X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az az idióta autopilot nem nekiment egy rohadt aszteroidának dokkolás közben a teherhajómmal, lement a fél Hud, hogy rohadjon meg!
Úgylátszik kevés a gépem ehez a játékhoz (2.6 cerka 1Gb ram meg egy 9600xt) mert 25 fps fölé nem megy az is csak akkor ha még az asztal is le van lõve meg nincs semmi az ûrben<#szomoru1>#szomoru1> Ha veszek még 1 gb az segít? Vagy ennek mindegy ?
Ezek átnézése nélkül hihetetlen nehézkes bír a játék lenni. Ha tudod ezeket a gombokat, majdhogynem kényelmes lesz az egész kezelése.
Azért van pár dolog, amikor egy valami beállításához 3-4 menü mélységbe kell lemenni, és mondjuk egymás után 10 hajóra kell megcsinálnom... rendesen füstöl a billentyûzetem flotta konfigurálgatás közben. 😊
Érdemes az equipment dockban minél több extrát megvenni, pl. trading system extension, stb.
"Grome" templom küldetés. (Goner temple a neve :-) A hajóban a k betûvel lehet 3 célzási mód között válogatni. Ez a célzásnál a célzást segítõ üzemmódok között válogat. (Kaze ez neked is segíthet!)
Az elsõ mód amikor nincs célzássegítség. egy minusz jel a jele (-)
a második amikor kijelzi, hogy hova kéne lõni, hogy a mozgó célt eltaláld.
A harmadik, amikor a célzássegítõ computer pontosan oda lõ, ahova a mozgó hajó halad, kiszámítja a célpont mozgását, sebességét távolságát. Magyarul elé lõ. Ha a kis célkereszt ikon villog, akkor érdemes lõni.
A házak között röpködõs küldetésben automatikus célzó mód nélkül szinte lehetetlen a kanyargás közben bármit is eltalálni.
Sok szerencsét!
Egy vadi új "szerencsétlen" vagyok aki most kezdi ezt a játékot megismerni és elveszni benne mint a csuda 😄. Szóval kérdezgetnék majd ezt azt, mert elég bonyolultnak tûnik a játék.
Elõsször is nincs olyan script amivel úgy tudnám utasítani a többi hajómat hogy közbe nem kéne mindig bedokkolnom valahova? Itt van még egy probléma a teherhajómat ha elküldöm egy állomásra valmiért kereskedni, a mássikkal meg mást csinálok aztán bedokkol megnézem ott van e már megnyitom a kereskedõ hajót mondom neki "trade with the station" erre azt mondja nincs rajta Trading computer! Hát anyád hogyne lenne(lehet én vagyok nagyon hülye 😊)), ezért odarepülök dokkolok a vadásszal és máris mûködik a dolog (ja ha én vezetem a tehert persze nincs ilyen gond)
A másik meg a második küldetés azt hiszem. A Grome templomnál beraknak lövöldözni a hajójukba le is szedek egy rakás ellent. Aztán leszállunk megtámadnak--->menekülünk. Na itt 3 mp-ként fordul a csaj a hajóval a városban a házak között szóval esélyem nincs célozni, a rakéta meg nem akar kilövõdni vagy mi van vele. Aztán movie és THE END! ezt hogy lehet abszolválni?
Na egyenlõre ennnyi 😊
Majd még jönnék a hülye kérdéseimmmel!
A kapun belépve kapásból ráfordultam, a hajótól 4,5 km-re megálltam, majd szkafanderben megközelítettem, kb 4-5-õs sebességgel. Az aknák így csak akkor robbannak, ha nekik mész. Amikor megvolt a claim, akkor szép lassan vissza a hajóhoz, amivel érkeztem, majd áttranszportáltam a jumpdrive-ot és némi energy cellt, meg az alap szoftvereket, amik az ugráshoz kell, és átugrasztottam a legközelebbi shipyard-ra. Azt a néhány kalózt pedig még busterral is könnyen le lehet rázni.
http://a-zcomp.eu/
Hasonló okokból szeretem pl a Supreme Ruler 2010 stratégiai játékot. A grafika vérgagyi, de olyan komplexitása van, hogy ihaj. Egy csomó feature még nincs is befejezve, mert már nem tudják a developerek se, hogy is lehetne beilleszteni a játékmenetbe 😊 De dolgoznak rajta keméyen, és jókat vitatkoznak a játékosokkal a hivatalos fórumokon.
