X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azé raktam ki a képet hogy lássátok mirõl akarok én itt érdeklõdni :)
Szóval a "kristály visszaszerzés" után nem harcoltam többet, hanem elmentem egy sort kereskedni. Meg is lett az eredménye összejött egy kis lé kb 2 milla. Na most gondoltam ha már van ennyi lém vennék valami gyárat de egyik Shipyard-on se tudok. A Teladikkal lehetek a legjobban mert nálluk jó sokat fuvaroltam. A kérdésem az lenne( csak eljutok idáig is), hogy milyen rangom kéne hogy legyen a vásárláshoz? Vadásznom kéne vagy még szállítgatni? És esetleg milyen gyárral és hol kéne kezdeni?
Ja egy bónusz kérdés : A produkt finder scriptet hogy kell használni? Tõllem mindig input numbereket kér? Beírni nem tok nevet csak számot, arra meg azt mondja, hogy ilyet nem gyárt senki.
A segítséget elõlre is köszönöm!a kép
Ezek szerint nem csak én preferáltam a teljes szabadságot. :)
az argonoknál 86% körül hiányzik, a többienél kis szórással átlagosan 150% körül áll a dolog.
Ez nem is a küldetéseknek köszönhetõ, hanem a gyáraimnak: a gyáraim felét argon területre tettem le. Az automata kereskedõhajók is nyomják felfelé szépen lassan a reputációmat, meghozzá azt a fajt, ahol a kereskedelem történik.
Pl. a paranidoknál úgy léptem az utolsó repi szintet, hogy a környékén nem voltam paranid szektornak. A Soja Husk üzemem ellátja a környéket kajával, és folyamatos kereskedelmet jelent Paranid Prime környékén.
Most már csak nem-argon szektorokban építkezem.
Amivel el vagyok maradva, az a fegyvergyártás. A következõ lépés az kell, hogy legyen, hogy felépítem a fegyvergyár-láncokat, de bányáktól kezdve akarom õket összerakni, hogy a már kész rendszeres profitomat ne csapolja meg nagyon.
A kereskedõhajókkal kapcsolatban tettem egy felfedezést.
Caimanokat használok, de volt néhány mercurym , és vettem is párat, hogy a kisebb, gyorsabb hajók kiegészítsék a kereskedelmet.
Mostanra az összes mercury megpusztult valahogy, pedig volt abból is vagy 10. Egyiket kalózok szedték le, másiknak elfogyott az EC, és jó ötletnek tûnt egy Xenon-szektoron át elmenni bevásárolni.
Caiman viszont alig pusztult el 1-2, még az elsõ is megvan. Mostantól nem is veszek mást, csak Caiman Super Freightert.
Honnan tudnám ezt a játékot eredetiben megvenni, mert magyar üzletekben nem látom.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Elsõ nap egy óra múlva meguntam az ugrándozó J-t és inkább elugrottam a gyáraimat állítgatni és újakat telepíteni.
Kedvenc jelenetem tegnap este volt, amikor Ianamus Zura-ban épp egy SPP XL-t állítgatok, hogy feng shui szempontokból is kellemesen csillanjon meg rajta a nap fénye, ahogy bezónázok a szektorba.
A kapun egyszer csak bekocog egy Xenon P. Na, feng shuinak lõttek, leteszem a gyárat ahogy be volt állítva, ráfordulok a P-re és szíjjellövöm.
Ekkor bazi nagy fehér villanás, és megjelenik mellettem egy barátságos Xenon J. A hangárból kiröppen néhány L és M, és nekiesnek a TL-emnek és nekem. J fehér villanásban balra el.
Hát ezek nem normálisak, azt hittem Getsu Funét akarják meghódítani.
Többet nem fordult elõ az incidens.
Csináltam küldetéseket, építettem még egy Nostrop Oil ellátó központot (Teladi Oil Bar) Merchants Heaven-be, mert állt az összes gyár olajhiány miatt.
Nézem Getsu Funét, ugyanúgy állnak benne a Xenon L-ek mint rgy napja.
Végül beugrottam, és még egy órán át irtottam az L-eket. Teszteltem a firestorm, tempest, silkworm missilet.
A végén a J véletlenül kb 1.5 km-re a mercurymtól ugrott be, és tele volt a lézer energiám.
Az összes pajzsát sikerült lelõni egy sorozattal, utána gyorsan 3 thunderboltot beleengedtem és faltörõ kos módszerrel kivégeztem, mielõtt el tudott volna ugrani.
