X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
a pajzsot természetesen úgy értettem, hogy ha maximálisan feltehetõ 3, akkor annyit rakok fel, feleslegesen nem cipelek magammal 5-öt. az argon buster-re 3-at tudtam felrakni, a Discover-re is annyit lehet feltenni, de annak még nem tudtam megvenni, mert valszeg kicsi volt a repum vagy nemtom.
The Matrix has you...
Az oldalazás lehetséges és eleve beépített lehetõség. A jó öreg W-A-S-D billentyûkkel megy. Ezekkel fel-balra-le-jobbra lehet elmozdulni. Nem éppen gyors mozgást biztosít, de vadászoknál elég jól lehet vele játszogatni. Nagyobb hajóknál már nem annyira jó.
Az ércfejtõhöz azért nem árt némi egyéb dolog sem. Többek között ha jól emlékszem szükséges nekik kaja, ruházat meg energiacella is hogy egyáltalán mûködjön. Szóval be kell majd állítani egy hajót arra, hogy beszerezze az állomásnak a mûködéshez szükséges anyagokat, míg egy másikat arra, hogy eladja. Ki kell adni nekik parancsba hogy home base legyen a bázis, majd beállítani nekik a trade parancsokban a megfelelõ értékeket.
Meg aztán az állomásnál is be kell állítani, hogy mennyiért adod a cuccot, mennyiért veszed az alapanyagokat, idegenek is kereskedhessenek vagy sem, mennyi pénze lehet az állomásnak, milyen messze mehetnek a hajók amiket hozzá rendeltél, szóval jó macerás szerintem. Sokkal egyszerûbb a sector-universe trader hajók használata. Kevesebb nyûg, gyorsabb pénzhozam.
Az állomások telepítéséhez kell egy TL hajó valóban. Ha az bedokkolt a hajógyárba (shipyard) ahonnan vásárolni akarjuk az állomást, csak akkor tudjuk megvenni. De nem kell ezért ilyen hajót vásárolni. Minden faj belsõ szektoraiban van felbérehetõ TL hajó. Csak kapcsolatba kell lépni a kapitányával és megkérni hogy dokkoljon be valahova és szállítson neked. Elmondja mennyiért csinálja a dolgot. Bedokkol te vásárolsz, majd szólsz a hajó kapitányának, hogy kövessen vagy egy általad kijelölt koordinátára menjen. Ha odaért a megfelelõ helyre lehet kipakoltatni vele az állomást és kész is vagy.
A kereskedelemhez én meg egyszerûen kiszemeltem a paranid fajt a hajószerzésre. Azért õket, mert a fõ sztoriban úgyis lesz velük gondunk, szóval akkor miért ne az õ hajóikat vegyem el? :-)
Persze nem a saját szektoraikban garázdálkodtam ellenük, hanem másutt. Szereztem így 4 nagy teherhajót (TS super freighter kategóriásokat), majd kettõt eladtam, kettõt felszereltem és beküldtem õket kereskedni. Az egyiket Ore Beltbe, a másikat meg Power Circle-be. Azonnal nekiláttak energiacellákkal üzletelni és dõlt a lé. Egy órán belül visszajött az elsõ hajó Mk3-as Trade Software-ének ára, míg újabb két óra múlva az egyik már el is érte az universal treder minimál rangját (8-as szintû lett a pilóta) és átállítottam sector trade-rõl, universe-re.
Ezalatt én vígan kerestem az orvgyilkos küldetéseket, vadászgattam a kalózokat és gyûjtöttem befelé a széthagyott gépeket. "Gyorsan" gazdaggá váltam. Nõtt a harci rangom és a kereskedelmi is a 2 traderemnek hála.
