34
  • Tetsuo
    #34
    Megsértettelek? Bocs. :DD
  • zakika
    #33
    hat az internetnek es meg van a maga etikaja, sajnos ezt neha a sg forumozoi es moderatorai es elfelejtik. aki kap egy kis lehetoseget az ki is hasznalja, csak sokszor nem veszi eszere, mit (kit) sertett meg. es ez meg a kisseb baj...
  • Tetsuo
    #32
    Hát ezt nem értettétek. Sebaj, szerintem jó poén volt.
  • Cleawer
    #31
    jaja saját tapasztalat
    A z iskolámban (egyházi,református) le se szarják mit gondolsz!!!! volt olyan osztálytársam aki 8 évet tanult németül,és néha németországban nyaralt,kente-vágta a nyelvet.
    Mitörtént? berakták egy francia-angol osztályba ahogy szopta a faszt mert 1ik nyelvet se taulta.ma Németországba van...

    HOgy mi az igazság?őket NEM érdekli... ez saját tapasztalat...
  • [HUN]PAStheLoD
    #30
    de itt most sehol egy cyber gorilla , tehát nem muszáj lehurrogni azt, aki még talán hisz valami társadalomfélében és esetleg valami "magasztos eszmében" , amit persze mint ahogy írtad is mindenki magasról nagy ívben .. de jó lenne, ha nem ezt tenné(n)k sokan, a változás , ha volt/lesz sose egy pillanat műve.. és a hozzáállással és személetmóddal kezdődik..
  • [HUN]PAStheLoD
    #29
    igen lehet hogy az vagy ;]
  • Piscator
    #28
    Tudod a világ nem áll meg pestnél ;)
    Én a vidéki tapasztalataimat is beleépítettem; csak kiröhögik az embert, ha még jön a jogaival.
  • Piscator
    #27
    Jól van, szánalmas is vagyok, húhú. Menjél tüntetni a Parlament elé, hátha sikered lesz.

    Azt próbáltam érzékeltetni, igazad van, de az életben ritkán jönnek be ezek a szabad kifejezés módok, anélkül, hogy megbosszúlnák magukat. Ezt be kell ismerni - bár nem szabad elfogadni - aki nem hiszi el, mi megy a legtöbb helyen, ahol nem ő a király, az szokott a (ál)liberalisták csapdájába esni, mikor olyasmi ellent ágál, ami nagyon erős (társadalmi beidegződés), nehéz rajta változtatni, közismert.
  • Piscator
    #26
    Átolvastam. Magyarázat a véleménynyílvánítás jogairól. Brühühü. (Sajnos) mondd ezt kétméteres gorilláknak, vagy egy erősen egyházi iskola tanárainak.
  • valamit
    #25
    Az meg különösen szánalmas, aki az ilyen libcsi emberi jogok idézgetésével jön? - Hát aki egy ilyen mondat végére kérdőjelet tesz? ;)
  • valamit
    #24
    Csak a gyengébbek kedvéér: az általam idézettek az olvasatomban azt jelentik, hogy mind a becsülethez és a jó hírnévhez való jog, mind a szólásszabadság addig él, míg az egyik a másikat nem sérti. továbbá, ha valakinek a jó hírét megsértik, joga van a törvény védelméhez. Aztán majd a bíróság eldönti, hogy tényleg volt e joga, s az állítás, ami miatt perel valós volt e vagy valótlan. Stb.