Nem hiszem, hogy sokan lennének, akik megunták. Mi meg pláne nem, ha nem játszok, az idõhiány miatt van. Ez pont az a játék, amivel évekig lehet szöszmötölni, igaz, kisviku?
Legfõbb gondom, ami egyben igazolja az elõbbi félig poén bejegyzésemet is, a következõ: emlékszem, amikor az X2 megjött, és feltettem, elkerekedtek a szemeim , mert szaggatott - aztán érkeztek a peccsek, és 1.2-nél már nem volt olyan szintû gondom, ami az õrületbe kergetne. Most itt az X3, 1.3-nál tartunk, és rettegek a nagy csatáktól. Azon gondolkodom, újrakezdem megint egy busterrel és minimál petákkal, talán mire újra nagy flottám lesz, végre élvezhetõ lesz az M1-ek szektorzúzása is.
Summa summarum: egy játék van otthon a gépemen, és az az X3. Szeretem, ha bárki kérdezi, szívesen ajánlom, de tudom, hogy sokkal többre képes, mint amit jelenleg tud.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Inkább ismerjétek el, meguntátok, s kész. Amikor már mindenki a hibákról beszél az régen rossz. Nem vagyok kiváncsi.
Egosoft nem egy Blizzard. Amúgy meg van ezer mod, vazze, script-ek stb foleg a moddolhatóságnak eredményeként. A grafikus motor be van fejezve, elég jó ahhoz hogy még egy kiegeszitot is megbírjon. Mindenki sírt a Homeworld-nél is ,hogy az utlosó küldetések szaggattak, mert volt egy rakás hajód, most szuperul elmegy, tessék elovenni, befejezni.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Van ugye két meghatározó eleme egy játék piacra kerülésének, ez legyen a kiadó (továbbiakban K.) és a fejlesztõ(F.). F tovább bontható programozókra(P.), grafikusokra-3D modellezõkre(G3.), designerekre(D.)és ezer további al(lat)fajra, ezekre most hely és idõ hiányában nem térnék ki.
K. nézegeti kasszáját, nem tetszik amit lát. Nézegeti a futó projecteket, ott sem tetszik semmi. Elõrángatja az X2 referenst: "Te Ubul, mi van azzal a kiegészítõ lemezzel?" Ubul lesápad, mert az utóbbi fél évet makkhegyezéssel töltötte Bahama-külsõn, de néha leugrott hozzá az Egosoft vezér is, tehát határozottan tud válaszolni, ezért van azon a poszton: "Remekül halad, fõnök, majdnem kész!" - "Jó, akkor mondjuk négy hét múlva kiadjuk, szólj az érintetteknek." Ubul el, ezúttal Bahama-belsõre, hogy mégis közelebb legyen az eseményekhez, útközben megereszt egy telefont az Egosoftnak: " Szeva, Edömér, négy hét múlva ki kéne adni a kieg.lemezt, mert különben irgum-burgum!"
Edömér leteszi a teflont, összehívja a válságstábot: P. és D. szerint lehetetlen az eddig a fórumokban összehazudozott fantasztikus lehetõségeket tényleg beletenni a kiegbe, G3 szerint épp elég látványelem van, különben is P. nem tud 5 polygonnál többet egyszerre kitenni a képernyõre, mire P. tudatja, hogy D. terveihez csak 4 poly kell frémenként, arról nem tehet, hogy G3 hatot akar. Három és fél hetes egymásra mutogatás után végsõ kétségbeesésben P. és G3 szövetkezik, és a maszekban monyákolt motort (továbbiakban MMM)egy nap alatt befejezve némi videóstúdiós ráhatással összedob egy techdemót.
4 hét mínusz egy napkor Ubul prezentálja K.-nak az MMM demót, mondván, ez a tuti, csak ezzel lehet megcsinálni, amit akar a nép, de bizony idõbe kerül, kell hozzá vagy fél év, de utána abszolút hype lesz ám, dõlni fog a lé! K. egy darabig dilemmázik a veréb és a túzok között, majd a sok zseton, vagy sok beton megoldással engedélyezi a dolgot. Ubul ismét Bahama-külsõre, Edömérrel, mert megérdemli, no meg D.-t is viszik, ha ömlik a beton, legyen kit alátolni...
