A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te is gyakran olvasod az evo topicot.
Arról beszéljünk ott.
De!
Darwin alapból kizárta Isten létét, és Nélküle próbálta megmagyarázni az élet sokszínûségét ( nem a keletkezését, tudom ,tudom).

Mivel Darwin ( és modern követõi) a véletlen és a környezet változásával magyarázzák egy-egy új faj kialakulását, itt semmilyen szerepe nem lehet Istennek.

Isten 8 millió 400 ezer fajt teremtett, melyek természetesen nem élnek egy idõben, meg egy bolygón sem. Az értelmes létformák száma úgy emlékszem 40 ezer, nagyrészt humanoidok.

Isten megtervezte a DNS láncot ( melyben 4-es számrendszerben van kódolva a teljes élõlény felépítése az élõlény minden sejtjében), és a megfelelõ idõben és helyen ezek a fajok megszületnek.

De ez nem az evo topic.

Az , h "a te Istened" mindenható mondatod nem helyes. Istennek az a legfõbb tulajdonsága, h végtelen és mindeható. Attól Isten.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Cuchulainn
Ha a te istened egy mindenható lény, akkor olyan nehéz elképzelni, hogy olyan világot teremtett meg, ahol õ maga lehetségesnek látta/elõre látta az élet létrejöttét, és aztán figyelemmel kísérte az élõlények fejlõdését?
Miért ne történhetett volna így? Az evolúció és a vallás messze nem zárja ki egymást szvsz.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Ha nem robbant volna 65 millió évvel ezelõtt az a becsapódó égitest, valszeg most nem dumálnánk.

Lehet, hogy percek, lehet évmilliók kérdése az újabb becsapódás, mely után az emberiség is passz.

Walk the Talk.

Így igaz. Szabad akaratot adott, de ha nem az Õ kívánságai szerint cselekszel majd mehetsz lucihoz.😞((((

Walk the Talk.

Nem. Nem ismerte el, csak mint lehetséges alternatívát elfogadta.
S ez II. János Pál nevéhez fûzõdik, mert a mai egyházi vezetés visszakozni próbál.

Walk the Talk.

Szeretném látni azt a pápai nyilatkozatot, melyben (mint írtam) igazat adnak 1 Istentagadónak ... 😄

<< valami hihetetlen véletlen folytán maguktól létrejöttek és változtak volna millió évekig, míg nem elérték a mostani formájukat??????? >>

Figyelmen kívül hagyod a milliónyi selejtes "elsõ" sejtet, amik nem tudtak elég hatékonyan szaporodni, valamint az ugyancsak milliónyi rosszul teljesítõ egyedet, akik nem bírtak elég hatékonyan erõforrásokhoz jutni, így arányuk is csökkent.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Az egyház elismerte az evoluciót!!!!Jobb ha tudod

II. János Pál "feszegette" a kérdést, de olyan, h a Katolikus Egyház elismerte volna, h nem Isten teremtette az élõlényeket, hanem valami hihetetlen véletlen folytán maguktól létrejöttek és változtak volna millió évekig, míg nem elérték a mostani formájukat???????

A Katolikus Egyház igazat adott volna egy Istentagadó vérmaterialistának?????
Na ne röhögtessetek már.....

Az embernek szabad döntési joga van.Isten nem irányit.

Azt magyarázd el már hogy a robbanásból hogy lesz valami?Mert ha valamit robbantok azzal pusztitok..Legalábbis én még nem halottam teremtõ robbanásról...Érdekes ez a õsrobbanás teória..A robbanás a józan parszti ésszel belegondolva csak rombol

Pluskast
A sorsunkat magunk irányítjuk és nem isten. Isten nem szól bele az ember életébe.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Nem. Úgy értem ahogy mondtam. Mindenek oka van.

"Minden okkal történik." ezt kifejtened? arra utalsz hogyy mindent isten iranyit?
Pluskast
Valóban ez igaz. Csakhogy a biblia nem csak vallási jellegû könyv hanem egyben irodalmi mû is. Nem tudom, hogy most hogy vannak ezzel de én pl gimnázium 1 osztályában tanúltam a bibliát és nem egyházi hanem teljesen normális világi suliba jártam. A biblia tele van képletes beszédekkel lásd jézus példabeszédeit. Csak azért mert a világ változik azért még nem kell megváltoztatni (saját véleményem) a vallást is. Ez nem kötelezõ hanem szabadon választott hitvallás. A nevében is benne van. Aki nem ért vele egyet akinek nem tetszik az nem fog foglalkozni vele. Ennyi. Az meg hogy egyes emberek mindent szó szerint értenek.... Sajnos minden vallásban léteznek fanatikusok és elvakultak.

Pluskast
Mint mondtam nem hiszek a véletlenben. Minden okkal történik. Olyan hogy semmi olyan meg nincs. Szerintem nagyon sok minden vesz minket körbe ezen a világon csak épp a szemünk nem arra lett kitalálva hogy ezeket meglássuk. Ugyanakkor ezen az alapon az is tökkéletesen valószínûtlen, hogy az õsrobbanás hip-hop a semmibõl létrejött mert ha a te gondoloatmenetedet viszem tovább akkor a semmibõl hogy lett hirtelen anyag hm?

