Dan Brown - A DaVinci Kod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem volt rossz, érdekes a téma, de nem fogja megváltani a világot. korrekt film.
Vatikán=szánalom.
Ha hívõ lennék, csakazértis megnézném.

Annyi mindent mondhatunk a nõknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Jhonnyb
A vatikán bekaphatja...
Sztem ez lesz az év filmje... Én már nézem is szombaton :)

http://hatecrew.atw.hu

pepe792
A Vatikán felszólította a híveket, hogy ne nézzék meg az adaptációt.
Mindent elárul ez a mondat. Szerintem fél a Vatikán különben miért tiltakozna. :) Nekem ne mondja meg senki hogy mit nézzek meg, meg mit ne. Remélem sikeres lesz a film, alig várom hogy láthassam :)

Torrenteken fentvan 1 francia verzió.
Még 1 angolt találtam, deaz állítólag fake.

Annyi mindent mondhatunk a nõknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Kandurex
A kritikusok fújnak rá :(, vazze, remélem azért jó lesz. Bár mondjuk, ha már végig bírtam szenvedni a silent baromságot, akkor ezt is túlélem :/ Érdekes, hogy a gatyi filmekre általában már hetekkel elõre zsírozva van a mozi, míg a jobbakra meg el se megyek <#zavart2>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

vaaa
Igen, egész jó, csak olyan tudományosan van beállítva egykét dolog hogy az inkább vicces, mint mûvészileg szórakoztató.

The.Da.Vinci.Code.Where.it.All.Began.2006.DVDRip.XviD-CRDS
errõl tudtok vmit?

hi

Sephi
Digitalis erod meg nem volt meg. Jo?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sztem csak 4 van: http://www.danbrown.com/novels/index1.html
(Davici kód, Megtévesztés foka, Digitális erõd és az Angyalok és démonok, én mind olvastam, kedvenceim)

???
Sziasztok nem tudjátok mikor jelenik meg dan brownak következõ könyve? amerikai megjelenésre gondolok mert mire egy uj dan brown magyar lesz legalább 1 év hanem több ! lécci irjatok ha tudtok vmit !
ZilogR
Van itt a weben egy olyan magyar oldal, ahonnan szépen le lehet tölteni, ha valaki nem akar egy disznó nagy féltéglával mászkálni - nameg perkálni az amúgy gyenge irományért. Érdekelni érdekelt, a Palm oldaláról letöltöttem a DropBook-ot, csináltam belõle pdb-t vagy mi a kiterjesztése, és az egész kb. 500kB a szintén ingyenes PalmReader meg úgy olvassa mint a huzat. Kereshetõ, könyvjelzõzhetõ, nekem pont jó. Amikor kérdeztem a könyvesboltban, hogy nem akarom a nagy dög budipapírra nyomott változatot megvenni, ellenben ha lehet kapni memóriakártyán, akkor szívesen megveszem, csak lestek egymásra. Egy akkora helyen, mint egy könyvesbolt huszada lehetne fullos könyvesboltot üzemeltetni, ha mindent elektronikusan lehetne megkapni. És persze olcsóbban, mert egy deka papír sem kell hozzá. Ja, amivel olvasom: egy Palm manapság 15-20 hagyományos könyv árából kijön és sokkal többmindenre használható.

-=ZR=-

Na és nagy kódfejtõk: Az elsõ dolog, amit kiszúrtam, amint kezembe vettem a könyv-könyvet: a hátoldali leíráson elrejtett szöveg van. Amikor megkérdeztem a boltban, hogy ezért jár-e jutalom, akkor megintcsak pislogtak. Nagyon bamba emberek vannak, sajna... ;) Ehhez mit szóltok?! ;)

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Gladiator
vki?

Gladiator
két bemutató van, a rövidebbet nem tudom lejátszani, emrt csak hang van kép csak nagy fehérség. milyen codeket kell feltennem?

