X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Kösz!

Hova költözött? És mióta?

Warning! Cargo bay open, shields are down!

letöltésekben a Warehouse-t elgépelted

Továbbá frissítsd a linkeket, ugyanis Vitéz oldala már mióta elköltözött...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

rakd újra a játékot

szerintem valamelyik image fájl összekeveredett a kurzor képével. Ne telepíts hozzá semmilyen modot egyelõre

RJoco
Már a letöltésekben is van valami... <#bee1>

RJoco
Esetleg régi a Wined vagy szemetes - mindkettõ.
Nekem Win 7 alatt simán fut és nem is raktam fel hozzá drivert, mindent a rendszer intézett, úgyhogy fogalmam sincs milyen driver van most fenn.
De gond nélkül fut.
Ha más nincs, telepítsd újra a játékot. Ha nem, akkor lehet próbálkozni mégegy rendszerrel.

sehogy sme tudom összehozni.így még nem szivatott egyik játék sem:(

állítottam a játék beállításokat is, de semmi...:(
RJoco
Xenon állomásra nem szabad egy hajót sem küldeni, amig a szektorban vagy, mert összetörik magukat. Ha több turret van rajta, akkor lõtávba kell állitani õket és a turreteknek kiadni az attack all enemies parancsot. Akkor azok elkezdik lõni a bázist.
A Main-ek asszem süketek maradnak.
Ha kimész a szektorból, akkor textúrát nem kezel, igy csak annyit fogsz látni a szektor mappon, hogy áll a hajó, az állomás pajzs, hullja meg csökken. (Ilyenkor persze már kiadva a támadási parancs)
Ez igaz hajó-hajó elleni csatára is. Nem mozognak, csak a csikokat látod a listában, hogy épp ki áll nyerésre.

RJoco
A játékbeállitásokat próbáltad már?
Hátha ott van valami rosszúl beállitva.

RJoco
A hiba az Ön készülékében van.
Firefox alatt nekem tökéletesen mûködik.
A táblázat pedig ugyanaz.
Ja, a letöltés még üres, de nem sokáig...

Ez csak egy tipp, de ha az X3 a Windows saját hangrendszerét használja, akkor úgy sejtem, elég ha ott be van állítva. Ha ez nem fedi valóságot, akkor ajánlom az angol fórumot, hátha valamelyik Dev reagál.

A kalózokkal haverkodás: amikor az alapjátékkal játszottam, a kalózbázison simán tudtam küldetést felvenni, illetve csempész árút eladni. Igaz, ez nem jelentette azt, hogy a többi kalóz ne támadott volna meg. Nincs betyárbecsület. <#whatever>
A Yakiknál nem is találtam olyan bázist, ahol le tudtam volna szállni.

Ellenben, ha letöltöd az XTM-et, akkor akár kezdhetsz is Yakival, és megnövelt lehetõségeid vannak a kalózkodásra.
Ohh, értem. Ezt a szlenget szoktuk használni mint játékosok. <#bee1>
na.most felraktam a 182.08-as számút, de így is ugyanaz:(

most már angol nyelvü az nvidia vezérlõpúlt, de így se nagyon látom azt a kurzoros valamit...
A C:\Nvidia könyvtárba szokta magát kicsomagolni a driver telepítõ és ott is hagyja benne, a %verziószám% nevû könyvtárban...

azt tudom, hogy az nvidia vezérlõpult sugójának a névjegyében ezt a verziószámot találtam: 1.4.13.09
nem volt semmivel sem gondom, annyi, hogy a nyilakkal navigáltam a menüben (kurzorral ugye nem tudtam az alább említett hiba miatt+mozgatni tudtam az egeret, de kattintani nem tudtam vele) new game, ott választom mondjuk a normalt, töltõképernyõ és ott megáll és lefagy.

