X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigapó
akkor csak hibernálásban voltak, mert természetesen kalózbázis közelében próbálkoztam:) biztos nem voltam elég türelmes, nem vártam elég ideig.
az is jó ötlet lehet, hogy freight scanner-el átnézem és ha kidobja, hogy illegális cuccot visz (elvileg ilyenkor kalóznak minõsül), akkor kinyírom?

The Matrix has you...

Csak egy olyan találat, ami komolynak látszik. Nem feltétlenül lesz semmi hatása. Bizonyos rakéták becsapódása után szokott ez elõfordulni. Majd abbahagyja.

Az alacsony reputációt az adott faj rendszereiben történõ kalóz/khaak/xenon gyilkolással leeht növelni. Illetve a szövetségesüknél kell növelni a reputációt. Minden fajnak megvan az ellenfele és a szövetségese. Az argonopedia oldalára elmész és ott elolvasva a történelmet rájössz ki kivel van haverságban és kit utál de nagyon.
A police licence meg amúgy is csak bizonyos reputáció után vehetõ. A lényege mindössze annyi, hog ha megvan egy adott fajtól az engedély, akkor ha valamilyen ellenséget lelõsz az õ rendszereikben (kalóz/khaak/xenon) akkor fizetnek neked. M5-ért 500, M4-ért 1000, M3-ért 5000 creditet. M6 és nagyobb hajókért is fizetnek csak nem emlékszem mennyit.

Ja és minden fajnál vannak olyan rendszerek, ahol van kalóz bázis. Na ott tuti találsz kalózokat.
Pár tipp:
Argon - The Hole, Ore Belt (tovább kell menni észak felé az északi kaputól), Nathan's Voyage
Boron - Barren Shores
Split - Rhonkar's Clouds, Ghinn's Escape
Teladi - Teladi Gain, Company Pride, Bad Dept, New Income, Mines of Fortune
Paranid - Priests Pity, Spring of Belief

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

bigapó
az micsoda amikor elkezd füstölni a hajó, de nem vesz le semmit sem a hull-ból vagy a pajzs-ból? elvileg rakéta, de besült vagy mi?

más: rossz reput hogy lehet növelni olyan fajnál, ahol már leszállni sem engednek, ergo nem tudok venni license-t (már ha ez kell a kalózok lelövéséhez), ja és persze kalózok sincsenek a környéken.

The Matrix has you...

bigapó
abban benne van a hrt, igen. 1.31-es verzió az is? de egyébként hol van hozzá kit? eddig még mindig nem találtam csak a szokásosokat a BBS-eken.

The Matrix has you...

Nem kell nekimenni. :-)
Amúgy a raider nem a legjobb nova változat. Akkor már inkább egy vanguard. Annak jóval több a fegyver energiája és gyorsabban is tölti vissza azt.

De mint írtam, nem kell leállni pofozkodni egy J-vel a kristálybeszerzõs küldetésekben. Noha nem ellenfele egy M3-nak sem, ha megtanulja az ember rendesen használni a sodródási manõvereket. Ilyenkor vígan körbe lehet táncolni és lehet rá küldözgetni a rakétákat. Mondjuk Typhoon vagy valamilyen torpedó. A legjobb a Hammerhead lenne (unknown objectként lehet legtöbbször találni lelõtt kalózok után), de az lassúcsak, ne mvehetõ és baromi nagy a hatósugara, így könnyû belepusztulni egy ilyen kis hajóval. De ha egy kicsit is gyengébb a pajzs, akkor egy M6-ot is lazán lekap ez a rakéta. Egy J vagy K ellen persze nem egy kell, hanem legalább 5-6. Ezzel a pajzs le is lesz tudva, utánam meg már a sima AHEPT is rendesen szétkapja a célpontot.

kösz a segítséget, igazad van tom hogy a lánya csak késõ este írtam és már nem voltam magamnál :)! M3as hajóm az van, 1 nova raider, de sztem vlami über rakétákkal tok megnyomni 1 jt, mert kva sok a hullja meg a pajzsa!

