X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jöhetne már a 0.7, elvonási tüneteim vannak de nem akarok belekezdeni addig míg ki nem jön.. <#zavart2>#zavart2>
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Egyébként is - ha jól emlékszem - 1 óra (IRL) folyamatos SETA után csökkennek a statok.
Én rendszeresen használom, igaz szinte mindig mozgásban vagyok, nem állok egy helyben. Ha belépek egy szektorba feltolom a sebességet a maximumra, és mehet a S.E.T.A. amíg el nem érem a célom. Vagy nem kerül valami olyan közel hozzám, hogy automatikusan leálljon. Vajon ez is károsan befojásolja a statisztikáimat?
Én változatlanul azt tartom jónak, ha szépen végigszenveded a lépcsõket, mert magas szinten már csak az automatáknak adott parancsokra lesz energiád, a játék értékeibõl semmit sem fogsz érzékelni. Ahogy a való világban is van: addig érdekes azélet, míg felküzdöd magad egy nagy cég élére, utánna már rabszolgamunka az egész, egy halom utált kötelezettséggel...
The Matrix has you...
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Fegyvereket is lehet tovább osztani: lézerek egy komplexum, Mass Driver+lõszer másik, rakéták+torpedók harmadik.
Van egy technikai komplexumom, ebben chipet,computer alkatrészt,kvantum tyúbot,stb-t gyártok.
Pajzsgyárak külön,stb,stb.
Az energia és kaja ellátás folyamatos, minden gyárnak van 2-3 SF-je (SuperFreighter), vétel-eladásra állítva.És megy is szépen automatán.
- Elõször is mert szinte lehetetlen összehozni.
- Csak egy dokkolókaput tudsz berakni, ha egyszer leraktad, el nem tudod mozdítani.
-Az egy dokkolóállomás csak max 8-10 hajót tud fogadni egyszerre.Kicsit nagy lesz a dugó...és a termelés leálljat.
- Iszonyatosan belassul majd a játék abban a szektorban.Nekem csak 30 van egy szektorban, de olyan már, mint egy képregény.
- Fizikai elhelyezkedés? Nem lesz ütközés a kisebb-nagyobb hajóknak, amik esetleg járõröznek majdan vagy csak mennek?
- Minek? Miért nem szeded inkább csoportokba és szállítatsz a hajókkal egymás között?
- Átláthatóság...hmmm megint egy érdekes téma.
Nem elbátortalanítani akarlak, csak vedd figyelembe a fentieket.Ha, meg mégis belevágsz (megfelelõ pénz mellett), akkor sok sikert hozzá.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Ergo, nem vehetsz meg semmilyen nagy hajót, amíg nem Istenként néznek rád.
A másik, hogy bizonyos küldetéseket csak akkor kapsz, ha már valamilyen rangban vagy.
Elõször játszd végig a sztorit, olyan magas reput kapsz a végére, hogy kellõ pénz mellett megveheted a Titan-t vagy a Colossus-t...
Onnan meg már nem oly' nehéz.
Azt meg hogy a kisebb vadászgépekkel flangáljak, anélkül egy darabig elvagyok, mert azt végsõ soron már volt az összes többi hasonszõrû játékban!!! De ilyen, hogy romboló meg anyahajó, na erre csekély 25 éve várok!!!...
Az meg, hogy nem szenvednék elelget a sikerért, az azért nem teljesen igaz, hisz' már vagy két hónapja tolom, ami azért nem kevés!!!😊
"de ha találsz egy kényelmes sarkot valamelyik eldugott szektorban és ott altatod a hajódat pár órát gyorsítva, akkor elkezdenek a statjaid csökkenni, amikor kilépsz a gyorsításból..."
Az nem teljesen világos hogy ezeknek tulajdonképpen hol van jelentõsége (kereskedelmi, harci rangnak)???Mert a fajoknál lévõ szint az egyértelmû ugye, a vásárlásnál.
The Matrix has you...
Az EQ dock meg azért kéne hogy TL hajóba tudjak pakolni hogy egy másik szektorba vigyem az összes kész terméket ahol a HQ meg a flotta van.
