15651
-
cooldoc #1019 A lényege az, hogy a 38. Vírus-Bulletin-díjat kapta meg. VB-100%-ez hibátlan.
11 %-kal verte a legközelebbi vetélytársat proaktív-detekcióban(heuresztika), ami az ismeretlen vírusok, férgek, scriptek felismerése.
Fals pozitív eredmény NEM volt.
Az új backdoor-ok, Trojanok és más malware-ek felismerésében a 2. lett, az első viszont ebben a kategóriában sok fals pozitívot adott... -
Boccs nem tudok angolul leírnád annak az angol szövegnek a lényegét is magyaeul.? köszi. -
cooldoc #1017 Nem.Minden potenciálisan veszélyes alkalmazáshoz csináltam parancsikont az Asztalra.
Tehát: Thunderbird (ez az alapértelmezett levelezőprogim), Skype, MSN Messenger 8, IE7, Opera 9(talán ide nem kéne). A Skype és a messenger azért, nehogy valami rossz file-t kapjak, és telepítse magát...
És a tűzfalam legszigorúbban van beállítva - kézzel leszűkítettem az egyes, általam tágnak vélt szabályokat.
Pld. ha a Spybotot frissítem, csak az adott porton, csak az adott protokollal, csak az adott 4-5 távoli címmel kommunikálhat. S így tovább.
A Nod-dal (nod32krn.exe) az a helyzet, hogy mivel legalább 8-10 szerverről frissít random, ezért őt kiengedtem PROXY-n, és HTTP-porton. Nem volt kedvem definiálni egyenként az IP-ket... -
DropMy Rights-ot Firefox-ra és IE-re használod (csak) ? -
cooldoc #1015 2.) NOD32 high-scores in recent antivirus comparatives
Virus Bulletin: 38th VB 100% award
ESET NOD32 Antivirus received its 38th VB 100% award in the June 2006
Virus Bulletin Comparative Review. ESET earned its latest VB 100%
score in this test of Windows XP antivirus products, extending its
eight-year track record as the vendor with the most awards.
�NOD32 was the first product in this month�s test with which I could
find no real fault,� reported Matt Ham, in his final comparative
review for Virus Bulletin. �Full detection across all test sets and a
lack of false positives leave me with little to comment on and earn
ESET a well-deserved VB 100% to add to its collection.�
http://www.av-comparatives.org/ : Advanced+ Certification
NOD32 Antivirus software earned another Advanced+ Certification in
the May 2006 Anti-Virus Comparative No. 10 test. The Advanced+
Certification is granted to antivirus products that demonstrate
leading proactive detection capabilities with minimal false
positives.
ESET NOD32 Antivirus achieved the highest score in proactive
detection overall in a field of 15 competing products. In the
�Proactive detection of new worms, DOS, Windows and other OS and
script viruses/malware,� ESET led by an 11 percent margin over its
next closest competitor, clearly demonstrating its strength in
identifying emerging forms of malware across a variety of platforms.
ESET won the �Proactive detection of all new samples used in the
test,� category, scoring two to three times better than major brands.
Of the two leaders in the �Proactive detection of new backdoors,
Trojans and other malware� category, NOD32 had by far the fewest
false positives, and took second place to a product with high false
positives.
�There is a wide range in detection abilities among antivirus
vendors. NOD32 consistently ranks at the top of the list of the most
proactive products across the tested malware categories,� said
Andreas Clementi, Senior Tester, Anti-Virus Comparatives.
The full results are available on www.av-comparatives.org
-
cooldoc #1014 OFF.
Gondold el, állandóan csak "scannelgetnénk":)
Így is van Outpost 3,5, Diamond ProcessGuard, NOD32, WinPatrol.
Az A2-Antimalware bétáját tesztelem (guard-dal), és tarcsiban megvan a Spywareblaster, Spybot, Ad-Aware, CounterSpy, WinDefender. Ezekrt csak akkor használom, ha gyanakszom vmire. Tudom, hogy egy kicsit Overkill, de régebben kifejtettem, hogy megjártam már...
És - szerintem az egyik legfontosabb -, hogy NE rendszergazdai jogokkal kolbászolok a Neten (Drop My Rights, vagy "Run as limited User" a Process Explorer-ban).
ON
Szerintem a NOD nagyon bevált, és már régen nem volt problma a frissítésekkel.
Így hát maradok nála. -
Szvsz többször nem is kell. -
cooldoc #1012 Kéthetente én is megteszem - önvédelem. -
Nekem félóra alatt elintézi a komplett rendszert. 

Sztem meg jobban megéri az egész gépet átnézni. Bújkált már nálam eldugott helyen trójai.... -
cooldoc #1010 Az a "gyors" teljes vizsgálatnál kb. 50 perc...
Érdemes kijelölni a vizsgált területet: nálam pld. (ha nincs baj, nincs gyanús esemény) akkor a "Custom Scan": %UserProfile% és %SystemRoot%.
Esetleg %ProgramFiles%.
Untig elég, ebben bene van a memória és a registry. Végül is az a veszélyes ha ide ír értéket, új reg-kulcsot hoz létre, vagy létezőt megváltoztat.