19 milliót kaptam érte.
Rakéta tesztek eredménye:
Silkworm, thunderbolt, tempest
N ellen lassú mind, általában nem találják el csak kerülgetik
M ellen mind halálos, egy rakéta elég
L:
Silkwormból 3
Thunderbolt 2, vagy ha 80% alatt van a pajzsa 1 is elég
Tempest 2, vagy ha 80% alatt van a pajzsa 1 is elég
A tempest jóval drágább, mit a thunderbolt. A különbség azért van, mert ha a tempest célpontja meghal, mielõtt a rakéta célba ér, a tempest automatikusan keres egy másik célpontot.
85% argon reputáció kell még a titánig! :) Elsõ leszek, aki a story végigcsinálása nélkül eléri a titánt? :)
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Mondtátok hogy ha valamelyik egységnek valami nem oké az tájékoztat. nekem pl simán hallgatott a gyáram mikor kifogyott belõle a cumó, nem kaptam visszajelzést. Sõt jobban belegondolva semmitõl se kaptam még :D
Ezt is be kell állítani valahol?
A mineral szkennert csak teherhajóra tudom feltenni? Mert asszem fennvan az a szkript ami szkennneli az meteorokat, rááldoznék egy olcsóbb hajót.
A STATION TRADER egy remek szkript, prímán mûködik, köcce a helpet. Jah mégegy, ilyen küldetéseket hol tudok elvállalni? Bár a buster ehhez eléggé karcsúcska, bár egy Falcont sikerült vele hidegre tenni egy M5-tel együtt, de két NOVA hülyét csinált belõlem :D
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Sajnos a BHEPT hamar leszívja az akksit... :-D
http://a-zcomp.eu/
1. 3 Bhept
2. 2 Apac
3. 6 Bhept
4. full
tornyokban Apac
igy nekem mindenre alkalmas a Centaur, m5 ellen a 2., m4 m3 ellen 1. nagyobb hajók ellen 3. vagy 4. fegyverzetet használom
<#wave>#wave>
Ja, kipróbáltam a centauron a BHEPT-et. Siralmas. Mass driver az igazi, ráadásul a Hept nagyon gyorsan leszedi az energiát...
Az Odysseus meg kifejezetten vadász ellen való a PSG miatt.Persze ha PPC-vel szereled fel, akkor jó csatahajók ellen is.
A Phoenix-el csak két gondom van.Az egyik amit már mondtam, hogy nagyon lassú (max.40), bár ez sem egy nagy hiba, a másik, hogy nem tudtam eddig egyszer sem kimenni vele normálisan egy kapun, mert olyan nagy a szerencsétlen, hogy nehezen fér ki egy ugrókapun és mindig nekimegyek. Nagyon ki van centizve a dolog.
Ja, L, M és N ellen kitûnõ. Megkaptam az elsõ Xenon küldimet én is BlackHoleSun-ban. 22 hajót nyírtam ki és 1,2 milkó jött érte. Csak LMN volt benne.
Egyébként a Mambával élvezetesebb volt a gyilok. Lehet, hogy ha már ezek a hajók ilyen nehezen mozognak, akkor inkább Titánra váltok, mert jól felszerelve nem kell pörögni, csak bezsebelni a lét...
Elõbb-utóbb eljutsz egy ilyen hajóig.Legelsõ feladat a sztori végigjátszása, amitõl rangod oly' magasra szökken, hogy meg tudod venni a Titánt és/vagy a Colossust.
Második a kellõ pénzmennyiség összeszedése.Erre én a kereskedelmet/gyártást, tehát a legális(abb) felét választottam.Természetsen nem maradhat el a rablás/foglalás/küldetések/Xenon hajók zúzása és rakományuk "kölcsönbe vétele" <#vigyor>#vigyor>
Az élelmiszer/energia/nyersanyag a legjobb szerintem.Én nagyon sokat keresek vele a mai napig is, mivel abból sosem elég.Aztán lehet fegyverkezni...
Több száz órát töltöttem el egy szar Mercury-ban, amikor már a többiek M3-as vadászokkal zúztak.Én meg akkor irígykedtem.Csak sajnáltam és valljuk be most is kicsit sajnálom a 2-3 millát egy M3-ért, amibõl gyára(ka)t lehet venni.
