X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KáZé
ez a játék tekinthetõ single szerepjátéknak?

Hubert-Hubert...2 óra alatt olvastál végig több mint 3000 bejegyzést ? 😊
Való igaz,h Amaro oldalán is le van írva valamelyik menüpont alatt (asszem az a legrészletesebb megközelítési módja a Mamba-nak), de én nem erre gondoltam...bár gondolkodtam rajta,h belinkelem neked.
Én pl: erre gondoltam: #1000 azaz az 1000. bejegyzés...keress csak rá!
Amaro
Abban nagyon igazad van, hogy egy "feelinges script". Egy idõ után néhány pilóta a kedvencemmé vált, volt olyan, hogy amiatt töltöttem vissza, mert az egyiket egybezúzták hajójának roncsával <#nyes>. Szerintem még élõbbé teszi a játékot, hogy nem arra gondolsz, hogy ki kéne küldeni a TL-bõl a flottát, hanem arra, hogy Adama majd eldönti (Õ a vice-admiral; de csak ülhessek le megint játszani, utoléri a rangját <#eplus2>)

Köszönet Neked is és Amaronak is.
No, így már világosabb.Egész jól hangzik így már... 😊

KáZé
😄 köszi!

Maradj életben.
Próbálj minél több pénzt szerezni.
Óvakodj az ufóktól.
Olvass bele a fórum elejébe legalább pár oldalt.
KáZé
megcsináltam én is a játéket, de iszonyat bonyolult😄 Mi lenne itt a lényeg ? csak röviden?!

huh ennek örülök, meg fogom próbálni az out of sector XI védelmet, ha lesz 4-5 M6-osom erre a célra. 😊
nem hiszem hogy jobban harcolnának a hajók, sõt, az alacsonyabb rangúak meg a gyenge pilóták biztos le is vannak butítva.

A lényeg egyrészt, hogy van egy fejlõdõ flottád.

Amikor a captain rangot eléria legjobb tiszted, rá lehet bízni egy csomó hajót, és megadni hogy milyen szektorokra vigyázzon. Teljesen önállóan úgy próbálja meg megoldani - a vezetõi képességeitõl függõen - hogy veszteség nélkül eltüntessen minden fenyegetést.

Ha a védett zónákba téved egy kereskedõ hajód, küld hajókat akik követik, amíg nincs fontosabb dolguk.

Csoportokba rendezi a flottát, õrjárat útvonalakhoz rendeli a csoportokat, stb.

Én azért tettem fel, mert egy feelinges script, alapvetõen nem lesz tõle semmi jobb harcos vagy akármi. Viszont az, hogy önállóan megvédi a szektorokat, ha elég hajót adsz, az csökkentheti a lelõtt kereskedõhajók okozta veszteséget.
BEAST
😮

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Amaro
A legutolsótól visszafelé 😊

KáZé
mi a dátuma a hozzászólásnak ahonnan a kitárgyalás kezdõdik?

Amaro
Ezt a témát sikerült kitárgyalni a portálon. Lépj be, fórum, tippek-trükkök rovat. Lépésrõl lépésre végigmentünk a Daemon-os megoldáson.

Amaro
Tiszteket nevelhetsz ki, akik leveszik válladról a flottavezérlés súlyos gondját 😊 Egy százados már pl egy M6-ból csapásmérõ/védekezõ feladatokat irányíthat az alá beosztott vadászokkkal - automatikusan. Alapban: megadod neki a szektorokat, amikért felel, itt õrjáratokat szervez, ha UT-d lép be, védelmet küld neki, ha invázió van, összekapja csapatait, és védekezik, ha szúrja a szemét egy kalózbázis, eltünteti (ehhez azért már jobb egy M2/M1 vezér) - ez csak néhány példa... Admirálist beültethetsz egy M1-be, korlátlan számú vadászt adhatsz alá. Vice-admirálisom van, TL-ben, 50 vadásszal, nagyon jó buli - lenne, ha lenne idõm játszani.

