X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
http://www.f1-info.hu/
Szerintem ebben az értelmezésben a programhiba = véletlen ...
De te biztos, hogy mindig mindenben olyan nagyon okos vagy?
Helyesen írni bárki, bármikor megtanulhat. De ha valakinek nincs fantáziája, kreativitása, akkor mi a francot ér a diplomájával!!!???
Ha akarom, akkor bármikor lemegyek a konditerembe és felpakolok magara 200 kiló izmot háromnegyed év alatt, ha menõzni akarnék az izmaimmal. Vagy ha bemegyek a könyvtárba, akkor két év alatt kiolvahatom azt, amit eddig elmulasztottam, hogy majd menõzzek azzal, hogy milyen okos is vagyok. De ha nincs képzelõerõm, és ha holnap úgy határoznék, hogy azt bepótolom, akkor azt hogyan tehetném!!!??? Ha holnap letennék két diplomát, akkor rögtön már biztos én is ugyanolyan kreatív ember lennék, mint TE!!!??? Igaz?
Mert ha valaki többre értékeli a mûveltséget, mint a kreativtást, az olyan, mintha valaki többre értékelné a szépen kinézõ, díszes hangszert a zseniális hegedûmûvésznél!
Kérdem én: ebben az országban vajon melyik tulajdonság van többre értékelve? (Na nem mintha én kreatív, vagy mûvelt lennék.)
Az, hogy van fantáziája a gyereknek, hogy vannak álmai, azzal te ne törõdj.
Másrészt az elméleteket is emberek gyártják, mint a progikat, mindkettõ egyfajta racionális, axiómákra épülõ rendszer, mindkettõben lehetnek hibák. Én a programhibákat, a bugokat mindig a Goedel-tétel bizonyítékaként tekintem. Feltéve, hogy a programozó mindent helyesen és pontosan csinált, attól még a rendszerben elõfordulnak olyan hibák, amelyek önellentmondáshoz vezetnek. És a rendszer lefagy, vgy furcsa dolgok történnek benne. Tudom ez egy kicsit mátrixos, de van benne vmi, még akkor is, ha én kicsit nagyon nem szeretem azt a filmet. Nekem a Mátrix túl skizofrén.
Másrészt én is azt mondom, hogy az elmélettel vigyázni kell, a találmányok többsége nem akadémikusokhoz, hanem bicikliszerelõkhöz, lakatosokhoz kötõdik. A jelenlegi tudományos élet nekem túl destruktívnak tûnik, kicsit olyannak mintha egyetlen célja az lenne, hogy tilalomfákat rakjon le mindenhova. Lehet, hogy besokaltunk egy kicsit a technikai fejlõdéstõl? Ez a fénysebbeségnél nem lehet gyorsabban utazni nagyon emlékezetet engem az állítólagos "hanghatárra" a repülésben.
Másrészt ha jól tudom a fény állandó és átléphetetlen sebessége az elméletben nem következtetés, hanem axióma. Azzal magyarázzák, hogy ha valami gyorsabban terjed mint a fény, akkor megsérti az okság elvét. Az elmélet szerint ugyanis a kölcsönhatások során is részecskeáramlás, részecskecsere (vmi mezon vagy bozon vagy a fene tudja mik kavarnak ide-oda) történik, (a mezõelmélet úgymond "túl misztikus" volt) és ezek az elemi részecskék max fénysebbeséggel áramlanak ide-oda. Tehát ha vmi gyorsabb mint a fény, akkor nem lép normálisan kölcsönhatásba, ergo olyan mintha ott sem lenne.
Én per pillanat azt gondolom, hogy nem véletlen programhibák vannak, hanem az eszközeinkkel a világnak csak egy bizonyos tartományát tudjuk vizsgálni, a többit pedig NEM ISMERJÜK!!!! AZT SEM TUDJUK, HOGY MEKKORA AZ ISMERETLEN RÉSZ!!!!!!!!!!!
De észérvekkel engem sokmindenrõl meg lehet gyõzni!... Várom a további próbálkozásokat...
Néha, a meg-megállások között, vagy a csillagokban gyönyörködés után, kicsit "forgasd" a helyesírási kéziszótárt is, mert a hozzászólásodat rossz olvasni. Egy ilyen mondat(?) már az általános iskolában is biztos bukás.
Bocs az off-ért, de környezetünk tudatos védelme mellett vigyázzunk anyanyelvünk (sz)épségére is!
Kicsit gazdasági szempontból is elemeztem, a politikát meg szeretném kihagyni, mert túl egyszerû emberek irányítják a világot... (illetve a Földet <#vigyor4>#vigyor4>)
Hmm... A termászeti törvények között NINCSENEK bugok, programhibák. Szerintem. Csak korlátolt, ostoba emberek vannak.Abból viszont rengeteg.(Na nem mintha én mindig olyan okos lennék.)
