X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De errõl volt már szó. Meg kell várni a .7-es változatot. Az készl, midnenféle újdonságokkal egyetemben, a 2.0+-os változathoz.
erdos:
A legegyszerûbb ha ráböksz a linkre és a beugró oldalon a FAQ-ra. Ott lehet olvasgatni a dolgokról. Sok új hajó, sok új lehetõség, normálisabb, erõsebb és számosabb ellenfelek, akik kihasználják az újdonságokat (kedvenceim a pirate fregattok és és egyéb nagy hajók a zsákmányolt khaak csúzliaikkal). Lehet majd kutatni szépen a sztoriban a láthatatlan hajót birtokló faj tagjai után és a technikájukat lenyúlni. Ott vannak a Terran telepek és hajók, amiket meg is lehet majd venni, szóval elég nagy az újdonságok sora.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
http://www.f1-info.hu/
Itt a fórumba is benézhetsz és elolvashatod mi mindent rejtett a korábbi változat, plusz elõzetesek olvashatóak a hírek között arról, mi várható az újabb változatban. Plusz kukkants bele a FAQ-ba is az oldalon és ott még több infót találsz.
ami furcsa: a gyáraknak beállítottam, hogy 80000 Cr fölött utaljon. egy idõ után viszont azt vettem észre, hogy elfogyott a pénzük. ez mi a franctól van? elvileg jól van belõve az ár, meg nem nagyon érdekel, hogyha drágább az átlagnál, mert a saját hajóm úgyis talál olyat, ahol ennyiért is megveszik (már ha ez így mûködik)
az Ore-t 120-ért, a Silicon-t pedig már 600-ért adom. az energy cell-t pedig 16-ért veszem, de szerintem ezt sem mások hozzák, hanem a saját hajóm. maintain station van beállítva nekik, szerintem jól dolgoznak, mert energy cell nagyon sok van és ha már soknak tartja a termelt cuccot, akkor fogja és eladja. szóval nem értem miért nulláza le magát.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)
azé totál hülye nemvok vettem mk3as szart, csak azért kérdeztem mert....
vettem 1 argon tankert tettem rá pajzsot ts mk1,2,3, trading extension vagy mi, és már mikor 1es szintû volt benne a faszi akkor is kitudtam jelölni az unicersal trader cuccot, csak azt írta hogy elkell érnem a nyolcas szintet, na most én az sfbe vettem 3 25ös pajzsot meg 2 5öset, mk1,2,3 most 6os szintû benne a pali csak azt hittem hogy majd itt is kilehet jelölni az universal trade ikont idõ elõtt...
Az X3-ban eléggé el tudnak kóborolni a normál útvonalaktól a kalózok/khaakok/xenonok, így sehol sincs garantáltan biztonságban a szatellit. Fõleg hogy az M3-as gépeiken sokszor eleve triplex scanner figyel, de nem egy M5-ös gépen is láttam már ilyet. Ha épp nem a szatellit az egyetlen szóba jöhetõ célpont, akkor általában békén hagyják. De ha nagyon a bögyükben vagy az ellenfeleidnek, akkor szisztematikusan levadásszák ezeket is.
Sok rendszert lefedni meg még 3-4 darabbal sem lehet, mert olyan eszméletlen nagyok.
Ha kell esetleg leírhatom nektek ide hogy hogyan csináltam végig lépésrõl lépésre, bár elvileg hamarossan megszületik a játék magyarítása, és elérhetõ ez a dolog angol nyelven is.
Valaki tudja hogy a földi kapun keresztül ami a küldi végén elérhetõvé válik el lehet e jutni a föld közelébe, mert bár 1140 el repesztettem felé, mindíg mire odaértem ellenség lettem, és lõttek rám, de a kapun csak simán áthaladtam és nem ugrottam el.
Szatelitbõl nekem az Advanced satellite jött be, mert hatalmas az érzékelõ hatótávja.
Telepítésnél én mindíg olyan helyre raktam, ha a pirat átjön egy kapun, és keresztülhalad a rendszeren, duplex scannerrel még ne lássa, így a sat közvetítette a mozgásokat, az új létesítményeket, de õt nem látták.
Telepítés a síkban a kapuk és komplexek közepére, az y koordinátánál meg az elõbb leírt magasságban, így még nem szedtek le egyet sem, bár ez még változhat ha kapok egy alkalmatlankodó khaak sereget a közelbe.
X2 nél ugyan ez volt a taktikám, és ott a térkép 80% lefedtem ezekkel a szatellitekkel, és csak párat veszítettem el.
