X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne piszkáljátok már!

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Nem, én nem véletlennek értelmezem a programhibát. Hanem kiskapunak. Isten beépített nekünk az univerzumban néhány kiskaput, amit kutya kötelességünk kihasználni. De errõl írt Amarro is.
Cowek
Igen, ez a hajtómû lenne a 2. tyúk - tojás elmélet... Minek a hajtómû, ha azt sem tudjuk miért menjünk... de ahhoz hogy megtudjuk, jó lenne egy ilyen <#confused>

http://www.f1-info.hu/

Fliderrel én azért kicsit egyetértek. Fuho hozzászólásaival kapcsolatban néha az az érzésem, hogy valami szabad verset látok. Szép dolog a költészet, néha én is órákig elfilózok egy jó versen, de nem biztos, hogy itt ebben a topicban ezzel szeretne szembesülni az ember. A helyesírásnak van egy olyan frunkciója is, hogy elõsegíti a megértést. És néha alig tudom kibogozni, hogy mit ír. Én meg igyekszem úgy fogalmazni és írni, hogy ne az írásomon, legfeljebb az általuk közvetített gondolatokon filózzon a jónép.
Vagy a háború...

Úgy érzem közeledik az álláspontunk... Csak ha esetleg semmi sem véletlen, ha minden elõre megtervezett, akkor a dolgokat hogy lehet programhibának nevezni???... 😊
Szerintem ebben az értelmezésben a programhiba = véletlen ...

Te pedig az életben ne törõdj ezekkel az emberekkel!!! Mindig mindegyik azt hiszi magáról, hogy nála okosabbat még nem hordott hátán a föld.

Nem azt mondom, hogy minél helytelenebbül ír az ember, annál jobb...
De te biztos, hogy mindig mindenben olyan nagyon okos vagy?

Helyesen írni bárki, bármikor megtanulhat. De ha valakinek nincs fantáziája, kreativitása, akkor mi a francot ér a diplomájával!!!???

Ha akarom, akkor bármikor lemegyek a konditerembe és felpakolok magara 200 kiló izmot háromnegyed év alatt, ha menõzni akarnék az izmaimmal. Vagy ha bemegyek a könyvtárba, akkor két év alatt kiolvahatom azt, amit eddig elmulasztottam, hogy majd menõzzek azzal, hogy milyen okos is vagyok. De ha nincs képzelõerõm, és ha holnap úgy határoznék, hogy azt bepótolom, akkor azt hogyan tehetném!!!??? Ha holnap letennék két diplomát, akkor rögtön már biztos én is ugyanolyan kreatív ember lennék, mint TE!!!??? Igaz?

Mert ha valaki többre értékeli a mûveltséget, mint a kreativtást, az olyan, mintha valaki többre értékelné a szépen kinézõ, díszes hangszert a zseniális hegedûmûvésznél!
Kérdem én: ebben az országban vajon melyik tulajdonság van többre értékelve? (Na nem mintha én kreatív, vagy mûvelt lennék.)

Az, hogy van fantáziája a gyereknek, hogy vannak álmai, azzal te ne törõdj.

Egyet kell értenem azzal, hogy csak valami gazdasági kényszer indíthatja be az ûrbizniszt.
Nem biztos hogy véletlenek a programhibák. Inkább szükségszerûek. De véletlenek szerintem sincsenek! :-) Persze ez is egy vélekedés. Viszont az élet már többször igazolta. Szóval szerintem az elmélet egyetlen igazi próbája az elõrejelzés. Ha valamit sikerrel megjósol, akkor van benne valami. Talán ezért is vagyok szkeptikus a pusztán leíró elméletekkel szemben.
Mi a fene mindenki most ébredt fel? :-))) Kellemes kávézást! :-)
Pontosan errõl beszélek én is. Csak kicsit megcsavarva. Amirõl kitalálták elméletben, hogy ilyen márpedig nincs, attól még létezhet. A valóság szükségképpen bonyolultabb mint az elmélet, tehát az elméletben mindig lesznek hibák. Kicsit ennek a matematikai értelmezésérõl szól a Goedel-tétel. Vagy legalábbis lehetséges egy ilyen értelmezése.