Csak az a gáz, hogy ezt sajnos nem akarják elfogadni azok, akik "fentrõl" osztják az észt. Még ha az ellenkezõjét is állítják... És ez az ami megöli a fejlõdést.
ui: a motoros repülés tulajdonképpen nem a Wright fivérekkel kezdõdött. Volt egy Gustav Weisekopf nevû német, aki kivándorolt Amerikába, ott Gustav Whitehead-re változtatta a nevét, és már 1901-ben repült a gépével. Biztos volt aki látta a rekonstruált gépét és a repülését a Discovery-n.
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Sok más, most már marhaságnak minõsíthetõ dolgot mondtak/írtak hajdanán, teljes meggyõzõdéssel. Ma is elhangzik sok tudományos alapokon nyugvó megkérdõjelezhetetlen kijelentés, ami aztán porba hullik hamarosan. A qvantumfizika érdekes fejtegetéseit figyelve pedig semmi se lehetetlen, én (szigorúan megalapozatlan magánvélemény következik) nem tartom lehetetlennek, hogy még életemben landol valami/valaki azon a bolygón. Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni. Belegondolva öregapám világképébe megdöbbentõ, mennyit szélesedett az enyém, és milyen maradi begyepesedett õskövületként fog rám gondolni az unokám - hogy ez mégse legyen így, részemrõl inkább teret hagyok minden izgalmas elképzelésnek.<#alien>#alien>
Azt meg hogy mi minõsül fizikai képtelenségnek, azt mire alapozod? Száz éve a nagyokosok még azt tanították az egyetemeken hogy: "Levegõnél nehezebb tárgy nem emelkedhet fel a levegõbe!!!'- Lord Kelvin 1896 R.I.P.
Aztán az elsõ repülõgépet olyan emberek csinálták meg (a Wright-fivérek), akiknek még érettségijük sem volt, akik biciklik gumijainak foltozásából tartották fenn magukat!!!!
Még nem teszteltem (már 2-3 hete nem játszottam.)
Állitolag tud bluprint alapján állomásokat IS gyártani.
ma rendreltem meg a Pirx kapitány kalandjait DVD-n, az lesz ám a nosztalgia <#nyes>#nyes>
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
fénysebesség
eszméletlen sebesség
értelmetlen sebesség
<#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
és valoszinûnek tartják hogy a bojgon már van kifejlet élet álatok és talán egy fejletlen civilizácio ezt valamék oldalon olvastam.
Szerintem szinte ugyanaz, mint az Elite, amit én anno C64-en és Amigán is játszottam.Csak ez a XXI.századi verzió.
Itt is van docking computer meg alá zene...<#vigyor>#vigyor>
Az álmokról.
Õszintán szólva érdekes lenne ez a valóságban, de egyelõre az emberiségnek már az is álom, ha eljutna a közeli Holdra egy olyan stádiumba, hogy egy kisebb kolóniát építsen.Az ûrutazás eme részét, hogy távoli bolygókat ismerjen meg az ember, mi már nem fogjuk megérni.Még gyermekeink sem, talán unokáink.
Én már annak is örülnék, ha lenne egy civil ûrjárat vagy legalább civilek is kijuthassanak egy másik világba.Amit a mai sci-fi- filmekben lát az ember, az valóban egy álom.Némelyik elég borzalmas jövõképet vetít, köszönhetõen annak hogy mi, emberek olyanok vagyunk, amilyenek.
Ami a legvalószínûbb, hogy a kiborgok és a robotika elõbb jelen lesz társadalmunkban, mint egy komolyabb ûrutazás.
Nézzétek meg az újonnan felfedezett bolygót, ami hasonló a Földhöz.De hogyan jutunk el oda?
A mai csúcsszuper technikával is évszázadok alatt jutnánk el.20 fényév?Hogyan?Miként?
Az álmod természetes barátom.Fiatal illetve gyermekkorban az emberi gondolkodás eme módja természetes.Mindenkinek vannak álmai.Ettõl (is) különbözünk az állatoktól és más élõlényektõl.Én is sokszor elképzeltem már magam egy X-hez hasonló univerzumba.Én oly' sokat játszottam vele, annyira bele tudtam magam élni, hogy a könny kicsordult szemeimbõl egy-egy résznél.Ha magányos vagyok vagy újra vágyom vagy nyugalomra, ellátogatok ebbe a mesebeli kreált univerzumba.Én ezt nem titkolom.Csodálattal tölt el és elérzékenyülten bámulom a csillagokat, amik csak rajzok, de gondolataimat, álmaimat kiegészítve egy másik világba reptet.Amikor belépek egy szektorba és a bordós csillagköd látványa fogad, távolban egy ismeretlen bolygóval, egy ismeretlen világgal, és mindenhol síri csend, az nagyon megnyugtató.Aztán ezt megtoldja az a zene, aminél kellemesebb, relaxálóbbat még nem hallottam életemben.
Nem elõször hallják az itteniek ezt a gondolatsort.Én ilyen vagyok.