úgy emlékszem új driver van fent, meg tudod mondani hol tudom megnézni?mert most nem ugrik be:)
Milyen driver van fönt? Azt írtad, mással is voltak gondjaid...

nem találok olyat amit mondasz...:(
A driverben (nvidia control panel) beállítható paraméterek között keress a hw cursorra és kapcsold ki. Lehetõleg a legfrissebb nVidia drivert használd...

azaz anomália egy nagy négyzet, amiben sztem a játékból vannak valamilyen ikonok vag ynem tudom.ilyet nem láttam még.

nvidia geforce 8600 gts 256 mb a videókártya.
Ez videokártya, vagy driver problémának tünik. A kurzor körüli anomália azoknál a drivereknél szokott elõfordulni, amelyeknek van un "hardver kurzor" lehetõségük.

Milyen kártya, milyen driver?

sziasztok!

van egy kis problémám, tudnátok-e segíteni?

felraktam a játékot, 2.5-ös patchet felraktam, elindítom, minden OK, bejön a fõmenü, itt csak nyilakkal tudok mozogni, mert az egér körül megjelenik egy monitor képernyõnyi valami, ami mozog az egérrel ahogy mozgatom.aztán elindítok a nyilakkal mondjuk egy normal játékot, de másnál is csinálta, hogy a töltõképernyp bejön és itt megáll.nyomhatok akármit, nem reagál.ezután RESET.

ötlet?
úgyértem, a textúra az csak a 3d objektumnak a fedése, amely egyszerû képfájlokból áll, amibe te beleakadtál az a mesh.

Sziasztok!

Volna két kérdésem:)

A játékban 5.1es hangbeállítást hol tudok elvégezni? Se ingame, se a menübe, sem pedig az indító ablaknál nem engedte, Valahogy tuti lehet. Csúnya volna, ha nem engedné.

Másik: Hogy tudok sunyorogni?:) Úgy értem, hogy csempészni és kalózokkal haverkodni? Esetleg Yakikkal? Van rá mód az alapjátéknál is, vagy script?
Meg még ide tartozik: Nincs rá mód, hogy valahogy megússzam a scannelést? Smugglers guild scriptem fönt van, de még nem használtam. (Õket egyébként merre találom?:P)
Tudja a halál. De hiába próbáltam elstréfelni, folyton visszapattantam. És amikor meghaltam, külsõ nézetbõl láttam, hogy a hátsó szárny belelóg az állomásba. A szó szoros értelmében hozzáragadtam az állomáshoz.
textúrába hogy lehet beszorulni? o.O

Ez de gáz! <#boxer>
Mondom a hajóimnak, hogy hajlítsák ketté az elõttem álló Xenon bázist, mégse csak egyedül lõjem. Erre nekimennek... <#falbav>
Kiadom a Hyperionnak, hogy támadja meg a bázist, hogy ne száradjon le az ujja, a tûzgombon, erre ez is nekimegy. Próbálom kihozni, de beszorul a textúrába, és felrobban. <#ijedt>
Néhány észrevétel:
Én valahányszor kattintok egy-egy linken, egyel több reklám sávom lesz... <#nezze>
A letöltés üres.
A hajók leírásában (ahogy az angol fórumon található excel táblában is) a Hyperion fegyver lehetõségei hibásak.
Szóval hiba a mátrixban. Oké, akkor nem lökdösöm õket. :D

Köszi
np

RJoco
Hiba helyreállitva!
Köszi hogy szóltál!

RJoco
Érdekes, hogy géprõl nekem minden jól fut.
Tetü atw...

*Unknown object

És Saga viccét félretéve, egy vagy több script hiba eredményei, amelyek "ott maradtak" script, vagy .job fájl futtatása nélkül. Ne érj hozzájuk. Mindenesetre, ha zavarnak, betöltöd LV's csaló scriptjét, és Destroy object - majd kikapcsolod a csalást.

