Számítógépeket vásárolnak a szegényeknek Brazíliában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont ha mégis így lenne akkor más technológiák megelõzik és ki fog kopni, mert egyszerûen elavult lesz egy idõ után.
Egyébként ACL van linux alatt. Active Dir is. Lehet kapcsolódni Exchange szerverekhez is, sõt van Exchange megvalósítás linuxra is.
"Active Directoryról hallottál már? Nem rwx szintû jogosultságkezelés. Játékból meg csak az openglesek közül néhány fut linuxon, a directxesekkel micsinálsz, csorgatod a nyálad?"
Az igazság az, hogy kétlem, hogy valaha is lesz DirectX megvalósítás Unix rendszeren, amikor az OpenGL _minden_ rendszeren elérhetõ. Azt kell használni. Jó példa erre az összes ID játék. Õk következetesen OpenGL-t használnak. Ez olyan mint az ActiveX az se lesz soha másutt csak IEben 😄
Örülök, hogy a fordítsunk kernelt minden este téma elõkerült már megint.... Szeretem amikor szûklátókörû windowsosok megmondják a frankót 😊
Tökéletesen egyetértek. Hihetetlenül egyszerü dolgozni benne és ha van az embernek fél perce elõre megírt scriptekkel nagyon lehet haladni.
Nem olvastam végig az összes hozzászólást ,de ilyen témákban mindig elõjönek a korlátoltak ,akiknek csak a játékig jut el az esze és ilyeneknek kár is reagálni ( Nem kell rögtön megsértödni mindenkinek aki játszik ,én is szoktam. Csak azokat nem bírom ,akik semmi érvet nem tudnak felhozni csak egy játéknevet. Megsugom vannak emberek ,akiknek a munka fontosabb ,vagy kinöttek a játékból. Nekem elég volt anno a screamer2 ,imperium galaktika ,settlers2 ,stb.. )
Orvos, epitesz es mezei troger sem biztos, hogy jatszani akar. Ugy vettem itt eszre, hogy nehany ember arra veri (a mellet :-), hogy milyen bika gepe van, es azon milyen uj meg uj jatekok futnak. A sigblockokban is latom a felsorolt konfiguraciot. Mintha ez lenne a hozzaertes...
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Aki meg lusta megtanulni az nem érdemli meg az ingyen számítógépet. Én felváltva használom a wint meg a Linuxot.
Lehet valakit idegesít ha valamit nem tud megoldani visszakézbõl én kihivásnak veszem, h nem tudok beállítani ezt-azt, addig olvasok utána, próbálkozok, amíg egyszer csak sikerül.
illetve igen
nincs 30 gigas játékom
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Persze mind ez nem annyira fontos, tehát a UNIX-ban nem feltétlenül a terminál a középpont, hanem a kernel és a körülötte kiépített rendszer, ez kezdetben a shell volt (és még mai napig is igen jó ezért is él és virul), de a kernel köré fel lehet építeni ultramodern vizuális rendszert is, csak én éppen nem értem miért modern egy GUI és elavult egy shell amikor ez nem igaz. Persze az igaz, hogy a GUI az most trendi, a shell (amit te itt konzólnak nevezel), egy picit elriasztja az embereket, de ez is rendben van, mert aki nem szán rá idõt, hogy megismerje a gépét az inkább adja valaki másnak, hogy gondoskodjon a gépérõl, õ meg maga dolgozzon rajta mint user, a UNIX ezt alapjában felállította még annak idején, ezért van user, meg superuser meg Isten (root), és ami a legborzasztobb, hogy azok akik Windows-ról jöttek Linuxra álltalában mindég root-nak vannak bejelenkezve, és kérdezem én õket, hogy jó e ez a biztonságnak? Ja most itt egy picit messze mentem... de azt hiszem, hogy egy UNIX embernek nem elavult a shell, persze nincs semmi kifogása a GUI-hoz, de ez nem jelenti azt, hogy leszarja a shellt, mert nem "modern" vagy nem trendi.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
De tipikus példa az IE mekkora az installja? És fele annyit nem tud mint az opera pár megában😊
Akkor nem mindegy mekkora a vinyó a gépben? De😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Attól hogy van pénzem el is kell költenem?
Attól, hogy van valamim ész nélkül ki kell használnom? Nem hinném.
Nem az a szempont, hogy mekkora a vinyó, hanem az, hogy mit tudsz megoldani azon a méreten.