A gyárakat tetszõlegesen helyezheted el, csak mindig construction kit-el kell hozzáfûzni a komplex-hez, de az, hogy hova kerül az a te dolgod. ha nem vagy "esztéta" úgy rakod ahogy akarod😊 ha kicsit pofásabbra akarod, akkor csak tovább tart, mert "cicizni" kell vele. tervrajzszerûen látod mielõtt kiraknád, hogy hova kerül. hasznos dolog.
The Matrix has you...
Másik: gondolom nem lehet olyat csinálni hogy egy EQ dock legyen a complex hub?
Nem emlékszem pontosan hogy mennyire, de a 100 már biztos hogy ezen felül van! (kb. 40)
Persze csak ha komolyan gondoltad hogy 100 gyárból akarod építeni!
Én nagyon megszívtam ezzel!
Azt nem tudom hogy az egy szektorba építhetõ gyárak vannak e számszerileg korlátozva, vagy csak az egy komplexbe építhetõek...
Azaz nem nagyon kell beállítani, mert csak a felesleget adják el. Gond akkor lehet, ha azért válik feleslegessé valami, mert a termékét felhasználó részlegnek más is kell (pl kaja) ahhoz, hogy termeljen, de abból nincs, így a megtermelt cucc ott halmozódik a raktárban.
Egyébként, ha valamit nem akarsz eladni, állíts be neki jó magas árat, a kutya nem fogja elvinni...
Szóval ötleteket várok, mert lehet hogy csak én nem láttam olyan beállítást de lehet nincs is. Ez esetbe sciptet is szívesen fogadok.
Igazából (szerintem legalábbis) ezek az igazi élvezetek a játékban (és cseppet sem unalmasak)!
Mert hiába van sok pénzed, ha nem ismered meg a játékot (én pl. már másfél éve játszom vele, de még mindig tud meglepetést okozni) és persze nem is tapasztalod meg hogy mire is érdemes hasznosan elkölteni (meg nem is fogod igazából értékelni, hiszen úgymond nem nagyon dolgoztál meg érte) !
Ezzel az erõvel akár cheat-et is használhatnál! Szerintem teljesen jogos ez a kis korlát a játék készítõitõl! Sõt nem ártana szigorítás egyéb dolgokban is!
A játék: idõtöltés. A szabadidõd szórakoztató eltöltése. A gép járatása SETA módban nem az. De végülis Te tudod...
IRL se tudod megcsinálni, hogy a rég várt szülinapodig hátralévõ idõt átalszod, vagy átugrod. Az X Univerzumban a SETA arra lett kitalálva, mint IRL elképzelt jövõben az ûrutazók hibernálása. Hosszú utakat ne kelljen végigunatkozni. Ellenben senkit sem fagyasztanak le azért, hogy a gyárai elég pénzt termeljenek, míg õ alszik...
Ott legalább nem porosodik...<#vigyor>#vigyor>
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Az igazi megnevezésük rombolók, nem pedig csatahajók, mivel azok a (történelemben is bizonyítottan) sokkal nagyobbak.
A legerõsebb, legveszélyesebb hajók a játékban.Összesen 40 db ágyúpozicíó van mindegyiken: 8 db Front (elülsõ),8-8 db Left-Right (bal-jobb) oldalon, 8 db Back turret (hátsó ágyúsor) és 4-4 darabot lehet az alsó és felsõ ágyúsorra rakni.
Pajzsaik 6 és 10 Gj-között mozognak.
A fegyverek általánosságban a leggyengébbtõl a legerõsebbik, rakéták a legkisebb Mosqutio-tól a legnagyobb Firestorm Torpedo-ig minden.Az "Unknown Object", azaz az ellenséges szuper torpedó sajnos nem lõhetõ ki, ezt M3-as vadászokról indíthatjuk.
A szerelhetõ fegyverek típusai nagyjából megegyeznek az M1 osztályéval, csak értelemszerûen sokkal több fér el.Ennek megfelelõen a fegyvergenerátor és a pajzsgenerátor is sokkal erõsebb.
Az X2-vel ellentétben itt már nem tudunk dokkolni a rombolók gyomrába, mivel nincs hangárjuk.Így marad a két megoldás, vagy Shipyard-on/EQ Dock-on/HQ-n keresztül átülünk vagy átteleportáljuk magunkat egy másik hajóról, kábé 5 km-es távon belül.