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Cowek
Hogyan tudok ware slotot csinálni neki?
Érdekes hogy a hivatalos X³ Reunion - Bonus Package 3.1.05 vágja felül a slotokat...

Szerkesztve:
Közben felraktam a teljes Cycrow script packot, és láss csodát... megjelent a Hull repair is... Azt hiszem ezzel a verzióval fogo most már játszani...

http://www.f1-info.hu/

A DDRS modban vannak szép számmal ilyenek. De ha felmész a hivatalos mod fórumra, azon is találsz ilyesmit.

erdos
Véletlenül Starwars-os hajókat nem lehet beletenni a játékba? Nem lenne egyszerû egy ilyen flottát összerakni :-)
A másik meg hogy a printszkrínes képeket hova teszi a gép? Olyan jókat csináltam hogy szédület, hátha lesz egy kettõ amit ide is fel lehetne tolni.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Kis pontosítás. Nem a don csaja, hanem a lánye aki ki lett mentve. :-)

Úgyis el kell menned mindhárom helyre, szóval lényegtelen melyikkel kezded. A Xenon szektor esetében válassz egy nagyon gyors hajót. Nem kell lövöldözni sem itt, sem a többi esetében (na jó, majd a bizniszelõsnél kell, de nem lesz vészes). Nem a fegyverek fognak dominálni, sõt ha leállsz harcolgatni, akkor alaposan meg is szívhatod a dolgot.

Xenonoknál berongyolsz, felszeded a megadott cuccot és kiugrasz.

Egy másik esetben nem a saját hajóddal fogsz menni, mindegy mit teszel. Itt ne keveredj harcba, csak tedd amivel meg leszel bízva és manõverezz ügyesen.

A harmadik esetben meg majd kelleni fog nem kevés pénz és mászkálgatás is lesz. Utána a Paranidok nagyon utálni fognak majd. Harc amit nem lehet elkerülni csak itt lesz. A többi esetben legjobb ha nem harcolsz.

Szóval nem kell lelõni semmiféle xenon J-t, sem K-t. Gyorsan kell menni és nem lesz baj. J ellen meg a legjobb ha M3-al vagy M6-al mész. Tegyél rá az elérhetõ/hordozható legjobb fegyverekbõl annyit, amennyi rá fér és rakétázz. Ennyi a dolog titka.

Mikor kimentettem a don mittoménkinek a csaját a komplexumból ami mellesleg felrobban ügye a csaj szól hogy készenáll és lehet menni hozzá, lehet 3om lehetõség közül választani hogy mit csináljunk, láttam hgoy mehetek a xenon szektroba is, gondolom akkor a többi is ilyen kaliber lehet! melyik variációt válasszam a 3 közül és ha xenon szektorba mennék hogy tegyem, a nagy j hajót hogy írtjam ki? :(

Cowek
Azt elõre is megköszönnénk!<#worship>

Amaro
Nem lehet kapni? Nem szabad a neki szánt ware slot - tehát az EMP nem csinált neki - tehát rossz EMP verzió fent. EMP-bõl jelenleg fut vagy 6 verzió, modokhoz igazítva, sz'al ezt mindenkinek magának kell belõnie, mire van szüksége. Szokás szerint el vagyok szállva idõügyileg, de itt az

EMP fórum

ahonnan a Cycrow által korrigált 2.01 verziót le lehet szedni. Azt már látom, hogy a problémák nem egyszerûek, a következõ hétvégére megpróbálok egy egységesített, kommentelt szkriptbázist feltenni a portálra.