Csak egy röpke példa, a q3 package fájljai. Ha végigbogarászod rendesen, akkor 50 mega textúrát, és hangot tudsz kidobni, mert hulladék, csak benne maradt a tesztek után. Ez nem 160 gigás vinyó kérdése, hanem a gyártó lustaságáé. Egy eszement méret attól nem lesz feature, vagy ésszerû megvalósítás, hogy elfér😊
Szerintem😊
Megunni akkor kezdtem, amikor a cleric elérte a 32. szintet, és mindenkit lezúzott akit csak szájonvágott😊 akkor újrakezdtem egy wizard-al. De azt meguntam a 22. szintnél. Wizard magas szinten nagyon power😊)))
amikor 160 gigás vinyó, 25-30m-es átvitellel 20k, akkor nem mindegy?
mindegy
emlékszem a Monkey Island 2 8 mega volt
a 40 megás vinyómon terpeszkedett, szal hatalmas méretû volt 92-ben.
gondolom a 64k-sok meg hörögteg mint állat
Blackrose mindössze olyasmire gondolhatot, mint a KDE. Tiszta wines kinézetû (sõt több dologban többet tud a win GUI-nál) de 70 mega memóriát alapból megkajál. Magyarán nem biztos, hogy érdemes a KDE-t erõltetni.
efelé halad a világ, persze lehet széllel szemben vizelni, de ez sznobizmus
abba is sokminden elfér, fõleg egy ilyen szintü grafika
A mai játékok többsége drága, drága a futtatásához szükséges hardver, de a szórakoztató volta megkérdõjelezhetõ. Kevés az ötlet, és az ötletes megvlósítás.
Azért akadnak kivételek szerencséére. Csak 1 példa. Szerintem az ötlet hatalmas, a kivitelezés csillagos ötös.
http://www.darwinia.co.uk/about/screenshots.html
Nah valahol itt kezdõdik az ötletesség. Minden szgépet szeretõ embernek tudom javasolni. Nagyon jó kis játék.
A másik: Minek egy ramaty játékot DVD-s, vagy x CD-s kiadásra tervezni? Ez a game 27 mega, és meg lehet sasolni milyen.
Véleményem szerint a játék készítésnek valahol itt kéne tartania 2005-ben.
- Kiváló ötlet.
- öteltes megvalósítás
- szkséges legyen a játékos részvétele a játékban, bele kell vonni a usert, ne csak agyatlan hentelés legyen
- A lehetõ leg kellemesebb gépigény
- Törekedni a kis méretre.
Hiába fut egy játék x,y rendszeren, ha nagy, erõmû kell hozzá, és 3 nap múlva megunod😊
Nagyon nem örülnék, ha a linux minden ökör felhasználó gépén futna, olyanokéán, akiknél az OS által megkövetelt szempnt, hogy fut-e rajta ilyen-olyan játék, vagy sem.
Az, hogy egyes disztribek igyekeznek felhazsnáló batrátabbak lenni engem momentán nem zavar, mert én is lusta vagyok. Ha meg komolyan akarsz ügyködni, úgyis ott a konzol. Aggódni akkor fogok, ha a linuxban is lesznek wizardok😊
Mellesleg linuxon i elég jól lehet szórakozni, ha játszani akarsz. Megismétlem a szót: Szórakozni.
Ugynis a játék szempontjábó linuxon ez a trendi, egyszeûen sok játékgyártó nem veszi a fáradságot, hogy portoljon. Sokszor pedig technikai akadály, hisz nem egy játék engine-je Dx-es. Ezt elég nehéz lenen linuxra portolni😊 De szórakozni remekül lehet, mert amelyik jó játék volt, és a gyártó is támogatta arra lelkes felhasználók (vagy mag a a gyártó) elkészítette a portot. Nekem kb: 30 olyan játékom van linuxra, amely jó szórakozást nyújt, és egyszeri végigjátszásuk is kb: 1 hét. Lévén kevés az idõm, ez bõven meg is felel.