Rakterük tágas, de annyira nem, hogy állomásokat is tudjunk szállítani.Fõleg, ha fel van fegyverezve a maximumra.
Úgyszintén elmondható mindrõl általánosságban, hogy óriási, nehezen irányítható hajókról van szó.Sebességükben alulmaradnak néhány M1 és számos TL hajótól.Az elõzõ két osztályhoz hasonló irányítást igényelnek, minden tuningot a maximumra rakni és óvatosan manõverezni sûrû szektorokban.
Van egy dolog, amit már az M1-nél is kihagytam.Ha csatázunk és részt vesz még egy ilyen hajó, fokozottan ügyeljünk a másikra, mert nem nézik jó szemmel, ha eltalájuk õket.Ha esetleg átmennének ellenségbe, mert sokszor találtuk el, próbáljuk hívni a kapitányt és kérjük bocsánatot!Igen van ilyen.A "Sorry,weapons down..."-t (vagy ilyesmi) választva lehet megnyugtatni õket, hogy nem fordul elõ többé.Ezt jó néven veszik és abbahagyják a tüzelést rád.
Bevezetõnek ennyi elég, nézzük fajonként.
Argon Titan
-----------
A Titan volt mindig is a kedvenc hajóm, mind az elõzõ, mind ebben a részben.Az emberek legnagyobb hajója a Colossus-hoz hasonló külalakra tett szert, kicsit áramvonalasabb,tekintélyt parancsolóbb.Találkozhatunk velük központi szektorokban, erõs kisérettel,illetve a sztori utolsó nagy csatájában.
A fegyverzete halálos.Rakhatunk PPC-t szinte mindenhová, van FAA is az alsó,felsõ és oldalsó lövegekre is.A Front ágyúsorra sajna csak a BPPC megy fel, ez különösen frontális támadásnál hátrány, mivel a BPPC lõtávja rövidebb, így késõbb kezdenek el tüzelni, ellentétben egy Xenon K-nál.
Az oldalsókra lehet a GPPC-t helyezni.Az ágyúk nagyon jól helyezkednek el, bõséggel lefedik a hajót.Mikor megvettem az elsõt, senki meg nem állított többé.A vadászok ellen érdemes az alsó-felsõ sort AFAA szerelni,de lehet még az oldalakra is, csak óvatosan.Ha az ellenséges nagy hajót leírtottad, lehet cserélni a fegyvereket.Tudom, kicsit idegesítõ ez a megoldás, de meg lehet szokni.Én használtam még a PPC+FAA párost is az oldalakon, végülis hatásos,csak akkor is lõ, ha nincs az FAA közelében semmi, mivel a PPC lõtávja vagy az ötszöröse.Lehetõségünk van még a Mass Driver installálására is, de ez nem kifejezetten erre a hajóosztályra való.Az energiafegyverek hatásosabbak, és ehhez meg nagyon sok lõszert kell hozni, ami biza sok helyet foglal.
A fegyvergenerátor erõs, de ha sokáig mennek a PPC-k és mindenhol az van, akkor lemerülhet.A 9 Gj-os pajzs nagyon komoly, brutális és átlagos a töltése.
Sebessége 49-es maxon.Elég lassú,de nem is üldözésre való 😊
Összegve nagyon ajánlott a beszerzése.Rengeteg szerelhetõ fegyver, van vadász elleni is.A pajzsok jók,a sebesség már nem annyira.Fegyverkezésnél kábé úgy kell számolni, hogy a hajó árának a fele a fegyverzet.De érdemes inkább rabolni a Xenon hajóktól, úgy olcsóbb.
Boron Ray
---------
A Boronok rombolója elég sokat hasonlít az anyahajójukra, a Shark-ra.Vízi barátaink a Paranidokhoz hasonlóan mûvészi tehetséggel értenek a hajók kialakításához.Egyszerûen csodásan szép és hatalmas.Sok jó tulajdonságát a Shark-tól örökölte.Itt ugyan hiányzik a "száj" az elejérõl, mivel nem tudunk dokkolni,nincs hangárja.Aki emlékszik a Freespace 2 címû játékra,az ottani idegen korvett alakját ölti fel eme darab is.