Tudod milyen érzés volt amikor megvettem az elsõ iagzi csatahajómat? (Colossus)
Majd' kiugrottam a bõrõmbõl örömömben!Olyan extázisban voltam, hogy az nem igaz.Mégpedig azért, mert több száz óra játék volt már mögöttem, szemkifolyásig nyomtam többször, remélve hogy találok ellenfelet, hogy egy-két ku*va százalékkal feljebb nyomjam rangomat.
Az igazság, hogy kicsit eltévelyedtem tegnap, mert ugyan tényleg le akartam írni a flottát (átvitt értelemben), csak olyan kellemes pár órát töltöttem el ismételten, hogy belefeledkeztem eme igéretembe.
Történt ugyanis, hogy takarítás közben (persze nem a szobámat és nem is polcaimat törölgettem), amely a Xenon 598-at illetve a Xenon 534-et érintette rájöttem, hogy az említett eltünedezõ objektumok közül a hajókat nem érinti.Azok szépen ott maradnak, bármikor késõbb el tudom foglalni.
Próbáltam teljesen kitisztítani a szektort, ami végülis lehetséges, csak el kell torlaszolni a ki és bevezetõ kapukat, magyarán blokád alá kell venni, különben szépen megindul a vándorlás.
De ami még mindig a legjobban bejön - ahogy a múltkor is említettem - hogy a baráti hajók azonnal kezdik ellepni a szektort.Habár nem nekik takarítom ki, hagyok egy-két tucat vadászt hadd küzdjenek õk is.
1. Hogyan tudom megadni a hajóimnak, hogy védjék a gyáraimat. Hiába állítom be nekik a Home Base-t, a protect menüben továbbra is csak hajók szerepelnek, nem tudom kiválasztani a gyárat v. complexet.
2. A President Endben nagyon bejött a Space Fuel Complexem. Pár tipp, hogy hova telepítsek még hasonló "illegális" complexet, ahol nem támadják állandóan?
Apropó, milyen fegyvereket tegyek rá? MD & BHEPT párosítás a jó, vagy PPC-t is? Még a BPAC is jó, mert nagyon gyors.
Eltöprengtem egy pillanatra, hogy milyen távolinak tûnt, hogy Centaurom legyen és lám megvan. <#idiota>#idiota>
Itt az ideje, hogy kicsit írtsam az ellent...
Meg kirakosgatom az szateliteket oda, ahová nem jutott még.<#bohoc>#bohoc>
Tiszta havaj minden! Eddig is élveztem, de most még inkább fogom !!!!<#violent>#violent>
2 óra SETA!!! <#vigyor5>#vigyor5>
kisviku még csak az m1-m2 tulajdonait írja össze. Azon gondolkodik, hogy beírja a 23-ik m1-et is...<#zavart2>#zavart2>
Már kezdtem megörölni, hogy 130 gyáram van, de létszám után csak a fele volt...
Nekem is az jutott eszembe, h biztos nem ért még a végére a számolásnak. Szerintem elég ha õ csak százassával számolgatja a vadászokat és tucatszámra a nagyobbakat... :D
Remélem az adv. satellite-ket nem számolja bele senki, mert akkor nekem is hozzá jönne még v. 120 "hajó" :)
1 Centaur (friss beszerzés, még nem is láttam)
1 Mamba raider
2 Nova
1 Buster
4 UT Caiman
4 UT Mercury
3 Gyárhoz kötött Mercury
4 M-SPP
5 M-CrystalFab
6 M-Argnu Beef Gyár
3 L-Meatsteak Cahoony
1 L-Silicon Mine
1 L-Bofu
És most 12 milkó zsebpénz, az UT-k kb. 2 milkót, a gyárak, komplexek Kb. 1 milkót hoznak óránként.
Írtani még keveset írtottam inkább az elõbb pénz aztán gyilok híve vagyok.
143 szektort láttam már, és 8-23:30 az idõ nálam.
Station tradert, Product Findert használom scriptek közül.
ÉS MÁR CSAK 2 % válasz el, hogy TITÁNT vehessek!!!<#zavart1>#zavart1>
Ez olyan, mint pl a Stronghold 2-nél, ahol nagyon sok hangeffekt van, fel is rakja a gép, külön meghallgathatod, csak éppen magában a játékban "felejti el" lejátszani.
Más.Látom jön mindenki a kinek mije van címû történettel.Kis türelmet és mindjárt leírom én is...