X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy egy új kézikönyv? <#nyes>#nyes>
X universe Home, sweet home
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Van már valami hír az xtm7 rõl ??
Bocsi kissé türelmetlen vagyok
Talán azért, mert pl. a technikai fejlõdés is pontosan errõl szól!!!...
Hogy a természetben el vannak rejtve a zárak, a megoldások, amikhez csak és kizárólag ilyen mentalitással lehet hozzájutni...<#smile>#smile> Asszem'.
Ott -ahogy te fogalmaztál- nem "megengedhetetlenek", nem tilttotak.Kihívások.Ha érted, mire gondolok???
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Az elején a gyors és relatíve egyszerû haszonhoz azt kell szerintem csinálni!
Köszi, köszi, köszi!!! Haver vagy!!!<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#integet2>#integet2>
A valóságban is arra törekszik a profitorientált cégek többsége, hogy az összes lehetséges módon növelje a hatékonyságot, minden eszközzel!!!Az gyõz, aki okosabb és könyörtelenebb.
Bár most ebbõl ne gondolja senki azt, hogy akkor most minden játékban csalok, mert ez egyáltalán nem így van!!! Bár ezt biztos nehéz lesz elhinni!!!<#smile>#smile>
A gépi csalásra egy újabb ékes bizonyíték: pl. honnan tudja azt, hogy én vagyok a bûnös némely hajójának eltûnéséért, ha mondjuk zavarhatnám(ha lenne mivel) a rádióját, és nincs másik gép az érzékelõk hatósugarán belül??? <#smile>#smile>
Nagy Testvéred figyel téged... Nem kell félteni a gépet!!!Egy internetes játékban, emberek ellen nyilván nem lennék annyira érzéketlen!...
Nyilván valamilyen szinten ez csalás! De nem érdekel, ki akar 3 évig várni minden jóra??? Én biztos nem! Meg mondtam, hogy ha reálisabb lenne, akkor egy bizonyos részét fel is lehetne vásárolni a konkurenciának, sok pénzért... Meg szerintem ez külön poén, és kész!!! Meg a gép is csal, ne féltsd õt!!!... Pl: bizalomvesztés az igencsak el van túlozva, ami szintén nem éppen fair!!!...
"Ez a világ a fokozatosságról, türelemrõl,szól,"
A türelemnek is van határa. Nálam kb. másfél-két hónapnál ne kelljen többet kínlódni a csatahajóért!!! Nem fogok fél, vagy egy évet várni rá, csalás vagy sem, nem érdekel!
" Ha ki akarod csinálni, vállald föl és lõdd szét. Majd élvezd az eredményt..."
Pontosan ezt fogom tenni, ha már elég magas lesz a bizalom, ha már lesz hajóm.Ha kevesebbet vesztene ebbõl, akkor már rég ezt tettem volna, ha gyorsabban fejlõdne!... Ez a része el van rontva szerintem!!!
Engem nem érdekel, számomra ez egy poén!Nem ártok vele embernek!!!!Ha be lehet csapni, akkor miért ne tenném?Jót röhögök rajta, amint látom hogy ott körözget és nem tud leszállni a méhkas!<#smile>#smile>De mondom, hogy a gép is csal, mert rejtélyes módon soha nem fogy ki teljesen... De valamennyire úgy tûnik,azért mégis számít a dolog, hatékonybbnak tûnik!!!
És egyáltalán nem akkora csalás, hogy beütök egy kódot, lesz a bankszálámon 100 milliárd kredit, és enyém a világ!Így is kell túráztatni,annyi hogy nõ a hatékonysága.
Mint szerelemben és háborúban...
De az ötlete zseniális és kicsit gonosz, de nagyon tetszik!
\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"
Gondolod, ha valóban ott élnél és betolnál valamit a konkurencia gyára elé, nem lõnõnek szarrá, vagy perelnék le rólad a milliárdjaidat azonnal?
Tudom a válaszod: szabadság, illetve nem tiltoták a járék készítõi. Csak épp a való életben is vannak dolgok, amiket tételesen nem nagyon tiltanak, mégse szokás megtenni. Az ilyen húzásokkal pont a "szabadságot" rombolod, mert a világ logikája ellen cselekszel. Persz megint csak az a vége: a Te játékod, azt csinálsz amit akarsz, de nem értem, ha csak ilyen módon vagy képes elõrejutni, mit is keresel az X Univerzumban és miért nem olyan játékkal játszol, ahol az elsõ nap ömlenek a milliárdok és egybõl Te vagy a legnagyobb?
Ez a világ a fokozatosságról, türelemrõl, aprólékos, gondos irányításról szól, nem arról, hogy betolok a konkurencia elé valamit, majd SETA. Ha ki akarod csinálni, vállald föl és lõdd szét. Majd élvezd az eredményt...