    Röviden, csak hogy értsék a pesti valóság erős emberei is ;)
  • valamit
    #23
    Tudod a világ nem áll meg pestnél ;) Hozzáteszem, ha megnézed mondjuk csak az életkorom, rájössz, hogy a lázadó hülyegyerek korból egy ideje már kinőttem;)
    Véleményjog tiprás :DDD olvasd el mit jelent amit beidéztem, értelmezd, aztán még mindig ez jön le neked, akkor mond csak, hogy szánalmas, ugyse tudod a szavak értelmét ;D
  • noss
    #22
    pffffúúúúúúúúúúújjjj :( :E
  • Piscator
    #21
    Az meg különösen szánalmas, aki az ilyen libcsi emberi jogok idézgetésével jön? Tényleg? menj ki pestre, ott a valóság, erős vagy, vagy kussolsz. Bár én se szeretem a véleménynyílvánítás megkurtítását, pár évvel ezelőtt nálunk is ez ment, 4-6-8 év függően iskolától, kilehet bírni, jaj, bele ne halljanak a gyerekek, hogy vissza kell fogniuk a véleménxüket, jajajajajj szeélyiség torzulásuk lesz!
    Véleményjog tiprás tölünk keletre zajlik, az ellen tiltakozzatok.
  • Piscator
    #20
    Na rögtön gondoltam, jön az összes lázadó hülyegyerek. Nem kellene azonnal kirugni, de igaza van a megkérdezettnek, neten is be kell tartani a kultúrált beszélgetést. Láttam elég magát forradalmárnak képzelő lázadó titánt, akik azt hitték, hogy húú, most megmutatják ám, le az oktatással; szóval a másik oldalt se kell félteni.
  • Darth Sith
    #19
    én is ismertem alkoholista tanárt. év elején levámolt mindenkitől egy üveg piát, és egész évben csak ötösöket osztogatott. Szerencsére engem éppen nem tanított. Mondjuk érdekes mód, amikor én felvételiztem az adott tantárgyból, kb 80%-kal jobbat írtam mint a másik osztály, hiába ők szín ötösek voltak, de csak a pia miatt, én meg full hármas, mégis engem vettek fel.. Régen még hatalma, tisztelete volt a tanároknak.. Manapság a diák le se szarja ha karót vagy valamit kap. Majd a papa nekitolatja a tanárt a falnak a merdzsóval, és megvan a négyes...
  • The Termentor
    #18
    Mennenek be a tisztelt tanar urak a ??? (nemtom hogy hivjak) szobab ahol tanulni lehet es neznek meg a padokat. oda vannak csunyasagok irva, nem ilyen szemeteskosar szoveg.
    Pasthelod:
    Hidd el nem olyan szar a francia oktatas.Ha a gyerekeknek nem tetszik valami az osztalyban/iskolaban akkor mindenfele tanari segitseg nelkul szavaznak hogy ez igy legyen/ne igy legyen. Tuntethetsz is ha nem tetszik valami. 1 honapja az osszes gimnazista kiment az utcara es jol szettuntette a rossz oktatasi dontest.
    inkabb negyen ilyen is magyarorszaon mint az eddigi
  • [HUN]PAStheLoD
    #17
    több ilyen tanárral is összehozott a balszerencsém , tehát vannak ilyenek..
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    érdekes , sok idősebb korosztálybelitől hallottam ,hogy mennyivel kevesebbet tanulnak a mai fiatalok, ám azt sose vették észre, hogy ígyis jóval többet tudnak.. lehet hogy nem épp a nagy klasszikusokból fognak idézni, de ha szembejön adott esetben egy dvd lejátszó 30 gombbal akkor nem esnek kétségbe mert tudják hogy kell használni , összeraknak egy számítógépet, és a mostani középiskolai oktatásban ugyan annyi idő alatt (4 év) legalább 2x annyit _próbálnak_ leadni ..

    az alsós nembuktatás szerintem is hatalmas baklövés, de ez jellemző a magyar kormányokra, sose ott kemények ahol annak kéne lenniük, viszont a bolhából képesek jól megtermett túlsúlyos elefántcsordát csinálni, ha úgy szolgálja érdekük.. pl. a graffitis esetekben a rendőrök alig tehetnek valamit, de néha néha meg "majd jól példát statuálunk" alapon agyba főbe vernek pár tizenévest.. általában e mögött is valakinek az érdekei és a pénze húzódik..
  • Darth Sith
    #15
    "Ő egy két lábon járó szemetes kosár, aki ráadásul állandóan alkoholtól bűzlik."
    hát lehet hogy nem szép, de legalább igaz..
  • Tetsuo
    #14
    1et értek Cifuval abban, h a szólásszabadságnak kell h határa legyen (és van is), pl. ha szidalmazok vkit az rágalmazás. Azzal viszont nem értek 1et, h ha igazat mondok, akkor is megbüntetnek..
  • xavier
    #13
    Régen mi is ráírtuk a padra hogy xy egy hülye f*sz vagy ilyesmi.
    Itt most mi a különbség?!A padon/falon látom vagy a neten...Mindegy.
    Nem kell aláírni a nevemet mellé.
  • Tetsuo
    #12
    "Véleményem szerint kis- és fiatalkorúakat nem lehet kicsapással büntetni"
    A kicsapás nem mindig büntetés. Olvastam néhány Japán anyukákról h így jutalmazzák a gyereket. :)

  • [NST]Cifu
    #11
    Csak pár reakció:

    Laci73
    A trágárság és rágalmazás ettől teljesen eltérő dolog: emiatt bármelyik iskola vagy tanár polgári peres eljárást indíthat.