A csak memóriarezidens meg reboottal eltűnik (meg Add/Remove program).
Minden scan előtt érdemes kitakarítani a cache-t, Temp, Temporary Intenet- mappákat.
Legegyszerűbb CCleaner-rel.
De amióta DropMy Rights-ot használok, kb. 2-3 hónapja se spyware, se vírus... -
Előnye hogy nem terpeszkedik a rendszeren. Viszonylag keveset hibázik (állítólag) és gyorsan végez a scan-el. -
E -
Nem rosz. De nem is sérthetetlen. 
-
paralzsolt #1006 NOD32 the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
kösz. -
http://www.eset.com/support/updates.php Itt mutatja a legfrissebbeket.
És ezeket a vírusokat ismeri.
http://www.eset.com/threat-center/pedia/w.htm -
Lenne még egy kérdésem. A nod honlapján hol lehet megnézni hogy mit tartalmaz a vírus adatbázis? -
Kösz mindenkinek a gyors segitséget. Megcsináltam. -
Nodfix. telepíted a nodot-nem indítasz újra telepíted a nodfixet újraintítol. 46 ezer év. -
Kössz.
-
Ez egy hasznos kis progi ami fixálja, vagyis rögziti a nodot, így próbaverzióból véglegest csinál. Illetve csak a lejárat napját hosszabítja meg valami több mint 10 millió napra. Magyar noddal is ugyanugy működik, nem lesz semmi hiba vagy gond. Itt a fórumban a #943-as hozzászólasban van a link ahonnan letöltheted, és le van írva hogy kell telepíteni. Utánna minden ugyan ugy megy ahogy eddig. -
Ezekre válaszolj léccy , Kösz. -
Az mi? Már egy máshol is ajánlották. Hol van? Ill működik a magyar noddal is?
ill hogy kell használni?
-
Én nem úgy használom, de ebben semmi törvény ellenes nincs. Teljesen legális. Hátrámya csak hogy mindig le meg fel kell telepiteni. Viszont ugyan úgy teljeskörű védelmet ad, semmi korlátozás. Nyugodtan használhatod, bár én javaslanám hogy a Fixert tedd fel, pés nem lesz gond a pakolgatéssal. -
Senki?
-
Hali használja úgy valaki a nod32-t hogy a havikat pakolgatja? (ez ugyebár elvileg nem törvény ellenes sőt fű alatt a cég is támogatja sztem mivel ujra rakható a demo sok más írtóval ellentétbe) 
-
LeePí17 #993 #981 -
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy felrakhatom-e olyan gépre a NOD32-t, ahol nincsen net? Tehát internet nélkül lehet-e a virus adatbázisát frissiteni?
Visszaolvastam, de ilyen kérdés még nem volt megválaszolva.
Segitséget előre is köszönöm.
-
Én az Agnitum Outopost Pro 3.51-t használom NOD32-vel és semmi gondom sincs! Ajánlom neked is!
bigfoot nyugodtan töröld mert az a kártevő egyik fájlja, ha nem lehet törölni, csökkentett módban próbáld
Lehetséges, hogy a folyamatok között is fut.. ha igen akkor szedd ki -
Tess -
Hali! Nem tudnátok mondani egy ojan tűzfalprogit ami kompatibilis a noddal (már ha van ijen) ? Lehet hogy már le van írva a fórumban de nem sok kedvem van végigolvasgatni a 14 oldalt. Köcc. -
most raktam fel a nod32t
lefutattam a részletes keresést és talált egy C:\WINDOWS\system32\madCHook.dll »UPX v12_m2_dll - Win32/RiskWare.Hooker.A alkalmazás
ilyet!
erre milyen akciót nyomjak?mert volt átnevezés,meg törlés
átnevezést nyomtam nehogy vmi fontos rendszer fájlt töröljön
vki help pls -
Ádám525 #987 thx
-
Milyen NODod van? Admin változatú ?
A "szerver" gépen az ADMIN változatú NOD32-t kell használni (ezt normál módon a netről kell frissíteni), majd annak tükrözés fülén kell megadni 1-2 adatot, a tükrözés mappáját, azokat a NOD változatokat amiket tükrözni akarunk (nyelvi verziók, WIN98-XP), illetve ajánlatos bekapcsolni a "hozzáférés engedélyezése HTTP-n keresztül".
http://www.nod32.hu/dl/nod32_lan_ebook.pdf -
Ádám525 #985 azt szeretném megtudni hogy van egy olyan menü hogy tükrözés ez mire jó???? -
Legegyszerűbb, ha újratelepíted. -
Persze. -
Roll #982 Srácok mostanában a nodom mindig azt írja amikor firssíteni akar, hogy file not found. Eddig frankón ment. Ilyenkor mi van? -
unit #981 Szia(sztok)!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy felrakhatom-e olyan gépre a NOD32-t, ahol nincsen net? Tehát internet nélkül lehet-e használni úgy, hogy ne kérjen állandóan frissítést, regisztrálást stb?
Köszi... -
bocsi, de nem értem a kérdést :( , lehetne még 1x?