P. és G3 napközben lógatja lábát, esténként maszekban új 3D motort hegeszt. Néha egy-egy megoldást belenyomnak a régibe, lássák, hogy dolgoznak. Hol P. tesz bele egyet, hol G3, majd megint P. - így mire D.-t visszazavarják az esõs õszbe, már az se megy, ami eddig jó volt. Érthetetlen, hiszen mind P., mind G3 beleadott apait-anyait: P. lecsiszolta a hengerfejet, G3 meg felturbózta a karosszériát. D. viszont rájön, hogy se vezérmû, se tengely - a szíj meg a vásárlóknál fog szakadni. D. az egyetlen lehetséges megoldást választja; felhívja az egyetlen lényt, aki mindenhol elõfordul, így a K.-nál is: a marketingest (M)
M. meghallgatja D. dadogását a tervekrõl, pillanatok alatt átfutja az MMM lehetõségeit, ír hozzá még vagy huszat, megtekinti a modelleket (what a babe!), magasabb fokozatba kapcsolja a gépezetet... és megjelenik az X3.
Az X3 azért ilyen, mert csak a marketinges végzett alapos munkát.
Mercury 3
Toucan Hauler 1
Hercules 1
Centaur 1
a vadászokat csak összesítve irom mert marha sokféle van
M5 4
M4 14
M3 18
17 gyár
Playing time: 12-04.05
Ezért az aki feltelepíti, az urben találja magát, ott lebeg, fogalma sincs mit hogyan kell csinálni. Személy szerint le kellett töltsem a kézikönyv pdf-et, kinyomtassak vagy 10-15 oldalt az egosoft meg az sg.hu fórumból, és lépésrol lépésre kiderítsem, mit, mivel, hogy kell csinálni. Gyakorlatilag 3 napomba került csak az hogy elkezdjek játszani, s m5r ne arra figyeljek hogy mit honnan kell elohívni, s miért. Namost, szerintem az érdeklodok legalább60%-a ezt nem teszi meg, vagy beleun és feladja. Ilyen szempontból egyértelmu hogy a játék foleg az X2 fanoknak készült; példa erre az hogy a moding scripting fórum egybol az x2 modding scripting fórumra mutat, hogy ott már le vannak írva az alapok. Namost akit történetesen nem érdekel az X2, az mi a fenét csináljon ?
Sokat dobott volna az eladásaikon meg egyáltalán a játékon egy becsületes, lépésrol lépésre tutorial, hogy ezt nem tették meg, ennek ok isszák meg a levét.
Lehetosegeid:
1. veszel jobb VGA-t. Amaro szerint ez sem segít, valsz. igaza van.
2. Nem játszol vele addig amíg nem lesz folyamatosan játszható, mondjuk egy-két év múlva.
3. Hagyod a francba, nem játszol vele többet s kész.
Az Ego-tol sokat ne várj, nem fognak egy új patch-et neked kiadni, majd lehet hogy lesz valami teljesítményjavító patch, de inkább nem, hisz az 1.2 volt az, ok megtették a magukét. (legalábbis szerintük)
1 - buster raider
12 - Discoverer
1 - M
1 - Mammoth
3 - Mercury
2 - Mercury SF
1 - N
1 - Pirate Nova
1 - Solar PowerPlant M
1 - WheatFarm M
93 szektorban jártam
Az X1800-as biztos jobb mint a 6800-om, mivel újabb és ha másért nem,de a ram-ja miatt esetleg nagyobb teljesítményre is képes.Ezeket az infókat köszönöm,mert egyébként nem is áll módomban kipróbálni nagyobb teljesítményû gépen, mivel nincs ilyen a közelemben.A Doom-ot meg a többit pedig azért hoztam fel példának, mert ugye azokat híresztelték/híresztelik hogy kajálja az erõforrásokat, de azokban legalább ki van használva egy adott videókártya teljesítménye.Ha leveszek a minõségbõl akkor jobban fut, ha felrakom rosszabb.Ez így teljesen világos, így van rendjén.
De itt...itt tökmindegy, mert ugyanolyan.