Cowek
Nem túl nyereséges a Wheet Farmom pedig szerintem elég jó helyen van (Menelaus Frontier). Szerintetek hogy állítsam be hogy megérje? Gondolom vannak tapasztalataitok :-)

Thx! Kipróbálom az általad javasolt dolgot....<#eljen>
Akkor nem lesz használva az adott script. :)
Valószínüleg nem kompatibilis a 2.02-vel vagy a DDRS tesz be neki. Illetve ha jól emlékszem Paranid és Boron Equipment dockokban lehet kapni a cuccost.De nem mindig van ott sem.

Cowek
Nem tudja valaki, mivan akkor ha nem lehet kapni hull repairt?
Nekem csak ez van fent:
DDRS_ShipStation_Mod_V2.4.1b
emp.spk
hrt1.31.spk

mano1b
jelent kez be DeviloftheHell

hát jól mutatna de megcsinálni az már más téma arrol nem beszélve hogy igy is igényli a videokártyát hát még akkor fogalmam sincs hogy lehetne azt megcsinálni

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

mano1b
ki jártas az x3 script kezelésébe ugy rendesen szeretném ha jelentkezne volna pár kérdésem

Fut a játék de jo <#eljen>
Az aszteroida mögött van.
De amúgy az xscript az önmagában semmit nem csinál. Ha nem aktiválsz vele scripteket, akkor semmi haszna. Önmagában nem is ad hozzá semmi a játékhoz és nem is vesz el belõle. Külön le kell szedegetni és aktiválni scripteket a progival. Majd utána lesz hatásuk.

Van egy script viszont, ami átrendezi a hajók helyzetét és totál véletlenszerûen szétszórja a gépeket a játéktéren. Így nem fogod meglelni azokat a megadott helyeken.
Keress meg egy másik gépet is ha már egyszer ennek tudod a helyét. Ha az sem elsz ott, akkor a kérdéses script mûködik. Egyszerûen kapcsold ki az xscript-ben és indíts új játékot.

Üdv! Új vagyok még itt, most regsiztráltam és kellene egy csöpp segítség a játékkal kapcsolatban. A problémám konkrétan az, hogy hiába megyek el Menelaus F-be a megadott koordinátákra nem találom a Toucan haulert, csak egy bazi nagy aszteroidát...ez valami bug a gamémban vagy valahogyan szét kellene robbantani azt? Hogyan? Alap busterem van és hiába lõttem sokáíg meg sem kottyant neki....
Ja azt elfelejtettem, hogy 2.02-õm van, a legujabb xscript installert felraktam frissítettem...
Cowek
Nálam nem lehet megvenni a Hull Repair-t a Boronoknál :-( Kit-et lehet kapni BBS-en, de a 114.000-ért a kütyüt nem :-(

mano1b
le egy munka valakinek aki értene ehez jo lene csinálni és van értelme
mert a játékba csak beszélnek rola de látni nem lehet ez a pajzs szerintem
jolmutatna az elképzelés pedig ugynézneki mint a fügetlenség napjába
vagy valami hasonlo van valakinek valami ötlete hogy lehetne létrehozni nézetek körül hatha tudna valaki segiteni köszi.

mano1b
ha joltudom átlehet de nemprobálkoztam vele én minden hajora veszek amire lehet. külõn külõn
freight scanner nem illegális csak nézd meg hogy mit nézel meg vele mert
nem mindenki szereti ha be kukucskálnak a hajójába

Cowek
2 kérdés:

1. a repair kitet át lehet pakolni sérült hajókra is? Csak kölcsibe :-) aztán visszaszedni :-)

2. a freight scanner illegális?

mano1b
énekem ez volt a kedvencem föleg az elején a leg jobb pénz keresõ modszer
az a lenyeg 1 vadászon tõbb tipusú fegyvernek kell leni pajzs bonto
meg egyéb kõnyü pajzsot leszedni 0 ra a hajot 75% re kifog ugrani a manus 99% ba de van aki sajnos nem az meg hal ez igy megy ezt most is használom prima dolog csak nehéz sok türelem kell hozzá

már vagy 20x próbáltam capelni pirate nova raidert de soha nem sikerül, valaki tudott capelni nova raidert?