    A cikkben a legenyhébb sértésekből, véleményekből említettek kettőt, igaz e kettő valóban bőven a(z én) tűréshatáron belül van. Azon kívűl nem hinném, hogy különösebben népszerű lenne az, hogy polgári peres eljárásban próbálnák rendezni a dolgokat - egyfelől költséges, másfelől időigényes...

    Véleményem szerint kis- és fiatalkorúakat nem lehet kicsapással büntetni

    Kellően indokolt esetben ugyan miért nem?


    BlackRose
    Különben egyrészt igazad van, hogy az iskola és a tanárok másodlagos szerepüek ebben a szülők a család az első, de ez ma már nagyon széthulott és ezért az iskolának kellene lépni, mert másnak nem igen áll módjában.

    Nem értek egyett, a mai fiatalok jó része tulságosan is enyhe nevelésben részesül, megszokja, hogy nem kell tanulnia, hogy büntetlenül megtehet bármit felelősségre vonás nélkül, és nincs rászoktatva arra, hogy megbecsülje a másikat. Ez leginkább a szűlők felelőssége, miután a tanárok kezéből szépen lassan kivesznek minden lehetséges szankcionálást (mi az a marhaság például, hogy az alsó tagozatosokat már nem lehet megbuktatni?!?).

    Reggel:
    Én azokat a tanárokat rúgnám ki akik kicsapták a diákokat. Egyrészt hol a szólásszabadság? Másrészt nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja, tehát valami alapja valószínüleg volt annak, amit írtak.

    Egyfelől a szólásszabadság nem egyenlő azzal, hogy büntetlenül sértegethetsz másokat, másfelől melyik az a diák, aki nem morog egyik tanárára sem? A mi időnkben legalább annyi eszünk azért volt, hogy nem nyilvánosan, lekövethetően tettünk ilyesmiket. :)

    És utólag még csak azt se mondanám, hogy akkor minden esetben igazunk volt...


    A kedvenc példám a jelenlegi helyzetre az, amikor egy kölyök nekiáll a frissen mázolt falra grafitit felfújni. Mikor rászól egy nagypapa korú ismerős, hogy ugyan már hagyja abba, még vissza is szól, hogy ne ugasson bele abba, ami nem az ő dolga. Na a gyereket ott helyben ketten el is kapták, és tetőtől talpig ráfújták az összes festéket, amit nála találtak. Ha már a szülei nem nevelték meg...
  • valamit
    #10
    Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatából:
    12. Senkinek magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, sem pedig becsületében vagy jó hírnevében megsérteni. Minden személynek joga van az ilyen beavatkozásokkal vagy sértésekkel szemben a törvény védelméhez.
    19. Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon.

    A jelen Nyilatkozat egyetlen rendelkezése sem értelmezhető úgy, hogy az valamely állam, valamely csoport, vagy valamely egyén részére bármilyen jogot adna arra, hogy az itt kinyilvánított jogok és szabadságok megsemmisítésére irányuló tevékenységet fejtsen ki, vagy ilyen cselekményt elkövessen.

    (Gondoltam érdekes lehet.)
  • Razgon
    #9
    A mai magyar iskola erre alkalmatlan. Az iskolarendszer, és annak fenntartói megoldása is
    elmaradott.

    Amíg szövegelni kell, addig mindenkinek óriási arca van.
    Viszont:
    Az iskolákat fenntartó önkormányzatok az iskolák fenntartását nyűgnek tekintik. Az iskola az, ahonnan mindig el lehet venni pénzt, önkormányzati képviselőnek álcázott fehérgalléros bűnözők döntik el ki legyen az iskola igazgatója... Ezekben a döntésekben a szakmai indokok a lehető legritkábban érvényesülnek.

    Elsődlegesen a családé a nevelés feladata.