éppen kérdezni akartam, hogy hol tudom megnézni a reputációt, kösz a választ:)
a pajzsos dologban vitatkoznék, hiszen 3 pajzs mindig jobb, mint 1! szerintem legalábbis.
azt is kérdezni akartam már, hogy lehet "oldalazni" a játékban? mert tök jó lenne úgy lõni a transportereket, akiknek csak hátul van lövegük, hogy oldalról, mellette sodródva az ûrben.
egy hasonló játékban volt ilyen (a neve persze nem ugrik be), ahol lehetett ilyen érdekes manõvereket is csinálni. itt is van ilyesmi, de nem ugyanaz.
ja és a kereskedés a kajával az tényleg iszonyú lassú profit-termeléssel jár, tehát az tényleg marad a sector trade-s hajókra, késõbb.
és még egy utolsó: arra is gondoltam, hogy veszek egy ércfejtõt és kirakom valamelyik aszteroidára, de ahhhoz, meg XL-es rakterû hajóra van szükség ha jól tudom. még valami kell? ja meg onnan el is kell szállítani a cuccot, persze arra jó az a hajó amivel ki lett rakva:)
The Matrix has you...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Eladás meg úgy megy, hogy bemész az állomásra, ott a kereskedelmi képernyõre és ha van olyan árud amit az állomáson megvesznek, akkor kiválasztod azt az állomás listájáról (néz meg hogy egyáltalán van elegendõ kapacitásuk a cuccod átvételére).
Alul ott lesz egy szép téglalap ami a raktered telítettségét jelöli. Ha az adott árut megveszik, akkor kék színû a csík egy része. Ráböksz erre és a balra nyilat nyomva (ezzel pörgeted a mennyiséget) eladod a cuccot. Venni ugyanígy tudsz, csak akkor a jobbra nyilat nyomod. Vagy egyszerûen csak ráböksz a csíkra valahol és eladod a cuccot addig a mennyiségig amíg a csíkon böktél. Ha üres a raktered akkor vagy kétszer ráböksz az árura a vásárlandó cuccnál és akkor amíg pénzed futja addig tölti fel a rakteredet a gép vagy az üres csíkra is bökhetsz valahol és akkor megintcsak a rábökés helyéig tölti fel. A lényeg hogy ezt a bökdösést alul kell végezni az egész eladási ablak aljában.
Ugyanígy piros marad a csík ha nincs elég helyed, vagy a kiszemelt cuc túl nagy méretkategória (S, M, L, XL lehet). Minden hajónál írva van, hogy mekkora méretû berendezéseket tud maximum szállítani. M5 és M4 vadászoknál ez szinte mindig S, nagy ritkán M.
Pajzsot meg felelsleges venni, hacsak le nem lõtték rólad. Minden hajónak megvan alapból a saját pajzsrendszere és meg van adva mennyi és milyen erejû pajzs mehet rá. Ezt a hajó infó menüjében megtalálod (görgess lefelé). Hiába van több vagy nagyobb pajzsod, installálni nem fogja.
A law license a rendfenntartói lehetõség. Ez feljogosít arra, hogy az adott rendszereken áthaladó hajókat scanneld és ha illegális cuccot találsz náluk akkor kinyírd õket vagy legalbbis a cucc kidobását követeld tõlük. Ha kinyírsz egy khaak/kalóz/xeno hajót, akkor pénzt kapsz. M4-ért 500, M3-ért 1000, M6-ért 5000 ha jól emlékszem. Plusz az ilyen ténykedéstõl az adott fajnál gyorsabban nõ a reputációd.
Minden fajnál más a szükséges rang ahhoz, hogy ezt megszerezhessed. Az argonoknál van asszem a legmagasabb rangkövetelmény.
A khaak támadások véletlenszerûek. Van ugyan 5 saját szektoruk, de oda nincs közvetlen út sehonnan. Meg öngyilkosság is lenne odamenni. Elõfordul, hogy a legvédettebb szektorokban is belebotlasz magányos khaak hajókba vagy akár clusterekbe, de ugyanígy elõfordulhat hordozójuk vagy csatahajójuk megjelenése is. Ezek egy pillanat alatt ki tudnak nyírni ha vadászokban ücsörögsz.
