5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #3382 „És monda az Úr Isten: ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván.” (1Móz. 3.22) -
patiang #3381 Még csak annyit, hogy Te hogy írnád le a sátánt? -
patiang #3380 "Állítólag" a világon volt már rá példa, hogy tette volna?? -
patiang #3379 Ne haragudj, ezt nem szoktam ajánlani, de vedd elő a Könyvet, és ne vakhittel forgasd.
Az Istent / mindegyiket az eddigi történelmünk folyamán / mi emberek teremtettük, felruházva őket vágyainkkal, bűneinkkel, s minden egyéb tulajdonságainkkal.
"Állítólag" a világon volt már rá példa, hogy tette volna.
Világosság NINCS sötétség nélkül, mert, ha eltűnne a sötétség odalenne a világosság is -
patiang #3378 Aki nem akar valamiről tudomást szerezni, az nem is fog.
Amúgy pedig : vala az IGE
tehát semmi, és senki más
Akkor az Isten megalkotta önmagát, s mindeneket ami, a aki alkotják a világegyetemet. S mivel a sátán is az Igéből lőn, az Isten NEM tudja elpusztítani /nem is akarja /, mert akkor a saját akaratát öli meg, vagyis a "világot" -
zerosdfd #3377 Semmi ilyesmi nem található a Bibliában, úgyhogy nem tudjuk miről beszélsz... -
#3376 "állitóllag"
ki állítja?
szerintem állatira le tudja győzni a Sátánt, csak nem akarja. azt akarja, hogy mi győzzük le. (és ehhez persze ad egy rakás segítséget is, de ez most mellékes.) -
#3375 Tök mindegy. Ebben a világban már az sem számítana sok embernek, ha Isten gonosz lenne, csak kerüljön a mennybe... -
patiang #3374 ez is elgondolkodtató:
I. A biblia szerint Isten előtt nem volt Sátán
II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint
III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állitóllag a Sátánt nem tudja legyőzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyirhatná a Sátánt
-
patiang #3373 hm.....
"Jó-e Isten, vagy gonosz?
* Zsolt. 145,9 "Jó az Úr mindenki iránt"
* 5 Móz. 32,4 "Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!"
ezzel szemben
* Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
* Sir. 3,38 "A Magasságosnak szájából nem jő ki a gonosz és a jó." [Az eredetiben itt kérdőjel áll, költői kérdés.]
* Jer. 18,11 "Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"
* Ezék. 20,25-26 "És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém őket ajándékaikkal, mikor tűzön vittek át minden elsőszülöttet, hogy elpusztítsam őket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr." " -
patiang #3372 Talán ez a válasz?:
"Az az állítás, hogy Jézus i.sz. 34-ben feszítették keresztre, alátámasztásra szorul. Mivel nem áll rendelkezésünkre az Újszövetségen kívüli forrás halála időpontjának meghatározására, így be kell érnünk azzal, hogy az evangéliumok alapján próbáljuk meg meghatározni ezt az időt. Viszont komoly problémát jelent az abban levő ellentmondás, ugyanis János és a szinoptikus evangéliumok más napra teszik a kereszthalál napját. Éppen ezért vándorol a húsvét napja évről évre: a 325-ös niceai zsinat sem tudta egyértelműen meghatározni a pontos dátumot, így egy számítási módszert adtak a meghatározáshoz. A bibliatudósok általában 30-at vagy 33-at jelölik meg Jézus halála évének. Milyen bizonyítékokra támaszkodik Baigent a 34-es dátumot illetően?" -
patiang #3371 Mivel én sem tudhatok mindent / xxxDDDDDDD/, valaki mondja meg, hogy Jézus halála, s feltámadása miért esik évenként más-más napra?
-
HUmanEmber41st #3370 A valódi tudós nem a cimekért/elismerésért dolgozik,hanem a kutatás örömért és azért, hogy maradjon utána valami az utókorra!
Így van!