Magával a játékkal semmi bajom, mert rengeteget játszom vele, és nem a pénzemet bánom, hanem azt, hogy egy ilyen hibából adódóan borzalamsan leromlik az élvezhetõsége, játszhatósága és a fejlesztõk lesz*ják.Jó, kiadtuk, megjött a lé, gyorsan kiadtunk még egy pár frissítést (azok nélkül el sem indulna, képzeljétek el) de ennek akkor sincs vége.Én akkor fogom elfogadni, amikor legalább egy beállítással simán fut, mert akkor tudni fogom hogy elavult a hardverem és nem tudom nagyobb részletességben élvezni.
Ezt a high-end gép dolgot is azért hoztam fel, mert kiváncsi vagyok, hogy ott lehet-e élvezni.Ugyan magyarázzák már el nekem, min fejlesztenek? Ha látják, hogy szar, miért nem akkor kezdik kijavítani? Vagy ha jól fut, akkor kiadás után miért jönnek levelek ezrei hozzájuk, hogy nem megy,szar,fos az egész?
És miért nem tesznek semmit? Hónapok óta várjuk itt mindannyian, meg az egész világon, hogy valami újabb frissítést kiadjanak és semmi.Se válasz, se egy annyi hogy "várjatok, dolgozunk rajta", se semmi. Vagy ennyi? Le van tudva a játék? Kész? Vége? Dobhatom a pi*ba ki a kukába?
bocs a láma kérdésért de még szörnyen kezdõ vagyok.
A gyáraknál a másodlagos nyersanyag nélkül is van termelés vagy ez is kell hozzá hogy termeljen?
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Az interfésszel meg nem tudom mi baja van, szerintem jó. Kicsit lassú, de jó. AZ x2nek is ilyen interfésze volt (félig meddig) és az is jó volt, ha nem bírja megszokni ne játsszon vele 😄
Szóval szerintem nagyon lehúzta...túlságosan is
UI.: Arról nem is beszélve hogy más szarabb játékokat, meg jobbra értékelnek....hát NC
Elmondják a jót, elmondják a rosszat, a végeredmény másfél csillag... No comment.
Más: a drone-oknál úgy emlékszem találtam 'pirate' és 'claim' parancsokat... Sajna mostanában csak emlékeim vannak X3 ügyileg <#szomoru1>#szomoru1>. Próbálta már valaki?<#szomoru1>#szomoru1>
1 Mamba Raider
1 Nova Vanguard
1 Argon Buster
2 Pirate Buster
1 Discoverer
3 Mercury
1 Mercury Tanker
1 Silicon Mine XL
1 Wheat Farm
76 szektort derítettetm fel
Rang: Financier/Warrior
Kampány: Freedom's Reach-et keresem egyelore
Mi lenne ha beírnátok ti is mesés vagyonotokat ?
Station Trader script meg tényleg profi, eddig a 2 db trader nem gyozte az XL-es Silicon Mine-t feltolteni, allandoan energiahiány volt, most kb 10 perc alatt feltoltottek 22,000-re. (max 25,000) Utána meg csak állnak. 😊 Nincs is ezzel bajom, ne lobecoljanak az urben 500 EC-vel, kiteve magukat minden veszelynek.
Gondolj arra hogy hány óra kellemes játékidot kaptál a pénzedért. Ezzel szemben egy Doom 3 vagy egyéb fps jó a összesen 20-30 óra. Nameg egy ilyen bonyolultságú játéknál, foleg azon a szintem ahol te vagy már és amit ki tudja mennyire volt ido tesztelni, nos elofordulhatnak hibák.
A rendszerem nem tudom mennyire high-end, a videokareszem talán az (X1800 XT, 512 Mb) és ezen 1280x1024-ben 4 x Aa, 8xAF-el jól elmeneget a játék legrosszabb esetben 17-18 fps, ami nekem még mindig nem tunik szaggatásnak. De ez olyan helyeken van mint az Ore belt, vagy Lo'manceklat's Legacy (ha jól mondom) egyébknt legtöbb szektor 30-60 fps közt megy, a zsúfolt szektorok meg olyan 25 fps körül. Legtöbb bug-ot a hang-ra vezetném vissza, kifagyásaim mind ilyenkor keletkeztek. Persze én még csak M3-asokkal nyomulok, a PSG még mindig borzalmasan belassít, 0.5 fps-ekre, de amúgy elégedett vagyok, Rég játszottam ennyit egy játékkal, és már azt is megszoktam hogy naponta egyszer ktszer kilép-kifagy. Gyakran kell menteni, én minden utamban bedokkolok valahova, M1-M2-nél enm tudom ez mennyire megvalósítható. de azon a szinetn nem hiszem hogy a Salvage Insurance-k gondot jelentenének. Gyakran kell menteni akár csata közben és kész.