A könyv írója Dan Brown.
Voltmár nem is egyszer, h pl Stephen Kingtõl is kiadták ugyanazt a regényt, csak más címmel, borítóval és persze más fülszöveggel. Aztán otthon a döbbenet!!!
Lehet, h ugyanaz a könyv, csak éppen másik címe van..
Az eredeti könyv azzal kezdõdik, h felébred a szállodában Robert Langdon

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

LiPTON
készültek más kiadások, kritikák, vélemény-nyílvánítások, amik a könyvben felmerülõ kérdéseket boncolgatják... v vmi ilyesmi
szerintem az nem az eredeti könyv

Az eredeti könyvnek a neve Dan Brown : davinci kod? MErt ma egy könyvesboltban láttam egy hasonló címû könyvet: valami davinci rejtély vagy ilyesmit 1999 Ft-ért. Ajándékba venném és az eredetit szeretném.
Brankley
Na, én még nem olvastam el végig, úgyhogy megyek is olvasni... :)
Amúgy jó könyv nagyon szerintem.

Légy jó, légy hû Magyar!

Én csak magyarul olvastam a Da Vinci kódot, de mit nem lehet érteni a végén???
Ott az utolsó vers:
"..Nagy mesterek mûve
méltó nyughelyet ad
Hol penge és kehely õrzi a kapukat
Örökre megpihent a csillagok alatt"
A versnek megfelelõen a Louvre fordított üvegpiramisa alatt van eltemetve Mária Magdaléna, Jézus felesége, a Meroving -dinasztia alapítója. Õ a Szent Grál azaz a Kehely ( akit Jézus melett imádni kellett volna ?????)
Igenis, Robert Langdon megtalálta a Szet Grált.
Ez fehéren feketén le van írva.
No.
UFF.
Ámen :) :) :)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Sephi
Hat apukam mar van vagy 5 nyelven :D
Es igen angolul.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

hmmm... elvileg tegnap jelent meg és Te már olvastad?
vagy angolul?

http://gaborszantai.co.uk/

SötétBarom
MAY CONTAIN SPOILERS!!!

A könyv baromi érdekes. Engem is érdekelne a tényként kezelt dolgok valóságtartalma, de amiket a szerzõ belemagyaráz az Utolsó vacsorába vagy a Mona Lisába, azok nagyon is logikus állítások (és a képek tényleg azt ábrázolják amit).
Az egész legelgondolkodtatóbb része az h nagyon logikus. A szent nõiesség, magdolna, meg az istennõkultuszok a legkézenfekvõbb vallási alapok, szvsz a szexualitás az élet egy kiemelkedõen fontos területe, és talán erre 16-40 évesek 90%-a rábólintana. Ennek tükrében tökéletesen érthetõ, h az egyház miért démonizálná az alapvetõ emberi ösztönöket, ha ezzel elindítója isteni szármázását alátámaszthatja.. És ugyebár az egyház sose volt rossz biznisz..
Rgo ha könyvben tényként kezelt dolgokból semmi sem igaz, maga az alapfeltevés is rendkívül elgondolkodtató..

Bocs ha hülyét csináltam magamból <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sephi
Nagyon gyenge. Az az az eleje eros de mar a vege fele egyenesen faraszto. A vegen van egy csavar ami ugy jo de nem egy tulsagosan jo konyv. Egyszer elmegyen mert azert erdekes csak legyen hozza turelmed.

http://gaborszantai.co.uk/

LiPTON
én ma reggel kezdtem el, de 1szerûen nem lehet letenni(igaz, hogy már sejtem a szituációkból, hogy mi fog következni a köv. 5-6 oldalon, de mind1). eddig az 1/3 ánál járok-mert meló közben nem tudtam anyit olvasgatni-, de reggelre kivégzem<#wink>.
ha ezekbõl csak 1 kicsi is igaz, amiket állít a történet, hát akkor... besz*rás

IlluminatoR
Nagyon jó könyv.<#eljen>

Sephi
LAL!

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sephi
Ohh hagyuk mar vaze... ilyen erovel George Lucas is 70% ASimov-tol lopta az otleteket nem? Hagyuk...

Koppernikusz
Tetsuo
Le lehet tölteni a Silent Library Project oldalról. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

criminal law
Akkor neked kötelezõ!!

Sephi: oké, elolvasom.

Sephi
Az Anti-Materiarol , az Ilimunati es masonierek-rol no meg miegymas.

