A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEM támadlak. Frankón vitázunk.😊

Walk the Talk.

"Hogy mégis miért járok ide?
Valszeg érdekel a topik témája, + az Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban."

Most hol mondtam én olyat, amit a számba adsz?

Annyit mondtam: szerintem, meg hogy érdekel, meg azt, h olvastam

Nem értem, miért támadsz akkor engem?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
krisnások megmonták <#nezze>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Mindezek amiket elmondtál szakrális.
A leírtak pedig elég sokára Krisztus halála után vetõdtek papírra, kiszínezve az emberek gondolataival.
Azért, az, hogy hova érkezik a lélek, ki tudatta veled.
Dehát Te nem is hiszel benne.

Walk the Talk.

"Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban."

Már ne haragudj, de finoman szólva túlzol. Nem?!
A Bibliát nem többször, de egy élet is kevés ahhoz, hogy valóban megértsd.
Mert tulképp úgy is lett megírva, hogy abból minden hívõ kivehesse a "maga" részét. Azt, hogy végigolvastad, elhiszem, de csak a betûk szintjén. Az meg annyi, mintha egy olasz szöveget motyogtál volna végig / ha nem beszéled /.
Olvasd el, amit feltettél. Ezékiel. El tudod képzelni, hogy hány "hivatalos" interpretálását halottam? Nem beszélve a társaságiról.
Én aki kételkedem, nincs jogom arra, hogy Könyvet magyarázzam, legfeljebb a véleményem mondom el, Te aki más útra tértél milyen jogon érzed azt, hogy Te vagy a hivatott.
Még annyit, hogy az Ótestamentum mégcsak olvasmányos, de az Új??!!!

Walk the Talk.

A halál pillanatában a lélek kilép a testbõl, megszûnik a tudat.
A lélek ilyenkor a Mennyország "elõszobájába" érkezik. Itt értékelik az életét , megtervezik a következõ inkarnáció idejét stb.
Jézus lelke ( énszerintem) azonban nem távozott el a testtõl, hanem a sírboltban a testet anyagiból olyan asztráltest-félévé alakította át.
Hiszen megérinthették ( Tamás )és sokszor beszéltek is vele, ám az már nem volt a hétköznapi értelemben vett test.
Miért?
-mert többször is megjelent bezárt szobában, majd eltûnt
-utána már nem volt együtt tanítványaival úgy, mint régen ( szinte éjjel nappal) hanem csak megjelent eltûnt
- nem evett, nem ivott
- 40 nap után pedig a földrõl felemelkedve eltûnt az emberek elõl
( szerintem ) a az asztráltest a magasban felbomlott és Jézus lelke ( miután maradéktalanul elegett tett földi kötelezettségeinek) akkor jutott vissza a Mennyek Országába.

szerintem a Biblia csak annyit ír, hogy alászállott a poklokba.

csak pár tudós? Ezt mégis mire alapozod? Ha érvényesülni akarsz akkor azt csinálod amit fentrõl akarnak és persze megfizetnek(ingyen nem kutat senki). Ez mindíg is így volt és így is lesz. Vagy talán a tudósokat tartjuk a materialista világ feddhetetlen papjainak?

Nekem lenne egy kérdésem, bár ebbõl is sztem vita kerekedhet...Jézus valójában a halála és feltámadása között mi történt(asszem 3 nap)? Egy vallási mûsorban végig teljesen egyértelmûen azt mondták h a pokolban volt fogságban majd végül kiszabadult és úgy támadott fel, viszont egy neten közzétett írás szerintviszont ezt így kerek perec letagadták h ilyen történt volna. Elõre is köszi a válaszokat, remélem érthetõ a kérdésem 😊

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Nah jógyerekek, már megint offoltok!
#2875 re semmi reakció ???