Remélem ez itt is ugyanígy lessz 😊
A szatellit telepítés arra jó, hogy mindig látod mi zajlik a kérdéses szektorban ha a térképen elõvadászod azt. Plusz folyamatosan van friss infód az ottani árakról. Kereskedéshez fontos.
A 2.0.0.1-es patch betett ûrben lebegõ kis konténerekbe egy új fegyvertípust. Ezeket különbözõ rendszerekben kóborolva lehet kiszúrni és felszedni. Nagyon jó kis csúzli, de venni nem lehet. Plusz nem is megy fel minden hajóra. Nem eszik sokat, de közepes teljesítményt nyújt, és minden lövésével löki el tõled a célpontot. Így ha egyszer eltaláltad végig magad elõtt tudod tartani ha ügyes vagy.
A xenon migrációs kiegészítés nemes egyszerûséggel annyit tesz, hogy a xenonok nekiállnak mászkálgatni a szektoraik között. Azaz sokkal több helyen fognak elõfordulni. Beállítható a dolog nehézsége (minél magasabb annál többen mászkálnak) így lehet kimondottan kellemetlen is az életben maradásért folyó harc ha túl magasra állította az ember, mert képesek letarolni komplett rendszereket.
új fegyverek amit a kiegészíés hozott be? ezt nemvágom 😄😛
meg mesélnél többet errõl a xenon migrációról? hogy ez pontosan mi stb?
Van ugyan 3 SPP-m is a HQ mellett, de azok önellátóak a beállított 1-1 beszerzõ miatt. Plusz van még 4 UT jellegû kereskedõm is (local traderek).
Pénz annyi mint a nyû, totál feleslegesen, mert nagy hajót venni nem akarok, a jelenlegiek meg így is rendesen fel vannak tuningolva.
Bõven elég az M7-es kis csónak a szárnyai alatt 2 db M3+-os vadásszal.
Na ezzel a géppel repkedek és csinálok BBS küldetéseket a Mercenaries és Assassin Guild jóvoltából. Hajtok ez utóbbi végsõ díjára, mert nagyon érdekel mi lehet a nagy jutalma a legmagasabb rangú gyilkosnak. Jól elvagyok vele, pénz is van mindig elég és közben felfedezgetek, néha belekötök a xenonokba, küzdök a migrációjuk ellen, tehát nincs unatkozás.
Fenn van nálam a Guild csomag Cycrow-tól, a BBS cuccok szintén tõle, a Local Trader és a Xenon Migration. Ja és fenn van teljességgel feleslegesen valamelyik legénységi script is, aminél lehet felvenni legénységet a nagy hajókra akik jól lövészkednek, javítgatnak meg egyéb hasonló dolgokat csinálnak.
Talán még pár gyárat beteszek hogy mindenütt beinduljon rendesen a teremlés szerte a világûrben. Mert vannak még vakfoltok, ahol elkéne némi alapanyag hogy felpörögjön az élet.
Ja és persze a harcolgatás közben igyekszem elérni minden fajnál a maximális rangokat. A jelenlegi játék egy sima custom game. De valószínüleg kezdek majd egy újat a bankrupt assassin figurával, mert azzal sokkal nehezebb kijönni a kezdeti nehézségek sokasága alól (szinte mindenki utál, vadásznak az emberre, tehát jól meg kell dolgozni a túlélésért).
Az elején jó pénzszerzés felkutatni a szétszórt hajókat és titkos cumókat, beszedni a sok új fegyvert amit a kiegészítés hozott be. Jól fizetnek mindenért. Ezzel be is járja az ember a játékteret. Közben lehet bõszen telepítgetni a szatelliteket is.
Van aki az ionfegyverekre és gyenge ágyúk kombinációjára esküszik. Van aki a szakaszos lövöldözésre. Én a gyors és elsöprõ nagy mennyiségû lövésre. 😊
De a nagy ágyúk általában sokkal kevésbé hatékonyak erre a szerepre. No meg állítólag a célpont pilóta faja is alaposan beleszólhat a dologba.
Ami biztos, alapból nagyon kicsi az esély a katapultálásra. Felesleges a visszatöltögetés emiatt.
De azt vettem észre, ha hirtelen leesik a pajzsa, és a hullja, akkor nem gondolkozik hanem ugrik.
ha megszakításokkal tüzelsz rá, és nem biztosból egyhuzamban, akkor nem nagyon akar fejestugrani a végtelenbe. Mellesleg itt sokkal jobban harcolnak mint az x2 ben.
