192
  • Dj N-Ice
    Sziasztok!

Lenne egy kerdesem... Legjobb tudomasom szerint a letoltes (zene, film, adat eseteben LEGALIS!!! 24 oraig ttaorlhato a gepen, majd utana el kell tavolitani. Mindenkinek maganugye hogy hova tavolitja persze. De akkor magyarazza mar meg nekem vki hogy mirol beszel ez a papaszemu majom, mert az elozo cikkben mikoriirta hogy orul mint majom a farkanak mert elkapt a aMatrix HUBot es az emberkeket hozza mert illegalis a felltoltes a letoltes is... Es ahogy azt mar elottem nehany hozzaszolo is irta, miert is koveteke el akkor illeglis tevekenyseget ha en nem torok fel DVD meg semmit nem csinalok??? Ezen kivul hamar valalki lead egy interjut... Lsd ASVA fomajom akkor legalabb ne ussed mar egyik szavaddal a masikat. Ezen az oldalon azt irjak hogy illegalis a le ill. feltoltes... a cikk folytatasaban hogy milyen tervekeet szo meg a ceg mar csak azt irja hogy a megosztas illegalis... tiszta LOL az ember. Meg valami. Ha a letoltes legalis akkor miert is baj ha fizetek erte? na erre mondjon valamit ASVA bacsi...
  • Bandee1987
    jó igaz, de ez mind amerika-majmolás. Amugy az amerikai tv-ken vannak sokkal szánalmasabb dolgok is. pl. több millió ember érdekel májköl dzsekszon pedofilos pere, erről szól ott a média.
  • Bandee1987
    jah, ha vki nem szeretné, hogy az adatait bárki meglássa, titkosítson. pl. Truecrypttal. Freeware a progi...
  • winnie
    höhö nem állunk kultúrálisan olyan szinten, mint az amcsik? hát sok rosszat el lehet mondani kishazánkról, de ez egy merő hülyeség.

oké, a magyar nép magasabb kulturális fokon van, mint az amcsi. jó. mondjuk nem nagyon hiszem, hogy ezt a nem-magyarok így látnák, de legyen, én nem tudom a választ.viszont érdekelne, hogy ki van nálunk magasabb "kulturáltsági fokon"? bolgárok, mexikóiak, görögök, belgák? remélem nem az jön ki, hogy a magyar nép kultúrája a top.
    nem én hoztam fel az amerikaiakat példának, de nem véletlen, hogy mely tájakon dívik a fekete piac és hol nem.

az is nyilvánvaló, hogy nem a tömegkultúrára céloztam, de azért nekem fura, hogy a 2,1M-ós nézettségű győzike (csaó darwin, benne leszek a tévében) és a 540ezres példányszámú heti és 350ezres példányszámú napi bulvárlap országa magasabb kulturális fokon áll, mint usa, mondjuk.
  • Razgon
    Sosem hallottál még adatmegsemmisítő(wipe) programról? A törölni kívánt fájlt annyiszor és olyan adatokkal írod felül vele, amivel akarod. Ne mondd, hogy ha egy fájlt 6x felülírnak random adatokkal, akkor bárki bármit visszaállít abból...
  • Shadow_THH
    ez így igaz tényleg igy müködik (a törölt adatok helyére ha még nem került semmi akkor az user is könnyedén vissza tudja hozni) de attól még léteznek más kifinomultabb módszerek is
  • Valentino
    A cikk pár plussz információval:

itt
  • entreri
    Ezt én is így tudom.