Max pár tudós szolgálja ki a hatalmat. Lassan már mindenki a "nagy összeesküvés" része lesz párezer embert kivéve(akik hisznek benne).

mikike: "egyébként a vallás is változik, mint a tudomány"
Reggel még hülyeségnek tarottad, hogy változik a tudomány.

ne legyünk már komolytalanok. A tudomány is kiszolgálja az éppen aktuális hatalmati áramlatot. Elég csak megnézni mi volt hatvan éve az antropológiában elfogadott nézet...szöges ellentéte a mainak. Akkor a nácizmust kellett kiszolgálniuk, ma meg a multikultiban érdekelt vezetést. Vitális elméletek találhatók mindkét oldalon, a témát közelrõl sem lehet eldöntöttnek tekinteni. Ennek ellenére mégis van egy hivatalossá tett verzió, ami- milyen meglepõ- pont megeggyezik az elit érdekeivel.

mikike
neked aztán felesleges is lenne bármit kifejteni, mert két mondat után összezavarodnál

egyébként a vallás is változik, mint a tudomány

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

sz4bolcs
Hogyne. Elég csak a buddhista tanításokat olvasni hindu kommentárral. :-)
Vagy ott van a hinduknál Sai Baba. De buddhizmusban is lehetne ilyeneket mondani.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Pluskast
Azért ez nem teljesen így van. Az Új-szövetséget azaz Jézus példabeszédeit és a tanításainak történetét nem fordították ki. Bizonyíték rá az ókori görög autentikus forrás ami lefordítva ugyan az mint a latin.
A kifordítás már teológiai és kánonjogi dolog aminek sok köze nincs a bibliához. Persze az adott évszázadokban mindíg máshogy magyarázták a bibliát és ez megint csak az egyes embertõl függ.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A Buddhizmust és a Védikus Filozófiát soha sem ferdítették el a hatalom birtokosai.
Hogy mégis miért járok ide?
Valszeg érdekel a topik témája, + az Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban.

Miért mit gondolsz? Ha nem változna, akkor ma is többezer éves technológiákat használnánk, de nem így van. Viszont a nagyobb vallásoknál ez úgy mûködik, hogy többezer éve megírtak pár könyvet és a mai ember ezekben hisz.

De ismét bizonyítottad, hogy milyen értelmi szinten vagy. Ha valamit nem tudsz cáfolni akkor hülyeséggel válaszolsz.

Én úgy tudtam hogy szõrösek, bányákban dolgoznak, vedelik a sört, és értenek a steampunk technológiához.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

mikike
aham persze...
a törpök pedig hupikékek...

A tudomány folyamatosan változik és tanul a hibáiból.

mikike
...milyen szerencse, hogy a tudomány nem ilyen...

"hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet,"

s ez történt majd minden valással

Walk the Talk.

"Lennék én keresztény is, de ~2 ezer év alatt a hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet, h... **** egyszóval nagyon."

Akkor mondd meg Te mit keresel a topic-ban?😊))))

Walk the Talk.

Ne haragudj, de nem Neked kell válaszolni. Tied csak egy a vélemények garmadájából.😊)))

Walk the Talk.

Ez megint csak olyan mint Nostradamus. Már bocsi. Mindenki a szája íze szerint értelmezi.
Tudod nekem az a bajom ezekkel a szövegekkel, hogy soha nincs más tanú. Az meg más kérdés, ha szájhagyományokra alapozva építünk fel egy hitelesnek tûnõ történetet.

Walk the Talk.

attól függ ki olvassa.
Mondjuk UFO :XXXXXXDDDDDD

Walk the Talk.

...........olvastad lujza ambro hozzászólásait??

Walk the Talk.

Ezékiel próféta könyve 1. rész

1.

És lõn a harminczadik esztendõben, a negyedik hónapban, a hónap ötödikén, mikor én a foglyok közt a Kébár folyó mellett voltam: megnyilatkozának az egek, és láték isteni látásokat.
2.

A hónap ötödikén (ez az ötödik esztendeje Jojákin király fogságba vitelének).
3.

Valójában lõn az Úrnak beszéde Ezékiel paphoz, a Búzi fiához a Káldeusok földén, a Kébár folyó mellett, és lõn ott rajta az Úrnak keze.
4.

És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhõ egymást érõ villámlással, a mely körül fényesség vala, közepébõl pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepébõl.
5.

És belõle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,
6.

És mindeniknek négy orczája vala, és négy szárnya mindenikõjöknek;
7.

És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borjú lábának talpa, és szikráznak vala, mint a simított ércz színe.
8.

Továbbá emberi kezek valának szárnyaik alatt négy oldalukon. Mind a négyõjöknek orczái és szárnyai.
9.

