5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • patiang
    "A könyv igen igen elgondolkodtató!!! Patiang, te is olvasd el az utolsó bötüig!!!!"

Lehet, hogy .......Érted? De melyik könyvre gondolsz?
    Mert, ha a Bibliára, akkor főt hajtok az előtt aki értelmezve elolvasta.
    Mert annyira összetett, és ellentmondásos, hogy azt tanítani kellene.
    Én forgatni szoktam. Szóval a papok is így mondják.
    Sztem még a tök ateistának sem ártana némi tudást szerezni belőle.
  • HUmanEmber41st
    Mert a tudás: hatalom. A hatalom meg a "vezető elit" szerint nem való a közembereknek. Mert akkor rájönnének a "közemberek", h erre az "elitre" igazából senkinek sincs szüksége.

Ugye tudod, h a könyvnyomtatás feltalálásáig halálos bűn volt Bibliát birtokolni a "közembereknek"? Még a papoknak sem volt, fejből prédikáltak.
    Jézus lelke ( amíg a teste 3 napig a sírkamrában volt) Jehova tanúi szerint Sheolban volt...

A misszionáriusok már nem avatkoznak közbe olyan szinten, mint Jézus idejében.
    Hol maradnak a középkori beszámolók az angyalokról, kérubokról, a többi repülő járműről? Hirtelen hangtalan, láthatatlan repülő csészealj-formára váltottak? Miért?
    Isten útjai kifürkészhetetlenek...
    Azt sem értettem, mire volt jó ez a hatalmas méretű ókori tömeggyilkosság?
    Csak azért, h nyomuk maradjon a történelemben?
    Miért pont Ábrahám törzsét támogatták?
    Voltak más sokkal rendesebb népcsoportok is, sőt az Egyiptomi Birodalom akkoriban élte fénykorát.
    Az író kitérhetett volna József történetére, aki egy egyszerű eladott rabszolgából a Fáraó helyettese lett... hmm hmm, kicsit sem gyanús..azután behívta magához a zsidó testvéreit, akikkel később, mint rabszolgákkal találkozunk...
  • exy1
    Szia! Mindkét kötetet elolvastad? Mert a második kötet végénél nekem az jött le, hogy a misszionáriusok még mindig itt vannak. Mindössze tevékenységük lett nagyon kifinomúlt és nagyon összetett.

Ami ennél izgatóbb kérdés, hogy mi lehetett az a cél amiért az egész hajcihőt csinálták? Terraformálás, betelepítés, a népcsoportok egrecíroztatása, tömeggyilkolászások. Mire föl? És persze hogyan? Ekkora időtávlatokban hogyan képesek tevékenykedni? Időgépük biztosan nem volt, mert a cselekménysorozatok visszautazásra negyáltalán utalnak. Ha volt is, csak előrefelé tudtak vele 'közlekedni'. (Bár erről írok még majd később valamit. Mert van egy rész ami ennek ellentmond.)

Szóval az ténykérdéssé vált, hogy a Biblia egy megbízható történelemkönyv. Más kérdés, hogy ezt miért nem használja fel a tudomány? Egyrészről úgy tűnik, hogy a tudomány mindent kiderített már a Bibliában foglaltakról, másrészről meg hagyja, hogy a közfelfogás tisztán vallási könyvnek, mesekünyvnek kezelje. Ez érthetelen számomra. Nincs látható ok amiért ez így történik. Miért ne szabadna az emberiségnek, a közembereknek tisztába kerülni a múlt pontos történéseivel?
  • HUmanEmber41st
    Éppen most olvastam el az utolsó sorokat.
    Ezékielről már régóta tudtam, h repülő gépet látott, amit a leírás alapján J. Blumrich volt NASA mérnök meg is tervezett, később E. v Däniken meg is rajzoltatott 3D modellben.

Viszont egy dologra nagyon nem ad magyarázatot a könyv (persze senki sem tudja)vajon miért lett vége a Tervnek, mi lett Jézus tanításaiból?
    Miért jött létre ez a Romlott Katolikus Apaszentegyház a felbecsülhetetlen vagyonával, a jórészt homokos, pedofil papságával, titkaikkal, és mérhetetlen hatalomvágyukkal?
    Miért hagyták az angyalok, h úgy írják meg az Újszövetséget, ahogy ma olvasható?
    És a meditációs technikák vajon miért működnek?
    Miért nem hivatkozik a Szerző az indiai Mahábháratára?
    Hiszen ott még le is van írva a gyártásuk vagy 26 fajta repülőgépnek?

Stílszerűen eszembe jutott az Illés együttes "Sárga rózsa" c. számának refrénje:
    Virágok közt veled lenni,
    tudom szép volna kedvesem,
    virág sincsen, te sem vagy már
    miért hagytuk, h így legyen?