"Ha a sztorit a leírásom alapján csináltad, akkor lesz annyi pénzed, hogy összeszedd a Kit-eket. Nem kell mást tenned, mint a Mercury-val körbe-körbe repkedni Argon Prime állomásait és nézegetni a BBS-eket, hogy nem árúlnak-e. Majd bedokkolni a hajógyárba, venni egy Mercury-t (200.000 Cr) felszerelés nélkül, átpakolni a cuccot és eladni."

Bugos a kódolás :S

RJoco
Új honlapom, mely nagyon hasonlit a régire, csak ide sokkal többmindent feltölthetek: xvilag.try.hu

Az nem elhagyott, hanem a kis szürkék (Asgardok) vezetik...

Találkoztam több elhagyottnak tûnõ hajóval, amiket ha megnézek No Pilot helyett Unknow Device van írva. Ezekkel mit kell tenni?
Én nem találtam semmi nyomát, hogy le lehetne kérdezni a Sohnen statust (reputációt). A Race Notoriety sajnos nem mutatja.
Viszont kitalálhatod az alapján, hogy melyik küldetést adja be neked:
10 - mission 2
11,12 - mission 2 or mission 1
13 - mission 3
14-16 - mission 2 or mission 3
17,18 - mission 3 or mission 4
19-21 - mission 5
22,23 - mission 5 or mission 7
24,25 - mission 7
26-28 - mission 9
over 28 - mission 10

reinit: ezt megtalálod, ha megnyitod a script editort... én megcsináltam, de nem tudom, hogy sikerült e <#bee1>

a Dupla ár: ez a hajó átlag árának a duplája... ebbõl avultat akkor is ha eladsz egy ilyet.
Bocs: Options -> Gameplay -> AI...

Options -> AI -> Race Notoriety(?). Ahányszor ráböksz, vált és mutatja a következõ adatot..

RJoco
Mellesleg, ha nem is lehet kapni Sohnen hajót, akkor annak nem is lehet dupla ára <#nevetes1>

RJoco
Ez kira!
És a státusz az mi?
Vagyis hol lehet nézni?

Elolvasgattam a forumot, de arra nem tér ki, hogy lehet reinitelni a scriptet.
Ötlet?

Kiegészítés:
Nem feltétlenül kapunk Sethet, ha már megvan a 28 státusz, csak az is bele kerül a "lehetõségek" közé. Tehát akár Lilith-et is felajánlhat magas státuszon.
Beleástam egy kicsit az XMLbe, és a következõt derítettem ki:
Ha jól értem véletlen szerûen felajánlanak (BBSen keresztül) megvételre hajókat, dupla áron. Hogy milyen hajó az a státusztól függ.
Seth >= 28
Zephar >= 23
Oriax >= 16
Charon >= 12 <Nem létezõ hajó>
Lilith >= alap
Idõközben kutakodtam egy kicsit, és azt találtam, hogy BBSen keresztül felajánlanak egy-egy hajót megvételre, csak ez bugos. És az oldalon volt javítás hozzá.

Nem enged URLt beszúrni, úgyhogy õskor bekapcs:
http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?threadid=14567
RJoco
Elvileg a küldik elvégzése után kapsz egyet. Én igy tudom.
Meg úgy, hogy nem kapsz semmit, mert nem fejezték be rendesen a küldisorozatot. Legalábbis a 7.3-nál még ez volt. Nemtom, hogy javitották-e az újabban.

De ha nem lehet vásárolni, akkor mi értelme van velük kvesztelni?
Õõõõ, bocsi a dupla kérdésért.
Remek, végre tudom hányadán állunk.
Van mód a Yaki repu növelésére?
RJoco
Tudtommal nem lehet se vásárolni, se foglalni Sohnen hajót.
Ha mégis, az engem is érdekel!

Yakikkal reput növelni?
Kereskedéssel biztos. Meg ha irtod a területeiken más fajok hajóit. Paranidokat nem szeretik.

Terrant és yakit az artifical life beállításokba nézheted meg, a Check Notoriety résznél.