ugynis sok mamipiciafia-val ellentétben a legtöbb embernek a számítógép munkaeszköz, és nem magasan az elsõdleges priorítás, hogy fusson rajta XY játék.Márpedig munkára egy linux igen jól használható.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Omega: A Linux/UNIX nem azért lett kitalálva, hogy valamit helyettesísen, fõleg nem a Windows-ot, hanem azért, hogy OS legyen, és semmi értelme sincs, hogy "1 hét múlva valaki meg tudja csinálni ugyanazokat a dolgokat mint amiket Win-ben pár kattintással le lehet tudni", persze sok minden megtalálható mindkettõ rendszernél, sokminden még hasonló is, de nem az a cél, hogy most a Linux-ból Windows klónt nyomjál a gépeden, hogy igazi Linux (UNIX) ok tudom, Linux is not UNIX and why, you can find out in about every Good given book about Linux, na de mégis... hogy igazi Linuxos legyél szükséged lessz egy nézetváltásra egy paradigm shift-re, mert kimondottan mint Windows felhasználó aki egy Windows alternatívát keres (és a Linux az nem Windows alternatíva, hanem egy piszokul jó OS) nem tudod megérteni a Linuxot. Nekem az az érdekes, hogy most itt ebben az esetben valaki újra és újra megpróbálja a UNIX-ot entry level OS-é tenni, holott egy UNIX sohasem lehet entry level, mindég átlagon felüli és nem pedig kezdõ szintû informatikai tudásra lesz szükség, hogy valaki egy UNIX-ot elfogatható szinten használjon, persze meg lehet ezt oldani olyan fajta Windows orientálású Linux-okkal (felhasználói szempontból) mint amilyen az általad használt SUSE, de ha igazán akarod a Linux-ot érezni (és itt most semmikáppen nem akarok distro háborút indítani, mert minden Linux nagyjából OK), akkor próbáld ki pl. a Debiant, Gentoo-t vagy a Red Hatot (Fedorát), akkor meg fogod látni a különbséget egy olyan LInux között amelynek nem az volt a célpontja, hogy az átlagos Windows usereket próbálja elnyerni, hanem az, hogy komoly UNIX fajta OS legyen. Na de mindegy a fõ dolog ott rejlik, hogy UNIX-on és Linuxon egyaránt értened is kell ahhoz amit csinálsz (vagy nem fog mûködni), míg Windowson ez nem feltétel (mûködni fog akkor is, ha csak klikkelsz a wizárdokban, de a kérdés, hogy hogyan, álltalában gyengén optimizáltan, gyenge biztonsággal és ha valami besz..rik akkor halvány gõzöd sincs miért és 99%-ban úgy oldod meg, hogy winyo gyalú majd újratelepítés...) a Linuxnál ez nem így megy, és szeretném ha nem is lenne sohasem így, ezért nem nézek jó szemmel azokra a lépésekre amikor valakik a Linuxból bohóc rendszert akarnak csinálni csak azért, hogy holnap minden majom gépén az fusson.
Windows + Intel
ha enm ismered, nem haszbnálod véglegesen lemaradsz
és itt szerintem inkább ez számít.
ha mondjuk az MS ingyen adja hozzá a cuccait, az más
Mondjuk az tény, hogy ezekre a brazil gépekre linuxot kéne rakni, hogy ne warezra és játékra használják õket az emberek, hanem tanulásra.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Mivel a cégek a terméktámogatásból megélnek. A cvikkers ingyenfejlesztõ programozók meg elvannak foglava azzal hogy minnél több jobb funkciót beépítsenek a disztróba, dehogy rajtuk kívül mások is használják ? Hát az nemszámít.
DE
ehhez érteni kell, mindent meg kell tanulni netes HOWTO-ból, könyvekbõl stb... Mivel enélkül egyszerûen nem lehet használni ezt a rendszert, és hogy 1 hét múlva valaki meg tudja csinálni ugyanazokat a dolgokat mint amiket Win-ben pár kattintással le lehet tudni, hát azt igen erõsen kétlem.
A Windows meg ugyanezeket a lehetõségeket megadja szinte azonnal tanulás nélkül.
Ebbõl adódóan szerintem igencsak szelektálódnak a felhasználók ami az elterjedés szempontjából kurva nagy hátrány, és a ebben vezet a M$, amikor sokan még azt se tudják hogy eszik vagy isszák a Total Commandert, és igen nekik eszük ágába sincsen dokumentációkat olvasni ami azt jelenti h sohasem fogják tudni használni linuxot a Wint meg igen.
Én nem temetem a linuxot csak azt mondom h felhasználó barátság terén ennek még fejlõdni kell.
Robin Hood te meg megint bebizonyítottad (a Hitman GTA klón után) olyanhoz szólsz hozzá amit nem értesz. Linuxhoz szerintem 10x több program van, már alapból telepítve, és könyörgöm, hogy lenne rosszabb a hálózatkezelése, mikor ez az OPrendszer a hálózatok alapja?
Eddig egy negatívumot találtam, a 3D gyorsítók körülményes feltelepítése (2. Linuxos napomon 5 perc alatt felpakoltam azért), fõleg ATI-nál hallottam ezt, és hát hogy nem lehet játszani. De hallottam már olyat DOOM3 Linux alatt.
de egy 12 éves gyereknek, vagy egy titkárnõnek tökéletesen felesleges 3nál több program, ha ezáltal tizszer annyian használhatnak gépet