Persze "... nem ad ma választ senki sem". Legalábbis a találgatáson kívül.
    Vajon miért nem szálltak alá az angyalok nagy dübörgéssel és dicsőségben a földre az apostolok halála után?
    Mi ez a 2 ezer éves szünet?
    Talán hazamentek és visszajönnek? Ez a Földről szemlélve ~2 ezer évig tart? Azt mondják: elvetettük a hit magját (Jézus és követői által) aztán 2012 re visszatérünk, és megnézzük, mire jutottak?
    Közben a "kis szürkék" is megtaláltak minket és az utóbbi 200 évben ők "boldogítanak"? Vagy a kis szürkék "lebeszélték" őket a Nagy Kapcsolatfelvételről? Hiába építünk "angyalforma" katolikus templomokat?
    Ehh, a megválaszolatlan kérdések csak úgy nyüzsögnek:D :D

A könyv igen igen elgondolkodtató!!! Patiang, te is olvasd el az utolsó bötüig!!!! Ajánlom mindenkinek...
  • patiang
    Hát valóban nem 3-4 éves, hanem 3-4 ezer éves.
    Az pedig, hogy mondáknak tituláltam..................
    Ilyen modor után pedig ne remélj mást. No pá!
  • exy1
    Ezt az eszetlenséget... ...te valóban hülye vagy ember. Erre nem lehet mást mondani.
  • patiang
    A Bibliát, főleg az Uj részét hinni kell.

S nem egy ember, hanem ismeretlen emberek 3-4 éves mondákra /Ótestamentum/
    támaszkodva írták. Az új már előnyben van, mert Krisztus halála után megszületett az első, negyven év múlva.
  • exy1
    "Te elhiszed azt amit a könyvben írt az úriember."

Nem elhinni kell, hanem megérteni. Ha úgytetszik feldolgozni. Ha nem olvasod el, sohasem fogod tudni miről beszélek.

"Az ismereteim elég széleskörűek ahhoz, hogy tudjam, amit abban a könyvben írnak, az tévút."

Vigyázz, mert kizárod magad az értelmes vitából! Ne nyilatkozz arról amit nem ismersz! Már töbször nem mondom, nem hinni, hanem tudni kell. Ehhez pedig információ és értelem kell. Nem várhatod mástól. Magadnak kell érte megdolgoznod.
  • másikisvan
    Én is értem. Te elhiszed azt amit a könyvben írt az úriember. Rendben. De azok a bizonyítékok is csak a feltételezést feltehetően bizonyító dolgok... tehát nem valós bizonyítékok.

Az ismereteim elég széleskörűek ahhoz, hogy tudjam, amit abban a könyvben írnak, az tévút.
  • exy1
    "Nincs is sok különbség közöttünk. Te abban hiszel, én ebben."

Nem! Én nem hiszek semmiben. Én mindenről szeretem tudni hogy úgy van, vagy nem úgy van. Más szavakkal: Hit helyett a tudást választom. Te miért nem cselekszel ugyanígy?

...és nem válaszoltál a kérdésemre. Nem gond, nem fogom többet kérni.
  • másikisvan
    Nincs is sok különbség közöttünk. Te abban hiszel, én ebben. Az az önellentmondás áll elő, hogy közös nevezőn vagyunk abban hogy nincs közös nevezőnk.
  • exy1
    Ne haragudj, de neked valóban olvasnod kellene. Semmit sem tudsz az egészről. Egyáltalán figyelsz te rám? Tessék olvasni! Irgum-Burgum! Ne mondjam el többször!
    Hát hogy a fenébe beszélgessek veled, ha ennyire felszínesek az ismeretid az adott témakörben?

Szeretnék rendes vitapartnert találni a személyedban. Légyszíves tisztelj meg annyival, hogy méltányolod a kérésemet!
  • másikisvan
    A seregek ura a zsidók által maguk számára kreált csoportszellem. Úgyanúgy Jahve is. Egy Gólem vagy A Gólem. Kitaláció, tömegmanipuláció, csoportjukat összetartó erő.

Bálvány, egy hamis, de bennük nagyon is létező istenkép.
  • exy1
    "Külön hangsúlyozzák az embereknek, hogy Jézus már megváltotta őket a bűneiktől"

Ezt is elmagyarázhatnám, de nincsen ennyi időm sajna. meg nem is kell. Olvasd el azt a szakirodalmat amit mutattam neked, és nem fogsz többet ilyesmit leírni. mert megérted mi is történt ott és akkor valójában. Ha elolvastad, egészen másért fogsz aggódni....
  • exy1
    "Pedig azt hirdeti Jézus, hogy"

Ez csak az Újszövetség. Van ott más is. Egy ellentmondást nem tűrő tömeggyilkos, a seregek ura. Ő mást hírdetett. Az ellenkezés nélküli feltétlen engedelmességet. És nem magunkban, hanem benne kellett hinni. Nem látsz itt egy csöpp ellentmondást? Addig olvass utána:

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=23&c=6&v=3#v1
  • másikisvan
    Külön hangsúlyozzák az embereknek, hogy Jézus már megváltotta őket a bűneiktől, és hogy ha így és így cselekszenek akkor MAJD a túlvilágon olyan helyre kerülnek, ahol boldogság és minden olyasmi vár rájuk ami azokra nem, akik nem őket követik.
  • másikisvan
    Nem is beszélve az egyházi vezetők hatalmáról, és a papok hatalmáról.

