65
-
#25 na ja, de a Linux olcsóbb
és itt szerintem inkább ez számít.
ha mondjuk az MS ingyen adja hozzá a cuccait, az más -
#24 aki csóró, és gépet kap, az szakadjon el a Winteltől. Igaz az ezeknek a cégeknek nem túl jó üzlet. Mert ha ma számítástechnika akkor az Wintel. lásd ECDL -
#23 Hasznalj Wint es Linuxot is. Nekem, amikor meg jatszottam tokeletesen bejott. Megfernek ezek egymas mellett... -
#22 Nem értem ezeket a windows/linux fikázásokat. Hadd használjam már azt, amire szükségem van, anélkül hogy lámának néznének. Majd ha már nem játszom, csak filmet nézek és netezek, akkor 1000%, hogy linux lesz a gépemen. Addig meg csak várom, hogy fejlődjön a linux játéktámogatotsága.
Mondjuk az tény, hogy ezekre a brazil gépekre linuxot kéne rakni, hogy ne warezra és játékra használják őket az emberek, hanem tanulásra. -
#21 Az meg másik hogy nem is teljesen világos számomra hogy egyátalán célja e valkinek hogy olyan könnyen használható legyen a linux mint mondjuk win ?
Mivel a cégek a terméktámogatásból megélnek. A cvikkers ingyenfejlesztő programozók meg elvannak foglava azzal hogy minnél több jobb funkciót beépítsenek a disztróba, dehogy rajtuk kívül mások is használják ? Hát az nemszámít. -
#20 Azért én kb két (jó 3) hete használom SuSE 9.2-t és tetszik a is dolog, meg olvasgatok hozzá sokmindent
DE
ehhez érteni kell, mindent meg kell tanulni netes HOWTO-ból, könyvekből stb... Mivel enélkül egyszerűen nem lehet használni ezt a rendszert, és hogy 1 hét múlva valaki meg tudja csinálni ugyanazokat a dolgokat mint amiket Win-ben pár kattintással le lehet tudni, hát azt igen erősen kétlem.
A Windows meg ugyanezeket a lehetőségeket megadja szinte azonnal tanulás nélkül.
Ebből adódóan szerintem igencsak szelektálódnak a felhasználók ami az elterjedés szempontjából kurva nagy hátrány, és a ebben vezet a M$, amikor sokan még azt se tudják hogy eszik vagy isszák a Total Commandert, és igen nekik eszük ágába sincsen dokumentációkat olvasni ami azt jelenti h sohasem fogják tudni használni linuxot a Wint meg igen.
Én nem temetem a linuxot csak azt mondom h felhasználó barátság terén ennek még fejlődni kell. -
HuHa #19 Ha annak idején Linuxot kezdenek el oktatni, most fordított a helyzet. Csak akkor még a linuxok nem voltak olyan szinten, Desktop OPrendszerként fussanak. Én UHU-val kezdtem a pályafutásom, ez alatt tanulgatom a fortélyokat. 6 perc alatt felmegy officeostul, multimédiástul, minden programból min. 3 változat, könynen kezelhető arculat választhatő GUI-val. Egy hét kattintgatás, és az ember maximálisan megszokja, és nem kell azzal örődni-e, már megint milyen féreg ette meg a starter editiont, vagy ki törte fel megeröltetés nélkül. Arról nem is beszélve, ha a 6 éves gyerek csak ennyihez jut hozzá, soha az életben nem fog ráérezni az informatikára, és ha a jövőben ambíciója lenne ezt a területet választani, talán már késő. A szegényeknek meg adjanak munkát/segélyt/lakást, aztán ha úgy ítélik meg van rá pénzük/szükségük, vesznek maguknak gépet, esetleg a vásárlást támogatná az állam.
Robin Hood te meg megint bebizonyítottad (a Hitman GTA klón után) olyanhoz szólsz hozzá amit nem értesz. Linuxhoz szerintem 10x több program van, már alapból telepítve, és könyörgöm, hogy lenne rosszabb a hálózatkezelése, mikor ez az OPrendszer a hálózatok alapja?
Eddig egy negatívumot találtam, a 3D gyorsítók körülményes feltelepítése (2. Linuxos napomon 5 perc alatt felpakoltam azért), főleg ATI-nál hallottam ezt, és hát hogy nem lehet játszani. De hallottam már olyat DOOM3 Linux alatt. -
Zoldalma #18 Nincs annyi ardifferencia a Home/Prof es a Starter Edition kozt h abbol 10x annyi gepet lehetne hasznalni. -
Cat #17 egy programozó, vagy egy webdizájner ne használjon starter editiont, nem nekik készült
de egy 12 éves gyereknek, vagy egy titkárnőnek tökéletesen felesleges 3nál több program, ha ezáltal tizszer annyian használhatnak gépet -
Zoldalma #16 A villanyszamlat vajon ki fizeti? :D -
#15 Ha az ország mostani szegényei okosabbak lesznek, akkor majd lesz pénzük kajára. Egyébként ha nem vetted volna észre, ha gépezel, nem érzed, hogy éhes vagy.
Egyébként meg szerintem amilyen gépekre pénz lesz, azon a mai csilivili windows progik nem fognak futni, a linux meg vidáman.
Mellékesen a linuxra igen csak jó gamék vannak, főleg hálózatosak. -
Chappy #14 inkább kaját adnának nekik..... -
rolika #13 azon csodálkozom, miért nem nevezték el a kezdő windowst marketingfogásból microsoft windows xp limited edition -nek :D -
TH448 #12 Hát, nem semmi, magyar mentalitás...