Mint pl dr. Bobula Ida, vagy az idézett dr. Kiszely istván... -
primavis #3369 Persze, mindkét fajtából akad, de azok is el kell jussanak az egyetemi tanári illetve az akadémiai cimekig! S ezeket már elég jó ideje nem adják ingyen, pusztán politikai tevékenységért s pláne pénzért! A többiknél meg rendszerint nem kitűzött cél, hanem az eredményeik következménye.
Az megint egy más dolog, hogyha valaki olyan területen kutakodik, ami szembemegy a hivatalos áramlattal, az ne várjon sok elismerésre! Harcolja ki azokat, vagy törődjön bele, hogy rosszkor született vagy rossz témát választott!
A valódi tudós nem a cimekért/elismerésért dolgozik,hanem a kutatás örömért és azért, hogy maradjon utána valami az utókorra! -
HUmanEmber41st #3368 :D :D :D -
patiang #3367 Bocs, hogy félreértettelek.:) -
HUmanEmber41st #3366 A tudósoknak két fajtája van: az egyik csak az egyetemi, akadémiai tagságának a megtartásával foglalkozik. A másik csoport pedig a tényekkel, és olyam kutatásokkal, amit az egyetemek és az akadémiák "nem néznek jó szemmel" vagy egyenesen baromságnak tartanak.
Azért ajánlottam Zero-nak, h tudjon róla, nemcsak a zsidóknak van ezeréves kultúrájuk... -
patiang #3365 Ha a tudósok a magyarság eredetét illetően sem tudnak egy húron pendülni, akkor hogy várható el ez egy olyan dologban mely sokkal talányosabb.
Ahány verziót már olvastam....................... -
patiang #3364 Bár nem az én asztalom de: ? -
HUmanEmber41st #3363 Szerintem Zerosfd rentgeteg olvasnivalód van.
kezdd el itt -
zerosdfd #3362 Ja, ezt mondom én is. Épp ezért kéne végre belátni, hogy igenis ügyesebbek ezen a területen. Nincs ezzel semmi baj, sőt. -
patiang #3361 Bocsi, ha én is kissé off voltam. -
patiang #3360 Pl a középkori bankrendszert kik hozták létre?! -
patiang #3359 Csak mellék, de a világgazdaságot mindig is a zsidók tartották a kezükben.
Már nem tudom, hol olvastam, de körükben a lényeg az, hogy a politikát ne te tarsd a kezedben, csak a másodvonalból írányítsd. -
#3358 Ok :) -
zerosdfd #3357 NWO topicban válaszolok, itt már megint offtopicban vagyunk... -
#3356 Ja és még annyit, hogy izrael a világ egyik leg hazaszeretőbb nemzet a világon. Ha nem így lenne az arabok már rég kiírtották volna őket. -
#3355 Tudod ha nem lenne ez az "debilizáló-pszeudoromantikus-merevgörcs" ahogy te írod akkor már rég Németország meg valamelyik szomszédos szláv állam területén élnénk. Tudod nagyon szép ez az európai-únió de hogy ez kb 20 év múlva el fog tünni az is biztos. Akármennyire is hihetetlen de a francia francia marad a német német és még lehetne folytatni a sort. A hollandok is fogják már a fejüket a nagy liberalizmusukkal -ami egy szép nagy anarchiához vezetett - és már az egésszet a hátuk közepére kívánják. A haza hála istennek meg nem egy absztarkt nyelvi konstelláció. Az különbözteti meg az egyik államot a másiktól hogy más a nyelve a kultúrája és a gondolkodása is. Akármennyire hihetetlen de ez nem is fog változni csak most ezt az uniformizálódó világot éljük (NWO). Tudod akar a franc egy homogén falanx közösségben élni. Én biztos nem. -
zerosdfd #3354 Nem azt mondom, hogy magasabbrendűek, de hát azt bárki beláthatja, hogy éppen azért üldözik őket már több ezer éve, mert irigykednek a sikereikre, mert nyilvánvaló, hogy valami plusz van ebben a népben, amit persze mindenki megpróbál elfojtani. Kreativitás, szeretet, rugalmasság.
