Kamionok, fuvarozás, áruszállítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tviktor91
Tavaly decemberben volt 2 éves a B jogsim,most már 3 lesz^😊..akkor elvileg mindenre lehet már menni..a kérdés csak az h ki fog alkalmazni egy 20.5 éves jancsikát.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

atika223
Bõven elég neki egyenlõre a PÁV 3 úgy se akar rögtön ADR-ezni meg ahhoz is kell egy nem kevés tapasztalat.

DAF and Renault premium 420 dci fan CB:kecsa

hungaro
a PÁV 1, PÁV 2 megszerzéséhez rendelkezned kell 2éves "B" kategóriás, nem kezdõ vezetõi engedéllyel az-az legkésõbb 19évesen rakhatod le kivéve, ha 16évesen le raktad az "A" kategóriák közül valamelyiket, de jelen esetbe, ha van egy "B"-sed akkor leghamarabb 19évesen rakhatod a PÁV1, 2-õt! a PÁV3-at már rakhatod simán!<#vigyor2>

Hivatás az Életért!

scania
van, csak most semmilyen tanfolyam nincs, köszönhetõen az államnak, ez aztán az "Új Széchenyi Terv"

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

atika223
SzabyV8 te merre csinálod a képeid? Mert 2 hét múlva irány SK és hátha arra megyünk.

DAF and Renault premium 420 dci fan CB:kecsa

tviktor91
Akkor valamennyi esély csak van😄

#116?

scania
munkaügyinél már nem lehet úgy csinálni mint régen.csak ha kiírják a tanfolyamot és ha beválogatnak a csapatba és általában 2-3 szoros túljelentkezés van, jah és általában olyan kerülnek be akiknek esze ágában sincs utána sofõrként melózni, én 2 hónapja szoptam be(SZSZB megye)

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

attila49
Sziasztok 😊
Faterom egy Scania mûszaki mentõvel dolgozik már 10 éve és most ki mentek Franciába és úton hazafele Németbe össze tört a hátsó (D tengely) differenciál mû... Mi a véleményetek róla???(Ha érdekel a kamion tudok képpel szolgálni... 😊 )

FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die

tviktor91
Kezdokent amugy minden esetben eloszor kiserovel mesz? Vagy ez csak a 0km-esekre vonatkozik?

Hesston
Félre ütöttem..
Aztán az csak 1 cég 😄 És oda mikor vennének már fel 0 kilóméterrel?..
Na mind1 😄 Én nem vitázok én tudom mit akarok 😄

Új nick :D Jéé de laza :D

Tinka123
Szar Magyar cég, hallod barátom a HUNLAND az Holland eredetû ^^

\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"

leho94
a kivétel erõsíti a szabályt

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Rikcsoo
"aisztria"
Haver szar Magyar cég?Jussál már be akkor a HUNLAND-hoz..vagy csak vedd figyelembe

Nem mindegy hogy a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik!

TOPLINE
Hát jó én 6 évvel ezelõtt csináltam akkor még így volt. Akkor most a nemzetközit hova tették?

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nőnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!

Hesston
Ki akar szaros Wabererses lenni?
😄 Itt van tõlem ausztria 15km re van annyi munka lehetõség mint állat.. Most is ahol nyári melón vagyok egész nap vezetek 😄 Vagy egy traktor vagy egy Mercedes Unimogot 😊 Sõt az sem biztos hogy teher autó sofõr leszek 😄 Lehet valami kis gazdaságban leragadok itt kint és kész 😊
De mondom, lehetõség van csak élni kell vele és ha ilyen közel van aisztria akkor miért ne itt dolgozzak?! Mint sem egy gagyi szar magyar cégnél amit mindeki le hurrog meg köpköd.. <#hawaii>

tviktor91
Hát ez nem olyan biztos.:

Elõször is kinek milyen PÁV csoportra van szüksége?

PÁV I. : Megkülönböztetõ jelzést használók

PÁV II.: Személyszállítás,ADR (régen ezt kérték a nemzetközihez is)

PÁV III: Teherszállítás

V43 1105
XXXD

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Szobi30
jó, de õ G-sel jár (magaspadlós)
és Highline, nem Topline 😄

www.szobi.picturepush.com

TOPLINE
Az lehet de ha nemzetközizni akarsz akkor meg PÁV 2-t kell csinálnod

SCANIA szív Svéd lélek Scania FAN leszek amíg élek Amíg a földön nőnek a sirályok a kamionosok lesznek a királyok!!!

tviktor91
Az megint más páv amin te voltál szerintem..

