5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#1142 Miért? Élet van, addig nincs halál. Amint halál van, nincs élet. Érdemes arra gondolni, ami most nincs, de amikor lesz, akkor már nem tudsz arra gondolni, ami most van? :D
Amúgy ja... - mert ha nem hiszel, akkor pokolra kerülsz :D -
HUmanEmber41st #1141 -
#1140 Ja.. egyszerű, ha nem is gondolsz rá, hiszen soha nem is élted át. :D akkor meg már úgyis mindegy lesz... :D -
#1139 Mondom, mert nem volt rá igény.
A későbbi magyarázatokat meg nem tekintették egyenértékűnek a bibliával, így mindig volt olyan, aki nem fogadta el.
Ami viszont teljesen egyértelműen kivehető a Bibliából, az az, h van feltámadás.
De fogd fel úgy, h ha megvannak az életszabályok, amiket követni kell és bízol benne, h isten tudja mit csinál, akkor elég jól ellehetsz anélkül is, hogy tudnád, konkrétan mi lesz a halálod után... -
HUmanEmber41st #1138 Akkor sem értem, miért nincs ez 1 értelműen leírva.
Ez nekem kissé zavaros(nak tűnik) az egész eltárolással, meg még egy élettel, meg utána ... -
#1137 A szaddoceusok nem hittek még a feltámadásban sem, u h nemigen a túlvilág miatt tettek bármit is, vagy látták abban az élet értelmét.
Amúgy a teremtéstörténetben benne volt, ami nekik kellett.
Isten megteremtette az embert, mert az tök jó, csak az ember elszúrta, így tök szar lett.
Neked furcsa a túlvilág nélküliség, de annak a kultúrának az pont elég volt, h van a halál utáni "tárolódás" aztán majd a jófejek valamiképp jól járnak.
A védák például összehoznak teljesen ellentétes tanításokat és megmagyarázzák, h mi miért nem mond ellent minek, csak ők le is írták, mint szent tanítást.
A Biblia könyveit meg kanonizálás után békénhagyták és max hagyomány, vagy teológia, szövegmagyarázat formájában örökítették meg az egyéb tanításokat.
De száz szónak is egy a vége, más kultúra, más szokás. Kb ennyi a magyarázat. :) -
HUmanEmber41st #1136 Asszem valahol a túlvilágnál maradt abba az eszmecsere.
Szal nem értem, miért van ilyen homályosan eltárolva az egész kérdéskör a Könyvben, hiszen ezekre a kérdésekre adott válaszok minden vallás alapjait képezik???
Mert az érthető, hogyan kell élni, de az már tök homályos, h miért is ???
Mi is az a mennyek országa, mi lesz a halál után.. ( erre már válaszoltál meg én is tudom a választ a Biblia szerintit is ) szal erről fejezeteknek kellene szólnia.. -
#1135 Tartsd a seggedre vajon bannol a modi? :) -
#1134 Kérdések meg sehunse? :) -
#1133 Az akarva akaratlanul is népszaporulattal jár.
És már így is olyannak válaszolok, akivel csak többen vagyunk. :D -
feketeribizli #1132 Paráználkodj mindenkivel, ameddig csak lehet, mert rövid az élet! -
#1131 :) -
HUmanEmber41st #1130 IGEN IGEN IGEN IGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Majd holnap kérdez] -
#1129 Asszem értem, mire gondolsz. :))) -
#1128 Vártad már? :))) -
#1127 Szó szerint dugóhúzó után. :D -
Liliomfa #1126 else mentünk :) -
HUmanEmber41st #1125 Nah végre visszajöttetek ? :) -
Liliomfa #1124 ehh :)) -
#1123 A mélyrepülés is repülés. -
#1122 Szeretem, amikor szárnyal az elme. :D -
#1121 Nem lehet, hiszen az DVD.
A Biblia jelentése meg az, h könyvek. :) -
#1120 Ez a kép remélem fake. :P ;) :D -
#1119 Igen érdekes párhuzam.
A keresztelővé válás pedig nem igazán érdekes, hisz a magyar szóhasználatban lett így. Máshol Baptismo, több magyar fordításban is alámerítő Jánosnak írják. -
#1118 Nem. Pusztán, mert vallási indíttatású. :D -
#1117 Te egyedinek érzed magad? :-)
#1116 kép nagyon király :) -
#1116 -
#1115 a Bibliát nem azért írták, hogy szórakoztasson. (te sem gondolhatod komolyan...) -
#1114 a Biblia szakrális inditatású!
és ez itt a lényeg, a SW meg csak fikció!3000 év mulva is csak film lesz:)
-
#1113 bocsi hogy ilyet kérdezzek de a biblia mittöl vallási inditatásu??
mert van benne vaéami rendkivüli??
vagy mert emberekhez közel áll?? -
#1112 nem arról van szó, hogy a SW története nem lehet majd ismert. arról van szó, hogy ha ismert lesz, akkor majd azt is tudják, hogy nem vallási indíttatású. egyébként meg a Star Wars ugyanúgy egyedi mint a Biblia, csak éppen nem ugyanarról szól... -
#1111 köszönöm válaszodat!igazán jol esett!!
hálám jeléül, beviszlek a fénybe, a pompába,..........
a star wars története is ismert lehet majd ugy 3000 dik évben.
csak megfelelö reklám kell neki! -
#1110 a Biblia (akkor is nagy B, ha nem vagy hívő, mivel ez a címe...) kezdetektől fogva vallási mű, a Star Wars meg nem. ha 3000 év múlva hirtelen megtalálják az SW dvd-ket, lehet hogy vallási indíttatásúnak fogják hinni, de attól még nem lesz az. a Biblia története ismert, és mindig is a vallásokhoz kötődött. -
#1109 szoval akkor igen.
akkor meg minek kell beszélni a bibliárol mint valami egyedi dologrol??? -
#1108 "Lucas 3000 éve megjósolta hogy..." - Mint Nostradamus
Amúgy ha kapok egy fénykardot, akkor szívesen megalapítom a dzsedi tanácsot. -
#1107 3000 év mulva dvd lemezen a star wars triologia az lehet e majd az akkori embereknek "biblia"???? -
HUmanEmber41st #1106 Nem Off, csak másik téma.
most jutott eszembe, a Da Vinchi kódos topicban.
Védák szerint, amikor Isten megjelenik a Földön, mindig ketten jönnek:
Isten személye és az Ő energiája:
Krisna- és Balarám ( aki unokatestvére volt Krisnának)
Jézus- Keresztelő Szent János aki ( érdekes módon ) uncsitesója volt Jézusnak..
Mindkettejüket kivégezték...
Érdekes az is, hogyan lett Alámerítőből Keresztelő... -
HUmanEmber41st #1105 Azt azért én is tudom, h a hrisztosz v. krisztosz görög szó felkentet jelent.
Kicsit bővebben:
Ha nem hal meg Jézus ( és ezzel nem mutatja be a feltámadás misztériumát)
nem lett volna más, csak 1 a sok próféta között. -
Liliomfa #1104 :)) -
#1103 Most mondjam, hogy "Tartjuk a frontot"? -nincsen keresztes zászlót kézben tartva vágtázó lovag. :D
...husvétkor meg majd visszatérsz, vagy mi lesz? :D
na jó Boldog karácsonyt néked is!