    A tanárok felelőssége is nagy, ők azonban a fent említett indokok miatt jelenleg korlátozottan alkalmasok a nevelő feladatuk betöltésére.
  • [HUN]PAStheLoD
    #8
    Ez csak a francia oktatást minősíti .. gyakorlatilag fejbelőtték magukat ezzel a "kicsapással" ..
  • Commandante
    #7
    Imádom a franciákat. Ezek szerint a tanár bemehet ittasan a suliba, de a diák nem teheti szóvá? Ez aztán a nevelés, példamutatás ésatöbbi...
  • Reggel
    #6
    Én azokat a tanárokat rúgnám ki akik kicsapták a diákokat. Egyrészt hol a szólásszabadság? Másrészt nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja, tehát valami alapja valószínüleg volt annak, amit írtak. Még valami. Írtak az illető diákok neveket?
  • LaPalma
    #5
    Szabadság, Egyenlőség, Testvériség!!!
    nesze neked demokrácia és szólásszabadság.
  • BlackRose
    #4
    Nem szeretném ha most itt ilyen diskriminációban részt vegyek, de mutass nekem egy cigány gyereket aki blogozik. És persze ha nem értesz velem egyet, hogy egy gyerek viselkedése a szülőktől és az iskolától kapott neveléstől függ a legjobban (ha ez megfelelő akkor a társadalmi deformációk és a társadalomtól altal kapott rosz dolgok nem lesznek annyira érezhetők a gyereken), tehát ha nem így gondolod akkor kérlek mond meg szerinted mi a megoldás, miben van a baj? Minden dologban megkell legyen az egyensúly, hogy valami ne döljön el, hogy stabil legyen, pl. ostobaságnak tartom azt, hogy a TV-ben az erőszak rossz irányba neveli a gyereket, (én is láttam vagy millió erőszakos dolgot a TV-n és mégsem vagyok rabló-gyilkos), mert megvolt az egyensúly, vagyis legalább annyi pozitívat is láttam hallottam mint amennyi negatívat. Különben elég komolyan érezhető sok fiatal emberben és gyerekben a hyper-fogyasztói társadalom álltal létrejött arogáns ls semmit nem becsülő viselkedés, de ezért sem a gyerekeket lehet hibáznatni, hanem azokat akik elfelejtették nevelni őket. Különben egyrészt igazad van, hogy az iskola és a tanárok másodlagos szerepüek ebben a szülők a család az első, de ez ma már nagyon széthulott és ezért az iskolának kellene lépni, mert másnak nem igen áll módjában.
  • GabiWong
    #3
    Azért ezt tesem gondolod komolyan, hogy a tanáron múlik, mien a diák, nevelj már meg egy cigány gyereket, utána irkálj ieneket.
  • BlackRose
    #2
    A gyerekek trágár viselkedése a szülők és nem utolsó sorban az iskola (tehát a tanárok) sikertelensége. Ezért nem látom mi jogon rugták ki őket a suliból, ha tisztességes nevelésben lenne részük és becsülnék a tanárokat (esetleg volna nekik miért) akkor nem hiszem, hogy eszükbe jutna ez. Persze ami a szólásszabadságot illeti annak is vannak határai, csak nagyon nagy baj, ha ezeket a határokat túllépjük mint az adott esetben, de azt hiszem, hogy itt a diákok a legkevésbé hibássak. Sajnos ez a kirugás annyira negatív dolog, hogy csak örülteknek juthat eszükbe, ugyanis mi lesz most azokkal a gyerekekketl, teszem fel a kérdést, megfosztották öket a jövőtől csak azért mert elfelejtették őket megnevelni, kezd komolyan az idegeimre menni, hogy mennyi bolond ember van ezen a földön, Hofi azt mondta, minden főre két bunkó van, sajnos azt hiszem, ezt már régen túlszárnyaltuk.
  • Laci73
    #1
    Micsoda pökhendi, túllihegett önbíráskodás! Alkotmányos szólásszabadság van. Ha megfelelő stílusban fogalmazunk, nem izgatunk senki ellen, akkor bármit elmodhatunk. Pl. nyugodtan leírható hogy valaki véleményünk szerint alkoholista és rossz tanár, vagy vonzó mint nő, és hátsó gondolatokat ébreszt. A trágárság és rágalmazás ettől teljesen eltérő dolog: emiatt bármelyik iskola vagy tanár polgári peres eljárást indíthat. Véleményem szerint kis- és fiatalkorúakat nem lehet kicsapással büntetni. Jobb megoldás lenne pl. a pénzbírság: fizessen a szülő minden egyes trágár szóért vagy jelzőért 100 eurót - hamar elmegy majd a lurkó kedve.

    Az viszont életre szóló jótanácsom mindenkinek: nem szabad túlságosan közlékenynek lenni.