KáZé
kipróbáltam úgy is, hogy kihúztam az összes cd-dvd meghajtómból az ide kábelt és a tápkábelt is, valamint daemon tools-t disableztem, patchet feltettem a játékra, de ez még így sem megy!! mit csináljak?

Amaro
Nem jön be? Szerintem megy az, max rossz linket használtál. A pontos cím üzenetem láblécében.

KáZé
hi all! kikapcsoltam az összes cdmeghajtót, amit emuláltam azt is, aztán ezzel aprogrammal nyomtam hogy disable node meg disable cd és mikor indítom a játékot ugyanúgy ugat, hogy szar! mit tegyek?

Mire jó ez az egész?Jobban harcolnak a hajók? Vagy minek? Mert jól hangzik, de mi érteleme van ennek a scriptnek?
Ha magas rangúak, átrakhatom M1-be vagy M2-be?

Nem, beleszámítja azt is amit saját hajóid lõnek le, ezért ez egy dicséretes dolog!

Nem nagyon kell leírás, én bementem a Mambáért, de nem egyenesen érte, hanem fölé kb 3-4 km-re. Utána oldalazva közeledtem hozzá. Persze salvage insurance nem árt elõtte 2-3 db. Aztán mikor 200-300-re voltam akkor eject és közelebb kúszva claim.
3-ik próbálkozásra sikerült. Arra kell figyelni, hogy 10-12 km-en belül ne legye n kalóz, mert ha kiszállsza hajóból, akkor elindulnak feléd és ha sietni kell, akkor biztos elrontod...

Amúgy tegnap kinyírtam csak úgy egy Xenon P-t a Mambával. Mivel még nem kaptam Xenon küldit, kipróbáltam megy-e :-)
Amúgy ranghoz kötött a Xenon küldi, vagy tök véletlenszerû? Xenon szektorok melletiben érdemes keresgélni a BBSeken?

Ja, és az UT-k jobban jövdelmeznek, mint a komplexek. Igaz kell hozzá lóvé, hogy tudjanak vásárolni, de 1-2 milkó elég. 3 UT többet hoz a konyhára,mint a 3 M-SPP, 5 M-Cattle Ranch, 2 L-Meatsteak, 1 L Silicon mine, 5 M-Crystal Fab komplex.
Kiszámoltam, hogy egy UT kb. 2-3 milkó, míg egy ilyen komplex 50 milkó. Ja és csak 600-700ezret hoz óránként.

Közvélemény kutatás!!!!
Kinek mennyit mutat a játék idõ? Nekem 8 nap és 15:54.
Amúgy nincs egy valamirevaló leírás sem ebben a témában csak hivatkozások, pl. Amaro oldalára, ami nekem pl. nem jön be. 😞
szívesen. 😊
ja, lehet látni a harci tapasztalatukat a srácoknak.
Command Console / other commands / create report vagy valami hasonló. Ekko üzenetben megkapod a pilóta leírását.
Van vezetõi tapasztalata: LEadership efficiency
és combat skillje. azt hiszem combat skill 10-nél, 25-,nél és 50-nél lépnek szintet, szóval menet közben is lehet látni, egy patrolból mennyit tanultak.

A Trouble Makerek (bajkeverõ) nagyon rosszak, nekem van egy trouble makerem, aki 5-6 patrol alatt nem lépett egy szintet sem. Átküldtm egy xenon sectoron <#violent> és túlélte a majom <#ijedt> valami 20% hullal. azóta ott pihen egy eq dockban. Csatáztatni nem fogom, de nem is bántom, megérdemli, ha túlélte. 😊 Leszázalékolt közlegény. 😊

Kitaláltam egy elnevezési rendszert is, hogy a patrolokat átlássam. Minden hajó ilyen nevet kap:

CPP - Patrolkód - sorszám ()

Pl.
CPP - A - 1

három darab A jelû hajó van, ezek egy csapatban patroloznak.

Ha elérte a tiszti státuszt, akkor kitüntetem, kiírom a nevét a hajóra, és ha van spéci tulajdonsága, azt is
CPP - BB - 1 - Andy Vickers, Lt - M4 *GP*

A BB jelû osztag vezetõje, Liteuteant rangban, M4-es hajóban, Gifted Pilot.