Sebessége nagyon jó egy ekkora monstrumhoz, full tuninggal az 57-et elérjük.
Fegyverzet:
A szokásos PPC,HEPT és egyéb nyalánkság mellett felszerelhetõ az Ion Disruptor is.A Shark-nál mondtam, hogy arra hajóra nem jó, de mivel ennek nincs hangárja, akár kötelezõ darab is lehet az arzenálban.Szintén nagy elõny az elülsõ (Front) ágyúsorra szerelhetõ 8 darab GPPC,ergo tökéletes a frontális támadásra.A rossz hír, hogy nincs vadászok elleni
védelem.Bármily' gyorsnak tûnik a PBE,ne szereljük,sajana semmi nem ér a rövid hatótáv miatt.Nem tudunk PSG fegyvert és FAA-t sem helyezni.Így ki kell próbálni a HEPT+PPC,vagy az Ion Disruptor+PPC+HEPT párosítást.A HEPT-bõl az Alpha-t érdemes felszerelni, az a leggyorsabb és el is találhatunk vele néhány óvatlan vadászt.
A pajzs miatt nem kell aggódni, a 9 Gj bõségesen megvéd minket,az ehhez társuló jó pajzsgenerátorral.
Összegezve: igen kellemes romboló, jó sebességgel és nagy pajzzsal.A hátulütõje a vadászok elleni szinte semmi védelem.Beszerzése ajánlott, kicsit kombiálgatni kell a fegyverzetet.
Teladi Phoenix
---------------
Ha a hajók méreteit nézzük az X3-ban, akkor mind közül ez a legnagyobb.A gyíkszerû Teladik a kereskedelmük és a pénzük védelmének érdekében hadrendbe állították az X3 legnagyobb hajóját.Eltarthat néhány percig,amíg teljesen körberepüljük.A külalakkal már nem nagyon foglalkoztak.Ahogy a Teladi hajók esetéban már korábban megemlítettem, nem a szépségükért kell szeretni.No, de nézzük kicsit közelebbrõl.
A méretéhez képest a lövegek száma itt is "csak" 40 db.De viszont remekül pozícionáltak.A Front (elülsõ) ágyúk olyan messze vannak a hídtól, hogy nem is látjuk.Ennek tekintetében fokozott óvatosságra intek mindenkit, hogy csatában kalkulálja bele a hídtól az elsõ ágyúkig terjedõ közel 1.5 (!) kilométert.Ha ez megvan és hozzászoktunk, akkor elkerülhetõk az ütközések.A híd egyébként a hajó utolsó harmadánál található a hajtómûvek felé.
Mint megszokhattuk a PPC fegyverek az elsõdlegesek itt is.Ezenkívül van még BPSG szerelési pont is, ami azért jól jöhet rakéták/torpedók és vadászok ellen.Sajnos nem túl nagy a választék,de ki lehet alakítani egy ütõképes "mindenre jó" rombolót.Az alsó-felsõ ágyúsorra tehetünk BPSG-t, ezzel távol tarthatjuk a rakétákat és a kisebb hajókat.Sajnos az M3-as vadászokra nem okoz különösebb kárt,de legalább megzavarja és idegesíti õket.
A Phoenix legfõbb jó tulajdonsága - amely egyedülálló - a rászerelhetõ 10 Gj-os pajzs.Igen, ez az egyetlen hajó a játékban, amire rárakható.A hab a tortán a pajzsgenerátor.Az összes hajó közül a legjobb.Olyan,mintha már sérthetetlen lenne.Pillanatok alatt tölti vissza a 10 Gj-t.
Hogy mindezt egy kicsit romboljam, a legrosszabb tulajdonsága azonban sebessége.A 40-es max sebesség (full tuning mellet) igencsak nevetséges.Bár ekkora hajónál érthetõ.Igaz menekülni sem kell...
Manõverezése sem túl jó, de ismét csak az irdatlan méretére tudom fogni.