Rettenetessen jól használható cucc volt 😊
nem nagyon tudtak kitérni a lövések elõl, csak arra kellett vigyáznom, hogy meddíg nyomom a tûzgombot, ha a hajót akarom. Nyilván azért oda kellett figyelni melyik célpontot és mikor lövöm milyen szögbõl, de ez vot az überfegyverem.
Sajnos az x3 ban még nincs tapasztalatom a fegyverrel, de ezek szerint jócskán visszavettek az erejébõl, és ezt sajnálattal olvasom.
Ha ezeket a cuccokat tényleg rá lehet pakolni mondjuk egy xeon xl re, és tudom vele használni, az nagyon faxa lenne.
A mod csak az ilyen hajók és fegyverek elfogását, vagy a megvételét teszi lehetõvé??
A Xeon inváziós küldi után láttam XL es gépeket, és tetszettek a paraméterei, de a kis busteremmel inkább nem mentem neki annak a 3 db nak ami az adott szektorban cirkált, de elhatároztam hogy szerzek egyet magamnak.
Megköszönném ha küldenél egy linket ahonnan ezt a modot amit említettél le tudom tölteni, hátha marad ez a kyon a favorit fegyverem.
Mondjuk P-t még nem sikerült lõnöm, pedig állítólag lehet azt is, de N (ezt volt a legnehezebb, mert alig bír valamennyi sérülést elviselni), M és L, sõt most már Lx is van a gépparkomban. Ami ki is néz valahogy az a LX.
A Beta Kyon Emitter már jó lenne, de az meg csak a nagyobb hajókra megy fel. Az egy nagy energiájú vadászgyilkos eszköz, bár nagyobb számban könnyen bedarálja az M3/M6 és még a nagyobb gépek jó részét.
Az automatikus találat sem igaz (legfeljebb 1Km-en belül nõ meg nagyon a találati esély, de ott sem lesz automatikus). Nagyjából irányban lõ ugyan a fegyver és próbálja követni a célpontot, de a találat így sem garantált, fõleg több fegyver együtes tüzelése esetén. Igaz legalább folyamatos a vonal. A legegyszerûbb és legbiztosabb vele a harc, ha a célzórendszer ki van kapcsolva. Akkor biztosabban tudod irányítani a sugarakat, mert ha az aktív, akkor foroghatsz te amerre akarsz, a gép ugyanoda irányítja a lövéseket és ez nem mindig a középpont. Ja és a lõtáv terén is alulmúlja a kapható fegyverek egy részét. A HEPT-ek messzebbre lõnek (agép ugyan már 2,5-3 km-rõl is elkezd az emitterrel lõni de látható is lesz hogy ahajódtól jó messze kavirnyásznak a nyalábok), de talán még a BPAC is.
Ezt tapasztalatból mondhatom (XTM mod). Szerezni az alap járékban nem tudsz sem ilyen fegyvert sem ilyen vadászt. Scriptek segíthetnek benne, de hidd el, sokkal rosszabb a fegyver mint akár egy BPAC.
A xenon hajókból meg az LX a jó. Na az már valóban megy kellemes tulajdonságú harci csónak. Az L hozzá képest semmi. Az ilyenekre ússzál rá és megkapod a kategória majdnem legjobb gépét (M3+-ból szerintem több szempontból is jobb a chimera).
http://a-zcomp.eu/
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Az a gyanúm hogy mivel kivettem a 25 ös pajzsokat a hajóból, és 5 mj -s tettem bele, ezért nem mûködik. A khaak gép csak a fegyvere miatt érdekel, ugyan a sentineleknek gyengusz nagyon, de x2 ben az erõsebb khaak gépeknek igen ütõs volt a csúzlijuk, és rendkívül messzirõl azonnal, és pontossan eltalálta az ellenfelet. Pontossan ezek azok a paraméterek amik engem izgatnak. Bár ígyis simán leszedek a zsákmányolt xeon L emmel jópár busterböl vanguardból, és 2 novából álló csapatot 3Ahept segítségével.Mintha valahol úgy láttam volna hogy némelyik xeon gépre rá lehet pakolni a khaak fegyvereket.
The Matrix has you...
Esetleg menj be a property képernyõre (repülés közben úgy emlékszem az "r" billentyû) és ott is ki lesznek írva a hajók nevei, a pilóták nevei és a szintjük is talán.
a hsz elsõ kérdésére van tipped? a névváltoztatásra vagy, hogy milyen szintû, azt hol írja még?
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Az ore mine-t azt gyakorlatilag megvetted. Megmarad neked a sztori után is, hacsak nem kóborol arra egy nagyobb khaak csapat és szét nem veri. De ezt úgy sem leeht kiszámítani elõre.