Egy terorista csapat akik a reg elfeledett Iliminati rend tagjainak agya ki magat elrabol egy kontenert amiben anti-materia van es fel akarjak robbantani a Vaticant pont amikor a papa valasztas van. Robert Langdon bebocsaltast ker a Vatican titkos konytaraba es Galilei irasai alapjan megkeresi oket.

Naon izgalmas!!!!

Királylány
Már írtam is, hogy olvastam (#58).

SRobert
:)

A sok irkálásotok miatt kénytelen leszek végigolvasni a könyvet. ;)
Vallásbölcsész és exegéta lévén szeretem ízekre szedni az ilyen írásokat. :D

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

criminal law
Igen, ezt már épp kérdezni akartam. Az Angyalok és démonok mirõl szól?

Sephi
Jo de Shakespeare nem vadolta meg az amerikai elnokot hogy mansonista :D

Olvasd el kerlek az Angyalok es Demonok c. konyvet is! Tutira tecceni fog!

Királylány
Sosem fgojuk megtudni, hogy mi igaz ezekben a könyvekben.
Ugyanakkor a klasszikus szépirodalmi regényekben sem keressük, hogy tényleg igaz-e.
Shakespeare mûvei a maga korában ponyvának számítottak...

reaper4
Nem tudom olvastad-e Badonyi Jós Ferenc:Jézus király a Pártus herceg c. könyvét?
Számomra sokkal hitelesebb mint a DaVinci kód.Kicsit hosszabb és nehezebb olvasni.De megéri...

Egyébként meg mindenki abban hisz amiben akar.
Mindenkinek megvan a saját igazsága.(ettõl szép az élet)

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Sephi
Hagyuk mar az ilyen baromsagokat. Ilyet en is tudok irni. Tobb 1000-en tamadtak Dan Brownt a kulonfele elmeleteikkel de mindegyiknek visszavagot a pofajaba. A Feltort Davinci Kod c. konyv is egy nagy bukas lett amiutan Dan Brown egy Tv-es vita soran bebizonyitotta hogy mekkora faszagokat irta bele.

Mindenki azt hisz amit akar de ha fogjatok magatokat es kicsit korulneztek a neten vagy egyes regebbi konyvekben meglatjatok hogy ez mindn igaz.

Es kolumben is a cikk csak a Maria Magadalene es a Sion rendbe kot bele ami epp nulla ahoz kepest amit ez az ember leirt.

Sephi
Felrertes ne essek az Iluminati-rol az Angyalok Es Demonok-ban van szo ami szerintem majdnem utoleri a Davinci kodot.

reaper4
nézzétek meg Ezt

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

criminal law
Akkor neked nagyon fog tetszeni a köny, és ne olvad vissza a kommenteket, mert véletlenül valaki lelövi a poént a végén :-))

Tetsuo
Még nem olvastam a könyvet, de (hamarosan! :) ha belepofátlankodhatok, akkor mondanám h azért figyeltem fel erre a regényre, mert mindenhonnan azt hallottam h mennyire alapos, tuti leirások vannak benne -és nem véletlenül- pont azokat az illuminátus összeesküvéseket említi, ami után mostanában 'nyomozok'.
A könyv mellé szinte kötelezõ olvasni dr. Drábik János könyveit is..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Sephi
Nekem a kedvencem az Utolso Vacsorarol leirtak volt :D

Szevasztok!
Én olvastam a könyvet és nekem nagyon bejött:D
Van valakinek kedvenc része?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sephi
Olvas utana es megtudod mi az igazsag. Pont ez a poen hogy sokan aszongya hulyseg pedig nem az. Ami fikcio ebben a konyvben az a story.

criminal law
Na, én pont ebben kételkedtem...de ha te mondod, elhiszem.

Sephi
Magyarul a pasi pont azert van elismerve mert mielott megirta volna a konyveit jol utana is nezett nekik.

Sephi
Minden targy , legyen az festmeny vagy irat , helyszinek azok igaziak. O fogta a tenyeket es egy tortentbe rakta oket. Pont attol lett hires a pasas hogy mielott megirta volna a konyvet annyira utana nezett hogy sok ember , aki azelott elitelte , elkussolt. Ismered a Feltort DaVinci kod c. konyvet? Olvasd el es meglatod mekkora baromsagokat irnak ott.