Másrészt az elméleteket is emberek gyártják, mint a progikat, mindkettõ egyfajta racionális, axiómákra épülõ rendszer, mindkettõben lehetnek hibák. Én a programhibákat, a bugokat mindig a Goedel-tétel bizonyítékaként tekintem. Feltéve, hogy a programozó mindent helyesen és pontosan csinált, attól még a rendszerben elõfordulnak olyan hibák, amelyek önellentmondáshoz vezetnek. És a rendszer lefagy, vgy furcsa dolgok történnek benne. Tudom ez egy kicsit mátrixos, de van benne vmi, még akkor is, ha én kicsit nagyon nem szeretem azt a filmet. Nekem a Mátrix túl skizofrén.

Másrészt én is azt mondom, hogy az elmélettel vigyázni kell, a találmányok többsége nem akadémikusokhoz, hanem bicikliszerelõkhöz, lakatosokhoz kötõdik. A jelenlegi tudományos élet nekem túl destruktívnak tûnik, kicsit olyannak mintha egyetlen célja az lenne, hogy tilalomfákat rakjon le mindenhova. Lehet, hogy besokaltunk egy kicsit a technikai fejlõdéstõl? Ez a fénysebbeségnél nem lehet gyorsabban utazni nagyon emlékezetet engem az állítólagos "hanghatárra" a repülésben.

Másrészt ha jól tudom a fény állandó és átléphetetlen sebessége az elméletben nem következtetés, hanem axióma. Azzal magyarázzák, hogy ha valami gyorsabban terjed mint a fény, akkor megsérti az okság elvét. Az elmélet szerint ugyanis a kölcsönhatások során is részecskeáramlás, részecskecsere (vmi mezon vagy bozon vagy a fene tudja mik kavarnak ide-oda) történik, (a mezõelmélet úgymond "túl misztikus" volt) és ezek az elemi részecskék max fénysebbeséggel áramlanak ide-oda. Tehát ha vmi gyorsabb mint a fény, akkor nem lép normálisan kölcsönhatásba, ergo olyan mintha ott sem lenne.
Ebben van ráció! Én is hasonlóban reménykedem. De ehhez az is kéne, hogy legyenek, gazdaságos, gyors, nagy hatásfokú, olcsóbb hajtómûvek, hogy ezt ki lehessen használni...

Ühümm... Végülis mondhatom magamra azt, hogy lényegében kreacionista vagyok. (Tetszik vagy sem.) Egy kreacionistát pedig nem lesz könnyû meggyõzni arról, hogy a természetben vannak VÉLETLEN programhibák... (Bár persze az, hogy mi minõsül véletlennek, az is egy jó kérdés...)

Én per pillanat azt gondolom, hogy nem véletlen programhibák vannak, hanem az eszközeinkkel a világnak csak egy bizonyos tartományát tudjuk vizsgálni, a többit pedig NEM ISMERJÜK!!!! AZT SEM TUDJUK, HOGY MEKKORA AZ ISMERETLEN RÉSZ!!!!!!!!!!!

De észérvekkel engem sokmindenrõl meg lehet gyõzni!... Várom a további próbálkozásokat...

off

Néha, a meg-megállások között, vagy a csillagokban gyönyörködés után, kicsit "forgasd" a helyesírási kéziszótárt is, mert a hozzászólásodat rossz olvasni. Egy ilyen mondat(?) már az általános iskolában is biztos bukás.