Ha rangot lép, akkor átteszem másik hajóba, átírom a nevét, esetleg más beoszotttakat rendelek alá, mert valószínûleg addigra azok is legalább a Lt. szintet elérték.

CPP - CC - Andy Vickers, Cmd - M3 - *GP*

Elég sokat segít ez a rendszer, amikor 25 hajó gyakorlatozik egy szektorban.

A neveket meg csak azért írom ki a tiszteknél, mert az õ fejlõdésüket figyelem, az elsõ három kapitányom nevét és a legmagasabb rangú többi nevét fejbõl tudom, és figyelem a fejlõdésüket.

Pl. egy born leader vezetési skillje kb 10x olyan gyorsan megy felfelé mint a harci skillje.

Na, kisregény over, megyek ebédelni. 😊
BEAST
nagyon szépen köszönöm 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

In/game két óra egy patrol. seta10-en 12 perc.

Attól függõen, hogy milyen személyiségû a pilóta, gyorsabban ill. lassabban lép szintet.
A jobbak 2 õrjárat után meglépik az elsõ szintet. (Ensign -> Liteuteant)
Ezután a tehetségesebbje további 2-3 õrjárat után Commander lesz. Nekem volt benne pár csata is. Nagyon sok XP-t ad nekik, ha ledarálnak 1-2 kiseb kalózhajót.

A Commandereket már csak idegen szektorokban lehet továbbfejleszteni.

Három fullra felszerelt M3-ba betettem a commandereket, és kb 3 patrolnyi idõ alatt meglett az elsõ Captain, a 4. végére mindhárom captain lett, viszont itt már végig harcoltak, darálták le a 3 fõs kalóz csapatokat.
Egyszer kellett visszatöltenem. 2 nova + 2 M4 kalóz szétszedte õket.
Visszatöltés után besegítettem kicsit, mass driverrel lezúztam a novákat minimális hull-ra, aztán elugrottam a szektorból, hadd arassák le õk az XP-t.

Az M5-M4 hadra viszont nagyon vigyázni kell, ott rendszeresen mentek és ha beszabadul egy falcon közéjük, azonnal ugrok, és rakéták, overkill, mert nagyon veszélyesek.
Volt, hogy egy szóló falcon szétszedett több mint 12 m4-m5 hajómat, vissza is töltöttem.

Nekem ez jött be, hogy vigyázok rájuk.

A captain rang elérésével bekapcsolható a task force, amivel összeállítasz egy sereget a captain irányítása alatt, megmondod, milyen 5 szektorba tehetik be a lábukat.
Tréning osztagnál ez az 5 szektor 1 is lehet, 5x uazt a szektort kell választani.

Ekkor a parancsnok az M5-ösöket védi, csak felderít velük, a többiekkel pedig megtámadja az ellenfelet, méghozzá annyi hajóval, hogy tuti nyerje a csatát.

Majd ez tesztelem ma este, mert errõl én is csak olvastam még.

Célszerû belézertornyozni is a tréning zónákat:idõt nyersz vele, ha menteni kell a csirkéket.
Harc nélkül is tûrhetõen gyorsan fejlõdnek a kicsik, olcsóbb így csinálni. Így is eleget kell mikrózni azzal, hogy pakolod õket jobb hajókba.
Ensign M5, Lt. M4, Commander M3, Captain M6/TL/M1 , ha jól emlékszem.

A commander szint feletti tréning már nem olyan vészes, mert 3 állig felfegyverzett M3 out of sector csatában elég zúzós tud lenni. ÉS persze nekem commander szintre olyan pilóták jutottak el elõször, akik ilyen pozitív jegyekkel bírnak, mint Very Tough (igen kemény), Gifted Pilot (tehetséges pilóta), stb. Jól harcolnak.

A mikrózásnak pedig remélhetõleg véget vet a task force, bár új hajóba nem fogja a vezír átültetni a srácokat, már csak azért sem, mert a task forceba csak CPP-s hajót lehet betenni. Viszont nem kell a patrolokkal foglalkozni.

