X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az x3 readme mappába tesz egy leírást is ha nem megy.

Kösz. Kipróbálom. Addig is a többi hajót letiltottam a HQ-ról.

Kicsit értelmetlen lett de azért remélem érthetõ. 😄

Ezt szed le.
2 dolgot tud:
-buy and store: bedokkoltatod a tradert valahova, menübõl kiválasztod a parancsot, megkérdezi melyik szektorban melyik állomáson akarsz vásárolni (értelem szerûen ahol most dokkolsz), megkérdezi hogy milyen mennyiségben veszi. Ha 1et választasz akkor ha már 1egység lesz megveszi, amíg más parancsot nem kap vagy meg nem telik.

-supply hq:nem néztem még de valahogy így megy ez is, itt is bizonyos anyagot kell megadni, és ezt majd mindig elszállítja, ha saját a gyár értelem szerûen nem fizet

A következõ történt velem: megvan ugye a HQ-m, beállitottam, hogy gyártson hajót. Amihez sok anyag kell.
Este SETA-n hagytam a gépet, és reggel azt látom, hogy a többi komplexemhez rendelt teherhajó amiket Station Managerrel használok, mind ott csücsül a HQ-ban valamilyen anyaggal. Silicon, Ore, Energy stb. És a gyáram számlájáról elfogyott a pénz. Vagyis a megtermelt dolgokat a saját HQ-nak adták el.
Szerintetek mit csináljak? Azt kéne megoldanom, hogy csak a HQ melletti gyárból legyen áthordva a cucc, mert az minden szükségest megtermel. A bonuspack-ban van # Commodity Logistics Software MK1 Commodity Logistics Software MK2 is, aminek elvileg az lenne a dolga, hogy a saját gyárak közötti alapanyag elosztást biztosítsa, de nem tudom mûködésre bírni, mert a hajó pilótája azt mondja rá, hogy nincs elég tapasztalata hozzá.
Tippeket várnék.

erdos
Jaj dehogyis, csak én hívom AEGIS elõnévvel õket mert pl az amerikai flottában az anyahajót légvédelmi (AEGIS) korvettek veszik krül, áthatolhatatlan burkot vonva az anyahajó köré a vadászgépek ellen. Szal csak egy hülye példa volt, bocsesz.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Lockheed
Aham. És hogy/hol lehet beszerezni, és hogyan mûködik ? Mármint turretslotba megy, vagy vmi scripttel, mint az RSTurret?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

erdos
Légvédelmi fegyverrendszer.

A CIG messze hordó fegyver csak egy baj van vele. Messzirõl nem lehet hosszú sorozatokat lõni vele, különösen kis célpontra. Ugyanis mikor megpörgeti a célpontot, akkor annak pályája is változik kiszámíthatatlanul. Így az elsõ lövés talál a sorozatból, de a többi mellé megy.
Bocsi, a "way to the nearest shipyard" kérdés kell feltenni! <#vigyor>
Argon rangtól függ, hogy tud-e az ember hajót venni az OTAS HQ-nál. Az OTAS HQ-t meg világ legegyszerûbb dolga megtalálni. Beszambázik az ember a szektorba (asszem Acela's Beacon) keres egy hajót. Megközelíti, kommunikációs távolságig megy (asszem kevesebb mint 5 km), majd nyom egy "c" billentyût. Utána beszél a hajó kapitányával, vagy akárkivel, akinek lehetõsége van a "way to the nearest sector" kérdést feltennie. Amint megvan a válasz, kilép az ember a kommunikációs menûbõl, majd behozza a szektor térképét. Általában a "." gombbal. És íme! Az állomások között már látszik is az OTAS shipyard. Valami +200 kilométerre van a központtól, amint megközelíti az ember már látszik az OTAS HQ is, és az OTAS medium shield facility. <#bee1>
Lockheed
Hallod Te most ezt komolyan gondoltad ? <#ejnye1><#banplz><#gonosz2>

Lockheed
"...Már látom a lelki szemeim elõtt ahogy 4db AEGIS Cerberus
védi az M0-t..."

Mi az az AEGIS Weapon System ? Soha nem bírtam rájönni...

Azt talán csak akkor, ha megcsinálod nekik a küldetéseket. A HQ-t meg se találod anélkül...

erdos
És a rangom náluk megegyezik az Argonokéval? Tehát OTAS hajókat is tudok venni ha jó az argon rangom?

Inkább egy cégszerûség...
Alapvetõen argonok...

erdos
Egyszer talán szó volt róla de mi az az OTAS? Külön faj vagy mi?

Bizony csak PPC minden mennyiségben és minõségben (A,B,G). 😄
Hát nem egy Valhalla nyilván a Terranok nem akartak egy jobb hajót csinálni mint ami nekik van.

Bár az Argonoknak van egy másik M0ása ami sokkal erõsebb mint a Leviathan, és arra szinte mindent rá lehet pakolni, Otas Castrum a neve, és 6 M6ost is lehet bele dokkolni.