Haza? Hát, ma ez nem több mint egy absztrakt nyelvi konstelláció, tkpn nem létezik olyan működő hazafogalom, mint amilyen 1848-ban volt. Magyarország már régen megszűnt, gazdasági szempontból. Az egy dolog, hogy sokan valamilyen romantikus ősérzületre verik ki, de ez csupán egy teljesen szubjektív érzéskövület, aminek nincs helye a valóságban.
Szerintem több hatalmat kéne adni a zsidóságnak, hiszen belőlük hiányzik ez a debilizáló-pszeudoromantikus-merevgörcs, amit sokan hazaszeretetnek neveznek, meg magyarságnak. Épp ezért/ezt kellene tanulnunk tőlük. Az nemzetfüggetlen önmegvalósítást! -
#3353 még a végén kiderül, hogy Hitler übermensch-teóriája igaz volt, csak pont fordítva mint ő gondolta, és a zsidók a magasabbrendűek.
azért jó néha benézni ide, mindig van min mosolyogni. -
#3352 "A magyaroknál pedig egész biztos jobban tudnák kezelni kis országunk problémáit; mondjuk ez nem nehéz, hiszen a magyarok alapvetően bénák."
Amíg ilyen hozzá állás van ebben az országban biztos is. Mondjuk elég szomorú, hogy a saját népedről így nyilatkozól, dehát az emberkbe szépen bele nevelték, hogy huzzuk meg magunkat. Ne is haragudj de eleve utálom azt a kifejezést hogy kis országunk. Egy belga, holland vagy svájci ember a büdös életbe nem mondana ilyet pedig az ő országuk még a milyeknél is kisebb.
Egyébként meg én marhára nem örülnék, ha a zsidók irányítanák az országomat. Nem azért mert zsidók hanem mert ez nem az ő hazájuk ( megjegyzem nem a magyarországi izraelita vallású és magukat zsidóknak valló magyar állampolgárokra gondoltam!). Ugyanígy ne irányítsák se a franciák se az amik se az angolok se a németek. Ez az én országom is. Nem kellene rabszolgának lenni és így gondolkodni. Az őseink sem tették pl 1848-ban meg oly sokszor. Pont akkor fog ez az ország teljesen eltűni a világból ha mindenkinek olyan lesz a gondolkodásmódja mint neked. Már ne is haragudj.... -
#3351 Mekkorát tudnál robbantani ezzel a szöveggel az NWO topicban.. :-) -
zerosdfd #3350 Az egy dolog, hogy a zsidó származásúak tényleg intelligensebbek az átlagnál és ezért valóban jobban tudnának ügyelni a világ dolgaira, de sajnos ma még annyira erős az antiszemitizmus, hogy egyenlőre csak nagyon lassan alakulhat ki a zsidó világhatalom. Én különben támogatom az ügyüket, végülis annyit szivatták szegényeket.
A magyaroknál pedig egész biztos jobban tudnák kezelni kis országunk problémáit; mondjuk ez nem nehéz, hiszen a magyarok alapvetően bénák. -
Huliganthropus #3349 antidogma.hu Gazdag István: Családi perpatvar Ábrahám házában
"...Csak a vak nem látja, hogy a kereszténység tulajdonképpen a pogányok számára készült judaizmus (Krester Stendhal dixit), „zsidóság és kereszténység között a szakításra dogmatikai és társadalmi téren ugyanis azért került sor, mert a hagyományos zsidó messianizmus számára elfogadhatatlan volt a szektariánus zsidó (vagy ahogyan csakhamar nevezni kezdték: keresztény) válasz”, húzta alá Komoróczy Géza a „másodlagos antiszemitizmus” okát (Beszélő, 1992, 51-52. sz.).