Bocs az off-ért, de környezetünk tudatos védelme mellett vigyázzunk anyanyelvünk (sz)épségére is!
Cowek
Én egy picit másként látom a dolgokat. Szerintem az emberiség társadalmi formája a legnagyobb akadály. Anyagiasak vagyunk, és valljuk meg hogy a tudomány fejlõdése is leginkább a pénz és a hatalom miatt történik. Az egyetlen dolog ami lehetõséget teremtene hogy kilépjünk a világûrbe, az üzleti érdekeltség. Én abban reménykedek hogy egyszer talál valaki egy értékes ásványt, vagy bármit elérhetõ közelségben, és ez gerjeszti a folyamatot. Sajnos a korlátok ott vannak, hogy még a hosszú távú megtérülés sem garantált, és a kockázati elemzésrõl nem is beszélve.
Kicsit gazdasági szempontból is elemeztem, a politikát meg szeretném kihagyni, mert túl egyszerû emberek irányítják a világot... (illetve a Földet <#vigyor4>)

Természetesen matematikai úton való megközelítése a dolgoknak nyilván néha nélkülözhetetlen! De sajnos néha a lényeget ebbõl kifolyólag szerintem egyesek hajlamosak feleslegesen túlbonyolítani!!!! Meglátásom szerint...

Minden csak nézõpont kérdése.... Nem értek ehhez!És nem is akarok úgy tenni. De a számelméletnek mi köze van a KÉZZELFOGHATÓ VALÓSÁGHOZ, A TAPASZTALATI DOLGOKHOZ??? A matek tudtommal csak HELYETTESÍTÕ fogalmakat használ. Nagyon nem vagyok híve az ilyen szigorúan elméletben mûködõ (vagy nem mûködõ) dolgok tapasztalattal való összekeverésénék!!! Mert az hogy mi mûködik elméletben, annak sokszor köze nincs a valósághoz...

Cowek
(De jól nyomjátok Alig várom a folytatást)<#eljen><#guluszem1>

Már hogyne lennének. Valami ilyesmivel foglalkozik a Goedel-tétel is.
"Ha jól belegondolunk, akkor a repülés is egy trükkel - vagy ha úgy tetszik a természeti törvények között fellelt buggal - kezdõdött"

Hmm... A termászeti törvények között NINCSENEK bugok, programhibák. Szerintem. Csak korlátolt, ostoba emberek vannak.Abból viszont rengeteg.(Na nem mintha én mindig olyan okos lennék.)

"Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni."

Csak az a gáz, hogy ezt sajnos nem akarják elfogadni azok, akik "fentrõl" osztják az észt. Még ha az ellenkezõjét is állítják... És ez az ami megöli a fejlõdést.

Errõl én is hallotam. Csak elõször a küztudatban elterjedtet mondtam inkább, mint az Ezékiel próféta által leírt gépet.

sokminden van amit mi már nem élûnk meg lehet joblesz lehet roszab mi anakörûjûnk hogy most élûnk viszonylag nyugodt idöben én például idönként megmegálok és körûlnézek megcsodálom azokat a dolgokat amit hétköznapinak látun pl:két kiskutya jácik vagy nyáron esténként akár hajnalig is nézem a csilagokat nézem nagymamámt miközben a kiskertben gyomlál és tudom hogy betegeskedik de mégis csinálja még ha nagyon roszul érzi magát akor is csinál valami és nem titkolom én sokmindent megcsodálok és ahogyészreveszem magym hogy megálok és megnézem (ez most kicsit öszefûgetlen mondat volt) valami kûlönös elégedetség fog el gyönyörûnek látom azokat a dolgokat amik hétköznapiak például amikor a nap lemegy ahogy vörösesre festi az eget kis apro cseprö dolgok de mégis leirhatatlanul szépnek látom máskor elsuhanok melete de ha megálok orákig tudom nézni az utcán jáco gyerekeket ahogy gondtalanul fociznak meg ijenek (nem tudo de én szeretem az ijen pilanatokat)<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#taps>

Egyetértek. Ha jól belegondolunk, akkor a repülés is egy trükkel - vagy ha úgy tetszik a természeti törvények között fellelt buggal - kezdõdött. Arra kellett rájönni, hogy ha fel akarnak szállni, akkor a szárnnyal ellátott gépet nem felfelé kell hajtani, hanem elõre. Ma már persze vannak helybõl felszálló gépek, de hajdanán a motor feladata a szárnyon szükséges felhajtóerõ elõállítása volt. Szóval nem lebecsülni a programhibákat! :-)

ui: a motoros repülés tulajdonképpen nem a Wright fivérekkel kezdõdött. Volt egy Gustav Weisekopf nevû német, aki kivándorolt Amerikába, ott Gustav Whitehead-re változtatta a nevét, és már 1901-ben repült a gépével. Biztos volt aki látta a rekonstruált gépét és a repülését a Discovery-n.
ehez magányvéleményhez hozzá szólva én még szeretnék is egy saját hajocskát amivel repkedhetek odakint föleg ha van jó erös pajzsa 😊

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Amaro
Van itt jó pár rokon lélek, szerencsére.