Ha nincs vonósugár, akkor kicsit komplikáltabb lesz a dolog. Én Weapon Component Factoryt raktam be elé, mert annak van olyan testesebbb része!!!Ha jól csinálod, akkor nem fog beleütközni!!! Majd lepakolsz splitbe 3 L-es kaja gyárat (nekem van egy-egy Cho's Defeatben, Ronkhar's Cloudsban, Family Zeinben szétszórva), setázol pár órát, aztán a pénzzel már a büdös életben nem lesz többé gondod!!!! Végsõ soron ez adja eddig nekem a legtöbb pénzt, kevesebb kredit csak akkor jön, ha telítve vannak a felvásárlók, de a következõ "körben" pótolja rendesen!!!
Ezt nagyon-nagyon megéri szerintem!!! Nem olyan bonyolult, mint az önellátó komplex kivitelezése, nem is kellett beavatkoznom, rendesen mûködik!!!!!
Az elején, mikor szilícium bányászatból kerestem kenyerem, alig vártam, hogy akár 1 Cr-el többért tudjam eladni.Aztán asszem jött a powerplant, meg a többiek.
Én végig egy TS-el nyomtam, amit felhúztam, a többiek (itteniek) meg már az új mittoménmilyen vadászokkal repkedtek.Aztán vettem egy Centaur-t, rá egy Mammoth-ot és az isteni érzés a Colossus-nál fogott el.Elõbb vettem meg az Argon M1-et, mint az M2-t.Aztán szép lassan jött a többi is.
Azóta unalmas az életem, ezért is fejeztem be sokáig az X3-at és - többek között- ezért is nincs fent a gépemen most sem.
Megvan mindenem, van egy ütõképes flottám...unalmas, hogy mindig nyerek és mindenem megvan már...
Rég bosszút álltam az összes köcsög Xenon és fas*opó Kalózon.Kiírtottam az összes kalózt, egy hajóm folyamatosan írtja a maradékot is.
A Khaakokat kiûztem a normál szektorokból, az övéiket meg úgysem lehet megtisztítani, mert a gép mindig becsítel újabb több száz hajót.
Az elején a veszteségek még annyira fájóak, idegesítõek voltak, hogy az szörnyû volt! De most, pár száz millánál már teszek rá magasról, hogyha kilövik pár szállítómat, meg ha lesérülök!!! Nem érdekel! Régebben a 7000/100-as Kajmánnal tökörésztem, hogy lemenni az alvégekbe, rápakolni a hiperhajtõmûvet, kifizetni érte másfél millát, pajzsot szerezni rá... Sz...odás egy rémálom volt az egész! Most meg már a 600 E-be kerülõ
3500-as raktér/ 124-es sebességû kisebbeket veszem, Family Prideból, ha elvesztek néhányat, nem tud meghatni már!!! Olyanok, mint a hangyák! Gyorsan pótlom, és csinál egy minimálisan szülséges forgalmat!!!
Hmm... Sok dologgal vádolnak néha engem.<#duma>#duma><#duma>#duma><#duma>#duma>
Nem fogok akkor itt most bizonyítani!<#smile>#smile>
"(nem a kereskedés a fõ profilom a játékban)
Nekem MOST MÉG viszont a kalmárkodás a fõ bevételi forrás. A vadászgépes irtás ráér. Olyat már láttam száz másik játékban, ezerszer! Ilyen komplex kereskedelmi programmal még soha nem találkoztam ezelõtt!!!Király!
"Csak a kereskedéssel az utolsó 2 rangot egyik fajnál sem fogod elérni egykönnyen. Ahhoz bizony már harcolni kell és sokat.
A kereskedésbõl érkezõ reputáció növekedés olyan mértékben belassul, hogy gyakorlatilag állni látszik majd."
Ez már megtörtént, de mondom, hogy át lehet verni!!!! (Teljes gázzal a végtelenbe.)Ne aggódj értem, gyorsabban fejlõdök én, mint valaha!!!!<#smile>#smile> Most 6% Inner cirle of ronkhar vagyok! Max. 5 nap és...
Bár az nem világos, hogy a skalpokért pontosan hány százalékot változik a szint géptípusonként???...
Ha ki is fogyna az utánpótlás egy rövid ideig, az szinte nem is számít, hozza a következõt rögtön!
(A rastar olajban is van annyi pénz, néha még több is.Bár ez komplikátabb, de nem sokkal.)
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha megjelenik az új XTM, akkor ahhoz fel lehet rakni a scripteket? vagy várni kell míg kompatibilisek lesznek?
The Matrix has you...