Összegezve nagyszerû hajó.Amilyen rossz vagy átlagon aluli a kisöcsse (Teladi Condor),olyan megbízható és erõteljes útitárs Õ.Az ára sem borsos a többi M2-höz képest.Leszámítva az alacsony sebességet, nagyon ajánlott a beszerzése.
Paranid Odysseus
----------------
Elérkeztünk a másik favorithoz, avagy a másik nagy Õ-höz.Emlékszem, az elõzõ részben is örök kedvenc volt.Az egyik legfélelmetesebb M2 hajóról van szó.Ejtettem szót korábban a Paranidok mûvészi érzékeirõl,ez ezen a hajón is megmutatkozik.
Áramvonalas,lapos, hatalmas (bár legkisebb az összes M2 közül) és gyönyörû szép.A parancsnoki híd nagyjából félúton van,tökéletes rálátás nyílik az elülsõ ágyúsorra.A hajtómû hasonlóan helyezkedik el,mint a Zeus-on.
Nézzük a fegyverzetet.
Na itt van minden.A félelmetes GPSG-t végre tucatszám pakolhatjuk fel.Elõre azonban érdemes BPPC-t rakni a frontális támadások miatt.Oldalra,felülre,alulra és hátulra aztán kedvünk szerint rakhatjuk, ki mit szeret.
A teljesen PSG fegyverrel felszerelésnek az egyetlen hátránya a hatótáv.Az ellenséges rombolók már rég tüzet nyitottak ránk, mire a PSG-k bekapcsolnak, ezért veszélyes.De ha közel kerültünk, akkor nincs megállás.Sokan (velem együtt) mondották, hogy a PSG fegyverhullámai belassították a játékot.Ezt szerencsénkre sok patch-en keresztül orvosolta az Egosoft,de izmosabb gép azért még mindig kell.
Ahogyan a Zeus-nál is mondtam, óvatosan a PSG fegyverrel, mert sûrû szektorban nagyon sok kár okoz.Ahol igazán szabadjára engedhetjük az a Xenon és Khaak szektorok.Lehet kombinálni is a fegyverekt PPC+PSG, egyik leghatásosabb.Kicsi, könnyû lézereket is aggathatunk, mint a PAC vagy a nehezebb HEPT,de nem nagyon kell.Az összes hajó ellen veszélyes, mindent ki lehet törölni vele egy szektorban, ezért is neveztem el az egyik hajómat Eraser-nek (radír) 😊
Csatában a nagy hajókat NE PSG-vel támadjuk a fent említett okok miatt, hanem PPC-vel.Aztán jöhet a kicsit idegesítõ fegyvercsere, és mehet a móka a PSG-vel.
A 9 Gj-nyi pajzs elegendõ, de a töltés már lassú, ezért vigyázzunk és szükség szerint ugorjunk el, ha fogytán vagyunk.Az 51-es max sebesség kielégítõ egy ekkora hajóhoz.
Irányítása átlagos, jobb mint a Phoenix-é.
Összegezve az egyik legfélelmetesebb hajó a játékban.Nagyon drága, a legdrágább az M2 osztályból.De garantáltan megéri az árát.Szövetséges hajókkal SOHA ne menjünk a közelébe (min 3-4 km), ha PSG-vel szerelt.Átlagon felüli sebesség és közepes pajzs jellemzi.Szintén ajánlott, de nagyon óvatosan tessék radírozni vele!
Split Python
------------
Harcos és agresszív Split barátaink rombolóját az információs computer csak így jellemzi: "A Split Python parancsnokai az elõbb lõj és aztán kérdezz" elven szolgálnak.Ezzel nagyjából elárulták, hogy egy agresszív kinézetû és fegyverzetû "harapós" hajóról van szó.Méretei is kinézete alapján le sem tagadhatná, hogy kisöccsére (Raptor) és nagybátyjára (Elephant) hasonlít.
A mély vöröses-bordós-rozsdabarnás szín iszonyatos fegyvereket és fegyvergenerátort takar.A sebessége kitûnõ egy rombolóhoz, az összes M2 közül a Python a leggyorsabb, ami 69-es max sebességet jelent.