Az emberek életét alapvetően meghatározó kérdésekbe szólnak bele. Mi ez ha nem hatalom. És nem egy két emberről van szó, hanem ahogy te is írtad, az emberek nagy részéről.
  • másikisvan
    Jó de az a vallás dogmavallás. Javarészt úgy nevezik magukat az emberek kereszténynek, hogy fogalmuk sincs a valódi kereszténységről.

Ez a mai kereszténység úgy van kitalálva, nem véletlenül, hogy az embereket tudatlanságban tartsák, a beérkezettség káprázatába ringassák őket, az egyházak pedig biztosítsák a hatalmukat. Még ma is rengetegen fizetik azt a bizonyos tizedet.

Pedig azt hirdeti Jézus, hogy nincs szükség közvetítőre ember és Isten között, hisz mindenkiben benne van, hogy Isten országa közelebb van hozzánk mint a kezünk és a lábunk, de nem értik az emberek...
  • exy1
    "Amíg nincs meg a mindenki által elfogadható igazság"

A többség által elfogadott már megvan. A föld felnőtt lakosságának (kb 4 milliárd) 95%-a vallásos, illetve hívő. Ők teljesen egyetértenek abban, hogy a hitük valóságra alapul. Én a mardék és tegyük hozzá, szűk kissebbséghez tartozom. Én nem vagyok vallásos. Nem vagyok hívő. Én tudni akarom a valóságot, nem hinni.
  • másikisvan
    Jó. Ez csak egy új nézőpont, és azt már megbeszéltük, hogy abból soha nem elég.

Amíg nincs meg a mindenki által elfogadható igazság, jó ha egy dolgot minél több szempontból vizsgálunk. Ez rémesen egyszerű...
  • exy1
    Ezis egy értelmezés. De egy tudományos topikban szerintem előtérbe kellene kerülniük a prekoncepciómentes, tudományos tanulmányoknak. Amit belinkeltél az egy nyiltan hívői, érzelmi síkú megközelítés. A magam részéről az ilyesmire sajnálom az időt. Ettől még ti csak nyugodtan olvasgassátok. Ártani nem árthat, ha valaki képes uralkodni saját elméjén.
  • másikisvan
    A Biblia értelmezése
  • exy1
    Biből gondolod, hogy én tudom a válaszokat a kérdéseidre?

"Pl ez a rakétaelven lebegés hetekig, ez mégis hogyan? Üzemanyag, valami? Rakétahajtómű _zabálja_ ám az üzemanyagot..."

Egy a mainál is fejlettebb tecnikai szinten ez nem jelent problémát. Deszerintem a ma sem. A füstoszlop lehetett csupán nyomjelző füst is. Láttál már légibemutatót? Ott színeseket is láthatsz.

"Szal egyelőre kissé komolytalan, és nagyon "pongyola". De majd ha végigolvastam, visszatérek az értékelésre..."

Na ez az. Majd ha végigolvastad. Akkor. De akkor meg már egészen más kérdéseid lesznek. Például hogy itt vannak-e még, ma is beavatkoznak-e? Vagy például, hogy az egész hajcihőnek mi akart lenni a célja, mi lenne az akaratuknak megfelelő végkifejlet. Stb. Javaslom hagyd a technikai megoldások kérdéseit későbbre.
    Mielőbb olvasd el, és gyere beszélgetni!
  • dronkZero
    Szasz!

Boldogítalak itt is egy kicsit, gondolom rettentően örülsz... :P :D

Szal még csak úgy a 3. fejezetnél tartok a könyvben, amit ajánlottál, de már vannak problémák.

Pl ez a rakétaelven lebegés hetekig, ez mégis hogyan? Üzemanyag, valami? Rakétahajtómű _zabálja_ ám az üzemanyagot...
    Meg ez a felváltva hideg-meleg égéstermékű(hideg égéstermék? hogy mi?!) rakéta is érdekes...