VGA-val kapcsolatban, nekem X800 XL volt (ami szerintem nem jobb az X800 XL-nél, legalábbis nincs számottevo különbség) szintén 256 Mb-os, azzal nemigen ment 30 fps folé a framerate, ahhoz képest az új karesszel érezhetoen jobban megy. Persze vannak beakadaások itt ott, de nem sok, általánosságban azt mondanám, olyan 1.3-1. 5 x jobban az X1800 XT-vel mint az X800 XL-el. Vannak akik ezt megkérdojelezik, mert azt hiszik hogy ha vesznek egy 120 e Ft-os kareszt akkor mindenhol 100 fps-nek kell lennie ... de ez csak a helyetlen elofeltételezésbol adódó csalódottság eredménye.
Arra is gondolni kell, hogy legtobb mai GPU olyan módon van optimizálva hogy egybefuggo nagy feluleteket, textúrákat nyomasson, foleg FPS játékokra, és a Z-culling (nem látszó geometria kitakarás optimizáció) roszul teljesít egy olyan esetben ahol van egy nagy ur, és kis pontok a távolban, amelyek tulajdonképpen bonyolult modellek. Igaz, van LoD itt is, de annak betöltése is sokat lassít, figyeljétek meg ha SETA-val közeledsz egy állomáshoz, amikor betöltodik a részletesebb modell egy-egy változata, mindig beakad egy picit.
Igazábó zökkenomentesen majd 2007-2008-as vason fog ez menni ... 😊 De így volt ez a Morrowind-del is. Azt is el kell ismerni hogy az X3 grafikája nagyon szép, mondhatni megelozi a korát, ezért az valahol természetes hogy csúcsvason az igazi. Presze X300 SE-vel is elemnt nekem, de harcolni abszolúte nem lehetett 10-12 fps-el (itt dogfigh-ra gondolok, nem egyébre) kereskedni viszont igen ...
SPOILER !!!
Ez a helyszínrajz, M mamba, S az Squash Mine
s
s
M s
s
s
Fent van Észak, az északi kapu, ahol nagy eséllyel bejössz, a Mamba az a szektor vízszintes középtengelyében van, messze kint balra. Amint fent látszik (remélhetoleg) a jobb alsó akna olyan közel van, hogy bármelyik ferobban, láncreakciót indít, s a Mamba is felrobban. A fentiek is felrobbantják a Mambát de az alsó aknák ez esetben sértetlenek maradnak. Az aknák többé kevésbbé egy síkban vannak, az xy síkban.(a szektor síkjában)
Az én stratégiám a következo volt:
Eloször is elhúztam messze balra, ki az aszteroida zónából. A kalózok azok a déli kapun jönnek, kissé szétszóródva végigpásztázzák a zónát, le fel orjáratoznak. Csak akkor támadnak ha elég közel vagy, tapasztalatom szerint ha kb 4-5 km-re vagy a Mambától nyugatra, akkor békén hagynak.
Errol az oldalról az autotarget-et nyomkodva elobb utóbb be lehet azonosítani az aknákat, s bár a sötétben nem látszanak, a térképen megmaradnak miután más célpontot választasz ki. Elég sokat kell vele tökölni, mert a sötétben fogalmad sincs kb hol lehet akna, és az autotarget csak akkor választja ki ha meglehetosen közel van a célkereszt az aknához. Amolyan sötétben tapogatózás ez.
Ajánlom hogy legyen legalább 4-5 Salvage Insurance-ed hogy menteni tudj amint felfedezel egy egy aknát.
Amikor megvannak, akkor nyilvánvalóvá válik hogy a legnagyobb nyitás az a bal alsó és felso aknák között van. Odamentem a hajómmal kb 2 km-re , kiszálltam, szkafanderben szépen megközöltem ezeket. Ebben segítség ha kinyitod a szktor térképet és Home-mal jól ránagyítasz, annyira hogy csak az aknákat meg a Mambát nameg persze magadat lásd. Mivel térkép módban is tudod irányítani magad, ezzel jól be lehet loni az útvonalat. Amikor a Mambához érsz, elfoglalod, beszállsz, majd lassan, kb szkfandernyi sebességgel (12 km) ugyanazon az útvonalon kiosonsz, balra. Ez azért is jó mert az közeledo kalózok jó eséllyel ráfutnak az aknákra.