Törlésnél általában csak a bejegyzések törlődnek a fájlrendszerből, az adatok megmaradnak. Amikor írunk akkor íródhatnak felül.
    Biztonsági okokból linux alatt van egy ticket/attribútum(s?) erre, hogy törlésnél magát az adatokat is törölje.
  • Pheel
    quickformat után egyből éppenséggel elképzelhető, de ha már használva volt a disk format után, akkor enyhén esélytelen...
  • Bandee1987
    hát akkor én vagyok az ellenpélda:)
    szivesen megvenném azt a játékot, ami érdekel, de mivel qrva drága. Pl. amikor a bf 42 4000.- lett, azonnal megvettem. a bfv is hamarosan 4000 ft lesz majd, ugyhogy megyek is megvenni, csakhogy ez a játék másfél éve jelent meg, és nemhogy hónapról-hónapra csökkentették volna az árát, hanem állandóan 11990.- volt.
  • tudatlanka
    #44 Pheel nem viccelt.......valóban vissza lehet keresni az adatokat még format után is és ez nem vicc.
  • tudatlanka
    #45 van egy ilyen topic ami erről szól a bukott mulder cdiró-s az általánosban található tanulságos....elavult progik után is elég tisztességesen fog a szagértő tolla...
  • tudatlanka
    #17 és Sityi
    Valamit tisztázzunk a hatályos magyar jogszabályok szerint te letölthetsz zenét és filmet és MAGADNAK kiirhatod MÁSNAK NEM!!!
    NEM tölthetsz le fullos játékot és szofvert(kivéve a freeware-t vagy szabadforrásuakat).
    DC-n és a Bittorent-l nem oszhatsz meg fenti dolgokat azzal hogy megosztotd már büncselekményt követsz el.A müködésükből adódoan.
    Ez van
  • Bandee1987
    És mi a helyzet azokkal, akik még a regelt korszak előtt voltak fenn? Azaz nem kellett a matrix weboldalán regisztrálniuk?
  • blakshep
    höhö nem állunk kultúrálisan olyan szinten, mint az amcsik? hát sok rosszat el lehet mondani kishazánkról, de ez egy merő hülyeség.
    Mátrixosok meg megérdemlik, feszért kellett rámenni a lóvéra. Amúgy is már a bögyömben voltak a kismillió hülye szabályukkal. Az a jó dc-ben, hogy...van másik!
  • Aramir
    Persze, csetelésre...
    Közben meg 20-30-40-50 giga megosztás kötelező
  • Zsoldos
    fajdalmas amiket beszelsz.
  • Chappy
    már rég.. a legjobb hub volt! de van tartalék. amúgy jó kis társaság volt!
  • winnie
    te is tudod a választ, hogy igen. nem állunk olyan szinten.

(egy esetből nem érdemes általánosítani)
  • Shadow_THH
    akkor a mi kultúránk rosszabb mint azoké ahol a gyerek bemegy a suliba és halomra lövi az osztálytársait?..
  • Shadow_THH
    'jobb Ma egy HaSz mint holnap egy BSA'
  • Pheel
    Na de azokat a vinyókat nem is formázták, csak kiestek a gépből meg megégtek :D

BTW bocs a büntipontért, láttad, hogy mit írtam mellé, nem? ;-)
  • winnie
    Amig ennyire el vagyunk ebben a témában maradva az európai élvonaltól, addig marad az illegális szoftverletöltés.

ez nem fizetés, hanem kultúra kérdése. a szegény ember sem lop, csak mert nincs pénze.

ismerek minimálbérből élő embert, aki vesz játékot. viszont a többség akkor sem venne játékot, mondjuk, ha 3-szor annyi lenne a fizuja.

ezze érvelni demagógia, szerintem
  • Shadow_THH
    de ha jól tudom olyan 500kló és száz megánként még 100 vagy hogy van, sok erre szakosodott cég van itthon is
  • Pheel
    Csúnya warezolós! Miattad megy csődbe a MaHaSz
  • Shadow_THH
    nem nyugtatlak meg mert adtál egyszer büntipontot! :DDD

