3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
  • vass17

Egyébként ez jó tanulság lehet másoknak is. Vigyázni kell a nem hivatalos forrásból (gondolom értitek:) származó programokkal. Számomra kissé hihetetlen, hogy egy oda nem illő program képes hardveres hibát okozni, márpedig kipróbáltam mindent, amiről olvastam a neten, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a firmware-t tartalmazó memóriarész sérült és most képtelen felülírni, egyszóval nem lehet rá operációs rendszert telepíteni (egyébként 2G touchról van szó).
  • neevous
    ...és még a Fővám térről sincs messze:)
  • vass17
    Köszönöm, remélem tudnak segíteni:)
  • neevous
    iDoki.
  • vass17
    Nem tudtok véletlenül egy helyet, ahol foglalkoznak ipodok (touch) javításával? hozzáértőkre lenne szükséges, mert valószínűleg hardveres hibája van..
  • kabel15
    Én is így halottam. Csak 2 emberrel beszéltem és egyik ezt mondta másik meg azt. De mind a 2 amerikából hozná.
  • kakaoskalacs
    Tudtommal Worldwide garancia van
  • kabel15
    Lenne még 1 kérdésem. Aki től rendelném azt írta hogy ahogy elhadja amerikát a termék a garancia érvényét veszti. Ez így van? Remélem hogy tévedett.
  • kabel15
    Sziasztok! Szeretnék venni egy ipod touch 4g 8gb. Szerintetek filet nézni jól lehet rajta? Eddig PSP-m volt még a 2000 széria és ott eléggé bezavart a fény. De ennél olvastam hogy szinte tű éles a kép. Szóval nem kell hozzá egy sötét kamra hogy élvezhetően lehessen nézni ugye? Egyébként vannak róla tapasztalatok? Ami még érdekelne hogy a kamerájában van zoom? Vagy csak simán tud felvenni?
  • xxxpaulxxx
    hmm akkor majd meglesem, köszi:)
  • vass17
    Gondoltam letesztelem, hogy az itteni Amd 2500+ mennyi idő alatt tömöríti a 350mb-os sorozatot, amihez az C2D E8500-nak 10 perc kellett: ennek 1 óra 12 perc kell:D

Viszont a program amit ajánlottam, az .mkv formátumot is kezeli, most próbáltam ki.
  • xxxpaulxxx
    Akkor jön egy (talán) jobb ajánlás:)

Total Video Converter
    Már vagy 2 éve használom, az ipodom előtt még a Samsung Mp4 lejátszómra is ezzel konvertáltam... a gyorsaság biztos, hogy a hardvertől függ, de az én 4 magos 3,20GHz-es procimmal, 4 gb rammal elég gyorsan konvertál... példaként múltkor megjegyeztem, hogy egy 170 megás Nevem Earl epizódot 2 perc alatt konvertált át mp4re... szóval sztem fasza kis program, feliratot nem tudom tud e kezelni, de nem is hiszem, hogy bárki is olvasni akarná ezeken a kütyükön...
    Viszont az .mkv fájlokkal nem tudott eddig mit kezdeni, vagy csak én próbáltam szarul:/
  • theone91
    Okészia. Legalább fiztenél és sört mindenkinek és lenne értelme a létednek.
  • bgreg
    Hi.Igaz ez hogy az új apple ájpad egy alma kinézetű dolog lesz?tudjátk ilyen pirosas alma féleség tudod?
  • vass17
    Én mostanában a Handbrake-t használom, nekem ez vált be a legjobban és ez tűnik a leggyorsabbnak is.

A tapasztalataim: a feliratot egyelőre nem sikerült ékezetesen rátenni, hiába állítom magyarra a nyelvet, mondjuk elég sokféle kódolás közül lehet választani és lehetséges, hogy van, amelyik megjeleníti az ékezeteket (azért nem vagyok biztos, lehetséges, hogy az ipod nem képes megjeleníteni, nem tudom..), de mindenképpen pozitívum, hogy nincs ráégetve, ki is lehet kapcsolni, ha úgy akarod.