mano1b
most már sikerült letõlteni hrt 1.31

Cowek
<#eljen><#worship><#worship><#worship><#eljen>

mano1b
kuld nekem nemegy hrt 1.31-rõl beszéltem

Hy!
Az mit jelent, hogy "Összeférhetetlenség támadt az egyik emulátor szoftverrel szemben?
bigapó
off:
nemtom. eddig nem tudtam semmit leszedni az oldalról, elég gyengusz itt a net, meg a gép is, még ftp sem müxik. mostanában sikerült kicsit feljavítani és rögtön leszedtem minden fontosabbat amíg lehet. egyszerûen csak rákattintottam. próbáld meg, hátha csak akkor nem volt jó. ha nem megy szólj és elküldöm mail-ben.

on:

The Matrix has you...

mano1b
énis csak nekem se sikerült akkor neked hogylehet

bigapó
ketten azt írták, hogy nem lehet letölteni. nekem sikerült. problem nálatok:) ja, a hrt 1.31-rõl beszéltem.

The Matrix has you...

bigapó
köszi nagylelkûséged:)

a cycrow-féle menedzser, az az X3 script installer progi lenne? mert az fent van.
az update-tel az a gond, hogy nekem nincs még otthon netem, max az oldaladat böngészve találom meg az új verziókat. de persze azt rendszeresen fogom látogatni. remélem neked is lesz idõd rá:)

The Matrix has you...

Amaro
Ám legyen, felvilágosítalak :D

A Hull Repair is, mint oly sok más, SPK formátumban van, tehát a Cycrow-féle menedzserrel települ. Azt néha utána sem árt elindítani, és rákeresni vele a telepített szkriptekre, ha van frissítés valamelyikhez, elvileg megtalálja, és egy kattintással ápdételhetsz a legújabb változatra. ( Hmm, emlékszem, az X3 korszak hajnalán, e fórum elején nagy röhögések voltak az X3 angol szövegének fonetikus leírásából - nosztalgia lezárva)

Mindazonáltal és csakazértis, meg mert péntek van, tehát két napig nem kell dolgoznom, és ettõl jó kedvem lett, a HRT legújabb 1.31-es változatát feltettem a portálra, letölthetõ onnan is.

mano1b
én az alap játék ra gondoltam nem arra amire tegondoltál a 2 vadász meg kérdés milyen vadász colonial viper MKV 2 AZ TÖBB MINT HAJÓ A MAGA NEMÉBE CSAK PROBÁLD KI MAJD MEGLÁTOD.

bigapó
igen, félreírtam. nem tud többet, hanem jobban beállítható. sorry.

The Matrix has you...

Akkor ne hagyd magukra õket. Nem arra valók. :)
Arra vannak hogy téged kísérgessenek vagy védjenek, netán a kiszemelt objektumot õrizzék/támadják. Ezt prímán el tudják látni. Ha nem kerülnek szembe túlerõvel vagy jobb felszereltségû hajóval. Két kis vadász meg semmit sem ér, még ha M3-as akkor sem. Ha többen vannak vagy van mellettük nagyobb gép (mondjuk egy M1 ami hordozza a vadászokat és önvédelemre van mindegyik vadásza beállítva) az már jelentõsen növeli a túlélésüket. De ettõl függetlenül õk is lelõhetõek, ütközések is könnyen elõfordulhatnak DogFight közben, szóval ez teljesen normális. Nem Ace pilóták vezetik azokat a gépeket.

De ha ennyire zavar vannak scriptek szép számmal, amik javítanak ezen. De ekkor az ellenfél is javul ugyanilyen módon. Szóval csak a te dolgod nehezedik jelentõsen.