na az igazat szólva: nem vicceltem, ez tényleg igy van. biztos hallottad hogy a wtc leomlásakor is szinte 100%-ig vissza tudták rakni a romok alól előkotort vinyókon lévő adatokat. (na meg a Fajkasházijét amikoj vijusos jett a könyve)
  • Ironka
    Igen, lassú és vannak fakerek. Itt el kell fogadni, h 1 hét alatt jön le a film. Viszont az sehol máshol nincs meg. Az új blokbásztert BitTorrenttel töltsd, a ritkaságokat meg DC-vel és kész. Zenéhez is sokszor ezt használom, mert ott annyira nem számít a sebesség.
  • Shadow_THH
    egyébként szerintem börtönbe nem nagyon fog senki sem menni, hanem inkább a letöltött szoftverek árát fogják bevaslani az állam bácsi részére, mert ugye lóvéból hiány van és valahogy elő kell teremteni.
  • Pheel
    "asszem 3-4 formatig visszamenőleg minden létező adatot vissza lehet keresni a kis mágneses porcicák maradványaiból ;)"
    Nyugtass meg, hogy vicceltél :-P
  • Shadow_THH
    rotflmao!!!1

asszed letörlöd és akkor nincs semmi gond? :D
    asszem 3-4 formatig visszamenőleg minden létező adatot vissza lehet keresni a kis mágneses porcicák maradványaiból ;) persze ez rohadtul drága, de elég ha a regisztridet nézik végig (ahogy azt régóta szokás) akkor aztán törölhetsz nyugodtan rendes uninstallal :D
  • Sityi
    Dehogynem. Ha jól emléxem a G3 és a BitComet képes rá...
  • Sityi
    Letölteni, megnézni, KIÍRNI legális. Erre való az Artisjus matrica.
  • Meggymag
    Az egész abból adódik, hogy a magyar pénz és fizetések, nemzetközi szinten semmit sem érnek. Külföldön is ennyibe kerül egy játék vagy egy film csak ott 5*6* vagy még többször többet keresnek az emberek, így van elég pénzük megvenni eredetiben. Amig ennyire el vagyunk ebben a témában maradva az európai élvonaltól, addig marad az illegális szoftverletöltés. Osztcsá!
  • Zsoltika 007
    Igazad van. Viszont sok a disconnektelő, a faker, és a sebesség korlátozó emberke. Valamint egy átlagos user-től jó ha 1K-val jön a cucc.
  • KM
    Megosztókat...
  • Ironka
    Nem jobb, inkább azt mondanám, kiegészítik egymást. Sokkal szűkebb a kínálata, főként az újdonságokat tudod gyorsan leszedni. Már közepes ritkaságú dolgokra sem nagyon alkalmas ráadásul a magyar vonatkozású dolgok gyakorlatilag nincsenek egy-két oldaltól eltekintve. Erre a hiányosságra tökéletes a DC. Ha ott valami nincs meg, akkor sehol, ráadásul köszönhetően annak, h Magyarország az egyik legnagyobb DC használó nemzet, tele van hazai cuccal. Viszont nagyon lassú. Ez van, valamit valamiért. De ha gyerekkorod kedvenc filmjét keresed, nincs párja. :)
  • Cicero
    Ha jobban megnézitek az összes HUB-on ki van írva hogy a HUB csak csetelésre van, a többi tevékenyésget nem támogatják, vagyis nem lehet a hub szolgáltatóit letartóztatni, csak azokat akik töltenek le valamit és nemcsak csetelésre használják. A Mátrixon a regisztráció eléggé ciki, mert így ha fellépsz a mátrixra lenyomozhatják hogy te hol vagy, és onnét kezdve...
  • lamase
    ugy latom sokan megfogtak a lenyeget..
  • entreri
    Ahol házkutatás van, ott már akkor is sok szívás van, ha mindened legális(software+film+zene+stb). Maga a hub nem nagy fogás. A felhasználók majd mennek másik hub-ra. Az ftp pedig kényelmeseknek jó. Sokminden egy helyen. De nem fogja megrázni az embereket. Hiszen... De hát tudjátok ti.
  • klastrom
    Nagyon igazad van !