Ja, amikor csak M5-öseim voltak, azaz amikor elkezdtem az egészet, minden patrol mellé odatettem kézzel protect módban egy M5-öst, vagy 2-3 M4.est. Ezzel is csak több idõt adsz magadnak, ha egy pirate nova vagy falcon beszabadul a csirkeólba. 😊
Köszi, akkor veszem a fáradtságot, mintha láttam volna hogy volt errol szó, csak nem voltam biztos abban hogy kimeríto válasz is van. De akkor visszaolvasok. 😊
lassan én is felrakom ezt a compat pilot scriptet, már van elég vadászgépem (kb 40)

BEAST
kb mennyi idõ/járörözés amíg szintet lépnek az ensignek? ... mert ha békés szektorba pakolom õket akkor semmi sem történik , vagy lehet nem vettem észre , ha The Hole , The Wall , Presidents End trioba akkor a buzzard/harrier/falcon/nova kalózok leverik õket

Na, összejött az elsõ Captain rangú Combat Pilot-om.
Pontosabban az elsõ három, mert az elsõ három commandert küldtem ki egy kalóz zónában vadászgatni, és egy félóra eltéréssel , de mindháromnak meglett a captain rang.

A Task Force-ot még nem próbáltam ki. Viszont bepakoltam az össszes M3/M4 Combat Pilot-ot az elephantomba, és megtámadtam egy kalóz bázist.

In sector módban, azaz hogy én is néztem, a kis hajók szépen egyesével nekimentek a kalózbázisnak és elfogytak.

Out of Sector módban, azaz másik szektorból távvezérléssel 3 perc alatt szétkapták a bázist, veszteség nélkül.

Nem vagyok elégedett ezzel az ütközésvédelemmel. A Combat pilot tréning zónákban sem szabad sok idõt töltenem, mert a kis M5-ösök minden szir sz.rnak nekimennek. Viszont néha beszabadul közéjük egy Falcon falka, és azokat ki kell rakétázni, mert az M4-M5 tanulókat nagyon gyorsan szétszedik.
Sikerült...jó pár embernek. Nekem mondjuk pont nem, de részletkérdés. Vagy 1 tucat bejegyzés foglalkozott már ezzel korábban. Vedd a fáradtságot és olvasd el a korábbi bejegyzéseket. Többen leírták,h pontosan hogy kell megközelítened. Tudom-tudom rengeteget kellene már olvasni, de én is végigolvastam és mindenre választ kaptam. Köztük arra is,h lehetett volna kihozni onnan a Mamba-t (ugyanis én nem tudtam,h ott van 1 hajó és még a játék elején szétlõttem a mine-okat. Késõbb olvastam,h azok miért voltak ott de én már nem kezdtem újra emiatt a gémet).
Hali !

SPOILER

Ismételten kérdem, hátha valakinek beugrik. Biztos sokan nem szaroznak ilyen piti ügyekkel, de sikerült valakinek a CEO's Doubt-tól délre levo szektorban kihozni a Mamba Raider-t a Squash Mine-ok közül ? Az a szektor ahol van egy Pirate Anarchy Port.

A Mamba körül, nagyon közel van vagy 4 SM, amelyek elég k6zel vannak hozza meg egymáshoz ahhoz hogy ha bármleyiket szétlövöm, mind felrobban, a hajóval együtt.
Amúgy ez egy kemény szektor egy magányos Nová-nak. Sorozatban jönnek, Falcon Vanguard, Buzzard, Harrier, Nova csoportok, ha nem a kijelölt úton haladsz, aknára is futhatsz, sötét van, tele van aszteroidával, emiatt a játék is belassul néha.
Nekem 3 szektorban is járöröznek, ezzel a parancsal vadászaim kb 2 hete, soha nem mentek még át másik szektorba. Igaz abban a szektorban is van szatelitem amiben járõröznek.

Hááááátttt.....
Ugye ez nem szektorspecifikus command, tehát gondolom azt csinálja, hogy megnézi, melyik szektorban van ellenség és elindul oda. Nem lehetséges hogy a parancs kiadásakor csak abban a szektorban látsz piros hajókat ahol az a 8 szatellit van?