Sok más, most már marhaságnak minõsíthetõ dolgot mondtak/írtak hajdanán, teljes meggyõzõdéssel. Ma is elhangzik sok tudományos alapokon nyugvó megkérdõjelezhetetlen kijelentés, ami aztán porba hullik hamarosan. A qvantumfizika érdekes fejtegetéseit figyelve pedig semmi se lehetetlen, én (szigorúan megalapozatlan magánvélemény következik) nem tartom lehetetlennek, hogy még életemben landol valami/valaki azon a bolygón. Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni. Belegondolva öregapám világképébe megdöbbentõ, mennyit szélesedett az enyém, és milyen maradi begyepesedett õskövületként fog rám gondolni az unokám - hogy ez mégse legyen így, részemrõl inkább teret hagyok minden izgalmas elképzelésnek.<#alien>

Amaro
<#vigyor><#vigyor><#vigyor><#eljen>

Ja, igen! És az elsõ repülésük után egy amerikai mûszaki "szaklapban" azt írták, hogy a motoros repülés NEM LEHETSÉGES!!!!

Ebben rokon lelekek vagyunk.

Azt meg hogy mi minõsül fizikai képtelenségnek, azt mire alapozod? Száz éve a nagyokosok még azt tanították az egyetemeken hogy: "Levegõnél nehezebb tárgy nem emelkedhet fel a levegõbe!!!'- Lord Kelvin 1896 R.I.P.

Aztán az elsõ repülõgépet olyan emberek csinálták meg (a Wright-fivérek), akiknek még érettségijük sem volt, akik biciklik gumijainak foltozásából tartották fenn magukat!!!!

ki mit szeret legjoban az x3 ban?

Plyaer Owned Shipyard

Még nem teszteltem (már 2-3 hete nem játszottam.)
Állitolag tud bluprint alapján állomásokat IS gyártani.

erdos
hehe, van aki még emlékszik a legendákra... <#vigyor>
ma rendreltem meg a Pirx kapitány kalandjait DVD-n, az lesz ám a nosztalgia <#nyes>

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Igen, és "nem állunk meg senki kedvéért" avagy "we brake for nobody" <#vigyor>

erdos
Mint az Ûrgolyhókban,
fénysebesség
eszméletlen sebesség
értelmetlen sebesség
<#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Fizikiai képtelenség, hogy valamit olyan sebességgel mozgasson az ember, mint a fény.Ha már ez megvan, akkor már csak az a 20 év kell mire odaérünk...

mano1b
én találtam párat de nekérdezd hol mert ez nemost volt de épiteni bármejik be épit hetsz de véd rendesen mert hama megtalálnak ha nem figyelsz az ellenségre.<#nevetes1><#email><#email><#email><#email><#email><#email>

azt szeretném kérdezni hogy vanak ijen ûres szektorok oda telepithetek álomást? és mijen álomásokat lehet egy tejesen ûres szektorba leteni?

Ámen.
ezt szerintem hagyjuk a béke érdekében

BEAST
latom nem erted, a topic bekeje erdekeben nem magyarazok <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

az egyáltalán nem biztos hogy ez lehetetlen hogy eljusunk adig a bojgoig mindent csak akarni kel most még nemfoglalkoznak vele meg sem eröltetik magukat hogy eljusanak ara a bojgora de ha a szenyezés amit minden nap csinálunk elviselhetetlen lesz akor hidjétek el rövid idön belûl lesz ojan hajo amivel nem kel ojan sok idö hogy eljusunk adig minden csak akarat kérdése?
és valoszinûnek tartják hogy a bojgon már van kifejlet élet álatok és talán egy fejletlen civilizácio ezt valamék oldalon olvastam.

