A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár van akinek ez nem sikerül"
attól tartok mikike, hogy Te is az utóbbiak közé tartozol
a görögög is "igazolták" Zeusz létezését, így tehát ne légy oly kapzsi, hogy a tudások ismeretét nem osztod meg másokkal.
Walk the Talk.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
de egy ilyen okos fiúka, aki majdnem (csupán 2 fv. híjján) MI-t készített igazán rájöhetne magától (persze ha nem lenne végletesen elfogult)
vagy tudod mit?
éjszakára hagyd bekapcsolva a gépedet, hátha kialakul "magától" a MI
te HISZEL a véletlenekben
ezzel engem is sikerülne megcáfolni
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
bár van akinek ez nem sikerül
õket nevezhetjük gyökereknek
És ha valaki avval érvel hogy nem lehet cáfolni, tehát biztos hogy létezik, gratuláljunk neki, hogy az istene létezése egy olyan érveléstõl függ, ami a mikulás, a fogtündér, és a húsvéti nyuszi konceptuális szintjére helyezi azt.
Hiszem, tehát létezik, s fordítva......😊
Walk the Talk.
Úgy gondolom, hogy filozófia dolgozatom esetleg érdekes lehet, arra az álláspontra jutottam, hogy tudományos alapon nem lehet isten létét sem cáfolni, sem igazolni.
www.sumegi.eu/doc/
Walk the Talk.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Nem tudom hányan tudnak ógörögül, ami már számtalanszor ki lett forgatva.
Sokszor egyetlen szón vitatkoznak évekig, minden eredmény nélkül.
Walk the Talk.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egyszerûen ember nem tud annál többet elmondani egy dobás elõtt annak kimenetelérõl, mint hogy 1/6 esélye van annak, hogy egyet dob.
A lotto-ra ugyanez igaz, hiába van oka annak, hogy melyik számot dobja ki a gép/ húzza az ember.
Ha magát a szót jobban megnézem, a véletlenrõl ami elõször eszembe jut az hogy "nem vélt", vagy valami hasonló.
Én sem gondolom, hogy bármi történhetne ok nélkül, de szerintem még a legelvetemültebb evolucionisták sem. :-)
ja nem, azt akartam mondani, hogy a keativítást hogyan magyarázod a determinizmussal?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
És meggyõzõdésem, hogy errõl a véletlenrõl beszélnek, amikor az evolucióban a véletlenre hivatkoznak.
Véletlen nem ok nélkülit jelent. -pl. kaotikus rendszerek, káoszelmélet..
Ezt az elõny meg hátrány dolgot meg nem nagyon értem. Én azt mondtam, hogy egy új faj kialakulása nem a véletlen mûve hanem reagálás a környezeti változásokra. Freud-hoz és a freudi analitikához pedig nem igazán értek😊 De az, hogy a cselekedeteink mikre, milyen körülményekre vezethetõ vissza nos ahhoz tényleg hozzá járúl a környyezetünk.
És ha a mutáció így mûködik, az ellen mi a kivetés?
Ha minden mutáció elõnyt jelentene az gyanus lenne, ha minden mutáció hátrányt jelentene az is gyanus lenne, de mivel egyesek kiszelektálódnak, mások megmaradnak, mi ebben a furcsa?
Talán, hogy egyesek fennmaradnak, mert épp olyanok a körülmények?
Mind mögé, a mutáció, és a szelekció mögé oda látható Isten.
Nekem amúgy az a legszimpibb nézet Istennel kapcsolatban, hogy megteremtette a kaotikus világot, aztán magára hagyta, hogy álljanak szépen össze a formák, aztán meg pusztuljanak el.
Semmivel sem misztikusabb mint a Nagy Bumm..
Meg még az érdekes, hogy az addig oké, hogy cselekedetünk elindít egy okozati folyamatot, de vajon maga a cselekedetünk már nem egy ilyen okozat?
Freud személyiségmodelljét is gyakran szemléltetik egy jégheggyel, aminek csak a csúcsa látszik ki a vízbõl, nagyrészt a víz alatt van, mint az ösztönök, a társadalmi elvárások, vagy az aktív cselekvés.
Na szerintem ez az érdekes kérdés.
És ehhez kapcsolódóan szeretnék reagálni Chuchualinn hozzászólásához is. Eltervezett világ nincs csak emberi vagy természeti cselekedetek és események sorozata. Pont itt jön be a szabad akarat és az okozat összefüggése. Minden cselekedetünk elindít valamilyen okozati folyamatot. Ha te úgy gondolod, hogy ma délután fogod magad és kirabolsz egy bankot az a te döntésed. Ha esetleg lelõsz egy bent lévõ embert az nem isten akarata hanem a te okozati cselekedeted volt és a szabad akaratod ékes bizonyítéka.
Mert akit elevenen megnyúztak, mert "Mindennek megvan az oka, amit Isten tud, és számon tart.", biztos nem ilyen fasságokon törte a fejét.
Akkor az egyszerû embernek íródott törvénykönyv, melyet az egyház maga toszott betartani: " hanem azzal, h önmaga betartsa a 10 parancsolatot."
Walk the Talk.
Esetleg a dobókockára sem ismered el a véletlent, ahhoz is kell isteni közbeavatkozás, hogy 3-ast dobjak? És a mutációhoz?
Egy jóságos isten nem teremthet ilyen világot szvsz.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Mindennek megvan az oka, amit Isten tud, és számon tart.
A hatalmas pusztulást hozó óriásmeteor becsapódásnak is megvolt az oka, és megvolt az oka a Katolikus Egyház inkvizícióinak, és megvolt az oka Hitlernek és a mögötte álló erõknek is tetteik végrehajtásához.
Nem ide való a karma filozófiája.
Neki semmi sem drága.
Jujj!!!
Walk the Talk.
......na még egy fekete pont.
Walk the Talk.
.....hát ez eléggé borzalmasan hangzik.
pl Hitler, s egyéb tömeggyilkosok tettei.......stb X stb
jó meg csak itt...........ott
Persze gondolom csípõbõl fog jönni a válasz.
Walk the Talk.
Jézus azt mondja: egy fûszál sem hajlik meg anélkül, h az ne egyezzen meg Isten szándékával.
Ne félj, Isten nem hagyta magára a Teremtést, hiszen önmagán belül van. Isten amúgy sem tud hova menni 😄 😄