Én megrögzötten az alap játékkal játszom, egyedül a Station Managert raktam fel, mert arra valóban szükség van. Mondjuk ha megjelenik az XTM akkor azt valszeg felteszem mert elég rendesen megváltoztatja a játékot.
Egyenlõre még messze nem unalmas, mivel össze kell szedni a HQ-ra valót, illetve a sztorinak is az elején tartok. De jól jönne valami jólfizetõ meló. Az UT-k teszik a dolgukat, eddig van 7db, még 3db-t csinálok, a gyárak pedig nem kötnek le, csak kínlódok azzal a párral ami van, igaz a Station Manager sokat segített. Szóval az UT-k sem hozzák annyira a pénzt, mint szeretném. Momentán azzal szórakozom, hogy minden szektorba rakok advenced satellitet, feltéve hogy kapok valahol, sajnos igen kevés van belõlük. Közben lelövöldözöm a szembe jövõ kalóz/khaak/xenon hajókat.
A másik fajta az fix díjas, és ha pár milla a díj, akkor nagyon valószinû, hogy egymagadnak kell egy 20-40 tagú flottával megküzdeni.
Ilyenkor hiába a licence, nem törvénysértõ a delikvens szállítmánya akkor támadás esetén reputációt veszítesz.
Egyébként lényegtelen hogy mit szállít a kereskedõ. Ha van licence-ed és scannelést végzel, ami után megtámad a kereskedõ akkor nyugodtan lelõheted. Lényegtelen mit szállított. Te nyugodtan végezhetsz ellenõrzést a Licence miatt az adott faj területén aki az engedélyt kiadta. Aki erre ellenségesen reagál, az biza megy áldozatnak. Olykor még pénz is jár az ilyenek kilövéséért és az árú is hozzád kerül.
Általában olyan szektorokban vagy környékén lehet felvenni, ami jól benépesült és szomszédos egy Xenon szektorral. Ilyen helyeken olykor elõfordulnak Xenon Invasion feladatok, ahol is a támado Xenonokat kell legyilkolni az adott területen. Megadott idõre ott kell lenni és aztán kezdõdik a harc. Díjazás meg az általad megsemmisített hajók száma és típusa alapján történik.
Bevéded a szektort, kiirtod az ellent. Marad pár üres roncs, amiket begyüjthetsz. Ha begyüjtöd õket, meg kell várnod, míg kiérnek a szektorból, vagy helyben eladod õket, mert amíg ott vannak a szektorban, nem kapod meg a "sikerült" szignált, és ha kimész a szektorból, bukod az egészet. Ha nem kellenek a hajók, lõdd szét õket, de amíg a támadó flottából egy is épségben ott van, nincs vége a bulinak, akkor sem, ha közben a tied lett...
Nem volt egyszerû belopni magam a többiek szívébe, de azzal a hajóval viszonylag simán vittem az ilyen küldetéseket is. A nagy Xenon hajók ellen az elõbb szétzilálom és kevadászom a kisérõket, majd a megmaradt nagy hajókat a "körbeténcolom és lövöm, majd futok" taktikával szép lassan, türelmesen ki lehetett iktatni. A Khhak clusterre is megvolt rajta a jó fegyverzet (mass driver volt közte), amivel egy szembõl lerohanásos akcióval még a szétválás elõtt sikerült õket annyira gyengíteni, hogy a szétválás pillantatában a fighter legtöbbször azonnal kihullott, a többiek meg csak gyorsak, de nem túl erõsek.
Amikor lecseréltem ezt a hajót egy 2 osztállyal nagyobbra, akkor jöttem rá, hogy mennyire más az élet ezekkel a böhöncökkel. Teljesen újra kellett tanulni a harcot. Sajnáltam is, hogy eldatam a kicsikét, sokáig...
Ha az XTM új verziójával is összefér ez a MOD, akkor megmarad és vele kezdek újat. Bár az eleje macerás, fõleg ha a fejvadász modot is meghagyom. Véletlenszerû idõközönként küldenek az ellenségeim fejvadász rajokat. Mivel két komplett faj utál, meg a többieknél is vannak ellenségeim, nem egyszerû az élet...
Pedig az M7-el szeretek vadászni. Minap benéztem egy pirate szektorba, sikerült is capolni egy Falcont, de amint elküldtem a kapu felé nekiestek, és lelõtték. Ekkor kicsit mérges lettem, és lõttem mindenkit, ha kiugrott akkor is szitává. Egy óra után meguntam, és inkább visszavonultam egy békésebb szektorba.
Tudod: Évával és a Kígyóval!
És itt én vagyok a kígyó!
Ha elfogadja az almát, hááát... rácseszik!
Akik pedig ilyen holmikat szállítanak, azok nem "becsületes kereskedõk"!