Kinyírásukkal az adott fajnál, akinek a területén vagy, jelentõs reputációemelkedést könyvelhetsz el (ezzel persze növekszik a rangod is olykor).
A legjobb biznisz a kajaárusítás és az energi cell adás-vétel. Energy cell mindig mindenhol kell. Meg kell nézni hol veszed olcsón (telített SPP-n) és eladni olyan helyen a gyáraknak ahol hiánycikk (magas az ára, kevés van belõle).
Kaja is mindig kell minden termelõegységben, ami nem ezzel foglalkozik.
Ezek nem nagy hasznot hozó, de folyamatos bevételt generáló dolgok. nagy rakterû hajóval elég sokat lehet így kaszálni.
Ha meg van egy teherhajón Mk 3 Trade software, akkor zavard be sector trade paranccsal egy olyan szektorba ahol sok az SPP és majd õ megoldja a kereskedelmi gondokat és a pénzügyi helyzeted is gyorsan javulni fog.
"Második küldetésnél" meg olvasd el a szöveget vagy figyelj arra amit a csaj magyaráz. Amúgy amirõl írsz az nem a második, hanem legalábbis a negyedik küldetés. A másodikban egy teherhajó hátsó lövészposztján vagy tüzér és csak lõnöd kell.
El fog ugrani az a gép (hadihajó), neked meg után kell ugrani. Egyszerre 4 vadászt zavar rád és mindig miután kinyírtad õket ugranod kell a csaj által megadott koordinátákra. Ott megint csata, majd így tovább 4 alkalommal. Amikor már nem tud ugrani, akkor kinyírod a kísérõvadászait és leszeded a pajzsát, aztán minden oké.
2. rendörségi licenszt vettél (vagy mi) a lényege hogy innentöl pénzt kapsz az adott fajjal ellnséges hajok kilövéséért a szektorukban. (nem ebböl fogsz meggazdagodni :))
3. ugyanaz majdnem mint az 1. pont, tehát megfelelö besorolással veheted meg csak, (nem lehet mindenki rendör se )
4. a Khaak-ok véletlenszerüen jellenek meg (általában clusterek)
egyébként jo biznisz olyan szektorban figyelni ahol irtanak, csak legyen jo nagy forgalom hogy ne téged támadjanak, mondjuk m6 nak már nem jelent gondot a legnagyobb cluster se.
The Matrix has you...
4 napos szabi után újra zaklatlak titeket:)
Nem adom fel, pedig nem biztos, hogy nekem találták ki ezt a játékot:)
Szóval pár órát sikerült jáccanom a gémmel, haladtam is valamit elõre, de még mindig nem tudtam összeszedni az 500ezret, a TSmk3-ra. Jó, közben fejlesztettem a másik gépet is, de hát akkor sem került 400ezerbe! merhogy most 100ezrem van.
megszereztem az egyik teherhajót ami az ûrben "lógott", azzal kereskedem illetve csak kereskednék, mert egyszerûen alig valamit tudok venni, mert a legtöbb cuccot csak kevesebbért tudnám eladni. Olyan jó üzlet pedig, mint ami herrons-ba van, nem nagyon akad (a space fuel-ra gondolok, ami szintén telítõdik egy idõ után, tehát azzal is várni kell).
próbáltam megszerezni is hajót, de vagy a helyi policáj esett nekem vagy túl nagy falatnak bizonyult még két M5-nek is. (vagy én bénáztam :) )
1. az miért van, hogy most már tudtam rakni fegyvert a gépre, de pajzsot még mindig nem? teljesen mindegy melyik rendszerben próbálom, nem tudok venni. pénz persze lenne rá...