Ez nem ürrepülõs szimulátor, az ehhez képest semmi, ez 1 Univerzum szimulátor, amiben külömbözõ fajok, külömbözõ ürhajóit is irányithatod.
Meg gyárakat építhetsz, kereskedhetsz, háboruhatsz, meggazdagothatsz stb.......
ja és itthon (MO) kereskedelmi forgalomban nem kapható.
De megszerezni meg lehet <#vigyor3>

És honnan lehet hozzájutni 😄
Sziasztok. Ez tényleg egy ûrrepülõs szimulátor? Mikori játék?
BEAST
tényleg jó ez a Combat Pilots Project , igaz elég hamar halnak a kis M5-k de már ígyis nagyon hasznos...

...más , feltettem egy race invasions mode nevû dolgot ami elsõre elég jól hangzott , miszerint a birodalmak egymást is fogják írtani , de nekem valószínûleg ettõl megbolondultak a reputáció kijelzõim ... kaptam egy üzenetet hogy az Argon flotta segítséget kér a Paranid határnál , odamentem , de egy marék Centaurt meg Titant találtam , gondolom már végeztek ... de egyszercsak elkezdtem özönleni ha "megtámadták egy hajódat" meg a "reputációt vesztettél" üzenetek ... körbelestem és minden járõrözõ hajóm megtámadta a paranid hajókat , pár perc alatt én lettem az abszolút gonosz ... közben jópár helyen mentettem mert elösször nem érdekelt hogy kik és mit támadnak ... elkezdtem minden hajómon friendnek állítani a paranidokat , erre jön az üzenet hogy az Argon flottát megtámadták a Teladik ... nem érdekelt folytattam a hajók buzerálását , erre üzenet "reputációt vesztettem" de most a Teladikkal ... persze egy mentésem sem volt már az addon elöttrõl , szal start new game 😮 ... nem baj legközelebb nem másolgatok mindenféle hülyeséget össze-vissza :Ð ... most custom game-ben kezdtem , nincs túl sok kedvem a storyline "ügyességi" hülyeségeihez 😊

Szerintetek mitõl vagy, hogy amikor kiadom a centauromnak a parancsot, hogy attack all enemy, akkor elindul (jump nélkül) egy messzi szektorba, (abba ahol elõször pakoltam ki a discoval 8 satelittet scriptbõl)

<#zavart2>

nekem ezek a scriptek vannak fenn:

Station Trader
Complex Manager

Combat Pilots Project
Combat Pilots Task Force
XAI Corp. Fleet Support Software

Az elsõ kettõ gyönyörûen kiegészíti egymást, bár bonyolult komplexumok néha leállnak így is.

Az utolsó három is jónak tûnik együtt, a task forceot még nem tudtam tesztelni, mert nincs captain rangú pilótám.

A fleet supportban az nagyon ütõs, hogy veszek mondjuk 10 db. paranid M5-öt, pilótaképzõ hajónak. Viszont nincs rendesen felszerelve egyik sem, mert csak S-est lehetett kapni a shipyardon.
Telepakolok egy TS-t 1MJ pajzsokkal és IRE fegyverekkel, és megmondom neki a XAI fleet support paranccsal, hogy ezt a hajócsoportot lássa el X pajzzal és Y fegyverrel. A transporter deveice-t használva mindet megpakolja, és szól ha kész.

Ha közben elfogy a pajzs, vagy a fegyver, elugrik, és vesz. teljesen korrekt script.
Na azt nem tom, mert én mindig 1 szál magamban Centaurral irtom õket. De valószínú úgy van ahogy irtad.

ehhe de nagy kár, pedig számítottam rá, hogy közelebb visz egy M1-hez ha lepusztítok pár kalózbázist a flottámmal...

XI küldetéseknél csak azok a xenon hajók számítanak bele a profitomba, amiket én magam irtok ki igaz? Hiába állítanám be a flottámat, hogy irtsák az ellenfelet, nem járna érte semmi plusz igaz?
Én úgy láttam, hogy a kalóz bázisok szétlövéséért nem jár repultáció növekedés. A harci rang valamennyit emelkedik oszt kész.