Szal egyelőre kissé komolytalan, és nagyon "pongyola". De majd ha végigolvastam, visszatérek az értékelésre...
  • exy1
    Halló! Ha van akit ez a téma érdekel, itt vagyok.
  • lord nihilus
    tudtok viszonylag elfogulatla cikket az újabban feltörekvő vitával kapcsolatban - ami konkrétan afölött zajlik h a véítélet előttlesz-e elragadtatás(mielőtt az antikrisztus hatalma beteljesedne illetve a csapások) vagy csak az armageddoni csata után? vagy esetleg nektek erről mi a véleményetek?
  • exy1
    Jó lenne erről beszélgetni, ha már túl vagy a két köteten. Sajnos eddig még mindenismerősöm abbahagyta az első kötet elején. Remélem te végigolvasod. Mert van véleményem, le is írnám, de azt úgyis csak az érheti, aki olvasta.
  • HUmanEmber41st
    Köszi a linket!
    Már olvasom is!
  • exy1
    Ismeritek ezt: http://www.2000ad.uz.ua/

Nem könnyű olvasmány ez a két vaskos kötetes tanulmány. Mégis nagyon érdemes elolvasni. A szerző nem megy el sem a vallás, sem a fantasztikum irányába. Szilárdan a talajon áll mindkét lábával az okfejtésekben. Nagyon tetszik, hogy vizsgálódásaihoz több más-más nyelven írt Bibliát is áttanulmányozott. A tanulmányból egyértelműen kiderül, hogy történelmi eseményeknek lehetünk tanúi a Biblia olvasásakor, csak oda kell figyelnünk nagyon. Nehéz kihámozni a valós történéseket. A szerző ezt megteszi helyettünk. Nekünk csak le kell ellenőriznünk az idézeteket. Én megtettem. Minden hivatkozása, minden idézete stimmel. Gazdagabb lettem e két könyv elolvasása által. Ajánlom kenetek is. Külön köszönet a szerzőnek, hogy ingyenesen rendelkezésre bocsátja művét. Nekünk már csak olvasni kell azokat.
  • vg62
    Jaj,a legintelligensebb cselekedetet kifelejtettem,ime az IGE:(alcím:Az isteni Felség Assiria ellen)"De ez is számkivetésbe,fogságba jutott;kisdedeik is falhoz verettek minden utca sarkán;főembereire sorsot vetette,és nagyjait mind bilincsekbe verték.(Náhum 3/10.)"Ugye,milyen csodálatos az IGE?Nemhiába kiválasztottak ők,mások kisbabáit falhoz verni?Hmmmm...Ilyet tényleg nem akárki tesz.
  • vg62
    Álljon itt néhány példa a Szent Bibliából,milyen intelligensek is szegény üldözött zsidók:"Pusztára pusztítsátok el mind azokat a helyeket,a hol azok a nemzetek,a kiknek ti urai lesztek.(Mózes V.12/2.)És rontsátok el azoknak oltárait,törjétek össze oszlopaikat,tűzzel égessétek meg berkeiket és vagdaljátok szét az ő isteneiknek faragott képeit.A nevüket is pusztítsátok ki arról a helyről.(Mózes V.12/3.)És lassan-lassan kiűzi az Úr,a Te Istened e népeket te előled.Nem lehet őket hirtelen kipusztítanod,hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened.(Mózes V.7/22.)"
    És a végrehajtás:"a népet pedig,mely benne vala,kihozatá;és némelyét fűrész,némelyét vasborona alá,némelyét fejsze alá vetteté;némelyét mészkemencén vitt által,és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával.Haza méne azután Dávid és az egész népe Jeruzsálembe.(Sámuel II.12/31.És fegyverre hánytuk azokat,a mint cselekedtünk vala Szihonnal,Hesbon királyával,fegyverre hányván az egész várost:férfiakat,asszonyokat és a kisdedeket is.(Mózes V.3/6)"
    Tessék,kedves Magyarok.Lehet tanulni.Itt a felsőbbrendű intelligencia.Egyébként ki mondta,hogy a zsidó választott nép?Nem egy zsidó írta le ezt,párszáz év múltán,hallomásból?Én úgy tudom,így volt.
  • Svenson
    Az lehet.
  • AranyKéz
    szerintem azt akarta írni hogy

0<-itt tartok
  • Svenson
    Hol itt?
  • HUmanEmber41st
    itt tartok
  • patiang
    köszi
  • Svenson
    No látod, megy ez neked. Mintha a Bibliában olvastad volna. (Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené.)
  • patiang
    Igaz, de ha nem tisztelem azt a mi az úrnak / rengetegnek / jár, akkor fszán büntizve leszek.
  • Svenson
    Mit nem tudsz azon értelmezni? Be kell fizetned az adót, mert jön az APEH-rendőrség. S'annyi neked.
  • patiang
    Hát akkor ajánlom az adóbevallás nevű förvedményt, mert én már az első betűt sem tudom értelmezni.)