2. vettem a teladi-knál egy ilyen law ... licencet. ez azt takarná, hogy ott garázdálkodhatok vagy csak a betoppanó ellenséget ölhetem "büntetlenül"?
3. ugyanilyen licencet az argon-oknál nem tudtam venni, piros csíkkal takarta. ez miért van? ott már megvettem vagy alapból van? akkor miért nem támadhattam meg hajót anélkül, hogy nekem ne esne a rendõrbácsi?
4. találtam olyan helyet, ahol éppen a kha'kik vagy mik garázdálkodtak és szépen szétszórtak pár cuccot, amit össze is szedtem:) ezek véletlenszerûen történnek vagy vannak olyan sectorok, ahova sûrûn betörnek?
The Matrix has you...
Vagy ha ilyened nincs, akkor ûrséta, mint ha el akarnál fogni egy gazdátlan gépet.
Az egész megkeresõsdi kikerülhetõ ha megnyomod az r billentyût és kiválasztod a hajót a listából. Ekkor már legyen bedokkolva az állomásra. Itt konzoljába bemész és trade with station, aztán eladod.
A küldetéseknek a szövegét is elolvasod? Van aminél bizonyos hajótípus esetén kaphatod csak meg a feladatot, van ahol el kell elõbb érned egy rangot. Aztán ha látod a kívánt feladatot, akkor el kell fogadnod. Ha megfelelsz, akkor kapsz itt egy visszaértesítést a dologról és bekerül az egész megegyezés a messages részlegedbe. Itt vissza tudod nézni mi a feladat és mik a feltételek. Ha teljesítetted a melót jön egy üzenet hogy köszi a munkát, a pénz átutalva.
Nem minden állomáson és nem mindig vannak felvehetõ feladatok!
Magát a fegyvert meg szintén a parancsablakban (z) hozod elõ, csak aztán a fegyverek opcióra mész rá nem a parancsokra (egyel mellette van jobbra az ikonja). Itt tudod megadni hogy hol és milyen fegyverek legyenek. Ha van plus fegyvered, ami ráadásul jó is az adott fegyverhelyre, akkor a nyilakkal be tudod állítani. Míg sárga a színe a fegyver nevének, addig nem végleges. Ilyenkor kattints rá a fegyver nevére és installálva is van. Vagy nomj egy Entert.
köszi
Észrevettem hogy gyengébbek nálam, de általában a rakétákkal nem tudok mit kezdeni. Apropó: hogy tudom meghatározni, hogy a Turreten milyen fegyver legyen?Már kerestem de valahogy biztos átsiklottam felette. Mert akkor azt be tudnám rakni, hogy löjje ki a rakétákat.
A Sector Traderhez kell:
- Trade Software MK1 és MK3 (igazság szerint itt nem vagyok benne halál biztos, hogy az MK1 kell-e valójában, de ez úgyis jár a jobb felszereltségû hajókhoz és nem is drága)
Nem kell Trade Software MK2, Best Buy és Best Sell Locator, ez felesleges kiadás.
A Universe Traderhez kell:
- a pilóta elérje a 8-as szintet
- Fight Software MK1 és MK2
- legalább egy darab 25 MJ-os pajzs, vagy a hajó maximálisan fel legyen szerelve olyan pajzsokkal, amilyennel fel lehet.
Nem kell Jumpdrive, bár ajánlott. Ha nem veszed meg, a pilóta egy adott szint elérésénél magától is meg fogja venni, igaz 10%-al drágábban mint amennyiért te vennéd. Idõvel rendelni fog Fighter Drone-t is, hogy meg tudja védeni a hajót támadás esetén, de gyakoribb hogy elugrik egy másik szektorba, vagy bedokkol valahova.
Alapesetben azokban a szektorokban kereskedik, ahol már jártál, tahát nem kell mûholdakkal teleszórni a fél galaxist hogy pénzt hozzon a konyhára. Viszont én használok egy scriptet, amivel meg lehet tiltani hogy bizonyos szektorokba betegye a lábát, és letiltottam a kalóz szektorokat a biztonság kedvéért.
