5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • sz4bolcs
    Vas logikával. :D
  • HUmanEmber41st
    Mondom, csak olyanokról beszélek, aki szívvel-lélekkel betartják Jézus általi 10 parancsolatot.
  • SRobert
    Csak tíz?
    Furcsa számolás az ilyen. ;)
  • HUmanEmber41st
    Szomorú idők azok, hogy már azokat is szentté lehetne avatni, akik csak megtartják a 10 parancsolatot...
  • HUmanEmber41st
    Jah én azthittem keresztényekre gondolsz :) :)
  • QuippeR
    a félreértések elkerülése végett, a Leviták könyvében található előírásokról volt szó. szóval ők csak kóser kaját esznek? (csak hogy az egyik legkézenfekvőbbet említsem.)
  • sz4bolcs
    Mikor avatják őket szentté?
  • keshy
    én meg voltam, s elegem is lett belőle, s habár a sulimnak köszönhetően nem állok távol tőle, én mégsem vallom magam (hamisan) kereszténynek
  • HUmanEmber41st
    Én ismerek egy csomó ilyen embert a környezetemből.. én nem vok ilyen, de télleg ismerek egypárat..
  • REALista
    És ez a normális!
  • SRobert
    Kedves QuippeR fórumtársunk imígyen szólott:
    "nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani előírást betartja"
  • keshy
    hehe ez nem így van: Mo.-on rengeteg ember vallja magát kereszténynek, s ennek kb 5-10% valójában keresztény. a többi megy templomba, mert a mama azt mondta, hogy az jó, aztán mikor kimegy, ennyi lesz belőle: " a k***a i***nit, végre vége!"
    kb ennyi, thx, gg, bye :P
  • HUmanEmber41st
    Akkor sry !
  • sz4bolcs
    Távol áljon tőlem Jézus fikázása. Bármiféle rosszándékot éreztél benne, az saját magad rosszándéka.
  • HUmanEmber41st
    Sz4bolcs! Nem vagy egy kicsit off???
    Ez a Biblia értelmezése, s nem Jézus fikázása topic..erre ott van a "mire mentünk a kereszténységgel"
    thx
  • sz4bolcs
    És mint írtam, vannak, kik kisegítenek. :-)
  • sz4bolcs
    Segítenétek, hogy hogy tudok ebből működő viccet csinálni? :-)))) Van olyan, amit Jézusról írtak, és mondjuk nem Jézus korából, hanem későbbről, és igazolja Jézus tetteit? :D
  • SRobert
    Hosszú téma, ha nagyonnnagyonnagyonnnn jó kedvem lesz egyszer, visszatérek rá. :)
  • HUmanEmber41st
    Jézus az utolsó vacsorán kötötte meg az Újszövetséget.
    Látszik, h nem olvastad...
  • sz4bolcs
    Jézuséban! :D

Most találtam ki egy viccet (amit lehet már előtte mezer formában írtak..):
    honnan ismerte Jézus az Újszövetséget? hiszen halála után írták :)
  • SRobert
    Kinek az értelmezésében? :D
  • sz4bolcs
    Nem olvastam. :D
  • QuippeR
    azt ne mondd, hogy eddig a Leviták könyve gátolt meg abban, hogy erre rájöjj :DDD
  • sz4bolcs
    De...! Épp írtam, hogy én hívő vagyok. ! D:
  • QuippeR
    jó, akkor viszont senki sem hívő.

