLIS, AMIÉRT EGYÉRTELMŰEN, MEGMÁSÍTHATATLANUL, VISSZAVONHATATLANUL ISTENT HIBÁZTATOD AZ AGYAD, A SZÍVED, A LELKED LEGMÉLYÉN? "

" A kurva istenit, már megint elfogyott a sör "
  • sz4bolcs
    Miféle anyagi nyomorgások alól?
  • HUmanEmber41st
    "Gépesített tudományos fasizmus, náci tömeggyilkosság"

Engem is megvezettek, Téged is megvezettek.

Jézus azt mondta: az igazság felszabadít. Ezt neked is kívánom.
    Bazz, már megint OFFoltam.. ehh

Bár, ha tudomást szerzel Isten létéről, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, és belátod az egész ránkerőltetett fogyasztói társadalom undorítóságát.
  • droidka
    Bevallom, talán így lenne pontosabb feltennem az ominózus kérdésemet:

VAN-E BÁRMILYEN OLYAN DOLOG AKÁR SZEMÉLYES, AKÁR GLOBÁLIS, AMIÉRT EGYÉRTELMŰEN, MEGMÁSÍTHATATLANUL, VISSZAVONHATATLANUL ISTENT HIBÁZTATOD AZ AGYAD, A SZÍVED, A LELKED LEGMÉLYÉN?

(Elsősorban kőkemény ateisták lehetőleg rövid, FÉLREÉRTHETETLEN IGEN-jét várnám, persze ki is lehet fejteni...)
  • droidka
    ÁÁHHHHH....

Nem bírom megállni most, hogy feljött ez az abortusz téma! Például ÉN MÁR HARMADIK gyerek lettem a családunkban (utolsóként)… Mi lett volna, ha azt mondják a szüleim, hogy én már nem férek bele a családi kasszába???.. ÁÁÁÁHHHH… (Még ha néha a szervem is kivan már a világtól.) Sosem voltunk gazdagok… Meg azt sem lehet felfogni, hogy milyen lett volna, ha (most, hogy így visszaemlékszem) anyám örökbe tud fogadni még állami gondozottakat is, ahogy akarta???(Hatóság nem engedte valamiért? Asszem’.)ANNYIRA ELKÉPZELHETETLEN!!! HOGY AZOK MILYEN EMBEREK LETTEK VOLNA, LENNÉNEK MOST???? EBBE BAKKER, AZÓTA NEM IS GONDOLTAM BELE!!! VAGY 18 ÉVE!!! FELFOGHATATLAN!!!
  • droidka
    ''Ha egy fiatal hülye kurva félrekefél*'' Ezt lehagytam: -és ha nem használt fogamzásgátlót-... *''akkor se vetessee el a gyerekét.''

De erre a témára már ne regáljatok. :)
  • droidka
    ÁÁHHHHH!....

Álszentséggel léci ne vádolj!... (Legalább azzal ne!... Leszbikről mit mondtam?)

''Azt akartam kifejezni, hogy bármelyik ivarsejt-pár ugyanolyan potenciális emberi lény mint azok az embriók, amiket az abortusz "megöl". Ennek fényében kissé hipokrita dolognak érzem az abortuszellenességet.’’

-A potenciális és a megfogant között nálam azért van különbség, és kész!

’’Ha a két szám nem egyezik akkor máris gyilkos lennél?''

-Nem, nem egyáltalán nem! Szerintem nem érted, amire gondolok!

Az egyik

Ad1:

T E R M É S Z E T E S (ISTENI):

-akár egy kamaszkori maszturbálás (ez nyilván nem bűn!), akár egy normál szex, -amiből ki tudja miért? -nem lesz gyerek. (És nyilván nem azt mondom, hogy minden dugásból gyereknek kell lennie! Mert ez a gyakorlatban nonszensz.)

A másik

Ad2:

M E S T E R S É G E S (EMBERI):

Jó, nyilván a koton használata is ilyen értelemben nyilván már bűn, de hát nyilván nem akar az ember több gyereket, mint amit a pénztárcája elbír. Főleg fiatalon nem.(Gyerektartás...) Ez nyilván a racionalitás, a realitás. (Bár MAGA az ÉLET sohase reális, sohasem akar racionális lenni ilyen értelemben. Erre a beteg világra ugyan ki akarna megszületni? Kicsit most persze túloztam talán?!)

És itt el kell számolnom a lelkiismeretemmel. Tudja az ember, hogy mi a helyes, tudja hogy a fogamzásgátlás mégis bűn, de mégis megteszed. Ha valaki azt mondja, hogy a fogamzásgátlás nem bűn, azt csak azért mondja, hogy könnyítsen a lelkiismeretén! És az meg hazugság!
    A gyakorlatban nyilván mindenki használ fogamzásgátló módszereket, kipróbálja a szex minden figuráját, ha ebben mást mondanék, akkor lennék álszent!… De azért ez MÉGSEM EGYENLŐ AZZAL, HA SZÉTTRANCSÍROZZÁK A MÁR MEGFOGANT EMBRIÓT!!!…(Nálam akkor sem.)

ÁHHHH!… Az abortusz végső soron igenis súlyos bűn az én szememben, és kész! Ha érted, ha nem. Gépesített tudományos fasizmus, náci tömeggyilkosság. Ad1 és ad2 nem ugyanaz nálam! És kész!

Ha egy fiatal hülye kurva félrekefél, akkor inkább szülje meg és adja intézetbe vagy gyermektelen szülőkhöz(!!!), nem? És még ha nemi erőszak miatt van, akkor is ezt mondom!!! Hisz’ az a gyerek SEMMIRŐL NEM TEHET! Mert az élet nem a miénk, ami felett játszva dönthetünk, hanem Istené…

Tudom, hogy bort iszom és vizet prédikálok!… Tudom, hogy nem vagyok méltó Hozzá, hogy a saját szavaim 125-szörös súllyal nehezednek rám majd emiatt! Hogy ma ugyan szájjal kiállok Isten mellett, de holnap elbukom, ellene cselekszem. De akkor is!

Isten azt csinál, amit akar!... VAJON JÁTSZHATUNK-E ISTENT? DÖNTHETÜNK-E HELYETTE, NÉLKÜLE? Ez mindennek a lényege!

Ha valaki nem tudja megérteni, nem tudja a helyén kezelni, hogy mi lett volna akkor, ha a SAJÁT SZÜLEI úgy döntöttek volna, hogy elkapartatják azután, hogy már megfogant, arra nem tudok mit mondani!(Most tekintsünk el attól, hogy nyilván rosszabb napjain mindenki érezte úgy már, hogy akkor talán jobb is lett volna.)

Na, de ezen asszem’ már kár vitázni. Részemről EZ a téma lezárva. Erre léci ne is reagáljatok többet. :)

Viszont a 3220-as hsz-emben feltett kérdésemre visszatérve, nyilván valamennyire már lejön, hogy ki mit gondol, de röviden és egyételműsítve, visszavonhatatlanosítva (ezt jól megaszondtam’ :) ) szeretném látni a dolgokat, ha kérhetem! Visszaolvasni nem akarok, túl sok időbe kerülne…(Ateisták válaszait várom, bevallom. Léci! Persze más is lehet.)