237
A könyv és a film
-
#157 Megneztem en is. Nem assitottam sot elveztem a filmet. Olvastam egy tonna kritikat es az a baj hogy a szerencsetlen nep 99% meg mindig azt nezi hogy mekkora klamu a film de a baj az hogy kevesen veszik eszre hogy EZ EGY MESE film ami igaz dolgokon alapszik de sehol nem irta se nem mondta Dan Brown hogy minden igaz.
Az az igassag hogy ahogy megjelent a DaVinci kod knyv es lattak hogy ekkora sikere van azzonal fogta magat 30-40 iro es irtak ra valamit legyen az cafolat vagy magyarazat. Tehat lol hogy mineki akkora hulye es nem lat tul a dolgokon. Az ember fogta magat , fogta a legerdekesebb meseket es targyakat es csinalt egy sajat tortenetett amitol milliardos lett. Es az a lol hogy az emberek annyira hulyek hogy ezt nem veszik eszre mekkora genius ez az ember hogy kijacca oket.
Szal akarmilyen negativ baromsagot is olvastok az tudgyatok meg hogy figyelmefelkeltes vagy annak bizonyitasara megy hogy mennyire okos aki irta vagy fontos.
Ergo a konyv szuper volt es a film nekem nagyon teccet.
Nekem a sajat velemenyem boven eleg. -
nakato #156 Nekem azzal van bajom, hogy eddig mindegyik kritika amit olvastam negatív volt. Azért ez a film nem ennyire rossz. Könnyen tudnám hasonlítani a Nemzet aranyához hiszen az alapelv ugyanaz. Titok és üldözés. És az a film nem kapott ennyi negatív megjegyzést. -
winnie #155 nyilván a közönségnek nincs akkora bibliai műveltsége, hogy tudja ki az a MM, de ezen nem is csodálkozunk:)
viszont azt nem értem, hogy hogyhogy nem érted a negatív véleményeket. talán a DVC végre az első film, ami mindenkinek be kell, hogy jöjjön és, akinem tetszik az csak divatból f*kázik?
szerintem ez egyáltalán nem divat, hiszen egyrész nem véletlen, hogy a rottentomatoes-on is 14+ és 72- kritika van, ami durva gyenge arány (és ezt nem lehet divattal magyarázni, egyrészt mert más divatf*kázható filmeknél sokkal jobb volt az arány, másrészt mert egy jó kritikában le van frankón írva, meg van indokolva, hogy miért nem atrtja valaki jónak a filmet)
szerintem sem rossz a film, de tuti, hogy majd ide is jönnek a negatív kritikák nemsokára:) -
nakato #154 Tegnap megnéztem a filmet. Szerintem jó. Kicsit sok benne a sötét rész, de szerencsére a film vége felé már egyre több a világosban játszódó rész. Egyáltalán nem értem a kritikusok és az újságírók negatív véleményeit! Tán más filmet néztek? Vagy divat fikázni a Da Vinci Kódot? Az origo-n lévő kritika egyszerűen gyalázatos.
Voltak velem keresztény, hívő barátaim, s a moziból kijövet kérdeztem tőlük, hogy mit szólnak a filmhez. Mindnek tetszett! Ráadásul úgy, hogy a könyvet egyik sem olvasta, de épp a film hatására elkezdik azt.
A közönség egy részének bunkóságát, na jó, finomabban fogalmazva tudatlanságát jelzi, hogy jó páran felnevettek, amikor Teabing mondja Neuveu-nek, hogy Mári Magdolna volt Jézus társa, s erre Sophie visszakérdez: "A szajha?". -
#153 Az ilyenek hithű katolikusok, vagy reformátusok stb. stb., minden kis deizmusra utaló jel, vagy uram'bocsá' ateizmusra, azt azonnal personal attack -ént éli meg -
#152 Imdb-n lol a szavazás:
Az ilyenek miért szavaznak? -
#151 sajna én se olvastam de mivel a legföbb kedvencem Audrey Tatou is játszik benne nekem szinte kötelezö darab... -
winnie #150 ööö, ha nem láttam volna, nem írnám. -
#149 Me' ma' lattad is? -
winnie #148 nem, nem mondtam, hogy sz*r a film. nem volt rossz, mondjuk 6,5 a 10-ből - csak én nem ismertem a történetet. aki ismeri, annak nyilván unalmasabb lesz - vagy nem. (hanks-et meg nem érdemes túlmisztifikálni, hiszen ízlés kérdése az, hogy kinek melyik film tetszik.) -
#147 Szvsz Tom Hanks nem valal el egy szar filmet. Szal szar nem lehet.
A konnyv meg a maga vilagaba szvsz kibaxott jo lett.
Varom az ellenerveket ! -
ChysaR 007 #146 Nicolas Flamel a Sion-rend nagymestere és a Harry Potterben ő találta fel a bölcsek kövét. És a Szent Grált és a Bölcsek kövét sok ember kereste évszázadokon át. -
winnie #145 mondjuk azt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy könyv és pláne a játék után valakit is leköthet a film. -
#144 En hounap. Ma meg jaccom a gamat :D -
#143 Ma megyek megnézni....remélem jó lesz. -
#142 Akkor magyarazd el. -
ChysaR 007 #141 Nem, magamtól. Mért mi volt a fókuszban? -
#140 Neztel Fokuszt mi? -
ChysaR 007 #139 Valaki nem fedezett fel bizonyos Harry Potter szálat a könyvben? -
#138 Minnel jobban tiltanak egy dolgot annal tobben megteszik :D -
winnie #137 nem volt rossz, érdekes a téma, de nem fogja megváltani a világot. korrekt film. -
LegoTGR #136 Vatikán=szánalom.