Beszerzési helyek száma nincs. Amit be lehet állítani egy állomáson (és nem egy hajón), hogy az adott árut mennyiért adja/vegye (de itt nem számot kell beírni), az itt honoló hajók mekkora távolságra távolodhatnak el, illetve az állomás parancsai között van egy aminél beállítható hogy mekkora összeg felett utaljon át a tulajdnak pénzt (csak ide lehet beírni számot). Emellett még beállítható mekkora pénzösszeg legyen az állomáson, de oda nem írni kell, hanem a csuszkát tologatni.

A local trader fenn van nekem is, de nem tud többet mint az UT. Azt tudja, hogy beállított mennyiségû szektornyit távolodhat el az általad kiválasztott szektortól és ezekben kereskedhet szabadon. Sokkal jobb és biztonságosabb, mint az UT.

bigapó
nemtom elõzõekhez kapcsolódik-e, de nekem például -gondolom mióta felraktam a script-et - a Local Trader mûködik Universe Trader-ként. readme-be le van írva, nem emlékszem pontosan, lényegében valamivel többet tud, mint az alap UT.
amióta ezt a parancsot adtam ki neki, azóta ugrálgat a szektorok között és nekem kellett megadni, hogy mi a "központi" szektor és attól számolva hány szektort ugrálhat. home of light és argon prime-ok voltak a központ és 2 szektort engedtem neki, így pont elérik az északi boron részeket, de délen nem mennek paranid-ékhoz. velük majd kell kicsit beszélnem, mert nagyon haragszanak rám:(

The Matrix has you...

mano1b
azért még van mit javitani mert a játék ba magára hagytam két vadász 5 percig birták a vadászást utánam bele ment az elenséges hajóba ezen még kéne javitani valahogy nem lehet magára hagyni fõleg a nagyobakat.

Gyárhoz rendelt hajó gyárba beszerzendõ, vagy eladandó parancsáról kérdezel, vagy önnálló univers trader beállításairól (ehhez még nem volt szerencsém).
hellósztok lentebb olvastam hogy valaki azt írta hogy az input number a beszerzési helyek számát jelöli vagy valami ilyesmi na szoval azt akarom kérdezni hogy ez biztos mert én ezt valahol 100000re írtam vagy mi és ezzel nekem 100000 fölött a pénzt küldi el, minden esetre azt hiszem oda is ez van írva és ha nem ez akkor hol kell beállítani???
bigapó
örülök, hogy még mindig így pörög a topik. érthetõ, hisz jó játék:))

nem tudom, hogy ki mennyit nyomja, de nekem játékidõ eddig 2óra és 15 perc körül van, de már van 3 fullextrás UT-m és plusz egy demeter superfreighter, amibe most gyûjtöm az mk3-ra a lõvét, valamint egy mamba raider-el futkosok az ûrben. ezenfelül készülök megvenni egy ore bányát. eredetileg silicon akart lenni, de az 1 millába kerül. az majd a következõ lesz:)
szerintetek ez jó teljesítmény úgy, hogy teljesen kezdõként kezdtem és az itteni fórum olvasásával szedtem magamra a tapasztalatokat?

The Matrix has you...

bigapó
a legújabb 2.02-es patch van fent, amaro oldaláról leszedtem a hull rep... scriptet, de lehet, hogy azért nem megy, mert az még nem jó ehhez a verzióhoz. ott azt írták, hogy folyamatosan fogják átírni és felrakni az új patch-el is mûködõ scripteket, progikat, de eddig nem volt használható berakva az említett könyvtárba. majd amaro felvilágosít minket, remélem itt:)

The Matrix has you...

Hali!
Ez a küldi nálam is egy eszelõs nagy szívás volt, mert engem le sem engedtek szállni, hiába írtottam a piratokat, és kerestem a kedvüket.
Minden más Split helyen leszállhattam, csak ebben a szektorban nem.
Sebaj Rádión beszéltem az állomásban lévõkkel, ahol senki sem foglalkozott a nyomorommal, de valahol olvastam hogy egy silicon mineban kell keresni a választ.
így felkerekedtem, és beszéltem valami bányavezetõ fejessel, és onnan ment a dolog mint a karikacsapás.