Talán egy pszihologus mondta egyszer, hogy a vallas nem mas mint az ember félelme a haláltól, az okorban zeus, hades, mars, aztan majak, aztékok nak szinten mas isteneik voltak, ezek eltüntek..pár száz év mulva meg a kereszténység is lehet mar csak a történelem könyvekben lesz 😛 "attol még hogy valaki ateiste, nem hülye 😄 visszatérve ha az egyház elismerte a darwini evoluciot akkor miert nem vettek ki a bibliábol az arra vonatkozo részeket illetve akkor ádám éva, és az abbol induló történetek kezdõ szála is mind elszakadt..
Ok es szerinted melyik a valoszinubb, hogy egy õsrobbanas történt, vagy a semmibol elõbukkant egy tökéletes lény egy "isten" aki csettintett egyet, és hipp hopp lett egy vilagegyetem 😛
valahogy így gondolkodok én is

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Pluskast
Mindegyik vallásnak létezik teremtés mitológoiája. Arról már nem is beszélve, hogy az egyház elismerte a darwini evolúciót szvsz már rég nem errõl szól a dolog. Amúgy meg nem tudom mit vársz el 3000 évvel ezelött élõ emberektõl? Amikor még azt sem tudták, hogy mi is az a föld nevû bolygó. Én hiszek isten létezésében. Nem azért mert naív vagyok, hanem mert nem hiszek a véletlenekben és úgy gondolom minden okkal történik. Azt sem hiszem el hogy a világegyetem magától alakult volna ki. Valami elindította... A kérdés már csak az, hogy mi. Innen meg már nem folytatom.

Tudod-e mi az, hogy "szimbólum"?

En csak annyit kérdeznék, ha valaki olvasta a bibliat ahol leirjak (talán a teremtés könyve) hogy isten 6 nap alatt teremtette a földet meg az allatokat embereket stb, onnantol kezdve kinek van meg kedve tovabb olvasni? mivel egy baromság (vagy nevezhetjük hazugságnak is). Szóval ha egy vallás ugymond alapja az élet a teremtése az ember teremtése, es tudjuk hogy hazugság mi a fenéért lenne igaz a többi. jöhet a flame..😛
mikike
örülök, hogy egy hülye szerint hülye vagyok
tudod mennyire adok az ilyenek véleményére

hogy áll az fv(alkotás)?
gondolom sehogy, mint az életed

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Cuchulainn
Kedvességed és türelmed igazán dicsõségére válik minden jó kereszténynek...
Azt írtad, hogy eléggé szomorú a sok ostobaságunk. Kíváncsi voltam, hogy mire érted, vagy hogy tudnál-e mondani konkrét példát. Vagy ha egyszerûen csak elvbõl tartasz hülyeségnek mindent amit olyasvalaki mond/ír aki nem a te vallásodat követi, akkor nem értem miért néztél be a topikba, ahol a Bibliát értelmezik mindenféle emberek (akik közül páran esetleg igyekeznek objektívan hozzáállni a kérdéshez)

mikike egyébként miért fogalmaz ilyen "szaggatottan" ?

(amellett hogy hülye, és nem tud új dolgokat tanulni)

mikike
mit szólsz ehhez szabolcs?
olyan okos, mint te voltál

Nem érted hogy mit jelent hogy ateista és szektás?Oh bocsánat hogy a gyengébbek kedvéért tehát a te kedvedért nem írom le

mikike
hát hogy mindegyik hisz valamiben
...
mint ahogy mindenki...

"Sok itt az ateista és a szektás"

a kettõnek mi köze egymáshoz?!

Walk the Talk.

Cuchulainn
Szvsz az a szomorú, hogy beböfögsz ide egy ilyet vaktában és azt gondolod, hogy most aztán jól megmondtad a frankót...
Ha valamirõl véleményt nyilvánítunk nem árt legalább odaírni, hogy mi az.

Már miért lenne szomorú, vagy ostobaság hogy ateista vagyok ?

Max az a szomorú hogy fórumon vitázok, ahelyett hogy mást csinálnék.

Sok itt az ateista és a szektás.Elég szomorú a sok ostobasága ezeknek az emberkéknek...

és ebbõl vajon mennyi a hívõ?

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Lesz dolga lucinak.
A világ lakossának 30%-a keresztény.

Walk the Talk.