Ha hívő lennék, csakazértis megnézném. -
#135 A vatikán bekaphatja...
Sztem ez lesz az év filmje... Én már nézem is szombaton :) -
#134 A Vatikán felszólította a híveket, hogy ne nézzék meg az adaptációt.
Mindent elárul ez a mondat. Szerintem fél a Vatikán különben miért tiltakozna. :) Nekem ne mondja meg senki hogy mit nézzek meg, meg mit ne. Remélem sikeres lesz a film, alig várom hogy láthassam :) -
LegoTGR #133 Torrenteken fentvan 1 francia verzió.
Még 1 angolt találtam, deaz állítólag fake. -
#132 A kritikusok fújnak rá :(, vazze, remélem azért jó lesz. Bár mondjuk, ha már végig bírtam szenvedni a silent baromságot, akkor ezt is túlélem :/ Érdekes, hogy a gatyi filmekre általában már hetekkel előre zsírozva van a mozi, míg a jobbakra meg el se megyek -
#131 Igen, egész jó, csak olyan tudományosan van beállítva egykét dolog hogy az inkább vicces, mint művészileg szórakoztató.
The.Da.Vinci.Code.Where.it.All.Began.2006.DVDRip.XviD-CRDS
erről tudtok vmit? -
#130 Digitalis erod meg nem volt meg. Jo? -
Blacktom #129 Sztem csak 4 van: http://www.danbrown.com/novels/index1.html
(Davici kód, Megtévesztés foka, Digitális erőd és az Angyalok és démonok, én mind olvastam, kedvenceim)
-
TNormi #128 ??? -
TNormi #127 Sziasztok nem tudjátok mikor jelenik meg dan brownak következő könyve? amerikai megjelenésre gondolok mert mire egy uj dan brown magyar lesz legalább 1 év hanem több ! lécci irjatok ha tudtok vmit ! -
#126 Van itt a weben egy olyan magyar oldal, ahonnan szépen le lehet tölteni, ha valaki nem akar egy disznó nagy féltéglával mászkálni - nameg perkálni az amúgy gyenge irományért. Érdekelni érdekelt, a Palm oldaláról letöltöttem a DropBook-ot, csináltam belőle pdb-t vagy mi a kiterjesztése, és az egész kb. 500kB a szintén ingyenes PalmReader meg úgy olvassa mint a huzat. Kereshető, könyvjelzőzhető, nekem pont jó. Amikor kérdeztem a könyvesboltban, hogy nem akarom a nagy dög budipapírra nyomott változatot megvenni, ellenben ha lehet kapni memóriakártyán, akkor szívesen megveszem, csak lestek egymásra. Egy akkora helyen, mint egy könyvesbolt huszada lehetne fullos könyvesboltot üzemeltetni, ha mindent elektronikusan lehetne megkapni. És persze olcsóbban, mert egy deka papír sem kell hozzá. Ja, amivel olvasom: egy Palm manapság 15-20 hagyományos könyv árából kijön és sokkal többmindenre használható.
-=ZR=-
Na és nagy kódfejtők: Az első dolog, amit kiszúrtam, amint kezembe vettem a könyv-könyvet: a hátoldali leíráson elrejtett szöveg van. Amikor megkérdeztem a boltban, hogy ezért jár-e jutalom, akkor megintcsak pislogtak. Nagyon bamba emberek vannak, sajna... ;) Ehhez mit szóltok?! ;) -
#125 vki? -
#124 két bemutató van, a rövidebbet nem tudom lejátszani, emrt csak hang van kép csak nagy fehérség. milyen codeket kell feltennem? -
HUmanEmber41st #123 A könyv írója Dan Brown.
Voltmár nem is egyszer, h pl Stephen Kingtől is kiadták ugyanazt a regényt, csak más címmel, borítóval és persze más fülszöveggel. Aztán otthon a döbbenet!!!
Lehet, h ugyanaz a könyv, csak éppen másik címe van..
Az eredeti könyv azzal kezdődik, h felébred a szállodában Robert Langdon -
#122 készültek más kiadások, kritikák, vélemény-nyílvánítások, amik a könyvben felmerülő kérdéseket boncolgatják... v vmi ilyesmi
szerintem az nem az eredeti könyv -
mustar #121 Az eredeti könyvnek a neve Dan Brown : davinci kod? MErt ma egy könyvesboltban láttam egy hasonló című könyvet: valami davinci rejtély vagy ilyesmit 1999 Ft-ért. Ajándékba venném és az eredetit szeretném. -
#120 Na, én még nem olvastam el végig, úgyhogy megyek is olvasni... :)
Amúgy jó könyv nagyon szerintem. -
HUmanEmber41st #119 Én csak magyarul olvastam a Da Vinci kódot, de mit nem lehet érteni a végén???
Ott az utolsó vers:
"..Nagy mesterek műve
méltó nyughelyet ad
Hol penge és kehely őrzi a kapukat
Örökre megpihent a csillagok alatt"
A versnek megfelelően a Louvre fordított üvegpiramisa alatt van eltemetve Mária Magdaléna, Jézus felesége, a Meroving -dinasztia alapítója. Ő a Szent Grál azaz a Kehely ( akit Jézus melett imádni kellett volna ?????)
Igenis, Robert Langdon megtalálta a Szet Grált.
Ez fehéren feketén le van írva.
No.
UFF.
Ámen :) :) :) -
#118 Hat apukam mar van vagy 5 nyelven :D
Es igen angolul.