Khaak vadászt nem is fogsz magadnak lõni fegyverzettel. Legfeljebb majd ha lesz új változata az XTM modnak, majd abban tudsz venni a BBS-rõl ilyen gépet. De nagyon vacak, így nem éri meg a dolog. Egy xenon L kategóriákkal jobb gép nála. Talán csak a fegyvere ami érdekes lehet, de az sem erõs. Viszont legalább nem eszik sok energiát.
Az UT várományosod felszerelésében mi van? Ha minden meglenne ami szükséges és nincs semmi a rakterében éppen (ez is fontos, mert különben nem kezd el kereskedni ha van benne áru, mindegy mennyi), akkor simán átállíthatod UT üzemmódba a kereskedelmi parancsoknál.
Valakinek ez a mûvelet sikerült már??
A 2.01 es verzió van fenn.
Valamiért nem megy az Utraider, pedíg a hajón a sector traider már 10 es szinten van, és minden leírt eszköz fel van pakolva a fickó hajójára + advanced satellite vagy 16 szektorban. Azonkívül régebben láttam hogy a bolygók sötét oldalán látszanak a városok fényei, de ez egy pár napja nincs. Szerintetek ezek a dolgok mitõl lehetnek??
Még megkérdezném hogy a küldi során összeszedett paranid ormine megmarad végleg, vagy majd a küldi folytatásában elveszik tõlem??
Aki esetleg a küldetést viszi, és még nem jutott el a bányás részig, de szeretne a Paranidoknál bevágódni, az nem fog tudni, mivel mindíg unholy nomád lessz bármit is csinál, vagy esetleg roszabb.
Ilyen beleskelõdést más rakterébe csak olyan rendszerekben csinálj, ahol az uralkodó fajnak a police licence megvan. Máskülönben te követsz el bûntettet illegális ellenõrzésért és jogosan támadnak rád, plusz azonnal esik pár százalékot a reputációd az adott fajnál. Tehát csak ott scannelgess, ahol a police licenced érvényes. :-)
Micsu:
Amint UT státuszba kerül a kereskedõd mert ebbe raktad, onnantól õ határozza meg mit vesz meg és mennyiért. Ha úgy érzi szüksége van a jump drive-ra, akkor be fogja szerezni. Mint ahogy garantáltan venni fog pár fighter drone-t is a saját védelmére. Hagyni kell had csinálja. Úgyis a te javadat szolgálja a dologgal.
a legutóbbi demeter-em amire vettem Trade Command MK3-at, olyan hosszú nevet vett fel, hogy ha belenézek az adataiba, akkor nem látom, hogy hanyas szinten áll!? ezzel mit lehet kezdeni? õt is át tudom nevezni? mert eddig csak a hajót sikerült😊
3 UT már szépen hozza a lóvét - igaz, mikor vesznek, akkor viszik is, de hát profittal adják el😊 - sikerült is megvennem egy Silicon Mine-t (egyenlõre csak egy M-est). idõmbõl sajna csak arra futotta, hogy kirakjam egy 61-es yield-û aszteroidára, de EP-t még nem vittem bele. ha jól emlékszem a 61-es szép nagy szám, már csak abból adódóan is, hogy ritka az ilyen😊 ez egyébként mit takar? az egységnyi idõ alatt kitermelt mennyiséget?
The Matrix has you...
egy ócska sérült hajóra ha rápakolom a hull repairt, és telerakom kittel, 2 milláért el lehet adni a hajót sérülten :-/ ha nem pakolom rá a kitet, ér vagy 15.000-et... Így hát önfegyelemmel nem csítelek :-D
Más. A szkriptek, ha egyszer installálva lettek, ott maradnak és mûködnek az eltávolításukig, vagy kikapcsolásukig (utóbbit néhány szkript esetén a játékon belül lehet elkövetni az AI menüben), külön kezelést vagy speciális játékindítást nem igényelnek. A modok hasonlóképp mûködnek, eltekintve attól az apróságtól, hogy az X3 indítóképernyõjén kell kiválasztani az éppen játszani kívánt darabot. Több mod használata esetén javasolt a mentéseket külön könyvtárba pakolni, mert egy hónap múlva már senki se tudja, a mod döglött be, vagy csak másiknak a mentését töltöttük be. Pláne igaz ez, ha valaki mod/szkript-gyártásra adja a fejét, itt a tesztverziók számozása szerint érdemes elkülöníteni, debughoz nagy segítség lehet.
mármint nem jól érzed. nem kell abból indítani, én még egyszersem csináltam és mégis megvan minden amit beraktam.
The Matrix has you...