Fegyverzet:
Split barátaink mindig is a fegyverek szerelmesei voltak, ahogy meglátszik több hajójukon.Ez itt sem változott, csak jobb lett.A választék igen nagy: a Titan-hoz hasonlóan az energia fegyverek mellett bevethetjük a Mass Driver-t is.Aki szereti, szerelje fel, szerintem túl sok haszna nincs és annyi lõszert úgy sem tud hozzá raktározni, ami egy komolyabb csatához elég lenne.Minden ágyúsorra lehet PPC-t tenni, bár ez nem a legjobb megoldás.A gépi ellenfelek egy ideig csak ezt használták,de az új verziókban már a fegyvercsere is életbe lépett."Ismétlés a tudás anyja" alapon mégyegyszer elmondom, hogy a PPC nem használható kisebb hajók ellen, elsõsorban állomások és M1,M2,M6 hajók ellen az igazi.
Sokak örömére lehetõségünk van FAA vadászgép elleni légvédelemmel ellátni hajónkat.Ezt mindenképpen tegyük meg, ahol csak lehet, szereljük fel.
A PBE is szerelhetõ, de semmit nem ér, úgyhogy ne is foglalkozzunk vele tovább.Az optimális konfiguráció itt is a PPC+FAA vagy PPC+HEPT.Ki mit szeret.A Frontális ágyúkat szinte mindig Gamma Photon Pulse Cannon-nal szereljük, mert a leggyakoribb a frontális támadás.Ezzel elõnyt szerezhetünk az ellenséggel szemben.
A szerelhetõ 8 Gj-nyi pajzs elég meglepõ, tekintettel, hogy a Split hajók nem a pajzsban remekelnek.
Egyszóval egy nagyon brutális romboló, nagyon jó sebességgel.Csak ajánlani tudom.
--------------------------------------------
A másodlagos fegyverzet vagyis a rakéták/torpedók különösebb szót nem érdemelnek.Nem nagyon kell használni õket, inkább egy M3-as vadászról indítani.Viszont elmondható, hogy az összes típus felhelyezhetõ az összes hajóra, kivéve a Xenonok Unknown Object-jét és a Khaak rakétákat.
Végül ismételten eljutottunk az összegzéshez.
Itt nehezebb dolgom van, mivel szinte nincs közöttük rossz illetve legjobb.Minden M2-nek megvan az elõnye és hátránya.
- Aki egy ütõképes és méretes darabot akar, vegye a Teladi Phoenix-et.Az Õ pajzsával szinte mindent át lehet törni.
- Ha harcos, gyors és erõs hajóra vágysz, vedd a Split Phyton-t.
- Ha egy minden tekintetben jó eredménnyel és vételi árral rendelkezõ romboló a szíved vágya, ott van az Argon Titan.
- Aki takarítani akar, fõleg kalózokat,Khaak-ot,Xenon-t vagy egyszerûen csak idegesíti a sok hajó,a legjobb választás a Paranid Odysseus.
- Aki pedig egy különleges és szép formájú, ugyanakkor erõteljes és nagy pajzsú hajót szeretne, ott a Boron Ray.
Ezzel tesztjeim végére értem,remélem mindenkinek hasznosak lesznek az itt leírtak.A jövõben tervbe van véve a kisebb hajók tesztjei is,mivel többen kérték már.
Sok sikert az X világban!
Kisviku
"A Szektor-tiltó script sem tökéletes, nálam beugráltak a kalózszektorokba ugyanúgy, vesztettem Én is nem egy hajót emiatt,"
"Hurrá!"...<#falbav>#falbav> Ez nem jó hír... Bár az UT sem létszükséglet nekem már!.. Pár óra SETÁzással így is van újabb 100 milla...<#smile>#smile>
Sikerült félig-meddig átvernem ezt a csökkenés-mizériát: a végtelenbe küldés teljes gázzal módszer EDDIG végülis bejött! Az a lényeg, hogy legalább már nem csökken a bizalmi szint! Még ha csak lassan is fejlõdik, így a legegyszerûbb az egész nekem!Így legalább nem kell a gép elõtt lenni egész nap!!!...