Aki azt mondja, hogy linux fagy, az sztem még nem használt win-t... Linux se tökéletes, de messze kevesebbet fagy. Nekem itthon egy jó öreg 300-as gép van berakva szervernek (netmegosztás és társai), viszont nem tudom, win mikor lenne képes arra, hogy hónapokig menjen fagyás nélkül úgy, hogy csinálnak valamit. Persze picit puritán néha, de az új kde már nem rossz.
Egyébként a gépemen én is wint használok, mert ugye tényleg szegényes a linux programellátottság (én pl. még külső audigy nx-emhez se találtam normális drivert, meg ugye a megszokott utilok). De senki ne nézze le a linuxot! Általában úgyse asztali gépeken használják, bár egyre többen, és free. Aki meg játszani akar, az felejtse el, nem arra való, de pl. openoffice.org ingyenes, és annyit tud, mint az MS féle aranyárban mért office...
Ki mire használja a gépét, de aki szerint linux kevésbé stabil, mint XP, az sztem csak nem ért hozzá. -
#11 Hát abszolult és nagyon nem értek egyet.
1részt nagyon örülök, hogy Brazília fordít figyelmet a lakosság számítógéppel való ellátására. Remélem követendő példa lesz.
Másrészt, ajánlom hogy olvassátok vissza, hogy mit tud az a "Starter Edition"!
Emberek! 3 programot lehet egyszerre futtatni! Most nézd meg szépen nálad hány program fut! És aztán gondolj a linuxos terminálablakokra! Most gondolj bele, ha programozó vagy, és egy honlapot készítesz, hány ablakod lesz úgy kb?
Gondolkozzatok el ezen, mielött még elítélitek a linuxot! -
#10 Teljes mértékben eggyet értünk, sajnos én is kénytelen vagyok ezen dolgokat elviselni... de fogjuk rá, hogy még csakcsak talán belefér...
Blúgoldnak csak annyit, hogy ha ő szereti a fagyásokat, meg a jó öreg vírusok is jóljönnek neki, hát váljégegésségére...
Robin: Nekem minden programom megvan ami kell :)
Firefox
XMMS
aMsn
acidrip a dévédéknek...sötöbö...
-
#9 BlueGold: Ennyire nem ismered a Linux/Unix rendszereket? Tudod, majd amikor elmész Blackeagle-höz munkát keresni, jössz majd rá, talán nem az Act of War-al kellet volna tölteni a időt. -
Robin Hood #8 Bár jobb a linux (igaz nem mindenben, pl. hálózati jogosultságkezelésben nem), a hozzá írt alkalmazások szerény száma miatt még nem jött el az ideje. Főleg az otthoni gépeken leginkább használt játékok hiányoznak (az 1-2 mutatóban előforduló konverzió inkább csak kivétel). De talán a mikorszopsz folytonos szivatásai, felhasználó zaklatásai miatt egyre inkább a linux felé fordulnak majd a fejlesztők is, aztán ha meglesz a kritikus tömeg, a windowsnak reszeltek. -
#7 latom vannak azert itt szep szammal olyanok, akik nem tudnak kilepni a Wintel vilagabol. ok mar rabszolgak maradnak egesz eletukben. lelkesedesukbol meg kiri, mennyire atmostak az agyukat. olyan nekik ez mar mint a hit. az ostobasag diadala az ertelem folott. grat -
BlueGold #6 Akkor csak "Renderelgess" én addig inkább játszom az "Act of War"-al. Neked valószinűleg valami csoda Lindux-od ami alapból felismeri az újabb Video/Audió kártyákat stb... Elárulok két titkot neked: 1. szőlőből is lehet bort készíteni. 2. Win-re is léteznek ingyenes programok. -
blackeagle #4 Hát szar is az a linux. Én se érzem jól magam linux alatt , olyan rossz hogy nem kell semmivel se törödnöm csak azzal ,hogyan nyúzzam szerencsétlent. Csak nem kapok semmi negativat a netről ( virus ,féreg ,betőrés ,stb .. ) . Rossz is kettesével írkálni a dvd-t miközben renderelek heteket egyfolytába. Az meg végkép kiakaszt mikor el is felejtem hogy bedobtam egy korongot ,anniyra a háttérbe elintézem és arra riadok mikor a tálcán kilöki. Utálom mikor nem fagy ki a rendszer és nem kell mindenféle segédpogikkal ,tweakekkel tökölnöm. Rossz is hogy a hw-t kérdés nélkül felismeri és még a varázslót se látom ,pedig olyan jó lenne elvarázsolni magam egy kicsit. Az meg még rosszabb ,hogy minden free és nem kell ellopnom ,mint sokan mások m$st.
Tudom vannak negativumok ,de azok engem valahogy elkerülnek és hát jó magyar szokás szerint ajándék lónak csak a fogát nézzük és belekötünk mindenbe ami nem olyan mint ahogy billi boy megálmodta.
Ez a cikk meg szánalmas ( mármint a tartalma ) . Hogy jön egy butitott m$ egy linux distrohoz ? Még egy teljes értékü m$-t se veszek rendszerszámba ,nemhogy butitottat. -
Zoldalma #3 Igen, igen, egy tenyekkel jol alatamasztott velemenyt hallottunk. A suxx meg 2x -
#2 ez 1értelmű !
amúgy ez kinek a "Hirdetés"-e ? -
Keldor #1 hát a Windows lenne az értelmesebb
Linux sux!