Mivel a Mamba csak 96 km-es sebességu, visszaszálltam a hajómba (ami történetesen egy Nova Vanguard volt) és nagy veb visszakerültem az északi kapuhoz, ott a Mambát utasítást adtam, dokkoljon be a CEO's Doubt legközelebbi állomásába. Persze a dolog nem volt ilyen egyszeru, mert az elején is meg a végén is harcolni kellett a kapu környékén. Amire sikerült a Mambát a Ianamus Zura-beli Shipyard-ba vinni, egy Novát, egy Falcon-t és egy Buster-t fogtam el. 😊 Sajno s a Nova felkenodott egy útbaeso Tradin Station-re, és nem volt mentésem, de egye fene, easy come, easy go. 😊
Szóval szélmalomharc ez az egész...evvan.
ingame: valóban kb: 5 perc az eltünési ideje az objektumoknak....átérzem mekkora szívás, mikor kinyitott raktérrel robogsz teljes kakaón néhány PPC felé egy jólsikerült XI küldi végeztével és mikor csak pár száz méterre vagy, akkor BUMM! Robban egyet a cucc mintha szét lõtted volna aztán hello... én így a legdurvábban 4 BPPC-tõl búcsúztam el. Majd megütött a guta (nekem ezek még Istencsászár fegyverek) és ekkor én is elgondolkodtam rajta,h ugyan már miért tûnnek el ? Ha már annyi mindent sikerült lemodellezni a játékban,h már tiszta valósághû az egész, akkor ez meg mi a f*m ? Az ûrben, nulla gravitáción egy elengedett test fékezés nélkül mozog tovább a pályályán. Nincs rajta idõkapcsoló egy önmegsemmisítõvel összekötve. Azt megértem,h ezelõtt 3-4 évvel minden FPS-ben eltûnedeztek a hullák, mert elõbb-utóbb szétakasztotta volna a gémet. De itt ??? A ládák igazán nem rontanak már a futási teljesítrményen semmit (még ha sok is van belõlük) mert amúgy is shit az egész...
Kapják be !!! A programozók EZÉRT...a kiadó meg AZÉRT (gy.k.: siettetett piacra dobás=épphogy játszható Béta) !!!
eltünõsdi ... Akeela's Beacon asszem a map neve , ahol találtam egy üres hajót ... de csak az egyik járõröm radarján láttam ... gondoltam odaugrok de nem volt elég energiám szóval odamásztam Light of Heartból , közben végig ott volt a járõr az üres hajó mellett protect paranccsal ... se kalóz , se Xenon , se Kha'ak .. se semmi nem járt arra ... és more odaértem a járõr egyedül volt 'none' paranccsal ... tehát csak úgy eltünt ...
DE UGYANOLYAN mindkettõben és ez a legrosszabb.
Erre a bugra is szeretnék majdan kitérni, hogy ugyan ez mitõl van? Bár már látom a választ (ha egyáltalán kapok), olvassam a fórumot...ahol a lentebb említett "hasznos" tanácsok és tippek vannak a játék felgyorsításához.
Szánalmas.
Egyébként még lehetne sorolni a bugokat, de a lényeget már elmondtam...
Kizártnak tartom, hogy simán megy azon is.Arról nem beszélve, hogy egy mai high-end gép messze túlszárnyalja azt amin fejlesztették...vagy mégsem? Vagy azt is megnézném, hogy õk min tudták úgy lefuttatni, hogy CSATA KÖZBEN nem szaggat, de már idegtépõen.
Azt meg nehogy állítsák, hogy egy 6800-as kártya 256 Mb rammal nem elég, ami tök simán lefuttat egy HL2-t vagy Doom3-at vagy Battlefield 2-t MAXIMUM részletességgel.Csak azt ne mondják, hogy ez a kártya már erre képtelen...
Aztán ez az "eltûnedezés"... csak egy szimpla kérdés, MIÉRT? Nem úgy kéne lenni, hogy addig marad ott a kirepült objektum, amig össze nem szedem? Miért kell annak onnan felszívódni? Hasonló a helyzet a hajókkal is.