mint már mondtam: Leviták könyve. nem találsz szerintem ma Magyarországon olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, és az összes ottani előírást betartja. maximum ortodox zsidót.
  • sz4bolcs
    ahhaa 8))) Hát így én is hívő vagyok... hiszek Istenben csak épp nem úgy meg ez meg az...
  • QuippeR
    aki szószerint szeretné betartani a Bibliában írtakat, annak a Leviták könyvét ajánlom. sok sikert...
  • sz4bolcs
    És a Biblia véleményét?
  • QuippeR
    talált, de mint mondtam nem vagyok mintakeresztény. (értsd nem osztom mindig az egyház véleményét.)
  • sz4bolcs
    Tehát szerinted Isten létezik, a Sátán nem? :) Vagy itt a hit mire vonatkozik?
  • QuippeR
    (kéretik egy hatalmas A1-es méretű "szerintem"-et képzelni a hozzászólásom elé)

egyrészt valamit mondani és tenni két külön dolog. másrészt ha én azt mondom, hogy hívő vagyok, akkor én nem a Sátánban hiszek, hanem Istenben. maga a Sátán az elég érdekes dolog: sokszor említik a keresztény egyházak, sőt szinte biztos vagyok, hogy a tiszta katolikus hit szerint van Sátán. megint más kérdés, hogy ha csak az egyházak által elfogadott dogmákat száz százalékig hívők lehetnének egy egyház tagjai, akkor most körülbelül hatmilliárd egyház lenne a Földön. :) már többször is írtam, hogy nem lehet valakit kényszeríteni arra, hogy higgyen valamiben. vagy hiszi vagy nem, ez egy adomány.

én úgy hiszem, hogy ez egy módja a felelősség arrébbtolásának. "nem én vagyok az oka, a gonosz Sátán miatt van." én nem hiszek ebben a mondatban. mondjuk ki kerek perec, ha valaki öl, akkor nem a Sátán kísértette, hogy ezt tegye, hanem egész egyszerűen egy baromállatökör és nem méltó az ember névre. persze később megbánhatja, van ilyen, és én hiszek is ebben, hogy néha a legnagyobb vadbarmok is átgondolják az életüket, és megváltoznak.

és ugyanez igaz a kisebb bűnökre is. nem azért csináltam, mert gyenge vagyok és engedek a kísértésnek. akarva tettem, én... én csináltam a legeslegelejétől egész a legeslegvégéig, az én hibám... (lehet túl nagy az egom, azért gondolom így. :D)

még egyszer mondom, ez nem azt jelenti, hogy nem létezik valami, amit érdemes Sátánnak nevezni, csak éppen ez nem egy személy. Isten személyében hiszek, a Sátánéban nem.
  • SRobert
    Nanáhogy ;)
  • sz4bolcs
    ez tök jó. :-)
  • SRobert
    Senki se mondja, amikor kísértést szenved, hogy »Isten kísért«, mert Istent nem lehet rosszra kísérteni, és ő sem kísért senkit.
    Mindenkit, aki kísértésbe esik, a saját kívánsága vezeti félre és csábítja a rosszra.
    A kívánság pedig, mihelyt megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, ha elkövetik, halált okoz.
    Ne tévedjetek tehát, szeretett testvéreim!
    Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától származik, akinél nincs változás, sem árnyéka a változandóságnak.
    (Jak 1,13-17)
  • sz4bolcs
    8)
  • SRobert
    Szerintem elég jó a viszony. :D
  • sz4bolcs
    QuippeR-nek írtam, de most hogy így rákérdeztél, Téged is megkérdezlek, hogy szted mi a hasonlóság a sátán és a krampusz közt? :-) Szerinted hogy működik ember és Sátán kapcsolata? :)
  • SRobert
    Kinek írtad eztetet? :)
  • sz4bolcs
    Tehát ha szerintem Isten nem igaz, attól még nincs köze a Sátánhoz, sem bűnhöz a kijelentésnek. Esetleg ha homlokegyenest a tízparancsolat ellenkezőjét teszem? Hitedben akkor hol van szerepe a sátánnak? Egyetlen helyen, az eredendő bűnnél?
  • SRobert
    Jaja. Szerinted nem igaz és szerinted nincs köze.
    Ez a lényegi pontja a kérdésnek. :)

Amúgy a keresztények nagy többsége tényleg azt vallja, hogy minden más vallás hamis és minden hamis dolog a sátántól van. :)