De persze ez sem ellenfele a jól ismert Terranoknak.

És azért megemlítem a másik 2 M0ást is, Paranid Olympos, és Goner Aran.

Sajna még a Levit nem tudtam megszerezni mert szétszedték a Titánomat, még nem volt rajta GPPC, de sajna még kicsi a repum hogy ilyen csodafegyvereket vásároljak. 😄

erdos
Az Argon M0-ra csak PPC megy fel? Akkor annak kell majd vadász elleni védelem dögivel.. Már látom a lelki szemeim elõtt ahogy 4db AEGIS Cerberus
védi az M0-t <#vigyor>

Mármint az Argon M0 is csak küldiben van. 😄

Terran Valhalla elvileg csak küldiben lesz, venni nem lehet mint az Argon M0-át.

Ez nem az a fajta buli, amikor darabra fizetik a hajókat, hanem egy spéci, csak Getsu Fune-ban és a mellette lévõ szektorban néha felvehetõ védelem. Majdnem mindegy, hogy hány hajót lõsz ki, csak visszavonulásra kell késztetni a támadó Xenonokat és fizetnek valamennyit. Általában nem rosszul, de a hirig se egyszerû. A helyi hadsereg kér fel, hogy csatlakozza a védelemhez és úgy vettem észre, a résztvevõk között oszlik meg valami összeg, mert minél kevesebben maradtunk, annál jobban fizet...

Az a fajta, amikor a kilõtt hajók után fizetnek, szintén jó buli, de általában Mercenary Guild-es küldetés. Legjobban a Khaak elleni védelem vált be, mert a Kea ezzel a fegyverzettel, egy rohammal lenyom egy Clustert, még mielõtt "felébrednek" szétválás után és minden egyes hajóját külön számolja a megbízó...

A kétkezes valóban gyorsabb :-))
Viszont tapasztalatlanságom miatt, nagy bátran én is belevágtam egy Xenon küldibe a Mambával. Éltem vagy 5 mp-et. Asszem kell egy jó M6-os, csak még a lé nem jött össze rá.
http://s3.bitefight.hu/c.php?uid=28668

erdos
Nekem is hasonló derbi volt de szerintem a q-ért nem számolt semmit mivel az csak éppen portyázott és nem volt benne a támadó csapatban. 23 L+LX+M-ért miondösszesen 1,2 millát adott. viszont érdekes de ha a joy mellett nyomod a billentyûteten az iránybillentyûket akkor úgy fordul az m6 mint az m4 :-) kicsit szokni kell de nem rossz, kétkezes lett a hajóm <#vigyor>

A Xenon Q amúgy is egy kellemetlen dög.
Tegnap bevállaltam Menelaus's Heaven(?)-ben egy Xenon invázió elleni bulit. Voltunk ketten egy inváziós flottára. Egy Teladi M6, meg én a kis Kea-mmal. A Xenonok 3 hullámban jöttek. mindegyikben 1-1 Q, egy P, pár L, LX és M. Meg az egyikben egy K.

Gyakorlatilag a Q-k kivételével mindegyiket leszedtük, a K-t is, különösebb gond nélkül. Igaz, a K-nak 3x kellett nekifutni, mert mire lelõttem róla a pajzsot, mindig odaéert 1 vagy 2 Q. A Q-kat nem sikerült leszedni, sõt az egyik még akkor sem szakadt le rólam, amikor a másik kettõ szépen kiballagott a szektorból, mert véget ért az akció...
Még egy darabig kergetõztünk, mert lõttem egy L-t meg egy LX-et, amiket össze akartam szedni, de mire odaértem, megint a nyakamban volt a dögje. ki kellett mennem a szektorból, megvárni míg elmegy és visszamenni a két sérült hajóért. Jó buli volt, összbevétel 8 milla fölött. 6,5 körül a harcért, meg a két hajó ára. Eltartott kb 2 órát és 4 mentésem ment el rá...

erdos
Hogy érted el a Terran M0-hoz való rangot? nekem még csak M6 meg TL hajót enged, de mondjuk a Terran TL erõsebb mint a többiek csatahajója. Mondjuk drágább is. több mint 2x nagyobb raktere van mint a mammoth-nak, 10G pajzs, stb-stb....

Lockheed
Aham, nálam a combat pilotok Terran hajókban ülnek (M5,M4,M3) és mivel már az M5-ön is van turret aktiváltam és mûködik rendesen... 😊 Egyébként a Terran Tyr (M2) is igen szép és kemény hajó... 😊

az nem gond.
hamarosan meglesz a lé egy Terran Valhallára.
azt meg szerintem nem olyan könnyû kicsinálni (2x10G military pajzs+EMP).
csak azért kérdeztem, mert pl. némelyik hajónál utána azt írta a turretnél, hogy attack enemy, másiknál meg csak egyszerûen benyögte a nõi hang, hogy parancs elfogadva.
ja és még 1 kérdés: a bérelt pilóták gépein is mûxik? (ezeknél csinálta ezt a mutatványt)
erdos
Ennyi az egész, ha attack enemies-re állítod onnantól a szkript aktiválódik és csodát látsz :-) Viszont fel kell készülni mert pl egy xenon q-ból szinte legyõzhetetlen ellenfél lesz olyan okos az a nyüves szkript....