Szárnyaik egymás mellé lévén szerkesztve, nem fordultak meg jártukban, mindenik az õ orczája irányában megy vala.
10.

És orczájok formája vala emberi orcza, továbbá oroszlán-orcza mind a négynek jobbfelõl, és bika-orcza mind a négynek balfelõl, és sas-orcza mind a négynek hátul;
11.

És ezek az õ orczáik. És szárnyaik felül kiterjesztve valának, mindeniknél két szárny összeér vala, kettõ pedig fedezé testöket.
12.

És mindenik az õ orczája irányában megy vala, a hová a lélek vala menendõ, oda mennek vala, meg nem fordulván jártukban.
13.

És a lelkes állatok közt látszék, mint egy égõ üszög, a mely lángolt, mint a fáklyák, ide s tova futkározva a lelkes állatok közt; és a tûznek fényessége vala, és a tûzbõl villámlás jöve ki.
14.

És a lelkes állatok ide s tova mozognak vala, mint a villámlás czikázása.
15.

És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett mind az õ négy orczájok felõl.
16.

A kerekek mintha tarsiskõbõl készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik kerék közepében volna;
17.

Jártukban négy oldaluk felé mentek vala; meg nem fordulnak vala jártukban;
18.

És talpaik magasak valának és félelmesek, és e talpak rakva valának szemekkel köröskörül mind a négynél.
19.

És mikor járnak vala a lelkes állatok, járnak vala a kerekek is mellettök, és mikor fölemelkednek vala az állatok a földrõl, fölemelkednek vala a kerekek is.
20.

A hová a lélek vala menendõ, mennek vala, a hová tudniillik a lélek vala menendõ, és a kerekek fölemelkednek vala mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
21.

Ha azok mentek, ezek is mennek vala, és ha azok álltak, ezek is állnak vala, és ha fölemelkedtek a földrõl, fölemelkednek vala a kerekek is mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
22.

És vala mintegy mennyezet az állatok feje fölött, olyan mint a csodálatos kristály, kiterjesztve felül fejök felett.
23.

És a mennyezet alatt szárnyaik egyenesek valának, egyik a másikkal összeérvén; mindegyiknek kettõ vala, a melyek befedik vala innen, és mindegyiknek kettõ vala, a melyek befedik vala amonnan az õ testöket.
24.

És hallám szárnyaik zúgását, mint sok vizeknek zúgását, úgy mint a Mindenhatónak hangját, mikor járnak vala, zúgás hangját, mint valami tábornak zúgását; mikor állának, leeresztik vala szárnyaikat.
25.

És lõn kiáltás a mennyezeten felül, a mely vala fejök felett, és õk megállván, leeresztik vala szárnyaikat.
26.

És a mennyezeten felül, a mely fejök felett vala, látszék mint valami zafirkõ, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján látszék mint egy ember formája azon felül;
27.

És látám izzó érczként ragyogni, a melyet, mintha tûz vett volna körül derekának alakjától fogva és fölfelé; és derekának alakjától fogva és lefelé látám, mintha tûz volna. És fényesség vala körülötte,
28.

Mint a milyen a szivárvány, mely a felhõben szokott lenni esõs idõben, olyan vala a fényesség köröskörül. Ilyen vala az Úr dicsõségének formája, és látám, és orczámra esém, és hallám egy szólónak szavát.

Akkor feldobnám a labdát és megkérdezném a tisztelt fórumozókat, h mi a véleményetek Ezékiel próféta könyvérõl?

QuippeR
de tudunk egymás mellett létezni, amíg nem bombázzátok offtopik hozzászólásokkal a témát. nem kell mindenfélét belemagyarázni, kivetíteni rám a te elképzeléseidet, hogy szerinted egy hívõ nem tudja elviselni a nem hívõket, egyszerûen csak el kell olvasni, amit írtam, és értelmezni. tessék a topik témájához kapcsoló dolgokat írni, mert jelenleg feleslegesen olvasom az egészet, nincs mire válaszolni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

......na most nehéz elmagyaráznom mire gondolok.
ezzel azt próbáltam érzékeltetni, hogy sosem a hittel van a baj, hanem a gyakorlókkal

Walk the Talk.