A PSG-nek köszönhetõen legalább 6 L-t és vagy egy tucat M-et fogtam.Gondoltam ha tiszta a szektor, majd elfoglalom.De nem! Nem ám! Kábé 5 perc múlva felszívódnak!
Most azzal ne is törõdjünk, hogy gyalázatosan fut, de amit a múltkor is mondtam, hogy "eltûnik" vagy "felrobban" vagy a fas*om tudja mi történik a hajómmal, újra bemutatkzott.
A helyszín: Xenon Sector 534.
Három hajóm van a szektorban, egy Titán (full pajzs,full fegyverzet), egy Odysseus (full pajzs, fél fegyverzet) és egy Colossus (full pajzs,full fegyver+ 52 db vadász benne).
Namost, az összes K-t kiírtottam, kábé 50-60 db M,L,N-el megfejelve.Maradt 3-4 J+ a kiséretük.Eléggé leszedték a pajzsát az Ody-nak, elugrok vele, kis hajóknak evakuálás (nem fogom megvárni, amíg mind visszamegy a Colossusba), Colossus elugrik.
Marad a Titán,9 Gj pajzs+ full fegyverzet.Jön egy sérült J,egy súlyosan sérült J és egy full J.Okés, majd elbánik vele a Titán.Kiadom a parancsot, lõ, aztán VÁRATLANUL ELTÛNIK A KURVA RADARRÓL! Megnézem mi van, ugyanaz, Your Ship (hajó név) Destroyed in Xenon Sector 534! DE MI A FASZOMTÓL???
Másik példa:
Kilõttem vagy 8-9 db K-t itt.Tele lett a szektor fegyverekkel, de csata közben nem ajánlott nyitogatni egy M2 rakterét megszüntetve a pajzsot, mert egy sérülés 2-3 milla.Jó, megvárom amíg letisztul, megyek összeszedek mindent. AZ ORROM ELÕL TÜNTETTE EL EZ A FA*OPÓ GÉP A 14 DB GPPC-t !! Hová tûnik? Megromik?Lejár a szavatossága? Meghal a fegyver? Vagy mi a tetves k* anyja?
Most nagyon elegem van ebbõl! Mi ez a szar csítelés? Vagy mi ez iszonyatos bug? Megküzdök vagy 70 hajóval, elveszi a jutalmamat és "eltünteti" a kibaszott hajómat egy másodperc alatt???
Asszem most végleg kihozott a sodromból és írok az Egonak.
Mert az hagyján, hogy a tegnap estét azzal töltöttem, hogy az általuk adott "bug mentesítõ" vagy tesztelõ programmal a saját szar terméküket buzeráltam, hogy ne legyen fölös vagy rossz kodek vagy mi az úristen és hátha esetleg nyerek vele valami pár fps-t a játékban.Természetesen szart sem ér...
Ez a játék tök mindegy mire van állítva, szarul fut.Jó hogy ma már nem nagy durranás egy 6800-as kártya, de mikor ez a szemét ki lett adva, még nagyon jó volt, csak ezek képtelenek voltak egy olyat összehozni, hogy normálisan menjen.
persze, most vegyek 200 ezerért egy dupla 7800-ast? És ha azon is szaggat?
ARRA NEM VESZI A FÁRADSÁGOT AZ EGOSOFT, HOGY KIADJON EGY JAVÍTÁST (már nem tudom hanyadikat, de legalább a 10.-et).
Húúú aztán a komoly tanácsaik, hogyan lehet simábbá tenni a játékot! Na, azot egy ötéves kisgyerek is katalálta volna!
És ne azt kelljen csinálnom, hogy minden szart kikapcsolok, lelövök, kiiktatok, még az EXPLORER.EXE-t is (!), hogy menjen jobban, ami persze kamu, mert ugyanolyan szarul fut és semmit nem nyertem abból, hogy jól elállítgattam mindent! EZ A MEGOLDÁS?? Most kivételesen nem a Windows ami szar, hanem a játék.
Erre õk (kurva nagy észre vall), kapcsolj ki mindent, lõdd ki ezt, meg azt, meg ezt állítsd el, meg azt és minden fasza lesz.
Hmmmmm, ez ám a tanácsadás! Nem megcsináljuk normálisra a játékot, hanem állítsak mindelt el!.....
Áááááh, hagyjuk.Sajnálom, hogy káromkodva panaszkodok, de teljesen kikészít idegileg...