Tudtommal különbség csak annyi, hogy meg tudod adni azt a "rádiuszt", amin belül Õ mozoghat. Tehát mikor eléri a 8-as szintet, megvan minden követelmény felszerelésbe, akkor kiadod neki a Local Trader parancsot, ekkor megkérdezi az induló-szektort (ez valamelyik központi Argon szektor, pl. Argon Prime), aztán számszerileg meg kell adni a maximum "ugrási" számot, tehát, hogy hány szektort távolodhat el ettõl. Ha ez mondjuk 2, akkor is minimum 12 szektor fog beletartozni -ha jól számoltam. Ez meg nem kis szám. Az argoni területek melletti kalóz rész nincs benne! Ezután pedig tudsz játszani azzal, hogy a másik UT -azaz LT 😊- kezdõszektorát eltolod északra vagy délre, ha több van akkor meg értelemszerûen adódik a felosztás, aaz északi boron területek is benne lesznek a végén. Nem baj, ha átfedik egymást, bár nagy számú flottát már nem biztos, hogy el tudnak látni ilyen kis területen a gyárak. Ki kell tapasztalni, de nekem nem volt gondom vele.
A Szektor-tiltó script sem tökéletes, nálam beugráltak a kalózszektorokba ugyanúgy, vesztettem Én is nem egy hajót emiatt, de azért elég ügyesek voltak, sokszor kidobálták a fighter drone-okat, aztán elhúzták a csíkot. Ilyenkor ugye küld üzit, hogy mi történt, én meg szépen odaugrottam a szektorba és leszedegettem a gonosz kalózokat😊 nõtt a repum is, meg a harcitudásom is😊
The Matrix has you...
Ut-nél is lehet állítgatni valamiket???? Miket, hogyan, hol??? Úgy érted, hogy 1.4.02-es verzióban, másik külön kis program nélkül???
Hát épp ez az!!! Persze, hogy ez korlátozott képességû program. Csak a technikai LEHETÕSÉGEKHEZ KÉPEST kéne teljes szabadságnak lennie szerintem!!!...Nyilván nem olyan össszetett dolgot várok egy egyjátékos részre kihegyezett programtól, mint egy interneten keresztül játszhatótól!Mert ez finoman szólva is egy teljesen irreális és legfõképpen frusztráló, idegesítõ, életszerûtlen tiltás!!!
De azért köszönöm, hogy megosztottad az infót!
Elkerülésére megoldás, ne SETA-zzon az ember üresben. Helyette vegyen fel valami fuvart és irány egy jó távoli szektor egyik állomása normál útvonalon. Mire odaér tuti le lesz gyártva még a lassú helyeken is pár dolog. Ekkro meg jump vissza és megvan a cucc. Legalább megy a kilométer számláló. :-)
Teljes szabadságot meg ki ígért? Hol láttál te ilyet? Ez egy elõre megírt, korlátozott képességû program. Ettõl vársz te teljes szabadságot?
Ha meg a SETA emgy, akkor sajna valóban hülyébben manõvereznek a hajók. A tiéd is és az NPC hajók is. SETA alatt simán kenõdtem már fel én is automatikával állomásokra úgy, hogy simán tudnia kellett volna dokkolni a gépnek. Aztán mégis inkább összetörte a hajómat.
Az NPC hajók meg néha meglepõen nagy körökbe kezdenek és ha valami útban van, hát nekimennek.
A katonai járõrhajók sem fognak irányt változtatni. Ha útban egy hajód, akkor megpróbálnak rajta átmenni. Ha a katonai gép a gyengébb, akkor robban, te meg kapod a reputációvesztést. SETA alatt legalábbis ez simán összejön. Azon kívül általában van kitérési lehetõség. Ütközést pedig (ha teszemazt neked nem okoz komoly kárt) nem jelez be a gép számodra.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A teljes gázzal a végtelenbe meg szerintem menne, bár biztos van valami határ. Amikor egy bolygó felé irányítottam a hajót és rajtahagytam a gázt, közben pedig foglalkoztam az állomásaimmal, akkor egyszerre azt vettem észre, hogy rázkódni kezd a gép, egy kellemes nõi hang pedig azt szajkózza, hogy veszély van, az atmoszféra túl közel, irányváltás meg hasonlók😊) Szóval ha hagytam volna továbbmenni, valszeg elégek.
The Matrix has you...