Na röviden ennyi jutott most eszembe, remélem tudtam segíteni egy kicsit.
Valamelyik nap elõfordult az a rikta eset, hogy az egyik Universe traderem üzent, hogy nem tudja eladni az árút. Az üzenetben szerepelt az is, hogy az eddigi ténykedése során 12,5 millió credit hasznot csinált.
Azt hiszem ez nem rossz, a kezdeti 500e-es befektetéshez képest, fõleg hogy onnantól kezdve semmit nem kellett érte csinálni.
<#nevetes1>#nevetes1>
Pont akkor vállaltam el mikor gyûjtöttem a flottát a xenon szektor ellen, beszületett az M1 a 3 csatahajóm közé, elég rövidke meccs volt... <#eplus2>#eplus2>
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
A késõbbiekben találkoztam olyan küldetéssel, amiért 500.000 cr járt. Itt 4 fullosan felszerelt novát és egy fegyverrel teliszerelt Mammuth-ot kellett likvidálni. Majd egy 1.500.000 cr értkû küldetést, ahol egy eltévedt xenon M1-et kellett lelõni. Az elsõt sikerült megcsinálnom...<#nevetes1>#nevetes1>
Az sok szempontból jobb, mint az L, pedig mindkét vadász azonos kategória (M3). Az L-el az a legnagyobb baj, hogy sem tornya nincs, sem elegendõ fegyverenergiája, így piszok gyorsan lefogy a tüzeléstõl.
Ha eléri a pilóta a 8-as szintet, akkor egy kis újabb beruházással (ugró hajtómû többek között) lehet majd kiadni neki az universal treder parancsot és akkor majd mászkál minden szektorba kereskedni (vagy legalábbis ahol már jártál, van szatellited telepítve, van a hajón best buy/best sell software).
Ha nem akarsz ezzel vacakolni, akkor inkább add el a csodába és kezdj el más módon pénzt keresni. Kereskedhetsz manuálisan is a saját hajódban szállítva a cuccot, vagy akár hajószerzésbõl és eladásból is összeszedheted a végigjátszáshoz szükséges nagyjából fél milliót.
hoy ehh
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
hoy ehh
Csak egy történet ujra :)
Mellesleg van egy táblázat mi mennyit termel és milyen nyersanyag kell neki, Amaro oldaláról szedd le és tudsz kalkulálni.
Nemhasználtam még complexet úgyhogy nemtom hogy mûködik.
köszi
bocs az elõzõ kicsit értelmezhetetlen lett az irásjelek hiánya miatt :)
Nemhasználtam még complexet ugyhogy nemtom hogy mûködik.
köszi
Csak azokban a szektorokban kereskednek a hajóid amit "látnak" és erre a legjobb az adv. sattellite. A kirakásához érdemek feltenni a xai fleet support (ez nem biztos hogy a pontos neve) szkriptet. Utána veszel távirányítással Adv. satot, bemész a szektor közetére majd fel vagy le olyan 40 km távolságra mert itt senkinek nem lesz útban és békén is hagyják. Utána parancsok között xai akármi drop cargo, ott kiválasztod az adv. satot és kidobja. Ez annyiból jó hogy utána megy szektorról szektorra és dobálja a satokat ugyanerre a koordinátára, ha elfogy akkor meg vásárol. Az egyik leghasznosabb szkript, egymás után vonja be a szektorokat a kereskedelmi köreidbe.
Kérdés: Még nem próbáltam, de érdemes szateliteket venni? Arra akarnám õket használni, hogy a gyáramhoz rendelt hajók, megtalálják a legjobb "eladási helyet" ... Mert most is volt ugy , hogy a Mercurym, tele volt rakva Siliconnal, de nem indult el kb 2 órán keresztül.
The Matrix has you...