Mostanra azután, hála II. János Pál áldásos ténykedésének (is), a sajnálatos dogmatikai és társadalmi szakítást sikerült orvosolni. Nem véletlen, hogy Izrael leghűbb támaszai egyúttal a világ legkeresztényibb államai: az Egyesült Államok, ahol egy neokonzervatív-keresztény cionista klikk szállta meg az államapparátust; Nagy-Britannia, amelynek következő konzervatív miniszterelnöke (Michael Howard alias Hecht) is zsidó lesz; Spanyolország, amely kötelességének érzi, hogy túlkompenzálja a zsidók ötszáz évvel ezelőtti kiűzetését; Olaszország, ahol az egész politikai karrierjét Mussolini emlékére építő, mára azonban renegát fasisztává konszolidálódó és nemrég Izraelben Saronnak gazsuláló Fini lobbizik leginkább a héber állam EU-tagsága mellett; magától értetődően Németország, ahol egy fundamentalista keresztény parlamenti képviselőt azért zárt ki soraiból a CDU, mert egyik elemi iskolai szintű példabeszédében a zsidók kommunizmusban játszott szerepét merte feszegetni; és persze Lengyelország, a keresztények idősebb testvéreivel való történelmi megbékélést forszírozó pápa hazája.
Újabban azután már nálunk is divatba jött a „keresztény” logó. Fidesz, MDF, KDNP, MKDSZ, MIÉP, Jobbik – e tekintetben mindegyikük abszolút trendi. Példának okáért már azon sem akadtak fenn, hogy Hódmezővásárhely „jobboldali” polgármestere az ismert magyarbarát nagyKertész (az Imre) könyveit osztogatta az iskolásoknak, miközben betiltotta az Árpád-sávos zászlót a köztéren.
De oda se neki. Felejtsük el a kompromittáló múltat, és irány Európa!
„A jövő embere keverék lesz. Páneurópa számára egy eurázsiai-negroid jövendő fajt kívánok, hogy a személyiség sokoldalúsága kibontakozhassék… Vezetők a zsidók legyenek, mert a jótékony gondviselés Európát a zsidók révén egy szellem kegyelméből való új, nemes fajjal ajándékozta meg”, vallott álmáról a páneurópai gondolat ősatyja, a kereszténydemokrata Coudenhove-Calergi (Praktischer Idealismus). Íme tehát a szép jövő. Krisztusban mindannyian egyenlők leszünk (még ha egyesek kissé egyenlőbbek is, mint a többiek).
„Nem a szám a lényeges, hanem az akarat. Erős kézzel vezetett kisebbségi akarat mindig erősebb a nyálas többségnél”. Ezt minden idők „leggonoszabb” embere mondta, úgy hatvan éve. A jelek szerint nem is tévedett…"
antidogma.hu - a szellem szabadsága -
HUmanEmber41st #3348 Erről hol lehet olvasni? Mert sajna csak magyarul tudok...És sok történész kereste, de nem talált senki sem utalásokat a zsidó népre, azok cselekedeteire, a Vörös-tenger megnyitásáról nem is beszélve.. -
patiang #3347 Most látszólag nagamnak mondok ellent. Habár valóban lehetséges, hogy nincsenek az egyiptomi feliratokon ilyen események, azonban a birodalmi adminisztráció említ egy népcsoportot, amely az akkor divatos többisten hittel szemben monoista vot. Sőt odáig mentek, hogy a körülöttük létező más vallású emberek írmagját is kiirtották. Ekkor történt meg a kiűzettetésük.
Azért nem voltak annyira szentfazekak. -
zerosdfd #3346 Elnézést...tehát Tuthmózisz volt az, aki ezt tette a lenti nevű fáraók ellen -
zerosdfd #3345 Nem lehetséges-e, hogy Hatshepsut(kb ie 1479) és/vagy Akhenaten (kb ie 1336)egyszerűen megsemmisítette ezeket a feljegyzéseket, hiszen mindketten épp erről a hobbijukról voltak híresek? -
patiang #3344 Még akkor sem biztos, mert lehet, hogy csak játékból.
Kötözködtem:) -
patiang #3343 Bizonyára. Azonban, ha olyan,a történelmet megrengető esemény lett volna, azért minimum említették volna.
A nényezeréves egyiptomi birodalom híres a mindent regisztrálásáról.