Látod ez a baj, hogy egy nyavalyás topic-ban sem tudunk egymás mellett létezni. Az egyik királyunk azt mondta, annál erõsebb egy nemzet minél színesebb. Ha kasztokba tömörülünk, hogyan tudjuk meg egymás nézeteteit. Mint már mondtam a baráti társaságom vallásosoktól az ateistákig terjed, közte számtalan átmenettel. S tudod milyen frankókat vitázunk. Néha reggelig. S még egyik sem hülyézte le a másikat.
S igen a Bibliáról lehet kérdésem, még akkor is, ha netán másképp gondolom.
Nem akarok visszaütni, de az "ateista" topicban is megjelenik a hívõ.
Ez ÍGY helyes.

Walk the Talk.

QuippeR
nevetséges, hogy kivetíted rám a tévképzeteidet. semmiféle elvakultságról szó sincsen, egészen egyszerûen itt ezek a hozzászólások offtopikok. ha például a humoros és aranyos képek topikba undorító képeket linkelsz, akkor egybõl bannolnak, hiába képekrõl van szó.

van egy olyan topik például, hogy "ateizmus, antklerikalitás", ott ez témába vágna, tessék odamenni, ha nincs kérdésed a Bibliáról.

nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani.

Tudom, hogy errõl most nem szóltál, de a vallások közül melyiknek a nagyobb a prioritása, s miért? Valamint ki, mi dönti el???

Walk the Talk.

Ha nem tévedek: "A Biblia értelmezése"
sõt: "A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél."

Tehát ebbõl adódik..........................
Nem vagyok elvakult, ne légy Te sem.
Életemben volt elég alkalmam értelmezni. S még valami: a kat papok ezerféleképpen gondolják a "dolgot". Persze csak fû alatt. Nem olyan fû.:XD
Légyszi végy már példát II. Jánosról.😊))

Walk the Talk.

QuippeR
lehet véleményed, csak nem ebben a topikban kéne kifejteni.

Bocsi, de eltévesztettem a topic-ot.
<#zavart2>

Walk the Talk.

S miért nem éllnak elõ a hitben élõk BIZONYÍTÉKOKKAK, hogy az evo hülyeség. Ne ne száraz, szakrális dumával. Már bocs.

Walk the Talk.

Kérdezném Tõled, most hányan útálják a muszlimokat. Pedig azok sem mind elvetemült terroristák.

Walk the Talk.

Senki nem útálja a Bibliát, csak van róla vélemény. Talán "erõsebb" azoknak a tábora, akik útálják a másképp gondolkodókat. Mert én már voltam "megvetett ember" is, s tanácsolták, hogy remegve imádkozzak, és tartsam a gyertyát.
Azért már nehogy úgy legyen a Bibliával, mint a halottal, hogy csak jót vagy semmit.

Walk the Talk.

Tényleg jó lenne egy külön "utálom a keresztényeket" topik.

QuippeR
"A Biblia értelmezése
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél."

az egy dolog, hogy egyesek szeretik közönség elõtt utálni a Bibliát, de ez a topik nem erre való. tessék nyitni egy Biblia-utálók topikot aztán ott csinálni a cirkuszt.

A mátrixinvertálásról is jóval kevesebben hallottak mint a seggvakarásról.

"a Bibliáról meg szinte mindenki hallott már a Földön"

.............bánja is számtalan emberi élet.

Walk the Talk.

Csáth Gézáról senki sem fog beszélni 20 év múlva, a Bibliáról meg szinte mindenki hallott már a Földön.
Csak ennyi a különbség...

Tudjátok nehéz válaszolni a Biblia alapján a sok hsz.-ben felsorolt hiányosságok miatt.
Ha valaki kérdez, a kérdéssel válaszolva nem tudok elmagyarázni semmit.
Új információk kellenek, egy gyökeresen más nézõpontból szerintem.
Lennék én keresztény is, de ~2 ezer év alatt a hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet, h... **** egyszóval nagyon.

..........ezt már én is kapisgáltam, de gondoltam, hogy egy normális párbeszéd csak segít.😊)

Walk the Talk.

89
<#eljen>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Akkor már Csáth Géza sokkal jobbakat írt.