Szobi30
jajaja
a múlthéten ahogy ottvoltunk, a csávó megszopatott xD
mondta h 2 silóba kell fújni, elkérte apám számát, és mondta h felhívja mielõtt megtelik...egyszer megállt a grancsi, és akkor már hívta is õt h lassan meg kéne állni, fater mondta neki h már megállt, a csávó csak annyit mondott, hogy van ott egy kuka, abba engedjük már visza ami a csõben maradt, nem sok jött végülis vissza...
utána elkedztünk fújni a másik silóba, ott meg mire lefújtuk az egészet, pergett a fejemre a cucc xD 😄

Tinka123
Fülke?😄 amivel mostvan apu mikrosütõ meg ilyenek vannak bent xd kár hogy csak váltózik és még nem az övé :L:S😄DD
Bezony a Magnumot akkor méginkább ne kiványjátok xDDD 1.5 hónap alatt 5 olajfolyás😄DD

\"..Láss is, ne csak nézz baz*meg..\" \"..Az én életem nem valami álom, kimondom azt ami szivemen a számon..\"

TOPLINE
Szerintem nincs korhatár pávon mert én 18 évesen csináltam elõször meg amúgy is ha nem sikerült a kresz vizsgád elküldhetnek

tviktor91
Ebböl a PÁV-bol is van vagy 5 fajta😄 ,,Mindenki számára ismeretes, hogy 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherautót csak PÁV 3 birtokában vezethet."

V43 1105
Mondjuk elég putri cég, bár a jármû parkukat nagyrészt MPIII-as Megaspacek alkotják 😮O

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Szobi30
4-500 ezernél, bocs 😄

#56095: kár... de majd legközelebb hátha... 😄

Szobi30
PÁV-on is van talán korhatár, 20,5 vagy 21 évesen csinálhatod csak (de ebbe nem vagyok biztos)
#56097: persze, de ezek nagyon szarok mind1ik, 4et hozott egyszerra a cég, és már mind a 4nek hozzá kellett nyúlni a motorjához...
bár azt több helyrõl hallottam már, hogy vanna ugye az Adblue nélküli Scaniak, és azokat 5-500 ezernél lehet dobni a kukába...de ezt is csak hallottam, õszintén nem ismerem annyira a Scaniat... 😊
de unokatesóm régen járt mercivel (MP2 actros)
mindíg szídta, hogy gyenge is, szar a fülkéje is
na mosmtár a fülkét viszasírja 😄DDD

Tinka123
Apu most egy hete hogy Koronás csibézik, Telefonba elsõ mondat ' Megy ez az autó mint a disznó'., most a másodikon van az egyel régebbin, ezt is dicséri 😊 nem feltétlenül kell általánositani egyegy hibás sorozatból 😊 Scania, Daf, Volvo a 3 márka amik szerintem ütik a többit, a magnumot többen is szidták, az nem csak egy hibás sorozat... Ivecót ismerõsöm dícséri kabin helyileg rendben van erõ van benne, és szervizet még nem látott (4 éves)csak a kötelezõ olajcseréken 😊

tviktor91
Még egy fontos kérdés.:
Korhatár van e? Ok,elméletileg nincs de a cégek gondolom nem szívesen látják a 20éves sofõröket.:S
Én se szívesen adnék egy több milliós 40 tonnás cuccot egy 0 km-es paprikajancsi kezébe.😊

V43 1105
Pont a város másik felén van mint ahol dolgozok, FUCK 😄

Szobi30
van aki ezt mondja (többen)
és van olyan is, akinek jó a cég( bár õk kevesen vannak)
de arra biztos hogy jó, hogy tapasztalatot szerezzél.
nekem báttyám március környékén akar elkezdeni majd sofõrködni, és valószínûleg itt fog õ is kezdeni...

tviktor91
Aztán kezdõként csak a Waberers?Úgy olvastam h 0km-esként nem igen lehet máshol elhelyezkedni.http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/08/06/2_millioval_lettem_rovidebb

Hesston
Hát, én most végeztem a C-velaz volt alapból 250 ezer..
Egszer megbuktam forgalmin +13 ezer
Volt Bü vizsga azis asszem 13 körül volt órákkal együtt...
Lehet C+E kategóiát is csinálni egyszerre de az asszem picit olcsóbb mint külön külön
PÁV ról énsem tudok sokmindent de a GKI Pályakezdõként vagy hogyan az is minimum 180 ezer... Vannak árak..

Szobi30
a Jász plasztikhoz megy 😄
múlt hétfõn is pont ott voltunk, akkor én is ott voltam vele 😄

V43 1105
Berényi vagyok XD

Szobi30
azt kihagyhtam, hogy mikor az osztráknál volt szervízben, akkor egy vízcsõ durrant el...