Lockheed
Ööö szerintem az nem ehhez tartozik, mert XTM elõtt is használtam a scriptet de akkor még nemvolt ilyen. De igen, ennyi a dolgod. Legalábbis nálam pl: protect ship -re álllítva nem babrálja a fegyvereket, és csak return fire módban lõ...

lássuk jól értem-e.
ha az RS turret.. scriptet használni akarom, akkor nincs más dolgom, mint a turreteket "Attack enemy"-re állítani? és akkor váltogatni fogja a fegyvereket? (a script már fel van rakva)
én találtam a combat alatt egy olyat, hogy Set turret anti-fighter és Set turret anti-capital.
ezeknek van köze a script-hez?
Lockheed
Nemhát! 😊

Meg fogom nézni õket, de azért a Flak sem olyan rossz. 😄

Lockheed
Nekem használja a Flaket sokszor, de szerintem érdemes PBE-t, IRE-t, és PAC -ot tartani minden Capital shipen. Nagyon gyorsan leszedi a kishajókat, mellesleg marha jól néz ki a PBE sztem, meg a hangja is az mikor "nagytételben" lõ vele egy hajó! 😊

Lockheed
Köszi szépen az infot! 😊

To: goyo2 :

Jaja, akkor mûködik ha a turreteket Attack Enemiesre állítod, viszont ha pl protect ship -en van, akkor nem cserélgeti a fegyókat, viszont lövi aki támad... 😊

Xtended .7.2 Patch to be released SOON
Elvileg hétvége, de lehet 1-2 hét is. 😄

Igen de még nincs engedélyezve. Késõbb lesz majd valami küldetéssel, talán a 0.7.2vel de nem hiszem.

dimre
A térképen rajta van,csak bemenni nem lehet, még.

X universe Home, sweet home

Jah másik megoldottam hogy az UTk ne mászkáljanak Yaki szektorba. Sajna ez a script nem ment, ezért fogtam magam bementem a Titánal lõttem 1-2 hajót, aztán azóta nem nagyon mennek be. 😄

két player szektor? ammegmi? Az XTmod része?

Én is erre gondoltam de nem volt ott semmi. Majd megnézem lehet egy mási script kavart be.

Valamiért nagyon nem szereti a Flaket, mert hiába van a raktérben nem cseréli le a PPCt, bár lehet nem is kéne. De a readmeben van valami hogy nem szereti mert sok energiát fogyaszt.

Akkor nekem valami nem stimmel, mert nekem nem jelent meg külön parancs a turretek vezérlésére, hanem az eredeti parancsok vették fel a turret defens script tulajdonságait. szóval, nem tudom megadni hogy melyik hajón menjen és melyiken ne.

Lenne egy kérdésem: Hol lehet Tractor Beam-et venni?
dimre
Hát azóta már újratelepitettem a játékot eredetiben, de felirtam mi kell a HQ-hoz,
-energy cell
-teladianium
-cloth rimes
-rastar oil
-ore
-silicon
-crystals
-quantum tubes
-microchips
-computer components
Ezek az elsödleges szükségletei a hajógyártáshoz,ezek elöállitása fajonként változik.Én két XL-s SPP-t, két L-s Crystal Fabot raktam be, föként Argonoktól vettem a cuccokat, két Cahoona Bakeryt,ezek nagyon fogynak gyártás közben, és megtoldottam két Complex Warehouse-l, ez a EC raktárat növeli.A Sohnenek birodalmában épitettem fel,csak elég sötét a szektor.

To:Kalo71
A HQ-t nem lehet összekapcsolni semmivel.

Viszont létezik egy másik HQ is,a Cheatban mégnéztem "Julian HQ" néven,pöpecül néz ki,valószinû a két "Player" szektorhoz van valami köze.

X universe Home, sweet home

Lockheed
Jaja, azon én sem alkalmazom ugyanezen ok miatt, de minden más hajón áldás! Még kicsiken is, mert ha AttackEnemy -re van állítva, akkor bõszen üti az ellent, viszont ha van incoming missile, akkor váltja a fegyvert egy gyorsabb trackinggal rendelkezõre, és lövi a raksit. Ha megvan, akkor áll vissza az NMY -re... Naon hasznos!

Ez a turret defense az OTAS HCF miaat nem jött ben, mert az ion-okat mindig lecserélte.

Lockheed
Ship/Orders/General

Tudod, ahol a navigation, trade, combat és a többi van...

The script package will add 4 new commands, 2 in the additional ship commands and 2 in the general section of the playership.

Itt nem értem hol van az a general section amirõl beszél