15641
  • Apocalipto
    Impossible is nothing
  • DjDano
    Szerintem a cipész maradjon a kaptafánál, tehát egy vírusírtásra specializálódott cég mint pl az ESET sose fog olyan minőségű tűzfalat készíteni, mint pl a tűzfalakra specializálódott Agnitum.
  • bmate0007
    Huh! Kurvajó, tarolt.:P
  • Apocalipto
    Tök jó lett ez a reklámfilm :)
  • bala_
    Nekem a Flashget van beállítva ugy hogy a külső víruskeresőhöze ez van rakva : C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ecls.exe
  • slime001
    Én Nod párti vagyok, de az ESS szerintem se sikerült túl jól. Mondjuk én mindig is utáltam ezeket az internet security csomagokat. Szerintem sokkal jobb védelmet lehet összerakni a külön célra szakosodott programokból.
  • Airbus A380
    Valahol nekik is el kell kezdeni.
  • overlocker
    Most belegondolva jah KIS mára 7es verzio meg a többi is már 3-4 minimum van....
  • Airbus A380
    Ne feledjük az ESET-nek ez az első fala....
  • Rambosoft
    Üdv mindenkinek!
    Egy hasonló topikban már írtam hozzászólást a PC Worldben, de akkor itt is megteszem.

A tűzfalteszttel kapcsolatban írnék pár dolgot.

Sajnos én nem ismerem ezt a brigádot, nem tudom mennyire akkurátusan dolgoznak, milyen alapos a teszt, feltételezzük a legjobbakat (bár ehhez képest furcsa, hogy Internet Explorer 6.0-at használtak, hiszen a biztonsági rések elkerülése miatt így egy csomó rés nyitva van, másrészt a felhasználók sem így használják, miután állandóan figyelmeztetjük őket, frissítsenek szorgalmasan).
    http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/

Ez az eredmény szerintem azért lehet, mert automatikus üzemmódban az ESS tűzfala nem szűri a kimenő forgalmat. Használva az Interaktív módot teljesen más a kép. Letöltöttük mi is a tesztkészletet, és már a Level1-nél mutatkoztak különbségek, például a Level1-ben ezt tapasztaltuk. Egy CMD-t nyitva lefuttatuk az összeset.

http://www.commodore64.hu/work/l1b2a.jpg
    http://www.commodore64.hu/work/l1b2b.jpg
    http://www.commodore64.hu/work/l1leak.jpg

Persze, volt sok olyanis, ahol ugyanazt az eredményt kaptuk, amit ők is. Ennek ellenére a mi gyorstesztünk alapján nem szerepelt olyan gyengén.

Ha valakinek van kedve tesztelgetni, innen lehet a készletet leszedni:
    http://www.matousec.com/downloads/ssts.zip

Egy XP Home alatt, parancssorból interaktív módban futtatva ezen a gépen ezek az eredmények születtek:
    ezek az eredmenyek jottek ki

level1= 9-bol 7 (77.78%)
    level2= 9-bol 3 (33.33%)
    level3= 9-bol 5 (55.56%)
    level4= 8-bol 5 (62.50%)
    level5= 8-bol 6 (75.00%)
    level6= 8-bol 3 (37.50%)
    level7= 5-bol 0 (00.00%)
    level8= 4-bol 1 (25.00%)

Ezekkel a mezőnyből már nem kellett volna kiesnie véleményem szerint, így az átlag 43% semmikeppen nem 5%. Persze jó lett volna, ha a többi tesztben is látttuk volna, ott hogyan teljesített. A többi résztvevő tűzfalas volt, csak egy Internet Security csomag mérkőzött, viszont ha ez nem egy külön tűzfal, hanem egybe van építve a vírusirtóval, az egész problémakört rögtön nem lehet ennyire egyszerűen nézni, hiszen már ha nem engedi be a védelmiprogram a trójait, akkor az nem is tud kommunikálni - szóval ennél bonyolultabb a helyezt szerintem, nem véletlen hogy az AV teszteket is életszerűbbé, bonyolultabbá kívánják tenni a jövőben, és ennek egyik fő szorgalmazója éppen az ESET.

Azt semmiképpen nem hinném, hogy minden amit a fejlesztők tudnak, már minden benne van a programban, nyilván pl. a Comodoból vagy Spyware Terminatorból ismert rengeteg védelmi mechanizmus (pl. HIPS) is helyet fog kapni benne a későbbiekben.

Egyébként éppen ma vettem észre, hogy a pár nappal ezelőtti eredményhirdetésben még egyáltalán nem szereplő Kaspersky most már fent van a táblán.

A végső konklúziókkal szerintem várjuk meg az ESET hivatalos állásfoglalását, csak gondoltam azért addig is írok egy-két gondolatot.
  • overlocker
    Ennyire szara ESS??? A Kaspersky sokkal jobb ez naon kemény XD
  • Airbus A380
    Mint ahogy irták ez nem cset készülj fel rá hogy bármien fórumon a topikokba lehet hogy napokig nem kapsz választ. (forgalomtól függően)
    Bár a kérdést sem jól fogalmaztad meg szerintem.

Amúgy jó mer kicsi és gyors.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Nod32 v.3 -mal, hogy lehet megcsinálni, hogy a letöltés vezérlőbe beállítva a letöltés elkészültével magától átnézze az adott cuccot ?
    Úgy mint pl. az előző verzióknál 2.7 -től vissza.
    (Végigmentem az összes exe -én beállítva a letöltés vezérlőbe, de .... !

Köszi előre is !
  • marko91
    Lenne 1 problémám...