atol még valaki nem gyerekes hogy belegondol mijen lene ha csak akor haladunk elöre ha merûnk nagyot hajmeresztöt álmodni és teni érte hogy megvalosujon ha már megprobáltuk akor is nyertûnk szerintem.

mano1b
ugy ahogy mondod kinek nem tecik jácon másal nem.<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Háát, én...no én nem tudom... <#vigyor>
Szerintem szinte ugyanaz, mint az Elite, amit én anno C64-en és Amigán is játszottam.Csak ez a XXI.századi verzió.
Itt is van docking computer meg alá zene...<#vigyor>

mano1b
ebbe igazad van de az a baj hogy az elite 2hõz csak hasonlot tudnak irni de ojant már nem 1-2mb nem lehet ijent irni sajna. már nemigen van ojan programozo mint régen változnak az idõk de az x3 edig a legjobb mind kõzüll<#mf1><#mf1><#mf1><#mf1><#mf1><#worship><#worship><#worship><#worship>

Na ez az amit en pl imadtam, az Elite2-3-ban ...es amit sajna nem talaltam meg az X3-ban (sem). No offense, csak ugy kijott <#wink>
mano1b
az hogy sokmindenrõl lehet csevegni egymásal de egyesek nem értenek ehez ember nemtudtad hogy tág a világ és mindenki elfér benne.<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#taps><#taps><#taps>

Ejj,ejj be elkeserítõ, hogy így elfajultak a dolgok.Itt nem volt természetes az egymás fikázása.Legalábbis én próbáltam ezt az állapotot fenntartani.A többi topicban lehet egymást ba*ogatni,de itt ne, ha lehet.

Az álmokról.

Õszintán szólva érdekes lenne ez a valóságban, de egyelõre az emberiségnek már az is álom, ha eljutna a közeli Holdra egy olyan stádiumba, hogy egy kisebb kolóniát építsen.Az ûrutazás eme részét, hogy távoli bolygókat ismerjen meg az ember, mi már nem fogjuk megérni.Még gyermekeink sem, talán unokáink.
Én már annak is örülnék, ha lenne egy civil ûrjárat vagy legalább civilek is kijuthassanak egy másik világba.Amit a mai sci-fi- filmekben lát az ember, az valóban egy álom.Némelyik elég borzalmas jövõképet vetít, köszönhetõen annak hogy mi, emberek olyanok vagyunk, amilyenek.
Ami a legvalószínûbb, hogy a kiborgok és a robotika elõbb jelen lesz társadalmunkban, mint egy komolyabb ûrutazás.
Nézzétek meg az újonnan felfedezett bolygót, ami hasonló a Földhöz.De hogyan jutunk el oda?
A mai csúcsszuper technikával is évszázadok alatt jutnánk el.20 fényév?Hogyan?Miként?

Az álmod természetes barátom.Fiatal illetve gyermekkorban az emberi gondolkodás eme módja természetes.Mindenkinek vannak álmai.Ettõl (is) különbözünk az állatoktól és más élõlényektõl.Én is sokszor elképzeltem már magam egy X-hez hasonló univerzumba.Én oly' sokat játszottam vele, annyira bele tudtam magam élni, hogy a könny kicsordult szemeimbõl egy-egy résznél.Ha magányos vagyok vagy újra vágyom vagy nyugalomra, ellátogatok ebbe a mesebeli kreált univerzumba.Én ezt nem titkolom.Csodálattal tölt el és elérzékenyülten bámulom a csillagokat, amik csak rajzok, de gondolataimat, álmaimat kiegészítve egy másik világba reptet.Amikor belépek egy szektorba és a bordós csillagköd látványa fogad, távolban egy ismeretlen bolygóval, egy ismeretlen világgal, és mindenhol síri csend, az nagyon megnyugtató.Aztán ezt megtoldja az a zene, aminél kellemesebb, relaxálóbbat még nem hallottam életemben.
Nem elõször hallják az itteniek ezt a gondolatsort.Én ilyen vagyok.

erdos
Mi tetszik ennyire a mostani ovikban? <#vigyor>