+Joseph Blumrich ( volt NASA mérnök) mégis megépítette, mit láthatott Ezékiel, aki kb 20 évig naponta találkozott ezekkel az emberekkel és többször repült is a gépükön, ha alposan elolvasod, megtalálod😄
Szerintem éppen Ezékiel könyve az egyik bizonyíték arra, h igyekeztek mindent úgy leírni, ahogy történt.
Ez egy valós repülõgép volt, nem jelkép.Ebbõl is származik valamilyen kerékben kerék találmány, amivel derékszögû ( azaz nem íves, hanem sarkos) kanyart tud bevenni a földön guruló gép. ( H mi ez, ne kérdezd 😄 )

És Ezékiel még Jeruzsálem elfoglalása elõtt írta ezt ( szal több száz évvel Jézus elõtt) mert valami fogságban voltak amúgy ezzel kezdi ( az idõ megjelölésével)

Cuchulainn
Én elolvastam, és érdekes, csak ugyanaz a baj vele, ami minden hasonló forrással: Ezékiel látott valamit amit nem értett (most mindegy, hogy isteni jelenés, földökívüli ûrhajó vagy a batkamanó volt az) aztán az emlékezetére hagyatkozva leírta a maga nyelvén. Ezután ezt többen átmásolták, efordították és mindenki a maga észjárása szerint értelmezve fordított szöveget. Csak az a baj, hogy ha fordítasz a szöveg értelme nagyban attól függ, hogy a szavak amiket lefordítasz hogyan állnak össze. Ha olyan szövegrõl van szó amiben mindennapi események történnek, akkor a kisebb homályos részek és meg nem értett kifejezések nem okoznak gondot. Ha a mondatban a "kutya" "harap" "ember" szavak vannak akkor nyilván arról van szó hogy a kutya megharapta az embert és nem fordítva. Viszont egy eleve értelmezhetetlen jelenségrõl szóló szövegben nincsenek ilyen "mankók" emiatt jóval nagyobb esély van arra, hogy valami elveszik a fordítás során vagy valami olyan kerül bele ami az eredeti leírrónak nem volt szándéka.

Mondjuk az érdekes, hogy négyarcúak voltak az "állatok". A négy arc (angyal, oroszlán, sas, tulok) a négy evangelistát jelenti ha jól emlékszem, szóval Ezékiel nyilván ezzel indokolta, hogy isteni jelenést látott nem ördögit. Viszont a leírás többi része nem passzol annyira a keresztény mondakör alakjaihoz.

mikike
talán mert az ide járók többségének lövése sincs, mi az

mikike
és néha gondolkodik?

"És szerinted miért nem érdekel továbbra sem a hülyeséged?"
Mert keresztény vagy...

Feladat homelessnek:

Minden halnak két szeme van.
Minden embernek két szeme van.
Tehát minden ember hal.

Hol a itt turpisság, kedves hajléktalan úr?
És szerinted miért nem érdekel továbbra sem a hülyeséged?

Szinte soha nem nézek tv-t. Amúgy igen én is a falba vertem a fejem amikor megláttam, és igen keresztények írták. Tehát félhülyék, ebben igazad van.
Azt meg nem tudom, hogy milyen szektád van, de abban biztos lehetsz, hogy soha nem lépnék be.

Az a szomorú, h egymást csesztetjük, a Bibliai történetekrõl meg 1 szó sem esik.
Ezékiel próféta könyve senkit sem érdekel????

mikike
ugyan
lenne rendesen társaságod...

Mikike, a gyökerek témájában egyedül lennél.

http://www.geocities.com/paulntobin/central.html

Nézd ezt. Szerintem tetszeni fog.

mikike
kellene egy külön topik ateistáknak és gyökereknek

sz4bolcs
Régebben, amég élt, a scythe oldalát nyálaztam elég sokat, szerintem felturbózott és nagyon primitív ateizmus. Próbáltak neki valami deviáns ideológiai (ál)alapot is adni, ami szerintem túl gyenge.
Sem individuális, sem szociális szempontból nem járja körül a témákat.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"A kereszténység válasza, hogy válaszol, de 3 válasz van: igen, nem vagy várj."<#falbav>
És te beveszel ilyen baromságokat, amiket a christianity.com-on írkálnak félhülyék?
Picit kéne még olvasgatnod, mûvelõdnöd és nem a tévét bámulni egész nap, kisgyerek...ilyen tájékozatlansággal soha nem fogsz belépni az egyházamba.

Nem a videó gyenge és nem a videó ellenérvei, hanem a kereszténység érvelése arra, hogy "miért nem válaszol isten az imáimra? A kereszténység válasza, hogy válaszol, de 3 válasz van: igen, nem vagy várj. Ez a gyenge érvelés(átverés), nem az ami a videóban van. És szándékosan ilyen szájbarágós, mert vallásos embereknek készült.

A sátánizmus meg miért lenne izgalmasabb? Egyszerû ateizmus csak felvették a sátánizmus nevet, hogy ezzel is provokálják a keresztényeket, de ugyanúgy nem hisznek a sátánba, mint az istenbe.( Ez a hivatalosan bejegyzett sátánizmusra vonatkozik, de biztos vannak olyan elmebetegek is akik a sátánhoz imádkoznak és rituálékat tartanak.)

Hú, ez a videó ez nagyon gyenge! Ennél sokkal jobb ellenérvek vannak mind Isten, mind a vallás, mind pedig az imádság ellen.
Majd ha rendes ellenérveket hallok akkor lesz értelme ideírogatnom.
A sátánizmus pl ennél sokkal izgalmasabb...