Nekem a CPP nem akar mûködni, egyszerûen eltünek a piloták a gépekrõl, vagy meg se jelennek rájuk, kiperkálom a lóvét értük és kész. Most úgy állok, hogy két Argon Discoveryn van, de többet az istennek se tudok begyûjteni.

Pedig nagyon tetszene a dolog.
Gyanítom, hogy egy másik scriptel összeveszik, vagy a jóég tudja...
remélhetõleg nemsokára szolgálhatok némi leírással a Combat Pilots Task Force gyakorlati használhatóságáról.

Most ott tartok, hogy a sima CPP (Combat Pilots Project) scripttel nevelgetek minál magasabb szintû pilótákat.

Captain szintû pilótától kezdve lesz használható a CP Task Force script.
Itt flottákat lehet rábízni a kapitányokra. Ezek aztán önállóan védenek területeket, képezik az újoncokat a magasabb rangok felé. Õrjáratokat szerveznek, és ha ellenséget találnak, támadásokat indítanak ellene.

Személyiségi jegyeket rendelnek az egyes pilótákhoz. Ezek valamennyire számítanak is a játékban. Pl egy bajkeverõ pilóta lassan fejlõdik, míg a tehetségesebbek gyorsabban. külön van vezetõi és harci tapasztalat. Vannak, akik vezetésben nagyon jók, de harcban nem, és fordítva.

Pl. a well connected (alvilági kapcsolatok) commanderem idõnként nekivezeti az õrjáratát olyan kalóz csapatoknak, amik nem látszanak a radaron! Azaz olyan ellenségekrõl is tudomást szerez idõnként, akiket egyébként nem lehet látni.

Kellemes script, feldobta nekem a játékot. Leálltam a gyárépítéssel, most azzal makkolok, hogy egy CPP flottát összehozzak, és elkezdem a kalóz bázisokat legyúrni.

Errõl van valakinek tapasztalata? megéri a kalóz bázisokat irtani? kapok érte jó sok reputáció pontot? Újra termelõdnek, vagy ha teljesen kiirtom õket akkor kevesebb kalóz lesz az univerzumban?
Oksa, megnézem, habár eddig egyetlen scriptet sem próbáltam ki, nem vagyok híve...
Ha ennek van értelme vagy jól mûködik, akkor jelentkezek róla.

Amaro
A flottát tényleg önálóbbá lehetne tenni - mondjuk a Combat Pilot scripttel 😄 Valaki nyúzza már meg, akinek van nagyobb flottája, több mint egy hete nem volt idõm játszani, azóta meg már új verziók vannak a scriptekbõl.
A Phoenix-ed meg biztos ütközött az mindeddig ismeretlen Xenon M0-al <#bdead>

Igen.Azok a csúnya aggresszív állomások 😊
Namost, ez egy tök üres szektor, sem egy aszterodia, sem egy állomás, sem semmi.Ott álltam mellette sokáig és néztem ahogy küzd.Aztán meguntam és magára hagytam, majd jött az ominózus üzenet.
Lehet, hogy a kapitány felrobbant mérgében, mert otthagytam és a robbanása a hajót is elvitte...<#vigyor>

Nekem a bérelt TL csinált ilyet. Ha jól emlékszem, lefejelte a csillagkaput.

Gyárilag nincs ilyen lehetõség. Az owned ships állomások esetén azt jelenti, hogy az állomáshoz milyen hajók vannak hozzárendelve, de ezek nem mûködnek együtt flottaként.

Van viszont "nemhivatalos" mod/script, ami azt csinálja amit szeretnél. Olvass visszább, ketten forditottuk a Combat Pilot Projekt névre hallgató modcsomag használiati utasitását....

ja, én is kapok idõnként az SF-ekrõl üzeneteket, hogy ebben és ebben a szektorban elpusztult,de hogy mi okozta, nem írja ki. Rakétára gyanakszom.