Ami a gyorsaságot illeti: 350mb-os (40 perces) sorozat 10 perc alatt tömörít nálam és kb 170-190mb lesz belőle.
    Egy rendes film olyan 30 perc alatt van meg.
    Természetesen ez függ a hardwaretől is, de sztem a programon is múlik, régen soha nem volt kedvem ilyennel szenvedni, de ez kellően gyors, ahhoz hogy használjam is:)
  • kakaoskalacs
    Ti mivel konvertáltok filmeket? Üdv : D
  • xxxpaulxxx
    Még jó, hogy classicnál megálltak a 6. gennél pár éve:D
  • theone91
    Igaza van. Évente van revízió, nincs értelme emiatt várni.
  • goso
    te most gypsnek nézel vagy mi? de te látom az vagy
  • PeeTeR
  • Gabor1990
    Két év múlva megint jön új, sztem várd meg azt.
  • goso
    sziasztok lenne egy kérdésem mégpedig, hogy lesz e kb 1 év múlva egy más típusú ipod touch ami szintén ilyen 40 50 ezer körül lesz és jobban meg érné min most venni egyet 45 ezerért?
  • bali113
    Hát ezt már úgy ezerszer próbáltam. Nekem valamiért nem teszi be. Illetve beteszi csak mikor leokézom már nincs ott. Nem tudom mi lehet a baj... Ötlet?
  • vass17
    iTunesban kiválasztod az adott számot vagy albumot -> jobb klikk -> Get info -> Artwork -> Add

Borítót pedig google segítségével biztosan találsz.
  • bali113
    Sziasztok!

Remélem tud nekem valaki segíteni. Van egy 5. gen.-es ipodom és nem sikerült rájönni, hogy hogyan lehet a zene albumokhoz képet csatolni. Láttam lentebb is kérdezték ezt már, de a válaszok nem segítettek rajtam. Láttam, hogy valaki acountolást javasolt (ezt nem szeretném, ha egy mód van rá), volt aki a gen inf-ban való ügyeskedést javasolta. Ez sem jött be sajna, mert nem menti le. Valaki programokat ajánlott, de azok sem működtek. Igazából lehet, hogy én bénázok. Szóval remélem valaki tud segíteni. Előre is köszi!
  • BAk3R
    Végülis fekete is érdekelne.
  • BAk3R
    Sziasztok!

3. generációs iPod nano-ra keresek sűrgősen fehér vagy átlátszó tokot, lehetőleg szilikont. Ha valaki tud segíteni írjon! Köszi!
  • PeeTeR
    jonapot

pici segitseg kellene, en ezt neztem ki magamnak, csak fogalmam sincs hogy ez most melyik verzio az eddig megjelentekbol. igazabol arra lennek kivancsi hogy jo vetel -e

koszi elore is a valaszokat

link
  • Pitkany
    Sziasztok!

Van egy eladó ipodom, shuffle. Itt meg tudjátok nézni, ha érdekel valakit:
    http://elektronika.vatera.hu/hifi/mp3_mp4_lejatszo/apple_ipod_shuffle_2gb_ezust_184743456.html
  • Gabor1990
    Nekem a 150 MB-os Family guy-ból mp4-be konvertálva 51 MB lett.
    Sztem a legtöbb böngészős játék flash, ezért nem megy, kivéve ha van külön program belőle iOS-re mint pl a FarmVille-ből.
  • kabel15
    Fel kéne utaznom Pestre kipróbálni valahol mielőtt megrendelem.
    Amúgy a videók mekkora helyet foglalnak rajta? Jó tudom hogy ez minőségtől függ. De pl egy 700mb divix filmet lekonvertálva a legjobb minőségbe kb mennyi lesz? 3-400mb? Eddig csak PSP-m volt ami lejátszott ilyet.
  • NEOreg3
    ha nem igényel flash-t, akkor igen
  • kabel15
    Web böngészős játékok mennek vajon ipod touch on? Pl Travian?
  • Gabor1990
    Sztem aminek van jack bemenete, azzal össze lehet.
  • masoma
    *zenehallgatás céljából*
  • vass17
    Szerintem az teljesen felesleges:) én pl egy idő után megunom a top25-öt és szeretem, ha újból kezdi a számolást, különben soha nem változik meg a lista.

Másrészt nem tudom, hogy mennyire lehet pontos, én két hónap alatt elértem egy számmal több, mint 1800-at... amiben igencsak kételkedek, még 200 is soknak tűnik, nemhogy 1000 felett:D
  • masoma
    sziasztok!
    van olyan eszköz (ipod dokkoló?) amivel össze lehet kötni az ipodot a házimozival?
  • Subliminal
    Bocsi, lehet rossz helyre írok, de az iTunes-ból ki lehet menteni azt az információt, hogy melyik számot hányszor játszottam le? Újratelepítés után nem szeretnék 0-ról indulni :)
  • kabel15
    Én is karácsonyra tervezek egy 4g-s 8gb touch ot :)
  • theone91
    Annyira hezitálok egy iPod Touch 4G-n... Megérné-e leváltani ennyiért... :\

Talán alszok rá egy pár hónapot, míg talán esik talán egy kicsit az ára...