Szobi30
én is tudtam volna erre írni...mert fater kb 3 éve hajt 105-ös DAF-ot, eddig 1x volt vele szervízben, de ez még az osztráknál volt, itt a Révészessel semmi baja nem volt még...2 évet járt az osztráknál vele, itt pedig juniusban múlt egy éve, hogy ezen ül...
ennél a cégnél pedig a kormány állítót csináltatta, de az már szar volt mikor átvette és hát, egyáltalán nem biztos, hogy az véletlenül ment szét, mert kitudja milyen ember ült rajta elõtte.
és a jobb eleje össze volt törve, mikor vette át, de azt meg csináltatta, és azóta semmi gond nicsen vele 😊
jön megy, a motorja erõs...a fogyasztása se rossz, szóval nincs vele gondja...

unokatesóm viszont "taknyos varjú"val jár, és már volt vele több gondja is...
60.000 km van benne, és a motorja gyenge, ha odalép neki füstöl(de mint egy Rába kb)
és ha megvan rakva 24 tonnával nem akar menni
automata váltós, a váltója olyan szinten lomha, hogy az már idegesítõ...
a tetõspoiler nem volt meghúzva gyárilag, õ húzta meg, mert remegett, kopogott
üresen sétál az úton, de rakottan nem
egyébként egy G420-as Scaniaról van szó...

és akkor most várom, a Scania fanokat, hogy elkezdjék majd dícsérni, mert úgyis fogják 😊

másik dolog, holnap megy fater Mosonmagyaróvárról Jászberénybe leadni,
útvonal: 5ös, 4es 31es
legalábbis azt hiszem 😄
ha valaki netán erre lakik, akkor lekaphatná 😄DD
olyan 9 körül fog indulni óvárról

imihaver
Jó tudni 😊

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

94mike
az úgyvan😊

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

luspaydavid
Persze az a Viziéké 😄

The Truck Is My Life

hungaro
lehet de úgy tudom, hogy 1éve munkanélkülinek kell lenned, meg ez az ügyintézõdtõl is függ akit kapsz, hogy intézi.
daf xf(#56067): sejtettem hogy itt fogunk kilyukadni a márkák harcánál, Én a "taknyos varjút" se istenítem! Inkább a MAN, azzal a 3év alatt nem volt annyi gondja tesómnak vele mint a daf-al 3hét alatt! Igaz hogy cége válogatja, hogy milyet rendel, fapados e vagy sem stb... de itt speciel az állóklíma híg trágyát sem ér, az ülései olyan kényelmetlenek hogy csak na. A másik hsz-edre válaszolva: mondtam, hogy nem biztos, de immár több Gartneres mondta!

Hivatás az Életért!

Ezt amúgy nem tudom 100%-ra,de egy 2éve mikor csináltam B-re a jogsit,akkor kérdeztem az oktatómat és Õ mondta,hogy lehet a munkaügyin keresztül,meg egyik osztálytársam báttyja is úgy rakta le.
Ha majd én is ott tartok,akkor majd utána járok pontosan😄

Nem rossz😄

&#1082;.&#953;&#951;&#1090;&#1085;&#1091;&#945;.

tviktor91
Kösz hogy szóltál!😊
Még átgondolok egy pár dolgot aztán lehet szeptemberben már kezdem a jogsit.

De elvileg ezt munkaügyin is meglehet csinálni és õk állják.Csak akkor van szívás,ha buktázol.
Jövõre,ha végzek a sulival és nem sikerül elhelyezkednem a szakmámban,én is úgy akarom majd lerakni.

&#1082;.&#953;&#951;&#1090;&#1085;&#1091;&#945;.

tviktor91
Hát akkor ez minimum fél évnek tûnik..meg mani mani mani..

Gerypapa 95
a kis CF-es nagyon kokkkkaaaas 😄D

Tinka123
T.I.R, Digitális Tachografhoz kártyát is meg kell csináltatnod, BÜ vizsgát is tenned kell, és hogy még elis tudj indulni tucatnyi dolgot kell venned 😊

tviktor91
Bukásokat belevetted vagy hogy jött ez ki neked?😊
250böl meg kell h legyen a C+E jogsi (b mar 2.5 eve megvan)
aztán páv plusz gki és ennyi?

Tinka123
Nyugodtan számolj több mint fél millióval, mire mindened megvan ...Vagy többel 😊

imihaver
<#wave>

Szaby: jó képek, a 8. képen a scania ott volt szegeden 😊
Tódi: <#wow1>

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"