Ma bekapcsoltam a gépem, és eljutott a windows a felhasználóváltásig.

Onnan rákattoltam a felhasználóra, beléptem, és rögtön kiirta: Windows leáll... és ugye kikapcsolt a gép.

1, kiprobáltam csökkentett módban, működik a gép, virusírtást csináltam, de full üzemmódban nem jó.

2, csináltam hibakeresési indítást, full módban működik, de eza működés csak annyi h nem lép ki. Amugy minden program használhatatlan. :S

3, este a gépemet bekapcsolva hagytam, de ez nem hinném h hiba lenne, mert csökkentett módban elindul.

4, rendszervisszaállításnál az utolsó mentést ez csinálta: software distribution service 3.0

Aki tud valami okosat mondani, annak előre is köszönöm
  • RAZOR27
    Nemakarok beszólni, de egyből levettem, hogy újreg vagy.
    márcsak abbólis, hogy (lehet hogy tőlem kell megtudnod) ez nem cheat hanem fórum, nemhinném, hogy két perc alatt választ kapsz egy kevésbé forgalmas topikba.
  • wikipedias
    hahahhaahhhahhahhaóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó???????????????????????????????????????????????????????????
  • wikipedias
    kiszerint jó a nod és miert éri meg azt használni?
  • Airbus A380
    Ő a rendes becsületes triál verziót kérdezte.
  • Orionk
    Szia!

Nem kell újratelepítenem, mert ez egy olyan nod verzió, a legújabb, hogy 2008.12.31.-ig érvényes a licensz hozzá.
  • urbijoe
    ird be ezt szervernek és töröld ki a felhasználonevet meg a jelszot
    http://www.nod32upd.do.am/v3
  • tompka
    ESS
  • mbz
    új pass
    bocsesz így jobb
  • mbz
    http://www.cshtr.com/nod32-username-and-password-hergun-guncellenecek-t13489.html?s=58e78b946ce2fe30be313e43b6782b04&
    itt találtam új jelszavakat :)
  • mbz
    valaki 1 mai jelszót és pass-t be tudna írni?
  • Dzsí Pí
    Üdv, pls vki help! A Nod32 a system32 mappában egy bizonyos ssqooml.dll file-t talál vírusosnak, aktvak az átnevezés il. törlés gombok, de mivel alt+ctrl+del lenyomás után kiderítettem, hogy a winlogon.exe használja(még csökkentett üzemmódban is) ezért - mivel azt nem lehet bezárni - nem engedi kitörölni, így a nod32 2 mp ként ugrik fel a pieos képernyőjével. PLS vki help, hogyan lehetne ezt a szutykot kitörölni vagy legalább a nodnál valahogy kiiktatni...
  • Airbus A380
    Semmibe se tellik és legalább még egy másik adatbázis.
  • slime001
    Régen én is Kaspersky-t használta, aztán amikor átálltam NOD-ra sokáig én is ellenőriztem Kaspersky Online Scannerel a gépem. De mára már jobban megbízok a Nod-ba, mint a Kaspersky-be:)
    Pirobival meg ne foglalkozz.
  • Airbus A380
    Ja meg hetente lefuttatom a kaspersky online scan-ét de az ugyebár nincs a gépen nem izzasztja.
  • Airbus A380
    Na innen látszik a szinvonalad.....

Márpedig ha annyira f.sol huzzad ki azt nem lesz virusos a géped.
  • Madmano
    Van a World in Conflict nevű játékom.Úgy jártam vele,hogy az angol ESS-val megy automata tűzfallal,a magyar nyelvűnél az Istennek sem akar.....
  • pirobi
    látom 1 picit felélesztettem ezt a topicot.Mindenkitől elnézést kérek. A net kábelt meg nem húzom ki mert a seggedbe dugva nem mutatnál annyira jól. Részemről a téma lezárva
  • slime001
    És ennyi bőven elég is!
  • Airbus A380
    Nekem is csak a nod van a comodo a spybot meg a spywareterminátor.
  • Airbus A380
    Igen egy másik barnás fórumon is ez megy.... idegileg tényleg megterhelő
  • slime001
    Mert már nem birom idegileg ezt a sok marhát. Az ilyen vírusszakértők szokták általába fikázni a Nodot meg megmondani mi a tuti.
  • Z
    Az antivirus programok tesztelésekor, összehasonlításakor nem csak az lényegi szempont, hogy megtaláljon mindent, és kiírtson minden vírust. Hanem az is, hogy ne RIASSZON TÉVESEN!!! Mert sok más vírusirtó beriaszt olyan fájlokra is, amik nem is fertőzöttek.

Szvsz ez lehet a magyarázat. Persze nem kizárt, hogy hibázik a NOD (senki, és semmi sem tévedhetetlen).
  • Apocalipto
    Nem éppen csak erre a megnyilvánulására gondoltam
  • Airbus A380
    Pedig igaza van

pirobinak az tenné a legjobbat ha kihuzná a gépéből a n etkábelt az internetet meg szépen mondja le és akkor fasza b iztonságba lesz.....

több irtót oltári nagy marhaság használni. Aki ennyire f*sik ne netezzen... föltehet 8 irtót akkor se lesz biztonságba max a gépe őrül mehg.
  • Apocalipto
    Nemtudom miért kell ennyire gúnyosnak/lenézőnek lenni másokkal, kicsit visszavehetnél magadból
  • slime001
    Gratulálok! Használj még mellé Avastot, Bitdefendert, Kasperskyt , mert tökéletes védelem nincs.