Piszkos kis ügyeskedõk, akikre a törvény keze lesújt! <#eplus2>#eplus2>
Fõleg a Teladi Phoenix-el és a max 40-es sebességével.
Kétségtelen, hogy pl. a szektorvédõs küldetésekre jobb egy M6-al menni, mert úgy lesz esélyed is, hogy elkapj egy nagyobb Xenon K-t vagy J-t és az ezzel járó jutalmakat átvedd.
M2-vel nem érsz oda.A gép mindig úgy rakja be az ellent, hogy a baráti erõsítés elõbb öli le, mint hogy Te odaérnél...
Esetleg meg lehet próbálni a gyors Split Pythonnal.
Ha már meg tudod venni a Raptort, megveheted a Phytont is.
De amire figyelj.Addig ne menj vele, amíg nincs meg a pajzs fullon.Szedd össze, szállítasd a Shipyardon állomásozó M1/M2-höz és pakold át.
Ugyanis egy kis sérülés a hajód hull-ján milliókba kerül.
A "Policy Licenc"-vel kapcsolatban pedig úgy tudom, hogy az csak rám érvényes csak és nem a tulajdonomban lévõ hajókra, ill. gyárakra!
Rendszeresen kereskedtem spacefuellel és ha nem én ültem a szállítóhajóban, soha nem kötöttek bele!
Argon:
Cahoona bakery 2 db
Cattle ranch 2 db
Boron:
Biogas factory 2 db
BoFu chemical lab 1 db
Split:
Massom Mill 1 db
Rastar refinery 1 db
Teladi:
Flower farm 1 db
Sun oil refinery 1 db
Paranid:
Soyfarm 2 db
Soyery 1 db
Ez így összesen 14 állomás.Többet nem is szándékozok hozzátenni, mert már így is baromi nagy.Az EC-t kapja TS hajókon keresztül a külön erõmû komplexumból.
Az összes állomás persze L méretû.
Úgy kell számolni, hogy két élelmiszer farm lát el gond nélkül egy L-es ételgyárat.
Tartok tõle, hogy nem nagyon lesz vevõd, csak ha olyan szektorban építetted, ahol ezek a cuccok megengedettek, vagy ilyennel szomszédosban. Ha ott kötsz bele, ahol nem tilos, nemhogy nõni, de csökkenni fog a reputációd.
Emellet: ha nem lesz vevõd, kénytelen leszel magad szállítani, vagy ráfizetéses lesz az egész. Így meg a Te hajóiddal játszák majd el a trükköt... Próbáld ki és írd meg a tapasztalataidat. Érdekes lesz...
Ha nincs meg egy bizonyos szinted, amit követelnek a feladat teljesítéséhez, nem kapod meg a feladatot sem.
Kiváncsi vagyok hogy szerintetek mûkszik-e!
1. Megépítek egy Spaceweed-Spacefuel kombó komplexet! (cirka 55 millából ki is jön)
2. Hagyom hogy más hajók is kereskedjenek nálam!
3. Ha valaki feltankol a komplexbõl, akkor követem, majd (mivel illegális cucc van nála) felszólítom hogy dobja ki a rakományt, v. adja meg magát!
Ha az elsõ esetet választja, felszedem a cuccot és újrahasznosítom!
Ha pedig ellenkezik, akkor kilövöm a hajójából! (szerintem ebben az esetben ezt büntetlenül meg is tehetem!)
Talán még a repum is nõni fog!
<#vigyor1>#vigyor1><#gonosz2>#gonosz2>
Ott senki nem fog beelõzni.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
(Csak hogy ne maradjon idegesítõ dolog a játékban)
Ja és még valami, amirõl régebben hallottam, de ellenõrizni még nem tudtam (nem a kereskedés a fõ profilom a játékban).
Csak a kereskedéssel az utolsó 2 rangot egyik fajnál sem fogod elérni egykönnyen. Ahhoz bizony már harcolni kell és sokat.
A kereskedésbõl érkezõ reputáció növekedés olyan mértékben belassul, hogy gyakorlatilag állni látszik majd.
Ellenben elkezdesz kalózvadászni, harcolni a rendhszerekben és relatíve gyorsan eljutsz a kívánt rangig, hogy nagy hajód lehessen. Legalábbis sokkalta gyorsabban, mint kereskedelemmel.
Egyébként félsz a harctól? Vagy nem megy a harc? :)
A nagy dögökben sem fog menni ha kis léptékben nem megy, mert ott már nem te harcolsz, hanem nézed ahogy az ágyúk lõdöznek, próbálod elkerülni, hogy elgázold az NPC hajókat, és egyéb problémákkal szembesülhetsz majd (például a felfegyverzés, pajzsok és egyéb eszközök beszerzése, stb.).